Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
Ega pea pole prügikast! Tõsta enda õppeedukust ja õpi targalt. Telli VIP ja lae alla päris inimeste tehtu õppematerjale LOE EDASI Sulge

"keera" - 223 õppematerjali

keera

Kasutaja: keera

Faile: 0
thumbnail
3
docx

Salfrätikute voltimine

Avage salvrätik ruudukujuliselt ja voltige akordionitaoliseks 2. Voltige akordion nagu joonisel näidatud 3. Pöörake pikem osa lühema osa peale KUKEHARI 1. Voltige salvrätik kolmnurgaks nagu joonisel näidatud 2. Keerake alumised nurgad keskele 3. Keerake alumised tiivad tagasi ja üles 4. Poolitage ja tõstke kihid ükshaaval üles nagu joonisel näidatud Teemant 1. Murra salvrätik kolmeks. 2. Keera keskkohast diagonaalselt nurk alla ja keera salvrätikul esimene pool taha (keera ringi). 3. Voldi nurgad üles. 4. Keera nurk üles, nii et tekib nelinurk. 5. Murra salvrätik tahapoole pooleks nii, et diagonaalruut lamab nelinurga peal. Vihmavari 1.Murra salvrätik pooleks. 2.Voldi üks pool kolmeks. 3. Voldi teine pool ka kolmeks. 4. Märgi ära keskkoht ja voldi üks pool kolmeks. 5. Voldi teine pool kolmeks. 6

Toit → Kokandus
48 allalaadimist
thumbnail
7
pptx

Salvrättide voltimine

Üldiselt voltimiskunstist. Salvrätte annab voltida erinevatel viisidel. On olemas palju erinevaid lehviku kujusid Rõngastega voltimisi Pidulikud voldingud. Kohakaardiga. "Jaapani päike" 1 edit Master text styles 2 3 4 cond level Third level Fourth level Fifth level 1. Märgi ära keskkoht ja murra mõlemalt poolt servad keskele kokku. 2. Keera salvrätik kokku. 3. Voldi ühtlaselt ja pressi tugevalt. 4. Voldi alguses ühe poole tipud enda poole, siis keera ringi ja voldi teise pool tipud. Pressi salvrätik tugevalt kokku ja aseta taldriku kõrvale. "leht" o edit Master text styles 1 2 3 econd level Third level Fourth level Fifth level 1

Turism → Restoraniteenindus
19 allalaadimist
thumbnail
1
docx

Riidest nukud

· Kummipaela · Nööpe ja pitsi riiete kaunistamiseks LÕIKED DETAILIDE LÕIKAMISEKS: 1. Pea (2tk) 2. Keha esipool (1tk) 3. Keha tagapool (1tk) 4. Jalg (2tk) 5. Käsi (4tk) 6. Jalatald (4tk) 7. Kõrv (4tk) Tüdruku riided: 8. Pükste esiosa (2tk) 9. Pükste tagaosa (2tk) ÕMBLEMINE: Pea. Õmble kõrvadetailid paarikaupa kokku, keera õiget pidi ja täida vatiiniga. Õmble pea sissevõtted. Aseta peadetailid paremate pooltega vastamisi, kõrvad märkide kohal nende vahele. Õmble peapooled kokku, jättes pealaele õmblusesse ava. Pööra pea õiget pidi, täida vatiiniga ja sule ava. Lõika nina jaoks väike ketas, aja selle serva krookniit. Tõmba niit pingule, täida nina vatiiniga. Kinnita nina käsitsi pea külge, tiki silmad ja suu. Käed ja jalad. Õmble käedetailid paarikaupa kokku, jäta ülaserv lahti

Kultuur-Kunst → Kultuur
4 allalaadimist
thumbnail
2
rtf

Kohupiima-vaarika rull

Vahusta munad suhkruga heledaks vahuks. Sõelu hulka eelnevalt segatud kuivained (jahu,kartulijahu, küpsetuspulber) Määri tainas ahjuplaadile (küpsetuspaberiga kaetud) ja küpseta kuni 10 min, Kummuta biskviit teisele, suhkruga kaetud küpsetspaberile. Koori ahjus olnud paber ettevaatlikult maha. Keera tainas koos uue paberiga rulli ja jäta jahtuma. Täidise tegemiseks vahusta vahukoor suhkruga ning sega kohupiima ja vaarikatega. Määri täidis jahtunud põhjale ja keera paberi abil rulli. Keera rull paberisse ja lase 15-30 min maitsestuda.

Toit → Kokandus
9 allalaadimist
thumbnail
5
odt

Tordid

2/3 tassi purgi kõrvitsat. 1tl sidruni mahla 1 tass hakitud pähkleid tuhksuhkurt 28 g koorejuustu 1/3 tassi võid 1 1/2 tl vanillit 1 1/2 tassi tuhksuhkurt 1) Lase munadel olla toa temp. 30Min. Väikses kausis sega kokku jahu, kaneel, küpsetusp. Ingver, sool, ja muskaatpähkel. Pane kõrvale. 2) Pane ahi 190 C. Vahusta munad u. 5 minutit. Pane juurde suhkur segada, lisa juurde kõrvits ja sidrun. Sega sisse jahu. Määri taigen pannile, puista peale pähklid ja küpseta u. 15 minutit. Keera biskviit plaat tuhksuhkruga kaetud rätiku peale ning keera rulli. Lase jahtuda. 3) Samal ajal. Sega kausis kokku toorjuust, või ning vanilli keskmisel kiirusel kuni kreem on sile. Lõpuks sega sisse 1 1/2 tassi tuhksuhkurt. 4) Keera kook lahti, eemalda rätik. Pane täidis põhjale jäädes 2,5 cm kaugusele äärtest. Keera kook kokku ning lõika ääred ära. Kata ning lase tal külmikus seista 2-48 h. Pähklikreemine vahvlitort Koostis Koostis- ja maitseained

Toit → Toiduvalmistamine
16 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Arvuti komplekteerimiseks vaja minevad tarvikud

· Kõvaketas · Esipaneel Audio- IEE · CD/DVD ROM · Esipaneel 2- 2 USB porti · Toiteplokk · Protsessor 3. Tööle asumiseks : Enne tööle asumist tuleks ennast maandada staatilisest elektrist, et ei kahjustaks arvuti riistvara. 4. Arvutit ei tohiks lahti võtta klaaslaual, sest see tekitab staatilist elektrit. 5. Kõigepealt on vaja arvutikasti. 6. Sinna kinnitada emaplaat tõstekruvidele mis on kinnitatud arvutikasti külge. 7. Keera kruvid kinni. 8. Järgmiseks võta protsessor. 9. Protsessorile panna peale termopasta . 10. Termopasta tuleb ära siluda . 11. Pärast määrimist tuleks panna see emaplaadi socketisse. 12. Protsessor on kõige tähtsam ning see tuleks panna väga õrnalt sisse. 13. Jälgi kas protsessor on õigetpidi. 14. Peale protsessori peale panekut tuleks sinna peale panna veel jahuti . 15. Kontrolli kas jahuti on õigesti peal. 16. Järgmiseks paigaldad videokaardi emaplaadi külge. 17. Kinnita kruviga

Tehnoloogia → Tehnoloogia
5 allalaadimist
thumbnail
5
doc

Taignad

Tehnoloogia: 1. Sega kausis jahu ja sool. Lõika 50 g võid tükkideks ja sõtku jahusse, kuni segu on sõmer. Lisa sidrunimahl ja jääkülm vesi ning sega ümaraotsalise noaga pehmeks taignaks. 2. Kummuta taigen kergelt jahuga kaetud pinnale ja sõtku õrnalt, kuni see on sile. Vormi taigen palliks ja tee kolmveerandit taignat läbilõigates keskele sügav rist. Ava taignaosad ja rulli taigen nii, et keskkoht jääks paksemaks kui ääred. Pane ülejäänud või taigna keskele, keera lahtised osad peale ja suru servad kinni. Rulli taigen 40x20 cm suuruseks nelinurgaks, nii et või välja ei imbuks. Keera alumine kolmandik taignast üles keskkohani, siis keera ülemine kolmandik selle peale. Suru servad kokku, keera taigent veerandi pöörde võrra. Kata toidukilega ja jahuta külmikus 20 minutit. 3. Korda rullimist ja jahutamist külmikus 6 korda. 4. Kata toidukilega ja enne kasutamist jahuta 30 minutit. Küpsetatakse tavaliselt 230°C juures.

Toit → Kokandus
69 allalaadimist
thumbnail
4
docx

Vana Testament versus Uus Testament

Vana Testament versus Uus Testament Hammurapi üks seadustest ütleb „silm silma, hammas hamba vastu“, kuid Vanas- Testamendis Matteuse evangeeliumis on kirja pandud mõttetera „Ärge pange vastu inimesele, kes teile kurja teeb, vaid kui keegi lööb sulle vastu paremat põske, keera talle ka teine ette“. Mida need ütlused tähendavad ning kas nende vahel on vastuolu? Hammurapi seadused on Babüloonia seadustekogu, mille kehtestas Vana-Babüloonia valitseja Hammurapi 18. sajandil eKr ning mis on Vana-Idamaade tähtsaim õigusmälestis. Üldine karistuspõhimõte oli talioon ehk iidne õigusemõistmise põhimõte. Üheks taliooniks on: “Ja kui keegi lööb maha mõne inimese, siis karistatagu teda surmaga! Aga kui keegi lööb maha

Ajalugu → Ajalugu
5 allalaadimist
thumbnail
1
docx

Õunakeedis, õunakook, viineripirukad

koore küljest valge osa ära). Seejärel keetke veel kümmekond minutit ja korjake siis apelsinikoored keedisest välja. Nüüd suruge moos läbi sõela, kuumutage veel kord ja pange siis purki. VÄIKESED PIRUKAD LEHTTAIGNAST 500g lehttainast 300g Rakvere viinereid 3 õuna 1 muna 2spl jahu kaneel ½ klaasi suhkrut küpsetupaber pintsel määrimiseks · Rulli tainas kergelt jahusel laual laiali. · Lõika osa tainast 2 cm ribadeks ja osa 10x10cm ruutudeks. · Keera ribad viineri ümber. · Lõika õun neljaks,eemalda süda ja koori.Aseta õunatükk ruudule ja lõika ruut nurkadest mööda diagonaali katki.Raputa suhkrut ja kaneeli,keera nurgad peale. · Eralda munakollane valgest.Lisa munakollasele 1spl vett ja pintselda lahtiklopitud munaga pirukad. · Küpseta 225kraadi juures 10 minutit.

Toit → Kokandus
17 allalaadimist
thumbnail
4
odt

Kihiline haugivorm-kalatoit

* 3 170 grammist kalatükki * 2 kõvaks keedetud muna * teelusika otsaga kanget sinepit, 125 ml õli * ½ tl sidruniga kalamaitseainet ja vajadusel veel soola, 30 ml valgeveiniäädikat * 1 purustatud küüslauguküüs * 1 tl basiilikat, 1 tl peeneks hakitud peterselli * 4 kapparit * Haki peeneks sibul ja porgand. * Aja suures potis vesi keema, lisa sinna sidrun koos koorega, seller, sibul, porgand ning sool, petersellioksad, loorber ja must pipar. * Keeda, kuni vedelikust on alles pool, keera temperatuur väiksemaks ja tõsta sinna sisse kalatükid. * Kala keemise ajal eralda munavalged munakollastest. * Munakollased sega koos sinepi ja natukese soolaga läbi, lisa peene nirena õli, veiniäädikas, küüslauk ja basiilika. * Munavalgest lõika peenikesed ribad. * Valmis kala aseta taldrikule, vala üle kastmega ja riputa peale munavalgeribad. * Serveeri kuumutatud köögiviljadega. Praetud kala * 4 parajat kala (u. 250 g/tk) * ½ dl nisujahu

Toit → Toiduvalmistamine
12 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Pavlova tort

ettevaatlikult läbi. 5) Kalla munavalgevaht küpsetuspaberile, silu pealt ning külgedelt ühtlaseks. 6)Pane ahju ning KOHE alanda ahju kuumust 140ºC. Küpseta 1 tund. [ kui küpsetad kauem, tuleb kõvem besee. See on maitse asi, kas sulle meeldib kõvem või seest pehme besee] 7)Keera tuli kinni, jäta ahjuuks irvakile ning lase Pavloval ahjus jahtuda. 8)Kummuta Pavlova suurele siledapõhjalisele taldrikule (st keera Pavlova ringi). [mina ei ole seda kunagi teinud, sest ma arvan et pealmine pool on ilusam.] 9) Kata vahukoorega ning kaunista marjadega. [ LASE ENNEM JAHTUDA. Sest muidu sulab vahukoor peal ära. Olen vahepeal ka vahukoore sisse pannud vaarikaid, siis jääb selline ilus roosa kook] Retsepti autor: Nigella Lawson Retsepti koostaja: Kristel Kiisk

Kategooriata → Tööõpetus
10 allalaadimist
thumbnail
4
pdf

Lapitehnikas vardakoti õmblemine tööjuhend

9. Aseta kaks kotisuu tükki teineteise peale, pahemad pooled vastamisi. Jälgi, et mõlema tüki märgetega kohad jääksid kohakuti. Õmble tükkide lühemad küljed kokku, kuid ära õmble kinni märgete vahelisi kohti (mõlemas servas üks 2- sentimeetrine lõik). 10. Pressi õmblusvarud lahku. Õmblemata kohtadesse jäid „augud“ paelte jaoks – nende servad võid tugevduseks ümbritseda õmblusega u 3 mm kauguselt. 11. Keera kotisuuriide „toru“ parem pool sissepoole ja aseta see koti põhiosa ümber nii, õmbluste kohad on külgedel kohakuti ja et kotisuuriide paelaaukudega serv jääb ülespoole. Kinnita ümberringi nööpnõeltega ja õmble u 8 mm kauguselt servast. 12. Eemalda nööpnõelad ja keera kotisuuriie üles nii, et parem pool tuleb välja. Keera riide ülemine lõikeserv u 1 cm ulatuses tagasi ja pressi triikrauaga sisse. Kuna varem

Kultuur-Kunst → Kunst ja käsitöö
12 allalaadimist
thumbnail
8
xls

Pariisi kartul, sealiha-juustušnitsel koos valge kastmega

Mai 2006 Eksamijuhendi lisa nr 4 TOIDU NIMETUS Pariisi kartul, sealiha-juustušnitsel koos valge kastmega portsjoni kaal 0.300 valmistatavaid portsjoneid kokku 2 Retsepti kaal Valmistamise kaal Hind 20% ta Kao % Toiduained Ühik 1 bruto 1 neto x bruto x neto Ühiku hind 5 sea fälisfilee kg 0.063 0.060 0.126 0.120 5.46 € 11 muna kg 0.028 0.025 0.056 0.050 1.02 € 12 juust kg 0.040 0.035 0.080 0.070 4.41 € sool kg 0.000 0.000 0 riivsai ...

Toit → Toitlustus
18 allalaadimist
thumbnail
5
doc

Võileivad

Kaunista maitserohelisega ning söö noa ja kahvliga. Rullvõileib Aluseks on ise valmistatud biskviitpõhi. Määrdeks on määrdejuust Creme Bonjour. Biskviidi sees on muna- kilutäidis. Valmistamine: 1.Vahusta munad tugevaks vahuks. 2.Sega omavahel kuivained ja puista ettevaatlikult munavahu sekka. 3.Laota tainas plaadile laiali ja küpseta ahjus 185 kraadi juures 10 minutit. 4.Võta põhi ahjust välja ja aseta selle peale teine küpsetuspaber. Eemalda küpsetamisel kasutatud ahjupaber ja keera biskviit rulli. 5.Tükelda vürtsikilu ja riivi keedumuna. 6.Sega omavahel kokku toorjuust, kilu ja keedumuna. Maitsesta segu värske tilliga. 7.Määri biskviitpõhi muna-kilutäidisega ja laota peale lehtsalati lehed. 8.Keera biskviit uuesti rulli ja serveeri. Serveerida peale seda, kui biskviit on olnud 3-4 tundi külmkapis ja lõigata viiludeks vahetult enne lauale panemist. Kaunistada maitserohelisega. Väike võileib Praetud must leib vürtsikilufilee ja vutimunaga .

Toit → Toiduvalmistamine
24 allalaadimist
thumbnail
4
xls

Võistlustöö kokanduses ( kalkulatsiooni tabel/roakaart )

0,000 0,000 0,000 Kokku: 0,567 0,525 2,268 2,098 Hind km-ga: Valmistamine: 1. Lõika liha viiludeks ja klopi need kahe toidukile vahel õhukeseks. 2. Määri viiludele grillkastet, aseta peale ploomi- ja õunaribad. 3. Keera rulli ja kinnita väikeste kokteilitikkudega, pruunista kuumas õlis. 4. Valmista veest ja maitseainetest kaste, hauta selles rullid kaane all pehmeks (valmistamiseks kulub 8-10 minutit). 5.Tõsta vahukulbiga välja, eemalda tikud ja hoia eelkuumutatud vaagnal fooliumiga kaetult soojas. 6.Sega kartulijahu vähese külma veega ja kalla peene nirena kastmesse, viimast kogu aeg segades. 7.Kuumuta väiksel tulel keemiseini.

Toit → Kokandus
78 allalaadimist
thumbnail
14
ppt

Kui on vaja elustada

KUNA ON VAJA ELUSTADA ELUSTAMINE ·... on esmaabi andmine südame seiskumisel ·Südame seiskumisel lakkab vereringe ·Hapnikku ei kanta kopsudest kudedesse ·Aju hapnikupuuduse tõttu 10-15 sekundit pärast südame seiskumist kaob teadvus ·Kui aju jääb hapnikuta 4-6 minutiks, saabub surm KONTROLLI TEADVUST ·Kõneta kannatanut, puuduta teda ettevaatlikult ·Näpista kannatanu nahka ·Teadvuseta kannatanu ei reageeri kõnele, puudutusele ega valule KONTROLLI HINGAMIST ·Vaata rindkere liikumist ·Kuula hingamiskahinat ·Tunneta õhu liikumist Otsusta 5 sekundi jooksul AVA HINGAMISTEED Keel, veri, okse või võõrkehad võivad hingamisteed sulgeda ·Lasku põlvili kannatanu kõrvale ·Keera kannatanu pea küljele, puhasta riidesse või kilesse mähitud sõrmedega suuõõs ·Keera kannatanu pea otse ·Aseta üks käsi kannatanu laubale ja suru peopesaga pea ettevaatlikult kuklasse ·Teise käe nimetis- ja keskmine sõrm pane lõuaotsa alla ja tõsta lõuga ette-üles Kontrolli...

Meditsiin → Esmaabi
14 allalaadimist
thumbnail
20
odt

Keevitamine

klamber. Meeles tuleb pidada, et mutril on vasaku käe keere; ·kohanda etteanderull kasutatava traadi läbimõõdule ja aseta etteandemehhanismi teised osad oma kohale. Traadi etteandmine. ·Traadikeral (joon. 4) tuleb lahti keerata ja eemaldada kera hoidev mutter ja seib. Traadikera pidurimutrit ei tohi eemaldada. Joon. 4 ·Sobita traadikera rummule, kontrolli, et fikseeriv tihvt oleks pesas ning paigalda seib ja keera mutter tagasi oma kohale. Kontrollida tuleb, et rumm pöörleb vabalt. Kui vaja määrige rummule veidi laagrimääret. ·Lõika traat läbi (nii, et sellesse ei jääks keerdusid) ja lükka traadi ots traati suunavasse torusse. Aparaat peab olema seejuures ühendatud käpaga, millel puudub käpa otsik ja düüs. ·Lase survekäpp alla ja vabasta traadi etteandetugevust reguleeriv hoob. ·Vajuta käpa lülitile

Ehitus → Ehitus
13 allalaadimist
thumbnail
28
docx

Co2 ehk traatkeevitus

eemaldada klamber. Meeles tuleb pidada, et mutril on vasaku käe keere; • kohanda etteanderull kasutatava traadi läbimõõdule ja aseta etteandemehhanismi teised osad oma kohale. Traadi etteandmine: • Traadikeral (joon. 4) tuleb lahti keerata ja eemaldada kera hoidev mutter ja seib. Traadikera pidurimutrit ei tohi eemaldada. Joon. 4 • Sobita traadikera rummule, kontrolli, et fikseeriv tihvt oleks pesas ning paigalda seib ja keera mutter tagasi oma kohale. Kontrollida tuleb, et rumm pöörleb vabalt. Kui vaja määrige rummule veidi laagrimääret. • Lõika traat läbi (nii, et sellesse ei jääks keerdusid) ja lükka traadi ots traati suunavasse torusse. Aparaat peab olema seejuures ühendatud käpaga, millel puudub käpa otsik ja düüs. • Lase survekäpp alla ja vabasta traadi etteandetugevust reguleeriv hoob. • Vajuta käpa lülitile

Materjaliteadus → Materjaliõpetus
12 allalaadimist
thumbnail
56
docx

ESMAABI küsimused - vastustega

) c) Tee südamemassaaži (mitu korda?, missugune on surumissagedus? Kui kaua jätkatakse elustamist? 8 TEGUTSEMINE ÕNNETUSE KORRAL Elupäästev esmaabi Elustamise ABC Kui kannatanu on teadvuseta ja ei hinga, siis alusta elustamisega: A – vabasta hingamisteed, B – tee kunstlikku hingamist, C – tee südamemassaaži. h ingamisteede avamine • Eemalda suust võõrkehad (nt hambaproteesid, okse, toit jne), vajadusel keera kannatanu korraks külili ja pärast uuesti selili. • Painuta kannatanu pea kuklasse. NB! h ingamisteede avamine lülisamba vigastuse kahtluse korral • Eemalda suust võõrkehad (nt hambaproteesid). • Aseta kannatanu selili, ära painuta pead kuklasse, vaid tõmba teise käega alalõug üles. Kunstlik hingamine Oma lähedastele võid kunstlikku hingamist teha otse suust suhu. Võõra inimese elustamisel vajad kaitseva - hendit. Kui spetsiaalset kilet käepärast ei ole, siis tee

Meditsiin → Esmaabi
71 allalaadimist
thumbnail
15
pptx

Võileivad

4. Rullvõileib Aluseks on ise valmistatud biskviitpõhi. Määrdeks on määrdejuust Creme Bonjour. Biskviidi sees on muna-kilutäidis. Valmistamine: 1. Vahusta munad tugevaks vahuks. 2. Sega omavahel kuivained ja puista ettevaatlikult munavahu sekka. 3. Laota tainas plaadile laiali ja küpseta ahjus 185 kraadi juures 10 minutit. 4. Võta põhi ahjust välja ja aseta selle peale teine küpsetuspaber. Eemalda küpsetamisel kasutatud ahjupaber ja keera biskviit rulli. 5. Tükelda vürtsikilu ja riivi keedumuna. 6. Sega omavahel kokku toorjuust, kilu ja keedumuna. Maitsesta segu värske tilliga. 7. Määri biskviitpõhi muna-kilutäidisega ja laota peale lehtsalati lehed. 8. Keera biskviit uuesti rulli ja serveeri. Serveerida peale seda, kui biskviit on olnud 3-4 tundi külmkapis ja lõigata viiludeks vahetult enne lauale panemist. Kaunistada maitserohelisega. 5. Väikevõileib Praetud must leib vürtsikilufilee ja vutimunaga

Toit → Toiduvalmistamine
32 allalaadimist
thumbnail
6
rtf

Pasta ja riisi põhimõtted

Kuumuta laiapõhjalises potis veidi õli või võid, (soovi korral prae selles veidi hakitud sibulat). Lisa riis ja kuumuta segades, kuni riisiterad on õliga kaetud ja kergelt kuldsed. Siis lisa keev vesi, mida võta mahuliselt umbes kaks korda rohkem kui riisi. Lisa ka umbes 1 tl soola 150 ml riisi kohta (või keeda riisi puljongis).Nüüd sega riisi ÜKS KORD. Kui liiga palju segada, siis riis laguneb ja eraldab tärklist, mis riisi "pudruks" teeb.Kata pott kaanega ja keera tuli hästi väikeseks. Ära kaant kergita, sest see alandab kuumust ja pikendab keetmisaega - ja mida kauem keeta, seda pudrusem riis. Arvesta umbes 15 minutit valge ja 40 minutit pruuni riisi jaoks. Riisi ei tohi üle keeta - see peaks olema "al dente", st kergelt hamba all veel naksuma, nagu makaronidki.Kui riis on keenud, siis keera tuli kinni ja aseta riisipotile puhas köögirätik ning lase liigsel aurul rätiku sisse auruda (u 5-10 minutit). See garanteerib, et riisiterad

Toit → Toit ja toitumine
6 allalaadimist
thumbnail
1
docx

OTIS DIAGRAMM

Parendamise töövahendid OTIS DIAGRAMM Operatsioon Transport, liigutamine Inspekteerimine, vastavuse kontrollimine Ladustamine, hoidmine D Ootamine Päeva alustamine kassas (kassa avamine hommikul) (Katseaja lõpetanud kassapidaja vaates) Liigu seifi juurde Ava seif võtmega Võta seifist raha Sulge seifi uks võtmega Kontrolli seifi lukustumist Loe võetud raha üle Kontrolli, et raha oleks täpselt 100 Liigu kassaaparaadi juurde Keera kassaaparaadi sees olevat võtit paremale Vajuta nuppu POS Oota kuni kassaaparaadi programm avaneb ja kassa sahtel lahti tuleb Pane raha kassasse Lükka kassaaparaat kinni Vajuta oma kood 1

Haldus → Parendamine
25 allalaadimist
thumbnail
4
doc

Haikala liha

kuni 3-4 kuud sügavkülmikus. Valmistamine: Hailiha Võib grillida, küpsetada, hautada ja praadida. Sobib suppidesse. Külm küpsetatud hailiha sobib hästi ka salatitesse. Eemalda hailihalt tumedat kohad. Nahk jäta alles, kuna siis säilib niiskus paremini. Sarnaselt Teiste kaladega tuleks hoiduda hailiha üleküpsetamisest. Kala on valmis, OTS hailiha on läbikumav ent seest veel niiske. ¤ Ahjus küpsetamine: Pane kalatükid võitatud ahjupannile või keera õlitatud fooliumisse Ning aseta ahjuplaadile. Pintselda sulavõi või õliga, miatsesta Soola ja pipraga või maitsesta vürtsikastmega. Küpseta 230-kraadises ahjus umbes 10 minutit 2,5 cm paksuse kalatüki kohta. ¤ Sütel küpsetamine: Pane kalafileed või tükid võitatud grillrestile 10-15 cm kõrgusele hõõguvatest sütest. Määri või, õli või marinaadiga Ning küpsetata 6-8 minutit, kuni kalatükid on seest niisked ja läbikumavad. ¤ Grillahjus küpsetamine:

Toit → Kokandus
18 allalaadimist
thumbnail
3
docx

Pärmi- ja lehttaigen

Kaneelisaiad TAINAS: · 0.25 l Piim · 25 g Pärm · 50 kuni 75 g Suhkur · 75 g Või · Riivitud sidrunikoor · tl Sool · 400 g Jahu TÄIDIS: · 3 kuni 4 sl Sulatatud või · 100 g Suhkur · 2 tl Kaneel (jahvatatud) · Määrimiseks muna · Pärlsuhkur Valmistusviis · Valmista pärmitaigen ja lase 30-45 minutit kerkida. · Valmis tainas rulli õhukeseks, pintselda sulavõiga, puista peale suhkru-kaneelisegu. Keera tihedalt rulli. · Rull lõika 2-3 cm paksusteks tükkideks ja pane küpsetuspaberiga kaetud plaadile või pabervormisesse. · Lase kerkida u 30 minutit, määri munaga, puista peale pärlsuhkrut. · Küpseta 200ºC juures. Prantsuse võisarved · 3 dl Piim · 50 g pärm · tk Muna · tl Sool · 8 dl nisujahu · 150 g pehme või või küpsetusmargariin Valmistusaeg: Pärm lahustada leiges piimas, lisada muna, sool ja jahu. Lõpuks lisada pehme või

Toit → Kokandus
24 allalaadimist
thumbnail
4
docx

Sokkide kudumine

Kannapõhi Joonis 1 Esmalt jaota kannalaka silmused mõtteliselt kolme ossa. Kui silmuste arv ei jagu kolmega, siis suurenda põhjaosa silmuste arvu nii, et külgedele jääks silmuseid võrdselt (vt joonis 1). Koo kõigepealt ära esimese küljeosa silmused, seejärel koo läbi põhjaosa silmused, jättes viimase silmuse kudumata. *Koo põhjaosa viimane ja küljeosa esimene silmus parempidi ületõstmisega kokku. Keera töö ringi, tõsta esimene silmus kudumata üle ja koo läbi põhjaosa silmused, jättes viimane silmus kudumata. Põhjaosa viimane ja küljeosa esimene silmus koo parempidi kokku*. Keera töö ringi ja jätka seni, kuni küljeosa silmused on otsas. Kui oled teinud kõik õigesti, on kannapõhja kummaski servas ilus ühtlane silmuste rida. 3 Käsitöö/Silmuskudumine/6 kl Sokkide kudumine Liilia Laas/Märts 2018 Kannakiil

Muu → Käsitöö
17 allalaadimist
thumbnail
12
doc

PÕLVAMAA NEIU RAHVUSLIK NUKK

Sinist, punast ja musta tikkimislõnga,nööpe näo tegemiseks 4. Mahulist vatiini täiteks 5. Heledat tooni peenikest õmblusniiti Lõiked detailide lõikamiseks (lisa nr.1): 1. Pea (2tk) 2. Keha esipool (1tk) 3. Keha tagapool (1tk) 4. Jalg (2tk) 5. Parem käsi (2tk) 6. Vasak käsi (2tk) 7. Kõrv (4tk) 8. Jalalaba(4tk.) Riidest nuku kokku õmblemine: Pea.Õmble kõrvadetailid paarikaupa kokku, keera õiget pidi ja täida vatiiniga. Õmble pea sissevõtted. Aseta peadetailid paremate pooltega vastamisi, kõrvad märkide kohal nende vahele. Õmble peapooled kokku, jättes pealaele õmblusesse ava. Pööra pea õiget pidi, kinnita lõngast juuksed. Kinnita tikkides suu, õmble nööpidest silmad,nina. Täida pea vatiiniga ja sule ava. Käed ja jalad. Õmble käedetailid paarikaupa kokku, jäta ülaserv lahti. Keera käed õiget vidi ja täida vatiiniga

Kultuur-Kunst → Rõiva ajalugu
13 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Taignad

23 cm paksuseks tükiks. Selliselt ettevalmistatud või jaotub ühtlaselt taignakihtide vahel ega sula küpsetamisel välja. Ka liiga soojalt jahuga segatud või ei ole hea, sest see sulab rullimisel taignakihtide vahele.Taigna kihistamiseks rulli külmas seisnud taigen lauale neljakandiliseks tükiks nii, et taigna ääred oleksid õhemad kui keskosa ja taignatükk ise poole suurem ettevalmistatud võitükist. Taigna keskele aseta nurgeti või ning keera taigen ümbrikukujuliselt ümber või. Kokkupandud taigen rulli kergelt surudes ristkülikukujuliseks 1,5 cm paksusega tükiks, keera kolmeks kokku ning pane 30 minutiks külma kohta jahtuma. Pärast taigna esmakordset jahutamist korda lahtirullimist ja kokkupanemist veel 34 korda, kusjuures iga kokkupanemise vahel tuleb taigent uuesti 15 minutit jahutada. Taigna võid ka neljaks kokku panna, seda kihilisem tuleb toode

Toit → Kokandus
40 allalaadimist
thumbnail
2
pdf

PIKISAAGIMINE KETASSAEGA

võib muidu saeketta ja juhtlati vahele kinni kiiluda ja tagasi viskuda. Saagides seisa pingi kõrval. Soone saagimine Saeteest laiemat soont lõigates sae kõigepealt soone servad õige sügavuseni (3) ning seejärel eemalda vahepealne osa, nihutades juhtlatti järk-järgult saetee laiuse kaupa edasi (4). Punni ja nuudi saagimine Punni lõikamiseks pead detaili kummalegi poolele võrdse valtsi saagima. Sae esimene lõige kitsamale küljele, seejärel keera detail teistpidi ja sae punni teine külg (5). Seejärel sae punnide õlad (6). Nuudi saagimisel seadista juhtlatt, tee kõigepealt üks lõige, siis keera detail teistpidi ja sae soone teine külg. Lõpuks eemalda vahepealne osa eespool kirjeldatud viisil. Õppematerjal ,,Puidutöötlemis masinad" A. Roos 2

Tehnoloogia → tehnomaterjalid
8 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Soolase ja magusa retseptid

*Pane külmkappi tahkuma. Soft Tortilla Hakklihaga *Tooraine! - 4 soft tortilla lehte - 350 g hakkliha - 50 g võid või margariini - 250g juustu - 90 g tomatit - 85 g paprikat - 40 g sibulat Valmistamine! · Pruunista hakkliha võis või margariinis pruuniks lisa sibul(õli ei lisa) · Hakki tomat peenikesteks viiludeks ja paprikas ka. · Riivi juust ära. · Aseta soe hakkliha tortilla lehe peale (keskele) ning lisa teised ained ka.(jagu segu neljaks)* · Keera tortillad rulli. · Pane ahju 5 minutiks · Aseta taldrikule ja serveeri!

Toit → Toitumisõpetus
23 allalaadimist
thumbnail
1
txt

Retsept "Panna Cotta"

2 dl piima 4 dl vahukoort 1 dl suhkrut 1 laimi riivitud koor 1 spl vrskelt riivitud ingverit 1 spl vanillisuhkrut 2,5 elatiinilehte 2OO g vaarikaid 1 spl tuhksuhkrut Kaunistamiseks laimiviile ja valget okolaadi 1. Kuumuta potis piim ja vahukoor, lisa suhkur ja vanillisuhkur ning lase keema tusta. 2. Kui suhkur on lahustunud, lisa riivitud laimi koor. 3. Pane elatiinilehed klma vette 5 minutiks paisuma. 4. Keera pliidil kuumust vhemaks, pane riivitud ingver teesela sisse ning aseta 2-3 minutiks potti. See annab piima-vahukoore segule rna ingveri maitse. 5. Pigista elatiinilehtedest vesi vlja ja lisa lehed potti, sega hoolsalt, et lehed lahustuksid. 6. Vala segu nelja vormi sisse ning aseta leks klmkappi. 7. Preesta vaarikad tuhksuhkruga 8. Vta panna cotta 5 minutit enne serveerimist klmkapist vlja, tmba noaga red lahti ning kummuta magustoidud taldrikule. 9

Toit → Retseptid
11 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Pidusai apelsini-ricotta-mandli täidisega

0,5 portsjonit pärmitainast Täidis: 250 g ricottat või kohupiima 1 dl suhkrut 1 tl vanillsuhkrut 1 dl mandlijahu 1 väiksem muna 1 sl apelsinimahla riivitud apelsinikoort Määrimiseks: muna Pärmitaigna valmistamise nippe leiab selle retsepti juurest. Täidise valmistamiseks mikserda omavahel ricotta, suhkrud ja muna, lisa mandlijahu, apelsinimahl ja riivitud apelsinikoor. Rulli tainas suureks ristkülikuks ning kata täidisega. Keera pikemast servast alustades rulli ning lõika 2 cm pikkusteks viiludeks. Kata 26 cm lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga ning lao taignaviilud üksteise kõrvale (alusta äärest ja liigu edasi keskele). Aseta koogivormile puhas rätik ja lase 15 minutit kerkida. Määri lahtiklopitud munaga ja küpseta 200 kraadises ahjus 2530 minutit. Ahjust väljavõetud vorm kata rätikuga ja lase küpsetisel leigeks jahtuda. Eemalda siis vorm ja libista koos küpsetuspaberiga serveerimisalusele

Toit → Retseptid
15 allalaadimist
thumbnail
16
pptx

Teadvuseta kannatanu

hingamist. Hingamisteede avamine: KÜLILIASEND Teadvuseta kannatanul vajub keel neelu, kui ta on selili asendis ja õhk ei pääse kopsudesse. Selle asendi eesmärgiks on hoida hingamisteed avatuna, võimaldada okse ja muude vedelike väljumist suust. KÜLILIASENDI TEOSTUS Pane kannatanu sinule lähemal asuv käsivars sirgelt keha alla Painuta kannatanu teine käsivars üle rindkere Haara tema käest ja puusast ning keera ta enda suunas küliliasendisse Aseta pea tahapoole Pealmine käsi pane põse alla alalõua toetamiseks KÜLILIASEND KASUTATUD KIRJANDUS  https://www.haigekassa.ee/sites/default/files/haigekassa_teatajad/ hk_vigastused_esmaabi.pdf  http://www.redcross.ee/pdf/EA_voldik.pdf  http://www.ehituskool.ee/files/9614/4162/9012/JUHEND_ESMAABI _ANDMISEKS_4_. pdf  http://tthkkesmaabi.weebly

Bioloogia → Bioloogia
3 allalaadimist
thumbnail
13
ppt

Rainforest destruction

· Try to use phosphate-free laundry and dish soaps ­ Proovi kasutada fosfaadi vaba pesu ja nõudepesu seepi. · Use cold water in the washer whenever possible ­ Kasuta külma vett masinas, millal iganes võimalik. · Dont use electical appliances for things you can easily do by hand, like opening cans ­ Ära kasuta elektrilisi asju , asjade juures mida sa saaksid vabalt teha käsitsi nt. Purkide avamiseks. · Turn your heat down, and wear a sweater ­ Keera oma soojust väiksemaks ja kanna kampsunit. · Dont leave water running needlessly ­ ära jäta vett ilmaasjata jooksma. In your yard ­ oma aias · Start a compost pile ­ alusta komposti hunnikut. · Put up birdfeeders, birdhouses and birdbaths ­ pane üles linnusöötjaid, linnumaju ja linnuvanne. While on vacation ­ puhkusel olles · Turn down the heat, and turn off the water heather before you leave ­ keera soojustus väiksemaks ja lülita välja vee soojendaja, enne kui sa

Keeled → Inglise keel
22 allalaadimist
thumbnail
14
doc

Esmaabi konspekt

*hoog tavaliselt raugeb 15 min. jooksul, kui mitte, siis kutsuge arst – raugedes paluge arsti juurde minna *ära püüa krampe ära hoida *kaitse pead vigastuste eest (pane midagi pea alla) *ära pane midagi suhu *keera külili VERESUHKRU LANGEMINE *kahvatu, väriseb, keha kaetud külma higiga, pomiseb arusaamatult *esmaabiks magus (jook, söök) *diabeetik toimub 10-15 min. jooksul *kui minestab: süstida glükoosi (arsti poolt või väljaõppega inimene) keera külili ÄKKSURMA PÕHJUSED *haiguslikud : südamelihase infarkt südame rütmihäired kõriturse jne *mittehaiguslikud uppumine – kopsusattuv vesi tekitab paari tunni pärast kopsuturset elektritrauma – eriti ohtlik kui vool läbib korraga kaht kätt võõrkeha hingamisteedes INFARKT *valu rinnas, kandub vasakusse käsivarde, õla-kaenla piirkonda *haige asendis, kus end paremini tunneb *ära transpordi haiget ise

Meditsiin → Esmaabi
18 allalaadimist
thumbnail
9
odp

Luumurrud ja nende esmaabi, lahtised, kinnised luumurrud, sideme valmistamine

Lahtise luumurru esmaabi Haavas võib olla võõrkehi, neid mitte välja kiskuda! Jalga ei tohi luumurru korral tõsta. Tuleb peatada verejooks: haavale steriilne side. Panna vigastatud kohale külma- vähendab valu ja verejooksu. Ära ise kannatanut liiguta, ta leiab endale ise kõige mugavama asendi. Kõige parem lahas on maa. Küünarvarreluu murru korral aseta käsi kolmnurkrätikusse ja transpordi kannatanu lähimasse raviasutuse. Väldi soki teket. Teadvusekaotusel keera kannatanu püsivasse küliliasendisse. Toeta murrukohta tekirullide abil, kui võimalik. NB! Ära kunagi lahasta suurte toruluude murdusid (õlavars, säär, reis)! Kutsu 112. Kinnise luumurru esmaabi Hoiduda liigsetest liigutustest. Jalga luumurru korral tõsta ei tohi, võib veeretada maas. Luumurru kindlaks tegemisel toksida suurt varvast, reielihas peab võdisema, kui jalg terve. Vigastuse kohale panna külma. Roidemurru korral siduda ümbert kinni ja toimetada

Bioloogia → Bioloogia
13 allalaadimist
thumbnail
1
docx

ASKING AND SHOWING THE WAY

ASKING AND SHOWING THE WAY 1. Vangala on teisel pool teed panga vastas Prison is across the road, BANK COUNTER. 2. Mine kuni teise valgusfoorini ja keera vasakule Go to the second traffic lights and turn left 3. Mine otse edas ikuni väliujulani ja ületa tee Go straight ahead and cross the road to the outdoor swimming pool 4.Vabange kus asub politseijaoskond? Ma olen eksinud. Excuse me where the police station? I'm lost. 5. Raudteejaam kaugel. Te peagsite sinna bussiga minema. Far from the railway station. You should go there by bus. 6

Keeled → Inglise keel
1 allalaadimist
thumbnail
7
rtf

Ohutus köögis

kui näiteks tänav. Iga kolmas õnnetus juhtub inimesega kodus, iga viies koduõnnetus aga köögis, näitas äsja Rootsis korraldatud uurimus. Ohtlike asjade esiviisikus on kööginoad ja -käärid, järgnevad klaasesemed ja purunevad nõud või teravaservaline portselan, millega vigastatakse end näiteks nõusid pestes. Ei möödu vist päevagi, kui pole vaja valada ühest nõust teise keeva vett või tulist jooki. Peaaegu märkamatult puudutab käsi tulist kannu või panni. Põletuse korral keera kiiresti külmaveekraan lahti ja hoia kätt võimalikult külma vee all. Kuni valu vaibub, tuleta meelde, kus soodapakk seisab. Sega klaasis vees 1 teelusikatäis soodat, niisuta selles sidemetükki, pigista kuivemaks ja hoia seda pool tundi põletatud kohal. Sooda pehmendab nahka. Kui tulikuumale rasvasele pannile satub vett, pritsib rasva kätele või isegi näkku. Nüüdki on esimene asi käsi külma vee alla torgata, kuid nahale hangunud rasvajäägid tuleb ettevaatlikult eemaldada.

Toit → Kokandus
52 allalaadimist
thumbnail
7
odt

Moosi keetmine (referaat)

neil 10-15 minutit pehmeks keeda. Seejärel lisa suhkur ning keeda 20-60 minutit. Vahepeal sega moosi puulusikaga ning eemaldada vaht. Kui tekib kahtlus, kas moos on ikka valmis, võta külm taldrik ning tilguta sellele veidi moosi. Kui tilgad ei valgu laiali, ongi moos valmis. Ka moosi läikiv pind näitab, et moos ei vaja enam keetmist. Kindlasti ei tasu moosi üle keeta, sest nii kaovad sellest vitamiinid, eriti C-vitamiin. Nüüd pane moos soojadesse purkidesse. Purgid sulge kohe kaantega. Keera moosipurgid tagurpidi ning jäta need päevaks seisma. Lõpuks kleebi purkidele ise valmistatud sildid. Ei tohi unustada, et suhkur pole mitte ainult moosi magusaks muutmiseks, vaid ka selle säilimise tagamiseks. Et moos säiliks on vaja tagada piisav suhkrukontsentratsioon moosis, et bakterid seal kasvada ei saaks. Moosi toas säilitamiseks piisab 600 g suhkrust 1 kilogrammi marjade kohta, külmikus või külmas keldris säilitamiseks lisa 400grammi suhkrut ühe kilo marjade kohta. Vähema

Kategooriata → Tööõpetus
6 allalaadimist
thumbnail
1
docx

Leiva valmistamise retsept

parajalt paks. Voolata ei tohi, aga päris nii paks ka ei tohiks olla, et voolida saab. Pane vormidesse taigen nii, et pool oleks vaba-kerkib ju! Nüüd jäta vormid rätiku alla sooja kohta kas päevaks või ööka Seejärel tõsta vormid kauuma ahju ja küpseta 250 kraadu juures 15 min ja 200 kraadi juures 60-70 min. Vormid kata fooliumiga 15 min möödudes. Valmis leivad võta ahjust välja, lase neil 7 min vormis seista, kalla rätiku peale ja keera sinna järelhauduma 20 min pärast võid juba mekkida-võiga maitseb imehästi. Kui juba leivategemise vilumus käes, siis võid katsetada ka leiva sisse panna hallitusjuustu, päikesekuivatatud tomateid, pekki, kuivatatud puuvilju, küüslauku, oliive jms. Head leivategu!

Toit → Kokandus
21 allalaadimist
thumbnail
3
odt

Hügieen

· Allergia. · Keemilised ained. · Valed töövõtted. · Töövahendid. Kaitsekindad · Erinevad materjalid (PVC, lateks, vinüül, nitriilkumm). · Ernevad suurused. · Ühekordsed ja korduvkasutusega. · Ainult isiklikuks kasutamiseks. · Aluskindad kaitsekinnaste alla. Kaitsekinnaste kasutamine · Enne kinnaste kasutamist võta ära sõrmused ja käekell (käeketid). · Kasuta õige suurusega kindaid. · Keera kinda äär 5-6cm tagasi. · Tööta kinnastatud kätega mitte üle poole tunni korraga. · Pese kinnastatud käed. · Pese käed, kuivata ja kreemita. Kinda suuruse määramine Mõõdetakse näidatud kohast käe laius sentimeetrites. Saadud mõõt ongi kinda numbriks. Biofilm · Biofilm on mikroobide poolt eritatav ja neid ümbritsev kaitsekiht, mis rakendab mikroobide eemaldamist pinnalt

Meditsiin → Hügieen
27 allalaadimist
thumbnail
30
docx

Elustamisõpetus ja esmaabi võtted

12 a - … a 1000 mg Millal kutsuda arst  Laps on silmatorkavalt loid või viril ja joob halvasti  Kui lapsel on hingamisraskused  Kui laps on noorem kui 3 aastat ja palavik on püsivalt üle 38,0  Palavik püsib üle 24 tunni  Kui lapsel on krambid, kutsu kohe kiirabi - 112 Kui lapsel tekib krambihoog, palun  ära takista lapse liigutusi, kuid jälgi, et ta end ei vigastaks  krambihoo möödudes keera ta küljele  vabasta kaelus, et hingamine oleks vaba  ära paku midagi juua  ära püüa midagi suhu panna  ära jäta last järelevalveta  pärast krampi võib tekkida lühiajaline sügav uni  kutsu kiirabi! Kui hoog on alanud, ei ole võimalik seda peatada. Krambihoo ajal inimene ei hinga  südamemassaaž või suust – suhu hingamine ei ole vajalik. Krambid  Kuna inimene ei neela krambihoogude aeg ,siis krambi hoo aeg võib

Inimeseõpetus → Haigused ja ravi
5 allalaadimist
thumbnail
3
odt

Töövahendid I

Puhastuslappide pesemine · Enne pesumasinasse asetamist loputage lapist liiv · Pesutemperatuus pakendilt (soovitavalt üle 60*C) · Pesupulber, milles ei ole pleegitusaineid · Ei kasuta loputusaineid (muudavad puhastuslapi omadusi) · NB! Määrdunud puhastuslappe ei tohi lasta enne pesemist kuivada Lapi voltimine · Enne tööle asumist voldi lapp kokku - Murra lapp pikuti pooleks - Murra veelkord pooleks - Keera lapp kokku nii, et tekkiks ''lõõts'' - Kasuta iga lapi külge, saad lappi kaua kasutada Tekstiillappide kasutamine · Kõikide siledate pindade puhastamiseks · Eemaldavad lahtise ja kinnitunud mustuse - kuiv pühkimine - väheniiske pühkimine - niiske pühkimine - märgpühkimine - kuivatamine - poleeriline - vahatamine/õlitamine Mikrokiudlapid · Sünteetilised · Lõhestatud kiust valmistatud

Materjaliteadus → Materjaliõpetus
4 allalaadimist
thumbnail
24
ppt

Vesi meie ümber

VEEPÄEV 22. märtsil tähistakse ülemaailmset veepäeva. VÕIMALUSI VEE SÄÄSTLIKUMAKS KASUTAMISEKS Nõude pesemisel täitke kraanikauss veega Parandage tilkuvad kraanid Käige parem dusi all kui vannis. Kastke aeda õhtuti, kui päike on loojunud Sulgege hammaste pesemise ajal kraan. Säästad 15-20 liitrit vett päevas Pesemisel keerake vee surve väikeseks, keera kraan vahepeal kinni. Pane nõudepesu- või pesumasinasse optimaalne kogus pesu (nõusid). Ärge võtke rohkem vett kui vaja Üksikuid riideesemeid peske käsitsi Puu- ja köögivilju peske kausis kasutades seejuures harja. Ärge kasutage wc- potti prügikastina Toidu valmistamisel kasutage aedviljade keetmise asemel näiteks aurutamist Jaheda joogivee saamiseks hoidke vett kannuga külmkapis

Kategooriata → Vabaaeg
13 allalaadimist
thumbnail
8
doc

Kokanduse kursuse lõputöö

Kuressaare Ametikool Toitlustuse õppesuund TTP-10 Gristi Adrat 1.KURSUSE LÕPUTÖÖ Aruanne Juhaendaja: Marge Leimann Kuressaare 2011 SISUKORD KALKULATSIOONI- JA TEHNOLOOGIAKAARDID...................3 Hakksnitsel hapukoorekastme ja kartulipüreega.................................................................. 3 Riisipuder mahlakisselliga................................................................................................... 4 Hakk-kotlet hapukoorekastme ja kartulipüreega.................................................................. 5 Mannapuder mahlakisselliga............................................................................................... 6 Töögraafik................................................................................... 8 ...

Toit → Kokandus
80 allalaadimist
thumbnail
6
pptx

UIMASTID

Eestis pole lähiajal plaanis ühegi keelatud uimasti legaliseerimist. 3. Uimastitega seonduvad süüteod jagunevad väärtegudeks ja kuritegudeks. Esmaabi 1. Helista kiirabisse 112: see võib sõna otseses mõttes päästa inimese ränkadest tervisekahjustustest või koguni surmast. Võimalikud ebameeldivused kiirabi ja politseiga on väga palju lihtsamad taluda, kui elu teadmisega, et inimene suri sinu tegevusetuse tõttu. 2. Kontrolli teadvusel olekut ­ kui kannatanu kaotab teadvuse, siis keera ta külili, et vältida okse sattumist tema hingamisteedesse. Muidu tekib tõsine lämbumisoht! 3. Kui kannatanu on teadvusel, siis aseta ta poollamavasse asendisse seljaga vastu seina, jahedasse õhurikkasse kohta. 4. Ära pane kannatanut voodisse, ta võib seal teadvuse kaotada. 5. Kontrolli kannatanu hingamist. Kui hingamine lakkab, ole valmis tegema suust suhu hingamist. 6. Eemalda kannatanult riideid sedavõrd, et need ei takistaks hingamist. 7. Ära jäta kannatanut üksi. 8

Inimeseõpetus → Inimeseõpetus
4 allalaadimist
thumbnail
36
doc

Elektrilised Käsitööriistad

Kõvasulamterad on pikas perspektiivis odavamad, sest püsivad kauem teravad. Detailide servade või figuurfreesimisel ilma paralleelrakiseta kasutatakse juhikuta freesiterade kõrval juhikuga või kuullaagriga freesiteri. 18 Freesi lõikesügavuse reguleerimine 19 1.Aseta seade tasasele aluspinnale. 2.Freesimissügavuse peenregulaator tuleb viia neutraalasendisse ehk nulli. Keera üleval asuvat peenregulaatorit (1) ja samaaegselt jälgi skaalat freesi tagaküljel (2). 3.Vii astmeline sügavusregulaator (3) kõige madalamasse asendisse ­ asub mootori küljel asuva peasügavusregulaatori (4) all. 4.Keera lahti mootori küljel asuv peasügavusregulaatorit (4) hoidev lukustuspolt (5). 5.Vajutades eelnevalt lukustushoovale (6), suru freesimisseade alla, kuni freesitera puudutab aluspinda. Vabastades nüüd lukustushoova (6), fikseerid seadme kõrguse. 6

Ametid → Tisleri eriala
184 allalaadimist
thumbnail
2
docx

PARIMAD spikrinipid läbi aegade

Mp3/Ipod spkker :D . Üks väga hea viis on see, et kui mõndadel on kas mp3' ed või Ipodid, millega saab musa kuulata, siis saate sinna lindistada ja tunni ajal kõrvaklappidega kuulata . Eriti hea on see tüdrukutele, kellel on pikad juuksed ja sallid . Siis ei näe juhtmeid kaelas . Kui õpetaja märkab - pane kiiresti mingi suvalise laulu peale mp3 :D . Varrukaspikker ^____^ Siis veel üks hea hea viis spikerdamiseks on kampsuni ääre varruka külge panna paberileht haaknõelega. Siis keera üks kord varrukas ülesse ja haaknõela ei näe ;)) ! Koolikoti spikker ;)) . See nipp käib nii, et paned koti kuidagi natuke lahtiselt avatuna ja kleebid TV peale mis on nähtav märkmepabereid(ntx neid kollaseid märkmepabereid :D) ­ aga võib ka lahtisi spikreid kaa koolikotti panna . Ei soovita nippi nendele kes istuvad keskmises reas :D . Spikripliiats ;)) . Kas teate seda spikripliiatsit, vms. Seal sees on nähtamatu tint, millega kirjutad siis valgele

Kirjandus → Kirjandus
42 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Pearoog: Sealiha-juustušnitsel pariisi kartuli ja valge kastmega

TOIDU NIMETUS Sealiha-juustušnitsel pariisi kartuli ja valge kastmega portsjoni kaal 0.300 valmistatavaid portsjoneid kokku 2 Hind 20% Retsepti kaal Valmistamise kaal ta Ühiku Kao % Toiduained Ühik 1 bruto 1 neto 2 bruto 2 neto hind Retsepti h 5 sea välisfilee kg 0.063 0.060 ...

Toit → Toitlustus
9 allalaadimist
thumbnail
14
ppt

Mehhiko köögist - powerpoint

300 g hakkliha läbipaistvaks, lisa hakitud paprika ja jätka praadimist mõni minut. Lisa 1 sibul nõrutatud oad, tacokaste, sool ja 2 küünt küüslauku pipar. 1 punane paprika Hauta vaiksel tulel 5 minutit. Tõsta igale tortiljale 4 sl täidist, puista 1 purk valgeid ube omas peale 1 sl riivjuustu ja keera rulli. mahlas Aseta tortiljad võitatud ahjuvormi, serv 1 purk terav tacokastet allpool. Vala üle ananassisalsaga ja riputa peale riivjuustu. Küpseta ahjus 1 tl soola 200°C juures 20 minutit. 0.5 tl musta pipart 6tk pehmet nisutortiljat 1 purk ananassisalsat 150 g riivjuustu Nachod Koostisained: Kuumuta pannil õli ning prae selles

Geograafia → Geograafia
25 allalaadimist
thumbnail
10
pdf

Bobi kalastuse ABC

Keri jõuga tagasi 10. Vaata, et sidur liiga kinni poleks (muidu haug kisub nööri katki) 11. Ütle oma semule, et ta kahva võtaks ja kala veest välja võtaks 12. Ja ongi kõik, vaata et ainult hammustada ei saa   KARP  Selleks, et minna koju tagasi ämbritäie vastiku maitsega karpidega… 1. Otsi mingi tagaaia tiik, kus on hästi mudane vesi 2. Võta mingi kalasööt mis sa Salmost ostsid ja sega sinna vett sisse 3. Võta oma spinning ja keera sinna otsa üks põhjarakendus 4. Pane konksu(de) otsa midagi head, näiteks maisi või herneid 5. Ära tõuke pane, siis saad särgesid ainult 6. Viska oma rakendus kuskile sellisesse kohta, kus tundub sügavam 7. Võta oma kalasöödamöks ja tee sellest kuulikesi 8. Viska kuulikesed sinna kohta kuhu sa oma rakenduse viskasid 9. Keri tamiil pingule 10. Ootame 11. Nooguti hakkas rapsima 12

Bioloogia → Loomad
1 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun