hindavad meie riigi baarmene teiste riikide külalised. Palju suhtlust toimub lobbybaaris, baarmen peab oskama suhelda (kus teater on, millal saun lahti tehakse, mis toite menüüs on jne ei puutu baari aga peab oskama vastata). Müügiks põhilised alkohoolsed joogid, piiratud valikus kokteilid, segujoogid, paar sorti õlut ja kuumasid jooke. Mõned kergemad toidud (suupisted, salat). Töö intensiivne, vajalik võõrkeeleoskus (soome, inglise). Päevane avalik baar Töötavad päeval. Antakse ka süüa, toitude valik ei ole eriti suur (kaks suppi 3-4 baari, paar magustoitu). Põhilised alkohoolsed joogid, mõned kokteilid. Tihedam tööaeg 12-14.00 lõunal. Õhtul meelelahutusprogramm. Baarmen peab oskama ettekandja tööd. Töö päevane, ei kesta ööni. Pubi, õllebaar tõlkes õllerestoran, õllebaar. Õlu peab olema tähtsuselt number üks! Vähemalt 10 erinevat õllesorti, vaadiõlu ja pudeliõlu. Toidud on suunatud õlle kõrvale
meie riigi baarmene teiste riikide külalised. Palju suhtlust toimub lobbybaaris, baarmen peab oskama suhelda (kus teater on, millal saun lahti tehakse, mis toite menüüs on jne ei puutu baari aga peab oskama vastata). Müügiks põhilised alkohoolsed joogid, piiratud valikus kokteilid, segujoogid, paar sorti õlut ja kuumasid jooke. Mõned kergemad toidud (suupisted, salat). Töö intensiivne, vajalik võõrkeeleoskus (soome, inglise). Päevane avalik baar Töötavad päeval. Antakse ka süüa, toitude valik ei ole eriti suur (kaks suppi 3-4 baari, paar magustoitu). Põhilised alkohoolsed joogid, mõned kokteilid. Tihedam tööaeg 12-14.00 lõunal. Õhtul meelelahutusprogramm. Baarmen peab oskama ettekandja tööd. Töö päevane, ei kesta ööni. Pubi, õllebaar tõlkes õllerestoran, õllebaar. Õlu peab olema tähtsuselt number üks! Vähemalt 10 erinevat õllesorti, vaadiõlu ja pudeliõlu. Toidud on suunatud õlle kõrvale
1862 esimene baariraamat, kokteiliraamat Jerry Thomas koostas selle raamatu. 1869 toimus esimene teadaolev kokteilide võistlus ja võitis Harry Johnson.1920-1930 hakati ka euroopas vägas suures koguses kokteile valmistama. Usa keelas alkoholi ära 1920-1930 aastatel, siis hakkas salajook liikuma käidi väga palju üle piiri mehhikos joomas, alguse sai ka mafia sellel ajal. 1951 loodi asutus I.B.A rahvusvaheline baarmenide assotsatsioon. Iba-world.com Dry Martini 1860 dzinn ja vermut Margarita 1921 Baariliigid: 1.kokteilibaar- selles baaris tehakse kokteile, baaris peab olema väga suures valikus erinevaid komonente millest kokteili teha, täidavad ka kliendi erisoovid, töövahendid on hästi kvaliteetsed, kokteilibaar on tipp kuhu baarmen saab jõuda. 2.Laevabaar inimesed on 2 nädalat laeval kruiisi, teenindaja peab kokku suutma
Baaritöö vahendid Shaker- raputi- klassikaline(koosneb kolmest osast, valmistatud roostevabast terasest, keskmisel osal on sisseehitatud sõel. Bostoni shaker(koosneb kahest osast, alumine klaas on roostevabast terasest ja ülemine klaasist). Seguklaas- klaas, milles valmistatakse jooke mida ei shakeita, vaid segatakse Baari sõel- kastutatakse kurnamiseks, jää vältimiseks Baari lusikas Kokteili segaja segamisaeruke Jäänõu- tanggid, Metalis mesuurid, ehk mõõtenõud- 2,4,6 cl Jääsõel- aukudega ja sakid servad Mahlapress- sidrunmahla, apelsiini mahl segujookides Noad- sakilise srvaga, et puuvilju lõigata Riiv- riivitakse shokolaadi, muskaati, sidruki koort Plastmassist lõikelaud Jäävasa- haamer Jääpuustaja- tehakse prapeer jääd(killud) Korgitser-veinupudelite avaja Vahuveini pudelite avaja Tavaline avaja- õllepudeli, karastusjookide avamiseks Konservipurgi avaja Käterätikud Kokteili tikud- võib tüsta näpuga, kui tikk ei lähe joog
Programm „Kutsehariduse sisuline arendamine 2008-2013“ SIRJE REKKOR ANNE KERSNA ANNE ROOSIPÕLD MAIRE MERITS TOITLUSTUSE ALUSED KOHANDANUD: ANA KONTOR 2013 1 SISUKORD 1. Toitlustusettevõtete ja teenuste liigid 4 Toitlustusettevõtete tüübid ja äriideed 4 Kiirtoiduettevõtted 6 Kohvikud 8 Sööklad ja teised suurköögid 10 Restoranid 13 Baarid 19 Catering-ettevõtted 21 2
turismiettevõtluse spetsialiseerumise lõpueksami märksõnad Teeninduspsühholoogia 1. Teenindusühiskonna ja majanduse areng Teenindusühiskonna tekke ja kasvu peamised põhjused tulenevad ühiskonna ja töömaailma muutustest: Kasvav jõukus suurem nõudlus teenuste järele nagu kodu koristamine, akende pesemine jm mida varem tehti ise. Vaba aja väärtustamine suurem nõudlus reisi, SPA, toitlustusteenuste järele. Suuremad eluootused suurem nõudlus hooldekodude ja tervishoiuteenuste järele Vajaduse kasv teeninduslike oskuste järele. Toodete suurem kompleksus suurem nõudlus remondi ja parandusteenuste järele. Kasvav komplitseeritus igapäevaelus suurem nõudlus abielunõustajate, advokaatide, maksunõustajate, töönõustajate järele. Kasvav tähelepanu ökoloogiliste ja säästva arengu küsimustele suurem nõudlus.
mineraalaineid, sh. kaltsiumit 800 mg, fosforit 800 mg, rauda 14 mg, magneesiumi 300 mg. Mineraalained on veel mikroelemendid jood, koobalt, vask, seleen jt., mida vajatakse väga väikestes kogustes, kuid on organismi arenguks vajalikud. Vitamiinid on erineva keemilise koostisega keemilised ühendid, mis on vajalikud organismi normaalseks funktsioneerimiseks. Jagunevad veeslahustuvateks C-, P- ja B-rühma vitamiinid ning rasvaslahustuvateks A-, D-, E-, F- ja K-vitamiinid. C-vitamiin on skorbuudivastane ja organismi üldiselt tugevdav vitamiin. Põhiline allikas on värsked puu- ja köögiviljad ning marjad. Päevane vajadus 60 mg. 2 P-vitamiin reguleerib vererõhku, tugevdab veresooni ja soodustab C-vitamiini omastamist. Leidub mustas sõstras, sidruni koores, paprikas, mustas aroonias, naturaalses tees jm. B-rühma vitamiine leidub rohkem maksas, pärmis, lihas, piimas, teraviljasaadustes
VILJANDI ÜHENDATUD KUTSEKESKOOL KOKK TEENINDUSE LIIGID JA JOOKIDE SERVEERIMINE Referaat Sisukord: 1. Teeninduse liigid 1.1. Iseteenindus Viljandi 2010 1.2. Osaline teenindus 1.3. Täisteenindus 2. Jookide serveerimine 2.1. Iga jook maitseb ainult oma õigest klaasist hästi 2.2. Joogietikett näeb ette jookide pakkumist õigel temperatuuril, mis jällegi aitab konkreetse joogi maitsel hästi esile tulla 2.3. Klaasid 2.4. Klaaside käsitlemine 2.5. Jookide garneering 2.6. Kuumade jookide serveerimine 2.7. Külmade jookide serveerimine 2.8. Kangete alkohoolsete jookide ja likööride serveerimine 2.9. Ole alati puhas, korrektne ja diplomaatiline Teeninduse liigid
Kõik kommentaarid