Plaanid puhkusele minna? Võta endale majutus AirBnb kaudu ja saad 37€ kontoraha Tee konto Sulge
Facebook Like

TÖÖKORRALDUSE PRAKTIKA aruanne (2)

1 Hindamata
Punktid

Esitatud küsimused

  • Mis on Treegeri kohviku üldplaanis, et töökvaliteeti tõsta ?
  • Mille järgi koolitatakse või valitakse Treegeri kohvikusse töötajaid ?
  • Kuidas kokk teab oma päeva planeerida tööprotsessis ?
  • Kuidas kondiiter valmistab eritellimusel torte ?
  • Millest oleneb klienditeenindaja ja baaridaami töökvaliteet ?
  • Kuidas arvestatakse puhkusetasu ?
 
Säutsu twitteris
LÄÄNE-VIRU RAKENDUSKÕRGKOOL
Ettevõtluse ja majandusarvestuse õppetool
II Ä KÕ


Nastasja Musienko
TÖÖKORRALDUSE PRAKTIKA
aruanne
Praktikajuhendaja : Heve Kirikal


Mõdriku
2011






SISSEJUHATUS.
Järgnevas praktikaaruandes saab lugeja tutvuda praktikaettevõtte üldiseloomustusega, põhitegevusega, organisatsiooni struktuuriga, koosseisuga, töökorraldusliku dokumentatsiooni kirjeldusega ja pakutavate teenustega. Praktikaettevõte, Treegeri Kohviku OÜ teenindab Kultuurikeskuses toimuvaid kultuurisündmusi, seminare , õppepäevi – eelisjärjekorras. Tavapäevael on kohvik avatud kõikidele klientidele.
Kuna praktika teema on „Töökorralduse praktika“, siis pean tutvuma kõikide valdkondadega, mis on seotud selle ettevõttega. Kõige rohkem tähelepanu pean pöörama töökorraldusele: üldpõhimõtted ja eesmärgid, töökorraldusliku suhtlemise tasandid , tööaja regulatsioon ja arvestus, ettevõtte töötasustamise süsteem.
Kirjutan ja analüüsin ka sellest, kuidas motiveeritatakse töötajaid. Aruandes loon palgaklassid ametikohtadele antud hinnangute alusel ja viin läbi tööanalüüsi.




1.Üldiselomustus
Paide Kultuurikeskuse kohvikusse asusid tööle neli praeguseni töötavat toitlustusala inimest, kolmandal jaanuaril 1994. aastal. Algselt kuulus kohvik Paide Kultuurikeskuse alla, seega olid ka töötajad kultuuritöötajate nimekirjas. Kuna kultuur ja toitlustus on oma aruandlusest nii erinevad, siis esimesel aprillil 1995. aastal loodi eraldi asuv aktsiaselts „Treeger“ kahe aktsionäriga. Seoses sellega sõlmiti rendileping Paide Kultuurikeskusega. Ettevõtte kujundati ümber Treegeri kohviku osaühinguks seoses 19. novembril 1996. aastal äriregistrisse kandmisega.
1.1 Põhitegevus
Põhikirja järgi on kohviku tegevusaladeks kondiitritoodete tootmine, meelelahutusürituste organiseerimine ja nende teenindamine, toitlustamine , toitlustusalane väljaõpe, põllumajanduslik tootmine. Kuna kohvik asub Paide Kultuurikeskuses, siis oma igapäevases töös tuleb arvestada selle maja üritustega. Kuna ettevõtte töö on orienteeritud väga laiale tarbijaskonnale, siis tuleb teenindada sees- ja väljaspool ettevõtet.
Näiteks:
  • Raekojas – kohvipausid, vastuvõtud (kallim lauakate ).
  • Grillpeod – täiesti erinev lähenemine teenindamisele võrreldes igapäevatööga.
  • Imavere Saeveski – toitude serveerimine ja pakkumine lauapakkidel.
  • Pulmalauad – teenindamine ka väljaspool kohviku ruumi nii maakonnas kui ka väljaspool maakonda .
  • Peielauad – teenindamine ka väljaspool kohviku ruume .
  • Sünnipäevalauad – teenindamine ka väljaspool kohviku ruume.

Analoogset nimekirja võiks veel jätkata. Arenev elu nõuab ajaga kaasaskäimist ka teenindajalt. Et üritusi muuta huvitavamaks, meeldejäävamaks, kvaliteetsemaks, tõstes teeninduskultuuri, vajavad teenindajad selleks eriteadmisi, mis on aastate jooksul kogunenud.
Kohviku klientuur on väga erinev – lapsevankrites lapsed koos emadega kuni vanuriteni välja. Menüü on koostatud vastavalt sellele. Tuleb arvestada inimese maitse ja ostuvõimega. Kohvikus toimub teenindamine baarileti kaudu iseteenindamisega. Tellitavad road tuuakse lauda ning koristatakse kasutatud nõud. Suuremate ürituste korral toimub teenindamine ka majas lisalettide kaudu. Kondiitritsehhis valmivad saiakesed , pirukad ja plaadikoogid. Väikese ruumi tõttu ei ole võimalik valmistada pidevalt torte, seega on tordid ettetellimisega.
Enamus torte valmistatakse konkreetse soovi järgi, näiteks ettevõttete logodega tooted, lastele lastepärased tordid, arvestada tuleb ka tellija maitset .
Valmistatavate toodete sortiment kohvikus on väga suur, lihtsatest toitudest kuni peente suupisteteni välja. Pidevalt tuleb uusi tooteid katsetada ja klientidele pakkuda. Paide sümbol on süda, täiesti loomulik, et selleks puhuks kohvik juurutas südameküpsise retsepti. Südamekujulisi küpsiseid on kaubandusvõrgus kõikjal müügil, kuid Paide linna sümbolina peab ta teistest toodetest erinema.
Taignatoodetest kõige rohkem valmistatakse pärmitaigna tooteid, sellega seoses otsustati täiendada sortimenti sõõrikute näol. Kuigi paljudes kauplustes pakutakse sõõrikuid, annab see võimaluse osta värskelt valmistatud tooteid, pool aastat tagasi avatud jaamahoone kohvikus. Pakutakse ka külmi ja kuumi roogi. Kokkuvõtet äratasuvusest on natuke vara teha, selle ajaga on tõustnud kõik toorainehinnad, elekter jne. Sõõriku hinda tõsta ei ole võimalik, sest kohvik peab arvestama Järvamaa elanike ostuvõimega. Inimestel on valiku võimalus väga suur ja tihti peale ajapuudusest või lihtsalt mugavusest on nõus ostma säilitusainega või eelmisel päeval valmistatud tooteid kauplustest.
Kohvik kasvatab väga palju juurvilju, puuvilju ja marju ise. See annab ettevõttele kasu ja saab pakkuda kodumaist toorainet. Ettevõtte ise valmistab ka õunamahla, oma õuntest.
Hinnakujundus: Mida toote eest küsida, millise hinnatasemega turule siseneda ja millisega seal püsida? - on väga oluline küsimus iga ettevõtja jaoks. Toodete hinnad Treegeri kohvikus kujunevad vastavalt Paide linna inimeste ostuvõimele. Osad hinnad tuleb kujundada vastavalt eelarvele. Mõni kord kujundatakse hind kokkuleppes klientidega. Ettevõtte saavutab oma eesmärgid tarbijate vajaduse rahuldamiseks ja kasu saamiseks.
Suuremad tarnijad on:
  • Aida OÜ – piima ja vorstitooted.
  • AS Balt -Hellin – kondiitri tooraine .
  • Vilmix OÜ – kondiitri tooraine.
  • Viciuani Baltic OÜ – kalatooted.
  • Sacco OÜ – puhastusvahendid.
  • AS Maag Grupp – lihatooted .
  • Wiiberg Food OÜ – köögiviljad.

1.2 Struktuur ja koosseis
Treegeri Kohviku OÜ-l on kaks juhatuse liiget- juhataja Tiia Paosalu ja raamatupidaja Anne-Ly Ehman. Juhatajale alluvad kokad , kondiitrid, baaridaamid ja ettekandjad.
Töötajad käivad tööl graafiku alusel. On kaks vahetust, praeguse seisuga töötab kohvikus 14 töötajat, nende hulgas kolm kondiitrit, kolm kokka, kaks sõõrikuküpsetajat, kaks ettekandjat, kaks baaridaami, üks raamatupidaja ja juhataja.
Paide Kultuurikeskusese kohviku töötajate tööaeg oleneb väga palju üritustest, mille kestvus ei mahu tööaja sisse (sünnipäevad, tantsuõhtud, teatriõhtud jne). Sel juhul kasutatakse lisatööjõudu, et ei tekiks ületunnid ning töötajad saaksid kinni pidada oma graafikust, mis annab töötajale kindlustunde oma kuu plaanidest ning võib oma igapäevast tööd alustada puhanuna.
Toitlustusettevõte töötab väikese kasumiga, mistõttu ei ole võimalik võtta tööle juhataja asetäitjat, mida töökoormus aeg-ajalt nõuaks.
1.3 Töökorralduslik dokumentatsioon .
Töösisekorraeeskirjad määratlevad Treegeri Kohviku OÜ-s tööandja ja töötajate käitumisreeglid töösuhetes ning nende kohustused. Täiendavalt eeskirjadele määratleb tööandja ja töötaja suhteid käskkiri äri- ja tootmissaladuse hoidmise kohta, samuti muud tööandja poolt väljatöötatavad dokumendid
80% sisust ei kuvatud. Kogu dokumendi sisu näed kui laed faili alla
Vasakule Paremale
TÖÖKORRALDUSE PRAKTIKA aruanne #1 TÖÖKORRALDUSE PRAKTIKA aruanne #2 TÖÖKORRALDUSE PRAKTIKA aruanne #3 TÖÖKORRALDUSE PRAKTIKA aruanne #4 TÖÖKORRALDUSE PRAKTIKA aruanne #5 TÖÖKORRALDUSE PRAKTIKA aruanne #6 TÖÖKORRALDUSE PRAKTIKA aruanne #7 TÖÖKORRALDUSE PRAKTIKA aruanne #8 TÖÖKORRALDUSE PRAKTIKA aruanne #9 TÖÖKORRALDUSE PRAKTIKA aruanne #10 TÖÖKORRALDUSE PRAKTIKA aruanne #11 TÖÖKORRALDUSE PRAKTIKA aruanne #12 TÖÖKORRALDUSE PRAKTIKA aruanne #13 TÖÖKORRALDUSE PRAKTIKA aruanne #14 TÖÖKORRALDUSE PRAKTIKA aruanne #15 TÖÖKORRALDUSE PRAKTIKA aruanne #16 TÖÖKORRALDUSE PRAKTIKA aruanne #17 TÖÖKORRALDUSE PRAKTIKA aruanne #18 TÖÖKORRALDUSE PRAKTIKA aruanne #19
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 19 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2012-05-03 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 293 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 2 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor Nastasja Musienko Õppematerjali autor

Lisainfo

Järgnevas praktikaaruandes saab lugeja tutvuda praktikaettevõtte üldiseloomustusega, põhitegevusega, organisatsiooni struktuuriga, koosseisuga, töökorraldusliku dokumentatsiooni kirjeldusega ja pakutavate teenustega. Praktikaettevõte, Treegeri Kohviku OÜ teenindab Kultuurikeskuses toimuvaid kultuurisündmusi, seminare, õppepäevi – eelisjärjekorras. Tavapäevael on kohvik avatud kõikidele klientidele.
Kuna praktika teema on „Töökorralduse praktika“, siis pean tutvuma kõikide valdkondadega, mis on seotud selle ettevõttega. Kõige rohkem tähelepanu pean pöörama töökorraldusele: üldpõhimõtted ja eesmärgid, töökorraldusliku suhtlemise tasandid, tööaja regulatsioon ja arvestus, ettevõtte töötasustamise süsteem.
Kirjutan ja analüüsin ka sellest, kuidas motiveeritatakse töötajaid. Aruandes loon palgaklassid ametikohtadele antud hinnangute alusel ja viin läbi tööanalüüsi.

praktika aruanne , arvestatud ja kaitstud , töökoraldusest , töökorraldus , töökorralduslik dokumentatsioon

Mõisted


Kommentaarid (2)

KaisaP. profiilipilt
KaisaP.: Korralikult tehtud, aitab igat, aitäh :)
15:01 04-04-2016
Hey profiilipilt
Hey: Aitäh
20:40 18-02-2014


Sarnased materjalid

23
docx
PERSONALI JUHTIMISEPRAKTIKA aruanne
26
odt
Strateegilise juhtimise praktika
24
docx
Toidukaupluse praktika aruanne
12
odt
SUURKÖÖGI PRAKTIKA ARUANNE
19
doc
Raamatupidamise praktika aruanne
22
docx
Klienditeeninduse korraldamise praktikaaruanne
62
doc
Finantsjuhtimise praktikaaruanne
46
pdf
Tehnoloogiapraktika aruanne



Faili allalaadimiseks, pead sisse logima
Kasutajanimi / Email
Parool

Unustasid parooli?

UUTELE LIITUJATELE KONTO MOBIILIGA AKTIVEERIMISEL +50 PUNKTI !
Pole kasutajat?

Tee tasuta konto

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun