Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
✍🏽 Avalikusta oma sahtlis olevad luuletused! Luuletus.ee Sulge

"kokteili" - 79 õppematerjali

thumbnail
9
pptx

Kokteili vastuvõtt

Kokteili vastuvõtt MariLiis Uuk Tavaliselt toimub vastuvõtt 17.00 ­ 19.00. Kestab kuni kaks tundi. Pakutakse mitmesuguseid alkohoolseid jooke ja suupisteid. Kaetakse külm laud, vastuvõtt toimub püsti seistes. Pakutakse kokteili, sampanjat, veini ja kangemat napsi. Väikseid võileibu, küpsiseid, mandleid ja puuvilju. Kutseid sellele vastuvõtule ei saadeta. Eeldatakse täiesti vaba suhtlemist. Kokteiliõhtu riietus Kutsel olev märge Cocktail Attire ehk kokteiliõhtu riietus tähendab naiste puhul elegantset lühemat kleiti ja meeste puhul tumedat ülikonda. Mehed peaksid kandma valget särki ja lipsu. Naiste puhul on kõige tavalisemaks valikuks "väike must kleit". Tänan tähelepanu eest!

Toit → toiduainete sensoorse...
14 allalaadimist
thumbnail
7
doc

100 kuulsamat kokteili

Acapulco B52 · 6 cl rum · 2 cl Kahlua · 1,5 cl Cointreau · 2 cl Baileys · 1,5 cl lime juice · 2 cl Grand Marnier · 1 tea spoon powdered sugar Preparation : Pour softly in a liqueur glass the · 1 egg's white ingredients in the order above, in order to make each "float" above the previous. Alabama Slammer · 3 cl Amaretto B and B · 3 cl Southern Comfort · 4 cl cognac · 1,5 cl sloe gin · 4 cl Bénédictine · 1 dash lemon juice Garnishing : One pinch cinnamon. Alexan...

Toit → Kokandus
143 allalaadimist
thumbnail
6
rtf

Smuutid ja kokteilid

SMUUTID & kokteili see on hea jook mis maitseb kõigile ning igalajal ning igas vanuses . samuti on seda hea teha koolis , kas või käsitöö või kokanduse tunnis . vaarikasmuuti u 2-le · 400 g vaarikaid · 0.5tk sidruni mahla · 0,5 dl suhkurt · 0,5tl vanillisuhkurt · 3 dl maitsestamata jogurtit pane kõik ained blenderisse ja büreeri ühtlaseks , serveeri kohe . kokteil u 2- le · 12 tk värskeid maasikaid · 1 tl ingveri · 5 tl suhkurt · 10 cl spritet täkelda maasikad ja ingver väikesteks tükkideks , lisa suhkur ja sprite , soovi korral võid lisada ka jääd , laimi . mustikakokteil u 3- le · 150 g mustikaid · 150 g apelsinimahla · 300g maitsestamata jogurtit · 0,75 dl rasvata piima purusta mustikad saumikseriga . lisa ülejäänud koostisosad ja sega mikseriga ühtlaseks . vala kokteil klaasidesse , kaunistuseks natuke mustikaid . kariibi kokteil · 1 klaas petti · 1 viil ...

Toit → Kokandus
22 allalaadimist
thumbnail
1
xls

J9okide kalkulatsioon

Vana Tallinn Cranberry Ühik (ml, cl) Hind (1l hind) Summa Vana Tallinn 45% 50 cl 2 cl 6, 35 0,127 Aura jõhvikajook 1 l 8 cl 0,86 0,0688 Casanova White 37,5% 1l 2 cl 9,71 0,1942 Summa käibemaksuta 0,39 Käibemaks 20 % 0,07 Kokku 0,46 Arcata Sunset Ühik (ml, cl) Hind (1l hind) Summa Aura jõhvikajook 1 l 9 cl 0, 86 0,0774 laim 1 kg 3 cl 1,39 0,0417 Summa käibemaksuta 0,12 Käibemaks 20 %...

Toit → Joogiõpetus
13 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Baaritöö vahendid

Baaritöö vahendid Shaker- raputi- klassikaline(koosneb kolmest osast, valmistatud roostevabast terasest, keskmisel osal on sisseehitatud sõel. Bostoni shaker(koosneb kahest osast, alumine klaas on roostevabast terasest ja ülemine klaasist). Seguklaas- klaas, milles valmistatakse jooke mida ei shakeita, vaid segatakse Baari sõel- kastutatakse kurnamiseks, jää vältimiseks Baari lusikas Kokteili segaja segamisaeruke Jäänõu- tanggid, Metalis mesuurid, ehk mõõtenõud- 2,4,6 cl Jääsõel- aukudega ja sakid servad Mahlapress- sidrunmahla, apelsiini mahl segujookides Noad- sakilise srvaga, et puuvilju lõigata Riiv- riivitakse shokolaadi, muskaati, sidruki koort Plastmassist lõikelaud Jäävasa- haamer Jääpuustaja- tehakse prapeer jääd(killud) Korgitser-veinupudelite avaja Vahuveini pudelite avaja Tavaline avaja- õllepudeli, karastusjookide avamiseks Konservipurgi avaja Käterätikud Kokteili tikud- võib tüsta näpuga, kui...

Majandus → Klienditeenindus
7 allalaadimist
thumbnail
1
docx

Sissejuhatus baaritöösse

7)Kohvibaar- kohviga seotud jooke, tükk kooki, 8)Veinibaar- suur veinivalik, tellida ka klaasiga, mitte ainult pudeliga, kokteile ei valmistata, teenindaja teab veinidest palju, võim olla ka osa restoranist, toidudest kerged salatid, suupisted 9)basseinibaar- ainult joogid, ei sööda Kokteil on lühike segujook, kogus on väiksem, kangemad. 1806 defineerite sõna kokteil esimest korda. 1862 anti välja esimene kokteili raamat, esimene kokteilivõistlus peeti 1869 USA-s new orelansis. Kokteili massiline levik ja joomine euroopasse 1920-30. Teenindaja peab olema seltkondlik, suhtleja, hea huumorisoonega,

Majandus → Klienditeenindus
6 allalaadimist
thumbnail
1
docx

Baaritöö

Baaris on kõrged pukkistmed. Baaris on suur valik erinevaid jooke nii alkohoolseid kui ka alkoholivabasid, rõhk on jookidel. Baari juurde käib alati sõna kokteil, segujook. Kokteil ­ 6cl, serveeritakse kokteiliklaasis, alkohoolse kokteil sisaldab kanget alkoholi. Segujook ­ pikk ehk pikeldatud jook, segujoogis on rohkem ühte liiki jooki, nt mahla, vahuveini, teisi komponente on vähem ühte jooki on rohkem. 1806 tuli esimene kokteili definitsioon ­ kokteil on joovastav jook, mis koosneb erinevatest alkohoolsetest jookidest ja mida segades bitterite ja teiste lisanditega saame märkimisväärse dringijoogi. 1862 ­ esimene baariraamat, kokteiliraamat ­ Jerry Thomas koostas selle raamatu. 1869 toimus esimene teadaolev kokteilide võistlus ja võitis Harry Johnson.1920-1930 hakati ka euroopas vägas suures koguses kokteile valmistama. Usa

Majandus → Klienditeenindus
13 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Köögikombain

Köögikombain Kodutöö Pärnu 2009 Kenwoodi köögikombain KMC 560 Kenwoodi köögikombainil on terasest kest ja mehhanism, maksimaalne võimsus on 1000W. Lisaks sujuv elektrooniline võimsuse reguleerimine, ülespööratav miksripea ning reguleeritav segamistarvikute kõrgus. Masinal on kannmikser, mille maht on 1,5 l. Sellega saab valmistada korraga mitu portsjonit kokteili; harjatud terasest nõu, maht 4,6 l, millel on veel kaasas pritsmekaas. Komplektis on kerasvispel, tainakonks ja K-vispel. Samuti ka köögiviljalõikur, millel on kuus lõikeketast ja hakkmasin, millega saad hakkida liha, kala ning valmistada pasteeti või vorstimassi. Masina kõrgus on 28,5 cm ja kaal 7,7 kg. Juhtme pikkus on 1m. Kannmikseri ja köögiviljalõikuri terad on roostevabast terasest. Seade sobib ka väikeste koguste töötlemiseks, kuna planetaarne segamisliigutus vahustab efektiivselt isegi üheainsa munavalge. Kenwoodi köögikombaini on lihtne kasutada ja puhastad...

Toit → Kokandus
16 allalaadimist
thumbnail
6
odt

Erinevad joogid ja nende tegemine

long dring ­ pikad joogid Short dringid Ei lisata kaseeritud vett ning serveeritakse ilma jääta, joogi kogumaht on 15 cl. Juuakse ära kiiresti. Long dringid Need peaksid kestma kauem. Kange alkohooli hulk 6 cl, ülejäänud jook koosneb mahlast, veest, suhktuveest, likööri, serveeritakse jääga. Kokteil 6 cl vedelikust alkohooli sisaldus on kokteilidel suur ja serveeritakse alati külmana ning ilma jääta. Serveerida võib kokteili klassist aleksandrit, koosneb konjakist kakaoliköörist ning rõõsast koorest. Kokteilidel peab olema alkohooli põhi, mis näitab joogi tüüpi. Pehmendav jook peal all kange jook. Kokteile serveeritakse jalaga klaasist, klaasi peaks mahtuma 6-9 cl. Sour On aluseks paljudele jookidele. On segu magusast/hapust ja kangest joogist. Kraade annab kange alkohool. Maht on 13 ­ 20 cl ja kõige tuntum on viski sour, mis siis segatakse üks osa suhkruvett, kaks osa sidrunimahla ning kuus osa viskit

Toit → Joogiõpetus
11 allalaadimist
thumbnail
9
odp

Selvelaud

saanud hotellides ja laevades nii hommiku kui ka lõuna ja õhtusöökide serveerimisel. Lõuna, hommiku või õhtusöögiks kaetud Rootsi lauda nimetatakse ka buffet. Mis on Fursettlaud? Fursettlaudu kasutatakse tavaliselt vastuvõttudel puhul, kui suhteliselt väikeses ruumis tuleb teenindada suurt hulka külalisi lühikese aja jooksul. Sageli ei ole sellistel vastuvõttudel ka külaliste täpne arv teada. Kokteili laud Meie menüü on selline: Suupisted: Erinevad salatid korvikestes. Suupistevõileivad. Väikesed liharullid. Ja väikesed küpsised erinevate katetega. Joogid Jäätise kokteilid. Margaritad. Ja shampus. Meie teema. Noortele mõeldud. Suvine koosviibimine. Aitäh kuulamast!

Toit → Toitlustus
6 allalaadimist
thumbnail
28
doc

Baaritöö konspekt

Kokteil on segatud jook. Serveeritakse kokteiliklaasist (6 cl), ei ole pikendatud, alkoholivaba jooki sisaldab kokteil vähem kui alkohoolset jooki. Väike kokteiliklaas, suur kokteiliklaas ­ valik oleneb sellest, kui palju jooki retsepti järgi valmistad (loe cl kokku). Erinevus segujoogist: Segujoogis on ülekaalus alkoholivaba jook, jook on tavaliselt pikk (pikendatud alkoholivaba joogiga, näiteks vesi, soodavesi, toonik, mahlad). Ajaloost 1806 The Balance ajakiri avaldas kokteili definitsiooni: kokteil on joovastav jook, mis koosneb erinevatest alkohoolsetest jookidest ja mida segades bitterite ja teiste lisanditega saame märkimisväärse dringijoogi. 1862 ­ ilmus esimene kokteiliraamat Jerry Thomas sulest 1869 ­ toimus esimene teadaolev kokteilivõistlus. Toimus see USAs New Orleansis. Võitis Harry Johnsson. 1920- 30 hakati suurtes kogustes ja massiliselt segama kokteile ka EUROOPAS. USAS samal

Majandus → Klienditeenindus
61 allalaadimist
thumbnail
22
doc

Baaritöö

Kokteil on segatud jook. Serveeritakse kokteiliklaasist (6 cl), ei ole pikendatud, alkoholivaba jooki sisaldab kokteil vähem kui alkohoolset jooki. Väike kokteiliklaas, suur kokteiliklaas ­ valik oleneb sellest, kui palju jooki retsepti järgi valmistad (loe cl kokku). Erinevus segujoogist: Segujoogis on ülekaalus alkoholivaba jook, jook on tavaliselt pikk (pikendatud alkoholivaba joogiga, näiteks vesi, soodavesi, toonik, mahlad). Ajaloost 1806 The Balance ajakiri avaldas kokteili definitsiooni: kokteil on joovastav jook, mis koosneb erinevatest alkohoolsetest jookidest ja mida segades bitterite ja teiste lisanditega saame märkimisväärse dringijoogi. 1862 ­ ilmus esimene kokteiliraamat Jerry Thomas sulest 1869 ­ toimus esimene teadaolev kokteilivõistlus. Toimus see USAs New Orleansis. Võitis Harry Johnsson. 1920- 30 hakati suurtes kogustes ja massiliselt segama kokteile ka EUROOPAS. USAS samal ajal oli

Toit → Joogiõpetus
26 allalaadimist
thumbnail
4
docx

Kliendi küsitlusleht

..................................................................................... ................................................................................................................................. ................................................................................................................................. .................................................. 3. Toitlustus-söögid, joogid (Kuidas olete rahul meie toiduga ja kuidas olete rahul meie joogi ja kokteili valikutega) Praed: Väga hea/Keskmine/Ei meeldi Supid: Väga hea/Keskmine/Ei meeldi Magus- Väga hea/Keskmine/Ei meeldi toidud: Salatid: Väga hea/Keskmine/Ei meeldi Külm- toidud: Väga hea/Keskmine/Ei meeldi Karastus- joogid: Väga hea/Keskmine/Ei meeldi Külmad joogid: Väga hea/Keskmine/Ei meeldi Soojad joogid: Väga hea/Keskmine/Ei meeldi Kokteilid: Väga hea/Keskmine/Ei meeldi Alkohool: Väga hea/Keskmine/Ei meeldi

Majandus → Klienditeenindus
41 allalaadimist
thumbnail
11
pptx

Selvelauast puuviljalauani

Kõrvale võib pakkuda erinevaid köögivilju, pagaritooteid, küpseseid, pähkleid Võib katta nii siseruumides, kui ka väljas Tervitusjoogilaud Kestab lühikest aega (30minutit kuni 1 tund) Juurde võib pakkuda kompvekke, küpsiseid, pähkleid https://www.thinglink.com/scene/612259058673516 546 Kokteililaud Kaetakse, kui on kokteilivastuvõtt või õhtupoolikul Kokteili juurde serveeritakse suupisteid Võib katta nii siseruumides, kui ka väljas Eeljoogilaud Söögiisu tekitamiseks Külalised laua taga ei istu Eeljooke pakutakse sageli kandikutelt sampanja või vahuvein, veined http://kirss.net/index.php/lugemist/retseptid/kokteilid-alkoholiga-ja-alkoholita-joogid/item/3468-lihtsad-alkoholiga-kokteilid Kohvipausid Korraldatakse erinevate koosolekute, seminaride, konverentside vaheaegadel Sobiv aeg 14.00 ja 18

Kultuur-Kunst → Kultuur
1 allalaadimist
thumbnail
24
doc

Kokteilid

MIKSERI KASUTAMINE ­ Muna ja puuvilja sisaldavad kokteilid segatakse baarimikseri või baarikombainiga. TEMPERATUUR ­ Kõik abivahendid peavad olema ühel temperatuuril. Parim oleks toatemperatuur. KOKTEILI VALMISTAMINE ­ Pole tähtsust, mis järjekorras lähevad koostisained. Gaseeritud vesi tuleks ainult lisada viimasena otse klaasi ja segada aeglaselt baariluskiaga. TÜKELDAMINE ­ Suhkru tükeldamine, selleks vajaliku plaadiga. KUI VALATE KOKTEILI VÄLJA, ärge valage kunagi klaasi ääreni täis. Kui soovite pakkuda palju kokteili võtke suurem klaas. Enne uue kokteili valmistamist tuleb anum korralikult loputada. Jääd saate te uuesti kasutada, kui olete selle hoolikalt loputanud. Shortdringid ­ iseloomulikud jooned on gaseeritud vee (soodavesi, toonik vms) puudumine või väike hult ja joogi serveerimine ilma jääta klaasis. Joogi kogumaht ei ole suurem kui 15cl. Üks shortdrink juuakse ära suhteliselt kiirelt.

Toit → Kokandus
142 allalaadimist
thumbnail
32
pptx

Vaktineerimise poolt või vastu

arvatakse olevat vaktsiinid. • Astma, allergiad, autism, vähk, leukeemia, reuma, suhkruhaigus, hällisurm - nende kõikide (üheks) põhjustajaks peetakse vaktsineerimist. • Arvatakse, et vaktsineerimine on peamine hällisurma põhjustaja. 5. Vaktsiinid on ebaeffektiivsed • Iga inimene, tema immuunsüsteem ja haiguse kulg on erinevad. Vaktsiinid on aga loodud põhimõttel “one size fits all” ehk siis miljonitele süstitakse sisse täpselt sama kokteili. Vaktsiinide efektiivsus pole kuigi kõrge ning nad annavad vaid ajutise kaitse mõneks aastaks. 6. Pole tehtud pikaajalisi uuringuid. • Näiteks QuadrigenEsimene katse panna difteeria/läkaköha/teetanus/lastehalv atus ühte vaktsiini. Tuli turule ilma turvalisustestideta 1959 ja hakkas kohe haigus-ja surmajuhtumeid koguma. Aga võttis aega 9 aastat ja suurt hulka kohtuprotsesse, enne kui vaktsiin 1968.a vaikselt turult kõrvaldati. Vaktsineerimise poolt

Bioloogia → Biotehnoloogia
9 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Filmikokkuvõte "Hard Candy"

kasutab seda kõige julmemal moel ära. Filmi reZissöör David Higgins sai filmile idee ühest Jaapani juhtumist, kus kaks ärimeest pilastasid väikest tüdrukut. Hayley flirdib jututoas Jeffiga, teades täpselt kellega ta räägib. Jeff tahab tüdrukuga kohtuda ning nad otsustavad kokku saada kohvikus. Pärast mõningat jutuajamist teeb Hayley Jeffile ettepaneku mehe koju minna. Nad lähevad sinna ning Hayley segab talle kokteili. Jeff kaotab meelemärkuse ning ärkvele tulles avastab ta end arvutitooli külge seotuna. Hayley süüdistab teda pedofiilias kuid Jeff eitab kõike. Tüdruk lämmatab meest nii kaua kuni ta taaskord meelemärkuse kaotab. Sel korral ärgates on ta söögilaua külge aheldatud ning tema genitaalidele on asetatud jääkott. Hayley teatab talle, et kastreerib Jeffi tema koletu teo eest. Hayley paneb ka kaamera üles, et mees saaks ise samal ajal protseduuri otsepildis jälgida

Kirjandus → Kirjandus
20 allalaadimist
thumbnail
11
pptx

Energiajoogid

Ühel neist tõusis pulss 190ni. Energiajoogid ja alkohol Viimastel aastatel on noorte hulgas muutunud populaarseks viina ja energiajoogi kokteil. Kuna kofeiin on stimulant ja alkohol depressant, siis arvatakse, et energiajook vähendab viina depressiivseid omadusi. Alkoholi tarbimisel energiajoogiga tunned end hästi ja ei saa arugi, et oled nii palju joonud. Hea enesetunne võib aga innustada veelgi rohkem jooma. Kuna kofeiin on diureetik, siis väheneb sellise kokteili joomisel organismi veesisaldus ja vere hulk, mistõttu suureneb veres alkoholi sisaldus ja joove veelgi. Kasutatud kirjandus Kikas, Heldi, Koger. Epp 2004. Toidukaubad. Kaubaõpetuse käsiraamat. Tallinn: Kirjastus Ilo. Liebert, Tiiu 2008. Toitumine: müüdid ja tegelikkus. Tallinn: OÜ Adelante Koolitus. Davis, Nadine 2010. Lühike ajalugu energiajookide kohta. http://www.articleonlinedirectory.com/337924/ashorthistoryof energydrinks.html Tervise Arengu Instituut 2008. Energiajoogid.

Ühiskond → Ühiskond
16 allalaadimist
thumbnail
10
doc

Baaritöö

luua midagi uut ja huvitavat, kasutada tervise parandamiseks. Suurim segujook on loodud Philadelphias: 1350 l soome vodkat 3400 l jõhvika mahla 3400 l greibimahla 3150 l jääd Sheikeri rolli mängis 13 m, kõrgune terasest tanker. Maitsta sai 35 000 külalist. Kuulsaim kokteil Dry Martini leiutati 1860- aastatel. Margarita 1921-st aastast kokteili klassik. Iiri kohvi mõtles 1952-l aastal välja lennuvälja baarmen külmetavale ameeriklasele. Baari sisustus, seadmed ja töövahendid 1. Sheiker ehk raputi: 3 osa- roostevabast terasest (nõu, nupp, sõel). 2. Bostoni sheiker- kaheosaline, alumine osa roostevabast terasest, ülemine osa klaasist. 3. Seguklaas- segujookide valmistamiseks, mida peab segama jääga. Siit klaasist ei jooda vaid selles tehakse jook valmis ning kurnatakse sobivasse klaasi. 4

Majandus → Klienditeenindus
41 allalaadimist
thumbnail
4
odt

Alkohol ja Mängurlus

Kindlasti joo aeglasest. Ära joo erinevaid jooke segamini. Ravimeid ja alkoholi ei tohi koos manustada. Joomise ajal peab sööma. Kui mõistus hakkab ära kaduma, siis tuleks minna WC ja see välja oksendada. Alustada on parem kangemast joogist ja siis lahja joogiga jätkata. Joo vähe kangeid napse. Parem on juua kokteili kui kanget napsu ja mahla eraldi. Mõju lapsele: Alkohoolsete jookide tarvitamine varases eas kutsub esile haiguslikke muutusi veres ning rikub normaalset ainevahetust. Väike laps võib surra 60-70g korraga joodud viinast. Lastel tekivad siseelundite rasked haigused. Eriti kergesti kahjustuvad seedeelundid, soolestik ja magu. Kõige hullemini kahjustab alkohol lapse organismis kesknärvisüsteemi. Alkohol pidurdab lapse kasvu ja arengut,

Inimeseõpetus → Inimese õpetus
32 allalaadimist
thumbnail
4
docx

Alkoholi ja energiajoogi kooslus

Kofeiin on stimulaator, alkohol aga depressant. Seetõttu võib tunduda, et alkoholi tarbimine koos energiajoogiga varjab joovet ja parandab enesetunnet. Tegelikult aga ei vähenda energiajook alkoholisisaldust väljahingatavas hingeõhus ega paranda reaktsioonikiirust. Petlikult hea enesetunne võib panna inimest tegema valesid otsuseid, näiteks innustama veelgi rohkem alkoholi tarbima või autorooli istuma. Kuna kofeiin sarnaselt alkoholiga on vee väljutaja, siis väheneb sellise kokteili joomisel inimorganismi veesisaldus, mistõttu suurenevad vere alkoholisisaldus ja joove veelgi. Energiajookide stimuleeriv mõju võib varjata seda, kui purjus inimene on ning tekitada olukorra, kus on raske arusaada kui palju alkoholi tarbitakse. Peale selle, et nii alkohol kui kofeiin viivad mõlemad vett organismist välja, tekitades seeläbi kiiresti organismis dehüdratatsiooni ja vee ning elektrolüütide tasakaaluhäire, võib selline kombinatsioon aga lõppeda teistpidigi surmavalt

Keemia → Keemia
2 allalaadimist
thumbnail
22
doc

Menüü toitumine

Kõik alkohoolsed joogid ei ole dieedipidajale ühtemoodi kahjulikud. Järgnevalt oleme teinud ülevaate populaarsemate alkoholide kalorisisaldustest. Jälgi seda ja tee dieedi ajal parimad alkoholivalikud. Energia sisaldus 100 grammis viin – 229 kcal rumm – 239 kcal konjak – 237 kcal viski – 252 kcal punane vein – 70 kcal šampus – 78 kcal siider – 48 kcal keskmise kangusega õlu – 34 kcal Liigselt alkoholi tarbides kaob kontroll oma tegevuse üle ja tõuseb isu. Pärast mõnda kokteili on sul palju raskem öelda “ei” jäätisele, küüslauguleibadele, krõpsudele, dipikastmetele. Tihtipeale peitubki kurja juur just alkoholi kõrvale söödud snäkkides. Loomulikult on dieeti pidades kõige parem alkoholi tarbida mõõdukalt või üldse loobuda. Kui just ei piirduta nädalas mõne pokaali punase veiniga, mille mõõdukal tarbimisel on leitud isegi tervistparandavaid omadusi. Samas elu tahab elamist ja peod pidamist. Nipid, kuidas piirata alkoholi tarbimisest tulenevat kahju

Toit → Toit ja toitumine
34 allalaadimist
thumbnail
4
odt

Guatemala

Selle inimesi pungil väikelinna restoranid ja baarid olid ehitatud aeglaselt vookleva jõe kaldale. Huvitavaks osutus laevasõit Rio Dulcest Kariibi mere äärsesse Livingstoni. Sõitsime kilomeetreid mööda dzungliga ääristatud jõge, kus jõesaartel pesitses eksootilisi linde ja jõeäärsed bambusonnid olid osaliselt kohalike elamud, osaliselt turistide majutuspaigad. Tegime ka peatuse, et külastada teele jäänud koobast ja maitsta kohalikku kokteili Coco-Locot. Tegu oli kookospiima ja tequila seguga kookospähkli koores, millel on omapärane maitse ja mida juuakse kõrrega otse kookospähklist. Livingston oli ülejäänud Guatemalast täiesti erinev. Linnas valitses Kariibi mere kultuur: reggae- rütmid, mustad DJd, vabaõhuõllekad, tänavateater, kõhutantsu harrastavad tüdrukud, tümisevad Aafrika trummid, tänavakaubandus. Livingston on mustanahalise Guatemala kodu ja koht, kus latiinod puhkamas armastavad käia. Kasutatud kirjandus:

Ühiskond → Ühiskonnaõpetus
13 allalaadimist
thumbnail
5
odt

Kordamine Valgud nukleiinhapped

h. Selleks , et saada taimsetest allikatest kätte vajaminev aminohappete kokteil peab tarbima neid suurel hulgal, äärmiselt teadlikult ja vaheldusrikkalt. Näiteks annavad kaunviljad koos täisteraviljadega kõik asendamatud aminohapped, sest teraviljades on lüsiin, kuid ei ole metioniini ja vastupidi. Eraldi tarbides ei anna kaunviljad vaatamata oma valgurohkusele vajalikku aminohappe kokteili. i. Loomsest toidust parem aminohappete omastamine ei tähenda, seda võib piiramatult süüa, imendumiseks on vaja ka teisi toitaineid nagu näiteks B- vitamiine. Liigses koguses valkude tarbimisega kaasnevad samuti terviseriskid, näiteks neeruprobleemid. j. Asendamatut aminohappet trüptofaani saame me võrreldes teiste aminohapetega väiksemas koguses ja selle paremaks omastamiseks on meil vaja süsivesikuid. 6

Bioloogia → Bioloogia
7 allalaadimist
thumbnail
3
pdf

Juhtumikirjeldus

kohvik-restorani vouchereid. Ei saa osta kunagi põrsast kotis ja seega uurisin pikalt nende internetilehekülge, et teada mida mul umbkaudu oodata oleks. Veebileht oli väga esinduslik ja interjöör piltidel jättis väga sooja mulje. Ilma kahtlemata ostsin sooduskuponge lausa mitu! Kohale jõudes säilis soe interjöör kuid seda hakkas külmutama töötajate suhtumine. Ei olnud neil pea ühtegi menüüs pakutud kokteili vaid ainult ühte sorti majavein. Enamik toite olid kas otsas või ei osatud erilisi kommentaare ega kogemusi jagada ja teenindajad ei osanud vahet teha töötamisel kohvikus ja sõpradega ajaveetmisel. Ühe näitena tooksin selle, et tellisin veise-pipra pihvi, mida lahtilõigates voolas veri mu taldrikul laiali. Kahjuks ei ole ma nii suurte ekstreemsustega siiski harjunud ja eeldasin, et kui minu

Majandus → Klienditeenindus
54 allalaadimist
thumbnail
3
doc

Äri- ja kutseeetika - õppematerjal

VASTUVÕTU LIIGID I ISTUMISEGA VASTUVÕTUD: EINE, HOMMIKUSÖÖK ­ 12-15 vahel, 1,5 h. Lahja kokteil, 1-2 külma eelrooga külma viinaga, 1 kuum kala ja 1 liharoog veiniga, dessert vahuveiniga, kohvi ja tee konjakiga. Enamus ajast kohvilaua juurde, suhtlemis koht. LÕUNA ­ e pidulik dinee, alates kell 19, 2,5 h. ÕHTUSÖÖK ­ algab peale 21, peale külma lauda tuleb supp, ilma alkoholita. II SEISMISEGA VASTUVÕTUD: KOKTEILI VASTUVÕTT ­ 17-20 vahel, 2 h, saalis liiguvad kelnerid kes pakuvad suupisteid ja jooki. 1) klaas sampanjat ­ kiirvastuvõtt päevasel ajal, 1 h 2) klaas veini A LA FOURCHETTE ­ ruumis mitu samamoodi kaetud lauda, kust saab ise võtta, kella 17- 20 vahel, 2 h KUTSE 3 nädalat enne, trükitud, kirjas mis sündmus, mis tüüpi vastuvõtt, kuupäev, selle ette nädalapäev (reedel 13...), koha nimi aadress. All paremas nurgas viide mehe riietusele, vasakus nurgas juhis

Filosoofia → Ärieetika
156 allalaadimist
thumbnail
13
pptx

Energiajookide mõju tervisele

Kofeiin on stimulaator, alkohol aga depressant. Seetõttu võib tunduda, et alkoholi tarbimine koos energiajoogiga varjab joovet ja parandab enesetunnet. Tegelikult aga ei vähenda energiajook alkoholisisaldust väljahingatavas hingeõhus ega paranda reaktsioonikiirust. Petlikult hea enesetunne võib panna inimest tegema valesid otsuseid ­ näiteks tarbima veel alkoholi või istuma autorooli. Kuna kofeiin sarnaselt alkoholiga on vee väljutaja, siis väheneb sellise kokteili joomisel inimorganismi veesisaldus, mistõttu suurenevad vere alkoholisisaldus ja joove veelgi. Energiajooke ja alkoholi soovitatakse üheaegselt mitte tarbida. Energiajoogi tarbimine võib lõppeda surmaga Energiajook on küll hea looduslik erguti, kuid liigse tarbimise ja alkoholiga segijoomise korral võib muutuda eluohtlikuks. Maailmast on teada juhuseid, kus üleliigne energiajoogi tarbimine on lõppenud surmaga

Meditsiin → Terviseõpetus
93 allalaadimist
thumbnail
2
txt

Kadeduse mõttetera

aja peremees, ma kohtungi kige gedamate inimestega, mul ongi palju lugejaid, ma saangi teha koostd parimatega ja see on nnistus! Aga ma siiralt usun ka seda, et see kik on mulle suuresti osaks saanud tnu sellele, et ma pole keskendunud valedele vrtustele. Ma ei roni kellegi seltskonda, sest tal on ge auto vi ta on tuntud. Mul pole eelarvamusi, ma ei eelda inimestel kunagi midagi, ega istu baarileti taga ja mtle, et vlgutan siin paar minutit ripsmeid, kki keegi teeb kokteili vlja. Mul pole mingeid ootusi ja kige vhem on mul aega kellegi teise elu jlgida, rahakotis sorida ja kadedust tunda. See, et oled kellegi vi millegi peale negatiivses mttes kade, ei anna Sulle mitte midagi juurde. Oma mtlemist tuleb muuta. Olla tnulik selle eest, mis Sinu elus on, isegi kui see on 1 sber ja 1 euro. Suhtu sellesse tnutundega ja seemnest kasvab puu. Ka inimesed Sinu mber pakuvad Sulle midagi just neil juhtudel, kui Sa neilt seda ei oota, luni vi vljapressi. Inimestel pole

Kirjandus → Kirjandus
3 allalaadimist
thumbnail
11
doc

Steffani pizzarestoran

joogisegudest, jookidest ja sigarettidest. · Kuidas menüü oli vormistatud? Menüü oli nii tahvli peal, mis asus seinal ja ka kaantevahel, mis asus lauapeal. TEENINDUS · Kirjelda teenindusviisi. Toitu saab tellida nii baarileti tagant kui ka laua äärest teenindaja käest. ISTEKOHT · Kas laud oli eelnevalt kaetud? Ei olnud. Laual oli laudlina, puhtad veiniklaasid, menüü, veinimenüü, söögiriistad, teravamaitselised ketsupikastmed, pipar, sool, hambaorgid ja kokteili reklaam. · Kas tundsid ennast külastatavas ettevõttes mugavalt? Jah, õhkkond oli sõbralik ja meeldiv. Inimesi ei olnud väga palju ja saalis oli suhteliselt vaikne. Sai kuulata rahulikult muusikat ja mõelda oma mõtteid. LISATEENUSED · Milliseid lisateenuseid ettevõttes pakutakse? Täiskasvanutel on võimalik lugeda ajalehti, mis ripuvad seinal. Väiksematele lastele tuuakse söögi ooteajaks lauda pilt ja värvilised pliiatsid, et neil oleks tegevust. ROOG

Majandus → Klienditeenindus
30 allalaadimist
thumbnail
23
ppt

Kuulsaimad kokad Eestis, Prantsusmaal, Inglismaal

Eesti toidu maine puhastamiseks ja maitsete säilitamiseks tuleb koondada kõik jõud, sest suur osa Eestisse saabuvaid külalisi ei jõuagi tutvuda muu Eesti kultuuriga kui ainult gastronoomiaga ! DMITRI DEMJANOV(60) · 1976­1982 õppis TPIs tööstuse planeerimist, 1972­1974 kaubandustehnikumis toiduvalm. · Prantsusmaal stazeeris 2000. a maailma ühe juhtiva koka Paul Bocuse juures. · Tuntuks: sügaval nõukogude ajal Tallinnas Mündi baaris kokteili segamine · Uue eesti aja alguses võttis rendile Gloria ja asutas restorani Egoist. Mõlemast on saanud Eestis kalli ja eksklusiivse söögikoha sünonüüm. Taon seal nii omanik kui ka kokk. · Erinevatelt võistlustelt auhinnad just oma koju. · Tema südame asi: viia Eesti toidud ka mujale Euroopasse. IMRE KOSE(40) "Gurmaanlus nagu värviline spekter, millest toit moodustab vaid ühe osa." · Kõige laiema tähelepanuga kokk. Enim bränditud.

Toit → Toiduvalmistamine
17 allalaadimist
thumbnail
10
doc

Lauanõud

pole. Tikuvõipsid: enne vaatame võipsi ja siis alles sööme. Et enne tuleb kõike vaadata. Külmad eelroad nende temperatuur on 10 ja 14kraadi vahel,. Serveeritakase vaagnal vüi taldrikul · Kalamari · Soolatud värske kala · Keedetud kala · Kala marinaadis · Austrid · Vähid · Homaarid · Assortiid-liha,kala, puuviljad, · Sekser-kuus külma või sooja suupistet · Kihilised ja suured võileivad · Kokteili salatid Kuumad suupisted: Serveeritakse tavaliselt samas nõus, kus valmistatakse. Serveeritakse nii, et saaks süüa ka noa ja kahvliga. Neid võib ka süüa lusikaga. · Vähk, homaar, teod · Erinevad krabid · Seened · Viinerid, lihapallid · Soojad võileivad,korvikesed, pliinid, pirukad · Fondüü · Raklett-sveistipärane variant kus sooja sulatatud juustuga valatakse kartulid üle. Supid Supid on kas soojad või külmad

Filosoofia → Etikett
33 allalaadimist
thumbnail
18
odt

Turunduse- ja müügijuhtimise alused

telefoni. 5. Noored, kes käivad eliitkoolides või vanemate palk on vähemalt 1600eurot kokku. 5. Kirjeldage ühte hiljutist kliendikogemust, kus toote/teenuse väärtuspakkumine ületas mitmekordselt Sinu ootused. Põhjenda. Energy diet'i kokteilid ületasid minu ootust. Kuna ise olen rohkem realist, siis ei uskunud eriti toote effektiivsusele. Selle toote esindajad positsioneerisid seda toodet nii, et ühe kokteili joomine päevas asendab ühe täiusliku lõunat(toidab ära mitmeteks tundideks) ning selle tagajärjeks pidi olema hea enesetunne, lisa energia saamine ning inimene tunneb ennast väljamagatuna terve päeva jooksul. Lisaks olid ka teised plussid, mis olid nimetatud, kuid sellele ma eriti tähelepanu ei pööranud. Toode ületas minu ootusi, kuna ootasin sellelt toodelt maksimaalselt ühte effekti, kuid selgus, et paljud nimetatutest asjadest olid toote juures täidetud.

Majandus → Majandus
43 allalaadimist
thumbnail
11
doc

Majapidamiskaupade õpimapp

Tallinna Teeninduskool Meelika Kärner 021M Majapidamiskaubad Õpimapp Õpetaja: Aive Antson Tallinn2008 Sisukord Metallmajapidamisnõud Malmnõud 3 Pildid malmnõudest 4 Roostevaba terasest nõud 5 Pildid roostevabast terasest nõudest 6 Pinnatud tooted 7 Klaasnõud Tugevdamata klaas 8 Tugevdatud klaas 9 Kristallnõud 10 Pildid kristallnõudest 11 2 Metallmajapidamisnõud Malmnõud Malmnõude hooldus ja tooraine. Malmi põhitoorained on raud ja süsinik. Toodete valmistamisel kasutatakse põhiliselt halli malmi ehk valumalmi. Malmist valmistatakse suurepäraseid praadimis- ja hautamisnõusid. Malmnõus...

Majandus → Tööstuskaup
54 allalaadimist
thumbnail
8
doc

Joogiklaaside sortiment

Tartu Kutsehariduskeskus Teeninduse ja kaubanduse osakond Käty Kivirand JOOGIKLAASIDE SORTIMENT Iseseisevtöö Juhendaja: Mets Sirje Grupp: MY08 Tartu 2010 1. Grogiklaas - on soodaveega segatud alkohoolsete jookide joomiseks(nt. Moijtto) 2. Õlleklaas - on mõeldud õlle joomiseks. - Kui ka on olemas plinkiv õlleklaas: See on täismõõtmetes moodne kitsas õlleklaas. - Tal on 4 erinevat vilkumisreziimi, mida on kerge vahetada lihtsalt nupule vajutamisega. - Ideaalne igasugustel koosviibimistel ja pidudel kasutamiseks. 3. Veinipokaal - Punase veini pokaal on kujult samasugune, aga suurem valge veini pokaalist. Mida tumedam on punase veini rant veepiiril, seda parem on vein. Veiniklaasi hoitakse ainult klaasi jalast. - Valge veini polaal on kujult samasugune, aga väiksem pun...

Majandus → Tööstuskaup
41 allalaadimist
thumbnail
3
docx

ANTIREKLAAM

Tegelikult aga ei vähenda energiajook alkoholisisaldust väljahingatavas hingeõhus, veres ega paranda reaktsioonikiirust. Petlikult hea enesetunne võib panna inimese tegema valesid otsuseid, näiteks innustuma veelgi rohkem alkoholi tarbima või istuma autorooli. Näiliselt väike joove võib endaga kaasa tuua selliste alkoholikoguste joomise, mis viivad alkoholimürgistuseni. Kuna kofeiin, nii nagu alkoholgi, on diureetik ehk vee väljutaja, siis väheneb sellise kokteili joomisel inimorganismi veesisaldus, mistõttu suureneb vere alkoholisisaldus ja joove veelgi. Noorte puhul see ainult suurendab alkoholi liigtarbimisest tulenevaid riske nagu seksuaalne ärakasutamine, joobes autosõit, ujumine ja vettehüpped, erinevad traumad. Ühe Brasiilias läbi viidud uuringu põhjal ei tundnud tudengid end üldsegi mitte nii purjus olevat, kui nad tegelikult olid, kui nad olid joonud Red Bulli viinaga. Nende koordinatsiooni

Meedia → Meedia
5 allalaadimist
thumbnail
20
doc

Nimetu

depresiivseid omadusi. Juues palju alkoholi, , mis sisaldab viina ja energiajooki. Kuna kofeiin on stimulant ja alkohol depressant, arvatakse tekib unisus ning uinud. Alkoholi tarbimisel koos energiajookidega tunned end hästi ning ei saa arugi, et oled nii palju joonud. Kofeiin selliseid objektiivseid näitajaid nagu reaktsioonikiirus ja alkoholisisaldus väljahingatavas hingeõhus ei mõjuta. Hea enesetunne innustab veel rohkemgi jooma. Sellise kokteili joomisel väheneb inimorganismi veesisaldus ja ka vere hulk, mistõttu suureneb vere alkoholisisaldus ja joove veelgi. (Liebert 2008: lk 130-131) USA teadlasi teeb murelikuks energiajooke sisaldavate kokteilide joomine. Ühes uurimuses võrreldi lihtsalt viina ja viina ning energiajoogi kokteili mõju üliõpilastele. Tähendati, et viimasel juhul tarbisid üliõpilased rohkem alkoholi ning suurenes kaks korda autoõnnetuste ja vägistamiste arv

Varia → Kategoriseerimata
53 allalaadimist
thumbnail
30
docx

ILUSÜSTID

Hüaluroonhappe baasil kokteilid stimuleerivad nahas ainevahetusprotsesse, võitlevad niiskuskao vastu ning tagavad näo märgatava noorenemise. Kollageen ja elastiin muudavad naha vetruvaks ja elastseks, tugevdades näoovaali. Hämmastava nahka noorendava efekti võib saavutada taimeekstraktide ja orgaaniliste hapete abil. Mesoteraapia on tähelepanuväärne oma kompleksse mõju poolest: teineteist täiendades, siluvad kokteili komponendid kortse, tagavad näole liftingu efekti ja nahale särava väljanägemise. Näidustused mesoteraapiaks võivad olla järgnevad: · näo noorendamine; · nahastruktuuri parandmine; · näokontuuri taastamine; · näojume parandamine; · vabanemine pooridest; · nahavoltide silumine nina ja huulte piirkonnas; 12 · esteetiliste poeratsioonide järgne taastumine.

Kosmeetika → Iluteenindus
28 allalaadimist
thumbnail
9
doc

Koka praktikaaruanne

Rakvere Ametikool ..... ........(nimi) K08c Praktikaaruanne Juhendaja: Anne Loos Rakvere 2009 Sisukord 1. Praktikaleping 2. Praktikajuhend 3. Praktikaülesannete täitmise analüüs 3.1 Praktika kirjeldus 3.2 Täidetud ülesannete kirjeldus 4. Ettevõtte poolne hinnanguleht 5. Kokkuvõttev analüüs 6. Täiendavad lisad 3.Praktikaaruannete täitsmise analüüs 3.1 Praktika kirjeldus Ettevõtte nimetus: Vanemuise Kohvik OÜ Cafe Shakespeare Tööperiood ettevõttes: 28.09.09-09.10.09 , 80 h Ettevõtte tegevusala: 1 Pakub üritustele teenindajaid (kelnereid, ettekandjaid ja baarmene) 2 Kulinaartoodete valmistamine tellimise alusel 3 Ruumide rent (võimalik tellida ka dekoratsioonid, kaunistamine) 4 Ürituste korraldamine soovi korral (ansamblid, esinejad jmt) 5 Toitlustamine (pulmalauad, sünnipäevalauad, juubelilauad, buffetlauad, banketilauad, la...

Toit → Kokandus
301 allalaadimist
thumbnail
20
ppt

Alkoholism

1. Söö enne peole minekut kõht täis. 2. Enne jooma minekut võid juua taimeõli (ei ole küll eriti maitsev) või midagi haput, mis alkoholiga reageeriks. 3. Tõsta klaasi mõõdukalt. 4. Joo aeglaselt, siis suudad oma olukorda kontrollida. 5. Joo vähekangeid napse (näiteks õlu, vein, long drink). 6. Joomise ajal söö palju peale, kõige parem, kui on midagi rasvast või haput, näiteks sült äädikaga, sidrun või sealiha. 7. Parem joo kokteili kui kanget napsu ja mahla eraldi 8. Ära joo erinevaid jooke segamini. 9. Kui peoõhtul ikkagi endale segavalikut lubad, siis alusta kangemast margist ja mine hiljem lahjematele üle, siis on ülejoomise oht väiksem. 10. Kohv ja teised närvisüsteemi stimulaatorid mõjuvad kainestavalt. 11. Enamikku ravimeid ja alkoholi ei maksa koos manustada. 12. Ära hoia kaua märjukest suus, alkohol mõjub ka läbi keelenäsadele. 13

Keemia → Keemia
14 allalaadimist
thumbnail
7
doc

Absinth

bleue [blöö] (prantsuse keeles 'sinine'), kus sellist tüüpi absinti on palju traditsiooniliselt toodetud. Blanche'ide ja bleue'ide erinevuseks verte'idest ei ole aga ainult värvus, tavaliselt on ka nende retsept erinev. Aniis Apteegitill Serveerimine Suure alkoholisisalduse tõttu ei jooda absinti peaaegu kunagi puhtalt, vaid kui lihtsat kokteili ­ seda lahjendatakse veega, suhtes umbes kolm kuni viis osa vett ühele osale absindile, ning vastavalt maitsele lisatakse suhkrut (suhkru lisamine teeb joogi vähem kibedaks, ning annab kergelt teistsuguse maitse). Absindiklaasi valatakse pudelist umbes viiendik klaasi mahust absinti (mõnedel klaasidel on näidatud, kui palju peab absinti olema). Kui tahetakse lisada suhkrut (traditsiooniliselt on seda enamasti tehtud), siis asetatakse klaasi peale spetsiaalne piludega lusikas ja pilu peale

Toit → Joogiõpetus
31 allalaadimist
thumbnail
7
doc

Ray Krock ja McDonald's

TARTU ÜLIKOOL Majandusteaduskond Ettevõtluskeskus Krista Männiste RAY KROCK JA McDONALD'S Referaat Juhendaja: prof. Tõnis Mets Tartu 2010 SISUKORD SISUKORD.......................................................................................................................2 1. Võimaluse äratundmine ja tegutsemisotsus...................................................................3 2. Ressursside koondamine, ettevõtte käivitamine............................................................4 3. Edu ja kasvu juhtimine..................................................................................................5 4. Tulu saamine..................................................................................................................6 VIIDATUD ALLIKAD......................................................................................................

Majandus → Ettevõtluse alused
5 allalaadimist
thumbnail
4
doc

Jerome David Salinger "Kuristik rukkis" kokkuvõte peatükkide kaupa

Holden sõitis rongiga. Tema kõrvale tuli istuma üks naine. Tuli välja, et see oli tema koolivenna Ernest Morrow ema. Holden valetas talle, et ta on Rudolf Scmidt ning daami poeg on koolis sõbralik, kuid tagasihoidlik. Selleks, et valetamist lõpetada hakkas Holden sõiduplaani lugema. Üheksas peatükk Holden jõudis New Yorki. Ta ööbis Edmonti hotellis, kus oli igasuguseid veidraid inimesi. Ta otsis rahakottist välja numbri, mille üks tuttav talle andnud oli. Ta kutsus neiu kokteili jooma, kuid sellest ei tulnud midagi välja. Kümnes peatükk Holden läks ööklubisse ,,Lavendlisaal" ning kohtas seal kolme rumalat daami. Ta tantsis ja vestles nendega. Daamid lahkusid, sest nad ei tahtnud järgmisel päeval Radio Citys etendust maha magada. Peagi peale daamide lahkumist läks ka Holden klubist ära. Üheteistkümnes peatükk Holden istus vestibüülis ja mõtles Janele. Vestibüülist lahkudes otsustas Holden Ernie juurde sõita. Kaheteistkümnes peatükk

Kirjandus → Kirjandus
1538 allalaadimist
thumbnail
5
doc

Sõnavara

Moodsa ema ürgne kutse Pool aastat tagasi emaks saanud Merle Liivak uurib, miks on imetamisest saanud meie aja üks suuremaid paradokse ja kuidas vastata ürgsele kutsele rinnaga toita. Oh, see on lihtne nagu truki kinnipanek, arvasin enne poja sündi rinnaga toitmisest. Aastaid tagasi maalis üks mu sõbratar sellest pildi kui millestki eriti nauditavast ja sensuaalsest. Beebi saabudes aga avastasin end justkui arvutimängust, seiklemas mööda takistusi täis labürinti. Higisena nagu ehitusel rassiv nõukogude naine ja kaugel beebiajakirjades kohatud rõõsadest superemadest. Esimesed raskused ilmnesid juba sünnitusosakonnas. Teisel päeval oli valus imetada ja kolmandal tulid lõhed. Raamatutest võis lugeda, et tavalisim põhjus on lapse vale asend, kuid siin tundus kõik korras olevat. Võtsin kuulda üht ja teist nõu, ent miski ei aidanud. Viiendal nädalal ärkasin öösel lapse nutu peale üles ja nutsin kaasa. Valu imetamisel oli paisunud talumatuks j...

Eesti keel → Eesti keel
21 allalaadimist
thumbnail
11
doc

Pähklid

nimetatakse, on tähtsaim ja nõutavaim saadus maailmaturul. Ühe kookospähkli toitekiht sisaldab 25 grammi küllastamata rasvhappeid, A- ja B-grupi vitamiine ja seedimist soodustavaid fermente. Kookoseõli tarvitamine toiduks parandab seedimist ja pärsib halbade bakterite paljunemist seedetraktis. Kookospähkli õõnsust täidab veetaoline vedelik, mida rahvasuus kookospiimaks kutsutakse. Kasutamine toidus: · Kookospiimast saab meeldiva kokteili, kui sellele lisada sulatatud jäätist ja purustatud puuvilja- või marjatükke ning aniisiseemneid. 8 · Pähkli kuivatatud sisu kasutatakse riivitult kondiitri- ja kosmeetikatööstuses, see on tooraineks kookosõli ja -või saamisel. · Käärinud kookospiimast valmistatakse veine, likööre ja kookosäädikat, mis on mahedam kui

Toit → Toiduainete õpetus
35 allalaadimist
thumbnail
24
docx

Lauavee sortiment erinevate tunnuste alusel

2.5.1 Aura Plus Pohlamaitseline Kergelt gaseeritud Pohlamaitseline Aura Plus on pisut hapukas, naturaalse pohlamaitsega gaseeritud vesi, milles sisalduvad B-grupi vitamiinid aitavad kaasa vereloomele, hoiavad naha kauni ja siledana ning toetavad seedimist ja närvisüsteemi. Samuti on B- grupi vitamiinid kasulikud südamele ja lihastele. 0,5 l pohlamaitseline vesi sisaldab 25% iga vitamiini ööpäevasest vajadusest. Värskendava alkoholivaba kokteili saad, kui lisad Aura õunamahlale samast kogusest poole vähem Aura mulliga pohla- või sidrunivett. Iga 250 ml portsjon sisaldab: Energiat 0 kcal 0 %* Suhkruid 0 g 0 %* Rasvu 0 g 0 %* Küllastunud rasvhappeid 0 g 0 %* 8 Tallinna Teeninduskool Naatriumi 0 g 0 %* * % päevasest soovitavast kogusest (GDA) Saadaval 0,5 ja 1,5 l plastikpudelites 2.5.2 Aura vaarikamaitseline Figuurisõprade vesi

Majandus → Kaubandus
10 allalaadimist
thumbnail
3
doc

Jerome - David Salinger "Kuristik Rukkis" Sisukokkuvõte

Holden sõitis rongiga. Tema kõrvale tuli istuma üks naine. Tuli välja, et see oli tema koolivenna Ernest Morrow ema. Holden valetas talle, et ta on Rudolf Scmidt ning daami poeg on koolis sõbralik, kuid tagasihoidlik. Selleks, et valetamist lõpetada hakkas Holden sõiduplaani lugema. Holden jõudis New Yorki. Ta ööbis Edmonti hotellis, kus oli igasuguseid veidraid inimesi. Ta otsis rahakottist välja numbri, mille üks tuttav talle andnud oli. Ta kutsus neiu kokteili jooma, kuid sellest ei tulnud midagi välja. Holden läks ööklubisse ,,Lavendlisaal" ning kohtas seal kolme rumalat daami. Ta tantsis ja vestles nendega. Daamid lahkusid, sest nad ei tahtnud järgmisel päeval Radio Citys etendust maha magada. Peagi peale daamide lahkumist läks ka Holden klubist ära. Holden istus vestibüülis ja mõtles Janele. Vestibüülist lahkudes otsustas Holden Ernie juurde sõita. Takso, millega Holden sõitis oli lagunemise äärel ning haises

Kirjandus → Kirjandus
16 allalaadimist
thumbnail
7
doc

Humanistlik psühholoogia

ka valetame aeg-ajalt, pisut või pisut rohkem, et mugavalt ära elada. Ja tüüpilisi tundeid võime me väljendada ainult väga privaatses ringis. Igasugune silmakirjalikkus on iseenesest pahe. Loomulik inimene väljendab oma emotsioone vabalt ja samal ajal jagab neid ka teiste inimestega. Humanistlik psühholoogia ise väitis, et ta tahab korraldada kõlbelise revolutsiooni ja tema vaated on vastuolus traditsioonilise läänetsivilisatsiooniga. Näiteks Maslow väitis, et see, et me kuskil kokteili peol kiidame jooke, mida perenaine meile pakub, on üks ebaehtsuse tüüpilisi näiteid. Maslow rääkis aktualiseerunud inimese ,,süütustunnetusest" väites, et kui keegi ei oota midagi ja kellelgi ei ole ei ootusi ega eelaimdusi ja kui ei ole olemas tulevikku, siis ei saa ka olla ei üllatusi, ega pettumusi. Kõik asjad võivad juhtuda või toimuda võrdse tõenäosusega ja kui me ei ennusta midagi ette, siis pole ka mingit põhjust muretseda. Just selline lähenemine seostub

Psühholoogia → Psühholoogia
136 allalaadimist
thumbnail
14
docx

Jäätmete põletamine

plastist mänguasjad. Tihtipeale annavad suitsevatest ja tossavatest lõketest teada häiritud naabrid või lihtsalt möödasõitjad. Plastide keerulist ja muutlikku koostist arvestades tuleb nende kodus põletamist vältida. Lõkkes on põlemistemperatuur väga madal ja põlemine ei ole täielik. See tähendab, et tekib palju ohtlikke aineid. Põletades plasti, kummi või muid tehismaterjale, koostad toksilise kokteili, mis saastab õhku ning pinna- ja põhjavett. Õige ja keskkonnasäästlik käitumisviis on jäätmeid liigiti koguda ehk paberi- ja papijäätmed ühte konteinerisse, pandiga pudelid pakendi tagastuspunkti, pakendid saab viia pakendikonteineritesse ning jäätmed, mis sortimisest ja liigiti kogumisest üle jäävad, panna segaolmejäätmete konteinerisse. Vanu mööbliesemeid, ehitus- ja lammutusjäätmeid ning ka rehve saab ära viia jäätmejaama

Loodus → Keskkonna kaitse
12 allalaadimist
thumbnail
14
doc

Pähklid

maapähklid), peetakse seda ikkagi kõrge küllastunud rasvade sisaldusega viljaks. Samuti sisaldab kookospähkli viljaliha vähem suhkrut, kui teiste puuviljade oma (banaan, õun), kuid on rikas raua ja fosfori sisalduse poolest.Kookospähkli õõnsust täidab veetaoline vedelik, mida rahvasuus kookospiimaks kutsutakse. Kookospiim parandab seedimist ja kosutab energiavaeguse korral. Kääritatud kookospiima kasutatakse edukalt veini- ja likööritööstuses. Kookospiimast saab meeldiva kokteili, kui sellele lisada sulatatud jäätist ja purustatud puuvilja- või marjatükke ning aniisiseemneid. Pähkli kuivatatud sisu kasutatakse riivitult kondiitri- ja kosmeetikatööstuses, see on tooraineks kookosõli ja -või saamisel. Käärinud kookospiimast valmistatakse veine, likööre ja kookosäädikat, mis on mahedam kui õuna- või tavaline söögiäädikas. Riivitud kookoshelvestega võib kaunistada kooke ja lisada neid sokolaadile. 6

Toit → Kokandus
38 allalaadimist
thumbnail
12
pdf

Nõelravi

Kui tavalist narkoosi kasutati kirurgias, siis teda raviti nõelraviga operatsioonijärgse ebamugavustunde leevendamiseks. 1972 loodi Ameerikas esimene ametlik nõelravi kliinik ning hakati seda meditsiinikoolides õpetama. Singh, S and Ernzt, E (2008). 2006 aastal tehti film alternatiivmeditsiini kasutamisest avatud südameoperatsioonil, anesteesia oli väidetavalt esile kutsutud nõelravi abil. Hiljem aga selgus, et patsiendile oli antud kokteili nõrga narkoosiga, nende mõlema koosmõjul ilmnes narkoos. Simon Singh (25 March 2006). Hiina teadlastegrupil õnnestus radioaktiivse aine ja magnetresonantstomograafia (MRI) kooskasutamisel visualiseerida inimese nõelravipunktidest lähtuvad kanalid. 4 Minimaalse koguse radioaktiivse elemendi otse nõelravipunkti süstimise kaudu visualiseeriti käte ja jalgade 6 yin meridiaani trajektoorid. Radioaktiivse aine süstimisel

Bioloogia → Bioloogia
26 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun