Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
Ega pea pole prügikast! Tõsta enda õppeedukust ja õpi targalt. Telli VIP ja lae alla päris inimeste tehtu õppematerjale LOE EDASI Sulge

"lauakate" - 16 õppematerjali

lauakate on tume ja mittepeegeldav.
Lauakate

Kasutaja: Lauakate

Faile: 0
thumbnail
1
docx

LAUA EELKATTE SKEEM

LAUA EELKATTE SKEEM 1 2 3 1- Pearoakahvel 2- Pearoanuga 3- Eelroalusikas 4- Veiniklaas 5- Veeklaas 6- Pearoataldrik 7- Leivataldrik 8- Dessertlusikas 9- Lauakaunistus

Toit → Kokandus
23 allalaadimist
thumbnail
7
doc

Teenindus ja müük

PÄRNUMAA KUTSEHARIDUSKESKUS KOKK Kaisa Kotter Iseseisev töö I Referaat Juhendaja: Taisi Kasela Pärnu 2010 SISUKORD 1. TABEL.................................................................................................3 2. 4-KÄIGULINE LÕUNASÖÖGIMENÜÜ......................................................4 3. LAUAKATE............................................................................................5 4. TEENINDAMINE...................................................................................6 5. KASUTATUD KIRJANDUS.....................................................................7 Tabel SÖÖGINÕU VÕI ­RIISTA NIMETUS KASUTUSOTSTARVE Suur taldrik ehk praetaldrik Praed, eelroasalatid. Siia võid kirjutada ka

Majandus → Teenindus ja müük
48 allalaadimist
thumbnail
3
doc

Teenindusmüük

kattetaldrik 9. supikauss 10. dessertlusikas 11. dessertkahvel 12. Veeklaas 13. champanja klaas 14. punase veini klaas 15. valge veini klaas Laua kuju on ristkülik ja sinna asetatav lauakate on ristküliku kujuga laudlina. Laudlina on valge. Serveerimisel kasutatavad lauanõud neljale 1. võinuga (4) 2. või ja leivataldrik (4) 3. supilusikas (esimene käik) (4) 4. kalakahvel (teine käik) (4) 5. kalanuga (teine käik) (4) 6. liha ja salati kahvel (pearoog) (4) 7. ...nuga (4) 8. kattetaldrik (4) 9. supikauss (4) 10. dessertlusikas (4) 11

Toit → Kokandus
35 allalaadimist
thumbnail
12
doc

Romantiline Õhtusöök

Ida-Virumaa-Kutsehariduskeskus Eriala:Kokk Kristel Teppe Romantiline Õhtusöök Lõputöö Juhendaja .Urve Arm Jõhvi:2011 Sisukord Menüü.............................................................................................................................................. 3 MENÜÜ PÕHJENDUS ..................................................................................................................4 TEHNOLOOGILISED KAARDID.................................................................................................5 Eelroog.........................................................................................................................................5 Pearoog........................................................................................................................................ 6 Järelroog..........................

Toit → Kokandus
180 allalaadimist
thumbnail
20
docx

Eesti Vabariigi sünnipäeva õhtusöök neljale

3 Lauakate Lauale teen kahekordse katte, kuna tegemist on kahekõigulise õhtusöögiga. Laua kaunistusteks on isamaalistes värvides dekoratsioonid. Näiteks rukkililled ja lipuvärvides küünal. Igale kliendile läheb pearoa nuga ning kahvel, lisaks magustoidu lusikas. Kõigile on ka pearoa noa otsa pandud vee pokaal, millele järgneb veini pokaal. Samuti on iga kliendi ees servjett. Lauakate ei ole presidendivastuvõtu stiilis pidulik, vaid pigem keskmise pidulikkusega. 4 Kalkulatsiooni kaardid TOIDU NIMETUS roheline lambakarree katuligratääni kadakamarja kastme ning blanšeeritud miniporganditega portsjoni kaal 240/150/100/7 5 valmistatavaid portsjoneid kokku 4 Hind

Toit → Kalkulatsioon
12 allalaadimist
thumbnail
4
doc

Ergonoomika analüüs

polsterdatud seljatoega, mis toetab selja alumist osa vöö kõrgusel ja kaitseb selja ülaosa juhusliku kaldumise eest taha. Tool on viierattaline ja hea liikuvusega. Jalatuge ei ole, kuid selle järgi puudub otsene vajadus. Töölaud on küll tavaline kontorilaud, seda ei saa enda järgi kohendada, aga selleks puudub ka vajadus. Töölaual on piisavalt ruumi arvuti, telefoni ja muude asjade jaoks. Töölaud on mugav ja ruumikas. Lauakate on tume ja mittepeegeldav. Päevavalgust on töökohal piisavalt, mis on väga hea ja ka keskkonnasõbralik. Lisaks on üldvalgustus ja kohtvalgusti. Aknad ei avane otse päikese poole. Toa seinad on heledad, mis peegeldavad valgust ja tuba on heledam. Heledam seinavärv muudab toa ka mugavaks. Nägemisväljas ei ole suuri erinevusi, mis nõuaks silmade kohanemist ja oleks silmadele väsitav. Akendel on olemas rulood ja omakorda ka kardinad. Õhtul töötamiseks on olemas ka laualamp.

Meditsiin → Rahvatervis
22 allalaadimist
thumbnail
6
docx

Teenindamise kunst

sellises järjekorras, et neid oleks võimalikult mugav võtta. Lauakaunistuse valik sõltub sündmusest. Aati võib kasutada lilli. Lähtutakse mugavuse loomisest. Teenindajad hoolitsevad selle eest, et kõike oleks laual piisavalt ning koristavad mustad nõud. 3. Rootsi laudu kasutatakse hommiku-, lõuna- ja õhtusöögil, erinevatel pidudel. Kasutatakse ka eine ühe osana roakäigu pakkumiseks (näiteks tordilaud, kohvilaud). Menüü ja lauakate vastavalt üritusele. Teenindus sõltub sellest, kas soojendus- ja jahutuspindadega laudu kasutatakse. Kui need lauad olemas, on teenindajate ülesandeks vaid jookide pakkumine, kasutatud nõude koristamine ning vajadusel toitude juurde toomine. 4. Furšettlauda kasutatakse pidulikumate vastuvõttude puhul. 5. Buffet'ks nimetatakse rootsi lauda. 6. Kohvipausiks kaetakse laud vastavalt ürituse ajakavale ning vajadusele.

Turism → Restoraniteenindus
7 allalaadimist
thumbnail
10
doc

PIDULIK ÖHTUSÖÖK

Kuressaare Ametikool Toitlustusteenindus Koka eksam Gristi Adrat PIDULIK ÖHTUSÖÖK Aruanne Kuressaare 2012 SISUKORD Menüü........................................................................................................................................................ 3 Menüü põhjendus.......................................................................................................................................4 Toitude kalkulatsioonid ja tehnoloogilised kaardid ..................................................................................6 Töögraafik..................................................................................................................................................7 TOIDU KALORSUS....................................................................

Toit → Kokandus
63 allalaadimist
thumbnail
13
doc

PIDULIK LÕUNASÖÖK

Ida-Virumaa-Kutsehariduskeskus Eriala:Kokk (õpilase nimi) PIDULIK LÕUNASÖÖK Lõputöö Jõhvi:2011 Sisukord 1.Menüü Eelroog Suvine suitsukanasalat (suitsukana, ananass, Hiina kapsas, konservmais, majonees, aroomisool) Põhiroog Kreemine sealiha (sea välisfilee, sibul, seened, kuiv valge vein, toorjuust) Järelroog Karamell-leivaparfee marjapüreega (riivleib, hapukoor, rõõskoor, riivleib, suhkur, või, vaarikad, ) 2.Menüü põhjendus Menüü koostasin oma õele, kes on toidu suhtes eriti valiv ja hoolib oma tervisest. Eelroaks valisin suvise suitsukanasalati kuna selles on palju rohelist ...

Toit → Kokandus
81 allalaadimist
thumbnail
11
doc

Praktika aruanne kokandus erialal

Järvamaa Kutsehariduskeskus Kodumajandus KM32 Epp Nuhkat TREEGERI KOHVIKU OÜ Praktika aruanne Juhendaja: Tiia Paosalu, juhataja Särevere 2012 SISUKORD SISUKORD.............................................................................................2 SISSEJUHATUS.........................................................................................2 1.PRAKTIKA ETTEVÕTTE ISELOOMUSTUS.......................................................3 1.1.Tegevusvaldkond/pakutavad tooted ja teenused..........................................................3 1.2.Ettevõtte juhtimise struktuur........................................................................................5 1.3.Ettevõtte tegevuse analüüs.....................................................

Toit → Toiduvalmistamine
73 allalaadimist
thumbnail
38
docx

Mehhiko

Menüüs on traditsioonilised Mehhiko road milles ei puudu ka vürts. Kohapealt on saada ka mehhiko õlut ning veini. Kantiin pakub võimalust söökide kaasaostmiseks, catering teenust ning turismifirmadele pakuvad erimenüüsid. Nad on avatud iga päev kella 12:00st 23:00ni, va pühapäeval kui on avatud 20:00ni. Sünnipäeval on ettenähtud 3-käiguline menüü ja pinata mäng, seda kõike saadab traditsiooniline mehhiko muusika meeleolu loomiseks. 2.2.1 Lauakate Kuna tegu on lihtsa restoraniga puuduvad laualt linad. Küll on aga laudadel olemas söögiriistad, salvrätikud ja lihtsamad maitseained. Broneeringuks on lauad kokku lükatud, et mahuks ära 10 inimest ning on tehtud eelkate 3-käiguliseks õhtusöögiks (joonis x). 8 Joonis 1 2.2.2 Personal 10 inimese teenindamiseks on arvestatud 1 teenindaja ning 1 abilisega. Kuna tegu on

Geograafia → Geograafia
8 allalaadimist
thumbnail
15
doc

Eesti pulma traditsioonid

selline, et esimene pulma ­ aastapäev on paber, aga võta sa kinni, milline on õige. 11 Ka pulma ­ aastapäeva kingitused on vastavad pulma ­ aastapäeva tähistustega. Kuid kindlasti ei ole soovitav kinkida oma kaasale paber pulmadeks pakki paberit, vaid kas mõni raamat, lauamäng, puzzle, kirjastustarbed, piletid (kuhu kaasa teid kaasa võtaks), maalid, kinkekaardid. Puuvilla aastapäevaks soovitatakse kinkida kas mõni puuvillane riideese, lauakate, voodipesu, padjad, rätik, pleed. Naha aastapäeva kingituseks sobib kõik, mis on nahast, olgu see siis kas vöö, kott, mööbel, kingad, kohver, rahakott, riided või kindad. Nisu aastapäevaks siis midagi, mis on nisust valmistatud. See muidugi ei pea olema poest ostetud- ongi ju huvitavam ja maitsvam enda tehtud nisust roog. Ei usu, et ükski abikaasa oleks selle vastu. Puu aastapäevaks aga oleks kena kinkida idagi puiduga seotud, olgu

Turism → Turismi -ja hotelli...
159 allalaadimist
thumbnail
19
odt

TÖÖKORRALDUSE PRAKTIKA aruanne

LÄÄNE-VIRU RAKENDUSKÕRGKOOL Ettevõtluse ja majandusarvestuse õppetool II Ä KÕ Nastasja Musienko TÖÖKORRALDUSE PRAKTIKA aruanne Praktikajuhendaja: Heve Kirikal Mõdriku 2011 SISSEJUHATUS. Järgnevas praktikaaruandes saab lugeja tutvuda praktikaettevõtte üldiseloomustusega, põhitegevusega, organisatsiooni struktuuriga, koosseisuga, töökorraldusliku dokumentatsiooni kirjeldusega ja pakutavate teenustega. Praktikaettevõte, Treegeri Kohviku OÜ teenindab Kultuurikeskuses toimuvaid kultuurisündmusi, seminare, õppepäevi ­ eelisjärjekorras. Tavapäevael on kohvik avatud kõikidele klientidele. Kuna praktika teema on ,,Töökorralduse praktika", siis pean tutvuma kõikide valdkondadega, mis on seotud selle ettevõttega. Kõige rohkem tähelepanu pean pöörama töökorraldusele: üldpõhimõtted ja eesmärgid, töökorraldusliku suhtl...

Majandus → Töö-ja palgakorraldus
370 allalaadimist
thumbnail
38
doc

Erinevad taastumisvahendid inimese turgutamiseks

Kogutud varred tuleb puhastada prahist ja kõlbmatutest lehtedest ning siis vilusse kuivama panna. Hiljem tuleb lehed vartelt maha tõmmata ja teematerjal ongi valmis. Leesikal on ka ilusad punased marjad, mis meenutavad pohla omi. Need on aga hoopis teise maitsega, õigemini maitsetult jahused. Enamasti nad inimestele ei meeldi, kuid vaese loodusega tundrates on neist pikka aega jahu tehtud. Saadud jahust valmistatud körti nimetati aga kamaks ja see oli igati väärtuslik lauakate. Leesikamarjad on üks meelistoit karudele, seetõttu on leesika rahvapäraste nimede eesnimeks sageli liide karu-. Ka ülejäänud osa taimest sarnaneb pohlaga ja paljud ei teegi neil ilma marju maitsmata vahet. Kuid neil on siiski olulisi erinevusi. Nimelt ei ole pohl kunagi roomavate vartega. Teiseks on neil erinevad lehed. Pohla lehe alus on ümardunud, leesikal aga pikalt ühtlaselt kiilukujuliseks rootsuks ahenev. Leesikat võib kasvatada ka ilutaimena

Meditsiin → Terviseõpetus
34 allalaadimist
thumbnail
652
pdf

Asjaajamise alused

 Esmaspäev: kohviautomaatide põhjalik puhastamine.  Teisipäev: kelnerikappide puhastamine.  Kolmapäev: sisepuhveti korrastamine.  Neljapäev: külmkappide puhastamine.  Laupäev: algab uuesti esmaspäevatöödest. Teenindamiseks valmisoleku kontrollimiseks võib kasutada kontroll-lehte. Kontrollitakse ja märgitakse, kas  saali sisustus on õiges paigas;  tolm on pühitud, peeglid, seinad, aknalauad ja põrandad on puhtad;  lauakate on saalis ühtne; kas tellitud laudadel vastab lauakate menüüle;  lauanõud ja söömisriistad on poleeritud; 269  maitseained, lauakaunistus, -numbrid, hambaorgid ja muu ettenähtu on omal kohal ja korras;  serveerimiskapid, abilauad ja kärud on ette valmistatud;  valgustus ja ventilatsioon vastavad nõuetele;  teenindaja välimus on korrektne;

Majandus → Analüüsimeetodid...
50 allalaadimist
thumbnail
193
docx

Turismiettevõtluse lõpueksami märksõnade konspekt

kuuluvate nõude, toiduriistade ja lauakaunistustega ning luuakse klientide vastuvõtuks hubased tingimused. Teenindamise valmisoleku kobtrollimine on igapäevarutiin, milleks võib kasutada järgmist kontrolllehte: 1. Saali sisustus on õigesti paigas; 2. Tolm on pühitud ning peeglid, seinad, aknalauad ja põrandada on puhtad; 3. Laudlinad ja salrätid on korrektsed; 4. Lauakate on saalis ühtne, tellitud laudadel vastab menüüle; 5. Lauanõud ja söögiriistad on poleeritud; 6. Maitseained, lauakaunistused, numbrid, hambaorgid ning muu ettenähtud on omal kohal ja korras; 7. Serveerimiskapid, abilauad ja kärud on ette valmistatud; 8. Rootsi laual on kõik vajalik valmis pandud; 9. Valgustus ja ventilatsioon vastavad nõuetele; 10. Muusika mängib õige valjusega; 11. Vestibüül ja sellega piirnevad ruumid on korras;

Turism → Turismiettevõtlus
114 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun