mõeldud, oli ikkagi tema see inimene, kes absindi levikule ravimina palju kaasa aitas. 19. sajandi alguses (mõnede allikate järgi 1797. aastal) ostis absindi retsepti Henriod'-õdede käest ära prantslane nimega Major Dubied. Ta avas koos oma väimehe Henri-Louis Pernod'ga Couvet's esimese ametliku absinditehase. Alguses oli küll tehases ainult kaks destillaatorit, mis tootsid 16 liitrit päevas, kuid siiski polnud absinti varem sellistes kogustes toodetud. 1805. aastal avas Henri-Louis Pernod Prantsusmaal Pontarlier linnas suurema absinditehase nimega Pernod Fils. See tehas sai hiljem kõige suuremaks ja tuntumaks tehaseks, tootes 19. sajandi lõpus, populaarsuse tipul üle 30 000 liitri päevas. Tänapäeval võetakse firma Pernod Fils 20. sajandi alguse toodangut eeskujuks teiste absintide valmistamisel. Etümoloogia Absindi nimetus tuleneb nii eesti kui paljudes teistes keeltes tõenäoliselt prantsuse keelest
wine with champagne and the glass with a · 4 cl lemon or lime juice champagne cup. · 2 cl Cointreau Preparation : Frost the glass with lemon juice Kiss me quick and salt. · 6 cl Pernod · 1 tea spoon triple sec Mauresque · 35 dashes Angostura · 4 cl pastis · 1 cl almond syrup · Finish with chilled water Old Fashioned Put into an Oldfashioned one sugar and 2 or
Joogikaart Aperitiivid EUR Campari 4cl 2,50 Martini Bianco 8cl 2,50 Martini Extra Dry 8cl 2,50 Martini Rosso 8cl 2,50 Pernod 4cl 3,50 Valged veinid EUR Barco Viejo Chardonnay Central Valley (Tsiili ) 12cl 3,00 Barco Viejo Chardonnay Central Valley (Tsiili) 75cl 17,00 Grand Noir Sauvignon Blanc Languedoc (Prantsusmaa) 12cl 3,50 Grand Noir Sauvignon Blanc Languedoc (Prantsusmaa) 75cl 18,00 Columbia Crest Two Vines Riesling (Ameerika Ühe...
Valage juurde 2cl apelsinimahl grenatiin tl tagumise külje abil, nii et see vajub põhja. Loksutage hoolikalt koos jääga ja kurnake kokteiliklaasi. Green lady Red Devil 2cl dzinni 2cl rohelist Curacaod 4cl dzinni 2cl sidrunimahla 2cl kollast Chartreuse mõned tilgad Pernod 2cl pressitud sidrunit 3 tilka Pernod Loksutage jääga ja kurnake. Serveerige kokteiliklaasi. 3 tilka grenatiini Roheline Lift Loksutage ja kurnake. Serveerige kokteiliklaasi. Klassikaline kokteil. 4cl dzinni 2cl rohelist Curacao'd Russian Pommacit
Klassikaline ,,Dry Martini" 3 osa dzinni 1 osa vermutit ,,Dry Martini" puhul on oluline ka jää. ,,Dry Martin"i segatakse seguklaasis koos jääga ja kurnatakse kokteiliklaasi, ei sheigita. Nt James Bondi variant on raputatud Dry Martini. Kaunistuseks peab olema oliiv. ,,Croton"- viskipõhjaline ennelõunajook 3 osa kuiva vermutit 7 osa bourbon viskit segatakse seguklaasis koos jääga, kaunistuseks on sidrunikoore tükk. ,,Brändimartiini" 1 osa brändit 1 osa dubonnet 3 dash Pernod 2) Manhattanid- martiinid, millele on lisatud bitterit. Klassikaline retsept 2 osa vermutit 3 osa viskit 1 dash Angosturat NB! Segujookide valmistamiseks kasutatakse põhiliselt ameerika viskit. ,,Alfonso" 1 dash Angosturat 4 dash magusat vermuntit 1 osa kuiva vermutit 2 osa Grand Marnier (konjakipõhjaline liköör) 1 osa dzinni Segada Evely Press 2008/2009 Baaritöö
,,Dry Martin"i segatakse seguklaasis koos jääga ja kurnatakse kokteiliklaasi, ei sheigita. Nt James Bondi variant on raputatud Dry Martini. Kaunistuseks peab olema oliiv, lisaks sidrunikoore õli joogi peale pritsida + klaasi serv kokku koorest tuleva aromaatse õliga. ,,Croton"- viskipõhjaline ennelõunajook 3 osa kuiva vermutit 7 osa bourbon viskit segatakse seguklaasis koos jääga, kaunistuseks on sidrunikoore tükk. ,,Brändimartiini" 1 osa brändit 1 osa dubonnet 3 dash Pernod 2) Manhattanid- martiinid, millele on lisatud bitterit. Klassikaline retsept 2 osa vermutit 3 osa viskit 1 dash Angosturat Tõeline manhattan: 1 dash angosturat 7 cl viskit 1 cl punast vermutit NB! Segujookide valmistamiseks kasutatakse põhiliselt ameerika viskit. Manhattan, mis on tehtud soti viskiga Rob Roy ,,Alfonso" 1 dash Angosturat 4 dash magusat vermuntit 1 osa kuiva vermutit 2 osa Grand Marnier (konjakipõhjaline liköör) 1 osa dzinni Segada
,,Dry Martin"i segatakse seguklaasis koos jääga ja kurnatakse kokteiliklaasi, ei sheigita. Nt James Bondi variant on raputatud Dry Martini. Kaunistuseks peab olema oliiv, lisaks sidrunikoore õli joogi peale pritsida + klaasi serv kokku koorest tuleva aromaatse õliga. ,,Croton"- viskipõhjaline ennelõunajook 3 osa kuiva vermutit 7 osa bourbon viskit segatakse seguklaasis koos jääga, kaunistuseks on sidrunikoore tükk. ,,Brändimartiini" 1 osa brändit 1 osa dubonnet 3 dash Pernod 2) Manhattanid- martiinid, millele on lisatud bitterit. Klassikaline retsept 2 osa vermutit 3 osa viskit 1 dash Angosturat Tõeline manhattan: 1 dash angosturat 7 cl viskit 1 cl punast vermutit NB! Segujookide valmistamiseks kasutatakse põhiliselt ameerika viskit. Manhattan, mis on tehtud soti viskiga Rob Roy ,,Alfonso" 1 dash Angosturat 4 dash magusat vermuntit 1 osa kuiva vermutit 2 osa Grand Marnier (konjakipõhjaline liköör) 1 osa dzinni Segada
Tartu Kutsehariduskeskus Teeninduse ja kaubanduse osakond Kristlin Kallas TARTU KUTSEHARIDUSKESKUSE KOPLI KOHVIK JA Maxima Eesti OÜ Praktikaaruanne Juhendaja: Eda Sõõru Grupp: Mko212 Tartu 2013 1. Püstitatud praktikaeesmärkide ja ülesannete lühikirjeldus Kopli kohvik Esimese kursuse esimese praktika läbisin ma Tartu Kutsehariduskeskuse Õppekohvikus. Ajavahemikul 17.12.2012-01.02.2013. Hommik algas kohvi keetmisega kui ka tee vee keetmisega. Tõime ette piima. Vaatasime ka...
Mis on konjak? Konjak on valgetest viinamarjadest (peamiselt ugni blanc sordist, vähesel määral ka colombard ja folle blance) valmistatud brändi, mida toodetakse Cognac'i linnas ja maakonnas. Valmistamiseks kasutatavad viinamarjad peavad olema kasvanud Prantsusmaal rangelt kindlaks määratud piirkonnas - Charentes'es (16 ja 17 Department) ja väikeses osas Deux Sevres'is. Kogu piirkond on jaotatud kasvualadeks (cru - pr.k.) vastavalt pinnase omadustele ja klimaatilisele eripärale, mis mõjutavad lõpp-produkti omadusi. Konjakit hakati teadlikult valmistama ja tarbimiseks tootma 17. sajandi esimesel poolel. Esimese konjakimajana on 1643 aastal registreeritud Augier. Suurtest konjakitootjatest asutati kõige varem Martell - 1715 aastal. Valmistamine Antud regioonis algab viinamarjade saagikoristus tavaliselt septembri kolmandal vi neljandal nädalal. Enamus saagist koristatakse mehhaanliselt, kuid mned konjakitootjad nagu Paul Giraud, Danie...
Tartu Kutsehariduskeskus Teeninduse ja kaubanduse osakond Käty Kivirand TARTU KUTSEHARIDUSKESKUSE KOPLI ÕPPERESTORAN JA TARTU KAUBAMAJA AS Praktikaaruanne Juhendaja: Vetka Vaike Grupp: MY08 Tartu 2009 1. Püstitatud praktikaeesmärkide ja ülesannete lühikirjeldus Kopli õpperestoran Teise kursuse esimese praktika läbisin ...
nud maaletoojad siinkohal üles loetud: Mõnel juhul, kui Altia Eesti, Avallone, Bestwine, Budampex, Delicia, Dunker, Finewi- perekonnanimi on ne, Friscom, Germund, Grape, HS Kaubandus, Kiil & Ko, Kriss Trading, raskesti eristatav või Leipurien Tukku, Lionest, Liviko, LTT, Lukeren Trade, Manipenny, Me- seda polegi, olen läh- diato, OÜ Veinipood, Pernod Ricard, Portugal Worldwide Export-Import, tunud tootjanime esi- Prike, RRK Trade, Tridens, Valior, Vinifood, Vinunic, V&S Eesti. mese sõna algustä- Kõik maaletoojad väärivad veinisõprade tänu, igaüks neist on maail- hest (nt Domdesc- mast midagi head üles leidnud ja meile maitsta toonud. Mina pean neid tä- hant Werner´sches nama selle koolituse eest, mis on teinud selle raamatu võimalikuks
#450 Poste Italiane Italy $243.4 B #451 ASML Holding Netherlands $22.9 B #452 American International Group United States $499.1 B #453 CTBC Financial Taiwan $179.5 B #454 Vodafone United Kingdom $173.9 B #455 National Commercial Bank Saudi Arabia $116.7 B #456 Wilmar International Singapore $40.9 B #457 Adidas Germany $18.2 B #458 Pernod Ricard France $35.8 B #459 Sampo Finland $58.9 B #460 Svenska Handelsbanken Sweden $353.9 B #461 Sysco United States $18.6 B #462 Dell Technologies United States $122.3 B #463 Sunac China Holdings China $95.7 B #464 DXC Technology United States $33.6 B #465 Consolidated Edison United States $48.9 B