Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Eelarvestamise projekt - LASTEAED (3)

5 VÄGA HEA
Punktid

Lõik failist


Tallinna Tehnikakõrgkool
University of Applied Sciences
Kask Kuusk
LASTEAED
KURSUSEPROJEKT
Õppeaines: EELARVESTAMINE JA NORMEERIMINE
Ehitusteaduskond
Õpperühm:
Õppejõud:
Tallinn 2010
KURSUSEPROJEKTI ÜLESANNE
EHO 018 NORMEERIMINE JA EELARVESTAMINE – PROJEKT
TALLINNA TEHNIKAKÕRGKOOL
EHITUSTEADUSKOND
ÕPPERÜHM ............................
ÜLIÕPILANE .........................................................................................
KURSUSEPROJEKTI ALUSEKS OLEV HOONE:
..........................................................................................................................................
KURSUSEPROJEKTI NÕUTAV KOOSSEIS:
1. TIITELLEHT
2.SISUKORD
3.KURSUSEPROJEKTI ÜLESANNE
4. SELETUSKIRI JA GRAAFILINE OSA
5.HOONE TEHNILIS -MAJANDUSLIKUD NÄITAJAD:
  • ÜLDPINDALA
  • KASULIK PINDALA
  • MAHT
  • EHITUSTÖÖDE ÜLDMAKSUMUS
  • HOONE KUBATUURÜHIKU MAKSUMUS
  • HOONE ÜLDPINNA ÜHIKU MAKSUMUS.
6. MAHUARVUTUS
7.PAKKUMISEELARVE VASTAVALT ÕPPEMATERJALIDE NÄIDISELE.
MÄRKUS: KURSUSEPROJEKT PEAB VASTAMA TTK KIRJALIKE TÖÖDE VORMISTAMISE JUHENDILE.
EELARVE TABELID EURODES JA KROONIDES
KURSUSEPROJEKTI ÜLESANNE VÄLJASTATUD 05.10.2010
PROJEKTI ESITAMISE TÄHTAEG 21.02.2011
PROJEKT ESITATUD..........................................
LÄHTEÜLESANDE VÄLJASTANUD
PILLE HAMBURG ........................................................
NÕUDED KURSUSEPROJEKTILE AINES EHO 018 NORMEERIMINE JA EELARVESTAMINE - PROJEKT
1.Lähteülesanne
Üliõpilane peab koostama hoonele pakkumiseelarve, võttes aluseks aines „Ühiskondlikud ja tööstushooned“ koostatud arhitektuurse-konstruktiivse lahenduse.
2.Nõuded kursuseprojekti koostamisele
Mahuarvestustabel on vajalik vormistada MS Exceli tabelina. Eelarvestuses peab kulusid liigitama vastavalt õppematerjalide näites toodule.
Kursuseprojekti seletuskiri peab sisaldama:
  • Hoone arhitektuurse-tehnilise lahenduse iseloomustust
  • Hoone põhilisi tehnilisi parameetreid
  • Infot eelarve koostamisel kasutatud hindade ja ajanormide allikate kohta.
  • Hoone 1m2 ja 1m3 hinda, mis on arvutatud pakkumiseelarve põhjal.

Projekti koostamise juhendmaterjaliks on loengukonspekt aines EHO017 Normeerimine ja eelarvestamine ning näidiseelarve.
3.Hindamise alused
Kursuseprojekti hindamisel arvestatakse projekti vastavust lähteülesandele, töö sisukust ja õigsust, üliõpilase oskust kasutada kaasaegseid infotehnoloogilisi vahendeid projekti koostamiseks ning üliõpilase vastuseid õppejõu küsimustele.
Pille Hamburg

Sisukord

1. Sissejuhatus 7
Seletuskiri 8
1. Arhitektuurne -tehniline lahendus 8
1.1. Hoone üldiseloomustus 8
1.2. Aknad, uksed, väravad 8
1.3. Põrandad 9
1.4. Siseviimistlus 9
1.5. Konstruktiivne osa 11
2. Hoone tehnilis-majanduslikud näitajad 12
2.1. Hoone parameetrid 12
2.2. Mahuarvutus 13
2.3. Detail-eelarvetabel 20
2.4. Koond -eelarvetabel 34
2.5. Ehitustööde üldmaksumus 35
2.6. Kubatuurühiku maksumus 35
2.7. Üldpinna maksumus 35
3. kasutatud kirjandus 36




1. Sissejuhatus

Antud projektis on hoonele koostatud pakkumiseelarve, mille alusel saab tellija teabe projekti eeldatavast maksumusest.
Projekteeritav hoone asub Läänemaal Virtsus aadressil Tallinna mnt. 33. Projekteeritud hooneks on lasteaed, kinnistu suurusega 3891,2 m2, paiknedes selle keskel. Olemasolev reljeef kinnistul on 1,65m kõrguste erinevusega, kohas, kus hoone krundil paikneb, on pinna kõrguse erinevus 0,4m. Pinnaseks on peamiselt saviliivmoreen ja pisut ka lokaalmoreeni, mille all pesitseb lubjakivi . Hoone esimese korruse põranda 0–punkt asub absoluutkõrgusel 1,12m. Krundil puudub kõrghaljastus. Hoone gabariidid on 31,02 m x 13,02 m. Koos keldrikorrusega on korruseid kokku 3. Katuse tüübiks on lamekatus , kaldega 5°, mis on kaetud 2 kordse SBS-rullmaterjaliga. Hoone välisseinteks on E-Betoonelemendi sandwichpaneelid, mis on välisviimistletud polümeer fassaadikrohviga. Soklipaneelide ja keldriosa sokliosa on välisviimistletud kaitsekihiga betoonpind. Hoone peasissekäik jääb lõunasse, Tallinna mnt jääb hoonest idasse.
Hoone projekteeritud tööeaks on klass C normaalkestvad 50a- 100a ET-1 0113-0189 ja ET-1 0113-0108. Ehitis vastab tulepüsivusklassi TP-1 ET-1 0107-0300 nõuetele.

Seletuskiri

1. Arhitektuurne-tehniline lahendus

1.1. Hoone üldiseloomustus

Hoone koos keldrikorrusega on 3 korruseline, kus keldrikorrus asub telgede 1-4 ja A-B vahel (vt. graafilise osa keldrikorruse plaani). Ehitis on projekteeritud täiskarkassi skeemiga. Jäikust hoonele pikisuunas annavad kummagi trepikoja 1 sein ning põikisuunas hoone mõlemast otsast algavad trepikoja seinad jätkudes kuni järgmise teljeni. Vahelagede kandvatekes osadeks on E-betoonelemendi HCE 220 ektruuder-õõnespaneelid, mis on ka kandvaks konstruktsiooniks katuslael. Katuse konstruktiivne osa on lahendatud selliselt , et katus on parapetiga lamekatus, mis on sisemise äravooluga. Katuse kaldeks antakse 5° ehk i=1:20. Hoone välisseinteks on projekteeritud monteeritavad raudbetoon sandwich paneelid 310 mm samuti E-Betoonelemendist, soklipaneelideks on samad raudbetoon sandwich paneelid, erinevus vaid soojustuse paksuses , mis solkipaneeli puhul on 120 mm. Siseseinad on kergvaheseinad – metallkarkassil kipsseinad, niisketes ruumides vastavalt niiskuskindel kips. Plaaniliselt asuvad hoone keldri korrusel: eesruum , elektrikilbiruum, tehnikaruumid; esimesel korrusel esikud, koridorid, pesemisruum, kuivatus -triikimisruum, puhta pesu ladu, metoodikaruum, palatid, vastuvõturuum, WC, duširuum, sanitaarsõlm, söögituba, köök, kuivainete ladu, juurviljahoidla, muusika -võimlemisruum; teisel korrusel: personaliruumid, koridorid, duširuumid, WC´d, eesruumid, rühmaruumid ja puhvet. Hoonesse pääseb kolmeastmelise trepi kaudu kahest erinevast hoone küljest.

1.2. Aknad, uksed, väravad

Hoone aknad on kahekordse klaaspaketiga puitalumiiniumaknad.
Hoone välisusteks on Glaskekis müüdav turvauks. Ukselehe väliskülg on valmistatud 1,5 mm ja sisekülg 1,25 mm paksusest lehtterasest lõikamise, painutamise ja keevitamise teel. Ukselehe sees ja lukukohtadel on tugevduselemendid, mis suurendavad ukse jäikust ja turvalisust. Lisaks soojustatud mittepõleva kivivillaga, mis tagab hea soojapidavuse ning heliisolatsiooni . Ukselehe paksus on 50 mm. Uksel on klaaspakettaken. Leng on valmistatud -1,5 mm paksusest lehtterasest. Soojustuseks mittepõlev kivivill . Uks vastab tulepidavusklassile EI-60 ning akna klaaspaketi U= 1,4 W/m2K. Õhkmüratakistuseks on 34 dB.
Siseuksed on sileda spooniga uksed, mis vastavad tulepüsivusklassile EI-30 ja õhkmüratakistuseks on 40 dB.

1.3. Põrandad

Käesolevas projektis on kasutatud kahte liiki põrandaid, mille konstruktsioon on võetud ET-2 0504 VL11, variandid 1 ja 2. Esimese ja teise korruse põrandad on HCE220 õõnespaneeli peal (välja arvatud põrand, mis asub pinnasel ), mis on alt viimistletud . Paneeli peale on valatud 30 mm tsementmört M10´st tasanduskiht, mis kaetakse PVC kattega . Märgades ruumides on tsementmört M10´ga antud kaldekiht, mille peal on hüdroisolatsioon, see on omakorda kaetud nakkekihiga ning viimistluskihiks on keraamilised plaadid . Esimese korruse põrand pinnasel, kui ka keldrikorruse põrand, on järgneva konstruktsiooniga: aluspinnase peal on tihendatud kergkruus 200 mm, seda katab hüdroisolatsioon, mille peal on EPS soojustus 100 mm, viimased 3 kihti on ehituspaber, raudbetoonplaat 100 mm ja põrandakate (vastavalt märja/kuiva ruumi puhul, kas keraamilised plaadid või PVC kate). Viimane konstruktsioon on valitud ET-2 0505 PP11-2, mille mõõte on muudetud.

1.4. Siseviimistlus

Märjad ruumid on kõik kaetud keraamiliste plaatidega ( pesemis -, kuivatus-triikimisruumid, köök, sanitaarsõlm, WCd ja duširuumid). Ülejäänud ruumide seinad on pahteldatud ja värvitud ning laed on värvitud. Trepikodade seinad on värvitud Epo värviga, laed värvitud. Siseviimistlus on ruumide kaupa ära näidatud järgnevas tabelis:
Ruum
Põrand
Sein
Lagi / tala
Eesruum (3 tk)
PVC
Akrüüllateks
Värv
Elektrikilbiruum
PVC
Akrüüllateks
Värv
Tehnikaruum (2tk)
PVC
Akrüüllateks
Värv
Esikud (5 tk)
PVC
Akrüüllateks
Värv
Koridor (3 tk)
PVC
Akrüüllateks
Värv
Pesemisruum
Keraamilised plaadid
Keraamilised plaadid
Värv
Kuivatud-triikimisruum
Keraamilised plaadid
Keraamilised plaadid
Värv
Puhta pesu ladu
Keraamilised plaadid
Keraamilised plaadid
Värv
Metoodikaruum (2 tk)
PVC
Akrüüllateks
Värv
Palatid (2 tk)
PVC
Akrüüllateks
Värv
Vastuvõturuum
PVC
Akrüüllateks
Värv
WC´d (3 tk)
Keraamilised plaadid
Keraamilised plaadid
Värv
Duširuum (3 tk)
Keraamilised plaadid
Keraamilised plaadid
Värv
Sanitaarsõlm
Keraamilised plaadid
Keraamilised plaadid
Värv
Söögituba
PVC
Akrüüllateks
Värv
Köök
Keraamilised plaadid
Keraamilised plaadid
Värv
Kuivainete ladu
PVC
Akrüüllateks
Värv
Juurviljahoidla
PVC
Akrüüllateks
Värv
Muusika-võimlemisruum
PVC
Akrüüllateks
Värv
Personaliruumid (2 tk)
PVC
Akrüüllateks
Värv
Rühmaruumid (4 tk)
PVC
Akrüüllateks
Värv
Puhvet (2 tk)
PVC
Akrüüllateks
Värv
Trepikojad
Epoksüüdmastiks
EPO värv
Värv
Tabel 1: Viimistlustabel

1.5. Konstruktiivne osa

Lasteaed on projekteeritud karkasshoonena, kuid keldriosa seinad on valatud raudbetoonist. Hoone koormused kannab pinnasele üle postide all postvundament ning jäikusseinte, treppide ning keldri all lintvundament . Hoone põhilised kandeelemendid on 400x400 mm postid , mis on vundamenti ühendatud Peikko postikingade abiga. Postide külge on peitkonsoolidega ühendatud talad , millele omakorda toetuvad HCE220 E-Betoonelemendist tellitud R/B õõnespaneelid. Hoonele annavad jäikuse 200 mm paksused monoliitsed R/B seinad, milleks on 2 trepikoja seina ning teljel -B asuv sein, alates teljest 1-3 ning 5-7´ni. Hoone välisseinad on E-Betoonelemendi 310 mm paksused sandwich paneelid, enamuse sokli moodustavad 20 mm võrra kitsamad sandwich paneelid, ülejäänud aga monoliitne R/B seina sokliosa. Siseseinteks on kipskarkass-seinad, millel on ühekordne kips, need on pahteldatud ja viimistletud vastavalt ruumile (vt. Tabel 1). Hoonel on sisemise äravooluga katuslagi , millele on kalle i=1:20 antud kergkruusaga ning soojustatud Isoveri jäiga soojustusplaadiga. I korruse ning keldri põrand asuvad maapinnal ning on soojustatud tihendatud kergkruusa ning EPS soojustusega.
Hoonet köetakse tsentraalkütte kaudu ning radiaatorite ning põrandaküttetorudega märgades ruumides. Maja ventilatsioon on mehaaniline ning on asetatud iga ruumi akende kõrvale ning kaetud. Köögis on pliidi kohal kubu. Hoonet varustatakse veega ning reovee ärajuhtimiseks vajalik teha liitumine Virtsu olemasolevatesse veetrassidesse.

2. Hoone tehnilis-majanduslikud näitajad

2.1. Hoone parameetrid

  • Hoone pikkus 31,02 m
  • Hoone laius 13,02 m
  • Korruse kõrgus 3,3 m
  • Korruse puhaskõrgus 3,04 m
  • Hoonealune pind 404 m2
  • Brutopind 914,3 m2
  • Netopind 800,7 m2
  • Kasulik pind 656,3 m2
  • Hoone korruselisus 2
Keldrikorruseid 1
  • Hoone kõrgus
Maa peal 7,75 m
Maa-all 3,42m
  • Hoone kubatuur
Maapealne 2666 m3
Maa-alune 265 m3
  • Tulepüsivusklass TP-1
  • Krundi täisehituse protsent 9,5%
  • Krundi otstarveks on lasteaed
Tabel 2. Ehitise tehnilised andmed

2.2. Mahuarvutus

Kood
Nimetus
Maht
Ühik
1
VÄLISRAJATISED
 
 
11
Etevalmistus ja lammutus
 
 
111
Ettevalmistus ja raadamine
 
 
 
Ehitusplatsi ettevalmistamine (puude raie, võsa eemaldus jts.)
24
h
 
Kändude juurimine ja teisaldamine kuni 50 m kaugusele
5,0
känd
118
Raadamis- ja lammutusjäätmete vedu ja utiliseerimine
 
 
 
Võsa ja puude äravedu
15,0
t
12
Hoonealune süvend
 
 
121
Pinnase koorimine
 
 
 
0,3 m paksuse mullakihi koorimine hoone alt ning transport krundi kirde nurka max. 75 m
190,0
m3
 
0,3 m paksuse mullakihi koorimine teede alt ning transport krundi kirde nurka max. 75 m
250,0
m3
122
Kaeved
 
 
 
1,7 m saviliivmoreeni ning lokaalmoreeni väljakaevamine ekskavaatoriga ning laadimine kallurile
845,0
m3
 
Lubjakivi kaevamine ekskavaator -roxoniga
560,0
m3
128
Pinnase vedu
 
 
 
Saviliiv - ja lokaalmoreeni teisaldamine kalluriga kuni 15 km kaugusele
845,0
m3
 
Lubjakivi teisaldamine
560,0
m3
14
Hoonevälised ehitised
 
 
143
Välistrepid
 
 
 
Monoliitsest R/B trepid
3,0
m3
15
Välisvõrgud
 
 
151
Drenaaž ja truubid
 
 
 
Drenaažitorude paigaldus ümber hoone, põhja ettevalmistamine ja toru paigaldus
100,0
m
 
Drenaažikaevu paigaldus h=4m
1,0
tk
 
Drenaažikaevude paigaldus h=2 m
3,0
tk
 
Drenaažikraavi kaevamine
40,0
m3
 
Drenaažitorude paigaldus hoonest krundi kagu osas asuvasse sajuveekanalisatsiooni
80,0
m
 
Drenaažipump
1,0
tk
 
Pumbakaevu ehitus
1,0
tk
16
Kaeved maa-alal
 
 
163
Täide
 
 
 
Pinnase tagasitäited buldooseriga, lokaalmoreen ja savimoreen
470,0
m3
 
Kergkruus Fibo tagasitäide
650,0
m3
 
Pinnase tihendamine
650,0
m3
17
Maa-ala pinnakatted
 
 
171
Haljastus
 
 
 
Mullapinna planeerimine buldooseriga
2963
m2
 
Muru külvamine koos kasvumulla lisamisega
2963
m2
 
Lehtpuu istikute istutamine
22
tk
172
Teede ja platside alused
 
 
 
Geotekstiilkangas
600,0
m2
 
Autotee ja parkla killustikalus
75,0
m3
 
Jalgtee peenkillustikalus
65,0
m3
173
Teede ja platside katted
 
 
 
Teede ja parkla katmine UNI-kiviga 60mm, koos liivast aluskihiga
550
m2
175
Äärekivid ja sadeveerennid
 
 
 
Kõnniteede äärekivi paigaldus
200
m
 
Parkla ja autotee äärekivi paigaldus
120
m
18
Väikeehitised maa-alal
 
 
181
Piirded
 
 
 
Võrkaed koos postidega H=1,5 m
306
jm
 
Autovärav 1400x3500 mm, sissepoole avanev
1
kompl
 
Jalgvärav 2000x1120 mm, sissepoole avanev, lukustatav
1
kompl
182
Hoone juurde kuuluv välisvarustus
 
 
 
Metallist lipuvarda paigaldamine
5
jm
 
Postkast
1
tk
 
Postkasti paigaldus
1
tk
183
Mänguvarustus
 
 
 
Kiige paigaldamine, kaks kiike koos metallraamistikuga betoonist vundament .
2
tk
 
Liivakasti ehitamine (alus monoliitbetoonist ja kate puidust)
4
tk
 
Aiapingi paigaldamine ( pingil monoliitbetoonist alus
4
tk
184
Jäätmehooldusvarustus
 
 
 
Prügikonteiner 600L, ratastel
3
tk
185
Liiklusalade varustus
 
 
 
Liiklus -, parkimiskorralduse ja hoiatus märgid/paigaldus
6
tk
 
Parkimiskohtade mahamärkimine
30
jm
 
Jalgrattastatiiv 8-kohaline
1
tk
2
ALUSED JA VUNDAMENDID
 
 
21
Röstvärgid ja taldmikud
 
 
211
Liiv- ja killustikalused
 
 
 
Killustikust alused, tihendamisega
495,0
m3
212
Betoontarindid
 
 
 
Raudbetoonist alusvundamendid betooni mark B30 550x550x400 mm
1,21
m3
 
Raudbetoonist alusvundamendid betooni mark B30 600x600x400 mm
0,44
m3
 
Raudbetoonist alusvundamendid betooni mark B30 400x13300x400 mm
2,13
m3
 
Raudbetoonist alusvundamendid betooni mark B30 700x5820x400 mm
1,63
m3
 
Raudbetoonist alusvundamendid betooni mark B30 600x32940x400 mm
8,00
m3
213
Metalltarindid
 
 
 
Ankrupolt HPM 16 Peikko paigaldus
52,0
tk
22
Vundamendid
 
 
223
Metalltarindid alusmüüritistes, soklites ja vundamenditalades
 
 
 
Ankrupolt HPM 16 Peikko paigaldus
32,0
tk
225
Elementidest alusmüürid, soklid, vundamenditalad
 
 
 
Sokli paneel 80/100/80
54,8
m2
 
Tõsted autokraanaga pekkaniska 35T
8,0
tund
226
Alustarindite sooja- ja hüdroisolatsioon
 
 
 
Vertikaalne vundamendisoojustus vahtpolüstürooliga EPS-R, 125 mm
187,4
m2
23
Aluspõrandad
 
 
231
Liiv- ja killustikalus
 
 
 
Fibo kergkruusast täide
75,0
m3
 
Pinnase tihendamine
75,0
m3
232
Betoontarindid
 
 
 
Armeeritud betoonpõrandad paksusega 100 mm, võrk 6-150/150, betooni klass C20/25; B25 + Betoonipump
345,0
m2
236
Sooja-hüdroisolatsioon
 
 
 
Ehituspaber
375,0
m2
 
Vahtpolüstürool EPS-120, 100 mm
375,0
m2
3
KANDETARINDID
 
 
32
Kandvad - ja välisseinad
 
 
321
Monoliitsest betoonist tarindid
 
 
 
Monoliitsest raudbetoonist tugiseinte ehitamine, betooni mark C30/37, külma- ja veekindlus
59,0
m3
 
Monoliitsest raudbetoonist tugiseinte ehitamine, betooni mark C30/37, külmakindlus
31,0
m3
322
Monteeritavast betoonist tarindid
 
 
 
Monteeritavast raudbetoonist täisnurksed postid kõrgusega kuni 10m, ristlõige 400x400mm
21,0
tk
 
Monteeritavast raudbetoonist täisnurksete postide paigaldamine
26,2
m3
325
Seinte elemendid
 
 
 
Monteeritav sandwich TPI 70/100/150 harjabetoon pind, seinapaneel
552,0
m2
 
Tõsted autokraanaga pekkaniska 35T
16,0
tund
 
Taridetailid JPL 200x150
128,0
tk
 
Tarilappide paigaldamine kaaluga kuni 4 kg
128,0
tk
33
Vahe- ja katuslaed
 
 
332
Betoontarindid
 
 
 
Monoliitsest raudbetoonist talad, betooni mark C35/45
37,0
m3
 
Tõsted autokraanaga pekkaniska 35T
8,0
tund
333
Metalltarindid
 
 
 
Terastrossi DN8 paigaldamine
411,0
jm
 
Terastrossi DN8 paigaldamine
202,0
jm
 
AEP peitkonsool AEP 450
64,0
tk
335
Lagede elemendid
 
 
 
Õõnespaneeli EP6/220 (HCE220) paigaldamine koos monoliitimisega
670,0
m2
 
Õõnespaneelide transport Tamsalu Haapsalu
20,0
reis
34
Trepielemendid
 
 
345
Treppide elemendid
 
 
 
Raudbetoonist monteeritavad trepipodestid
21,2
m3
 
Tõsted autokraanaga pekkaniska 35T
6,0
tund
 
Raudbetoonist monteeritavad trepimarsid
10,0
m3
4
FASSAADIELEMENDID JA KATUSED
 
 
42
Aknad
 
 
426
Puit- ja puitalumiiniumaknad
 
 
 
Puidust akna aluslauad koos aluskarkassi valmistamisega
9,0
m2
 
Puit, alumiinium raamidega (tamm), kolmekordsete klaasidega avatavate aknaplokkide paigaldamine
62,8
m2
 
Plekist aknapale välisplekk
180,0
jm
 
Plekist aknapale siseplekk
135,0
jm
43
Välisuksed ja väravad
 
 
433
Terasuksed ja -väravad
 
 
 
Sile teras turvaukse EI30 (10-12x21x22) paigaldamine
5,0
tk
47
Piirded ja käiguteed
 
 
473
Metallist piirded
 
 
 
Terasest piirded koos postidega, tammepuidust käsipuuga
23,0
jm
48
Katusetarindid
 
 
483
Metalltarindid
 
 
 
Tsingitud lehtteras 2mm
75
m2
 
Sokli tsinkplekist veeninaga
90
jm
486
Puittarindid
 
 
 
Tammepuidust pruss , immutatud
2
m3
487
Sooja- ja hüdroisolatsioon
 
 
 
FIBO kruusast katuse kalle
57
m3
 
Aurutõke
380
m2
 
Isover koormusttaluv villaplaat OL-P-170
380
m2
 
Tuulutussoonega jäik klaasvillaplaat Isover OL-TOP 30 mm
380
m2
488
Katusekatted
 
 
 
Lamekatuste kate kummibituumenist SBS- Uniflex pealmine kiht 4,5mm, alumine kiht 3,0mm
392
m2
5
RUUMITARINDID JA PINNAKATTED
 
 
51
Vaheseinad
 
 
516
Puit- ja kipsplaatvaheseinad
 
 
 
Kipsplaatidest vahesein GN13+GN13, kivivill 95mm, metallkarkass, samm 600mm, GT70/70
610
m2
52
Siseuksed
 
 
525
Puituksed
 
 
 
Kasespooniga sileuks, lakitud M7-10x21-22, liistud, tammepuidust lävepakk
52
tk
53
Siseseinte pinnakatted
 
 
531
Värvkatted
 
 
 
Seinte värvimine 2x akrüüllateks värviga Vivacolor Vivaplast 20 koos toonimisega
925
m2
 
Seinte värvimine 2x akrüüllateks värviga Vivacolor Vivaplast 20 koos toonimisega
660
m2
 
Seinte paremakvaliteediline värvimine EPO värviga koos kruntimisega
282
m2
534
Krohv - ja tasandus
 
 
 
Seinte lauspahteldus, kolm korda
925
m2
535
Plaatkatted
 
 
 
Niisketes ruumides pindade vooderdamine plaatidega Ragno Mattone 200x200, koos aluspindade ettevalmistamise ja niiskustõkke paigaldamisega
297
m2
54
Lagede pinnakatted
 
 
541
Värvkatted
 
 
 
Paneellagede viimistlemine värvi alla
720
m2
 
Lagede värvimine 2 korda niiskuskindla värviga Vivacolor
36
m2
55
Treppide pinnakatted
 
 
553
Astmete epokatted ja pinnakõvendid
 
 
 
Epoksmastiksist põrand paksusega 10mm
127
m2
56
Põrandad ja põrandakatted
 
 
562
Põrandatasandus
 
 
 
Betoonist V20/25; B25, tasanduskiht kalde andmiseks
8
m2
 
Betoonist C20/25; B25, tasanduskiht 20mm
392
m2
 
Betoonpõrandate lihvimine (silendamine)
650
m2
565
Plaatpõrandad
 
 
 
Keraamilistest plaatides, Paradyz Iowa 300x300mm põrandad Vetoniididst tasandusega
80
m2
567
Sooja-, heli- ja hüdroisolatsioon
 
 
 
Horisontaalne hüdroisolatsioon Xypex Concentrate
80
m2
568
Rullmaterjalist põrandakatted, vaibad
 
 
 
PVC kate Tarkett Sommer Linosom Veneto 2,5mm koos aluskatte ja liistudega
650
m2
57
Eriruumide pinnakatted
 
 
571
Treppide viimistlus külgedelt, trepimarsside ja podestide alt
 
 
 
Betoonpindade värvimine akrülaatvärviga
60
m2
6
SISUSTUS , INVENTAR JA SEADMED
 
 
61
Sisustus ja mööbel
 
 
612
Mööbel
 
 
 
Lasteaia tüüpsisustus
1
kmpl
62
Inventar
 
 
 
Dušisegisti Oras Safira Classic 2147 ja torustiku paigaldamine
3
kmpl
 
WC poti (Tšehhi) ja torustike paigaldus
3
kmpl
 
Valamu Ido Aniara, segisti Oras 280, torustike paigaldus
3
kmpl
 
Dušikardina hoidja, kroom
3
tk
 
Dušikardinad
3
tk
 
Lasteaia köögisisustus ELECTROLUX
1
kmpl
 
Vedelseebi, paberkäteräti hoidjad, prügikorvid, peegel
3
kmpl
 
Orbis Apollo optiline suitsuandur + alus
44
tk
8
EHITUSPLATSI KORRALDUSKULUD
 
 
81
Ajutised ehitised ehitusplatsil
 
 
811
Soojakud ja olmeruumid
 
 
 
Soojakute laenutus 10tk
6
kuu
 
Välikäimlate laenutus 5tk
6
kuu
812
Teed ja laod
 
 
 
Ajutised teed ja platsid , paksusega kuni 300mm
1450
m2
815
Piirded ja reklaamtahvlid
 
 
 
Ehituse ajutise piirde ja värava paigaldamine
275
m
 
Metallist reklaami ja viitade alused, postid, ilma reklaami maksumuseta
1
tk
 
Liiklusmärkide paigaldamine (keskmine)
1
tk
82
Ajutised tehnosüsteemid
 
 
823
Valgustus
 
 
 
Ajutised valgustused ja liinid koos pärastise eemaldamisega
110
jm
824
Side ja infosüsteemid
 
 
 
Kommunaalteenused 6 kuud
900
m2
87
Veod
 
 
874
Jäätmekäitlus
 
 
 
Konteineri 20m3 laenutus üks ööpäev+väljakutse
150
ööpäev
 
Jäätmete vedu konteineriga 20m3 koos jäätmete sorteerimisega
22
kord
9
EHITUSPLATSI ÜLDKULUD
 
 
91
Juhtimiskulud
 
 
913
Abitööd
 
 
 
Mitmesugused abitööd
120
tund
915
Valve
 
 
 
Objekti valve
4320
tund
 
Järelvalve
6
kuu
92
Kulud abistavatele tegevustele
 
 
921
Mõõtmine
 
 
 
Hoonete, rajatiste telgede mahamärkimine, geodeetiline mõõdistus
0,12
ha
 
Telgede, paigalduskoha mahamärkimine
16
tund
925
Lõplik koristamine
 
 
 
Objekti koristustööd koos prügimäe maksumusega
40
tund

2.3. Detail-eelarvetabel


1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
 
13
14
Jrk nr
Tähis
Kood
Nimetus
Maht
Ühik
Ajanorm
Ajakulu
Materjal (kr)
Masinad
(kr)
Töötasu (kr)
Kokku (kr)
Kokku EUR
Ühiku hind (kr)
Märkused
 
 
1
VÄLISRAJATISED
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
11
Ettevalmistus ja lammutus
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
111
Ettevalmistus ja raadamine
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
1111
Ehitusplatsi ettevalmistamine (puude raie, võsa eemaldus jts.)
24
h
1,0
24
 
 
150,00
3 600,00
230,08
150,00
 
1
HAL-11062
1112
Kändude juurimine ja teisaldamine kuni 50 m kaugusele
5,0
känd
4,0
20
 
 
1 040,00
20 800,00
1 329,36
1 040,00
 
118
Raadamis- ja lammutusjäätmete vedu ja utiliseerimine
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
ABI-01-15
1181
Võsa ja puude äravedu
15,0
t
 
 
 
156,80
 
2 352,00
150,32
156,80
 
12
Hoonealune süvend
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
121
Pinnase koorimine
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
MUL-19-06
1211
0,3 m paksuse mullakihi koorimine hoone alt ning transport krundi kirde nurka max. 75 m
190,0
m3
0,1
19
 
57,00
39,00
1 824,00
116,57
96,00
 
4
MUL-19-06
 
0,3 m paksuse mullakihi koorimine teede alt ning transport krundi kirde nurka max. 75 m
250,0
m3
0,1
25
 
57,00
39,00
2 400,00
153,39
96,00
 
122
Kaeved
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
5
MUL-02-04
1221
1,7 m saviliivmoreeni ning lokaalmoreeni väljakaevamine ekskavaatoriga ning laadimine kallurile
845,0
m3
0,1
84,5
 
66,00
26,00
7 774,00
496,85
92,00
 
6
MUL-30-10
1222
Lubjakivi kaevamine ekskavaator-roxoniga
560,0
m3
1,0
560
 
425,00
260,00
383 600,00
24 516,51
685,00
 
128
Pinnase vedu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
7
ABI-16258
1281
Saviliiv- ja lokaalmoreeni teisaldamine kalluriga kuni 15 km kaugusele
845,0
m3
0,6
507
 
336,00
90,00
215 982,00
13 803,77
426,00
 
8
ABI-16258
1282
Lubjakivi teisaldamine
560,0
m3
0,6
336
 
336,00
90,00
143 136,00
9 148,06
426,00
 
14
Hoonevälised ehitised
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
143
Välistrepid
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
9
TRE-02-30
1431
Monoliitsest R/B trepid
3,0
m3
12,0
36
2 152,10
166,00
3 120,00
124 752,30
7 973,13
5 438,10
 
15
Välisvõrgud
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
151
Drenaaž ja truubid
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10
TEE-02-29
1511
Drenaažitorude paigaldus ümber hoone, põhja ettevalmistamine ja toru paigaldus
100,0
m
0,4
40
106,64
7,00
104,00
15 104,00
965,32
217,64
 
11
TEE-02-54
1512
Drenaažikaevu paigaldus h=4m
1,0
tk
6,0
6
3 995,00
 
1 560,00
13 355,00
853,54
5 555,00
 
12
TEE-02-51
1513
Drenaažikaevude paigaldus h=2 m
3,0
tk
5,0
15
1 221,60
 
1 300,00
23 164,80
1 480,50
2 521,60
 
13
TEE-02-20
1514
Drenaažikraavi kaevamine
40,0
m3
0,0
0
 
36,00
15,60
2 064,00
131,91
51,60
 
14
MUL-20-07
1515
Drenaažitorude paigaldus hoonest krundi kagu osas asuvasse sajuveekanalisatsiooni
80,0
m
0,4
32
106,64
7,00
104,00
12 083,20
772,26
217,64
 
15
Kataloog 376136
1516
Drenaažipump
1,0
tk
 
0
2 367,00
 
 
2 367,00
151,28
2 367,00
 
16
VWT226064
1517
Pumbakaevu ehitus
1,0
tk
12,5
12,5
411,00
 
3 250,00
41 036,00
2 622,68
3 661,00
 
16
Kaeved maa-alal
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
163
Täide
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
17
MUL-20-02
1631
Pinnase tagasitäited buldooseriga, lokaalmoreen ja savimoreen
470,0
m3
0,1
47
 
61,20
26,00
4 098,40
261,94
87,20
 
18
VUN-08-02
1632
Kergkruus Fibo tagasitäide
650,0
m3
0,4
260
686,88
 
117,00
476 892,00
30 478,95
803,88
 
MUL-30-04
2312
Pinnase tihendamine
650,0
m3
0,3
195
 
21,00
78,00
19305,00
1 233,81
99,00
 
17
Maa-ala pinnakatted
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
171
Haljastus
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
19
MUL-20-01
1711
Mullapinna planeerimine buldooseriga
2963
m2
0,1
296,3
 
30,00
15,00
13 333,50
852,17
45,00
 
20
HAL-01-07
1712
Muru külvamine koos kasvumulla lisamisega
2963
m2
0,1
296,3
78,00
 
39,00
242 669,70
15 509,42
117,00
 
21
HAL-48203
1713
Lehtpuu istikute istutamine
22
tk
3,0
66
1 800,00
 
780,00
91 080,00
5 821,07
2 580,00
 
172
Teede ja platside alused
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
22
ISO-06-31
1721
Geotekstiilkangas
600,0
m2
0,1
60
16,80
 
36,40
12 264,00
783,81
53,20
 
23
TEE-00-02
1722
Autotee ja parkla killustikalus
75,0
m3
0,9
67,5
226,60
180,00
135,00
38 257,50
2 445,10
541,60
 
24
TEE-01-17
1723
Jalgtee peenkillustikalus
65,0
m3
1,1
71,5
180,00
35,00
165,00
26 000,00
1 661,70
380,00
 
173
Teede ja platside katted
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
25
TEE-03-20
1731
Teede ja parkla katmine UNI-kiviga 60mm, koos liivast aluskihiga
550
m2
0,8
440
182,44
3,50
208,00
100 342,00
6 413,02
393,94
 
175
Äärekivid ja sadeveerennid
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
26
TEE-03-03
1731
Kõnniteede äärekivi paigaldus
200
m
0,3
60
39,33
 
78,00
42 186,00
2 696,18
117,33
 
27
TEE-03-00
1732
Parkla ja autotee äärekivi paigaldus
120
m
0,3
36
100,91
 
78,00
12 109,20
773,92
178,91
 
18
Väikeehitised maa-alal
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
181
Piirded
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
28
PIM-08-14
1811
Võrkaed koos postidega H=1,5 m
306
jm
0,5
153
428,40
 
130,00
150 980,40
9 649,41
558,40
 
29
PIM-40-11
1812
Autovärav 1400x3500 mm, sissepoole avanev
1
kompl
6,0
6
9 450,00
 
1 560,00
18 810,00
1 202,18
11 010,00
 
30
PIM-10-11
1813
Jalgvärav 2000x1120 mm, sissepoole avanev, lukustatav
1
kompl
6,0
6
7 005,00
 
1 560,00
16 365,00
1 045,91
8 565,00
 
182
Hoone juurde kuuluv välisvarustus
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31
MIT-02-24
1821
Metallist lipuvarda paigaldamine
5
jm
0,9
4,5
720,00
195,00
234,00
5 530,50
353,46
1 149,00
 
32
Kataloog 197143
1822
Postkast
1
tk
 
 
980,00
 
 
980,00
62,63
980,00
 
33
AVS-08-07
1823
Postkasti paigaldus
1
tk
0,8
0,8
2,60
 
218,40
177,32
11,33
221,00
 
183
Mänguvarustus
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
34
HAL-02-10
1831
Kiige paigaldamine, kaks kiike koos metallraamistikuga betoonist vundament.
2
tk
6,0
12
21 418,90
 
1 560,00
61 557,80
3 934,26
22 978,90
 
35
HAL-02-01
1832
Liivakasti ehitamine (alus monoliitbetoonist ja kate puidust)
4
tk
25,8
103,2
1 934,00
 
6 708,00
700 001,60
44 738,26
8 642,00
 
36
HAL-03-06
1833
Aiapingi paigaldamine (pingil monoliitbetoonist alus
4
tk
3,6
14,4
4 418,90
 
936,00
31 154,00
1 991,10
5 354,90
 
184
Jäätmehooldusvarustus
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
37
Kataloog 196200
1841
Prügikonteiner 600L, ratastel
3
tk
 
 
1 600,00
 
 
4 800,00
306,78
1 600,00
 
185
Liiklusalade varustus
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
38
TEE-06-08/ Kataloog 998810
1851
Liiklus-, parkimiskorralduse ja hoiatus märgid/paigaldus
6
tk
1,2
7,2
320,00
 
312,00
4 166,40
266,28
632,00
 
39
TEE-06-09
1852
Parkimiskohtade mahamärkimine
30
jm
 
 
 
10,30
2,60
387,00
24,73
12,90
 
40
MIT-03-24
1853
Jalgrattastatiiv 8-kohaline
1
tk
2,0
2,0
2 500,00
 
520,00
3 020,00
193,01
3 020,00
 
2
ALUSED JA VUNDAMENDID
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
21
Röstvärgid ja taldmikud
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
211
Liiv- ja killustikalused
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
41
VUN-06-02
2111
Killustikust alused, tihendamisega
495,0
m3
0,7
346,5
198,00
21,00
182,00
168349,50
10 759,49
401,00
 
212
Betoontarindid
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
42
VUN507-15
2121
Raudbetoonist alusvundamendid betooni mark B30 550x550x400 mm
1,21
m3
7
8,47
3522,10
166,00
1820,00
21083,16
1 347,46
5508,10
 
43
VUN507-15
2122
Raudbetoonist alusvundamendid betooni mark B30 600x600x400 mm
0,44
m3
7
3,08
3522,10
166,00
1820,00
7666,60
489,99
5508,10
 
44
VUN507-15
2123
Raudbetoonist alusvundamendid betooni mark B30 400x13300x400 mm
2,13
m3
7
14,91
3522,10
166,00
1820,00
37113,33
2 371,97
5508,10
 
45
VUN507-15
2124
Raudbetoonist alusvundamendid betooni mark B30 700x5820x400 mm
1,63
m3
7
11,41
3522,10
166,00
1820,00
28401,28
1 815,17
5508,10
 
46
VUN507-15
2125
Raudbetoonist alusvundamendid betooni mark B30 600x32940x400 mm
8,00
m3
7
56,0
3522,10
166,00
1820,00
139392,80
8 908,82
5508,10
 
213
Metalltarindid
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
47
MET-00122
2131
Ankrupolt HPM 16 Peikko paigaldus
52,0
tk
0,1
5,2
106,00
 
26,00
5647,20
360,92
132,00
 
22
Vundamendid
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
223
Metalltarindid alusmüüritistes, soklites ja vundamenditalades
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
48
MET-00122
2231
Ankrupolt HPM 16 Peikko paigaldus
32,0
tk
0,1
3,2
106,00
 
26,00
3475,20
222,11
132,00
 
225
Elementidest alusmüürid, soklid, vundamenditalad
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
49
SMS-05-03
2251
Sokli paneel 80/100/80
54,8
m2
0,7
38,3
2218,85
 
192,00
128840,44
8 234,40
2410,85
 
50
ABI-00-04
2252
Tõsted autokraanaga pekkaniska 35T
8,0
tund
1
8,0
 
650,00
 
5200 ,00
332,34
650,00
 
226
Alustarindite sooja- ja hüdroisolatsioon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
51
VUN-10-11
2261
Vertikaalne vundamendisoojustus vahtpolüstürooliga EPS-R, 125 mm
187,4
m2
0,1
18,7
133,10
 
39,00
25673,80
1 640,85
172,10
 
23
Aluspõrandad
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
231
Liiv- ja killustikalus
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
52
PÕV-11-52
2311
Fibo kergkruusast täide
75,0
m3
0
0,0
788,81
 
5,20
59550,75
3 805,99
794,01
 
53
MUL-30-04
2312
Pinnase tihendamine
75,0
m3
0,3
22,5
 
21,00
78,00
2227,50
142,36
99,00
 
232
Betoontarindid
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
54
PÕB-02-18
2321
Armeeritud betoonpõrandad paksusega 100 mm, võrk 6-150/150, betooni klass C20/25; B25 + Betoonipump
345,0
m2
1
345,0
210,30
49,80
260,00
179434,50
11 467,95
520,10
 
236
Sooja-hüdroisolatsioon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
55
ISO-06-30
2361
Ehituspaber
375,0
m2
0,01
3,8
2,26
 
20,80
925,50
59,15
23,06
 
56
VUN-10-04
2362
Vahtpolüstürool EPS-120, 100 mm
375,0
m2
0,1
37,5
144,10
 
39,00
55500,00
3 547,10
183,10
 
3
KANDETARINDID
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
32
Kandvad- ja välisseinad
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
321
Monoliitsest betoonist tarindid
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
57
RMK-06135
3211
Monoliitsest raudbetoonist tugiseinte ehitamine, betooni mark C30/37, külma- ja veekindlus
59,0
m3
6,0
354,0
3281,00
166,00
1560,00
804583,00
51 422,23
5007,00
Keldri seinad, keldri jäikusdiafragma
58
RMK-06134
3212
Monoliitsest raudbetoonist tugiseinte ehitamine, betooni mark C30/37, külmakindlus
31,0
m3
6,0
186,0
3255,30
166,00
1560,00
421950,30
26 967,54
4981,30
Hoone jäikusseinad
322
Monteeritavast betoonist tarindid
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
59
KRK105-04
3221
Monteeritavast raudbetoonist täisnurksed postid kõrgusega kuni 10m, ristlõige 400x400mm
21,0
tk
7,0
147,0
20252,40
 
2020,00
722240,40
46 159,57
22272,40
 
60
KRK503-00
3222
Monteeritavast raudbetoonist täisnurksete postide paigaldamine
26,2
m3
5,8
152,0
84,32
65,00
1526,20
244007,94
15 594,95
1675 ,52
 
325
Seinte elemendid
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
61
SMS-02-11
3251
Monteeritav sandwich TPI 70/100/150 harjabetoon pind, seinapaneel
552,0
m2
1,4
772,8
2880,53
 
374,00
1879079,76
120 095,09
3254,53
 
62
ABI-00-04
3252
Tõsted autokraanaga pekkaniska 35T
16,0
tund
1,0
16,0
650,00
 
 
10400,00
664,68
650,00
 
63
MET-00131
3253
Taridetailid JPL 200x150
128,0
tk
0,1
12,8
131,00
 
26,00
17100,80
1 092,94
157,00
 
64
MET-01-50
3254
Tarilappide paigaldamine kaaluga kuni 4 kg
128,0
tk
0,5
64,0
64,00
 
161,60
18534,40
1 184,56
225,60
 
33
Vahe- ja katuslaed
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
332
Betoontarindid
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
65
TAL-06-13
3321
Monoliitsest raudbetoonist talad, betooni mark C35/45
37,0
m3
9,0
333,0
5386,50
166,00
2340,00
1033798,50
66 071,77
7892,50
 
66
ABI-00-03
3322
Tõsted autokraanaga pekkaniska 35T
8,0
tund
1,0
8,0
650,00
 
 
5200,00
332,34
650,00
 
333
Metalltarindid
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
67
MET-04-09
3331
Terastrossi DN8 paigaldamine
411,0
jm
0,3
123,3
14,84
 
78,00
15716,64
1 004,48
92,84
Ringsarrus
68
MET-04-09
3332
Terastrossi DN8 paigaldamine
202,0
jm
0,3
60,6
14,84
 
78,00
7724 ,48
493,68
92,84
Vuugisarrus
69
MET-00110
3333
AEP peitkonsool AEP 450
64,0
tk
0,5
32,0
340,00
 
130,00
25920,00
1 656,59
470,00
 
335
Lagede elemendid
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
70
LAE-01-01
3351
Õõnespaneeli EP6/220 (HCE220) paigaldamine koos monoliitimisega
670,0
m2
0,4
268,0
593,95
32,00
111,80
436484,90
27 896,47
737,75
 
71
ABI-01-21
3352
Õõnespaneelide transport Tamsalu Haapsalu
20,0
reis
1,0
20,0
 
7333,33
 
146666,60
9 373,70
7333,33
 
34
Trepielemendid
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
345
Treppide elemendid
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
72
TRE-01-99
3451
Raudbetoonist monteeritavad trepipodestid
21,2
m3
7,4
156,9
1353,80
 
1191,20
215576,02
13 777,82
2545,00
 
73
ABI-00-03
3452
Tõsted autokraanaga pekkaniska 35T
6,0
tund
1,0
6,0
650,00
 
 
3900,00
249,26
650,00
 
74
TRE-01-98
3453
Raudbetoonist monteeritavad trepimarsid
10,0
m3
7,4
74,0
1373,76
 
1984,00
160553,60
10 261,25
3357,76
 
4
FASSAADIELEMENDID JA KATUSED
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
42
Aknad
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
426
Puit- ja puitalumiiniumaknad
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
75
AVA-10-27
4261
Puidust akna aluslauad koos aluskarkassi valmistamisega
9,0
m2
1,8
16,2
775,40
 
468,00
14560,20
930,57
1243,40
 
76
AVA-01-46
4262
Puit, alumiinium raamidega (tamm), kolmekordsete klaasidega avatavate aknaplokkide paigaldamine
62,8
m2
2,8
175,8
8394,00
 
728,00
655154,72
41 872,02
9122,00
 
77
AVA-12-03
4263
Plekist aknapale välisplekk
180,0
jm
0,5
90,0
160,00
 
135,20
40968,00
2 618,33
295,20
 
78
AVA-12-00
4264
Plekist aknapale siseplekk
135,0
jm
0,5
67,5
144,00
 
135,20
28566,00
1 825,70
279,20
 
43
Välisuksed ja väravad
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
433
Terasuksed ja -väravad
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
79
AVU-03-29
4331
Sile teras turvaukse EI30 (10-12x21x22) paigaldamine
5,0
tk
6,8
34,0
5200,00
 
1768,00
86112,00
5 503,56
6968,00
 
47
Piirded ja käiguteed
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
473
Metallist piirded
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
80
TRE-03-61
4731
Terasest piirded koos postidega, tammepuidust käsipuuga
23,0
jm
3,2
73,6
6479,58
 
832,00
210265,54
13 438,42
7311,58
 
48
Katusetarindid
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
483
Metalltarindid
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
81
Kataloog 547129
4831
Tsingitud lehtteras 2mm
75
m2
 
 
160,00
 
 
12000,00
766,94
160,00
Pärlini plekk
82
MET-02-37
4832
Sokli tsinkplekist veeninaga
90
jm
0,1
9,0
22,00
 
26,00
2214 ,00
141,50
48,00
Pärlini veenina
486
Puittarindid
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
83
Kataloog 122213
4861
Tammepuidust pruss, immutatud
2
m3
 
 
8400,00
 
 
16800,00
1 073,72
8400,00
 
487
Sooja- ja hüdroisolatsioon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
84
KAV-13-28
4871
FIBO kruusast katuse kalle
57
m3
0,6
34,2
827,86
 
156,00
52523,22
3 356,85
983,86
 
85
ISO-06-15
4872
Aurutõke
380
m2
0,1
38,0
22,60
 
26,00
9576,00
612,02
48,60
 
86
ISS-10-31
4873
Isover koormusttaluv villaplaat OL-P-170
380
m2
0,2
76,0
414,20
 
52,00
161348,00
10 312,02
466,20
 
87
ISS-08-15
4874
Tuulutussoonega jäik klaasvillaplaat Isover OL-TOP 30 mm
380
m2
0,2
76,0
89,04
 
52,00
37787,20
2 415,04
141,04
 
488
Katusekatted
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
88
KAR-08-18
4881
Lamekatuste kate kummibituumenist SBS-Uniflex pealmine kiht 4,5mm, alumine kiht 3,0mm
392
m2
0,6
235,2
209,88
 
156,00
118964,16
7 603,20
365,88
 
5
RUUMITARINDID JA PINNAKATTED
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
51
Vaheseinad
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
516
Puit- ja kipsplaatvaheseinad
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
89
VPL-01-21
5161
Kipsplaatidest vahesein GN13+GN13, kivivill 95mm, metallkarkass, samm 600mm, GT70/70
610
m2
0,8
488,0
166,94
 
208,00
203337,40
12 995,63
374,94
 
52
Siseuksed
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
525
Puituksed
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
90
AVU-80-69
5251
Kasespooniga sileuks, lakitud M7-10x21-22, liistud, tammepuidust lävepakk
52
tk
4,2
218,4
4980,00
 
1092,00
497452,80
31 793,03
6072,00
 
53
Siseseinte pinnakatted
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
531
Värvkatted
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
91
MAL-09-20
5311
Seinte värvimine 2x akrüüllateks värviga Vivacolor Vivaplast 20 koos toonimisega
925
m2
0,4
370,0
19,04
 
124,00
63492,00
4 057,88
143,04
Kipsvahesein
92
MAL-09-20
5312
Seinte värvimine 2x akrüüllateks värviga Vivacolor Vivaplast 20 koos toonimisega
660
m2
0,4
264,0
19,04
 
124,00
45302,40
2 895,35
143,04
Bet. Seinad
93
MAL-19-01
5313
Seinte paremakvaliteediline värvimine EPO värviga koos kruntimisega
282
m2
0,3
84,6
208,50
 
117,80
68762,88
4 394,75
326,30
Trepikoda
534
Krohv- ja tasandus
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
94
MAV-08-65
5341
Seinte lauspahteldus, kolm korda
925
m2
0,7
647,5
33,75
 
217,00
171726,25
10 975,31
250,75
 
535
Plaatkatted
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
95
VOV-00-42
5351
Niisketes ruumides pindade vooderdamine plaatidega Ragno Mattone 200x200, koos aluspindade ettevalmistamise ja niiskustõkke paigaldamisega
297
m2
1,7
504,9
309,40
 
527,00
357974,10
22 878,71
836,40
 
54
Lagede pinnakatted
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
541
Värvkatted
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
96
KOV-02-06
5411
Paneellagede viimistlemine värvi alla
720
m2
0,3
216,0
12,68
 
88,40
28224,00
1 803,84
101,08
 
97
MAL-18-02
5411
Lagede värvimine 2 korda niiskuskindla värviga Vivacolor
36
m2
0,4
14,4
22,80
 
148,80
2963,52
189,40
171,60
Trepikoja lagi
55
Treppide pinnakatted
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
553
Astmete epokatted ja pinnakõvendid
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
98
PÕE-02-05
5531
Epoksmastiksist põrand paksusega 10mm
127
m2
0,6
76,2
663,00
 
169,00
97078,80
6 204,47
832,00
Trepid + trepikoja põrand
56
Põrandad ja põrandakatted
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
562
Põrandatasandus
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
99
PÕB-02-11
5621
Betoonist V20/25; B25, tasanduskiht kalde andmiseks
8
m2
0,2
1,6
14,04
 
52,00
195,52
12,50
66,04
 
100
PÕB-02-12
5622
Betoonist C20/25; B25, tasanduskiht 20mm
392
m2
0,2
78,4
38,61
 
72,80
20842,64
1 332,09
111,41
 
101
PÕB-01-20
5623
Betoonpõrandate lihvimine (silendamine)
650
m2
0,4
260,0
2,24
16,00
104,00
32656,00
2 087,10
122,24
 
565
Plaatpõrandad
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
102
PÕP-03936
5651
Keraamilistest plaatides, Paradyz Iowa 300x300mm põrandad Vetoniididst tasandusega
80
m2
1,3
104,0
248,10
 
403,00
61760,00
3 947,18
651,10
 
567
Sooja-, heli- ja hüdroisolatsioon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
103
ISO-05-26
5672
Horisontaalne hüdroisolatsioon Xypex Concentrate
80
m2
0,3
24,0
88,00
 
78,00
8912,00
569,58
166,00
 
568
Rullmaterjalist põrandakatted, vaibad
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
104
PÕR-01-06
5681
PVC kate Tarkett Sommer Linosom Veneto 2,5mm koos aluskatte ja liistudega
650
m2
0,7
455,0
245,37
 
182,00
242300,50
15 485,82
427,37
 
57
Eriruumide pinnakatted
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
571
Treppide viimistlus külgedelt, trepimarsside ja podestide alt
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
105
MAL-08-05
5711
Betoonpindade värvimine akrülaatvärviga
60
m2
0,3
18,0
21,60
 
117,80
3416,40
218,35
139,40
 
6
SISUSTUS, INVENTAR JA SEADMED
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
61
Sisustus ja mööbel
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
612
Mööbel
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
106
Kataloog 850746
6111
Lasteaia tüüpsisustus
1
kmpl
 
 
791598,00
 
 
791598,00
50 592,33
791598,00
 
62
Inventar
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
107
SXT-60-50
6211
Dušisegisti Oras Safira Classic 2147 ja torustiku paigaldamine
3
kmpl
8
24,0
2836,60
 
2080 ,00
58429,80
3 734,34
4916,60
 
108
SXT-50-04
6212
WC poti (Tšehhi) ja torustike paigaldus
3
kmpl
16
48,0
2720,00
 
4160,00
207840,00
13 283,40
6880,00
 
109
SXT-06-01
6213
Valamu Ido Aniara, segisti Oras 280, torustike paigaldus
3
kmpl
24
72,0
3203,60
 
6240,00
458890,80
29 328,47
9443,60
 
110
Kataloog 850467
6214
Dušikardina hoidja, kroom
3
tk
 
 
545,00
 
 
1635,00
104,50
545,00
 
111
Kataloog 850753
6215
Dušikardinad
3
tk
 
 
368,00
 
 
1104,00
70,56
368,00
 
112
Kataloog 850266
6216
Lasteaia köögisisustus ELECTROLUX
1
kmpl
 
 
257967,00
 
 
257967,00
16 487,10
257967,00
 
113
XXS-02-56
6217
Vedelseebi, paberkäteräti hoidjad, prügikorvid, peegel
3
kmpl
1,5
4,5
1604,00
 
390,00
6567 ,00
419,71
1994,00
 
114
ESE-14-26
6218
Orbis Apollo optiline suitsuandur + alus
44
tk
0,3
13,2
156,00
 
78,00
7893,60
504,49
234,00
 
8
EHITUSPLATSI KORRALDUSKULUD
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
81
Ajutised ehitised ehitusplatsil
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
811
Soojakud ja olmeruumid
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
115
ABI-03-04
8111
Soojakute laenutus 10tk
6
kuu
 
0,0
 
60000 ,00
 
360000,00
23 008,19
60000,00
 
116
ABI-03-06
8112
Välikäimlate laenutus 5tk
6
kuu
 
0,0
 
7500 ,00
 
45000,00
2 876,02
7500,00
 
812
Teed ja laod
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
117
TEE-05-10
8121
Ajutised teed ja platsid, paksusega kuni 300mm
1450
m2
0,1
145,0
76,10
106,80
17,68
128394,60
8 205,91
200,58
 
815
Piirded ja reklaamtahvlid
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
118
PIM-14-01
8151
Ehituse ajutise piirde ja värava paigaldamine
275
m
0,2
55,0
128,53
 
52,00
38205,75
2 441,79
180,53
 
119
MIT-02-27
8152
Metallist reklaami ja viitade alused, postid, ilma reklaami maksumuseta
1
tk
2,1
2,1
1545,00
 
546,00
2691,60
172,02
2091,00
Objekti informatsiooni- tahvel
120
TEE-06-11
8153
Liiklusmärkide paigaldamine (keskmine)
1
tk
1,2
1,2
 
320,00
312,00
758,40
48,47
632,00
 
82
Ajutised tehnosüsteemid
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
823
Valgustus
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
121
MIT-04-04
8231
Ajutised valgustused ja liinid koos pärastise eemaldamisega
110
jm
0,1
11,0
 
 
26,00
286,00
18,28
26,00
 
824
Side ja infosüsteemid
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
122
MIT-49-90
8231
Kommunaalteenused 6 kuud
900
m2
6
5400,0
 
 
56,00
302400,00
19 326,88
56,00
87
Veod
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
874
Jäätmekäitlus
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
123
ABI-02-10
8741
Konteineri 20m3 laenutus üks ööpäev+väljakutse
150
ööp.
1
150,0
 
440,00
 
66000 ,00
4 218,17
440,00
 
124
ABI-02-49
8742
Jäätmete vedu konteineriga 20m3 koos jäätmete sorteerimisega
22
kord
1
22,0
 
2500,00
 
55000,00
3 515,14
2500,00
 
9
EHITUSPLATSI ÜLDKULUD
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
91
Juhtimiskulud
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
913
Abitööd
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
125
MIT-49-51
9131
Mitmesugused abitööd
120
tund
1
120,0
 
 
150,00
18000 ,00
1 150,41
150,00
 
915
Valve
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
126
MIT-49-64
9151
Objekti valve
4320
tund
1
4320,0
 
 
150,00
648000,00
41 414,75
150,00
 
127
MIT-49-78
9152
Järelvalve
6
kuu
1
6,0
 
 
25000,00
150000,00
9 586,75
25000,00
 
92
Kulud abistavatele tegevustele
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
921
Mõõtmine
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
129
MIT-05-01
9211
Hoonete, rajatiste telgede mahamärkimine, geodeetiline mõõdistus
0,12
ha
1
0,1
 
 
5000,00
600,00
38,35
5000,00
 
130
MIT-05-19
9212
Telgede, paigalduskoha mahamärkimine
16
tund
1
16,0
 
 
360,00
5760,00
368,13
360,00
 
925
Lõplik koristamine
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
131
ABI-03-27
9251
Objekti koristustööd koos prügimäe maksumusega
40
tund
0,5
20,0
 
150,00
75,00
4500,00
287,60
225,00
 
Materjal kokku
7 544 807,22 EEK / 482 201,07 EUR
Masinad kokku
2 959 897,79 EEK / 189 171,94 EUR
Tööjõud kokku
6 959 833,31 EEK / 444 814,42 EUR
KOKKU
17 100 538,32 EEK / 1 092 923,60 EUR

2.4. Koond-eelarvetabel


Kood
Nimetus
Kokku EEK
Kokku EUR
Ühiku hind EEK
1
VÄLISRAJATISED
 
 
11
Etevalmistus ja lammutus
26 752,00
1 709,76
1 346,80
12
Hoonealune süvend
754 716,00
48 235,14
1 821,00
14
Hoonevälised ehitised
124 752,30
7 973,13
5 438,10
15
Välisvõrgud
109 174,00
6 977,49
14 591,48
16
Kaeved maa-alal
500 295,40
31 974,70
990,08
17
Maa-ala pinnakatted
578 241,90
36 956,39
4 406,98
18
Väikeehitised maa-alal
997 930,02
63 779,35
64 724,10
2
ALUSED JA VUNDAMENDID
 
 
21
Röstvärgid ja taldmikud
407 653,88
26 053,83
28 073,50
22
Vundamendid
163 189,44
10 429,71
3 364,95
23
Aluspõrandad
297 638,25
19 022,55
1 619,27
3
KANDETARINDID
 
 
32
Kandvad- ja välisseinad
411 7896,60
263 181,56
38 223,35
33
Vahe- ja katuslaed
167 1511,12
106 829,03
17 269,26
34
Trepielemendid
380 029,62
24 288,32
6 552,76
4
FASSAADIELEMENDID JA KATUSED
 
 
42
Aknad
739 248,92 
47 246,62
10 939,80 
43
Välisuksed ja väravad
86 112,00
5 503,56
6 968,00
47
Piirded ja käiguteed
210 265,54
13 438,42
7 311,58
48
Katusetarindid
411 212,58
26 281,27
10 613, 58
5
RUUMITARINDID JA PINNAKATTED
 
 
51
Vaheseinad
203 227,40
12 988,60
374,94
52
Siseuksed
497 452,80
31 793,03
6 072,00
53
Siseseinte pinnakatted
707 257,63
45 202,00
1 699,53
54
Lagede pinnakatted
31 187,52
1993,25
272, 68
55
Treppide pinnakatted
97 078,80
6 204,47
832,00
56
Põrandad ja põrandakatted
366 666,66
23 434,27
1 544,16
57
Eriruumide pinnakatted
3 416,40
218,35
139,40
6
SISUSTUS, INVENTAR JA SEADMED
 
 
61
Sisustus ja mööbel
791 598,00
50 592,33
791 598,00
62
Inventar
1 000 327,20
63 932,56
282 348,20
8
EHITUSPLATSI KORRALDUSKULUD
 
 
81
Ajutised ehitised ehitusplatsil
575 050,35
36 752,42
70 604,11
82
Ajutised tehnosüsteemid
302 686,00
19 345,16
82,00
87
Veod
121 000,00
7 733,31
2 940,00
9
EHITUSPLATSI ÜLDKULUD
 
 
91
Juhtimiskulud
816 000,00
52 151,91
25 300,00
92
Kulud abistavatele tegevustele
10 860,00
694,08
5 585,00

2.5. Ehitustööde üldmaksumus

Ehitustööde üldmaksumus on 17 100 538,32 EEK / 1 092 923,60 EUR.

2.6. Kubatuurühiku maksumus

Hoone kubatuur: 914,3 m2 *3,03 m = 2 770,329 m3
17 100 538,32 EEK / 2770,329 m3 = 6 172,8 EEK/m3
1 092 923,60 EUR / 2770,329 m3 = 394,51 EUR/m3

2.7. Üldpinna maksumus

Hoone brutopind: 914,3 m2
17 100 538,92 EEK / 914,3 m2 = 18 703,42 EEK/ m2
1 092 923,60 EUR / 914,3 m2 = 1 195,37 EUR/ m2
Vasakule Paremale
Eelarvestamise projekt - LASTEAED #1 Eelarvestamise projekt - LASTEAED #2 Eelarvestamise projekt - LASTEAED #3 Eelarvestamise projekt - LASTEAED #4 Eelarvestamise projekt - LASTEAED #5 Eelarvestamise projekt - LASTEAED #6 Eelarvestamise projekt - LASTEAED #7 Eelarvestamise projekt - LASTEAED #8 Eelarvestamise projekt - LASTEAED #9 Eelarvestamise projekt - LASTEAED #10 Eelarvestamise projekt - LASTEAED #11 Eelarvestamise projekt - LASTEAED #12 Eelarvestamise projekt - LASTEAED #13 Eelarvestamise projekt - LASTEAED #14 Eelarvestamise projekt - LASTEAED #15 Eelarvestamise projekt - LASTEAED #16 Eelarvestamise projekt - LASTEAED #17 Eelarvestamise projekt - LASTEAED #18 Eelarvestamise projekt - LASTEAED #19 Eelarvestamise projekt - LASTEAED #20 Eelarvestamise projekt - LASTEAED #21 Eelarvestamise projekt - LASTEAED #22 Eelarvestamise projekt - LASTEAED #23 Eelarvestamise projekt - LASTEAED #24 Eelarvestamise projekt - LASTEAED #25 Eelarvestamise projekt - LASTEAED #26 Eelarvestamise projekt - LASTEAED #27 Eelarvestamise projekt - LASTEAED #28 Eelarvestamise projekt - LASTEAED #29 Eelarvestamise projekt - LASTEAED #30 Eelarvestamise projekt - LASTEAED #31 Eelarvestamise projekt - LASTEAED #32 Eelarvestamise projekt - LASTEAED #33 Eelarvestamise projekt - LASTEAED #34 Eelarvestamise projekt - LASTEAED #35 Eelarvestamise projekt - LASTEAED #36 Eelarvestamise projekt - LASTEAED #37 Eelarvestamise projekt - LASTEAED #38 Eelarvestamise projekt - LASTEAED #39
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 39 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2013-01-26 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 218 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 3 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor Koskaa Õppematerjali autor

Kasutatud allikad

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
33
doc

NORMEERIMINE JA EELARVESTAMINE kursuseprojekt

SISUKORD KURSUSEPROJEKTI ÜLESANNE........................................................................... 2 SISSEJUHATUS..........................................................................................................3 1. ARHITEKTUURNE-TEHNILINE LAHENDUS.................................................... 4 1.1. Hoone üldiseloomustus............................................................................................................. 4 1.2. Mahulis-plaaniline lahendus......................................................................................................4 1.3. Aknad, uksed, väravad...............................................................................................................5 1.4. Põrandad....................................................................................................................................6 1.5. Ripplaed.........................................................................................

Vundamendid
thumbnail
56
docx

Eelarvestamise kursusetöö

PÄRNU MNT 153 EELPROJEKT KURSUSEPROJEKT Õppeaines: EELARVESTAMINE JA NORMEERIMINE Õpperühm: Õppejõud: Esitamiskuupäev:……………. Üliõpilase allkiri:…………….. Õppejõu allkiri: ……………… Sisukor Vorm I Pakkumuse esildise vorm.......................................................................................................21 Tabel5: Pakkuja äritegevus [3] Tallinn 2015 ........................22 Vorm II Pakkuja

Eelarvestamine
thumbnail
50
docx

Eelarvestamise projekt

Saabas EELARVESTAMISE PROJEKT KURSUSEPROJEKT Õppeaines: EELARVESTAMINE JA NORMEERIMINE Ehitusteaduskond Õpperühm: Juhendaja: Esitamiskuupäev:……………. Üliõpilase allkiri:…………….. Õppejõu allkiri: ……………… Tallinn 2015 SISUKORD 1.DETAILNE PAKKUMISEELARVE................................................................................................4 2.AJA- JA MAKSEGRAAFIK..........................................................................................................15 2.1.Ajagraafik.................................................................................................................................15 2.2.Maksegraafik...................................................................................................

Eelarvestamine
thumbnail
33
doc

Ehituse organiseerimise kursuseprojekt

SISUKORD KURSUSEPROJEKTI ÜLESANNE........................................................................... 3 SISSEJUHATUS..........................................................................................................4 1 ARHITEKTUURNE OSA......................................................................................... 5 1.1 Hoone üldiseloomustus.............................................................................................................. 5 1.2 Hoone tehnilised andmed .......................................................................................................... 5 1.3 Mahulis-plaaniline lahendus.......................................................................................................6 1.4 Tehnoökonoomilised näitajad.....................................................................................................7 1.5 Välisviimistlus............................................................................

Ehituse organiseerimine
thumbnail
48
pdf

Ehituse organiseerimine ja tehnoloogia

Töövõtja peab vältima püsiehitise mistahes osas tekkida võivat altuhtumist. Kui uhtumine siiski aset leiab, peab Töövõtja selle koheselt likvideerima viisil, mis rahuldab Inseneri. 3) Pinnase kaevandamine sisaldab ka pinnase vedu. Pinnase vedu mulletesse või muudele täitealadele võib toimuda ainult siis, kui pinnase paigaldamiskohas töötavad piisava tootlikkusega laotamis- ja tihendamismasinad, mis suudavad tagada sellise töötulemuse, nagu näeb ette projekt. 4) Välja kaevatud sobivat pinnast, mis Projekti järgi ei kuulu ülejäägi hulka, ei tohi Objektilt ära vedada, välja arvatud need juhud, kui selleks on olemas Inseneri eriluba. Kui töövõtjal on küll luba sobivat pinnast töökorralduse huvides objektilt ära vedada, kuid kui selle tagajärjel tekib objektil pinnase puudujääk, peab Töövõtja tekkinud puudujäägi korvama. 5) Kui kaevandamise kohas esineb sobivat ja sobimatut pinnast koos, peab Töövõtja juhul, kui Insener

Ehitus
thumbnail
54
pdf

Ehituse organiseerimise projekt

......................................................................................................................... 27 SISSEJUHATUS Ehituse organiseerimise projekti osatähtsus ehituses seisneb selles, et tööd kulgeksid loogilises järjekorras, selgitab välja objekti resursivajaduse ning lisaks sellele, et kõik tööd, mis on vaja teha saaksid ka tehtud. Oleks paberil kirjas, mis on vaja teha ehk ei avastaks ühel hetkel, et mingi töö jäi tegemata vms. Samuti aitab organiseerimise projekt planeerida objektil erinevate asjade asukohta, et nad ei jääks hiljem mingisugusele tööle jalgu. Näiteks olen ise olnud objektil, kus on laokonteinerit ümber tõstetud kolmel korral, mida oleks saanud vältida, kui oleks tehtud olnud organiseerimise projekt, et teada kohe, kuhu konteiner panna. Antud näidet arvesse võttes, tekitab laokonteineri ümber tõstmine lisatööd, mille arvelt venivad ka teised tööd, mida oleks saanud teha ümber tõstmise arvelt.

Ehituse organiseerimine
thumbnail
30
pdf

HOONE KAVANDAMINE

1.1.2. Kinnistu andmed Kinnistu aadress: Valgu 5, Valgu küla, Märjamaa vald, Raplamaa Katastritunnus: 50404:001:0073 Krundi kasutamissihtotstarbed: Ühiskondlike ehitiste maa 100% 1.1.3. Ehitusprojekti tellija Nimetus: Jüri Tamm Reg. nr./isikukood: 300000000 Kontaktandmed: tel. +372 5343 6389, [email protected] 5 1.1.4. Projekteerija Ärinimi: GP Projekt OÜ Reg. nr.: 00000000 Aadress: Nurga 6-68, Maardu, 74113 e-post: [email protected] Esindaja: Grigori Ponomarjov, GSM +372 5668 8304 6 2. ASENDIPLAAN 2.1. Lähteandmed Asendiplaani koostamise aluseks on Tallinna tehnikakõrgkooli ,,Rapla raj. Valgu 5" maa-ala plaan ja asukohaskeem. 2.2. Olemasolev olukord 2.2.1. Paiknemine Krunt asub Märjamaa vallas, Valgu külas, aadressil Valgu 5. 2.2.2

Hoone osad
thumbnail
21
doc

Eelarvestamine ja normeerimine Kursuseprojekt

[email protected] truubid geovõrgud, Roadservice OÜ Timo Vares 53488175 6506411 [email protected] geotekstiil Amifax OÜ Imre Leppik 56459943 56459943 [email protected] truupide ehitus Edise Ehitus OÜ üld 3325773 [email protected] truupide paigaldus PIIBER PROJEKT OÜ üld 53484371 7422363 [email protected] truubid ja torusillad Alltöövõtjad Feralco Team OÜ üld 5211500 6626075 [email protected] masinate rent mullatööd, kaevetööd,

Teedeehitus




Meedia

Kommentaarid (3)

IKEA17 profiilipilt
IKEA17: tundub okei
08:39 11-12-2018
helikiima profiilipilt
helikiima: Oli abiks
14:25 04-12-2014
IKEA17 profiilipilt
IKEA17: ok
08:40 11-12-2018



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun