Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
Ega pea pole prügikast! Tõsta enda õppeedukust ja õpi targalt. Telli VIP ja lae alla päris inimeste tehtu õppematerjale LOE EDASI Sulge

"grilli" - 37 õppematerjali

Õppeained

Grillimine -
thumbnail
12
docx

Grilli abilaua valmistamine, loovtöö

Viimsi Keskool Rasmus Väravas Grilli abilaua valmistamine Loovtöö Juhendaja: Gildardas Stokas Viimsi 2018 SISUKORD SISSEJUHATUS........................................................................... 3 Teoreetiline osa........................................................................4 1.1 Mööbel......................................................................................4 1.2 Materjalid...................................

Ühiskond → Ühiskond
99 allalaadimist
thumbnail
3
docx

Grillimine

Kaua küpsetada? Nii küpsetamisereziim ( kuumust) kui küpsemise kestvust mõjutavad esmajärjekorras: · Grillaparaadi suurus ja kasutatavad põletusaine · Grillresti kõrgus tulest Suuremaid lihatükk, nt. Karbonaadi, keerake grillimise jooksul üks kord, u. poolel küpsemisajal Väiksemaid portsjoneid nagu vardaroogi, kanakoibi ja vorstikesi , tuleb pöörata tihedamini Tavapärast pikemat küpsemisaega vajab fooliumisse pakitud toit(30-34 minutit, grilli serval küpsevad kartulid aga tund ja isegi rohkem. Liha pruunistamine Et kiiresti küpsev liha ei kuivaks , vaid valmiks mahlasena, tuleb seda kõrgel kuumusel lühikest aega mõlemalt poolt pruunistada ja küpsetamine lõpetada grilli ääre pool madalal temperatuuril. Pruunistamise protseduurid 1. Määri grillresti pikavarrelise pintsli abil kergelt taimeõliga , et liha pööramisel metali külge kinni ei jääks. 2

Toit → Grillimine
9 allalaadimist
thumbnail
8
doc

Grillimisseadmete uurimustöö

paiksed grillahjud. Parima tulemuse saame puusöegrillil hõõguvate süte kohal grillides. Suletud kaanega grillides on toidu valmimisaeg lühem ja asendamatu söearoom ning suitsune maitsehõng tulevad tugevamalt esile. Reguleeritava kõrgusega grillrest võimaldab grillida õrnemat liha madalamal ja sitkemat kõrgemal kuumusel. Lisaks saab nii edukamalt liha n-ö ,,ehmatada" ja järelküpsetada. [1] 2. GAASIGRILLID Gaasigrillidest võiks eelistada laavakividega grilli, sest laavakivid hõõguvad ja ei teki intensiivset leeki. Kivi tõmbab kuumuse endasse ja jaotab selle ühtlaselt. Laavakive võiks kord aastas vahetada või siis aeg-ajalt läbi keeta (näiteks iga kümnenda grillimise järel), sest grillimise ajal tilgub rasv kividele ja kivid kipuvad põlema. Nii on kergem ahju puhastada, sest rasv jääb kivide külge ega määri ahju. Gaasigrillide puhul on miinuseks puusuitsu lõhna puudumine, plussiks aga mugavus, kiirus ja puhtus

Toit → Toitlustus
20 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Grillimine

paiksed grillahjud. Parima tulemuse saame grillides puusöegrillil hõõguvate süte kohal. Kusjuures suletud kaanega grillides on toidu valmimisaeg lühem ja asendamatu söearoom ning suitsune maitsehõng tulevad tugevamalt esile. Reguleeritava kõrgusega grillrest võimaldab grillida õrnemat liha madalamal ja sitkemat kõrgemal kuumusel. Samuti saab nii edukamalt liha n-ö "ehmatada" ja järelküpsetada. - Vooderdage grilli lõkkekauss fooliumiga. Nii tekib suurem kuumusrefleksioon ja pärast on grilli ka kergem puhastada. Kohtades, kus on lõkkekausi õhuavad, tuleb torgata augud ka fooliumisse. - Kõige puhtama maitseelamuse annab süütamine ilma süütevedelikuta. Kasutage väikesi puupilpaid, paberit, toiduõli jms. - Grillsüte õige kuumuse tuvastamiseks hoidke kätt umbes 10 cm kõrgusel sütest (st resti

Toit → Toitlustus
25 allalaadimist
thumbnail
4
docx

Grill ja barbecue raamat

Lõpus kindlasti ütlen, et selline ilus ja kasulik raamat kunagi teie väikses raamatukogus ei kogune tolmu, sest kui näed raamatus maitsvat pilte, kohe sünnib soov grillida ja maitsta midagi heat. JA MÄLETA...: ÄRA grilli kunagi üksinda, sest grillimine on seltskondlik tegevus! ÄRA grilli, kui sul on paha tuju ­ nii ei saa ka toit maitsev! ÄRA grilli, kui sul on kiire! ÄRA karda ilma, sest tublit grillmeistrit ilm ei sega! Grill ja barbecue. Toit elaval tulel (2012)

Toit → Toit ja toitumine
6 allalaadimist
thumbnail
5
doc

Võileivad

vesine jääda. Lastepärane võileib Koostised peaksid olema lastele sobivad, maitsvad ja isuäratavad. 8 viilu rosina leiba, võid, maapähklivõid, 1 banaan (õhukesed viilud), 2 spl. mett, veeran tassi granola, Määri võid ühele poole leivale. Määri pähklivõid naljale rosinaleiva teisele poole. Pähklivõi peale pane banani viilud. Määri mett ülejäänus leibadele ja raputa peale granola´t. Kuumuta ahi keskmiselt kuumaks ja grilli õileib kuldpruuniks. Serveerida soojalt. Kuum võileib suitsulõhe ja kodujuustuga 4 viilu röstsaia, 2 spl. Oliiviõli, 50g külmsuitsu lõhe, 4spl. Kodujuustu, 1 tl. Mädarõigast, 3 spl. Riivjuustu, must pipar. Valmistamisaeg 20 min. Nirista saiaviiludele õli ja rösti (grill)pannil mõlemalt poolt kuldseks. Nii saad eriti krõbedad saiad, samas võid selle etapi ka vahele jätta. Sega hakitud lõhe, kodujuust, mädarõigas ja riivjuust ning maitsesta pipraga

Toit → Toiduvalmistamine
24 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Ürituse planeerimine - kodune sünnipäev

Lehtlasse on paigutatud kaks pikka lauda ja neli pikka pinki. Lisaks asub seal veel grill ja fritüür. Eraldi on veel väike aialauake, kus on peal lauanõud. Lauanõud on papist, et olemine oleks mugav ning väikestel lastel oleks lihtsam. Ülesannete jaotamine Pereliikmed jaotavad omavahel ülesanded. Ema ning tütar valmistavad toitu, isa ning poeg koristavad maja ning ümbrust, valmistavad aias lehtla ette, veavad sinna toolid, lauad, grilli jms. Ajakava 18.juuni 2011 10.00 pereliikmed alustavad töödega, koristavad, teevad süüa 15.00 hakkavad saabuma külalised 15.15 söömine 17.00 sportlikud mängud kodus 17.30 soovijatele paadisõit Väinjärvel 18.45 tordi ja kohvi söömine 19.00 vaba aeg Menüü Viineripirukad Tikuvõilevad Kartulisalat Friikartulid Toorsalat Grill-liha Grillvorstid Viinerid Kringel Puuviljatort Puuviljad Kommid Vesi

Filosoofia → Etikett
19 allalaadimist
thumbnail
10
docx

Probleemsituatsiooni analüüs: Organisatsiooni psüholoogia

[Type the abstract of the document here. The abstract is typically a short summary of the contents of the document. Type the abstract of the document here. The abstract is typically a short summary of the contents of the document.] Mariliis on persoonalijuht käis, mis pakkub klientidele rahulik puhkus mugavuses väiksedes majades, samal ajal klintide jaoks on asub põhimaja, kus ka sauna. Kämpingus on 5 maja ja on küllalistel on võimalus kasutada grilli restoraani värskes õhkus. Kämpingus on 3 osakonda ja 30 töötajat. Kuna tegemist on väikse kollektiviga, täpsemad ülesanded on töötajatel ei ole, aga nad alati on valmis teise asemel midagi teha, näiteks koristajad alati võivad aidata grilli teha või kui kookid näevad, et mingi paberit vedeleb põrandal kohe seda võtavad ja panevad prügi. Mariliis töötab personalijuhtina umbes 3 aastat, kui ta tuli, siis kohe sai aru, et inimesed pühandevad enda heale teenindusele

Psühholoogia → Enesejuhtimine
24 allalaadimist
thumbnail
3
doc

Jogurti-kookose panna cotta

JÄRELROOG : Jogurti-kookose panna cotta : Kogus : Koostis- ja maitseained : 165 g Kookospiim 4 spl suhkur 2 dl maitsestamata jogurt 3 tl zelatiin 2 spl sidrunimahl 2 spl vesi Paisuta zelatiin lahjendatud sidrunimahlas, sulata kuumaveevannis. Sega kookospiim, suhkur ja toasoe jogurt põhjalikult läbi. Lisa peene joana ja pidevalt segades zelatiinilahus. Kalla otsekohe väikestesse külma veega loputatud topsidesse ning pane vähemalt 4 tunniks külma tarduma. Üle puistada kookoshelvestega ja sidruniviil panna peale. EELROOG : Rosepipra kanasalat : Kogus : Koostis- ja maitseained : 250 g Talleggi Rosepipra kanafileed 150 g salatilehte ( nt. Jääkapsast või frisee salatit 1 suurem Granny Smith õun 60 g kuivatatud aprikoose 60 g varssellerit 2 värskelt pressitud laimi mahla mandlilaaste Salatikast...

Toit → Kokandus
19 allalaadimist
thumbnail
17
ppt

Vario Cooking Center - slideshow

VarioCooking Center Joonis Joonis Joonis VarioCooking Center 111+ VarioCooking Center 111+ · Frima mudel 1 kaksikpanniga, rõhkküpsetus reziimiga. 16 liitrit + 3 liitrise mahutavusega. · Mõõtmed: 1200(laius) x 770(pikkus) x 1100(kõrgus)mm. · Võimsus: 20kW 3N (faasiline) AC (vahelduv vool) 400v (volti). VarioCooking Center 112+ VarioCooking Center 112+ · Pikkus: 1200 mm · Laius: 777 mm · Kõrgus: 1100 mm · Mahutavus: 2 x 16 l, 2 x 11 dm² · Võimsus: 400 V, 32 A, 17 kW, FAS: 3N, KV ¾ VarioCooking Center 211+ VarioCooking Center 211+ · Frima ühepanniga mudel 1, rõhkküpsetud reziimiga. · 100 liitri mahutavusega. Mõõtmed: 1157 (laius) x 914 (pikkus) x 1100 (kõrgus)mm. · Võimsus: 30 kW 3N (faasiline) AC (vahelduvvool) 400 v (volti). VarioCooking Center 311+ VarioCooking Center 311+ · Frima ühepanniga mudel 1, rõhkküpsetud reziimiga. 150 liitri mahutavusega. · Mõõtmed: 1535 (laius) x 914 (pi...

Masinaehitus → Seadmete õpetus
9 allalaadimist
thumbnail
11
pptx

Cantervilla Loss

massaasi teenuseid. Saunamõnusid saab nautida ka pikkjärvel ujuval parvel, kus on soome saun, kümblustünn ja grill. Parvesaun maksab 100. õhtu Cantervillale lähedal asub Suusarada 7km kaugusel Seikluspark 7km kaugusel Lumesaani safarikeskus 8km kaugusel Avatud on ka forellipüük Cantervilla lossi tiigikaldal. Pakutakse värsket forelli, mida on võimalik ise välja püüda. Püütud forellist küpsetatakse maitsev roog, kasutades suitsuahju või grilli. Forelli kõrvale pakutakse ka lisaneid nagu nt: sütel küpsetatud kartul toorjuustu kreemiga. Erinevate pidude läbiviimiseks pakutakse omalt poolt õhtujuhti, helitehnikat ja meelelahutusvahendeid. Võimalik on tellida peole ka kõhutantsijad... Järel saab kanuuga ja paadiga sõita, kalapüüda ja päikseloojangut nautida. Järve kaldale on ehitatud pikk purre, kust on hea ujuma minna. Lastele on olemas ka vesijalgrattad.

Geograafia → Eesti turismigeograafia
2 allalaadimist
thumbnail
30
pptx

Linnuliha

Vutiliha • Kõrged dieetilised omadused. • Marinaad vutilihale "Extra“ • Marinaad neljale vutile keskmise kaaluga 160... 180 grammi vutt. • 1 spl cayenne`i pipart • 4 spl sidrunimahla • max 5 spl heledat virgin`oliiviõli • 1 tl ingverit • 4 küüslauguküünt • 1 tl koriandrit • 1 spl kurkumit • 3 spl maitsestamata jogurtit • pipart või piprasegu • soola • Marinaadi pandud vutid kata fooliumi vms kattega, hoia neid ca 12 tundi, aeg-ajalt keera. Grilli praeahjus või sütel. Käesolev vutiliha marineerimise retsept on pärit kaugelt idast (tõenäoliselt Hiinast). Pardiliha • Pardiliha on võrreldes teiste lihaks kasvatatavate lindude lihaga suurema rasvasisaldusega. • Pardilihal on võrreldes teiste linnulihadega rikkalikum ja tugevam maitse. • Sinepiseemnete ja õllega hautatud pardikoivad • 10-12 kartulit 4 Rannamõisa jahutatud pardikoiba soola kimp koriandrit 1 sl sinepiseemneid 3 dl õlu

Toit → Kokandus
7 allalaadimist
thumbnail
10
doc

3 käiku

Seesamiõli 1 spl (15 ml) Musta pipart jahvatatud 2 tl (10 ml) Oliiviiõli 2 spl (30 ml) Pese ja kuivata kala. Maitsesta vähese mersoolaga ja jäta ca 30 min seisma. Selle ajaga tõmbab sool kalast välja ülearuse vee ja kala saab tahkem. Vala vesi ära ja kuivata kala paberrätikuga. Hoia kala marinaadis toatemp-l 30 – 40 min (või külmkapis 2 tundi). Kuivata kala, maitsesta vähese soolaga. Marinaad viska ära, see on edaspidiseks kasutu. Määri kala õliga ja grilli kas sütel või eelsoojendatud ahjus 200C juures ca 20 min mõlemalt poolt kuni kala küps. Serveeri rohelise salatiga. jäärelroog Kohupiima-küpsisekreem karamellikastmega 250 g Rimi Basicu 0,5% kohupiima 80 g Rimi Basicu suhkrut 100 ml Rimi 30% rõõska koort 50 g Rimi Basicu küpsiseid Kroket Karamell 100 g Rimi Basicu suhkrut 150 ml Rimi 30% rõõska koort Valmista karamell. Sulata pannil suhkur, kuni see muutub pruuniks ja vedelaks nagu karamell. Lisa aeglaselt rõõsk koor

Toit → Toitlustus
8 allalaadimist
thumbnail
3
docx

Kasulikud nõuanded, kuidas suvel parem töö leida

konverentse ja seminare, kus sõlmida uusi kontakte. Networking ehk suhtlusvõrgustiku loomine on üha kasvav trend ning võimalusi on mitmeid ­ nii tasuta seminare, konverentse, koolitusi kui ka üritusi sümboolse tasu eest. Suvi on hea aeg värskendada ning täiendada oma teadmisi, seega hoia silmad lahti ning väisa vahvaid üritusi, et sinu võidud tööturul oleksid veelgi lennukamad. Kuula sõbra nõu Suveõhtul grilli ääres küsi sõpradelt nõu töökohtade osas, sest kindlasti on kellegi tuttaval abikäsi tarvis. Niisamuti võib sõbra soovitus ikka vett pidada ­ mitme peale moodustate suurema suhtlusvõrgustiku ning sobilik tööpakkumine võib olla käeulatuses. Soovides kanda kinnitada püsivamale kohale, on suvi samuti suurepärane aeg kohanemiseks uues ettevõttes. Iga uus klikk võib tuua midagi uut Ära unusta suvel ka tööportaali kiigata. Tööpakkumisi meeldivas

Ühiskond → Ühiskond
1 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Kanaliha

Kanaliha Linnuliha on väga tähtis komponent inimese söögilaul, kuid armastatuim on kanaliha.Miks inimesed söövad kanaliha nõnda palju ja hea isuga? Kanaliha on kõrge valgusisaldusega (täisvalguline) toit, mis sisaldab ka üpris vähe rasva. Kanaliha rasvasisaldus on umbes 11%, kuid samalajal on veiseliha rasva sisaldus umbes 30-40%. Järelikult on kanaliha ka tervislikum kui loomaliha. Kuni 2/3 kanarasvast koosneb küllastumata mitmealuselistest rasvadest. Samuti asub enamus kanalihas sisalduvast rasvast nahas. Nahata toiduks tarvitatavates kanades leidub rasva ainult umbes 5%, mis teeb selle soovitavaks madala rasvasisaldusega dieetide puhul. Kõik need arvud käivad tervete lindude kohta ning valgu ja rasva suhe võib kehaosade kaupa tugevasti varieeruda. Hele liha on tumedast peaaegu poole võrra väiksema rasvasisaldusega. Rasvasisaldus on kõrgeim seljatükkides ja koibades, millele järgnevad kintsud ja r...

Kategooriata → Tööõpetus
11 allalaadimist
thumbnail
4
doc

Haikala liha

Määri või, õli või marinaadiga Ning küpsetata 6-8 minutit, kuni kalatükid on seest niisked ja läbikumavad. ¤ Grillahjus küpsetamine: Pane kalatükid, nahk allpool, võitatud ahjupannile. Kalla peale veidi puljongit, NII ET Panni põhi oleks kaetud. Pintselda kalatükid pealt või või õliga. Küpseta eelkuumutatud grillahjus 10-12 cm kaugusel grillelemendist. Kalatükke pole Vaja Ringi keerata, ent Määri pannivedelikuga paar korda küpsetamise ajal. Grilli, kuni kala on läbipaistev Ning seest veel niiske (6-10 minutit). ¤ Pannil praadimine: Prae hailiha väheses kuumas võis või OLIS, keera poole küpsetamise ajal rasvaines Ringi. Prae, kuni kala on kergelt läbikumav ja keskelt veel niiske (4-8 minutit). ¤ Wokis küpsetamine: Lõika haifileed või-lõigud parajateks tükkideks. Veereta maisitärklises Ning prae kiiresti kuumas OLIS pidevalt segades. Seejärel lisa wokitud aedviljadele. ¤ Hautamine:

Toit → Kokandus
18 allalaadimist
thumbnail
8
doc

Köögitehnika referaat

Neid on teil võimalik paigaldada omavahel kohakuti või näiteks asetada ahi mugavamale kohale umbes silmade kõrgusele. Kuna sellisel juhul on ahi ja pliidiplaat üksteisest sõltumatud, võite kasutada näiteks elektrilist 4 ahju ja gaasiplaati. Samuti võite kõrvuti tööpinna sisse ehitada wok-gaasiplaadi,keraamilise pliidiplaadi, grilli ja fritüüri. Et nauditavast söögivalmistamisest ei saaks osa teie ülejäänud eluase, on soovitav köögis kasutada õhupuhastajat. Reeglina asetatakse see pliidiplaadi kohale u.50-80cm kõrgusele pliidipinnast. Õhupuhastaja värvus, disain ja võimsus peaks olema vastavuses köögi suuruse ning ülejäänud köögitehnikaga. Õhupuhastaja võite paigaldada nii seinale kui ka kinnitusega lakke

Kategooriata → Tööõpetus
22 allalaadimist
thumbnail
4
odt

Grillimine -bbq

Grillimine - mis see on? Grillimine on äärmiselt inspireeriv tegevus ­ ohtralt grilltooteid, väheke võlukunsti, pisut kannatust ja valmibki hõrk grillroog. Ilmtingimata tuleb kasuks ka päikesepaisteline ilm, hea seltskond, maitsev vein või õlu ja mõnus muusika ­ sellistel hetkedel tundub elu täiuslik! Sageli on lihal värskes õhus parem maitse kui toas, seetõttu on väga levinud igasugused grilli- ja aiapeod ning piknikud. Just grillimine on see toiduvalmistamise viis, mis on selliste lõbusate pidude lahutamatuks osaks ning ühtlasi ka üks lihtsaim ja levinuim moodus valmistada toitu vabas õhus. Grillimise algtõed on meil kõigil teada, kuid on olemas palju nippe, kuidas muuta liha, kala jm toiduained grillides veelgi maitsvamaks ja hõrgumaks. Oma teadmisi ja kogemusi täiendades saavutame järjest parema grillimistunnetuse ja -oskuse. Arvatakse, et inimesed on valmistanud toitu lahtisel tulel juba mitukümmend tuhat aastat. Lõkkes lahtisel ...

Toit → Kokandus
44 allalaadimist
thumbnail
9
doc

Vario Cooking Center

VARIOCOOKING CENTER Iseseisev töö Tallinn 2011 SISUKORD 1. JOONISED................................................................................................................3 2. NUMBRILISED SÜMBOLID.................................................................................5 3. TEHNILINE INFORMATSIOON...........................................................................6 4. KIRJELDUS.............................................................................................................6 5. FUNKTSIOONID....................................................................................................6 5.1. VarioCooking Control reziim.....................................................................6 5.2. Käsireziim...................................................................................................7 5.3. Lisafunktsioonid..............................................

Masinaehitus → Seadmete õpetus
12 allalaadimist
thumbnail
11
doc

Leib

a. aprillis Põhja-Ketucky Ülikooli tudengite poolt. See võileib oli 762 m pikk. · Ühekihilist võileiva torti nim. einevõileivaks ehk võileivaks. 7. Retsepte Grill juustuvõileivad Vaja läheb: 4 saia/leiva viilu 4 viilu juustu Võid määrimiseks Valmistamine: Määri kaks viilu võiga kokku ja aseta teistele (kummalegi 2) juustu viilud. Tõsta määritud viilud teistele viiludele peale (määritud pool üleval) ja aseta võileiva grillile. Grilli kuini tuli grillil ära kustub. Ameerika võileib Vaja läheb: Maapähklivõid (mitte kreemi!) Marja dzemmi 2 viilu saia Valmistamine: Määri saiaviiludele Dzemmi ja pähklivõid ning aseta teine saia viil esimese peale. 8. Magus leivasupp õuntega Vaja läheb: 300g leiba 1,5l vett ¾ klaasi suhkrut 4-5 väikest õuna Valmistamine: Pane leib likku. Tükelda värsked õunad. Pane ligunenud leib koos vee ja õuntega Potti ja keeda kuni õunad on pehmed. Leiva tarretis Vaja läheb:

Bioloogia → Bioloogia
58 allalaadimist
thumbnail
4
docx

Grillimine ja bbq, mõisted ja nende seletused

teha. Suits peab olema valge. Temperatuur BBQ-grillimise juures Temperatuur toiduvalmistamiskambris peab olema 100 kraadi ja seda kontrollitakse termomeetri abil. BBQ küpsetamisele kuluv aeg on pikem kui tavalisel grillimisel, see on umbes 4 korda suurem. BBQ ohutus BBQ ahju juures ei tohiks kindlasti mängida, joosta. Asukoht peab olema tuulevaikne, eemal hoonetest mis võivad kergesti süttida. Et oleks tuleohutu, siis peab jällegi vaatama asukohta, peab kindel olema grilli töökorrasuses. Peab varuma tulekustuti ja vett igaks juhuks. BBQ ahi on küpsetamiseks valmis kui puud põlevad leegiga. MOP-kaste Kui liha valmistada barbecue-ahjus, tuleks kasutada alati kastet, mida nimetatakse mop-iks. Mop on kaste, mida määritakse lihale küpsemise käigus. Selles olevad ürdid ja vürtsid imbuvad lihasse ning annavad soovitud maitsebuketi. Lisaks kaitseb mop liha intensiivse suitsu ja kuivamise eest. Mop peab olema kuum, et see liha ei jahutaks. Ganaatõuna mop-kaste

Toit → Toiduvalmistamine
32 allalaadimist
thumbnail
7
doc

Ray Krock ja McDonald's

TARTU ÜLIKOOL Majandusteaduskond Ettevõtluskeskus Krista Männiste RAY KROCK JA McDONALD'S Referaat Juhendaja: prof. Tõnis Mets Tartu 2010 SISUKORD SISUKORD.......................................................................................................................2 1. Võimaluse äratundmine ja tegutsemisotsus...................................................................3 2. Ressursside koondamine, ettevõtte käivitamine............................................................4 3. Edu ja kasvu juhtimine..................................................................................................5 4. Tulu saamine..................................................................................................................6 VIIDATUD ALLIKAD......................................................................................................

Majandus → Ettevõtluse alused
5 allalaadimist
thumbnail
11
doc

Ettevõtte praktikaaruanne

harv. Mõni üksik grupp, soovis õhtu seal toitlustust ning hiljem siis pidu edasi pidada. Äriinmeste nõudlus sara järgi väga harv. Grillmaja kasutus oli üldiselt harv. Nii laagrid, kooliõpilased kui ka jukliendid kasutasid grillimis võimalust harva. Kooliõpilased ja laagrid soovisid tavaliselt oma viimasel siinviibimis päeval ise vorstikesi grillida. Üldjuhul mässasid nad grilliga max. Tund aega ja siis me võtsime grillimise üle. Väga harva nõudsid grilli välismaa tristid ning äriinimesed. Paar üksikut seinaripidajat plaanisid väljas grilli, kuid nagu näha ei suutnud ka nemad kaua vastu pidada , sest olgem ausad see aasta oli sääski ikka metsikult ja enamus inimesi eelistas õhtu kuskil sees veeta. 2.2 Ettevõtte peamiste teenuste osutamine Magamisaitade koristamine. Ettevõtte üheks peamiseks teenuseks on majutusteenus. Alustatakse üldasajade kontrollist, kas midagi on puudu või katki

Turism → Maaturism
445 allalaadimist
thumbnail
11
docx

Konvektsioonahi

mõned ukse piirkonnad äärmiselt kuumaks. Jälgige, et te ei puutuks nende vastu ning hoiaks lapsed ahjust ohutus kauguses. · Järgmised esemed on potentsiaalselt ohtlikud ning seetõttu tuleb võtta tarvitusele meetmed vältimaks laste ning puuetega inimeste kokkupuutumist nendega: - Juhtnupud ning seade üldiselt. - Pakkematerjalid (kotid, polüstüreen, naelad jms). - Seade ise, vahetult peale ahju või grilli kasutamist tänu tekkivale kuumusele. - Seade ise, kui teda enam ei kasutata (potentsiaalselt ohtlikud detailid tuleb muuta ohutuks). Vältige järgmist: - seadme puudutamine keha märgade osadega; - seadme kasutamine paljajalu; - pistik pesast välja tõmbamiseks juhtmest või seadmest tõmbamine; - ventilatsiooni- või kuumuse väljutamisavade kinni katmine; - väikeste elektriseadmete toitejuhtmete kokku puutumine ahju kuumade osadega;

Toit → Köögiseadmed
26 allalaadimist
thumbnail
26
doc

Hermani luulemapp sisukorrsga

uhket liivalossi. uhket: epiteet Värelemas vetepiisku kaunil kehal ruskel. kaunil: epiteet Vaatad sinna ­ kaunid õlad, kaunid: epiteet teisal ­ oh mis muskel! On ka neid, kel mõni kilo reitel ülearu, mõni ikka kaasas tassib talvist rasvavaru. talvist: epiteet Reidil roostes laevakere, roostes: epiteet horisondil puri. Kuid on juba saanud päikest küllalt minu turi! Peagi varjulises aias varjulises: epiteet kõhu täis söön grilli. täis: epiteet Vette ma ei läinud, sest ma kardan krokodilli. 9 Luuletuses ,,Rannas" räägitakse ilusast ja heast rannailmast ja rahva tegemistest suvel. Luuletuse mõtteks on ninu arvates edasi anda inimeste tundeid rannamõnusid nautides. 8. Maisipulgad Pärast tunde kodu poole astusime hulgakesi. hulgakesi: epiteet Poest me läbi läksime, et osta maisipulgakesi! Osta pudel Kuldset

Kirjandus → Kirjandus
2 allalaadimist
thumbnail
96
doc

Toidukaubaõpetus

Selverites, kuid 30. augustil 2015 lõpetati koostöö. Selveri poolt sõlmiti leping Saaremaa Lihatööstusega, kes võttis lihaletid üle. Hetkel toimub müük. suuremates Coop Eesti Keskühistu Maksimarketite ja Konsumite selvelettides. (Eerme, 2015) 12 2.1 Kaubamärk Rakvere saavutused ja tunnustamine Eesti Grilliliidu aastaauhinnad 2015. Foto: (http://hoogne.weebly.com/, 2015) 2015. aastal sai auhinna Eesti Grilli Galal 2015 „Aasta šašlõkk“, toode Rakvere keefirimarinaadis šašlõkk, mis on saadaval 1 kg ämbris, sealiha ilma äädikata on maitsestatud jogurti-keefirimarinaadis. Tulemus põhines 2014. aasta enim müüdud tooted Nielsen Eesti müügiandmetel. Varasemalt on toode saanud auhinna „Eesti parim lihatoode 2006“. (http://hoogne.weebly.com/, 2015) 2015. aastal sai auhinna Eesti Grilli Galal 2015 „Aasta marinaadis ribi“, toode Rakvere

Majandus → Kaubandus
20 allalaadimist
thumbnail
11
doc

Prantsuse köök referaat

· 0,5dl lauasuhkur · 8tk munakollane · tuhksuhkur Et saavutada suuremat krõbedat karamellistatud pealispinda, valmistatakse brüleekreemi spetsiaalsetes väikestes kuumuskindlates või madalamates ahjuvormides. Parima tulemuse saavutamiseks kasuta leeklampi, mis karamellistab suhkrukihi hetkega ilma kreemikihti kuumutamata. Leeklambi puudumisel grilli 250-kraadises ahjus grillelemendi all, kuni suhkur karamellistub. 7 Kuumuta koor ja vanillikaun kastrulis keemiseni (kui kasutad vanillsuhkurt lisa see koos munakollasega.) Sega teises kausis munakollased ja suhkur. Tõsta koor tulelt ja eemalda vanillikaun. Lõika kaun pikuti pooleks, tõmba seemned noaotsaga seest välja ja sega koore hulka. Vispelda koor munakollasesegu hulka

Kirjandus → Kirjandus
42 allalaadimist
thumbnail
38
docx

Praktikaaruanne Waide Motell

Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskool Praktikaaruanne Waide Motell Koostaja: Marge Kõks 1.05-31.08.2014 Sisukord Sissejuhatus Soovisin oma praktikat teha kohas, mis asub võimalikult kodu ligidal. Lähtusin eeskätt ka sellest, et oleks mitmekülgne ja saaks täidetud kõik punktid, mis praktikalepingus antud. Avaldusi saatsin mitemetesse kohtadesse, k.a Elva Verevi Motelli, kust ka sain positiivse vastuse. Waide Motelli valisin seetõttu, et sain praktika täitmist alstada varem. Praktikakoha saamiseks helistasin Waidesse ja hiljem saatsin oma CV (vt. lisa 4). Isiklikeks eesmärkideks oli mul saavutada kõik oskused, mis vajalikud turismiteeninduses, kuna sel alal mul kogemusi pole. Esialgseid plaane, kuidas neid püstitatud eesmärke täita, polnud. Kõik saavutused tulid töökäigus. Igal korral sai asi selgemaks. Ettevõt...

Turism → Turism
32 allalaadimist
thumbnail
12
odt

Seadme tutvustus Metos Selfcooking Center

Küpsetusprotsessi kontrollitakse pidevalt ja automaatselt ning kohandatakse tundlikult vastavalt küpsetatavale toidule. Peale muutmise ja reguleerimise muid rutiinseid toiminguid ei ole. Efficient LevelControl ELC Efficient LevelControl ­ vahend, mis optimeerib toidu valmistamist mise en place ja eriti à la carte küpsetamisel. Kui on vaja efektiivselt erinevaid toite küpsetada, paindlikult ja kiirelt reageerida, siis ELC näol on tegemist uue standardiga. Selle asemel, et kasutada korraga grilli, ahju või panni, saate kasutada iga küpsetusresti individuaalseks küpsetamiseks, suurendada paindlikkust targalt erinevaid Tallinna Teeninduskool 2013 toite ahjus miksides ning lõppkokkuvõttes säästa nii aega kui energiat CareControl Intelligentne puhastus ja hooldussüsteem kindlustab automaatselt hügieenilise puhtuse ning säilitab teie investeeringu väärtuse veel paljudeks aastateks. Süsteem kasutab, lähtudes mustuse tasemest,

Masinaehitus → Seadmete õpetus
6 allalaadimist
thumbnail
23
doc

KÜ aruanne

Valvesüsteemid. Majal puudub signalisatsioonisüsteem. Tuleohutus. Igas korteris on olemas suitsuandurid. Koridoris suitsuandur puudub. 5.3. Rajatised ja tehnosüsteemid Prügimajandus. Krundil on 1 prügikast maja taga Põllu ja Aasa tänava ristmikul. Muud rajatised. Registrisse kantud rajatisi krundil ei ole. Krundil puuduvad laste mänguväljak ja liivakast on olemas majaesisel üldkasutataval maal. Plaaniväliselt on rajatud 4 kasvuhoonet ja 2 statsionaarset grilli majatagustele aiamaadele(Joonis 11.). Joonis 11. Kortermaja Põllu prügikast, taustal plaanivälised rajatised krundil. 14 Tehnosüsteemid. Tabelis 1. on välja toodud ehitisregistrist saadud andmed hoone erinevate tehnosüsteemide kohta. Tabel 1. Hoone tehnosüsteemid. Tehnosüsteemi liik Iseloomustus Elekter 220 V; 380V Vesi Võrk

Majandus → Majandus
36 allalaadimist
thumbnail
11
doc

Riskianalüüs

-Olla ettevaatlik, mitte kiirustada Tabel 1. Järg 1. 2. 3. 4. 5. Võib esineda väiksemaid vigastusi (kuumakahjustused grilli või -Olla tähelepanelik, täita 1.1 Seadmete kohvimasinate kasutamisel/hooldamisel, paberiga II seadmete kasutus- ja 1 kasutamine sisselõikamine, lõikehaavad nugade kasutamisel, jms). Madal (1) ohutusjuhendite nõudeid -Vajadusel kanda

Haldus → Töökeskkond
342 allalaadimist
thumbnail
4
doc

Viie päeva kohta innovaatiline suurköögimenüü

Määri kala Lõika saial koorik ära, hoia viile pisut aega Paprikapulbrit 150 kraadile ning hauta 2 tundi. marineeruda. Võta lihad marinaadist ja patsuta õliga ja grilli kas sütel või eelsoojendatud ahjus koores ning purusta seejärel kahvliga. Klopi Sidruni mahla *retsept pärineb Rannamõisa retseptiblogist köögipaberiga kuivaks. Kurna marinaad läbi sõela.

Toit → Toitlustus
12 allalaadimist
thumbnail
11
docx

Eesti keele kirjandus loovtöö luuletuste kohta

Tegi seda paarteist tundi, kuni sain endale uue arvuti. Loovtöö kadus nagu leht tuulde, ja mängimine läks lahti. Tuli siis loovtöö ära andmine, ja tulid kohe ka teised probleemid. Loovtöö tegematta ja kooli asjad ebaõnnestunud. 2.2. Jõuluvana Meie elu on kui lill, jõuluvanal oli kaasas pill. Tegi meile jõulu peo. Laulsime ja lõime tantsu, sõime grilli ja sõime kooke. Jõuluvanale polnud pandud kooki, ega ka pandud klaasi jooki. Järsku oli kuri majas, jõuluvana võtis oma pilli, ja kadus nagu leht lehe kuhja ära. 2.3. Kooli päev Hommikul kell seitse oli üles ärkamine. Hammaste pesemine ja pesus käimine. Oh jumal jälle kooli minema. Riideid pesust välja võtmine ja selga panemine, kooli asjad kokku ja rattale hüppamine.

Eesti keel → Eesti keel
60 allalaadimist
thumbnail
11
doc

Niguliste kunstiajalooliste väärtuste ülevaade

võeti niisama pea otsast. Atribuudid: ratas, mõõk, Patroon: tüdrukud, käsitöölised, noateritajad Anna ­ Maarja ema. 3 korda abielus. Atribuut: laps, raamat, uks, Joakim Patroon: emad, vanavanemad, rasedus, jne. peaingel Miikael - inimeste eestkostja Jumala juures, toetab surijaid ja juhib nende hinged taevasse. Atribuut: tiivad.. ingel ju. Mõõk, tapab saatanat vist. pohh. ei viitsi Laurentius ­ Pandi põlema. atribuut: grilli moodi asi, seljas laiavarrukalist tuunikat, Patroon: kokad Jüri ­ taltsutas ja tappis lohe. Püha jüri rist ­ valge rist punasel taustal. Atribuut ­ lohe. Patroon: sõjamehed, rüütlid, talupojad maarja magdaleena ­ arvatatav naisjünger. Kes palus Jeesuselt oma pattude eest andeks (hoor), pesi oma pisaratega ta pead, kuivatas oma juustega. Määris Jeesust salviga. Atribuudid: kahetsuspisarad, krutsifiks, pealuu, peegel, pikad juuksed, salvipurk Patroon: apteegid

Kultuur-Kunst → Kunstiajalugu
28 allalaadimist
thumbnail
20
doc

Nimetu

Elust ja Enesest. Hey!.Räägin siis nata endast. Olen siuke ilus tüdruk Angela parimates aastates 14 blond ja selle üle uhke. Ema on mul siuke hoolitsev junnike (vabandust aga ta on lihtsalt vahel junn) ja isa siuke tegutsev ärimees. Siis on mul siuke elu nõme väikevend . Vahva kas pole. Mu parim sõbranna on Kerli on hull poiste sebija ja geto no ma ei või ! Ise olen siuke rich girl nagu, issi annab kõike mida tahan .Aga nüüd siis mu elust. * Täna hommikul kooli minnes märkasin et meie klassi on tulnud uus õpilane. Selgus siis et ta on must vanem (kujutate ette ma olen klaasi vanim , nüüd siis tema ...ooo eei ) ja hullem tibi kui mina (issand temaga läheb raskeks.) Nimi on tal Kaire ,ei tea kes küll paneks oma lapsele siukse nime . Järsku tuli mu juurde Kerli "Youks kuule sa seda Kairet tead ? Pidi mingi hull chick olema, kõik mingi sõbrustavad temaga ." "Hey Kerli , mida mina olen siin...

Kirjandus → 11.klass
15 allalaadimist
thumbnail
22
doc

Vürtsid ja ürdid

Tsilli: annab maitset, kangust ja värvi lihale, sh. ka ulukilihale, linnulihale ja kalatoitudele. Maailmas on umbes 5000 erinevat tsillit, mille maitse ja kangus on erinevad. Kui soovid igakord kindlat tulemust, on parem kasutada kuivatatud tsillit samalt tootjalt või asenda see väikse koguse piri-piri pipraga. Marinaadides on tsillit hea kombineerida ka magusama maitsega, näiteks meega. Proovi: maitsesta tsilliga või tsillimarinaadiga kanatiibu, pane need grillresti vahele ja grilli! Piprad: Grill-liha, marinaadide ja kastmete maitsestamiseks sobib loomulikult pipar. Vahelduseks mustale piprale võid katsetada ka rohelist või valget pipart. Valge pipar on pipardest kõige teravam, roheline jälle mahedam ja värskem. Roseepipar: ei kuulu hoolimata oma nimest piparde hulka. Pohla meenutava, hapra koorega roseepipra sees on pruun, aromaatne tuum. See maitsestab mahedalt liha, kana ja kala. Purusta

Toit → Kokandus
60 allalaadimist
thumbnail
26
docx

Koka eksamiküsimused vastustega.

Frittimisel praetakse tooreid kartuleid. Need tükeldatakse kangideks, ribadeks või riivitakse jämedariiviga (kasrtuliõled) ja tahendatakse. Kartulitükid praetakse väikeste partiidena kuldkollaseks, nõrutatakse ja maitsestatakse, Lisandina serveeritakse praetud kartuleid liharoogude ja kalaroogade juurde. Küpsetatakse nii koorega kui ka kooritud kartuleid. Koorega kartuleid võib eelnevalt pakkida ka fooliumisse. Küpsetatakse kas ahjus või grilli spetsiaalses üleküpsetamis- ehk gratineerimisseadmes. Koorega kartuleid küpsetades valitakse terve ja sileda koorega kartulid ning pestakse tugevalt harjates puhtaks. Tahendatakse köögipaberiga. 1.Kartulipuder- valmistamiseks keedetakse kartulid pehmeks, kurnatakse, tambitakse pudruks. Lisatakse kuum piim ja või ning segatakse hoolikalt 2.Küüslaugukartulite-valmistamiseks kartulid kooritakse, tükeldatakse kuubikuteks ja praetakse väheses rasvaines, lisades tükeldatud sibula

Toit → Kokandus
256 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun