Toiduaineteõpetus 10 toote kohta informatsioon (0)
Lisainfo
Lõik materjalistLihatootedNimi: Piiskopi keedusalaamiFirma: RannarootsiNetokaal: 300gSäilitada temperatuuril: 2... 6CTootja:AS Maag LihatööstusKirimäe, Taebla vald, 90805 LäänemaaTel. 372 472 5080Koostis: sealiha 44%, veiseliha 27%, seapekk, sojavalk, keedusool 3%, lõhna- ja maitseained, stabilisaator E450, E451, antioksüdant E300, E316, happesuse regulaator E575, lõhna ja maitsetugevdajad E621, säilitusaine E250, toiduvärv E120Stabilisaator- Difosfaadid -E450Ei teata. Loomkatsetel tekitab suurtes kogustes rottidel neerukive.Stabilisaator- Trifosfaadid-E451Ei teata.Antioksüdant- Askorbiinhape-E300Eriti suured üleannustused võivad tekitada kõhulahtisust ja maoärritust. Üle 10 grammi päevas arvatakse tekitavat neerukive.Antioksüdant- Naatriumisoaskorbaat-E316Ei teataHappesuse regulaator- Glükoondeltalaktoon-E575Ei teata.Lõhna ja maitsetugevdajad- Naatriumvesinikglutamaat-E621Hiina restorani sündroom: südame pekslemine, peavalu, pearinglus, näo punetus, lihas- ja liigesvalud, migreenilaadsed peavalud.Säilitusaine- Naatriumnitrit-E250PuudubToiduvärv- Karmiin-E120Võib tekitada astmat ja ka eluohtlikke allergilisi reaktsioone.100g toodet sisaldab:energiat: 342 kcalvalku: 15gsüsivesikuid: 3grasva: 30g
Märksõnad
, , , , ,
Mõisted
antioksüdant,
antioksüdant,
happesuse regulaator,
stabilisaator,
säilitusained,
säilitusained,
stabilisaator,
stabilisaator,
stabilisaator,
happesuse regulaator,
kergitusaine,
happesuse regulaator,
maitsetugevdaja,
happesuse regulaator,
kergitusaine,
kergitusaine
Kommentaarid (0)
Sarnased materjalid
26
docx
Toiduainete õpetuse konspekt
TOIDUAINETE ÕPETUS
Sisukord
2
Piim ja piimatooted
1.1 Üldiselt
Piimas on keskmiselt
· Vett 87%
· Rasva 2-6%
· Valku 3,5-4%
· Laktoosi 4,7%
· Mineraalained Ca
...
18
docx
Toiduained ja selle liigitus
Rakvere Ametikool
Iseseisev töö
Toiduaineteõpetus
Koostas: Geili La...
62
doc
Toiduained
KAUBAÕPE. TOIDUKAUBAD
1.ÜLDOSA
1.1. Toidukaupade omadused
Toidukaubad on toit, mida ostetakse ja müüakse hulgi- või jaekaubanduses,
toitlustusettevõtetes või eksporditakse või impord...
80
docx
Toidukauba õpimapp
LÄÄNE-VIRU RAKENDUSKÕRGKOOL
Ettevõtluse ja majandusarvestuse õppetool
K11 KÕ
Aire Liivapuu
TOIDUKAUBATUNDMINE
Õpimapp
...
48
docx
Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD
LÄÄNE-VIRU RAKENDUSKÕRGKOOL
Ettevõtluse ja majandusarvestuse õppetool
K12KÕ
Karina Tjusina
TOIDUKAUBAD
Õpimapp
...
28
doc
Lisaained toidus
Sisukord
Sissejuhatus............................................................................................................... 3
Mis on lisaained?...................................................................
60
docx
ÕPIMAPP
LÄÄNE-VIRU RAKENDUSKÕRGKOOL
Ettevõtluse- ja majandusarvestuse õppetool
K14KÕ
Jana Annuk
TOIDUKAUBAÕPETUS
Õpimapp
...
27
docx
Toitumisõpetuse eksami küsimuste vastused
Toidusüsivesikud:
1. Mitu kcal energiat annab 1 g glükoosi? 4,1 kcal
2. Millist toidusüsivesikut saab palju kartulist? tärklis
3. ...
Kõik kommentaarid