Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Köögiviljaroog ja hakkmassist valmistatud roog kus on kasutatud vähemalt kahte kuumtöötlusmeetodit (0)

1 Hindamata
Punktid

Lõik failist


Dana Makejenko KS 14
Köögiviljaroog ja hakkmassist valmistatud roog kus on kasutatud vähemalt kahte kuumtöötlusmeetodit
Täidetud kartulikotletid


1, 5 l keedetud ja riivitud kartulitele kasuta (sobib ka eilne v üle-eilne kartulipudru)
3/4 tl soola
2 muna
1 spl jahu (mina panin 2 spl)
Täidiseks:
200 g metsaseeni(pilvikud, puravikud vm seen) või suitsukana. (Prae paar minutit, kuni sibulad on kuldpruunid. Lisa hakitud metsaseeni ja ploomid ja prae veel minutike).
Köögiviljaroog ja hakkmassist valmistatud roog kus on kasutatud vähemalt kahte kuumtöötlusmeetodit #1 Köögiviljaroog ja hakkmassist valmistatud roog kus on kasutatud vähemalt kahte kuumtöötlusmeetodit #2 Köögiviljaroog ja hakkmassist valmistatud roog kus on kasutatud vähemalt kahte kuumtöötlusmeetodit #3
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 3 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2015-04-05 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 7 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor frensis2014 Makejenko Õppematerjali autor

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
4
doc

Viie päeva kohta innovaatiline suurköögimenüü

Pese ja nõruta aprikoosid, lõika pooleks, eemalda 250 ml vahukoort purustatud maisihelbed laiemale 150 ml Rimi 30% rõõska koort kivid ning lõika viljapoolikud omakorda kolmeks. 1 dl hapukoort kandikule. Sega juurde jõhvikad ja Valmista karamell. Sulata pannil suhkur, kuni see Pane aprikoositükid ja vesi potti, kata kaanega. 1 sl tuhksuhkrut šokolaad. Sega tainaks ning vormi muutub pruuniks ja vedelaks nagu karamell. Lisa Keeda mõõdukal tulel 10-15 minutit, aeg-ajalt

Toitlustus
thumbnail
7
odt

Rahvuslikud supid

Haapsalu Kutsehariduskeskus Rahvuslikud supid Koostaja: Juhendaja: Uuemõisa 2008 Hapukapsasupp ubadega (Eesti) Valmistusained 2,5 l Vett 500g Hapukapsast 100 g Põldube 500 g Sealiha 1 Sibul Soola valmistusviis Pese kuivatatud oad ja leota külmas vees 7-9 tundi, seejärel pane koos leotusveega keema. Lisa puhastatud liha ja lase keema. Korja ära vaht. Lisa hapukapsad, hakitud sibul ja sool. Keeda nõrgal tulel. Supiliha juurde serveeri porgandi-toorsalat. Kört (Eesti) Valmistusained 2,5 l Piima 100 g Odrajahu 1 spl Võid Soola (suhkurt) valmistusviis Keevasse piima vala sõelutud odrajahu peene joana, sega. Maitsesta või ja soola või suhkruga. Serveeri õhtu-ja hommikusöögiks. Seljanka(Venemaa) Valmistusained 2 tk Suuremat sibulat 2 sl Õli 200 g Looma-või sealiha 150 g Suitsuvorst 100 g Kanaliha 1 l Vesi 2 tk Lihapuljongikuubik 1 purk Purustatud toamateid 1,5 sl Nisujahu 8 tk Must

Kokandus
thumbnail
34
docx

MEIE LASTE LEMMIKRETSEPTID

250 g hapukoort suhkrut mahla Segada, valada segu koogile ja lasta küpseda veel 5 min, jahutada ja kook külma asetada. GRETE LIISI ÕUNAKOOK (allikas Õunakoogid L. Virkus, A. Kang, M Suitsu) Üldiselt arvatakse, et koogid ei käi kokku tervisliku toitumisega. Selle koogi kohta nii öelda ei saa kuna koogi peamiseks koostisaineks ongi õunad. Tänu suurele õunakogusele on kook mahlakas ka paari päeva pärast. Vähemalt korra kuus ütleb Grete Liis, et emme teema jälle seda ,,õunatainast". See tähendab siis seda, et emme toob keldist oma koduõunad üles ja läheb jälle üheskoos küpsetamiseks. Koogi tegemine ei võta palju aega ega raha aga võib olla veidi ohtlik, sest koogi söömine võib keele alla viia Koostis: 1 ½ dl jahu 1 dl suhkrut 1 sl küpsetuspulbrit ¼ tl soola 1 tl vanillisuhkrut 3 tervisemuna 3 sl oliiviõli 1 dl kitsepiima 800 g kodumaiseid õunu

Toit ja toitumine
thumbnail
14
ppt

Mehhiko köögist - powerpoint

pudruks vajutatud oalisand punastest või pruunidest ubadest. Järelroaks tuuakse lauale puuvili või magusa täidisega tortiljad. Väga armastatud on ka magusad tarretised, pudingid ja mussid, mis sageli sisaldavad puuvilju, shokolaadi ja kaneeli. Toitude eripära Tähtis komponent on tortiljad, maisi või nisujahust õhukesed leivakesed, mis täidetakse erinevate täidistega. Valmistatud mitmel erineval viisil, on neil ka eri nimed: QUESADILLA juustu ja muude komponentidega täidetud, pooleks murtud ja mõlemalt poolt praetud nisutortilja; BURRITO ­ täidetud ja rulli keeratud ahjus küpsetatud nisutortilja; ENCHILADA ­ täidetud, rulli keeratud, kastmega kaetult ahjus üleküpsetatud maisitortilja; TACO ­ krõbe maisitortilja praetakse õlis Ukujuliseks, täidetakse kastmega segatud lihaga

Geograafia
thumbnail
9
docx

Kuum eelroog ja parfeed

1. FRITEERITUD MAKRAPULGAD SALSAGA Bruto Neto 1. Lõika makrapulgad kolmeks tükiks. makrapulgad 100g 100g 2. Valmista taigen mineraalveest, soolast ja nisujahust Taigen ning lõpuks lisa vahustatud munavalged. nisujahu 60g 60g 3. Kasta krabipulgad taignasse ja prae rohkes õlis. mineraalvesi 60ml 60ml 4. Kastmeks pese ja puhasta küüslauk, paprikad ja sibul. munavalge 1tk 30g 5. Haki paprika ja sibul peeneks ning kuumuta neid õlis. Praadimiseks 6

Toit ja toitumine
thumbnail
38
pptx

India köök

· Söögikord lõpetatakse enamasti beetli närimisega. See on mõrkjas aine, mis valmistatakse värsketest beetlipipra lehtedest, areekaseemnetest ja pähklitest Peamisteks koostisteks India köögis on Nisu Riis Kaunviljad Vürtsid Kookospähkel Mõned toidud · Chapati, puri, roti, dosa ­ India leib · Pulao ­ India pilaff · Kulfi ­ Riisist jäätis · Paneer ­ Kodujuust · Dahi ­ Pett · Nimbu pani ­ Igapäevane jook, valmistatud veest ja laimi või mango mahlast KANAKARRI 1 keskmine broiler · Lõika kana portsjontükkideks, eemaldades 3 sl õli kere küljest kõigepealt jalad, seejärel tiivad ja 2 sibulat viimasena mõlemad rinnafileed. Poolita jalad 2 suurt kõva õuna liigese kohalt ning lõika fileed põigiti kaheks. 2 küüslauguküünt Aja õli suures hautamisnõus keskmisel 0,5 tl jahvatatud kaneeli

Toit ja toitumine
thumbnail
4
odt

Kihiline haugivorm-kalatoit

Kihiline haugivorm * 600 g fileeritud haugi või muud kalafileed * 2 keedetud kartulit * 1 muna või 2 munavalget * 1.5 kuni 2 tl soola * valget või musta pipart * 2 dl 10% rõõska koort Vahele: * 150 kuni 200 g külmutatud või värsket spinatit * 8 kuni 12 tk päikesekuivatatud tomateid * 1 suur kimp värsket basiilikut või peterselli **Kõik ained peavad olema külmkapikülmad! * Loputa värske spinat ja blanseeri kiiresti vees. * Loputa kohe külma veega, et spinat edasi ei küpseks. * Suru kuivaks ja haki väiksemaks. * Pane kalatükid köögikombaini, lisa sool ja peenesta. * Lisa ülejäänud ained ja sega köögikombainis seni, kuni saad ühtlase hakkmassi. * Tõsta pool segust võitatud 1,5-2-liitrisesse teflonvormi. * Laota kihiti peale basiilik, tomativiilud ja spinat. * Tõsta peale ülejäänud kalamass ja silu pealt ühtlaseks. * Küpseta 175-kraadise ahju allosas 45 minutit. * Lase kalavormil 10 min

Toiduvalmistamine
thumbnail
133
ppt

Liharoad

Pajapraad vasikalihast Kondita vasikaliha, lehttaigen, nisujahu, sool, valge pipar, või, sibul, porgand, varsseller, puljong, sampinjonid, küüslauk, kooritud tomat, tüümian, loorber, rosmariin. Valmistamine: 1. Lõigata liha kuubikuteks, paneerida soola ja pipraga maitsestatud jahus. Pruunistada kastrulis võis. Viilutada sibul, porgand ja seller, panna liha peale, valada puljongiga ja tomatikonserviga. Hautada 1-1,5 tundi. Pajapraad vasikalihast 2. Valada roog ahjuvormi ning katta lehttainaga. Küpsetada ahjus 200°C juures kuni tainas on pealt kuldpruun. Serveerida keedetud kartulite, riisi ja marineeritud köögiviljadega. Gratineeritud vasikakarbonaad Vasikakarbonaad, või, sool, valge pipar, puljong. Kate: muna, või, juust, sinep, kartulijahu. Valmistamine: 1. Kuivatada liha, teha äärtesse sisselõiked, et liha ei tõmbuks küpsedes krussi. Pruunistada liha pannil 3 minutit mõlemalt poolt, maitsestada soola-pipraga. Tõsta

Toiduvalmistamine




Meedia

Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun