Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
✍🏽 Avalikusta oma sahtlis olevad luuletused! Luuletus.ee Sulge

Koka kutseeksam - sarnased materjalid

kokk, kõrvits, salateekon, lõika, serveerianen, koogi, kuumuta, retsept, bostoni, kastme, vahukoor, kuubikuteks, vala, sibul, välisfilee, mozzarella, kreem, salati, taldrik, supp, neto, küüslauk, köögiviljad, menüü, bruto, keemaannilipra, biskviidiipar, basiilik, riivsaietersellaprika, viilu, mahl, vaarikad, vahusta, suhkruga
thumbnail
17
doc

Kvalifikatsiooni eksam

VILJANDI ÜHENDATUD KUTSEKESKKOOL Teenindusosakond KOKK I KUTSEEKSAM Juhendaja: Viljandi 2008 SISUKORD: SISUKORD:................................................................................................................................2 1. MENÜÜ..................................................................................................................................3 2. TEHNOLOOGILISED KAARDID JA HINNAKALKULATSIOONID.............................. 4 2

Kokandus
223 allalaadimist
thumbnail
12
doc

Rahvusköök - EESTI KÖÖK

2. Tee pinnale noaga pikuti väikesed sisselõiked ja suru sinna küüslauguküüned. 3. Kata liha ühtlaselt marinaadiga ja lase 1 tund laagerduda. 4. Küpseta keskmisel kuumusel, aeg-ajalt allesjäänud marinaadiga pintseldades, 9­16 minutit. 5. Maitsesta soola ja pipraga alles pärast teistkordset ümberpööramist. Kartulirosetid 1. Koori ja pese kartulid. 2. Keeda kartulid soolaga maitsestatud vees. 3. Purusta keedetud kartulid ning lisa või ja koor. 4. Puhasta paprika ja lõika pisikesteks kuubikuteks. 5. Haki ka murulauk peeneks. 6. Sega kõik kokku, maitsesta soolaga ja pane prits kotti. 7. Pritsi küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile rosetid. 8. Kuumuta ahjus, kuni rosetid muutuvad pealt kuldseks. Põld-võõrkapsa salat 1. Puhasta rukola ja jääsalat ning sega kergelt omavahel. 2. Vispelda siidriäädikat, soola, mett ja ürdisegu, kuni sool on sulanud. 3. Lisa peene nirena õli, samal ajal kastet kogu aeg segades. 4

Toitlustus
35 allalaadimist
thumbnail
8
xls

Tehnoloogiline kaart

õli l 0,000 0,000 Kokku: Valmistamine: 1.Haki aprikoosid ja ploomid väiksemaks ning pane sooja vette likku. 2.Haki ka sarapuupähklid pisut väiksemaks. 3.Kui puuviljad on paisunud, sega kõik komponendid kokku, maitsesta soola-pipra ja hakklihamaitseainega ning 4.Vormi märgade käte vahel pätsiks ja küpseta ahjus 180-200 juures küpseks. 5.Koori kartulid ja lõika õhukesteks viiludeks. 6.Kuumuta rõõskoor keemiseni ja riivi hulka suitsujuust. 7.Maitsesta soola-pipraga. 8.Lao kartuliviilud õliga määritud ahjuvormi ja vala kaste peale. 9.Suru käega kokku, et kaste jaotuks ühtlaselt. 10.Küpseta ahjus 180-200 kraadini kartuli valmimiseni. 11.Serveeri koos ``pika posiga``. dega, kartuli-suitsujuustu gratään Valmistamise kaal Hind 18% ta x bruto x neto Ühiku hind Retsepti hind

Toit ja toitumine
42 allalaadimist
thumbnail
22
doc

Koka eksami aruanne

Valmistatavaid portsjoneid kokku 2 tk Retsepti Valmistamise kaal kaal Hind 1 1 Ühiku Retsepti Kao % Toiduained Ühik bruto neto x bruto x neto hind hind 30 kõrvits kg 0,150 0,105 0,300 0,210 6,8400 kr 1,02 kr 16 sibul kg 0,040 0,034 0,080 0,067 9,3972 kr 0,37 kr 100 vesi kg 0,050 0,000 0,100 0,000 0,00 kr aedvilja puljongi pulber kg 0,005 0,005 0,010 0,010 78,4800 kr 0,39 kr

Kokandus
191 allalaadimist
thumbnail
16
doc

Vene rahvusköök

0 maitseroheline kg 0,000 0,000 0,000 15,00 kr 0,00 kr Kokku: 0,150 0,345 0,300 2,80 kr Hind km-ga: 3,31 kr Valmistamine 1. Puhatsa ja pese porgand, nuikapsas, seller, kapsas,lehtsala ja lõika peeneteks ribadeks. 2. Puhasta ja pese tomatid ja kurgid ja viiluta. 3. Kõik salati komponendid sega (va tomat ja kurk) hapukoorega ja maitsestada soola ja pipraga. 6 4. Tõsta salativaagnale kuhja ja garneeri salatilehtede, tomati- ja kurgiviiludega ning maitserohelisega. 7 3.2 Põhiroog

Kokandus
120 allalaadimist
thumbnail
22
docx

KOKK I KUTSEKVALIFIKATSIOONI EKSAM

VILJANDI ÜHENDATUD KUTSEKESKKOOL Teenindusosakond KOKK I KUTSEKVALIFIKATSIOONI EKSAM Juhendaja: 1 SISUKORD: 2 1. MENÜÜ Eelroog: Soolalõhe röstsaial õuna-kurgi kastmega Põhiroog: Sea välisfilee, tomati-oahautise ja paprika-kartulirosetiga Järelroog: Vaniljekaste vaarikatega Minu menüü on üsna tervislik ja samas ka maitsev. Sobib inimestele kes ootsivad uusi ja huvitavaid lahendusi.

Toitlustus
79 allalaadimist
thumbnail
23
doc

Kokk I kvalifikatsioon

Eesti Hotelli- ja Turismimajanduse Erakool Toitlustusteenindus TT22 Cätlin Juursalu KOKK I KUTSEKVALIFIKATSIOON ÜKSKORD MEHHIKOS Juhendaja: Anne Kersna ja Tiina Parm Tallinn 2010 SISUKORD KOKK I KUTSEKVALIFIKATSIOON............................................................................ 1 SISUKORD.................................................................................................................................2 1. KOLMEKÄIGULINE ROMANTILINE ÕHTUSÖÖK.........................................................3 1.1 Äriidee põhjendus ja kliendid......................................................................................... 4 1.2 Menüü...............

Kokandus
156 allalaadimist
thumbnail
9
docx

Kalkulatsiooni näidis töö.

0,38 17 Või kg 0,010 0,010 0,020 0,020 37,92 kr kr 45,50 kr Munakollane 0,03 18 (määrimiseks) kg 0,010 0,010 0,020 0,020 2,50 kr kr 3,00 kr Kokk u: 0,508 0,313 3,52 kr Hin d km- ga: 4,22 kr Supi kuumt. kadu 5% 100% 0,35 5% x 0,02 0,33

Kalkulatsioon
160 allalaadimist
thumbnail
6
doc

2 KURSUSE PRAKTILINE LÕPUTÖÖ

Hind km-ga: 14,68 kr Valmistamine Kooreklops 1. Võtan veiseliha, eemaldan sealt kelmed ja muud mis süüa ei aita. 2.Lõikan 1,5-2cm paksused u 160g ovaalse kujuga tükid, vasardan. 3.Paneerin lihatükid ja panen hautama. 4.Hautatud leemest valmistan kastme. Hapukoorekaste 1.Panen potipõhja margariini sulama. 2.Segan jahu margariini hulka ja lasen jahul pruunistada. 3.Segan jahu-margariini segu sisse vee ja lasen keema. 4.Lisan hulka piima ning maitsestan ja lasen uuesti keema. 5.Seejärel lisan hapukoore ning lasen ta keemiseni,mitte keema. Püüslaugukartul 1.Panen kartulid keema. 2.Jahutan kartulid maha ja lõikan nad viiludeks. 3.Võtan gn-ni ja hakkan kartuli viile sinna asetama. 4

Kokandus
123 allalaadimist
thumbnail
13
doc

Kolmekäiguline õhtusöök kahele

Hind km- ga: 14,27 kr Töökäik: 1.Kuumuta õli ja või. Lisa sibul ja küüslauk ning prae nõrgal kuumusel 3 min. 2.Lisa kartul, spinat, brokoli ja puljong, aja keema ja kuumuta tasasel tulel 15 min. 3.Püreeri ja lisa potti tagasi, soojendaläbi.Lisa juust ja maitsesta 4.Serveeri kuumus nõus koos röstitud saiaga 5 Broilerikintsu rull portsjoni kaal 340g valmistatavaid portsjoneid kokku : 2

Kokandus
280 allalaadimist
thumbnail
10
doc

Rahvusköök

Juhendaja: Viljandi 2008 Eelroog India TOIDU NIMETUS kartulisalat portsjoni 0,130 kaal valmistatavaid portsjoneid kokku 2 Valmistamise Hind Retsepti kaal kaal 18% ta Retsept Kao % Toiduained Ühik bruto neto x bruto x neto Ühiku h ih 30% Kartul Kg 0,180 0,126 0,360 0,252 9,00 kr 1,62 kr Roheline 20% paprika Kg 0,125 0,025 0,250 0,050 53,00 kr 6,63 kr 1% Maits. Jogurt Kg 0,100 0,099 0,200 0,198 26,00 kr 2,60 kr 0% Sool Kg 0,001 0,001 0,002 0,002 7,00 kr 0,01 kr

Kokandus
44 allalaadimist
thumbnail
17
doc

Ürituseplaneerimine

valmistoit 1,000 l/kg hind 26,15 portsjoni kaal 0,100 portsjonite arv 1 portsjoni hind 2,62 Tehnoloogiline kirjeldus 1. Sega jahu küpsetuspulbriga. 2. Vahusta suures kausis toasoojad munad fariinsuhkruga, sega hulka jahusegu, jahutatud sulavõi ja jogurt. 3. Koori ja puhasta õunad, lõika väikesteks kuubikuteks ning sega kaneelisuhkruga. 4. Jaga tainas pabervormidega vooderdatud muffinipanni pesadesse. 5. Jaota õunakuubikud peale ja küpseta ahjus 175° juures 12-15 minutit. 13 Tellimusleht TELLIMISLEHT KOGUS 10- LE TOIDUAINED ÜHIK INIMESELE KÖÖGIVILI, PUUVILI

Kokandus
209 allalaadimist
thumbnail
20
doc

KOLMEKÄIGULINE LÕUNASÖÖK KAHELE

PÄRNUMAA KUTSEHARIDUSKESKUS Kokk Saara Susi KOLMEKÄIGULINE LÕUNASÖÖK KAHELE Kirjalik aruanne Pärnu 2008 SISUKORD SISUKORD.................................................................................................................................................. 2 MENÜÜ...................................................................................................................................................

Kokandus
392 allalaadimist
thumbnail
16
doc

Sõbrapäeva lõuna

Põltsamaa Ametikool Kokk I Kutseeksami-kirjalik kodutöö Sõbrapäeva lõuna Põltsamaa 2009 SISUKORD 1.Sissejuhtaus 2.Toitude valiku põhjendus 3.Menüü 4.Tehnoloogilised kaardid ja hinna kalkulatsioonid 4.1Eelroog 4.2pearoog 4.3Järelroog 5.Seadmed,töö-ja serveerimis vahendid 6.Ajagraafik 7.Toiduainete tellimus 8.toitained ja kalorsus 9.Laua eelkatte skeem kokkuvõte kasutatud kirjandus SISSEJUHATUS

Toitumisõpetus
48 allalaadimist
thumbnail
26
doc

Suurköögi eksam

6.Seejärel seo ülejäänud till (varsi ei lõigata ära) ühe porru lehe ribaga kokku et moodustuks üks punt (kasuta ka neid varsi, mis jäid hakitud tillist üle) 7.Kuumuta potis või ning oliivõli ning seejärel lisa ribadeks lõigatud porru ja punti seotud till. Kuumuta paar minutit madalal tulel. 8.Järgmisena lisa eelnevalt tükeldatud porgandi kuubikud ning peotäis hakitud tillipealseid (väike osa peab jääma ka kaunistamiseks) 9.Maitsesta soola ja pipraga ning kuumuta mõni minut 10.Järgmisena lisa retseptis antud vee kogusest veerand ning hauta porgand poolvalmis (u 10 minutit) 11.Kui porgand on poolvalmis, siis lisa kogu vesi ning eelnevalt kuubikuteks lõigatud kartul. Keeda suppi seni kuni kartulikuubikud on peaaegu pehmed (u10 min) 12.Kui kartul on peaaegu pehmeks keenud, siis lisa puljongikuubikud ning keeda senikaua kuni kartulid on täiesti valmis. 13.Vala juurde kohvikoor ning sega 14

Köögi õpetus
22 allalaadimist
thumbnail
23
doc

Pidulik lõunasöök sõbrannale

Tartu Kutsehariduskeskus Majutus ­ja toitlustusosakond PIDULIK LÕUNASÖÖK SÕBRANNALE Kokk I kutseeksami kirjalik aruanne Tartu 2012 Sisukord Menüü.......................................................................................................................................... 3 Menüü põhjendus........................................................................................................................ 4 Bruschetta tomati, basiiliku ja mozzarellaga spinati-rukola salati padjal...

Kokk
81 allalaadimist
thumbnail
56
doc

Esimese kursuse koka eksami aruanne

maitseaineid. Panen makaronisalati külmkappi ja säilitada. Koristan oma töökoha. Abistan teisi. 3.tund Viin serveeritud salatit sööklasse külmaletti. Karl Täht - 1.Tund Kaalun toorained. Puhastan toorsalati jaoks kapsa ja lasen juurviljatükeldajaga ribadeks. Hakitud kapsa panen kaussi, kile peale ja külmkappi. Koristan tööpinna ja pesen töövahendid. 2.Tund Hakkan kastet tegema. Lülitan pliidi sisse ja panen puljongi keema. Teises potis teen valmis roux’i. Maitsestan kastme. Valan kastme GN-i ja panen kaane peale Ja viin sooja. Koristan tööpinna ja pesen töövahendid Panen riisi keema. 3.Tund Segan toorsalati kokku ja panen GN-i ning kaane peale ja külmkappi Segan riisi ja köögiviljad kokku ja panen GN-i ning kaane peale ja viin serveerimisse Koristan tööpinna ja pesen töövahendid Viin salati serveerimisse Karl Viitkar - 1.Tund Panen vee keema Valmistan puljongi(kuubikust) Asetan toorained keevasse vette Asetan maitsetaimed keevasse vette 2

Köögi õpetus
28 allalaadimist
thumbnail
20
doc

Toitlustuseksam

Kuumtöötlemise kadu 34,211 % juurdehindlusega 0,70 Hind käibemaksuga 0,84 * Maitseained ja vesi arvutatakse köögi üldkuludesse. * Portsjonite kaal on saadud ülekaalumise teel. Tehnoloogiline kirjeldus 1. Lõika brokkoli õisikuteks. 4 2. Tükelda porgand, kartul ja sibul. 3. Pane keema 3,5dl vett. 4. Lisa veele 50g võid ja soola ning keeda 5 minutit. 5. Lisa köögviljad puljongile ja keeda 20 minutit. 6. Kui köögiviljad on keedetud, siis lisa 1 supilusikas toorjuustu, mõni näpu täis tilli ja basiilikut. 7. Lase tõmmata kaane all mõni minut. 8. Püreesta saumikseriga ühtlaseks. 9. Kaunistuseks lisa basiilikut ja tilli. 2

Toitlustus
58 allalaadimist
thumbnail
7
xlsx

Tehnoloogilised kaardid

3. Tomat pesta ja puhastada ning hakkida väiksesteks 1x1 cm kuubikuteks. Kurk pesta ja puhastada ning hakkida sama suurteks kuubikuteks. Porru pesta ja puhastada ning lõigata kuubikuteks. Ruccola ja jääsalat pesta ja kuivatada ning rebida ribadeks. 3. Saiaviiludelt eemaldada koorikud ning lõigata 1x1 kuubikuteks. Oliiviõli kuumutada pannil, kuhu asetada ka saiakuubikud, pannil väheses rasvas praadida, kuni saiakuubikud muutuvad kuldseks 4. Kastme jaoks segada omavahel sool, pipar suhkur ja maitsestamata jogurt. Küüslauk puhastada ja pressida samuti kastme sisse. 5. Salat serveerida valgelt praetaldrikult taldrikult, kõige pealt asetada sellele jääsalat ja ruccola, mis piserdada sidruni mahlaga, seejärel porru, kurk, tomat. Salati kaste serveerida eraldi kannukesest, kõige peale asetada saiaküübikud ning graavlõhe rull, kaunistada hakitud tilliga, serveerida koheselt 10-12 C kraadi juures. TOIDU NIMETUS:

Kalkulatsioon
107 allalaadimist
thumbnail
6
xlsx

Kolme käiguline menüü kalkulatsiooni tabeliga

Kolme käiguline menüü Porgandi-õunasalat portsjoni kaal valmistatavaid portsjoneid kokku 2 Retsepti kaal Valmistamise kaal Hind 18% ta ToiduainedÜhik 1 bruto Kao % 1 neto x bruto x neto Ühiku hind Retsepti h porgand kg 0,025 20 0,02 0,05 0,04 0,00 kr õun kg 0,017 12 0,015 0,034 0,03 0,00 kr õli l 0,005 0 0,005 0,01 0,01 0,00 kr maitseained kg 0,005 0 0,005 0,01 0,01 0,00 kr apelsinimahl l 0,005 0 0,005 0,01 0,01 0,00 kr Kokku: 0,057 0,05 0,114 0,1

Kalkulatsioon
134 allalaadimist
thumbnail
13
doc

PIDULIK LÕUNASÖÖK

2 Anasnassikuubikkud kg 0,025 0,024 0,050 0,048 1.83 0,09 omas mahlas Majonees kg 0,028 0,028 0,056 0,056 0.99 0,06 5 Aroomisool kg 0,025 0,023 0,050 0,046 4.57 0,23 Kokku: 0,202 0,195 0,404 0,39 13,68 0,94 Hind km-ga: Lõika hiina kapsas ribadeks ja suitsukana kuubikuteks. Nõruta mais ja ananassikuubikud. Sega kõik salatiained majoneesiga ning maitsesta vajadusel aroomisoolaga. Serveeri kohe.Maitseained sisseostmisel kantakse ettevõtte kuludesse. 3.2 Põhiroog TOIDU NIMETUS___________ KREEMINE SEALIHA portsjon J20/100/70/50 i kaal valmistatavaid portsjoneid kokku 2 Retsepti Valmistamise Hind 20%

Kokandus
81 allalaadimist
thumbnail
6
xls

Toitude tehnoloogilised kaardid ja hinnakalkulatsioonid

TOIDU NIMETUS Porgandi-apelsinisupp 1. ports. väljatulek (ml/g) 130 valmist.portsj. arv x (tk) 5 kasumi % 67,6 Retsepti kaal Valmistamise kaal Hind 20%- ta ühiku koguse TOIDUAINE ühik 1 bruto kao % 1 neto x bruto x neto hind hind porgand kg 0,055 20 0,046 0,275 0,230 5,50 0,30 apelsin kg 0,030 40 0,021 0,150 0,105 15,50 0,47 mugulsibul kg 0,014 17 0,012 0,070 0,060 13,58 0,19 õli l 0,002 0,002 0,010 0,010 22,42 0,04 10 % rõõsk koor l 0,017 0,017

Toitlustus
188 allalaadimist
thumbnail
4
odt

Kooli lõputöö.

Vanillsuhkur kg 0,015 0,015 0,060 0,060 Õun kg 0,040 0,015 0,060 0,060 Kokku: 1,010 0,725 3,281 2,900 Hind km-ga: Prae valmistamine 1. Pese liha külma vee all. 2. Lõika seafilee terava noaga 4 tükiks, vasarda. 3. Puista peale soola ja pipart. 4. Sega täidise jaoks peenelt hakitud peet,aprikoosid,ploomid ja petersell ning toorjuust. 5. Määra saadud pasta lihale. 6. Keera liha tihedasti rulli. 7. Maitsesta pealt soola ja pipraga. 8. Aseta seafilee panni peale, prae. 9. Pane fooliumisse ja lase natuke seista. 10. Hiljem lisa ahju 15 minutiks. 11. Pese ja lõika kartulid õhukesteks viiludeks, kuid mitte põhjani. Põhi peab kinni jääma. 12

Kokandus
106 allalaadimist
thumbnail
14
docx

Koka lõpueksam

TALLINNA TEENINDUSKOOL LIINA STJOPTSENKOVA 044K KOKK KUTSEEKSAM aruanne Juhendaja:Irina Horoshihh Tallinn 2010 MENÜÜ 1)Caesari salat (Lehtsalat,broilerifilee,kaste-hapukoor,sinep,munarebu,küüslauk,oliiviõli,parmesani juust,saiakuubikud) 2)Sealiharull,kaalika suflee ja herne püreega.

Kokandus
188 allalaadimist
thumbnail
42
xlsx

Kalkulatsiooniõpetus

11 broilerimaitseaine kg 0,001 0,001 0,009 12 toiduõli l 0,002 0,002 0,026 13 lehtpetersell kg 26 0,012 0,009 0,190 kokku: 0,191 0,171825 Tehnoloogia 1) Koori ja tükelda sibulad, kartulid ja tomatid 2) Kuumuta potis õli ja prae köögivilju selles mõni minut. Lisa kooritud ja hakitud õun ning vesi 3) Kuumuta suppi keemiseni ja keeda, kuni köögiviljad on pehmed 4)Püreeri supp ning maitsesta musta pipra ja pesto või värske basiilikuga 5)Lisa tükeldatud kanaliha ja kuumuta veel kord keemiseni e ja õuntega Valmistamise kaal hind 20%-ta x neto Ühiku hind Retsepti hind Km-ga hind Kuumtöötluse arvutamine

toiduainete sensoorse...
34 allalaadimist
thumbnail
4
xls

Prae kalkulatsioon

omahind kuumtöötluskadu % 14 juurdehindlus väljatulek (kg/l) 0,325 käibemaks 20% 1 portsjoni väljatulek (kg/l) 0,325 1 portsj. müügihind portsjonite arv 1 TEHNOLOOGIA: Kana: 1.Puhasta filee kelmedest. 2. Lõika liha sisse väikesed sälgud ning täida need juustuga. Puista juustu ka liha peale. 3. Küpseta ahjus. Riis: 1. Pane vesi potti ning aja keema. 2. keevasse vette lisa riis ja keeda kuni riis on pehme. 3. kurna potist vesi välja. Köögiviljad 1.Pese ja koori porgandid, lõika ära roheline ots ning seejärel lõika porgand ratasteks. 2. Pese ja puhasta aedoad niitidest, lõika otsad ära. 3. Keevasse vette lisa kõigepealt porgand

Kalkulatsioon
157 allalaadimist
thumbnail
6
xls

KALKULATSIOONIKAART- munapuder ja muu vajalik

Hind km-ga: Valmistusaeg: ligikaudu 30 min Valmistusviis: 1. Klopi munad lahti. 2. Jahu sega vähese piimaga, seejärel lisa kogu ülejäänud vedelik ja SEGA KORRALIKULT ÜHTLASEKS!! 3. Lisa lahti klopitud munadele. 4. Vala pannile või madalasse keedunõusse kuuma rasvainesse. 5. Kuumuta lusikaga alt ülespoole segades, kuni muna kalgendub, maitsesta vastavalt soovile. Serveerimine: Serveeri puder 65-75°C juures, peale raputa veidi tilli ja kui soovi, võib serveerida hapukoorega. B N terve 1 0,05 pool 0,5 0,025 1 neljandik 0,25 0,015 1 kümnendik 0,1

Kalkulatsioon
26 allalaadimist
thumbnail
9
xlsx

Tosca kattega

2.Täidis:vahusta toasoe toorjuust, ricotta kohupiim ühtlaseks, lisa muna, suhkur, sidruni m Jäta 5 min. seisma;sega juurde toorjuust, ricotta kohupiim. 3.Koori, puhasta, tükelda õunad. 4.Vala jahtunud kamabiskviidile täidis,jaota peale tükeldatud õunad;küpseta 25 min 180C 5.Küpsemise juures valmista kate:sulata või, suhkur;lisa vahukoor, jahu, mandlilaastud, s Kuumuta pidevalt segades;jaota ühtlaslet õuntele,küpseta 10-15 min 180C juures. klis, küpsetuspulber;sõelu ettevaatlikult vahustatud munaga. ;alanda 180C-ni kuni pealispind katsudes vetrub.Jahuta,eemalda paberilt. muna, suhkur, sidruni mahl;sega piim vaniljekastmepulbriga ühtlaseks. ad;küpseta 25 min 180C juures. r, jahu, mandlilaastud, sarapuupähklid, purustatud mandlid. min 180C juures. Hinnavõrdlus

Arvestus ja Aruandlus
17 allalaadimist
thumbnail
25
doc

Hiina köök

väljatulek (kg/l) 0,250 Käibemaks 20% 11,67 1 portsj. 1 portsjoni väljatulek (kg/l) 0,250 Müügihind 70,00 portsjonite arv 1 TEHNOLOOGIA 1. Pese, puhasta ja haki ingver 2. Keeda klaasnuudlid 3. Puhasta ja haki küüslauk 4. Kuumuta potis toiduõli ja seesami õli ning selles küüslauk ning ingver 5. Haki seened ja lisa potti, prae kergelt 6. Vala seente peale puljong õlist, seesami õlist, küüslaugust ja ingverist 7. Lase supp keema 8. Lõika kalafilee ribadeks ning lisa potti ja keeda mõni minut 9. Vahetult enne valmimist lisa potti ka varem keedetud klaasnuudlid 10. Enne serveerimist lisa potti ka hakitud roheline sibul SERVEERIMINE:

Toitlustusettevõtte töö...
52 allalaadimist
thumbnail
20
docx

Eesti Vabariigi sünnipäeva õhtusöök neljale

........................................lk.10 2 Sissejuhatus Iseseivaks tööks valisin kahe käigulise piduliku õhtusöögi neljale Eesti Vabariigi sünnipäeva puhul. Söökide valmistamisel üritan lähtuda võimalikult palju kohalikust toorainest. Seega esimeseks käiguks pakuksin ma klientidele rohelist lambakarreed kartuligratääni kadakamarja kastme ning blanšeeritud miniporganditega. Sellist praadi pakuksin, kuna enamasti on tegemist kohaliku toorainega ning lambakarre on pidupäeval väga ekslusiivseks tooraineks. Teiseks käiguks pakume klientidele kihilist magustoitu kohupiima, kama ja mustsõstra tarretisega, mille serveerin konjaki pokaalist. Magustoidu puhul saab panna selle välja väga kaunilt kihiti, et tekib Eesti lipuvärvides muster. Kõige peale paneksin kaunistuseks kuivatatud rukilille õied

Kalkulatsioon
12 allalaadimist
thumbnail
14
doc

3 päeva menüü

1 hakitud sibul- 50g= 0,050kg/2= 0,025kg 1 purustatud küüslauguküüs- 5g= 0,005kg/2= 0,0025kg 2 muna-100g= 0,100kg/2= 0,050kg soola- 5g= 0,005kg/2= 0,0025kg pipart-4g= 0,004kg/2= 0,002kg 2 sl parmesaanijuustu- 10g= 0,010kg/2= 0,005kg 2 sl hakitud peterselli- 8g= 0,008kg/2= 0,004kg 500 g keedetud spagette = 0,500kg/2= 0,250kg Valmistusviis Pruunista sink ja sibul rasvaines, lisa purustatud küüslauguküüs. Samaaegselt vahusta kergelt munad, maitsesta soola ja pipraga. Kuumuta munasegu teisel pannil, sega kuni munasegu on "tahenenud". Lisa riivitud parmesaanijuust ja petersell ja kõige lõpuks keedetud spagetid. Kõige peale vala singi, sibula ja küüslaugusegu, sega. Ananassi- kohupiimakook (16-20tk) Põhi: 200g võid = 0,200kg/20= 0,01kg 1,5dl suhkrut =0.128 kg/20= 0,0064kg 1 muna = 0,050kg/20= 0,0025kg 2,5dl jahu = 0,150kg/20= 0,0075kg 1,5dl kaerahelbeid=0,0525/20= 0,0026kg 1,5 tl küpsetuspulbrit = 0,006/20= 0,0003kg Täidis:

Kokandus
114 allalaadimist
thumbnail
7
doc

Toiduidee koostamine arvutis

toorjuust g 50,000 50,000 100,000 100,000 sool 0,000 0,000 must purust pipar 0,000 0,000 Estragon (kuiv) 0,000 0,000 Kokku: 389,500 779,000 Valmistamine: 1. Puhasta sealiha kelmetest. 2. Lõika seafilee 1-1,5cm paksusteks viiludeks ja need omakorda kangideks. 3. Kuumuta või ja õli poti põhjas ning pruunista selles liha. 4. Maitsesta soola ja pipraga. 5. Koori õunad ja eemalda südamikud. 6. Lõika õunad sektoriteks, tõsta potti ja pruunista koos lihaga paar minutit. 7. Vala juurde kuum puljong ja sinep ning hauta kaane all, kuni liha on pehme. 8. Lisa toorjuust, sega hästi läbi ja hauta veel 5 minutit. 9

Arvutiõpetus
38 allalaadimist
thumbnail
38
docx

Mehhiko

Toidu hing pärineb vanadelt kultuuridelt: asteekidelt, tolteekidelt, sapoteekidelt ja maiadelt. 16. sajandil tulid hispaanlased ja tõid oma mõjud. Mehhiklased võtsid kõik uue omaks, kuid säilitasid sealjuures oma endised söögiharjumused. Seejärel on tuntavalt mõjutanud toidukultuuri arengut prantslased 19. sajandi ja kõige lõpuks veel ühendriiklased. Põhitoiduaineteks olid mais, avokaado, kartul, maguskartul, tomat, oad, erinevad piprad, kõrvits, banaan, mango, ananass, kakao ja šokolaad, kalkun, kala ja mereannid. Hispaania vallutajad tõid kaasa kana-, sea- ja veiseliha, piima, juustu, munad. Hakati viljelema riisi- ja nisukasvatust. Iidsed mehhiko kultuurid pärandasid praegustele põlvkondadele kaks väga tähtsat toiduainet oma köögist: mais ja piprad. Maisi kutsuti toconayo , mis tähendab meie liha, sest usuti, et jumal lõi inimese maisist. Üks tähtsamaid kasutusalasid on aga tortiljade nn. leivakeste valmistamine.

Geograafia
8 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun