Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Viie päeva kohta innovaatiline suurköögimenüü (0)

1 Hindamata
Punktid

Lõik failist

esmaspäev
teisipäev
kolmapäev
neljapäev
reede
Hommikusöök
Prantsuse röstsai maasikaga

tee/ apelsiini mahl /
kohv/piim


Hommikusöök
Sinihallitusjuustu omlet ja beekon

apelsiini mahl/
kohv/piim

Hommikusöök
Kaerajahupuder jahutatud marjaga

kohv/piim
Hommikusöök
Kirsstomatid ja mozzarella

kohv/piim
Hommikusöök
Clafoutis

tee/apelsiini mahl/
kohv/piim

Ингредиенты:
Яйца - 4 шт.
Сахар - 120 г + 2 ст.л.
Мука - 140 г
Молоко - 300 мл
Сливочное масло - 25 г
Вишня - 500 г
Приготовление: Вишню хорошо промыть и обсушить.Взбить венчиком сахар и яйца до получения однородной массы. Частями добавить просеянную муку, постоянно помешивая тесто венчиком.
Читай также: Абрикосовый клафути
Затем небольшими порциями влить молоко, чтобы получилось однородное жидкое тесто. Дать тесту постоять в течение получаса. Форму для выпекания смазать сливочным маслом. Она должна быть неразъемной, чтобы тесто не вытекло. Выложить вишни и присыпать ягоды сахаром. Залить приготовленным тестом. Выпекать в разогретой до 200 °С духовке 35-40 минут. Перед подачей остудить в форме.
Lõunasöök
eelroog

Kerge kevadsupp
400 g kalkuni rinnafileed või kanafileed (võid kasutada ka linnuhakkliha)
1 sl oliiviõli
900 ml vett + 1 tl soola või puljongit
1 purgitäis ehk 400 g purustatud või hakitud konservtomateid
1 jämedalt riivitud porgand
1 hakitud sibul
2 purustatud küüslauguküünt
1 väike viilutatud porruvars
1 tl Provence’i või Itaalia ürdisegu või näpuotsatäis tüümiani või 1 sl hakitud värsket tüümiani
1 dl viilutatud oliive ja meelepärast maitserohelist

Prae väikesteks kuubikuteks või ribadeks lõigatud liha pannil kuumas õlis kenasti pruuniks . Tee seda kiiresti, sest rinnafilee muutub liiga pikal kuumutamisel sitkeks. Aja vesi või puljong potis keema ja lisa sinna tomatikonserv, aedviljad ja maitseained . Keeda 7 minutit, lisa liha ja keeda veel 5 minutit. Serveeri koos oliivide ja meelepärase maitserohelisega.

pearoog

Veisekotletid seentega
3 viilu röstsaia
0,75 dl 35% koort
1 suurem muna
0,5–0,75 tl soola, 0,25 tl purustatud pipart
3 sl hakitud murulauku
600 g veisehakkliha
1,5–2 dl riivsaia
4 sl rapsiõli
80 g võid
300–400 g šampinjone, sektoriteks lõigatud
serveerimiseks keedetud riisi või kuskussi ning meelepärast rohelist salatit

Lõika saial koorik ära, hoia viile pisut aega koores ning purusta seejärel kahvliga. Klopi lisaks muna, sool- pipar ja 2 sl murulauku. Sega juurde hakkliha . Vormi 4 lamedat pätsikest. Puista pool riivsaiast küpsetuspaberile ja vajuta kotletid sellesse. Puista lihale peale ülejäänud riivsai. Prae kotletid keskmisel tulel õli ja 2 sl või sees mõlemalt poolt kuldseks. Pööra pätsikesi vaid korra! Kata fooliumiga ja hoia soojas. Vahepeal lisa pannile ülejäänud või ning prae sektoriteks lõigatud seeni, kuni need on pisut jumet saanud. Puista juurde ülejäänud murulauk ning maitsesta soola-pipraga. Serveeri kotlette meelepärase lisandi ja seentega.

jäärelroog
Aprikoosisorbett

1 kg hästi küpseid aprikoose
2,5 dl vett (250 g)
170 g suhkrut (u 2 dl)
0,5 tl vanilliekstrakti
Pese ja nõruta aprikoosid, lõika pooleks, eemalda kivid ning lõika viljapoolikud omakorda kolmeks. Pane aprikoositükid ja vesi potti, kata kaanega. Keeda mõõdukal tulel 10-15 minutit, aeg-ajalt segades, kuni aprikoosid on täitsa pehmed.
Võta pott tulelt, sega juurde suhkur ning lase toatemperatuurini jahtuda.
Püreesta jahtunud aprikoosipüree saumiksriga või köögikombainis ühtlaseks. (Soovi korral hõõru segu läbi sõela). Maitsesta vanilliga . Pane kinnisesse karpi /kannu ning lase külmkapis korralikult jahtuda (seda võiks eelmisel päeval teha). Külmuta segu jäätisemasinas vastavalt tootja instruktsioonidele.


Lõunasöök
eelroog
Mehhikopärane salat

1 dl hapukoort
1 sl sidrunimahla
1 väike küüslauguküüs
soola-pipart
1 väike punane sibul
1 väiksem pikk kurk
250 g kirsstomateid
1 purk konservmaisi
2 avokaadot
1 mango
300 g suitsu- või grillkanaliha
1 kotike rukolat või meelepärast salatisegu
peotäis-paar maisitšipse (meelepärase mekiga)
serveerimiseks hakitud münti ja koriandrilehti

Klopi hapukoor , sidrunimahl ja purustatud küüslauk kastmeks ning maitsesta soola-pipraga. Vajadusel lisa 1 sl vett, nii saab kaste vedelam. Viiluta sibul ja kurk, poolita või lõika sektoriteks tomat , nõruta mais ning koori avokaado ja lõika viljaliha kuubikuteks. Tee sama ka mangoga ja lõika kanaliha ribadeks. Sega kõik ained peale maisitsipside kausis, puista peale tšipsid ning nirista kastmega üle. Kõige peale puista hakitud mündi - ja koriandrilehti.

pearoog
Praetud tursk värske kartuliga

j4 tursafileed
Värsket kartulit
Jahu (paneerimiseks)
Või ( praadimiseks )
oola
Pipart
Till
2 oksa värsket tüümiani
2 oksa värsket majoraani
Paprikapulbrit
Sidruni mahla
Esmalt pane värsked kartulid keema. Lisa sool. Keetmise asemel võib kartuleid ka aurutada.
Fileeri tursk, lõika sellest parajad tükid. Maitsesta kala soola, pipra ja paprika pulbriga . Keeruta tükid jahus ja aseta kõrvale.
Sulata pannil või, lisa ürdid. Kui või on hakanud vahutama lisa kala. Küpseta mõlemalt poolt 2-3 minutit, kuni kala on kuldpruun.
Võta kala pannilt ja piserda pannile poole sidruni mahl. Lase mõni minut praadida nii, et või, ürdid, kalast eraldunud mahl ja sidrun saaksid omavahel seguneda.
Serveerimiseks tõsta kala taldrikule, vala üle pannilt võtud kastmega ning paku juurde keedetud värskeid kartuleid. 
jäärelroog
Marja-Pavlova ehk beseemaius

250 ml vahukoort
1 dl hapukoort
1 sl tuhksuhkrut
1 beseepõhi (karbis on 2 tk)
300 g tükeldatud maasikaid + soovi korral 1 karp vaarikaid või kasuta külmutatud marju
vedelat mett

Vahusta koored koos suhkruga kreemjaks ja kohevaks. Tõsta vaht beseele ja lao peale marjad . Nirista üle meega ning serveeri kohe! Võid teise beseepoole ka maiusele katteks tõsta.
VEINISOOVITUS
Itaalia 
Vahuvein Filipetti Asti Dolce, 7,5%, 75 cl
Veini frementeeritakse ja valmistatakse väga madalal temperatuuril, mis annab tulemuseks aromaatse , heleda ja särava vahuveini
Puuviljane aroom, tunda apelsini õisi ja salveid
Maitselt elegantselt magus ja puuviljane
Serveerimistemperatuur 6-8 °C


Lõunasöök
eelroog
Kreveti - või makrasalat

Kastmeks:
1 dl ketšupit
1 dl majoneesi
1/8–1/4 tl jahvatatud tšillipipart
10 tilka Worcesteri kastet
2 tl sidrunimahla
Salatiks:
400 g krevette soolvees või tükeldatud makrat ( lumekrabi )
1 pea jääkapsast või Rooma salatit
1 avokaado
soola-pipart
Klopi kastmeained kokku, maitsesta soola-pipraga ja sega nõrutatud krevettide või makraga. Tõsta ribadeks lõigatud salat, hakitud avokaado ja kastmega krevetid kihiti taldrikule. Soovi korral kaunista hakitud tilliga.
pearoog
Pardikoivad õlle, apelsini ja tüümianiga
 4 jahutatud pardikoiba
 soola, pipart
 200 g porgamdeid, koorituna
 1 apelsin
 kimp värsket tüümiani
 ca 2,5 dl heledat õlut
1 sl mett
Patsuta koivad majapidamispaberiga kuivaks ning pane külmale pannile. Pruunista keskmisel kuumusel ühelt poolt ja teiselt poolt. Seejärel maitsesta soola ja pipraga. Pane koivad ahjuvormi, vala juurde ka pannile tekkinud pardirasv. Seejärel pane vormi apelsiniviilud, väiksemaks lõigatud porgandid ning pisikeste tükikestena mesi . Vala juurde õlu . Kata vorm kaane või fooliumiga ning küpseta ahjus 200 kraadi juures 10 minutit. Seejärel alanda kuumus 150 kraadile ning hauta 2 tundi.
* retsept pärineb Rannamõisa retseptiblogist


jäärelroog
Küpsised

5 dl jahu
0,5 tl soola
1,5 tl küpsetuspulbrit
130 g toasooja võid
1,75 dl pruuni suhkrut
2 tl vanillsuhkrut või 1 tl vanilliessentsi
2 toatemperatuuril muna
150–170 g (2–3 dl) kuivatatud jõhvikaid
5–6 dl maisihelbeid
100 g hakitud šokolaadi
Eelkuumuta ahi 180 kraadini. Sõelu jahu koos soola ja küpsetuspulbriga. Vahusta või suhkrutega. Lisa edasi vahustades ükshaaval munad. Laota purustatud maisihelbed laiemale kandikule. Sega juurde jõhvikad ja šokolaad. Sega tainaks ning vormi teelusikatäie kaupa pallikesed. Purusta maisihelbed käte vahel pisut peenemaks. Veereta pallikesi maisihelbepurus ja lao küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta u 20 minutit ning lase siis pisut aega ahjuplaadil taheneda. Serveeri hommikutee, -kohvi  või -kakao kõrvale.



Lõunasöök
eelroog
Kookosene hernesupp
1 sl võid
2 sl basmatiriisi
2 porrut või 2 sibulat või 6 varretäit rohelist sibulat
0,75 tl soola
1,5 tl karrimaitseainet
8 dl aedvilja- või kanapuljongit
soovi korral 3 oksakest värsket koriandrit
600 g külmutatud rohelisi herneid
soovi korral 2 punti või peotäit spinatit
2,5 dl kookospiima
serveerimiseks värsket koriandrit ja krõbedat saia
Kuumuta potipõhjas või ja prae seal minut aega riisi. Lisa hakitud porru, sool, karri, 2,5 dl puljongit ja soovi korral koriander. Keeda 10–13 minutit. Lisa ülejäänud puljong ja herned . Keeda 5 minutit ning tõsta potti ka spinat ja kookospiim . Kuumuta peaaegu keema ja võta pott tulelt. Püreesta supp ning maitsesta soola-pipraga. Serveeri mõne rohelise herne, koriandri, oliiviõlisortsu ja krõbeda saiaga .
pearoog
Idamaine grillitud merikuradi saba
Merikuradi saba 2 tk,
ca 500-700 gr/tk
Marinaadiks:
Hakitud ingverijuurt
2 spl (30 ml)
Kuivatatud chillihelbeid
2 tl (10 ml)
Valget suhkrut 2 spl
(30 gr)
Küüslauguküüsi haktitult 5 tk
Seesamiõli 1 spl (15 ml)
Musta pipart jahvatatud 2 tl (10 ml)
Oliiviiõli 2 spl (30 ml)
Pese ja kuivata kala. Maitsesta vähese mersoolaga ja jäta ca 30 min seisma. Selle ajaga tõmbab sool kalast välja ülearuse vee ja kala saab tahkem. Vala vesi ära ja kuivata kala paberrätikuga. Hoia kala marinaadis toatemp -l  30 – 40 min (või külmkapis 2 tundi).
Kuivata kala, maitsesta vähese soolaga . Marinaad viska ära, see on edaspidiseks kasutu. Määri kala õliga ja grilli kas sütel või eelsoojendatud ahjus 200C juures ca 20 min mõlemalt poolt kuni kala küps. Serveeri rohelise salatiga .
jäärelroog
Kohupiima-küpsisekreem karamellikastmega

250 g Rimi Basicu 0,5% kohupiima
80 g Rimi Basicu suhkrut
100 ml Rimi 30% rõõska koort
50 g Rimi Basicu küpsiseid Kroket
Karamell
100 g Rimi Basicu suhkrut
150 ml Rimi 30% rõõska koort
Valmista karamell. Sulata pannil suhkur, kuni see muutub pruuniks ja vedelaks nagu karamell. Lisa aeglaselt rõõsk koor. Kui suhkur ei segune rõõsa koorega kohe, siis kuumuta seda segades edasi, kuni tekib ühtlane karamellimass. Jäta jahtuma. Valmista kreem . Purusta küpsised . Sega kannmikseris kohupiim rõõsa koore ja suhkruga. Sega kohupiimamassi hulka purustatud küpsised. Soovitus: tee magustoit kihiline – kõigepealt pane kohupiimakreemi, vala see üle karamelliga ja jätka samamoodi edasi.


Lõunasöök
eelroog
Maapirnisupp


2 sl võid
1 sibul
2 küüslauguküünt
500 g maapirne (võid kasutada ka mustjuurt)
5 dl kanapuljongit (mustrõika puhul kasuta kohvikoort)
2,5–3 dl 35% koort
soola-pipart ja murulauku
oliiviõli
Kuumuta potipõhjas või ja prae hakitud sibulat-küüslauku paar minutit. Lisa kooritud ja tükeldatud maapirn . Prae paar minutit ning lisa puljong või kohvikoor. Keeda, kuni aedvili on pehme. Vala hulka 35% koor ja püreesta saumikseriga. Maitsesta soola-pipraga. Serveeri murulaugu ja tilgakese oliiviõliga. Juurde anna krõbedat saia.

pearoog
Metssea hautis

 u 800 g metssealiha , lõika viiludeks või suuremateks tükkideks
 ¾ dl oliiviõli
 30 g võid
 1 l punast veini
 200g külmutatud mustikaid
 2-3 porgandit , tükeldatud
 2 sellerivart, tükeldatud
 3 küüslauguküünt, kooritud ja purustatud
 paar oksa salveid, kimbuke   tüümiani, mõned oksad rosmariini
 4-6 kadakamarja
 1 sibul, hakitud
 paar näpuotsatäit kaneeli , 2 nelgitera
 2 sl jahu
soola-pipart maitse järgi
Sega tükeldatud aedviljad, liha, ürdid ja  purustatud küüslauk. Vala peale vein ja lase 1-2 ööpäeva marineeruda. Võta lihad marinaadist ja patsuta köögipaberiga kuivaks. Kurna marinaad läbi sõela. Sõelale jäänud kraam viska ära. Kuumuta oliiviõli ja või ning prae lihapalad kuldpruuniks. Praadimise lõpus puista neile soola-pipart ja jahu.  Lõpuks vala patta lihale ka marinaad. Kuumuta keema, madalda kuumust ning kata pada kaanega. Hauta nõnda 2-2,5  tundi. Hautamise lõpus lisa mustikad . Serveeri kartulipüreega või aedviljadega.
jäärelroog
Vaarika- chia -kookosepuding

1 dl kookospiima
2 sl chia-seemneid
2 - 3 sl värskeid või sulatatud vaarikaid paar tilka vanilliekstrakti
Sega chia-seemned ja kookospiim ühtlaseks. Lisa vaarikad, maitsesta vanilliekstraktiga ja sega kergelt läbi. Lase umbes tund aega paisuda.


Õhtusöök
Küülikukoivapada kruupidega

soola, 4-5 pipratera,
1 sl mahedat sinepit
2 dl vett
2 dl valget veini
1 dl odrakruupe, eelnevalt korralikult loputatud .
1 peotäis estragonilehti
0,5-1 sl mett
1 sellerivars, viilutatuna
Kuumuta kõrgema servadega pannil pisut õli. Maitsesta küülikutükid soolaga ning pane pannile (va subproduktid ). Pruunista mõlemalt poolt kuldpruuniks. Seejärel lisa pannile ülejäänud ained, aseta pannile peale kaas ning lase madalal kuumusel haududa 30 minutit. Seejärel lisa juurde ka subproduktid ning hauta veel 15 minutit. Maitsesta lõplikult ning serveeri.
tee/ mahl/
kohv/piim



Õhtusöök
Veinis hautatud kanamaks sügisandidega

300 g Rannamõisa jahutatud broilerimaksa
1 väike sibul
2 küüslauguküünt
2 sl nisujahu
250 ml punast kuiva veini
tüümianioksi
1 suurem puravik
3 väikest kartulit
3 väikest porgandit
soola, pipart
õli
Puhasta maks ja leota piimas 6–12 tundi. Nõruta see piimast ja kasta soola ja pipraga maitsestatud jahusse. Prae paksu põhjaga potis koos hakitud küüslaugu ja sibulaga, vala peale vein, viska sisse ka tüümian ning lase tasasel tulel haududa, kuni maks on valmis.
tee/ mahl/
kohv/piim

Õhtusöök
Suvikõrvitsapüreega cannellonid

ca 15 cannelloni
2 dl rõõska koort (10%)
0,5-1 dl kanapuljongit
200 g juustu, riivituna
Täidis:
200 g broilerikintsuliha või – fileed
1 dl tatart, keetmata
200 g suvikõrvitsat
soola, pipart
Täidise valmistamiseks lõigake kintsuliha väiksemaks ning praadige pannil valmis, vahepeal maitsestage soola ja pipraga. Loputage tatar voolava vee all ning keetke soolaga maitsestatud pehmeks . Riivige suvikõrvits jämeda riivipoolega ning pressige sellest mahl välja. Seejärel pange kõik täidiseained kaussi ning mikserdage segu ühtlasemaks massiks, maitsestage soola ja pipraga. Pange täidis pritskotti. Täitke makaronitorud pritskotist täidisega ning pange need tihedalt üksteise kõrvale asetatuna ahjuvormi. Valage juurde rõõsk koor ja puljong (makaronitorud peavad peaaegu kaetud olema vedelikuga) ning raputage üle riivitud juustuga . Küpsetage ahjus 180 kraadi juures ca 20-30 minutit.
tee/ mahl/
kohv/piim

Õhtusöök
Broilerifilee sinepi- koorekastmes roheliste köögiviljadega

4 Rannamõisa Jahutatud broilerifileed
soola ja musta pipart
praadimiseks õli
1 sibul
4 dl vahukoort
1 sl Dijon sinepit
200 g rohelisi ube
200 g brokolit
Pruunista broilerifileed pannil õlis mõlemalt poolt paar minutit. Maitsesta soola ja pipraga. Lisa hakitud sibul ja prae veel paar minutit. Vala peale koor ja maitsesta sinepiga. Lase keeda 5- 10 minutit, kuni koor on paksemaks keenud. Senikaua keeda soolaga maitsestatud vees ube paar minutit. Lisa brokoliõisikud ja keeda veel paar minutit. Kurna ja vala pannile. Sega kastmega läbi ja serveeri kohe.
tee/ mahl/
kohv/piim



Õhtusöök
Ahjupasta kana ja seentega

200 g tagliatelle pastat (või muud meelepärast pastat)
0,5 sibulat
10 cm jupp porrut
250 g šampinjone
1 dl punast veini
300 g tomatipastat
300 g kanaliha, mis järgijäänud kanapraest (võid kasutada ka samas koguses suitsukana)
150 g juustu, riivituna
50 g parmesani , riivituna
1,5 dl pastakeeduvett
soola pipart
Pane pasta keeva veega keema. Lisa soola, nii et keeduvesi on umbes mereveesoolasusega. Keeda seni, kuni pasta on poolpehme. Nõruta, jättes 1,5dl pastakeeduvett alles.
Viiluta sibul ja porru ning pane õliga piserdatud pannile praadima. Puhasta ja viiluta šampinjonid ning lisa pannile. Maitsesta soola ja pipraga. Lisa vein ning lase paar minutit keeda. Seejärel sega sisse tomatipasta, lisa 1,5 dl pastakeeduvett ning kuumuta minutike.
Lisa pannile kanaliha, keedetud pasta ja 1oo g riivitud juustu, maitsesta. Aseta kogu segu ahjuvormi, raputa peale parmesani ja tavalist juustu ning küpseta ahju ülemises osas (soovitavalt grillrežiimil) 200 kraadi juures seni kuni juust on ilusti sulanud ja juba kergelt kuldne .
tee/ mahl/
kohv/piim



Viie päeva kohta innovaatiline suurköögimenüü #1 Viie päeva kohta innovaatiline suurköögimenüü #2
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 2 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2015-05-07 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 12 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor frensis2014 Makejenko Õppematerjali autor

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
10
doc

3 käiku

Dana Makejenko KS 14 Lõunasöök eelroog Kookosene hernesupp 1 sl võid 2 sl basmatiriisi 2 porrut või 2 sibulat või 6 varretäit rohelist sibulat 0,75 tl soola 1,5 tl karrimaitseainet 8 dl aedvilja- või kanapuljongit soovi korral 3 oksakest värsket koriandrit 600 g külmutatud rohelisi herneid soovi korral 2 punti või peotäit spinatit 2,5 dl kookospiima serveerimiseks värsket koriandrit ja krõbedat saia Kuumuta potipõhjas või ja prae seal minut aega riisi. Lisa hakitud porru, sool, karri, 2,5 dl puljongit ja soovi korral koriander. Keeda 10–13 minutit. Lisa ülejäänud puljong ja herned. Keeda 5 minutit ning tõsta potti ka spinat ja kookospiim. Kuumuta peaaegu keema ja võta pott tulelt. Püreesta supp ning maitsesta soola-pipraga. Serveeri mõne rohelise herne, koriandri, oliiviõlisortsu ja krõbeda saiaga. pearoog Idamaine grillitud merikuradi saba Merikuradi saba 2 tk, ca 500-700 gr/tk Marinaadiks: Hakitud ingverijuurt 2 spl (30 ml) Kuivatatud chillihelbei

Toitlustus
thumbnail
6
doc

Köögiviljaroog ja hakkmassist valmistatud roog kus on kasutatud vähemalt kahte kuumtöötlusmeetodit

Dana Makejenko KS 14 Köögiviljaroog ja hakkmassist valmistatud roog kus on kasutatud vähemalt kahte kuumtöötlusmeetodit Täidetud kartulikotletid 1, 5 l keedetud ja riivitud kartulitele kasuta (sobib ka eilne v üle-eilne kartulipudru) 3/4 tl soola 2 muna 1 spl jahu (mina panin 2 spl) Täidiseks: 200 g metsaseeni(pilvikud, puravikud vm seen) või suitsukana. (Prae paar minutit, kuni sibulad on kuldpruunid. Lisa hakitud metsaseeni ja ploomid ja prae veel minutike). 100 g riivitud juustu soola pipart Kartulid keeda soolaga maitsestatud vees pehmeks, jahuta ning riivi lisada munad ja jahu.Sega ühtlaseks taignaks.Tee peopesa külmaveega märjaks tõsta lusikaga kotleti suurune pätsike tainast ning vajuta laiaks ning sellele tõsta täidist teelusikaga sellele oma uus pätsike tainast.Vormi ääred ilusti kinni ning paneeri kas riivsaias või jahus ning prae kuumal pannil või siis ahjus 200 kraadi juures Serveeri kas hapukoorekastme või mõne muu

Toiduvalmistamine
thumbnail
7
odt

Rahvuslikud supid

Haapsalu Kutsehariduskeskus Rahvuslikud supid Koostaja: Juhendaja: Uuemõisa 2008 Hapukapsasupp ubadega (Eesti) Valmistusained 2,5 l Vett 500g Hapukapsast 100 g Põldube 500 g Sealiha 1 Sibul Soola valmistusviis Pese kuivatatud oad ja leota külmas vees 7-9 tundi, seejärel pane koos leotusveega keema. Lisa puhastatud liha ja lase keema. Korja ära vaht. Lisa hapukapsad, hakitud sibul ja sool. Keeda nõrgal tulel. Supiliha juurde serveeri porgandi-toorsalat. Kört (Eesti) Valmistusained 2,5 l Piima 100 g Odrajahu 1 spl Võid Soola (suhkurt) valmistusviis Keevasse piima vala sõelutud odrajahu peene joana, sega. Maitsesta või ja soola või suhkruga. Serveeri õhtu-ja hommikusöögiks. Seljanka(Venemaa) Valmistusained 2 tk Suuremat sibulat 2 sl Õli 200 g Looma-või sealiha 150 g Suitsuvorst 100 g Kanaliha 1 l Vesi 2 tk Lihapuljongikuubik 1 purk Purustatud toamateid 1,5 sl Nisujahu 8 tk Must

Kokandus
thumbnail
14
ppt

Mehhiko köögist - powerpoint

Mehhiko Maria Karajeva K109 Toitude eripära Mehhiko kööki on üheselt väga raske määratleda. Toitu ja söömisesse suhtutakse Mehhikos tõsiduse ja austusega. Igas osariigis on oma eriilmelised variatsioonid kohalikust toidust. Põhitoiduaineteks on mais, avokaado, maguskartul, tomat, oad, erinevad piprad, kõrvits, banaan, mango, kakao, sokolaad, kalkun, kala ja mereannid. Legendaarseim jook on Tequila, ei jää varju ka Margarita ja Cachaca. Toitude eripära Mehhiko köögi Mehhiko üks põhikomponent on Mehhiko kuulsaim toiduaine ­ tsillipipar. Tuntumad piprasordid on jalapeno, poblano,chipotle, habanero, guajillo Põhitoiduaine on mais, millest küpsetatakse õhukese pannkoogiga sarnanevaid lameleibu ehk tortiljasid. Tortilja leiab laialdast kasutamist hautiste ja segude pakkimiseks, suupisteks, ribadeks lõigatuna suppide

Geograafia
thumbnail
34
docx

MEIE LASTE LEMMIKRETSEPTID

HARAKA LASTEAED MEIE LASTE LEMMIKRETSEPTID 2010 ANDERI JA ARONI LEMMIKSALAT Meie pere tervislik toit, mis ka lastele maitseb, on salat. Koosis: hiinakapsas, tomat, värske kurk, mais. Natukene oliiviõli ja maitse järgi viie pipra segu. Kõik läbi segada ja ongi valmis. ELIISE KANAFILEE - ODRARISOTO Kanafilee - odrarisoto, mis on mugandustega A. Kangi retseptikogust. Retsept on neljale. Ained: 400 gr kanafileed, 1 sl õli, 1 sibul, 3 dl odratangu, 6 dl puljongit, 1 dl apelsini mahla. Filee väikesteks tükkideks lõigata, sibul praadida. Lisada fileetükid, siis odratang, peale puljong ja mahl, segada. Hautada tulel kuni oder pehme.

Toit ja toitumine
thumbnail
4
odt

Kihiline haugivorm-kalatoit

Kihiline haugivorm * 600 g fileeritud haugi või muud kalafileed * 2 keedetud kartulit * 1 muna või 2 munavalget * 1.5 kuni 2 tl soola * valget või musta pipart * 2 dl 10% rõõska koort Vahele: * 150 kuni 200 g külmutatud või värsket spinatit * 8 kuni 12 tk päikesekuivatatud tomateid * 1 suur kimp värsket basiilikut või peterselli **Kõik ained peavad olema külmkapikülmad! * Loputa värske spinat ja blanseeri kiiresti vees. * Loputa kohe külma veega, et spinat edasi ei küpseks. * Suru kuivaks ja haki väiksemaks. * Pane kalatükid köögikombaini, lisa sool ja peenesta. * Lisa ülejäänud ained ja sega köögikombainis seni, kuni saad ühtlase hakkmassi. * Tõsta pool segust võitatud 1,5-2-liitrisesse teflonvormi. * Laota kihiti peale basiilik, tomativiilud ja spinat. * Tõsta peale ülejäänud kalamass ja silu pealt ühtlaseks. * Küpseta 175-kraadise ahju allosas 45 minutit. * Lase kalavormil 10 min

Toiduvalmistamine
thumbnail
38
pptx

India köök

India köök Diana Matejuk Üldiselt Kulinaarsed traditsioonid on erinevad maa eri regioonides Põhjas on kliima mõõdukas, seal on laialt levinud toidud lambalihast Lõunas süüakse ka kitseliha ja kana Idas, Bengali lahe äärsetel aladel kasutatakse toiduks nii jõe- kui ka merekalu Läänekaldal, Guddjaras eelistatakse juurvilja ja taimetoitu · Indias elab palju rahvaid · Suure maa-ala looduslikud ja klimaatilised tingimused on eri paikades erisugused · Paljud usundid on toitlustamise suhtes rangete nõuetega · Selle kõige tagajärjel ei ole olemas ühtset india kööki · India on haruldaste aedviljade maa: ananassid, kookospähklid, datlid, mangod, baklazaanid · Siit pärit on ka karri Karri · Karri on üks tuntumaid vürtsisegusid · Koosneb peamiselt kollajuure risoomist ehk kurkumist, koriandri ja mustköömne seemneist ning vürtspiprast, millele on lisatud muid vürtse Eripärad · Süüakse kätega · Pärast sööki pestakse sõ

Toit ja toitumine
thumbnail
9
docx

Kuum eelroog ja parfeed

1. FRITEERITUD MAKRAPULGAD SALSAGA Bruto Neto 1. Lõika makrapulgad kolmeks tükiks. makrapulgad 100g 100g 2. Valmista taigen mineraalveest, soolast ja nisujahust Taigen ning lõpuks lisa vahustatud munavalged. nisujahu 60g 60g 3. Kasta krabipulgad taignasse ja prae rohkes õlis. mineraalvesi 60ml 60ml 4. Kastmeks pese ja puhasta küüslauk, paprikad ja sibul. munavalge 1tk 30g 5. Haki paprika ja sibul peeneks ning kuumuta neid õlis. Praadimiseks 6. Lisa ka küüslauk ja maisiterad. õli 300ml 300ml Kaste 7. Seejärel lisa tomatipüree ja vesi ning maitsesta kaste tomatipüree 40g 40g tabasco, veiniäädika ja teiste maitseainetega. roheline paprika 19g 15g 8. Lase kaste keema ja serveeri friteeritud punane paprika

Toit ja toitumine




Meedia

Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun