Mis veebilehti külastad? Anna Teada Sulge
Facebook Like
Küsitlus


India köök (0)

1 Hindamata
Punktid
 
Säutsu twitteris

India kö
 k ök
Diana Matejuk
Üldiselt
Kulinaarsed traditsioonid on erinevad maa 
eri regioonides
Põhjas on kliima mõõdukas, seal on laialt 
levinud toidud lambalihast
Lõunas süüakse ka kitseliha ja  kana
Idas,  Bengali  lahe äärsetel aladel 
kasutatakse toiduks nii jõe- kui ka 
merekalu
 Läänekaldal, Guddjaras eelistatakse 
juurvilja  ja taimetoitu
• Indias elab palju rahvaid
• Suure maa-ala looduslikud ja klimaatilised 
tingimused on eri paikades erisugused
• Paljud usundid on toitlustamise suhtes 
rangete nõuetega
•  Selle kõige tagajärjel ei ole olemas ühtset 
india kööki
• India on haruldaste aedviljade maa: 
ananassid, kookospähklid, datlid, mangod, 
baklazaanid 
• Siit pärit on ka  karri
Karri
• Karri on üks tuntumaid vürtsisegusid
•  Koosneb peamiselt kollajuure risoomist 
ehk kurkumist, koriandri ja mustköömne 
seemneist ning vürtspiprast, millele on 
lisatud muid vürtse 
Eripärad
• Süüakse kätega
• Pärast sööki pestakse sõrmed laual oleval  
veekausikeses
• India on vürtside kodumaa
• Hulk rahvast on puhtakujulised 
vegetaarlased ja söövad peamiselt riisi, 
putrusid´ja aedvilju
Traditsioonid
• Toitu viiakse kandikul - thalil
• Kandikule pannakse metallist kausikesed 
– katori
• Toidu söömist nimetatakse samuti thaliks
• Söögikord lõpetatakse enamasti beetli 
närimisega. See on mõrkjas aine, mis 
valmistatakse värsketest beetlipipra 
lehtedest, areekaseemnetest ja pähklitest
Peamisteks koostisteks India köögis on
Nisu
Riis
Kaunviljad  
Vürtsid
 Kookospähkel
Mõned toidud
• Chapati,  puri , roti, dosa – India leib
• Pulao – India pilaff
• Kulfi – Riisist jäätis
• Paneer – Kodujuust
• Dahi – Pett
• Nimbu pani – Igapäevane  jook
valmistatud veest ja laimi või  mango  
mahlast
KANAKARRI

1 keskmine broiler
Lõika kana portsjontükkideks, eemaldades 
kere  küljest kõigepealt jalad, seejärel ti vad ja 
3 sl õli
viimasena mõlemad rinnafileed. Poolita jalad 
2 sibulat
liigese kohalt ning lõika  fileed  põigiti kaheks. 
2 suurt kõva õuna
Aja õli suures hautamisnõus keskmisel 
2 küüslauguküünt
kuumusel tuliseks, lisa peenestatud  sibul
0,5 tl jahvatatud kaneeli
tükeldatud õun, 
80% sisust ei kuvatud. Kogu dokumendi sisu näed kui laed faili alla

Logi sisse ja saadame uutele kasutajatele faili TASUTA e-mailile

Vasakule Paremale
India köök #1 India köök #2 India köök #3 India köök #4 India köök #5 India köök #6 India köök #7 India köök #8 India köök #9 India köök #10 India köök #11 India köök #12 India köök #13 India köök #14 India köök #15 India köök #16 India köök #17 India köök #18 India köök #19
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 19 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2014-10-31 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 9 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor kisskka Õppematerjali autor

Lisainfo

Kulinaarsed traditsioonid on erinevad maa eri regioonides
Põhjas on kliima mõõdukas, seal on laialt levinud toidud lambalihast
Lõunas süüakse ka kitseliha ja kana
Idas, Bengali lahe äärsetel aladel kasutatakse toiduks nii jõe- kui ka merekalu
 Läänekaldal, Guddjaras eelistatakse juurvilja ja taimetoitu

Märksõnad

Mõisted


Meedia

Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri


Sarnased materjalid

12
ppt
India köök
10
docx
India köök
4
doc
India köök
1
docx
India Köök
12
doc
Hiina köök
10
doc
Hiina Köök
25
doc
Hiina köök
12
doc
Itaalia köök





Logi sisse ja saadame uutele kasutajatele
faili e-mailile TASUTA

Faili allalaadimiseks, pead sisse logima
või
Kasutajanimi / Email
Parool

Unustasid parooli?

UUTELE LIITUJATELE KONTO MOBIILIGA AKTIVEERIMISEL +50 PUNKTI !
Pole kasutajat?

Tee tasuta konto

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun