Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Referaat Apelsin, Lillkapsas (0)

1 Hindamata
Punktid

Lõik failist




APELSIN
LILLKAPSAS
REFERAAT


SISUKORD
APELSIN....................................................................................................................................2
Ajalugu,päritolu..........................................................................................................................2
Kirjeldus......................................................................................................................................2
Tervislikkus.................................................................................................................................3
Apelsinirull..................................................................................................................................4
Apelsinisalat................................................................................................................................5
Apelsinikeeks..............................................................................................................................6
LILLKAPSAS.............................................................................................................................7
Ajalugu........................................................................................................................................7
Kasutamine..................................................................................................................................7
Lillkapsas küüslauguvõiga..........................................................................................................8
Üleküpsetatud lillkapsas.............................................................................................................9
Piima-lillkapsasupp...................................................................................................................10
Kasutatud kirjandus...................................................................................................................11
APELSIN
Apelsin (Citrus sinensis) on apelsinipuu vili.
Apelsin on omapärane mari, mille koore moodustavad oranž väliskate, eksokarp, milles leidub eeterlikku õli, ja selle all asuv kobe heledam vahekate, mesokarp. Vilja sisemine mahlakas osa on kilejate vaheseintega jaotatud sektoriteks.
Vasakule Paremale
Referaat Apelsin-Lillkapsas #1 Referaat Apelsin-Lillkapsas #2 Referaat Apelsin-Lillkapsas #3 Referaat Apelsin-Lillkapsas #4 Referaat Apelsin-Lillkapsas #5 Referaat Apelsin-Lillkapsas #6 Referaat Apelsin-Lillkapsas #7 Referaat Apelsin-Lillkapsas #8 Referaat Apelsin-Lillkapsas #9 Referaat Apelsin-Lillkapsas #10 Referaat Apelsin-Lillkapsas #11 Referaat Apelsin-Lillkapsas #12
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 12 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2010-01-27 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 17 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor AnnOlen Õppematerjali autor
Apelsini ja lillkapsa tervislikkus, kasutamine, ajalugu ja retseptid.

Kasutatud allikad

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
4
doc

Viie päeva kohta innovaatiline suurköögimenüü

Hakitud ingverijuurt  1 apelsin  200g külmutatud mustikaid 2 spl (30 ml)

Toitlustus
thumbnail
9
docx

Kuum eelroog ja parfeed

1. FRITEERITUD MAKRAPULGAD SALSAGA Bruto Neto 1. Lõika makrapulgad kolmeks tükiks. makrapulgad 100g 100g 2. Valmista taigen mineraalveest, soolast ja nisujahust Taigen ning lõpuks lisa vahustatud munavalged. nisujahu 60g 60g 3. Kasta krabipulgad taignasse ja prae rohkes õlis. mineraalvesi 60ml 60ml 4. Kastmeks pese ja puhasta küüslauk, paprikad ja sibul. munavalge 1tk 30g 5. Haki paprika ja sibul peeneks ning kuumuta neid õlis. Praadimiseks 6. Lisa ka küüslauk ja maisiterad. õli 300ml 300ml Kaste 7. Seejärel lisa tomatipüree ja vesi ning maitsesta kaste tomatipüree 40g 40g tabasco, veiniäädika ja teiste maitseainetega. roheline paprika 19g 15g 8. Lase kaste keema ja serveeri friteeritud punane paprika

Toit ja toitumine
thumbnail
19
doc

Tsitsruselised

ja Bvitamiini. Mandariine süüakse toorelt või neist valmistatakse keedis, dzhemmi, jooke ja muud sellist. Viljakestas sisalduvat eeterlikku õli kasutatakse kondiitri ja parfümeeriatööstuses. Mandariinide maailmatoodang oli 1996. aastal 16 miljonit tonni. Esikohal on Hiina. KUIDAS KASAVATADA TSITRUSELISI : 9 Tsitruse (Citrus) perekonna paljud liigid on väga tuntud: apelsin, sidrun, mandariin jne. Nad on kõik üksteisega väga lähedalt sugulased ja nende viljad on söödavad. Kõik tsitruselised vajavad kasvamiseks, õitsemiseks ja viljumiseks palju valgust, avarust ja õhurikast otsese ereda päikese eest varjatud kasvukohta. Samuti vajavad nad kõrget õhuniiskust. Tsitruselised ei talu lubjarikast vett, nad taluvad ennem ala kui ülekastmist. Kastmisvett ei tohi alusele seisma jätta. Tsitruselistele on talvine lehtede varisemine loomulik

Kokandus
thumbnail
34
docx

MEIE LASTE LEMMIKRETSEPTID

kokku. Siis sõela sisse marliriie ja segu sinna sisse valada, sõel omakorda kaussi ja panna selliselt külmkappi nõrguma vähemalt 24 h, parem kui pikemalt. Valmis pasha taldrikule panna ja sokolaadiga üle valada. Joonatanile väga maitseb! JUHANI SALAT Juhan (kes avalikus kohas ühtegi salatit ei söö) sooviks lasteaia menüüs näha väga tervislikku salatit, mis sisaldab järgmist: suuremat sorti tomatitükid suuremat sorti toore lillkapsa tükid (tomatit natuke rohkem kui lillkapsast) väikesed (5mm x 5mm) juustukuubikud. Sobiks kõige tavalisem neutraalse maitsega juust, s.t. mitte mozzarella ega feta-tüüpi pehme ega mõni liiga kõva vänge maitsega juust. võib lisada ka natuke musti oliive hakkida sisse rohelist sibulat ja tilli maitseks natuke soola ja/või musta pipart Sorts õli

Toit ja toitumine
thumbnail
44
pdf

Eksootilised-puuviljad

sisaldus. ORAC-väärtus on 2150 / 100 g. Mangostanis sisalduvad antioksüdandid vähendavad südame-veresoonkonna haiguste, liigesehaiguste riski, tugevdavad immuunsüsteemi. Mangostani serveerimine Süüakse toorelt, kaalulangetus mahla, tehakse pulbreid ja kasutatakse kui maitseainet. Apelsin ● Pärit Hiinast ● Hakkas levima 17. sajandil ● Kõrghooaeg aprillis ja novembris ● Või süüa värskelt või töödeldult Ahvatlev apelsin ● 2 apelsini ● 1,4 dl India pähkleid ● 1 dl kookospiima ● 2 tl Agaavisiirupit ● 5 tk jääkuubikuid ● peale granaatõunaseemneid Leota India pähkleid vees 15 minutit. Koori ja tükelda apelsinid. Pane kõik koostisosad blenderisse ja blenderda suurel kiirusel, et purustada apelsinide kiulised kestad. Serveerimisel kaunista granaatõuna seemnetega.

toiduainete sensoorse hindamise alused
thumbnail
308
xlsx

Kokk tase 4 kalkulatsioonid-1

Serveerimine: 1. Temperatuuril 6-8 °C 2. Võib lisada jääd või serveerida sügavkülmas hoitud toidunõudest. 3. Kaunistuseks sobib oliiviõli ja basiilik. TOIDU NIMETUS Lillkapsapüreesupp portsjoni portsjoneid valmistatavaid kaal 200 kokku 2 Retsepti kaal Valmistamise kaal Toiduained Ühik 1 brutoKao % 1 neto 2 bruto 2 neto 1 lillkapsas kg 0.125 20 0.100 0.250 0.200 2 mugulsibul kg 0.010 16 0.008 0.019 0.016 3 vesi l 0.100 0.100 0.200 0.200 4 või 82% kg 0.006 0.006 0.012 0.012 5 rõõsk koor (35%) l 0.100 0.100 0.200 0.200 6 nisujahu kg 0.001 0.001 0.002 0.002 7 sool 0.000 0

Toit ja toitumine
thumbnail
5
odt

Eksootilised puuviljad (referaat)

Rakvere Ametikool Kadri Trilljärv K-12 EKSOOTILISED PUUVILJAD Toiduainete õpetuse referaat Hindaja: Eha Raal Rakvere 2009 1. Apelsin Apelsin (Citrus sinensis) on apelsinipuu vili. Apelsin on omapärane mari, mille koore moodustavad oranz väliskate, eksokarp, milles leidub eeterlikku õli, ja selle all asuv kobe heledam vahekate, mesokarp. Vilja sisemine mahlakas osa on kilejate vaheseintega jaotatud sektoriteks. Sektorite sees asuv viljaliha aga on kujunenud mesokarbist sissepoole sopistunud pikkadest peenikestest mahl täidetud kotikestest. Apelsini viljaliha on väga maitsev, suure suhkrusisaldusega

Kokandus
thumbnail
4
odt

Referaat virsik

Virsik Virsik on virsikupuu vili. Ta on luuvili, mis sarnaneb aprikoosiga, kuid on palju suurem. Virsik on 5­10 cm pikk ja kaalub keskmiselt 70­75 g. Virsikul on kaunis välimus ja mahlane meeldiva maitsega viljaliha. Virsiku pind on karvane, ühel küljel on madalam või sügavam vagu ja varrepoolses otsas süvend. Enamasti on koor rohekaskollane, erkkollane kuni punane, päikesepoolsel küljel on tavaliselt punane laik. Virsiku viljaliha on valge kuni kollane, mõnedel sortidel ka punane, mahlane, magus ja aromaatne. Luuseeme on 3­4 cm pikk, ovaalne, rõmeline, väga kõva kestaga ja sisaldab palju õlisid. Virsikud sisaldavad palju A- ja C-vitamiini, samuti rauda, kaaliumi ja kiudaineid. Oma mahlasuse ja õrnuse tõttu ei talu valminud virsikud pikka transporti ega säilitamist, seetõttu viljad koristatakse pooltoorelt. Virsikust toodetakse mahla, kompotti, moosi, kasutatakse ka salatites, pannkookide katteks, jogurtites, pudingites

Tööõpetus




Meedia

Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun