esmaspäev
teisipäev
kolmapäev
neljapäev
reede
Hommikusöök
Prantsuse röstsai maasikaga
tee/ apelsiini mahl /
kohv/piim
Hommikusöök
Sinihallitusjuustu omlet ja beekon
apelsiini mahl/
kohv/piim
Hommikusöök
Kaerajahupuder jahutatud marjaga
kohv/piim
Hommikusöök
Kirsstomatid ja mozzarella
kohv/piim
Hommikusöök
Clafoutis
tee/apelsiini mahl/
kohv/piim
Ингредиенты:
Яйца - 4 шт.
Сахар - 120 г + 2 ст.л.
Мука - 140 г
Молоко - 300 мл
Сливочное масло - 25 г
Вишня - 500 г
Приготовление: Вишню хорошо промыть и обсушить.Взбить венчиком сахар и яйца до получения однородной массы. Частями добавить просеянную муку, постоянно помешивая тесто венчиком.
Читай также: Абрикосовый клафути
Затем небольшими порциями влить молоко, чтобы получилось однородное жидкое тесто. Дать тесту постоять в течение получаса. Форму для выпекания смазать сливочным маслом. Она должна быть неразъемной, чтобы тесто не вытекло. Выложить вишни и присыпать ягоды сахаром. Залить приготовленным тестом. Выпекать в разогретой до 200 °С духовке 35-40 минут. Перед подачей остудить в форме.
Lõunasöök
eelroog
Kerge kevadsupp
400 g kalkuni rinnafileed või kanafileed (võid kasutada ka linnuhakkliha)
1 sl oliiviõli
900 ml vett + 1 tl soola või puljongit
1 purgitäis ehk 400 g purustatud või hakitud konservtomateid
1 jämedalt riivitud porgand
1 hakitud sibul
2 purustatud küüslauguküünt
1 väike viilutatud porruvars
1 tl Provence’i või Itaalia ürdisegu või näpuotsatäis tüümiani või 1 sl hakitud värsket tüümiani
1 dl viilutatud oliive ja meelepärast maitserohelist
Prae väikesteks kuubikuteks või ribadeks lõigatud liha pannil kuumas õlis kenasti pruuniks . Tee seda kiiresti, sest rinnafilee muutub liiga pikal kuumutamisel sitkeks. Aja vesi või puljong potis keema ja lisa sinna tomatikonserv, aedviljad ja maitseained . Keeda 7 minutit, lisa liha ja keeda veel 5 minutit. Serveeri koos oliivide ja meelepärase maitserohelisega.
pearoog
Veisekotletid seentega
3 viilu röstsaia
0,75 dl 35% koort
1 suurem muna
0,5–0,75 tl soola, 0,25 tl purustatud pipart
3 sl hakitud murulauku
600 g veisehakkliha
1,5–2 dl riivsaia
4 sl rapsiõli
80 g võid
300–400 g šampinjone, sektoriteks lõigatud
serveerimiseks keedetud riisi või kuskussi ning meelepärast rohelist salatit
Lõika saial koorik ära, hoia viile pisut aega koores ning purusta seejärel kahvliga. Klopi lisaks muna, sool- pipar ja 2 sl murulauku. Sega juurde hakkliha . Vormi 4 lamedat pätsikest. Puista pool riivsaiast küpsetuspaberile ja vajuta kotletid sellesse. Puista lihale peale ülejäänud riivsai. Prae kotletid keskmisel tulel õli ja 2 sl või sees mõlemalt poolt kuldseks. Pööra pätsikesi vaid korra! Kata fooliumiga ja hoia soojas. Vahepeal lisa pannile ülejäänud või ning prae sektoriteks lõigatud seeni, kuni need on pisut jumet saanud. Puista juurde ülejäänud murulauk ning maitsesta soola-pipraga. Serveeri kotlette meelepärase lisandi ja seentega.
jäärelroog
Aprikoosisorbett
1 kg hästi küpseid aprikoose
2,5 dl vett (250 g)
170 g suhkrut (u 2 dl)
0,5 tl vanilliekstrakti
Pese ja nõruta aprikoosid, lõika pooleks, eemalda kivid ning lõika viljapoolikud omakorda kolmeks. Pane aprikoositükid ja vesi potti, kata kaanega. Keeda mõõdukal tulel 10-15 minutit, aeg-ajalt segades, kuni aprikoosid on täitsa pehmed.
Võta pott tulelt, sega juurde suhkur ning lase toatemperatuurini jahtuda.
Püreesta jahtunud aprikoosipüree saumiksriga või köögikombainis ühtlaseks. (Soovi korral hõõru segu läbi sõela). Maitsesta vanilliga . Pane kinnisesse karpi /kannu ning lase külmkapis korralikult jahtuda (seda võiks eelmisel päeval teha). Külmuta segu jäätisemasinas vastavalt tootja instruktsioonidele.
Dana Makejenko KS 14 Lõunasöök eelroog Kookosene hernesupp 1 sl võid 2 sl basmatiriisi 2 porrut või 2 sibulat või 6 varretäit rohelist sibulat 0,75 tl soola 1,5 tl karrimaitseainet 8 dl aedvilja- või kanapuljongit soovi korral 3 oksakest värsket koriandrit 600 g külmutatud rohelisi herneid soovi korral 2 punti või peotäit spinatit 2,5 dl kookospiima serveerimiseks värsket koriandrit ja krõbedat saia Kuumuta potipõhjas või ja prae seal minut aega riisi. Lisa hakitud porru, sool, karri, 2,5 dl puljongit ja soovi korral koriander. Keeda 10–13 minutit. Lisa ülejäänud puljong ja herned. Keeda 5 minutit ning tõsta potti ka spinat ja kookospiim. Kuumuta peaaegu keema ja võta pott tulelt. Püreesta supp ning maitsesta soola-pipraga. Serveeri mõne rohelise herne, koriandri, oliiviõlisortsu ja krõbeda saiaga. pearoog Idamaine grillitud merikuradi saba Merikuradi saba 2 tk, ca 500-700 gr/tk Marinaadiks: Hakitud ingverijuurt 2 spl (30 ml) Kuivatatud chillihelbei
Dana Makejenko KS 14 Köögiviljaroog ja hakkmassist valmistatud roog kus on kasutatud vähemalt kahte kuumtöötlusmeetodit Täidetud kartulikotletid 1, 5 l keedetud ja riivitud kartulitele kasuta (sobib ka eilne v üle-eilne kartulipudru) 3/4 tl soola 2 muna 1 spl jahu (mina panin 2 spl) Täidiseks: 200 g metsaseeni(pilvikud, puravikud vm seen) või suitsukana. (Prae paar minutit, kuni sibulad on kuldpruunid. Lisa hakitud metsaseeni ja ploomid ja prae veel minutike). 100 g riivitud juustu soola pipart Kartulid keeda soolaga maitsestatud vees pehmeks, jahuta ning riivi lisada munad ja jahu.Sega ühtlaseks taignaks.Tee peopesa külmaveega märjaks tõsta lusikaga kotleti suurune pätsike tainast ning vajuta laiaks ning sellele tõsta täidist teelusikaga sellele oma uus pätsike tainast.Vormi ääred ilusti kinni ning paneeri kas riivsaias või jahus ning prae kuumal pannil või siis ahjus 200 kraadi juures Serveeri kas hapukoorekastme või mõne muu
Haapsalu Kutsehariduskeskus Rahvuslikud supid Koostaja: Juhendaja: Uuemõisa 2008 Hapukapsasupp ubadega (Eesti) Valmistusained 2,5 l Vett 500g Hapukapsast 100 g Põldube 500 g Sealiha 1 Sibul Soola valmistusviis Pese kuivatatud oad ja leota külmas vees 7-9 tundi, seejärel pane koos leotusveega keema. Lisa puhastatud liha ja lase keema. Korja ära vaht. Lisa hapukapsad, hakitud sibul ja sool. Keeda nõrgal tulel. Supiliha juurde serveeri porgandi-toorsalat. Kört (Eesti) Valmistusained 2,5 l Piima 100 g Odrajahu 1 spl Võid Soola (suhkurt) valmistusviis Keevasse piima vala sõelutud odrajahu peene joana, sega. Maitsesta või ja soola või suhkruga. Serveeri õhtu-ja hommikusöögiks. Seljanka(Venemaa) Valmistusained 2 tk Suuremat sibulat 2 sl Õli 200 g Looma-või sealiha 150 g Suitsuvorst 100 g Kanaliha 1 l Vesi 2 tk Lihapuljongikuubik 1 purk Purustatud toamateid 1,5 sl Nisujahu 8 tk Must
Mehhiko Maria Karajeva K109 Toitude eripära Mehhiko kööki on üheselt väga raske määratleda. Toitu ja söömisesse suhtutakse Mehhikos tõsiduse ja austusega. Igas osariigis on oma eriilmelised variatsioonid kohalikust toidust. Põhitoiduaineteks on mais, avokaado, maguskartul, tomat, oad, erinevad piprad, kõrvits, banaan, mango, kakao, sokolaad, kalkun, kala ja mereannid. Legendaarseim jook on Tequila, ei jää varju ka Margarita ja Cachaca. Toitude eripära Mehhiko köögi Mehhiko üks põhikomponent on Mehhiko kuulsaim toiduaine tsillipipar. Tuntumad piprasordid on jalapeno, poblano,chipotle, habanero, guajillo Põhitoiduaine on mais, millest küpsetatakse õhukese pannkoogiga sarnanevaid lameleibu ehk tortiljasid. Tortilja leiab laialdast kasutamist hautiste ja segude pakkimiseks, suupisteks, ribadeks lõigatuna suppide
HARAKA LASTEAED MEIE LASTE LEMMIKRETSEPTID 2010 ANDERI JA ARONI LEMMIKSALAT Meie pere tervislik toit, mis ka lastele maitseb, on salat. Koosis: hiinakapsas, tomat, värske kurk, mais. Natukene oliiviõli ja maitse järgi viie pipra segu. Kõik läbi segada ja ongi valmis. ELIISE KANAFILEE - ODRARISOTO Kanafilee - odrarisoto, mis on mugandustega A. Kangi retseptikogust. Retsept on neljale. Ained: 400 gr kanafileed, 1 sl õli, 1 sibul, 3 dl odratangu, 6 dl puljongit, 1 dl apelsini mahla. Filee väikesteks tükkideks lõigata, sibul praadida. Lisada fileetükid, siis odratang, peale puljong ja mahl, segada. Hautada tulel kuni oder pehme.
Kihiline haugivorm * 600 g fileeritud haugi või muud kalafileed * 2 keedetud kartulit * 1 muna või 2 munavalget * 1.5 kuni 2 tl soola * valget või musta pipart * 2 dl 10% rõõska koort Vahele: * 150 kuni 200 g külmutatud või värsket spinatit * 8 kuni 12 tk päikesekuivatatud tomateid * 1 suur kimp värsket basiilikut või peterselli **Kõik ained peavad olema külmkapikülmad! * Loputa värske spinat ja blanseeri kiiresti vees. * Loputa kohe külma veega, et spinat edasi ei küpseks. * Suru kuivaks ja haki väiksemaks. * Pane kalatükid köögikombaini, lisa sool ja peenesta. * Lisa ülejäänud ained ja sega köögikombainis seni, kuni saad ühtlase hakkmassi. * Tõsta pool segust võitatud 1,5-2-liitrisesse teflonvormi. * Laota kihiti peale basiilik, tomativiilud ja spinat. * Tõsta peale ülejäänud kalamass ja silu pealt ühtlaseks. * Küpseta 175-kraadise ahju allosas 45 minutit. * Lase kalavormil 10 min
India köök Diana Matejuk Üldiselt Kulinaarsed traditsioonid on erinevad maa eri regioonides Põhjas on kliima mõõdukas, seal on laialt levinud toidud lambalihast Lõunas süüakse ka kitseliha ja kana Idas, Bengali lahe äärsetel aladel kasutatakse toiduks nii jõe- kui ka merekalu Läänekaldal, Guddjaras eelistatakse juurvilja ja taimetoitu · Indias elab palju rahvaid · Suure maa-ala looduslikud ja klimaatilised tingimused on eri paikades erisugused · Paljud usundid on toitlustamise suhtes rangete nõuetega · Selle kõige tagajärjel ei ole olemas ühtset india kööki · India on haruldaste aedviljade maa: ananassid, kookospähklid, datlid, mangod, baklazaanid · Siit pärit on ka karri Karri · Karri on üks tuntumaid vürtsisegusid · Koosneb peamiselt kollajuure risoomist ehk kurkumist, koriandri ja mustköömne seemneist ning vürtspiprast, millele on lisatud muid vürtse Eripärad · Süüakse kätega · Pärast sööki pestakse sõ
1. FRITEERITUD MAKRAPULGAD SALSAGA Bruto Neto 1. Lõika makrapulgad kolmeks tükiks. makrapulgad 100g 100g 2. Valmista taigen mineraalveest, soolast ja nisujahust Taigen ning lõpuks lisa vahustatud munavalged. nisujahu 60g 60g 3. Kasta krabipulgad taignasse ja prae rohkes õlis. mineraalvesi 60ml 60ml 4. Kastmeks pese ja puhasta küüslauk, paprikad ja sibul. munavalge 1tk 30g 5. Haki paprika ja sibul peeneks ning kuumuta neid õlis. Praadimiseks 6. Lisa ka küüslauk ja maisiterad. õli 300ml 300ml Kaste 7. Seejärel lisa tomatipüree ja vesi ning maitsesta kaste tomatipüree 40g 40g tabasco, veiniäädika ja teiste maitseainetega. roheline paprika 19g 15g 8. Lase kaste keema ja serveeri friteeritud punane paprika
Kõik kommentaarid