Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
✍🏽 Avalikusta oma sahtlis olevad luuletused! Luuletus.ee Sulge

"veekann" - 23 õppematerjali

veekann on alumiiniumist ning seda võib puhastada pehme harja või puhastuslapiga.
thumbnail
2
odt

Peoteenindus

· Vaja läheb kahte seelikut mõõtudega 4,1m 3. Laua kattmisvahendite ehk nõude vajadus tabelina. Nimetus Kogus kohvitassid 30tk kohvi+teepakide ja kasutatud teepakide 32tk alustaldrikud kohvi+suhkru lusikad 31tk koorekann 1 kohvikann 1 tee veekann 1 suhkrutoos 1 koogitaldrikud 30tk Veekann (sidruniga) 1 Veeklaasid 30k koogikahvlid 30tk puuviljavaagnad 2tk koogilabidas 2tk salvrätikud 50tk

Toit → Toitlustus
3 allalaadimist
thumbnail
1
doc

"Külmkapp, kes tahtis saada lennukiks"

alati kõige rohkem ja toidu valmides tegi ta meloodilist piiksuvat heli. Ta ei sallinud kedagi teist ja tahtis köögis ainuke olla. Ühel päeval mõtles mikrolaineahi välja kurja plaani külmkapist ja tema väikesest sõbrast lahti saamiseks. Ta kutsus selleks appi vana kurja mikseri ja lasi tal tekitada lühise, mis rikuks nii külmkapi kui ta sõbra. Ise lülitas ta end selleks hetkeks elektrivõrgust välja. Ja nii juhtuski ­ külmkapp ja veekeetja visati köögist välja. Veekann lohutas niigi õnnetut külmkappi lootusega, et neid lennuvälja lähedale asuvasse prügimäele viidaks, kust külmkapp saaks iga päev lennukeid näha. Nende hämmastuseks viidi nad ümbertöötluskeskusesse, kus nad töödeldi lennukiosadeks ning külmkapist saigi lennuk. Mikrolaineahi arvas, et oli võitnud, kuid peremees oli otsustanud remondi käigus kogu köögimööbli välja vahetada ja mikrolaineahi viidi prügimäele, kus ta tuhandeks jupiks lammutati

Kirjandus → Kirjandus
20 allalaadimist
thumbnail
10
docx

Konverentsi kohvipaus

Juhendaja: Ülle Kruuda Tartu 2015 Üritus: kohvipaus konverentsi külastajatele Inimeste arv: 80 Pausi läbi viimis koht: KHK, B korpuse, konverentsisaali ees fuajees Menüü: Kohv, tee, soolased pirukad, magusad koogikesed, puuviljavaagen. Nimekiri vajaminevatest nõudest, serveerimis- ja teenindusvahenditest: 1. Termoskannud- kuuma vee või kohvi serveerimiseks. Mina asetaksin lauale 4 termoskannu. 2) Veekann - vee serveerimiseks. Kumbagit kaks. 3) Koorekann- koore või piima serveerimiseks kohvilauale. Kokku neli. 4) Lauale lisaksin neli suhkrutoosi+ suhkrulusikas või suhkrutükitangid 5) Teepakikesed laotaksin kas vastavatele alustele või korvidesse. Sellisel puhul paigutan lauale aluseid, millele külalised saaksid panna kasutatud teepakikesed. 6) Hambaorgid viisaka topsikese/anuma sees. 7) Salvrätikuhoidja koos salvrättidega, neid lisaksin kokku viis.

Toit → Catering
13 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Varakristlik kunst

Varakristlik kunst Nimeta basiiki KÕIK osad. Kesklööv,külglööv,transept,apsiid,narteks,aatrium,pikihoone,altar,valgmik, Mis või kes on? Apsiid ­ poolringikujulise põhiplaaniga võlvitud ruum Altar - ohvrilaud või ohverdamiskoht Valgmik ­ basiilika kesklöövi ülemine,akendega varustatud ruumiosa Transept - põikhoone Narteks ­ avar eesruum pühakoja välisukse ja saaliukse vahel Liseen ­ lame eenduv püstriba lageda müüripinna elustamiseks Ikonoklast ­ pühapiltide purustaja Mosee ­ islamuusu pühakoda Kreml - vanavene linna kivikindlus Hagia Sophia ­ 6.saj ehitatud Bütsantsi kuulsaim ehitusmälestis,mis asub Konstantinoopolis. Vladimiri Jumalaema ­ kuulus vanavene ikoonimaal Enkaustika - vahamaal Milano edikt ­ edikt,mille kuulutas 313 aastal välja keiser Constantinus,millega ristiusk muutus lubatuks Smalt - klaaskuubik Petik ­ lame süvend Ikoon - pühapilt Minarett ­ islamiusu templi, mosee torn Telkkat...

Kultuur-Kunst → Kunstiajalugu
6 allalaadimist
thumbnail
15
doc

Pidulik sünnipäevalõuna

Valke on nii eelroas kalal (9,89g), kui ka praes broilerifilees piisavalt, selle eest on neid magustoidus vähe. 13 Laua eelkatte skeem 1. Eelroakahvel 2. Pearokahvel 3. Pearoanuga 4. Eelroakahvel 5. Dessertlusikas 6. Dessertkahvel 7. Salvrätik 8. Menüükaart 14 9. Lillevaas 10. Veekann ja alustaldrik 11. Veepokaal Kasutatud materjal http://toitumine.ee/toitumise-pohitoed-2/ (14.11.2012) http://www.ajakirikook.ee/ (25.09.2012) http://web.ametikool.ee/anne-li/kalk/kylm.pdf (21.11.2012) http://tka.nutridata.ee/index.action (08.11.2012) http://nupi.ee/ (22.11.2012) Sirje Rekkor ,,Kulinaaria", ,,Toiduvalmistamine suurköögis" Viljandi Maksimarket (18.11.2012, hinnad) 15

Toit → Kokk
50 allalaadimist
thumbnail
8
docx

Romantiline õhtusöök kahele

4. Punase veini klaas 2tk 5. Veeklaas 2tk 6. Leivataldrik 2tk 7. Võinuga, pearoa kahvel ja nuga, desserdilusikas 2tk 8. Küünlaalus klaasist (punane) 2tk 9. Teeküünlad 52tk 10. Tõrvikud 4tk 12. Küünlasüütaja 1tk 13. Punased salvrätikud (tekstiil) 2tk 15. Hibiskuseõitest lillebukett laua kaunistuseks 1tk 16. Poleerimisrätik 1tk 17. Kelnerirätik 2tk 18. Vaagen 1tk 19. Tekstiilist valge salvrätik leibade katmiseks 1tk 20. Veinikorgitser 1tk 21. Võitaldrik 1tk 22. Veekann 23. Laudlina valge 24. Toolid 2tk 25. Laud nelinurkne 1tk 26. Puidust postid 4tk 27. Õhuline valge riie 4tk (mõõdud 6x6m) 28. Valged toolikatted 2tk 29. Punane satiinpael 3m 30. Toolipadjad kattega valged 2tk 31. Salvrätik laua pühkimiseks 32. Taldrik leiva serveerimiseks 33. Muusikakeskus 34. Kõlarid 35. Temaatilise muusikaga cd-d Kerli Lek Romantiline õhtusöök kahele 5. Teeninduse kirjeldus 1. Juhatan kliendid lauda 2.

Toit → Toit ja toitumine
17 allalaadimist
thumbnail
4
doc

Teeninduskäik

TARTU KUTSEHARIDUSKESKUS TOITLUSTUS- JA MAJUTUSOSAKOND SINU NIMI RESTORANITEENINDUS ISESEISEV TÖÖ JUHENDAJA: NIMI TARTU 2009 Serveerimisvahendid Arv Taldrikud: 8 Eelroataldrikud 2 Järelroataldrikud 2 Pearoataldrikud 2 Puljongitassid + alustaldrikud 0 Supitaldrikud + alustaldrikud 0 Leivataldrikud 2 Kohvi-/teetassid + alustaldrikud 0 Magustoidupokaalid + alustaldrikud 0 Joogiklaasid (veinide, vee) 2 Eelroanuga ja -kahvel 2 Pearoanuga ja ­kahvel 2 Järelroanuga ja ­kahvel 2 Koogikahvel ...

Turism → Restoraniteenindus
97 allalaadimist
thumbnail
3
odt

Pinnakattematerjalid, KT

III Arvestuslik töö. 1. Leia vastavale pinnakattematerjali tüübile sobiv kirjeldus ja puhastus-hooldus (ained, meetodid, töövahendid) Materjal Jrk nr Pinnakattematerjali kirjeldus Puhastus-hooldus-kaitse 1. LINOLEUM 3 Hea soojapidavus, kuiva ruumi pH 6-8, Nõrk puhastusaine, vähe kattematerjal, vastupidav, suur vett. Kuiv/vähe niiske kulumiskindlus, eriti kõvadel puhastamine. Hooldus veel puuliikidel, poorsus, tundlik baseeruva õliga või lahustil löökidele, torgetele. baseeruva õliga 2. TEKSTIIL- 10 Koostisained: kvarts, savi, liiv, Neutraalne puhastusaine, pH 2- VAIBAD värvained. Kuivpressimismeetod ­ 11, mehaaniline töötlemine, kahhel. Märgpressimismeet...

Turism → Hotelliteenindus
26 allalaadimist
thumbnail
10
doc

Lauanõud

10,20,30 cl. Brängil on 14, 24,34,44cl. Klaasist tassi moodi on iiri kohvi, glögi, kakao või kuumade tee jookide jaoks. Magustoitude ja salatite jaoks on eraldi, nt jäätise jaoks vm. Jalata klaasid: Teeklaas, 25-30 cl Veeklaas , tavaline torujas Õlleklaas: 25-38cl Viskiklaas 12 cl kuni 31 cl madal roujas, või kolmnurkne Shoti klaas, pisike baaris võib ka viina serveerida, Õllekannud kuskil 33cl algavad kuni 68 cl, Veekann: kui veekann on veega siis naisterahvas ei kalla endale!!!! Seda teeb kas teenendaja või lauas viibiv meesterahvas. Kahvlid, lusikad, noad: Nii metallist või plastmassist. Enamasti roostevabast terasest või melhiorist, eriti kalliitel vastuvõttudel on hõbedast. Plastmassist on väliyritustel nt piknikul või suurel konverentsil. Jagunevad kaheks: 1. Söömisriistad : Praenuga ja kahvel, nuga kuskil 21,22 cm, kahvel 2 cm lyhem, sinna juurde kuulub suupistenuga ja

Filosoofia → Etikett
33 allalaadimist
thumbnail
22
docx

KOKK I KUTSEKVALIFIKATSIOONI EKSAM

Selles toidus on valgud, rasvad ja süsivesikud üldiselt paigas. Süsivesikuid on kõige rohkem, valke natuke vähem ja rasvu kõige vähem. See toit on üsna tasakaalustatud ning toitev. 18 19 8. LAUA EELKATTESKEEM 20 1. Prae kahvel 2. Prae nuga 3. Eelroa nuga 4. Leiva taldrik 5. Vee klaas 6. Magustoidu lusikas 7. Eelroa kahvel 8. Salvrätik 9. Veini klaas 10. Menüü 11. Veekann 12. Lillevaas 13. Leivakorv 21 22

Toit → Toitlustus
79 allalaadimist
thumbnail
7
doc

Teeninduse kodutöö

Desserditaldrik ø 26 2+1 Taldrik leiva serveerimiseks 1 Kohamärkimistaldrik 2 Desserdi lusikas 2+1 Eelroa kahvel 2+1 Eelroa nuga 2+1 Praekahvel 3+1 Supilusikas 1 Veekann 2 Alustaldrik veekannule 2 Klaasid Veeklaasid 2+1 Lauapesu Laudlina (valge) 1 Laudlina abilauale 1 Servjett leivapakkumistaldrikule 1 Servjett söögiriistade laudaviimiseks 1 Kelneri käerätt 1

Majandus → Klienditeenindus
40 allalaadimist
thumbnail
13
doc

Pidulik kolmekäiguline menüü

PÄRNUMAA KUTSEHARIDUSKESKUS KOKK K-16B Kevin Suur Moodul TOIDUVALMISTAMISE ALUSED Moodul RESTORANITÖÖ KORRALDUS PIDULIK KOLMEKÄIGULINE ÕHTUSÖÖK Kirjalik aruanne Juhendajad: Pärnu 2019 1 SISUKORD ( Pealkiri 1, kirjasuurus 18 pt, läbiv suur täht) !Siia tee ise automaatsisukord kõige viimasena 2 MENÜÜ PÕHJENDUS Pakun kolmekäigulist romantilist õhtusöögiks eelroaks Spinati- ja brokolipüreesupp pearoaks Ahjus küpsetatud veise välisfilee, kartulipüree, punase veini kaste, blanšeeritud porgandi mix ja desserdiks Šokolaadifondant, toorjuustu ja sidrunikreemiga, vaniljejäätisega. Valisin need toidud sellepärast et need sobivad oma vahel kokku. Road sobivad noorpaaridele, kes soov...

Toit → Toitlustus
25 allalaadimist
thumbnail
9
pdf

Rucola restorani külastamine

Valgust oli palju aga mulle oleks meeldinud, kui oleks natukene hämaram olnud või oleks saanud ise tulesid reguleerida. Valguse juures meeldis mulle ka see igal laual olid küünlad ja sa said ise omal soovil küünla põlema panna. Temperatuur oli vastav aastaajale. Üleval istudes tundus vahepeal, et on natukene liigagi soe aga see võis olla ka sellest, et olime suure seltskonnaga. Mulle väga meeldis, et saalis on eraldi laud, kus on klaasid, taldrikud, maitseained, veekann ja saad oma soovil võtta seda mida tahad. Sellist lahendust ennem ei ole varem kuskil näinud. 6 Rucola restorani külastamine 2.3. Teeninduse täpsus ja suhtumine klientidesse 6 5 4 3

Majandus → Klienditeenindus
26 allalaadimist
thumbnail
42
pptx

Koristusained

Korrosioonitõrjeained Viskoossust suurendavad ained Nahahooldusained Säilivust parandavad ained Lõhna ja värvained (asutustes lõhnatud ained) Seebid ja seebipõhised puhastusained Tahked seebid (majapidamisseep, tualettseep, desinfitseeriv seep) Seebipulbrid, seebihelbed Vedelad seebid: Tualettseep (ainult käte pesemiseks) Roheline seep (tekstiilide pesemiseks ja taimekaitsetöödeks) Doseerimisvahendid Skaalaga ämber Mõõdustikuga liitrine veekann Milliliitermõõdustikuga anumad Doseerimissüsteemid Pihustuspudel Mõõtühikud Milliliiter (ml) Detsiliiter (dl) =100 milliliitrit Liiter (l) = 1000 milliliitrit Liiter =10 detsiliitrit 1% = 1 ml/100 ml 2% = 2 ml/100 ml 10% = 10 ml/100 ml Tööjuhend Leia vajalik puhastusaine Leia doseerimisvahendid Leia pakendilt doseering Mõtle, palju töölahust vajad Arvuta doseering Mõõda vesi Mõõda puhastusaine ja lisa veele Loputa doseerimisvahend puhta veega Puhastusainete doseerimine

Keemia → Keemia
18 allalaadimist
thumbnail
19
docx

KOLMEKÄIGULINE PIDULIK ÕHTUSÖÖK

Kuressaare Ametikool Toitlustuse ja majutuse õppesuund Kokk Kalle Kuusk KOLMEKÄIGULINE PIDULIK ÕHTUSÖÖK Kirjalik aruanne Kuressaare 2013 SISUKORD 2 MENÜÜ Eelroog Peedipüreesupp piimavahuga (punane sibul, kartul, köögiviljapuljong, rõõsk koor, tüümian, basiilik, äädikas) Pearoog Mee ja tähtanisiiga küpsetatud kanafilee, küüslaugu ürdikartuli, mee-porgandi ja besamellkastmega (sidrun, apelsinimahl, küüslauk, basiilik) Dessert Creme brülee maasika-mündisalsaga (muna, rõõskoor, vanilljekaun, maasikaliköör) Joogiso...

Muu → Kutsevalik
12 allalaadimist
thumbnail
15
doc

PIDULIK LÕUNASÖÖK KAHELE

Supilusikas 3 Kokanuga 1 Köögiviljanuga 1 Teflonpann 2 Kastrul 2 Lõikelaud 2 Mõõtenõud 1 Riiv 2 Puulusikas 1 Pannilabidas 1 Sõel 1 Kahvel 2 9 3.SERVEERIMISVAHENDID Serveermisvahendid: Laudlina 1 Eelroapokaal 3 Eelroalusikas 3 Pearoataldrik 3 Pearoakahvel 3 Pearoanuga 3 Magustoidupokaal 3 Dessertlusikas 3 Leivataldrik 2 Veeklaasid 2 Veekann 1 Salvrätikuhoidja 2 Salvrätikud 2 Menüükaart 2 Lillevaas 1 10 4.TÖÖPLAAN 1.Ettevalmistustööd ( 30 minutit ) Vahetan riided ning pesen käed. Poleerin nõud ning söögiriistad. Triigin laudlina. Katan laua kahele. 2. Toidu valmistamine ( 3 tundi ) 2.1. Magustoidu eeltööd Laotan küpsised pokaalidesse. Keedan kohvi ning sega selle likööriga.

Toit → Toiduvalmistamine
74 allalaadimist
thumbnail
5
rtf

R. Dahl "Matilda" sisukokkuvõte

Matilda arvas, et lihtsalt keegi ei usuks seda, mida preili Sõnniste koolis lastega korda saadab. See on liiga pöörane, et seda uskuda. Bruce oli väike poiss, keda Sõnniste süüdistas tema torditüki varguses ja ära söömises. Ta sundis poissi kõigi laste ees ära sööma tohutu sokolaaditordi. Keegi ei uskunud, et Bruce seda teha suudaks, kuid ta sai hakkama ja direktriss oli kohutavalt vihane. 12. Lavender Lavender võttis enda peale ülesande direktori tunni ajaks köögist tema veekann ja klaas tuua. Seda tehes sokutas ta kannu vesiliku. 13. Iganädalane kontroll Sõnniste käitus tunnis kohutavalt, iga väiksemgi eksimus lõppes eksijale karmi nuhtlusega. Õpetaja Mesi püüdis küll lapsi kaitsta, kuid sellest polnud midagi kasu. 14. Esimene ime Direktriss valas kannust vett klaasi ja vesilik sulpsas ka sinna. Sõnniste kargas karjudes toolile. Ta oli hullupööra vihane ja süüdistas Matildat. Matilda kinnitas kangekaelselt, et ta ei tea elukast midagi

Kirjandus → Kirjandus
107 allalaadimist
thumbnail
21
pdf

Pidulik õhtusöök

VILJANDI KUTSEÕPPEKESKUS PEOTEENINDAJA Piia Pross PIDULIK ÕHTUSÖÖK Lõputöö Juhendaja: Kadri Vallimäe Jõgeva 2016 SISUKORD SISUKORD Peo idee .......................................................................................................................... 1 Sündmuse eesmärk, kellele mõeldud .......................................................................... 1 Kus ja kunas sündmus aset leiab ................................................................................. 1 Kujundatud kutse ............................................................................................................ 2 Sündmuse planeerimine.................................................................................................. 2 Menüü ........................................................................................................................

Toit → Toitlustus
11 allalaadimist
thumbnail
20
doc

Toitlustuseksam

SISUKORD 1.Piduliku menüü kirjeldus............................................................................................................ 1 2.Menüü....................................................................................................................................... 2 3.Kalkulatsioonikaardid................................................................................................................. 3 1.Mahe brokkolipüreesupp........................................................................................................ 3 Tehnoloogiline kirjeldus......................................................................................................... 4 2.Kanafilee riisi ja aedviljadega................................................................................................. 5 Tehnoloogiline kirjeldus...................................................................................

Toit → Toitlustus
58 allalaadimist
thumbnail
78
pdf

Raku energeetika

Raku energeetika K. Port (2015) Energia? · Energia = võime teha tööd · Töö = millegi liigutamine (kg/m) · Mida rohkem ,,kasulikku" tööd energiaga saab teha seda kvaliteetsem on energia ­ (TD) ,,Vaba" energia = töö mida süsteem suudab teha · Süsteemis leiduv energia miinus energia millega ei saa teha tööd · Soojusenergia paneb osakesed liikuma suvalises suunas ­ raske "tööle panna" (saame ca 20% kasulikku tööd). Soojus on kõige madalama kvaliteediga · Valguse energia, keemiline energia, elektrienergia jne on kõrgema kvaliteediga ­ nende abil saab rohkem tööd teha (30-60% kasu) · Kõik energia vormid muutuvad lõpuks soojuseks TD · Termodünaamika Esimene Seadus (TD I) ehk energia jäävuse seadus · TD II ­ tööd tehes kaotab süsteem osa energiat soojusena (korrapäratuse, entroopia kasvuna), mistõttu ei saa protsessi ilma täiendava energ...

Bioloogia → Bioloogia
1 allalaadimist
thumbnail
17
doc

Kvalifikatsiooni eksam

VILJANDI ÜHENDATUD KUTSEKESKKOOL Teenindusosakond KOKK I KUTSEEKSAM Juhendaja: Viljandi 2008 SISUKORD: SISUKORD:................................................................................................................................2 1. MENÜÜ..................................................................................................................................3 2. TEHNOLOOGILISED KAARDID JA HINNAKALKULATSIOONID.............................. 4 2.1 Eelroog: Mee-ja sinepimaitseline lõhe salatipadjal...........................................................4 Valmistamine:......................................................................................................................... 5 2.2 Põhiroog: ..........................................................................................................................6 Valmistami...

Toit → Kokandus
223 allalaadimist
thumbnail
23
doc

Kokk I kvalifikatsioon

Eesti Hotelli- ja Turismimajanduse Erakool Toitlustusteenindus TT22 Cätlin Juursalu KOKK I KUTSEKVALIFIKATSIOON ÜKSKORD MEHHIKOS Juhendaja: Anne Kersna ja Tiina Parm Tallinn 2010 SISUKORD KOKK I KUTSEKVALIFIKATSIOON............................................................................ 1 SISUKORD.................................................................................................................................2 1. KOLMEKÄIGULINE ROMANTILINE ÕHTUSÖÖK.........................................................3 1.1 Äriidee põhjendus ja kliendid......................................................................................... 4 1.2 Menüü................................................................................................................

Toit → Kokandus
156 allalaadimist
thumbnail
16
txt

Tutanhamon

hrjarakendis vankrit. Mdasidulootuses juhtis ta auto sna teepervele, ent seejuures sitis ta kivihunnikusse. Kaks kummi lhkesid, auto lks mber ja kukkus Carnarvonile peale. Trotman lendas mitu meetrit kaugemale Meeleheitliku pingutusega nnestus Trotmanil auto krvale tmmata ja oma peremees vabastada. Viimane oli teadvuseta ja ta sda oli niliselt lakanud ttamast. Sdi olnud hrjavankrijuhid olid jalga lasknud, kuid Trotman mrkas pllul kahte tlist, kel oli veekann kaasas. Ilma pikemata haaras ta kannu ja kallas lord Carnarvonile vee nkku. Seepeale hakkas sda taas tle (P. Vandenberg, lk 10-11). Nii palju leedi Burghclerei kirjeldusest. Kindel on aga, et lord Carnarvon sai sel nnetusel raske ajuprutuse. Ta oli mnda aega pime, ta ngu oli tundmatuseni paistes ja keliiges murdunud. Peale selle oli ta saanud raskeid pletushaavu. Aadlisoost autohull pidi le elama mitu operatsiooni, kuid ta tervis jigi pduraks

Kategooriata → Vabaaeg
7 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun