Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
✍🏽 Avalikusta oma sahtlis olevad luuletused! Luuletus.ee Sulge

"hotellimajandus" - 31 õppematerjali

hotellimajandus – hotellimajanduse all mõeldakse enamasti majutus-, toitlustus- ja lisateenuste (saunad, basseinid, ilusalongid, tervise-, äri-, konverentsikeskused jt) osutamist majutusasutuses.

Õppeained

Hotellimajandus -Kutsekool
Hotellimajanduse alused -Kutsekool
thumbnail
6
doc

Hotellimajanduse põhimõisted ja komponendid

kavandamisest ja tellimisest ning sisaldab majutust, toitlustust, transporti, reisiteenuseid, vaatamisväärsuste ja ürituste külastamist, osalemist harrastustegevustes jms. Turismitooted võib jagada kaheks: 1. kliendikesksed tooted ­ kujundatud vastavalt kliendi soovidele ja vajadustele kasutades olemasolevaid võimalusi. 2. ressursikesksed tooted ­ luuakse olemasolevast ressursist standardtoode ja otsitakse sellele kliente. Hotellimajandus Hotellimajandus on üks osa teenindus- ja turismimajandusest, kuid nende valdkondade vahel piiri tõmmata on väga raske. Kõik turismiettevõtted teenindavad kliente, kuid sugugi mitte kõik teenindusettevõtted ei paku oma teenuseid turistidele. Suur osa majutusasutustest, nagu koolide ühiselamud, vanglad , haiglad , kasarmud , vanadekodud ja teised, tegutsevad väljaspool turismisektorit , kuid teenindamine toimub ka seal. Toitlustusettevõtted (kui välja

Majandus → Klienditeenindus
70 allalaadimist
thumbnail
0
jpg

Tööleht hotellimajandus

docstxt/135074133531.txt

Turism → Hotellimajandus
24 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Registreerimis kaart

Registreerimiskaart Registration form Perekonnanimi Saabumiskuupäev Surname Date of arrival Eesnimi Lahkumise Fist name kuupäev Date of departure Tänav Tasumis viis / Way of payment Street Sularaha/ Cash Voucher Panga üllekanne/Bank Transfer Krediitkaard/ Credit card Valid thru / Nr Postiindeks Toa number/ Room no Postal(zip) code Linn ...

Turism → Hotellimajandus
43 allalaadimist
thumbnail
17
ppt

Hosteli nõuded

Koostaja:Kadi Teidla MTT-p11 Hostel Hosteli ehitis on iseseisev majutushoone, hoonete kompleks või selgelt piiritletud osa hoonest, kus kõik hosteli funktsioneerimiseks vajalikud tehnilised süsteemid on hosteli valduses. Hostel on toitlustusteenust või toiduvalmistamise võimalust pakkuv majutusettevõte. Allika Hostel(Hiiu maakonnas) Hostelis peavad olema: 1) hommikusöögi saamise või köögi kasutamise võimalus; 2) pesemisruum kuni kümne voodikoha kohta; 3) üks meeste ja üks naiste tualettruum kuni kümne voodikoha kohta; 4) puhke- või söögiruum minimaalse pindalaga 12 m 2 kuni kümne voodikoha kohta ja iga lisanduva voodikoha kohta täiendavalt 0,5 m2; 5) personali riietusruum. Hostelis peab olema tagatud: 1) voodipesu ja rätikute olemasolu majutusruumis või 2) voodipesu ja rätikute laenutamise võimalus või 3) pesupesemise võimalus. (3) Hosteli majutusruumis voodipesu ja rätikute olemasolu korral p...

Turism → Hotellimajandus
21 allalaadimist
thumbnail
11
doc

Kvaliteediprogramm

1. EESTI TURISMIETTEVÕTETE KVALITEEDIPROGRAMM 1.1 Lühitutvustus Eesti turismiettevõtete kvaliteediprogramm on ettevõtete tunnusskeem, mis aitab ettevõtjal alustada firmasisese kvaliteedisüsteemi juurutamisega. See tähendab, et programmiga liitunud ettevõtjad osalsevad õppimisprotsessis, et suurendada oma ettevõtte jätkusuutlikus ning eduka arengu võimalusi, pmades seeläbi turul konkurentsieelist.1 Kvaliteedimärgisest: Märk on kujundatud kolmest elemendist, mis kõik kannavad oma sümboolset tähendust. Rukkilill rahvuslillena on otsene viide Eestile. Pööratud trapets on avatud ukse abstraktsioon, sümboliseerides külalislahkust. Valge Q tähe siluett rukkilille taustal tuleneb inglisleelsest sõnast quality ( eesti keelse kvaliteet). Programmi eesmärk on tõsta Eesti kui reisisihi konkurentsivõimet turismitoodete ja -teenuste kvaliteedi tõstmise ning valiku laiendamise kaudu. Programm sobib eeskätt väike- ja keskmise suurusega ettevõtetel...

Turism → Hotellimajandus
69 allalaadimist
thumbnail
0
jpg

Tunnikontroll Hotellikülastajad

docstxt/135074112108.txt

Turism → Hotellimajandus
12 allalaadimist
thumbnail
0
jpg

Toiduainete märgised

docstxt/135074048178.txt

Turism → Hotellimajandus
12 allalaadimist
thumbnail
0
jpg

Tööleht teraviljad

docstxt/135074141261.txt

Turism → Hotellimajandus
14 allalaadimist
thumbnail
0
jpg

Supid

docstxt/135074190344.txt

Turism → Hotelliteenindus
14 allalaadimist
thumbnail
4
docx

Hotellimajanduse ajalooline ülevaade maailmas ja eestis

Gr eete Runtel-Orav M J212 12. 09.2012 Hotellimajanduse ajalooline ülevaade maailmas ja eestis Hotellimajandust loetakse üheks maailma vanimaks majandusharuks, millel on väga pikk eellugu ning mida saab avada mõistete ,,võõrustamine'' ja ,,kostitamine'' abil. Kõige olulisemad mõjutused on tulnud reisijatelt, nende motivatsioonist ja reisimisvahenditest. Euroopa hotellimajanduse pikka arengulugu saab jagada mitmeks perioodiks: · Eelfaas(kuni 1850.aastani) · Algfaas(1851-1914) · Arengufaas(1915-1945) · Kõrgfaas(1945.aastast tänaseni) Eelfaasile(kuni 1850.aastani) oli iseloomulik , et reisimine ei olnud eesmärgiks omaette, vaid vajadus ja ...

Turism → Majutus
17 allalaadimist
thumbnail
15
doc

Säästlikkuse arendamine hotellimajanduses

mis püüab parandada looduse ja kultuurimälestiste seisundit ning ühtlasi toetada kohalikku elanikkonda. Nende eesmärkide saavutamisel on abiks üldine huvi kasv keskkonna vastu. Kõigis tootmisvaldkondades muutub üha olulisemaks tootmise keskkonnasõbralikkus. Järjest rohkem tarbijaid keeldub ostmast ja kasutamast tooteid, mille valmistamine halvendab keskkonnatingimusi. Sama kehtib ka maailma suurima majandusharu ja tööhõivevaldkonna - turismi kohta, mille alla kuulub ka hotellimajandus. Parimate hotellide vannitubadesse on ilmunud viisakas palve külastajatele: võimaluse korral kasutatagu sama käterätti paar päeva, säästmaks veekogusid täiendavast pesuainekogusest. Keskkonnasäästlikkusest on kujunenud toote kvaliteedi näitaja, millega ettevõtted püüavad võita uusi kliente. Tihtipeale on hotellimajanudes säästva opereerimise põhjused majanduslikud. Tõusvad vee- , elektri-, ja jäätmete

Turism → Turismi -ja hotelli...
66 allalaadimist
thumbnail
0
jpg

Tööainete õpetus

docstxt/135074116251.txt

Turism → Hotellimajandus
8 allalaadimist
thumbnail
0
jpg

Tööleht supid

docstxt/135074024099.txt

Turism → Hotellimajandus
11 allalaadimist
thumbnail
20
pptx

Kolmetärnihotellide tutvustus ja näited

* * * Tärni Hotell Mõiste ** * tärni hotell on keskklassi hotell, kuhu kuulub : 1. Ööpäevaringne vastuvõtuteenus 2. Arvuti kasutamise võimalus koos interneti- ühendusega 3. Televiisor kõikides numbritubades 4. Restoran 5. Hommikusöögi numbrituppa serveermise võimalus 6. Soojade toitude numbrituppa serveerimine 7. Toateenindus, minimaalne 12 tundi 8. Ühene numbrituba on min. 10 m2 ja kahene 14m2 Hotell Susi * * * Kaasaegse sisustusega 3* Click to edit Master text styles Second level hotell Tallinnas Third level Hotellis on 99 tuba, neist 4 Fourth level Fifth level saunaga sviiti On olemas toad ka allergikutele ja erivajadustega inimestele Pakutavad teenused Toitlustus (kohvipausid, lõunad,...

Turism → Hotellimajandus
27 allalaadimist
thumbnail
14
docx

KESKKONNASÄÄSTLIKKUSE ARENDAMINE HOTELLIMAJANDUSES

säästlikkuse ja jätkusuutlikkuse vastu. Ka turismis vaadatakse selle poole ja püütakse olla keskkonna vastu rohkem lugupidavamad. Säästva arengu põhimõtteks on saavutada majanduse kasv, mis tagab kõrged elustandardid ning aitab kaitsta ja säilitada stabiilset elukeskkonda nii meile kui ka järgnevatele põlvkondadele. Kuid, mis on hotellimajandus? Hotellimajanduseks nimetatakse erinevate teenuste osutamist majutusettevõttes. Peamised teenused, mida hotellimajandus hõlmab on toitlustus,- majutus,- meelelahutus- ja lisateenuseid. Ammu on piinanud meid küsimused selles kohta, kuidas ja kui palju me saame keskkonda kaitsta ja säästa. Kas keskkonnasäästlikkus saab määrata/ muuta majanduskasvu? Kas keskkonna säästlikkus ja ,,roheline majanduskasv" on kooskõlas? (Ekins, P. 1999: 2) Säästev areng ei ole fikseeritud harmoonia ja kooskõla seisund, milleni loodetakse kunagi jõuda, vaid pidev muutumine

Turism → Turism
25 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Menüü koostamist mõjutavad tegurid

Eesti Hotelli- ja Turismikõrgkool Hotellimajandus HM12 MENÜÜ KOOSTAMISE ALUSED Kodutöö menüü koostamise alustes Tallinn 2012 Menüü koostamist mõjutavad tegurid 1.Klientidega arvestamise põhimõte- päevakohane, ajakohane, kliendi soovidele, vajadustele ning ootustele vastav toitude pakkumine. Näiteks peab arvestama, kellele menüü on suunatud, kas lastele, õpilastele, pensionäridele, turistidele jne. ning koostama menüü täpselt kliendi vajaustele tuginedes

Toit → Toiduaineõpetus
5 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Minu arusaam luksushotellist

Eesti Hotelli- ja Turismikõrgkool Hotellimajandus HM12 MINU ARUSAAM LUKSUSHOTELLIST Essee hotellimajanduse alustes Tallinn 2012 MINU ARUSAAM LUKSUSHOTELLIST Hotellidel on mitu erinevat liigitamise viisi, kuid enamasti liigitatakse neid tärnide järgi- mida rohkem tärne, seda uhkem ja luksuslikum. Luksushotellideks saab lugeda üle maailma viietärni hotelle, kuid leidub ka erandeid- näiteks Dubais võib leida isegi kuue- ja seitsmetärniga hotelle

Turism → Hotellimajandus
11 allalaadimist
thumbnail
6
doc

Hotellinduse ajalugu

kus majapidamises leidus vaid üks kord nädalas vahetatavate õlgedega voodi. Hiljem reisijate nõudmised suurenesid: valiti koht, kus leida parimat toitu, öömaja ja puhtaid tingimusi. Algelised võõrastemajad olid kogunemiskohtadeks, kus sai kuulda päevauudiseid, suhelda. Majandusareng tekitas ettevõtliku keskklassi. Kasvav ostuvõime diferentseeris kiiresti nii majutusvajadusi kui ka võimalusi. Sellest on alguse saanud tänapäeva hotellimajandus. Samas on jäänud tänapäevani põhilised tõekspidamised: Puhas ja mugav tuba Juurdepääs toidule ja meelelahutusvõimalustele Lahke ning abivalmis personal. Uusajal põhjustas tehnika areng (aurumasin, vedur-1803, esimene raudtee Inglismaal-1825) 19. sajandi alguses murrangu ka reisiliikluses. Raudteede ehitamisega muutus reisimine kergemaks. Hotellide kujunemine tänapäeva tähenduses algaski Euroopas 1830. aastatel ka kiirenes raudteede tekkimisega

Turism → Majutus
54 allalaadimist
thumbnail
4
docx

Minu põhimõtted teeninduse juhtimisel

Eesti Hotelli- ja Turismikõrgkool Hotellimajandus HM11 Oksana Bazakova MINU PÕHIMÕTTED TEENINDUSE JUHTIMISEL Essee Õppejõud: Toomas Undusk Tallinn 2014 MINU PÕHIMÕTTED TEENINDUSE JUHTIMISEL Tänapäeval ei kahtle enam keegi selles, et kvaliteetne teenindus võimaldab ettevõtetel erineda

Turism → Turism
14 allalaadimist
thumbnail
4
docx

Õpikäikude raport hotellimajanduse alustes

Eesti Hotelli- ja Turismikõrgkool Hotellimajandus HM12 ÕPIKÄIKUDE RAPORT Raport hotellimajanduse alustes Tallinn 2012 1 Õpikäikude raport 1.1 Nordic Hotel Forum Külastasime kolmapäeval, 21. novembril Nordic Hotel Forumit, kus meile tehti hotelli tutvustav ekskursioon. Nordic Hotel Forum on neljatärni superior äri- ja konverentsihotel Tallinna südames. Nordic Hotel Forumis võid valida 267 numbritoa vahel. Kõik numbritoad on avarad, elegantselt ja hubaselt sisustatud, pidades silmas iga pisematki üksikasja, ja pakuvad mugavust ka kõige nõudlikumale külalisele. Kõikides tubades ootab Sind konditsioneer, LCD-televiisor, interaktiivne TV-süsteem, tasuta traadita internetiühendus, seif, minibaar ja föön. Lisaks leiad meilt toad nii suitsetajatele, erivajadustega inimestele kui ka allergikutele. Ööbimise hinna sisse kuulub nii rikkalik hõrgutav buffet-hommikusöök Nordic Hotel Forumi restoranis ...

Turism → Hotellimajandus
22 allalaadimist
thumbnail
7
pdf

Turismimajandus

aktiivne puhkus sporditurism mereturism seksiturism 5. Turismi/tööstuse/majanduse koostisosad: Tüüpilised Turismiga piirnevad Kaudselt Komponendid Majutus Suveniiritööstus Fototööstus Õhu, toitlustus turismi trükised autoteenindus mere,maatranspt. transport kergetööstus side Hotellimajandus atraktsioonid kindlustus ehitus atraktsioonid reisikorraldaja tanklad kosmeetika reisikorraldajad d meedia koolitused reisibürood reisibürood turismiinfokeskused turismitöötajate

Turism → Turismimajandus
176 allalaadimist
thumbnail
14
doc

3 päeva menüü

Eesti Hotelli- ja Turismimajanduse Erakool Hotellimajandus HM31 Ave Rhede 3 PÄEVA MENÜÜ KOOSTAMINE Kodutöö menüü planeerimises Juhendaja: Küllike Varik Tallinn 2007 1 SISUKORD Sissejuhatus......................................................................................................................... 3 Sissejuhatus...................................................

Toit → Kokandus
114 allalaadimist
thumbnail
4
doc

Turismimajanduse alused KT Kordamisküsimused

8. Kes on siseturist? Inimene, kes reisib riigis, kus on tema elukoht vähemalt 24 tunni jooksul ja kaugemale, kui 80 km oma elukohast. 9. Nimetage turismi komponente. Looduslikud ressursid, tehiskeskkond, valitsused, turismiga otseselt seotud osapooled, külalislahkus ja kultuuriressursid, loodusressursid, ajaloo- ja kultuurimälestised, rahvuslikud tavad. 10. Nimetage turismimajanduse põhikomponente. Õhu, maa ja meretransport. Hotellimajandus. Atraktsioonid. Reisikortraldajad, reisibürood. Turismiinfopunktid ja ­keskused. Turismitöötajate koolitused. 11. Nimetage põhilised reisimotiivid. Haridus ja kultuur, lõdvestumine, seiklus, nauding, tervise taastamine, rahvusvahelised ja perekondlikud põhjused, sotsiaalsed ja majanduslikud põhjused. 12. Kuidas tuleks reisimotiivist lähtuvalt mõtestada külastajate vajadusi, ootusi ja soove (tooge üks

Turism → Turismimajandus
29 allalaadimist
thumbnail
12
doc

Tervislik toitumine ja selle tähtsus referaat

Eesti Hotelli- ja Turismi Kõrgkool Hotellimajandus HM34 Meelis Magus TERVISLIK TOITUMINE JA SELLE TÄHTSUS Referaat toitumisõpetusest Õpetaja: Aune Põldma Tallinn 2010 Sisukord Sissejuhatus.................................................................................................................................3 Tervislik toit ja selle tähtsus.......................................................................

Toit → Toiduainete ja toitumisõpetuse...
152 allalaadimist
thumbnail
6
doc

Diplomitöö küsitlus

Muu 8. Kui Te hetkel õpite, siis kus koolis või klassis? ............................................................................................................................................... ............................... 9. Kui Te töötate, siis millises valdkonnas? (Kui Te ei tööta, siis ei ole vaja küsimusele vastata). Klienditeenindus Hotellimajandus / Turism Tööstus / Tootmine Haridus / Teadus Müük Riigi- ja avalik haldus Toitlustus Juhtimine Muu Ei tööta TEADMISED JA INFORMEERITUS IMMIGRATSIOONI TEEMADEST 10

Sotsioloogia → Sotsiaaltöö korraldus
59 allalaadimist
thumbnail
7
docx

EESTI HOTELLI - JA TURISMIKÕRGKOOL (analüüs)

EHTE pakub rakenduskõrgharidust, kutseharidust ja täienduskoolitust turismi valdkonnas, täpsemalt reisikorralduse, majutuse ja toitlustuse alal. Lisaks pakub EHTE toitlustusteenuseid kohvikus ja catering ­teenuseid kaubamärgi all EHTE-Catering ning viib läbi Eesti toidukultuuriga seotud arendus- ja koolitusprojekte kaubamärgi all Eesti Kulinaariainstituut. EHTE-s on võimalik õppida rakenduskõrghariduse baasil ning ka kutseõppe keskhariduse baasil. Rakenduskõrghariduse erialadeks on Hotellimajandus, Reisikorraldus,Toitlustusteenuste korraldus,eksternõpe ning kutseõppe erialadeks on reisikorraldus, toitlustusteenindus ja hotellindus. Kõiki erialasid on võimalik õppida päevases õppevormis nominaalse õppeajaga 3 aastat ning ka eksternõppes mis toimub samuti päevase õppevormi loenguplaani alusel. Vastavalt EHTE visioonile 2015 on EHTE Eesti juhtiv hotelli- ja turismihariduse keskus ning tunnustatud rakendusuuringute keskus turismi, majutuse- ja toitlustuse valdkonnas.

Majandus → Turunduse alused
34 allalaadimist
thumbnail
28
doc

Euroopa liit

Eesti Hotelli- ja Turismikõrgkool Hotellimajandus HM33 Keia Hark EUROOPA LIIT Referaat Juhendaja: Inna Põld Tallinn 2010 [Type text] Sisukord 2.1 Euroopa Liidu Nõukogu...................................................................................................6 2.1.1 Euroopa Ülemkogu......................................................................

Majandus → Rahvusvahelise majanduse...
7 allalaadimist
thumbnail
46
doc

Turunduse lõpupraktika Eesti Hotelli- ja Turismikõrgkoolis

ettevõtluse osas. Kuna EHTE õppehoone on mahukas, siis kõiki ruume ei kasutata 100% EHTE teenuste pakkumiseks. See võimaldab pakkuda tootena ka auditooriumite ning esitlustehnika renti. EHTE-l on kohvik, mis peamiselt tegeleb õppijate ning töötajate toitlustamisega. Samuti kasutatakse kohviku kööki õppeköögina ning seal viiakse läbi ka toitlustusalaseid täiendkoolitusi. Rakenduskõrgharidus (õpiaeg 3 aastat):  Hotellimajandus I, II, II kursus  Reisikorraldus I, II, II kursus  Toitlustusteenuste korraldus I, II, II kursus  Hotel Management Diploma (Rahvusvaheline õpe inglise keeles) I, II, II kursus Rakenduskõrgharidus kaugõppes (õpiaeg 3 aastat):  Hotellimajandus I, II, II kursus  Reisikorraldus I, II, II kursus  Toitlustusteenuste korraldus I, II, II kursus Kutseharidus (õpiaeg 3 aastat):  Hotelliteenindus I, II kursus  Reisikorraldus I, II kursus

Majandus → Turundus
211 allalaadimist
thumbnail
25
doc

Haiguspuhangud referaat toiduhügieeni õpetusest

Eesti Hotelli- ja Turismikõrgkool Hotellimajandus HM34 Meelis Magus HAIGUSPUHANGUD Referaat toiduhügieeni õpetusest Õpetaja: Aune Põldma Tallinn 2010 Sisukord 1 Sissejuhatus..............................................................................................................................4 2 Haiguspuhangud .................................................................................................................... 5 Olmeliste haiguspuhangute iseloomustus .............................................................................5 Etioloogiline struktuur: ..................................................................................................... 5 Esinemise kohad: .............................................................................................................. 5 Piisklevi haiguspuhangute i...

Toit → Toiduhügieen
68 allalaadimist
thumbnail
15
rtf

Referaat: Rootsi

Euroopa/Läänemere riikide turgudele, kõrgtehnoloogiat ja ­tooteid, maailmatasemel infrastruktuuri ning tugevat orienteeritust teadus- ja arendustegevusele. Välisosalusega ettevõtted moodustavad keskmiselt 45% teadus- ja arendustegevusele tehtud kulutustest Rootsis. Olulisemad Rootsi otseinvesteeringute sihtmaad on USA, Soome, Ühendatud Kuningriik ja Holland. Peamised sektorid 2005. aastal olid kemikaalitööstus, finantssektor, tööstus ja hotellimajandus jt. 3.11.Peamised majandusharud 2005. aastal moodustas põllu- ja metsamajandussaaduste eksport Rootsi sisemajanduse koguproduktist ühe protsendi, tööstustoodete ekspordi osakaal SKPst oli 18%, erasektori teenuste osakaal 45%, avaliku sektori osakaal 18% ning maksulaekumistest saadud tulu 13%. Tööhõives on teenindussfääri osakaal veelgi suurem ­ 46% kogu Rootsi tööealisest elanikkonnast töötab erateenuste ning 31% avalike teenuste sektoris. Tööstuses on

Geograafia → Geograafia
13 allalaadimist
thumbnail
48
doc

Teraapiavõimalused inimese aitamiseks referaat

Eesti Hotelli- ja Turismikõrgkool Hotellimajandus HM38 Meelis Magus TERAAPIAVÕIMALUSED INIMESE AITAMISEKS Referaat esmaabist Juhendaja: Marelle Jaagop Tallinn 2010 SISUKORD 1 SISSEJUHATUS..................................................................................................................... 4 2 Kinesioloogia....................................................................................................................

Meditsiin → Esmaabi
113 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun