Plaanid puhkusele minna? Võta endale majutus AirBnb kaudu ja saad 37€ kontoraha Tee konto Sulge
Facebook Like

TEENINDUSE LIIGID JA JOOKIDE SERVEERIMINE (0)

5 VÄGA HEA
Punktid
 
Säutsu twitteris
VILJANDI ÜHENDATUD KUTSEKESKOOL
KOKK


TEENINDUSE LIIGID JA JOOKIDE
SERVEERIMINE
Referaat



Sisukord:
  • Teeninduse liigid
  • Iseteenindus
  • Osaline teenindus
  • Täisteenindus
  • Jookide serveerimine
  • Iga jook maitseb ainult oma õigest klaasist hästi
  • Joogietikett näeb ette jookide pakkumist õigel temperatuuril, mis jällegi aitab konkreetse joogi maitsel hästi esile tulla
  • Klaasid
  • Klaaside käsitlemine
  • Jookide garneering
  • Kuumade jookide serveerimine
  • Külmade jookide serveerimine
  • Kangete alkohoolsete jookide ja likööride serveerimine
  • Ole alati puhas, korrektne ja diplomaatiline






    Teeninduse liigid
    Toitlustusteeninduses kasutatakse erinevaid teeninduse liike, nagu iseteenindus, osaline teenindus või täisteenindus.
    Iseteenindus e. selveteenindus tähendab kas toitude serveerimist ühel suurel laual, kust kliendid ise võtavad oma taldrikule toitu ja jooke või teenindust iseteenindusliinist.
    Buffet-laual võivad toidud olla suuretükilised, toitude söömiseks kaetakse saali lauad minimaalse eelkattega, süüakse noa ja kahvliga. Brantš ( brunch ), mis on Ameerika päritoluga eine ja ühendab endas nii hommikueine (breakfast) kui ka lõunasöögi (lunch) ja serveeritakse tavaliselt Rootsi lauast.
    Furšettlaual on kõik toidud söödavad kas kahvliga, sõrmedega või pakutakse tikusuupisteid. Külastajad söövad püsti seistes.
    Teenindus  iseteenindusliinist on teenindusvorm, mille puhul kliendid võtavad ise toite väljastusletist. Sellist teenindusvormi kasutatakse sööklates, personalikohvikutes, bistroodes, kohvikutes . Siia kuulub ka free flow müük (vabavoolusüsteem), mis tähendab, et klient valib vabalt erinevatelt „saarekestelt” külmi ja sooje roogi, saiakesi, võileibu ja jooke ja maksab kassasse .
    Osaline teenindus tähendab, et toidud serveeritakse osaliselt teenindaja poolt, osaliselt teenindab ennast klient ise.
    Rootsi laud võib olla ühendatud osalise lauateenindusega: teenindajad pakuvad jooke, toovad röstsaiu, kuumi rooge , pakuvad kohvi jne.
    Osades restoranides, brasseriides ja kohvikutes on lauateenindus ja ainult salatid on serveeritud Rootsi lauana. Rootsi laud võib koosneda ainult külm-, järelroa- või kohvilauast, ülejäänud toite serveerivad kelnerid ja ettekandjad.
    Toidud on laual vaagnates, tirinates ja muudes serveerimisnõudes. Toitu tõstavad vaagnatelt lauasistujad ise. Teenindajad võivad valada jooke. Kasutatakse pulmalauas, peielauas, gruppide teenindamisel.
    Külmad toidud on vaagnatega külaliste saabudes laual, soojad toidud tuuakse teenindaja poolt taldrikul või serveeritakse vaagnatelt. Joogid võivad olla laual või serveerivad neid teenindajad. Kasutatakse pulmapidudel, peietel, turismigruppide teenindamisel jne.
    Taldrikuteenindus - road vormistatakse valmisportsjoniks taldrikule köögis ja kelner serveerib need kliendile paremalt poolt. Eeliseks on, et kelnerid saavad kiirelt teenindada korraga palju kliente ja tööjõukulu on väike. Kasutatakse enamikus restoranides ja rahvarohketel vastuvõttudel.
    Täisteenindus tähendab, et teenindajad serveerivad kõik joogid ja söögid. Kasutatakse väga pidulikel vastuvõttudel. Serveerimisviisina kasutatakse:
    Vaagnateenindus -  toidud
  • 80% sisust ei kuvatud. Kogu dokumendi sisu näed kui laed faili alla
    Vasakule Paremale
    TEENINDUSE LIIGID JA JOOKIDE SERVEERIMINE #1 TEENINDUSE LIIGID JA JOOKIDE SERVEERIMINE #2 TEENINDUSE LIIGID JA JOOKIDE SERVEERIMINE #3 TEENINDUSE LIIGID JA JOOKIDE SERVEERIMINE #4 TEENINDUSE LIIGID JA JOOKIDE SERVEERIMINE #5 TEENINDUSE LIIGID JA JOOKIDE SERVEERIMINE #6 TEENINDUSE LIIGID JA JOOKIDE SERVEERIMINE #7 TEENINDUSE LIIGID JA JOOKIDE SERVEERIMINE #8
    Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
    Leheküljed ~ 8 lehte Lehekülgede arv dokumendis
    Aeg2012-10-17 Kuupäev, millal dokument üles laeti
    Allalaadimisi 51 laadimist Kokku alla laetud
    Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
    Autor Silx89 Õppematerjali autor

    Mõisted


    Kommentaarid (0)

    Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri


    Sarnased materjalid

    6
    pptx
    Teeninduse liigid toitlustuses
    3
    docx
    Jookide serveerimine
    36
    docx
    Laua katmine ja toidu serveerimine
    193
    docx
    Turismiettevõtluse lõpueksami märksõnade konspekt
    28
    doc
    Baaritöö konspekt
    652
    pdf
    Asjaajamise alused
    95
    doc
    KUURORDIKONTSEPTSIOONI DISAINIMINE PÄRNU LINNA NÄITEL
    11
    pdf
    Klienditeeninduse töö Wabaduse kohviku külastuse põhjal



    Faili allalaadimiseks, pead sisse logima
    Kasutajanimi / Email
    Parool

    Unustasid parooli?

    UUTELE LIITUJATELE KONTO MOBIILIGA AKTIVEERIMISEL +50 PUNKTI !
    Pole kasutajat?

    Tee tasuta konto

    Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun