Plaanid puhkusele minna? Võta endale majutus AirBnb kaudu ja saad 37€ kontoraha Tee konto Sulge
Facebook Like

Keeduvorstide liha sisaldus (0)

1 Hindamata
Punktid
 
Säutsu twitteris
TALLINNA TEENINDUSKOOL
Uurimustöö
Juhendaja : Aive Antson
Tallinn 2014
SISUKORD
1. SISSEJUHATUS 4
2. EESMÄRk 5
3. RAKVERE LIHAKOMBINAAT 6
3.1 Lastevorst 6
3.2 Lihakas Lastevorst 6
3.3 Doktorivorst 7
3.4 Säilitamine 7
4. VALLA 9
4.1 Juustuvorst 9
3.2 Lastevorst 10
11
5. MAKS JA MOORITS 11
5.1 Tooted 11
6. RANNAROOTSI 14
6.1 AS MAAG 14
6.2 Tooted 15
7. SAAREMAA LIHATÖÖSTUS 19
7.1 Tooted 20
8. VASTSE - KUUSTE 24
8.1 Suitsutatud Doktorivorst 24
8.2 Suitsutatud Juustuvorst 24
9. WÕRO 26
9.1 Koorene keeduvorst 26
9.2 Kevade keeduvorst 26
11. KOKKUVÕTE 29
10. JÄRELDUSED 30
11. KASUTATUD KIRJANDUS 31
  • SISSEJUHATUS


    Keeduvorstid on kõige levinum vorstide liik. Hinnatuima keeduvorsti valmistamiseks kasutatakse kvaliteetset loomaliha , mitterasvast sealiha või searibi. Keeduvorstide eriliigi moodustavad linnulihast vorstid . Vorstid peavad olema puhta ja kuiva pinnaga. Konsistents on elastne ja tihe. Täidis ei tohi mureneda, peab olema ühtlaselt segatud. Sisaldab ettenähtud suurusega pekitükke. Pekk on valge, roosa varjundiga. Täidise värvus heleroosa. Maitse meeldiv ja parajalt soolane . Lõhn aromaatne, vürtsine.
    Keeduvorst on auru või veega keedetud, mõnikord ka ülesuitsutatud vorst, mille tootesisene temperatuur on tõstetud vähemalt 71 °C-ni. Niiskuse osamass on 75%.
    Käisin vaatlemas Lasnamäe Prismas müüdavaid keeduvorste. Sordid ja firmad toon välja selles uurimistöös .
  • EESMÄRk


    Uurimustöö eemsmärgiks on välja uurida kõige suurema lihasisaldusega keeduvorst 7 erineva tootja poolt. Tootjateks valisin: Rakvere Lihakombinaat, Valla, Maks & Moorits, Rannarootsi, Saaremaa lihatööstus, Vastse-Kuuste ning Wõro.
    Lihasisalduse selgitamiseks võrdlesin erinevaid keeduvorste, jälgisin koostiseid ning tõin kõik joonistena välja.
    Olen kuulnud , et enamus keeduvorste tehakse väga väikese lihamassi põhjal. Mind hakkas huvitama, kui palju tegelikult vorstidesse liha pannakse.
  • RAKVERE LIHAKOMBINAAT


    2008. aasta andmetel on Eesti nelja tuntuima brändi seas ära tunnustatud Rakvere Lihakombinaat, mille tootmis ettevõtte asub Rakveres. Pakub oma toodangut mitme kaubamärgi all. Lisaks toodavad lihatooteid ka „Valla“ ning „Järlepa“ sarjas . Tervislikke tooteid võib leida „Kerge“ ning „Eesti Lihaveise“ märgiga varustatud toodete seast. Järgnevalt toon ära tooted, mis asuvad vaadeldud kaupluses .
  • Lastevorst


    Keeduvorst on valmistatud sealihast ja veiselihast . Saadaval mugavas viilupakendis, väikepakendis ja kaalukaubana teenindusletist.
    Koostis: sealiha (35%), vesi, veiseliha (14%), seakamar, seapekk , lõssipulber (sealhulgas. laktoos ), tärklis, kanamuna , keedusool (1,9%), stabilisaator : E1422 , E450 ja E452 ; lõhna- ja maitseained , happesuse regulaator E451 , antioksüdant : E300, säilitusaine : E250 .
  • Lihakas Lastevorst


    Rohke lihasisaldusega ja naturaalse lepasuitsuga ülesuitsutatud toode on „Lihakas Lastevorst“, mis on saadaval mugavas 360g ja 190g pakendis. Ilma E-621-ta, mis on naatriumvesinikglutamaat.
    Koostis: sealiha (58%), veiseliha (17%), vesi, seapekk, lõssipulber, kanamuna, keedusool (1,6%), stabilisaator: E450, E452, lõhna- ja maitseained, happesuse regulaator: E451, antioksüdant: E300, säilitusaine: E250.
  • Doktorivorst


    Keeduvorst sea- ja veiselihast, kokku 63% liha. Saadaval mugavas viilupakendis, väikepakendis ja kaalukaubana teenindusletist.
    Koostis: sealiha (41%), veiseliha (22%), vesi, seapekk, kanamuna, lõssipulber (sh. laktoos), keedusool (1,9%), stabilisaator: E1422 ja E450, tärklis, happesuse regulaator: E451, lõhna- ja maitseained, säilitusaine: E250.
  • Säilitamine


    Keeduvorsti säilitatakse kiles või spetsiaalses pakendis – temperatuuril 8 kraadi. Vorstilatti, mille ümbris ei ole täiesti terve (st otsast juba müüdud), tohib etteantud temperatuuril hoides müüa
  • 80% sisust ei kuvatud. Kogu dokumendi sisu näed kui laed faili alla
    Vasakule Paremale
    Keeduvorstide liha sisaldus #1 Keeduvorstide liha sisaldus #2 Keeduvorstide liha sisaldus #3 Keeduvorstide liha sisaldus #4 Keeduvorstide liha sisaldus #5 Keeduvorstide liha sisaldus #6 Keeduvorstide liha sisaldus #7 Keeduvorstide liha sisaldus #8 Keeduvorstide liha sisaldus #9 Keeduvorstide liha sisaldus #10 Keeduvorstide liha sisaldus #11 Keeduvorstide liha sisaldus #12 Keeduvorstide liha sisaldus #13 Keeduvorstide liha sisaldus #14 Keeduvorstide liha sisaldus #15 Keeduvorstide liha sisaldus #16 Keeduvorstide liha sisaldus #17 Keeduvorstide liha sisaldus #18 Keeduvorstide liha sisaldus #19 Keeduvorstide liha sisaldus #20 Keeduvorstide liha sisaldus #21 Keeduvorstide liha sisaldus #22 Keeduvorstide liha sisaldus #23 Keeduvorstide liha sisaldus #24 Keeduvorstide liha sisaldus #25 Keeduvorstide liha sisaldus #26 Keeduvorstide liha sisaldus #27 Keeduvorstide liha sisaldus #28 Keeduvorstide liha sisaldus #29 Keeduvorstide liha sisaldus #30 Keeduvorstide liha sisaldus #31
    Punktid 100 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 100 punkti.
    Leheküljed ~ 31 lehte Lehekülgede arv dokumendis
    Aeg2015-04-29 Kuupäev, millal dokument üles laeti
    Allalaadimisi 8 laadimist Kokku alla laetud
    Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
    Autor Diana96 Õppematerjali autor

    Lisainfo

    Uurimustöö keeduvorstidest. Väga põhjalik. Hinnatud parimaks tööks klassis. Rohkelt näiteid.
    keeduvorstid , liha sisaldus , uurimustöö , tallinna teeninduskool. , vorst , keeduvorst , sealiha , lastevorst , maitsetugevdaja , lihatööstus

    Mõisted


    Meedia

    Kommentaarid (0)

    Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri


    Sarnased materjalid

    19
    doc
    KEEDUVORSTID
    30
    doc
    Lihasaaduste eksam
    34
    doc
    E ained - Toiduainete koostise analüüs
    48
    docx
    Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD
    18
    docx
    Toiduained ja selle liigitus
    62
    doc
    Toiduained
    8
    doc
    E-ainete analüüs-5s toiduaines
    13
    doc
    TOODETE KEEMILISE KOOSTISE ANALÜÜS E-AINETE PÕHJAL



    Faili allalaadimiseks, pead sisse logima
    Kasutajanimi / Email
    Parool

    Unustasid parooli?

    UUTELE LIITUJATELE KONTO MOBIILIGA AKTIVEERIMISEL +50 PUNKTI !
    Pole kasutajat?

    Tee tasuta konto

    Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun