Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
✍🏽 Avalikusta oma sahtlis olevad luuletused! Luuletus.ee Sulge

"aprikoosi" - 67 õppematerjali

aprikoosi - õunanektar (puuvilja sisaldus 45%) Mahlajook: Õuna-porgandijook (puuvilja sisaldus 40%) Virsiku-õunajook (puuvilja sisaldus 40%) Õuna-porgandi-maasikajook (puuvilja sisaldus 40%) Marjajook (puuvilja sisaldus 40%) Multifruktijook (puuvilja sisaldus 40%)
thumbnail
1
doc

Selveri märgitooted

Selveri märgitooted Selveri laiast kaubavalikust leiad nüüd hulgaliselt Selveri märgitooteid. Tooteperekonna kujundamisel oleme arvestanud parima hinna ja kvaliteedi suhtega, nii on märgitooted oma kaubagrupis soodsamad. Toidukaupadest kuuluvad tooteperesse Selveri mahlad, vitamiinijoogid, õlu, saiad, munad, ketsup, majonees, pähklisegu, maisihelbed, kakaopallid, müsli, jogurti, makaronid, jahu, suhkru, pelmeenid, kiirnuudlid, toiduõli, erinevad hoidised (ananassilõigud, puuviljakompoti, pirnikompoti, kirsikompoti, ploomikompoti, virsikukompoti, letso, pritamin paprika, peperoni, erinevad kurgihoidised, maisi konservid, herned), dzemmid (aprikoosi, maasika, metsamarja ja mustsõstra), pähklikreemi, jäätised (1 l vanilli koorejäätis ja vanilli koorejäätis glasuuris 90 ml). Samuti leiad Selveri märgitoodete seast kuivtoidud ja konservid lemmikloomadele. Selveri märgitoodete seast leiad ka kvaliteetse külmpressitud oliiviõli (500...

Majandus → 10. klassi majandus
8 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Keemia

männi okastes. Etaanhape e äädikhape tekib roistumisel, kõdunemisel, mädanemisel, käärimisel õhu käes. Leisub uriinis Propaaanhape e juustuhape annab juustule hea maitse Butaanhape e võihape Estrid ühendid, mis moodustuvad hapete reageerimisel alkoholiseda * leidub looduses eeterlike ülidena taimedes (palderjan, sidrun, apelsin, piparmünt) * Meeldiva lõhnaga vedelad või tahked ained (nt. Etüülbutanaat aprikoosi lõhn, etüümetanaatrummi lõhn, pentüületanaat banaani lõhn) Rasvad rasvhapete ja propaantriooli estrid * väsrvuseta, maitseta, lõhnata * veest kergemad * tema agregaatolek sõltub koostisesse kuuluva rasvhappe radikaalist * kui radikaalis esineb kaksiksidemeid, on rasv vedel * küllastunud rasvhappe radikaali puhul on rasv tahke * Vedelad rasvad e rasvõlid nt: taimerasvad, hülge ning vaal rasvad * vees ei lahustu

Keemia → Keemia
57 allalaadimist
thumbnail
4
pdf

Estrid

................................................................................................. Nt: ........................................................................................................................................................... Estrite tähtsamad esindajad: etüülmetanaat - rummi lõhn ................................................................................................................................................................ etüülbutanaat - aprikoosi lõhn ................................................................................................................................................................ isopentüületanaat - pirni lõhn ................................................................................................................................................................ polüestrid - lavsaan .............................................................................................................

Keemia → Keemia
42 allalaadimist
thumbnail
2
odt

Estrid, lipiidid, rasvad

Estrite teket nimetatakse esterdamiseks ehk estrifikatsiooniks. Karboksüülhape+Alkohol=Ester+Vesi CH3CHOOH+CH3OH=CH3COOCH3+H2O Etaanhape Metanool Metüületanaat *Estreid leidub looduses eeterlike õlidena taimedes. Mõnel Taimel on eeterikke õlisid enam juurtes(palderjan),teistel viljakoores(sidun,apelsin),kolmandatel lehtedes(piparmünt) jne. *Estrid on enamasti meeldiva lõhnaga meeldiva lõhnaga vedelad või tahked ained . Näiteks on etüülbutanaadil aprikoosi, etüülmetanaadil rummi, pentüületanaadil banaani lõhn jne *Meeldiva lõhna tõttu kasutatakse estreid parfümeerias ja puuviljaessentsidena toiduainetetööstuses *Kasutatakse veel ravimite,plastmasside,kunstkiu jne. Valmistamisel. Rasvad *Rasvad on estritega väga sarnase koostisega *Karboksüülhappeks on rasvhape *Alkoholiks kolmealuseline alkoholglütserool Rasvade omadused *Puhtad rasvad on värvuseta,maitseta,lõhnata ja veest kergemad

Keemia → Keemia
11 allalaadimist
thumbnail
7
doc

Menüü

Pärnumaa Kutsehariduskeskus Kokk Arina Savrasova Hotell Strand menüü Juhendaja: Kaire Vohu Pärnu 2009 1 EELROAD Suitsukanasalat serveeritud 55. tartar kastmega Mozzarellatomatisalat serveeritud 65. seedermänniseemnetega Gratineeritud rohekarbid ilmestatud 65. avokaadotomati salati ja balsamico vinegrettiga Lõhe tartar serveeritud kalamarjavahuga 70. Värske köögiviljasalat lutserni idude ja 40. pestokastmega ...

Toit → Kokandus
92 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Lipiidid

Sissejuhatav küsimus: mis vahe on lipiidil ja rasval? Kumb köögis on kasutusel?Lipiid rasv. Lipiidid jagunevad rasvadeks ja vahadeks. Seega köögis on rasv kui ka vaha. 1. Millest rasvad koosnevad?Rasvad koosnevad alkohol+hape. Glütserool+ 3 rasvahapet rasv+vesi ester+vesi 2. Mis ainest koosnevad lõhnad? (Aprikoosi lõhn jne)Lõhnad koosnevad estritest. Millest saab aprikoosirasva. Etüülbutanaat aprikoosilõhn C2H5OH+C3H7COH (piiritus)+ (võihape)Lipiidid ei talu aluselist ega happelist keskkonda 3. Kas lõhnaainetele on parem neutraalne või happeline keskkond?Neutraalne. Happelises hakkavad lagunema 4. Kas kergemini lagunev kaksikside on taimeõlil või pekil?Tahked rasvad on üksiksidemetega. Õlil on kaksikside laguneb halvemini 5. Mida tähendab rasva seebistumine supis?Seebistumine tekib supi liigsel keetmisel, kui keeta metalle köögiviljadest välja mis rasvadega moodustavad soolad e. seebistuvad 6. Mis on rasvade rääsumises halba?Te...

Keemia → Keemia
10 allalaadimist
thumbnail
1
docx

Prantsuse köögi ülevaade

Toitude serveerimine: Toite serveeritakse väga kaunilt, kuigi lihtsalt. Soojade toitude jaoks vaagnad kuumendatakse. Toidud asetatakse nii, et selgelt on näha, millistest toiduainetest need koosnevad. Toiduained ei segata palju, vaid kasutatakse eri liikidena. Piima ja koort tarvitatakse ainult rõõsalt Hommikusöök: Petit Déjeuner Värske sai (baguette, croissant vms) Kuuma piimaga kohv (cafe au lai) Kuum sokolaad (chocolat chaud) Moos (maasika-, aprikoosi) Või · Sauce béarnaise on kuulus kaste prantsuse köögist. Kastme koostisosad on või, munakollased, valge vein, salottsibul, must pipar, estragon. Serveeritakse praetud, küpsetatud või grillitud liharoogade juurde, ent sobib ka keedetud aedviljade kõrvale. · Bouillabaisse Traditsiooniline Provance'i kalaroog (pärit Marseille'st), mida valmistatakse erinevatest kaladest ja ...

Toit → Kokandus
11 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Arutlus Ristisõdade tagajärjed Idamaadele ja Euroopale

Ristisõdades olid vastakuti 3 tsivilisatsiooni: läänemaailm, islamimaailm ja Bütsants, mille vahel küll süvenes vaen, kuid mis said sõja lõppedes mõjutatud üksteisest. Ristisõdade tulemusena virgus eurooplaste suhtlemine Idamaadega: arenes kaubandus, õpiti tundma paljusid tundmatuid käsitöövõtteid, nagu näiteks paberi valmistamine, mis on tänapäeva Euroopas äärmiselt tähtsaks materjaliks saanud. Peale selle tutvuti ka võõramaa saadustega: roosuhkru, riisi, aprikoosi ja sidruniga, mida leiab pea kõigi eurooplaste toidulaualt. Euroopas algas kiire kaubavahetuse ja käsitöö areng, vabaneti Bütsantsi vahendusest kaubanduses ning juhtivateks said peamiselt suured Itaalia kaubandus- ja sadamalinnad, kes auahnelt suutsid suurendada idakaubandustest saadavaid kasumeid ning tänu millele on Itaalia praegugi üks arenenumaid riike Euroopas ja võib öelda, et ka maailmas.

Ajalugu → Ajalugu
72 allalaadimist
thumbnail
3
docx

Kanga kirjeldus.

1 KLEIT Pildil on küll halli tooni, aga tegelikkuses oleks see aprikoosi tooni. Kandmishooaeg ­ soe kevad / suvi. Sihtgrupp- noored aktiivsed naised, kes hindavad riiete juures mugavust, kuid samas soovivad tuua esile oma loomulikku ilu ning figuuri. Lõikeline lahendus on lihtne ja minimalistlik ning rõhutab naiselikku

Muu → Eriala tutvustus
78 allalaadimist
thumbnail
16
doc

TORDID

Tort kaetakse pealt pumatiga, mille koostisse kuuluvad vesi ja pumatipulber Fondant. · Sporditort Kolm lehttaignakihti liidetakse, määritakse pealt ja külgedelt puuviljatäidisega. Küljed purutatakse lehttaignapuruga ning tort kaunistatakse pealt valge või värviliste pumatitega. Liivataignast tordid Liivataignast tordid Glaseeritud liivataignatordid · Tort ,,Aprikotiin" Kaks liivataignast põhja liidetakse võikreemiga, millele on lisatud aprikoosi likööri. Ääred purutatakse liivataignast puruga. Pealt kaunistatakse tort kahte värvi pumatiga s.t. tort kaetakse valge pumatiga, pritsitakse peale pruuni pumatit ja terava noaga moodustatakse muster. Tordi äärde pritsitakse väikese sakilise või ümmarguse tülliga muster, mille peale asetatakse puuviljad ja pähklipuru. Pumati peale puuvilju ei tohi asetada, sest puuvilja niiskus sulatab pumati. 7 Liivatordid kohupiimakreemiga

Toit → Pagar-kondiiter
48 allalaadimist
thumbnail
14
pdf

Võrdlustabel toitlustusettevõtte supi ja prae kohta

grillitud köögiviljad 25L,G põldmarjakastmega 32L,G  www.tervisekohvik.ee  www.tervisekohvik.ee  www.tervisekohvik.ee Köögivilja-kanasupp3,50 Üllatuslik peedisupp3,90 Üllatuslik peedisupp3,90  Talviselt toitev köögiviljasupp  Aprikoosi, tšilli, sibula ja  Aprikoosi, tšilli, sibula ja kanafileega(www.tervisekohvik.ee piparkoogiga piparkoogiga )  Mahlane sealihahautis  Metsaseene ja kikerherne Aurutatud lõhe soojade õuntega7,90 raguu rosmariiniga6,50 aedviljadega9,90  Sea kaelakarbonaad, õunad,

Toit → Toit ja toitumine
6 allalaadimist
thumbnail
8
doc

"Martsipan" referaat

8. Millest tehakse persipani? 9. Miks ei tohi martsipani söömisega liialdada? 10. Kuidas saab kodustes tingimustes värvida martsipan mustaks ja siniseks? 5.2 Vastused 1. Mandlid ja suhkur. 2. Pärsiast. 3. Ravimiteks. 4. Purustatakse mandlid ja segatakse suhkruga. Seejärel peenestatakse ja segatakse veel kuni muutub ühtlaseks. Kuumutatakse hoolikalt segades. 5. 90%. 6. Toor-, figuur-, katte, viini ja piimamartsipan. 7. Sest see kipub laiali valguma. 8. Suhkrust ja visiku- või aprikoosi semmnete sisust. 9. Sest see on väga kaloririkas ja ka allergiat tekitav. 10. Must- söetabletid, sinine- rukkilille kuivatatud õied.

Toit → Kokandus
23 allalaadimist
thumbnail
7
pptx

KAubatundmine- Lõhnad ja parfüümid

lisab parfüümile klassikalist elegantsi. Lõhna hind 730. Landcome Click to edit Master text styles Second level Landcome esitleb suursugust ja väärikat lille Third level puuviljaliste aroomidega parfüümi Benghal. Hurmav, joovastav ja maagiline aroom avaneb valguskiirena Fourth level mandariini ja nooruslikku elujõudu väljendava aprikoosi lõhnabuketiga, millele veel lisanduvad vürtsised Fifth level kaneelinüansid. Lõhnasüdames Benghal võlub joovastava osmantuse ja jasmiini õiebuketiga. Põhjas on sandlipuu soe sensuaalne hõõgus segatud provokatiivse valge muskusega, mis annab lõhna kasutajale kordumatu ilu ja galmuursuse. Lõhana hind 650.

Õigus → Müügiõpetus ja...
35 allalaadimist
thumbnail
18
ppt

Prantsuse köögi ülevaate esitlus

Prantsuse köök Gustav Adolfi Gümnaasium 9.C klass Kaari Kink Kirke Krämann Karmen Karniol Liina Nõmm Prantuse köök Kõrge kvaliteediga road Peen maitse Suurepärane serveerimisoskus Toidul suur tähtsus Hindavad maitseomadusi Suudavad eristada väiksemaidki nüansse Kulminaaria Köök jagatakse kolmeks: 1. Piirkondlik köök 2. Üldrahvalik köök 3. Tippköök Rahvusliku köögi omapära Parimad ja kvaliteetsemad toiduained Komponentide loomulik maitse keerulised kastmed Juur- ja puuviljad, maitsetaimed, maitseroheline. Ei sööda tangainest valmistatud putrusid Kaks tähtsamat toidukorda Peamised toiduained Köögiviljad Suured oliivipuu-, seene-, shampinjoni- kasvatused Puuviljad Piimatooted: rõõskkoor, piim, kohupiim, hapukoor, juustud Muna Enamik lihasorte Kalad: merikeel, tursk, lest, skumbria, haug, karpkala ja Mereannid: austrid, krevetid, merekarbid, vähid Toitude valmistamine Kõrgekvaliteedilised toiduained ...

Toit → Kokandus
20 allalaadimist
thumbnail
4
doc

Vihmametsades elavad loomad

ja silelaupkaimane. Tõmmukaiman võib kasvada kuni 4,5 meetri pikkuseks. Nimi ,,tõmmukaiman" on tulnud sellest, et tõmmukaimani nahka katab must pig- ment,mis aitab tal keha temperatuuri reguleerida ja on samal ajal talle ka suurepärane maskeering. Lõuna-Ameerikas elava AARA värvikaid sulgi kasutavad indiaanlased ehte- ja noolesulgedena. Sinine & kuld aarad söövad vilja, pähkleid, seemneid, salatit, porgand, kabatsokki, herneid, apelsini, banaani, õuna, kiivit, aprikoosi jpm. Puu- viljade toitmise juures tuleb kindlasti eemaldada seemned, sest need sisaldavad teatud mürkaineid mis on linnu tervisele kahjulikud. GORILLA on 2 m pikkune ja kuni 230 kg raskune suurim inimahv. Ta toitub lehte- dest ja võrsetest. Sissetungijate peleta- miseks trummeldab isasloom rusikatega rinnale. Kuigi gorilladel on pikad käed, ei hoogle nad oksalt oksale, vaid tegutsevad peamiselt maapinnal, liikumisel toetuvad nad sõrme- ja varbanukkidele. Ööbimis-

Bioloogia → Bioloogia
12 allalaadimist
thumbnail
3
docx

Külmad joogid

Külmad joogid · Mineraalvesi ­ põhjavesi, millel on mineraalsoolad, mineraal elemendid ja gaaside tõttu on neil ravitoime. Ei töödelda. Jaguneb soolasisalduse järgi. · Allikavesi ­ Sisaldab mineraalaineid mineraalveest vähem. Võib lisada mineraalsoolasid ja gaase. · Lauavesi ­ Saadakse mineraalvee, allikavee ja kraanivee segamisel. Ravitoime väike. · Kunstlikud mineraalveed ­ Valmistatakse puurkaevu veest ja lisatakse soolasid. MAHL · Toormahl ­ Saadakse toormarja pressimisel või aurutamise teel. · Konserveeritud mahl ­ Vesi eristatakse mahlast, suhkurt ei lisata. · Täismahl ­ 100% saadakse konsendraadile vee lisamisel, suhkut sinna ei lisa. · Nektar ­ Mahla sisaldus peab olema 75%, lisatakse suhkurt ja mahl sisaldab viljaliha. · Mahlajook ­ Sisaldab naturaalset toormahla 10-30%, ülejäänud vesi. · Mehu ­ Viljalihaga mahl. KOHVI VALMISTAMINE · Kvaliteetne vesi · Vee ja kohvi suhe peab olema õige (Ühe...

Toit → Toiduainete õpetus
22 allalaadimist
thumbnail
4
odt

A-veregrupp

· Säga SOBIB Piimatooted ja Õlid ja rasvad Pähklid ja Puu- ja Maitsetaimed ja Teed, taimeteed ja juustud seemned aedviljamahlad vürtsid teised joogid · Sojajuust · Lina- · Kõrvitsa- · Ananassi · Ingver · Aaloe · Soja- seemneõli seemned · Aprikoosi · Küüslauk · Ingver kohupiim · Oliiviõli · Maapähkel · Greibi · Miso · Kibuvits · Tofu · Maapähkli · Kirsi · Murulauk · Kummelit · Sojapiim või · Ploomi · Odra- eesoodust

Bioloogia → Bioloogia
10 allalaadimist
thumbnail
11
doc

Martsipan

TALLINNA TEENINDUSKOOL Jaanika Priimägi PK12-PE MARTSIPAN Referaat Juhendaja: Annely Kallo Tallinn 2012 Jaanika Priimägi Referaat SISUKORD SISSEJUHATUS ................................................................................................................ 3 MARTSIPAN................................................................................................................ 4 AJALUGU........................................................................................................................ 5 MARTSIPANI ASSORTIMENT....................................................................................... 6 FIGUUR-JA KATTEMARTSIPAN......................................................................

Kategooriata → Õpioskus
17 allalaadimist
thumbnail
10
doc

Viinamarjasordid

Chenin blanc Prantsusmaa Loire Jõe oru Valmistatakse nii kuivi kui magusaid veine. Viimased võivad olla väga pikaealised. Cheninist valmistatud veiniaroomis võib leida mee, aprikoosi ja roheliste õunte lõhna. Suhteliselt palju kasutatakse Chenini vahuveinide valmistamisel. Zinfandel California California sugulane on veidi kuulsaim oma elegantsem ja õhem. Zinfandel

Toit → Joogiõpetus
12 allalaadimist
thumbnail
7
odt

Fourchette

Ajalugu Sõna fourchette tuleneb prantsuse keelest ja tähendab eesti keeles kahvlit. Fourchette-lauas pakutakse roogi, mida saab süüa ainult kahvliga, näppude vahelt või suupistetikke kasutades. Fourchette-laud on ajalooliselt pärit prantsuse kuningakojast, kus kuningale ratsavõistluse ja väljasõitude ajal kaeti niisugune laud. Seetõttu järgitakse ka tänapäeval fourchette-vastuvõttude korraldamisel sageli just prantsuse tõlgendust, kuigi visioon fourchette-lauast pärineb märkimisväärses osas vene köögist ning venekeelsel kulinaaria- ja teenindusteoorial. Kasutamine Fourchette-laudu kasutatakse tavaliselt ametlike vastuvõttude puhul, kus lühikese aja jooksul tuleb teenindada suurt hulka külalisi. Sageli ei ole sellistel vastuvõttudel teada ka külaliste täpne arv. Loomulikult võib fourchette-laua katta ka mitteametlikel vastuvõttudel, kus peaeesmärgiks on suhtl...

Toit → Kokandus
13 allalaadimist
thumbnail
19
doc

Referaat Puuviljad

cm pikkune. Ploomi viljaliha on kollane või rohekaskollane. Maitselt on ploom tavaliselt magus, kuid osadel sortidel leidub ka magushapusid ploome. Vili on tihke ja mahlakas, ning sisaldab palju taimset suhkrut (7-13%). Võrdlemisi palju leidub seal ka vitamiine ja pektiin aineid. Olenevalt sordist valmib vili juuli lõpust oktoobrini. Ploome süüakse värskelt ja kuivatatult. Neist valmistatakse mahla, kompotti, keedist, marmelaadi, veini ja likööri. Aprikoos Aprikoos pärineb Hiinast. Aprikoosi on väga raske transportida, kuna ta läheb kiiresti plekiliseks ja rikneb. On kirsi ja ploomi sugulane. Aprikoosil on väga palju erinevaid sorte, näit. Itaalia aprikoosid on pealt sileda pinnaga, mandel aprikoosi seemneid kasutatakse nagu tavalisi mandleid. Aprikoos sisaldab kuni 12% suhkrut, rohkesti karotiini, B-rühma vitamiine ja C- vitamiini. Puuviljad on enamasti kollase- punase kirjud. Värske puuvili sisaldab rohkesti karotiini ja A ja E-vitamiini. Maitse on mahlakas ja hapukas.

Toit → Toitumisõpetus
61 allalaadimist
thumbnail
19
doc

PUUVILJAD KULINAARIAS

cm pikkune. Ploomi viljaliha on kollane või rohekaskollane. Maitselt on ploom tavaliselt magus, kuid osadel sortidel leidub ka magushapusid ploome. Vili on tihke ja mahlakas, ning sisaldab palju taimset suhkrut (7-13%). Võrdlemisi palju leidub seal ka vitamiine ja pektiin aineid. Olenevalt sordist valmib vili juuli lõpust oktoobrini. Ploome süüakse värskelt ja kuivatatult. Neist valmistatakse mahla, kompotti, keedist, marmelaadi, veini ja likööri. Aprikoos Aprikoos pärineb Hiinast. Aprikoosi on väga raske transportida, kuna ta läheb kiiresti plekiliseks ja rikneb. On kirsi ja ploomi sugulane. Aprikoosil on väga palju erinevaid sorte, näit. Itaalia aprikoosid on pealt sileda pinnaga, mandel aprikoosi seemneid kasutatakse nagu tavalisi mandleid. Aprikoos sisaldab kuni 12% suhkrut, rohkesti karotiini, B-rühma vitamiine ja C- vitamiini. Puuviljad on enamasti kollase- punase kirjud. Värske puuvili sisaldab rohkesti karotiini ja A ja E-vitamiini. Maitse on mahlakas ja hapukas.

Eesti keel → Eesti keel
18 allalaadimist
thumbnail
9
odt

Toitumisprogramm

Võrumaa Kutsehariduskeskus Turismi õppetool Leana Paistu TT-09 Toitumisprogramm Juhendaja: Luule Lipp Väimela 2010 Sisukord Sisukord................................................................................................................................................2 Esmaspäeva hommikusöök..................................................................................................................3 Esmaspäeva lõunasöök.........................................................................................................................3 Esmaspäva õhtusöök............................................................................................................................3 Arvutatud menüü, ilma parandusteta....................................................................................................4 Esmaspäeva hommikusöök..................

Toit → Toiduainete õpetus
37 allalaadimist
thumbnail
6
odt

Taimesugukonnad koos kirjeldustega

TAIMESUGUKONNAD ÕISTAIMED (Angiospermae) KLASS: kaheidulehelised (Dicotyledoneae) SUGUKOND: tulikalised (Ranunculaceae) 1) kuulub kaheiduleheliste klassi, tulikalaadsete seltsi. 2) hõlmab üle 2000 liigi. 3-4) rohttaimed, harva liaanid v. poolpõõsad, abilehti pole. Lehed juurmised või varrel vahelduvalt. lehed enamasti jagunenud, harva terved. Õied tipmises õisikus, harva üksikult. Õiekate lihtne, harva kaheli (tulikad). Õied radiaalsümmeetrilised või monosümmeetrilised. Õieosade arv varieeruv. Osa tolmukaist või õiekattelehtedest muutunud nektaariumiteks. Perekondade eristamisel õie ehitusel esmajärguline tähtsus (mõnel õied taandarenenud) Viljad on enamasti koguviljad: kukkurvili, pähklike, mari, kogukukkur. Tulikalised sisaldavad sageli mürgiseid alkaloide, kariloomad tulikalisi ei söö. Kuivamisel mürgisus väheneb. 5) Eestis ~19 liiki : niitudel, metsades, võsastikes, teeveertel, karjamaadel. M...

Kategooriata → Zooloogia
41 allalaadimist
thumbnail
3
doc

Vabadus - kas illusioon?

SIGNE KANGUR Vabadus ­ kas illusioon? Iseenda ja teiste käitumisest arusaamine pakub kindlasti kõigile huvi. Igaüks on väikestviisi psühholoog, muidugi ka filosoof, arst jne. Arusaamine teiste käitumisest võimaldab ette näha, mida nad tulevikus võiksid teha, arusaamine iseendast ehk iseenda tundmine võimaldab valida sobiva elutee, õiged sõbrad, õige keskkonna. See on igaühe jaoks eluliselt tähtis. Arusaamine eeldab, et käitumine on seletatav. Seletatavus näib aga eeldavat seaduspärasusi. Kuid kas pole nii, et mis on seletatav, seda oleks võinud piisava teadmise puhul ka ette näha? Nii näib tõesti, et vabadus ja determinism välistavad teineteist. Oletame, et kehtib kõikehõlmav determinism ning vabadus on illusioon. Vabaduse illusioon tekib sellest, et me ei tunne piisavalt oma tegude põhjusi. Kui tunneksime, ei arv...

Filosoofia → Filosoofia
134 allalaadimist
thumbnail
7
doc

Looduskosmeetika

Looduskosmeetika on tänu looduslikele komponentidele nahale kahjutu. Selles sisalduvad koostisosad on oma tõhusust tõestanud juba aastatuhandeid. Toodete hoolikalt läbimõeldud ürtide koostis annab nii kosmeetilise mõju, kui ravib nahaprobleeme. Looduslikud komponendid (lehed, juured, viljad, puukoor, seemneõli ekstrakt, mineraalid, muda, mesi jne) pakuvad nahale mitmeid olulisi Puu- ja köögiviljadest võib välja tuua kurgi, virsiku ja aprikoosi, mida kasutatakse näomaski tehes. Kumb on meie tervisele parem - maasikas või Snickers? Meie maa toodab meile suurepärast toorainet ­ meie tarkus on seda oskuslikult kasutada. Seda mitte ainult söögilaual, vaid ka kehahoolduses. Tooted,mida pakub Biopood : Rosa Mosqueta Ultra Hydration kibuvitsaseemneõliga sügavniisutav kreem-geel Rosa Mosqueta Ultra Hydration Creme Gel on sügavniisutava toimega, kiiresti imenduv ja nahka toitev kreem-geel

Kosmeetika → Looduskosmeetika
43 allalaadimist
thumbnail
8
doc

Omatooted

TALLINNA TÖÖSTUSHARIDUSKESKUS "Omatooted" Helen Heinat 205MRA Tallinn 2010 Selver Selveri laiast kaubavalikust võib leida hulgaliselt Selveri märgitooteid.Tooteperekonna kujundamisel on arvestatud parima hinna ja kvaliteedi suhtega.Selveri märgitooted on oma kaubagrupis kõige soodsamad. Toidukaupadest kuuluvad tooteperesse Selveri mahlad, vitamiinijoogid, õlu, saiad, munad, ketsup, majonees, pähklisegu, maisihelbed, kakaopallid, müsli, jogurti, makaronid, jahu, suhkru, pelmeenid, kiirnuudlid, toiduõli, erinevad hoidised (ananassilõigud, puuviljakompoti, pirnikompoti, kirsikompoti, ploomikompoti, virsikukompoti, letso, pritamin paprika, peperoni, erinevad kurgihoidised, maisi konservid, herned), dzemmid (aprikoosi, maasika, metsamarja ja mustsõstra), pähklikreemi, jäätised (1 l vanilli koorejäätis ja vanilli koorejäätis glasuuris 90 ml). Samuti võib ...

Õigus → Müügiõpetus ja...
29 allalaadimist
thumbnail
5
doc

Puhastusvahendid

hästi ka liigset rasu, annavad nahale jahutatud ja pingsa tunde, koorivad surnud rakke ja soodustavad kosmeetiliste toimeainete paremat imendumist. Abrasiivsed puhastusvahendid Abrasiivsed puhastusvahendid sisaldavad teralisi graanuleid, mis aitavad mehhaaniliselt naha pindmisi surnud rakke eemaldada. Neid võib leida ka abrasiivse käsna kujul. Tugevamate abrasiivsete omadustega on alumiiniumoksiid ja purustatud seemned ja koored (näiteks maapähkli koored, aprikoosi seemned jt). Pehmetoimelisemad on sünteetilised polüetüleenist graanulid, kuid ka jojoba õligraanulid, merevetikad, mandli, pähkli ­ja kaerajahu ning naatriumtetraboraat dekahüdraatgraanulid. Viimased lahustuvad pesemise ajal, olles seega kõige nõrgema toimega. Uuemad ja samuti väga õrnatoimelised on ensüümbaasilised koorijad, peamiselt papaia ja ananassi ekstraktid, mis sobivad tundlikule ja punetavale nahale.

Keemia → Keemia
88 allalaadimist
thumbnail
14
docx

ORANŽ

TALLINNA PÄÄSKÜLA GÜMNAASIUM ORANZ Referaat TargoVoog 12A Juhendaja: Hille Randveer Tallinn 2012 SISUKORD SISSEJUHATUS Värv ei ole midagi muud kui optiline pettus. Selleks, et näha kõiki värve on vaja valgusallikat. Kõige soojem värvitoon on oranzikaskollane ehk saialille toon. Oranz on sekundaarvärv, saadakse punase ja kollase liitmisel. Oranzi täiendvärv on sinine. Värvispektris ja kunstnikkude poolt kasutatavatel traditsioonilistel värviringidel on oranz punase ja kollase vahel. Oranzi pigmendid on suuresti ookri ja kaadmiumi peredest. 1. VÄRVI SÜMBOL Oranz on punakaskollane värvus, lainepikkusega umbes 585-620 nm. Oranzi loetakse päikeseliseks värviks. Pruunid toonid on hämmastavalt soojad, tumedamaid oranze võiks kasutada mõõdukalt. Pruunid toonid on nägusad koos oranziga. Türkiis ja jahe hall on oranzi headeks täiendvärvideks. ...

Kultuur-Kunst → Kunst
9 allalaadimist
thumbnail
12
doc

Värvid rõivastuses

· Kollasesse riietatud sõber mõjub veelgi sõbralikumalt. Vältida: · kui lähed pangast laenu võtma. · valgustades lapsi tõsistel teemadel. · abielulahutuse läbirääkimistel. · kollaste lillede kinkimist(libude ja prostituutide värv!). · kandmist päikesepaistelises kliimas. · Kõige ebasobivam värv äriläbirääkimiste jaoks. · Ametis ei sobi kanda. 2. Oranz Puhtad oranzid, kõrvitsa-, mandarini-, apelsini- ja erksa aprikoosi toonid. Võib mõjuda labase ja pinnapealsena. Sobib: · kanda kevade- ja sügise tüüpidel. · kui tahad olla tähelepanu keskpunktis. Vältida: · ärimaailmas. · mistahes konteksti kella-5-teega(meil kella 4 ja 6 vahel kogunemised). · õhturõivastuses. 3 · kui oled dieedil(tekitab söögiisu).

Kategooriata → Värvusõpetus
48 allalaadimist
thumbnail
13
doc

Laste toitumine

· Puu- ja köögivilju saab edukalt peita järgmistesse roogadesse: supid, köögiviljahautised, vormiroad, wokid, pastad, kastmed, pudrud, kotletid, pirukad, koogid, pitsad, värskeid marjakastmeid, tarretised, kissellid, puuviljakokteilid, smuutid, piima-mahlajoogid. 6 2. PRAKTILINE OSA 2.1. PÄEVAMENÜÜ Hommikusöök Piparmünditee meega Lõhe võisai Riisipuder aprikoosi moosi või võiga Lõunasöök *Eelroog: Suitsujuustu-püreesupp *Pearoog: Ühepajatoit hakklihaga Keefir *Magustoit: Puuviljasalat vahukoorega Oode Jogurt küpsisega Õhtusöök *Pearoog: Pasta Kanakaste Toorsalat (paprika, värske kurk, seller) Segumahl *Magustoit: Mustikakissell kohupiimaga 7 2.2. TEHNOLOOGIAKAARDID Tehnoloogiakaart Koostas:

Kultuur-Kunst → Kultuurilugu
17 allalaadimist
thumbnail
8
doc

Kodunetöö toidukaubaõpetus

MK 1 Kodune töö Toidukaubaõpetuses nr 2 1. Loetle ainult rukkijahust valmistatud leibade nimetused ja tootjad. (Vao A&O kauplus) As Pere Leib Tootmine ­ Pere Rukkileib, Kroovleib, Lihtne Rukkileib, Muuli Leib, Wabariigi must leib, Wabariigi vormileib, Pärnu leib, Rae leib, Tartu Meelise leib As Leibur- Klassikaline rukkileib, Leiburi SAIB Vändra Leib ­ Mahe (öko) rukkileib Oü Saare Leib ­ Kroovleib, Saare peenleib As Lõuna Pagarid - Rukkileib 2. Kirjelda müüdavate tsitrusviljade sortimenti ja müügikohti. (Selver As, Paide Selver) Vaatlesin tsitrusviljade müüki Selver As-is, Paide Selveris. Tsitruselisi müüakse koos teiste puuviljadega puuviljade ja köögiviljade sektsioonis, kas külmikuriiulilt või puuviljakastist. Esindatud olid järgmised tsitruselised: apelsin, mandariin (pole hetkel müügil), klementiin, sidrun, greip, pomelo, lime, switie (pole hetkel müügil) Lahtine ...

Toit → Toiduainete õpetus
38 allalaadimist
thumbnail
53
pptx

VUNKi kogemusseminar "Liikumist täis koolipäev"

VUNKi kogemusseminar "Liikumist täis koolipäev" KES JAANUARIKUUS ON SÜNDINUD...... JUULI AUGUST OKTOOBER MÄRTS DETSEMBER TÄHTKUJUD JUUNI SEPTEMBER AASTAAJAD SÜNNIKUUP APRILL VEEBRUAR NOVEMBER DETSEMBER ÄEVAD MAI LIIKUMIST TÄIS ÕPPETUNNID EESTI KEEL VÕÕRKEEL MATEMAATIKA LOODUSÕPETU S KUNSTIÕPETUS TÖÖÕPETUS KEHALINE 1. MINA TEAN Mängu põhimõte on meelde tuletada/ kinnistada õpitud mõisteid Õpilased on ringis ja õpetaja on ringi keskel mängujuhiks. Õpetaja ütleb/ laseb lugeda üldmõiste, nt PUUVILJAD Seejärel viskab õpetaja palli ühele ringis olevale õpilasele, kelle ülesandeks on põrgatada palli 5 korda ja iga põrgatuse ajal nimetada puuvili. Näide: Õpetaja: PUUVILJAD (Õpetaja viskab palli ringis seisvale õpilasele) Õpilane: Mina tean õuna/ palli põrgatus, ploomi/ palli põrgatus, pirni/ palli põrgatus, aprikoosi/ palli põrgatus ja kreeki/ palli põrg...

Ühiskond → Ühiskond
5 allalaadimist
thumbnail
17
docx

Toidumürgistused

TALLINNA TEENINDUSKOOL Piia Maria Nahkur Rühm T11 HT TOIDUMÜRGISTUSED Clostridium perfringens Juhendaja: Küllike Varik Tallinn 2011 Piia Maria Nahkur Toidumürgistused Piia Maria Nahkur Toidumürgistused SISSEJUHATUS Referaat keskendub erinevate toidumürgistuste ülevaatele. Veidi täpsemalt kirjutasin Clostridium perfringensist. Töö peaks andma lugejale üldist infot erinevate mürgistuste iseloomu kohta ja samuti nende välitmise nõuandeid. Piia Maria Nahkur Toidumürgistused 1. TOIDUMÜRGISTUSED Toidumürgistuseks nimetatakse haigusi, mis tekivad tõvestavaid pisikuid või mürgiseid aineid sisaldavate toiduainete tarvitamisel. Sagedamini on mürgistuse põhjuseks toidusse sattunud ja seal paljunenud pisikud või nende poolt eritatud toksiinid. Toidumür...

Toit → Toiduhügieen
42 allalaadimist
thumbnail
15
docx

Ettevõtte analüüs -Selver AS

Tallinna Tööstushariduskeskus. Selver As Ettevõtte analüüs Laura Oiluk 206 RMÜ 16.03.10 Tallinn 2010 Üldinfo Selver on Eestis ja Lätis tegutsev super- ja hüpermarketite kett, mis kaupleb peamiselt toidu- ja esmatarbekaupadega. Selver on AS Tallinna Kaubamaja tütarettevõte, registreeritud kaubamärk, mis kuulub AS-le A-Selver. Selveri kauplusteketile pandi alus 1995. aastal, mil Tallinnas Lasnamäel avati Punane Selver. Selver alustas üksiku kauplusega, visioon areneda ühtsetel põhimõtetel toimivaks kaupluseketiks kasvas välja igapäevase töö käigus. Aastatel 1998-2001 kujundati Selver ketiks, millel on ühtsed väärtused, arengueesmärgid ning identiteet. 2002. aasta oli Selveri jaoks aktiivse laienemise ja arengu aasta, mil Selver kahekordistas oma kaupluste arvu ning ...

Õigus → Müügiõpetus ja...
223 allalaadimist
thumbnail
6
docx

Veiniõpetus

värvusega veine, milles on tunda puuviljasust ja parfüümi ning pikka, harmoonilist happesust ja järelmaitse on veidi mõrkjas vürtsikas-ürdine Prosecco ­ kasv. Itaalias; hilise küpsemisega; veinid võivad olla kergelt gaasilised (frizzante) või siis päris vahuveinid (spumante); vahuveinidel on kergelt mõrkja lõpuga järelmaitse Riesling ­ on valgete viinamarjasortide kuninganna; Saksamaa sort; annab aprikoosi, küpsenud ahjuõuna, magusate tsitruseliste ja troopiliste puuviljade aroome; veinid võivad olla täidlased, mineraalsed, mahlase happe ja pika ning veidi torkiva pipra, idamaiste vürtside ja küpsete puuviljade järelmaitsega; ei vaja tammevaati; hea arengupotentsiaal Sauvignon Blanc ­ maailma üks populaarsemaid; aromaatne ja puuviljana kuiv valge sort; vein on värske puuviljasusega, mineraalne ja rohuse aroomiga, tihti on aroomis nõgest ja rabarberit

Toit → Toiduainete õpetus
25 allalaadimist
thumbnail
12
doc

Referaat Koer

Kelmikas nägu on vahvalt kortsuline, andes arukust või suurt kurbust väljendava ilme. Kõrvad on lontis, 9 kõrvaotsad riivavad külgedelt nägu. Saba on tugevalt keerdunud seljale. Mopsi nahk on lahtine, kuid ilma voltideta, välja arvatud pea. Tal on lühike kahekordne karvkate suurepärase aluskarvaga ning ilusa läikiva pealiskarvaga. Värvid on must, hõbedane fawn ja aprikoosi fawn. Iseloomulik on must mask, mustad kõrvad ja must selge joon mööda selga kolju tagaosast sabani. Mopsil on stabiilne tasakaalukas temperament ning vallatu sõbralik iseloom. Ta on nii laste kui täiskasvanute lemmik, olles väheaktiivne, vähenõudlik koer, kes sobib korteris pidamiseks. Mops on keskmiselt treenitav, võõraste suhtes tavaliselt heatahtlik, kuid hoiatab omanikku võõraste lähenemisest. Hooldus Paljud probleemid tulevad otseselt tõu omadustest

Informaatika → Informaatika
63 allalaadimist
thumbnail
16
docx

Praktika aruanne, Valga Selver

Valgamaa Kutseõppekeskus Müüja 3 Eva Pulver AS- A VALGA SELVER Praktikaaruanne Juhendaja Olavi Ennu Valga 2010 Sissejuhatus Igal kursusel peab müüja õpilane valima endale praktika koha. Oma viimast praktikat soovisin ma sooritada Valga Selveris. Selver tundus mulle just õige valikuna, sest ta on suhteliselt uus ja asub piiri ääres ning on populaarne Läti Valka elanike hulgas.Lootsin saada ka keelepraktikat. Võtsin endale eesmärgiks saada uusi töövõtteid, saada palju informatsiooni Selveris müüdavate kaupade kohta, täiendada ja kinnitada koolist saadud teadmisi. Kuna ees seisab kutseeksam, siis arvasin, et Selver on õ...

Majandus → Müügitöö alused
271 allalaadimist
thumbnail
10
doc

Baaritöö

7) Külmad punshid e. frappee` collinsid. Jääkuubikute asemel on purustatud jää. Evely Press 2008/2009 Baaritöö C. Coolerid ehk jahutajad Jook on pikk ja külm. Longdringid, mis on valmistatud sarnaselt sour`ile, kuid osad ained on välja vahetatud, või üldse puuduvad. Peale soodavee on veel teised pikendajad. "Päikeseloojang" "Apricot Cooler" 2 cl viina 4 cl aprikoosi likööri 2 cl apricot brandy 2-3 cl sidrunimahla apelsinimahla 1 cl grenadiini grenadiin soodavesi D. Boolid- supercoolerid Kogus 10- 15 coolerit, seega valmistatakse korraga suures koguses. Peab olema sünkroonne. Kasutatakse põhiliselt viina ja rummi, ebasoovitav on kasutada viskit. Kasutatakse võimalikut suuri jäätükke. Kõige viimasena lisada pikendaja- vahuvein, vein.

Majandus → Klienditeenindus
41 allalaadimist
thumbnail
38
docx

Valge veini ja toidu kokkusobivus

Vahuveinidel on kergelt mõrkja lõpuga järelmaitse, mis on Proseccole iseloomulik. Kuivemad veinid on head aperitiivid, seltskonnaveinid ning sobivad hästi suvisesse päeva puuviljade ja kergemate salatite kõrvale. Riesling ­ kui Cabarnet Sauvignoni võib nimetada punaste viinamarjade kuningaks, siis Riesling on kahtlemata valgete marjasortide kuninganna. Samas aga ka maailmas väga vähe tunnustust pälvinud mari. Saksamaa kuulsaim ja ka elegantseim marjasort, mis annab veinidele aprikoosi, küpsenud ahjuõuna, magusate tsitruliste ja troopiliste puuviljade aroome. Samas võivad veinid olla täidlased, mineraalsed, mahlase happe ja pika ning veidi torkiva pipra, idamaiste vürtside ja küpsete puuviljade järelmaitsega. Ka on Rieslingil väga hea arengupotentsiaal. Hea Riesling omandab pudelis küpsemisel kerge bensiinise aroomi, kuid säilitab samas elegantse puuviljasuse ja happe harmoonia. Erinevalt Chardonnay'st ei

Toit → Kokandus
46 allalaadimist
thumbnail
13
pdf

KT küsimuste vastused TAIMNE

- riivitakse või viilutatakse, - suhkrustatakse, - kuivatatakse, - kasutatakse alkohoolsete jookide maitsestamiseks. Koorest pressitakse sidruniõli. (1000 sidruni koorest pressitakse 475 grammi õli. ) See on helekollane kibeda maitsega sidrunilõhnaline vedelik. Sidruniõli kasutatakse: - kosmeetikatööstuses, - alkohoolsete jookide lisandina. 48.Suurimad aprikoosi tootjad maailmas. Türgi, Iraan, Pakistan 49. Toiteelementide ja vitamiinide sisaldus aprikoosides. Olenevalt sordist ja kasvualast on viljade suhkrusisaldus väga erinev, kõikudes 4­20 % vahel. Euroopas kasvatavate aprikooside suhkrusisaldus on tavaliselt 6-12 %. Pektiinaineid leidub viljas 0,1­1,1%. Kaalium, fofor, kaltsium 50. Suurimad virsikutootjad maailmas. Hiina, Itaalia, USA 51

Bioloogia → Bioloogia
5 allalaadimist
thumbnail
9
doc

Essee ja tähendusskeem. Kokku- ja lahkukirjutamine.

HARJUTUSTUND 1. Essee ja tähendusskeem. Kokku- ja lahkukirjutamine. MÕJUTAVAD TEGURID Millised tegurid soodustavad X? Millised tegurid takistavad X? AJASUHTED VAATEPUNKTISEOSED Kuidas X on Kus X esineb? muutunud? Kellesse/Millesse X puutub? Kes X kasutab? Kelle/Mille vaatepunktist saab X täpsustada? TEKSTI PEAMÕISTE X Mis on X? (iseloomulikud jooned, omadused, osad) Kuidas X ilmneb?(toimimis-, esinemisviisid; näited) Mis on X eesmärk ja ülesanded? Kuidas saab mõõta X väärtust, hulka v tugevust? Kuidas X suhtutakse? (emotsioonid, hinnangud, normid) Kuidas saab X kirjeldada v täpsustada? Milliste analoogiate (samatüübiliste nähtuste) abil saab X isel...

Eesti keel → Eesti keel
83 allalaadimist
thumbnail
14
doc

Pakistan - Referaat

seetõttu alla küladele langevad vood tekitavad suurt majanduslikku ja ökoloogilist kahju. Khalti järve valgala pinnas sisaldab peamiselt kiviseid saviliivu, mistõttu sõltub mulla viljakus niisutussüsteemist, samas aga uhub tulvavesi pinnase kergesti minema. Ökoloogiliselt jaguneb piirkond kolmeks kuivas parasvöötmes kasvavad põõsad ja kõrrelised. Puud on enamasti inimkätega istutatud. Põllumajanduses kasvatatakse nisu, maisi, otra, virsiku, aprikoosi ja mandlipuid. Sub-Alpi vöötmes kasvavad puud näiteks kased ja kõrrelised. Selles piirkonnas on levinud peamiselt karjatamine mistõttu metsad on suures osas hävitatud. Alpivöötmes kasvatatakse peamiselt lambaid ja kitsi vabapidamisel. Piirkond on ka ohustatud taime-, linnu-, ja loomaliigirikas. Organiseerimatu karjakasvatuse ja klimaatiliste tingimuste tõttu on taimestik suures osas hävinud. Metsade kadumine soodustab nõlvadel maalihete teket. Võrreldi inimeste tähelepanekuid 1980

Geograafia → Geograafia
22 allalaadimist
thumbnail
18
docx

Sekretäritöö Praktikaaruanne

Kellele [email protected] CC Teema Trafox Eesti OÜ suvepäevad Tere jälle! Vaatasin teie menüü üle ning tegime omapoolsed soovid kindlaks. Palun teha siis teiepoolne hinnapakkumine järgnevatele asjadele: 1. Majutus 45 inimest 1 öö 2. Hommikusöök koos omletiga kindlasti ja pannkookidega (seega see rammus variant) 45 inimest 3. Õhtusöök- Aprikoosi ja juustutäidisega kanatasku ning magustoiduks puuviljasalat kohupiimakreemiga. 4. sauna kasutus Jääme tagasiside ootama! Kõike head! Riine Riitmuru Trafox Eesti OÜ tel 5626 9357 17 LISA 3 Kellele [email protected] CC Teema Tellimus Trafox Eesti OÜ Tere!

Ametid → Sekretäritöö
120 allalaadimist
thumbnail
26
docx

Puuviljad ja pähklid

Itaalias, Prantsusmaal, Ungaris, Iisraelis, Gruusias, Armeenias, Moldaavias, USAs. Kasvab edukalt maa-aladel, kus saadakse häid viinamarjasaake. Aprikoosid on 4-8 cm suurused ümmargused või munakujulised luuviljad, mis kasvavad kuni 5 m kõrguste vähenõudlike ja pikaealiste puude otsas. Viljad on sametised kuni nõrgalt karvased, helekollase kuni oranzi, sageli punaka varjundiga koorega. Tüüpiliseks tunnuseks on vilja tipust varreõõnsuseni ulatuv vagu, mis jagab aprikoosi justkui kahte ossa. Valminud viljade sisu värvus varieerub sorditi valgest kuni intensiivse oranzini. Aprikoosil on palju üldlevinud sorte, millest Euroopas on levinud sort ,,Nancy". See on suurte ümmarguste maitsvate viljadega keskvarajane sort. Värskelt saabuvad aprikoosid Euroopa turgudele maist septembrini, pakitult 0,5 kg kaupa või 7,5-10,0 kg mahutavatesse kastidesse. Jahutusseadmetega hoidlas säilivad 0- +1C temperatuuril kuni 3 nädalat.

Bioloogia → Bioloogia
9 allalaadimist
thumbnail
18
doc

Ungari veinid

Villany eelpool kirjeldatud veinipiirkonnad Pàzmàndi on väikelinn Budapestist 50 kilomeetrit läänes Etyek-Buda piirkonnas. Kemendy Villati Selection Cabernet Franc Barrique (2003) : aroomis pohl, värske hape, must pipar, seedrimänd. Maitse hea värske, jõuline, selles pohla ja punast sõstart, üsna õhuke, viljalihase mineraalsusega. (100.-) Kemendy Selection Pàzmàndi Cuvee Sauvignon Blanc-Zenit (2005) : aroom värske ja pirnine. Maitse kesktäidlane, selles pirni ja kuivatatud aprikoosi, pisut Zenit viinamarjale omaseid vürtse ja kaneeli ning lõpus Sauvignoni mõrkjust. (90.-) Polgàr Pince ­ veinimeister Zoltàn Polgàr koos oma aktiivse abikaasaga on üks suurimaid eratootjaid piirkonnas. Nende tegevusele annab lisaväärtuse see, et nende Villànykövesdis asuv keldrite kompleks on kohandatud turismiatraktsiooniks, kus saab õppida tundma kohalikke veine. Royal Tokay Wine Company ­ Suurbritannia investorite ja Ungari maaomanike ühisprojekt,

Toit → Joogiõpetus
43 allalaadimist
thumbnail
46
doc

Praktika aruanne - Sõpruse Rimi Hüpermarket

TALLINNA TEENINDUSKOOL Sören Sakkeus 011M Sõpruse Rimi Hüpermarket Praktikaaruanne Juhendaja:Külliki Türi TALLINN 2011 Sören Sakkeus Sõpruse Rimi Hüpermarket SISUKORD SISUKORD.................................................................................................................................2 SISSEJUHATUS........................................................................................................................ 3 1.MÜÜGITÖÖ ALUSED........................................................................................................... 4 1.1TUTVUMINE KAUPLUSEGA........................................................................................ 4 1.2AJALOOLINE ÜLEVAADE JA ARENG............................................

Majandus → Müügitöö alused
215 allalaadimist
thumbnail
56
doc

Esimese kursuse koka eksami aruanne

TALLINNA TEENINDUSKOOL Angeelika Sooba, Karl Täht, Karl Viitkar, Teet Sinisaar, Aleksandr Bazarov, Merily Runtal KK13-KE1 SUURKÖÖGI EKSAMI ARUANNE Aruanne Juhendaja: Kristi Tiido Tallinn 2014 Sissejuhatus Seoses sooritatava suurköögi eksami raames on meie KK-13KE1 rühm jaotatud kolme gruppi, kes hakkavad kolmel järjestikusel neljapäeval valmistama oma eksami toite. Eksami eesmärgiks on valmistada hulk erinevaid toite, mis oleks tavapärasest pakutavast koolitoidust erinevad. Sellest lähtuvalt, püüdsime ka enda menüü teha mitmekülgse ja huvitava ning näidata ka erinevaid tehnikaid. Alljärgnevalt saate tutvuda meie eksami toitudega, nende kalorsuse ja omahinnaga. Samuti saate teada, kes mis toitu valmistab ning milline on meie tööjaotus eksami- ja sellele eelneval päeval. Me...

Toit → Köögi õpetus
28 allalaadimist
thumbnail
22
docx

Veinid

Chardonnay- vein on tavaliselt täidlane, suhteliselt kõrge alkoholisisaldusega ja tundub seetõttu mitte päris kuiv olevat. Chenin Blanc- Sellest valmistatakse Loire´i orus suurepäraseid kuivi kui ka magusaid veine. Magusad veinid võivad olla väga pikaealised. Lõuna- Aafrikas valmistatakse palju tavalist veini ja Californias kasutatakse tihti anonüümse baasveinina. Cheninist valmistatud veiniaroomis võib leida mee, aprikoosi ja roheliste õunte lõhna. Suhtelistelt palju kasutatakse Chenini vahuveinide valmistamisel. Colombard- Hea tööhobusesort Lõuna- Prantsusmaal; seda kasvatatakse laialdaselt ka Lõuna- Aafrikas, Californias ja Austraalias. Furmint- Kirjeldatakse "tulisena", on suurepärane sort Ungari tokai valmistamisel ja sel on eeldusi lauaveinina. Garganega- Neutraalne sort, kuid Soaves valmistatakse sellest suurepärase

Majandus → Kaubandus ökonoomika
84 allalaadimist
thumbnail
28
doc

Baaritöö konspekt

lisatud inverijooki. 10. Coolerid ehk jahutajad Jook on pikk ja külm, inglise keeles jahutajad. Longdringid, mis on valmistatud sarnaselt collinsile ja fizzile, kuid osad ained on välja vahetatud soodavee ja ginger ale asemel on kasutatud mahlajooke, karastusjooke. Tavaliselt sisaldab see tsitrusespiraali, mis ripub üle klaasiserva. Peale soodavee on veel teised pikendajad. Pineapple Cooler ­ retseptilehel. "Päikeseloojang" "Apricot Cooler" 2 cl viina 4 cl aprikoosi likööri 2 cl apricot brandy 2-3 cl sidrunimahla apelsinimahla 1 cl grenadiini grenadiin soodavesi 11. Boolid- supercoolerid Kogus 10- 15 coolerit, seega valmistatakse korraga suures koguses. Peab olema sünkroonne. Kasutatakse põhiliselt viina ja rummi, ebasoovitav on kasutada viskit. Kasutatakse võimalikut suuri jäätükke. Kõige viimasena lisada pikendaja- vahuvein, vein. Puuviljad ja kange alkohol panna paariks tunniks seisma, et laagerduks. Kui pikendada veiniga,

Majandus → Klienditeenindus
61 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun