Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse Registreeri konto

Mehhiko köögist - powerpoint (1)

1 Hindamata
Punktid
Varia - Need luuletused on nii erilised, et neid ei saa kuidagi kategoriseerida
Vasakule Paremale
Mehhiko köögist - powerpoint #1 Mehhiko köögist - powerpoint #2 Mehhiko köögist - powerpoint #3 Mehhiko köögist - powerpoint #4 Mehhiko köögist - powerpoint #5 Mehhiko köögist - powerpoint #6 Mehhiko köögist - powerpoint #7 Mehhiko köögist - powerpoint #8 Mehhiko köögist - powerpoint #9 Mehhiko köögist - powerpoint #10 Mehhiko köögist - powerpoint #11 Mehhiko köögist - powerpoint #12 Mehhiko köögist - powerpoint #13 Mehhiko köögist - powerpoint #14
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 14 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2012-03-18 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 25 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 1 arvamus Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor Maria Karajeva Õppematerjali autor

Märksõnad

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
38
docx

Mehhiko

Eesti Hotelli-ja Turismikõrgkool Toitlustusteenindus T14 Reelika Vihvelin Anna Popova MEHHIKO Kursusetöö I Õpetaja : Regine Soodla, Reelika Eerik Tallinn 2014 1 SISUKORD LISA 1 Kantiini interjöör 2 SISSEJUHATUS Kursusetööga saame kogemusi iseseisva toitlustusalased uurimisprojektis. Antud töös kasutame õpitud teadmisi toitlustuse valdkonna õppeainetes nagu näiteks toiduvalmistamine

Geograafia
thumbnail
193
docx

Turismiettevõtluse lõpueksami märksõnade konspekt

Aafrika, KeskAmeerika ja KaguAasia. Kõige rohkem turiste suundub 2030. aastal KirdeAasiasse, KaguAasiasse, Lõuna ja Kesk Euroopasse, LähisItta ja Kesk ja IdaEuroopasse. 32. Peamised turismisihtkohad Turismipiirkonnad Euroopa, Põhja Ameerika, Kesk Ameerika, Lõuna Ameerika, Aafrika, Aasia, Lähis ja Kesk Ida, Austraalia ja Okeaania - populaarsed sihtkohad 2010 a. Prantsusmaa, USA, Hiina, Hispaania, Itaalia, UK, Türgi, Saksamaa, Malaisia, Mehhiko ü Prantsusmaa ü USA ü Hispaania ü Itaalia ü Hiina ü UK ü Mehhiko ü Venemaa 15 ü Kanada ü Saksamaa PõhjaEuroopa ÜRO liigituse järgi selle regiooni koosseisu kuuluvad Island, Norra koos kuuluvate temale Svalbardi ja Jan Mayeniga, Rootsi, Soome koos temale kuuluva Ahvenamaaga, Taani koos kuuluvate temale Fääri saartega, Eesti, Läti ja Leedu, samuti Iirimaa ja Suurbritannia (Londonis Milleniumimaja; Ironbridge) koos

Turismiettevõtlus
thumbnail
652
pdf

Asjaajamise alused

Programm „Kutsehariduse sisuline arendamine 2008-2013“ SIRJE REKKOR ANNE KERSNA ANNE ROOSIPÕLD MAIRE MERITS TOITLUSTUSE ALUSED KOHANDANUD: ANA KONTOR 2013 1 SISUKORD 1. Toitlustusettevõtete ja teenuste liigid 4  Toitlustusettevõtete tüübid ja äriideed 4  Kiirtoiduettevõtted 6  Kohvikud 8  Sööklad ja teised suurköögid 10  Restoranid 13  Baarid 19  Catering-ettevõtted 21 2. Toitumise alused

Analüüsimeetodid...
thumbnail
24
pptx

Mehhiko

MEHHIKO Kursusetöö 1 Anna Popova HM13 ja Reelika Vihvelin MEHHIKOST  Mehhiko on riik, mis paelub eelkõige oma kaunite Kariibimere randadega, aga samapalju ka põneva ajaloo  - maiade, asteekide kultuuriga. Seal elab 112 miljonit inimest, kelle riigikeeleks on hispaania keel ja rahaühikuks peeso. Mehhiko maastik ja kliima on väga mitmekesised. Seal leidub nii lumiseid mäetippe, tulikuumi kõrbetasandikke, aga ka lopsakaid vihmametsi. Kliima muutub lisaks maapinna kõrgusele ka põhja-lõuna suunaliselt. Mehhiko on väga ebatasane maa, seal on arvukalt vulkaane ning seda läbivad mäestikud. Mehhiko on suur maa, millel on tuhandeid kilomeetreid rannikualasid kahe ookeani ääres. Maa põhjaosas on kõrbealasid, karjakasvatusi ja hiigelsuuri

Geograafia
thumbnail
31
docx

Toiduvalmistamise alused

· Kastmevedelikuks piim või koor · Paksendajaks jahu-võisegu · Valmistamine o Või sulatatakse kastmekastrulis o Lisatatakse jahu,kuumutakse.Jahu värv ei tohi muutuda o Lisatakse segades kuum piim,keedetakse 5-10 min o Kurnatakse,maitsetakse o Sobib graneerimiseks Külmad kastmed · Maitsevõid · Majoneeskastmed · Vinegrett e . õli-äädikakastmed · Piimatoodetest kastmed · Salsa-tükiline,vürtsikas , Mehhiko · Cutney-paks,vürtsikas,India · Pesto-paks,Itaalia · Püreekastemed-coulis · Sabayonkaste-kerge,vahuline,munakollane,vein,suhkur Maitsevõid · Kasutamine o Pearoa lisandiks 10-20 g o Suppide,kastmete maitsetamiseks o Kastmeks koorikloomadele,köögiviljadele o Võileibade katteks · Valmistamine o Või pehmendatakse,vahustatakse o Vahustadades lisatakse maitseained,jm Majoneeskasted

Toitlustus
thumbnail
7
docx

Mehhiko köök

Sissejuhatus Kursusetööga saame kogemusi iseseisva toitlustusalased uurimisprojektis. Antud töös kasutame õpitud teadmisi toitlustuse valdkonna õppeainetes nagu näiteks toiduvalmistamine ja menüü planeerimine ning hinnakujund, toitlustusettevõtte korraldus ja serveerimisõpetus. Kursusetöö teemaks valisime Mehhiko köögi, mis keskendub kommetele, tavadele ja toidukultuurile. Kursusetöö peamiseks ülesandeks oli planeerida üritus valitud sihtrühmale. Selle üritusega tutvustame oma külalistele Mehhiko kombeid ja toidukultuuri, mida läheb vaja neil teada edaspidises elus. Üritus sisaldab kolme käigulist õhtusööki , mille juurde kuuluvad joogid ja aktiivne vabaaja veetmine. Määratlesime ära serveerimis viisi ning koostasime kolme roa kohta tehnoloogilised kaardid.

Köögi õpetus
thumbnail
62
doc

Toiduained

KAUBAÕPE. TOIDUKAUBAD 1.ÜLDOSA 1.1. Toidukaupade omadused Toidukaubad on toit, mida ostetakse ja müüakse hulgi- või jaekaubanduses, toitlustusettevõtetes või eksporditakse või imporditakse. Toit ­ toiduained ja toiduainete segud ­ on mõeldud inimesele söögiks või joogiks töötlemata või töödeldud kujul. Toidukaupade kaubaõppe aineks on toidukaupade tarbimisomadused ning liigitamine ja sortiment. Toidukaupade tarbimisomadused jagunevad sensoorseteks, füüsilisteks, toitelisteks, funktsionaalseteks ja hügieenilisteks. Sensoorsed ehk organoleptilised omadused on määratletavad meeleorganite abil. Nendeks on maitse, lõhn, kuju, värvus, konsistents (kompimise teel määratletav omadus) jt.. Füüsilised omadused on elastsus, poorsus, lahustuvus, sulamis- ja tahkumistemperatuur jt.. Toitelised omadused tulenevad keemilisest koostisest, mis määravad ära toidu toiteväärtuse. Funktsionaalsed omadused on pakend, säilitamise- ja transpordi

Toitumisõpetus
thumbnail
9
doc

Erialane sõnastik

Muud paellad nii rikkalikud pole, kuigi enamasti leidub neis siiski vähemalt kaht erinevat liha, peale selle kala ja/või mereande ja köögivilja. Paella maitsebukett võib olla kas mahe või ka väga põletav. Passeerima ­ kiiresti praadima Pak choi ­ hiina lehtkapsas Panna cotta ­ itaailiapärane magustoit Passiona ­ eksootiline vili Pecorino ­ lambapiimajuust Pliin ­ vene köögi pärmikook Q Quesadilla ­ Mehhiko köögist pärit roog ­ täidetud ja praetud nisutortilja Quorn ­ tehistoiduaine Quishe - Kirde-Prantsusmaalt pärinev pirukas, mille häälduseks on kiish Kirjeldus. Elsassi piruka koostis sarnaneb peaaegu äravahetamiseni meie lahtiste soolaste pirukatega, mille katteaineid seob munapiim. R Raita - india köögist pärit paks jogurtikaste. Levinuim on kurgiraita, ent kasutada võib ka teisi aed- ja puuvilju (spinatit, mangot, banaani, baklazhaani, tomatit jm). Maitsestamiseks

TOIDUAINETE SENSOORSE...



Lisainfo

Mehhiko kööki on üheselt väga raske määratleda. Toitu ja söömisesse suhtutakse Mehhikos tõsiduse ja austusega.
Igas osariigis on oma eriilmelised variatsioonid kohalikust toidust. 
Põhitoiduaineteks on mais, avokaado, maguskartul, tomat, oad, erinevad piprad, kõrvits, banaan, mango, kakao, šokolaad, kalkun, kala ja mereannid.
Legendaarseim jook on Tequila, ei jää varju ka Margarita ja Cachaca.



Tähtis komponent on tortiljad, maisi- või nisujahust õhukesed leivakesed, mis täidetakse erinevate täidistega. Valmistatud mitmel erineval viisil, on neil ka eri nimed:

QUESADILLA - juustu ja muude komponentidega täidetud, pooleks murtud ja mõlemalt poolt praetud nisutortilja;
BURRITO – täidetud ja rulli keeratud ahjus küpsetatud nisutortilja;

ENCHILADA – täidetud, rulli keeratud, kastmega kaetult ahjus üleküpsetatud maisitortilja;

TACO – krõbe maisitortilja praetakse õlis U-kujuliseks, täidetakse kastmega segatud lihaga. Olemas ka nn pehme taco versioon, sel juhul kasutatakse nisutortiljat.
Tortiljasid süüakse iga toidukorra ajal ja kasutatakse tihti nugade-kahvlite asemel.


Meedia

Kommentaarid (1)

krrrristi profiilipilt
krrrristi: äge
11:12 02-11-2015



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun