Plaanid puhkusele minna? Võta endale majutus AirBnb kaudu ja saad 37€ kontoraha Tee konto Sulge
Facebook Like

Mikrobioloogilised toidumürgitused (3)

5 VÄGA HEA
Punktid
 
Säutsu twitteris
TALLINNA TEENINDUSKOOL


Rauno Loik
011PK
MIKROBIOLOOGILISED TOIDUMÜRGITUSED
Uurimustöö

Juhendaja : Heikki Eskusson



Tallinn 2009

BAKTERID

Bakterid on samuti potentsiaalsed allergeenid . Kuna bakterid armastavad seentest palju rohkem niiskust, tulevad nende reservuaaridena arvesse eelkõige niiskeimad paigad sisekeskkonnas, näiteks õhu niisutusseadmed, jahutusseadmed, sealhulgas külmkapid, aga ka kõik muud kohad ja materjalid, kus leidub baktereile piisavalt niiskust ning soojust.
Ka bakterite allergeenid esinevad õhus enamasti aerosoolidena, mistõttu sageli pole võimalik kindlaks määrata, milline aine on konkreetsel juhul allergia või ülitundlikkuse tekitaja . Küll aga on allergeensete materjalide allikaks sageli ruumis kasutatav õhuniisutaja, mille desinfitseerimata reservuaarist võib leida küllalt laia valiku mikroorganisme .


SALMONELLOS


Salmonelloosiks nimetatakse Salmonella perekonda kuuluvate bakterite poolt põhjustatud soolenakkust, millesse nakatutakse suukaudselt.  Salmonellad on liikuvad bakterid, mis võivad põhjustada kõhutüüfust või salmonella-enteriiti ehk soolepõletikku. Kõhutüüfust tekitavad bakteri alaliigid Salmonella typhi ja Salmonella paratyphi. Soolepõletiku ehk salmonellaenteriidi kõige sagedasemaks tekitajaks on Salmonella enteritidis.
Salmonellaenteriit on maailmas kõige levinum salmonellade poolt põhjustatud nakkus ning peaaegu alati toidumürgistuse tagajärg. Iseloomulik on rohke vesine kõhulahtisus või siis limane ja/või verine väljaheide ning palavik .
TEKKEPÕHJUSED JA -MEHHANISMID
Salmonellad sisenevad organismi seedetrakti kaudu saastunud toidu või joogiga. Nakkusallikaks võivad olla paljud koduloomad . Mikroobide sattumisel toiduainetesse võivad tekkida laialdased haiguspuhangud. Salmonellad säilivad eluvõimelistena külmutatud ja kuivatatud toiduainetes , munades, piimas, joogivees.
Bakterid paljunevad peensooles ja selle ümbruses paiknevates lümfisõlmedes, levivad organismis vere ja lümfiga ning eritavad toksiine ehk bakterimürke.

SÜMPTOMID


Salmonellaenteriidi puhul tekib 8-48 tundi peale saastunud toidu või joogi tarbimist iiveldus , peavalu, oksendamine , äge kõhulahtisus, väike palavik. Tavaliselt paranetakse 2-3 päevaga ilma ravita. Väljaheitest võib aga baktereid leida isegi mitmeid nädalaid peale sümptomite kadumist.
Imikutel , raukadel ja raske immuunpuudulikkusega AIDS-i haigetel võib aga salmonella-enteriit väga raskelt
80% sisust ei kuvatud. Kogu dokumendi sisu näed kui laed faili alla
Vasakule Paremale
Mikrobioloogilised toidumürgitused #1 Mikrobioloogilised toidumürgitused #2 Mikrobioloogilised toidumürgitused #3 Mikrobioloogilised toidumürgitused #4 Mikrobioloogilised toidumürgitused #5 Mikrobioloogilised toidumürgitused #6 Mikrobioloogilised toidumürgitused #7 Mikrobioloogilised toidumürgitused #8
Punktid 10 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 10 punkti.
Leheküljed ~ 8 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2009-12-11 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 122 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 3 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor pahapoisu Õppematerjali autor

Lisainfo

Uurimustöö bakterite (salmonella, clostidium perfingens, stayholococus aureus, escherichia coli, bacillius cereus, clostridium botulinum) ja hallitusseente kohta (aspergillius, benicillium, fusarium)
uurimustöö bakterid salmonella , clostidium perfingens , stayholococus aureus , escherichia coli , bacillius cereus , clostridium botulinum ja hallitusseened aspergillius , benicillium , fusarium

Mõisted


Kommentaarid (3)

Amorellake profiilipilt
Pille Vaht: Tänud, asi õige:))
20:54 18-06-2013
ergoraig profiilipilt
ergoraig: väga hea ja hariv
11:58 19-09-2010
tafca89 profiilipilt
tafca89: hea materjal
11:55 23-01-2013


Sarnased materjalid

8
docx
Mikrobioloogilisi toidumürgitusi põhjustavad bakterid
8
docx
Mikrobioloogilisi toidumürgitusi põhjustavad bakterid ja hallitused
14
docx
Mikrobioloogilisi toidumürgitusi põhjustavad bakterid ja hallitused
19
doc
Mikrobioloogia kordamiskusimused
17
docx
Toidumürgistused
32
odt
Mikrobioloogia praktikumi vastused
22
docx
Mikrobioloogia I kursus 2012
11
doc
Referaat-Bakterid ja hallitusseened





Faili allalaadimiseks, pead sisse logima
Kasutajanimi / Email
Parool

Unustasid parooli?

UUTELE LIITUJATELE KONTO MOBIILIGA AKTIVEERIMISEL +50 PUNKTI !
Pole kasutajat?

Tee tasuta konto

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun