Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
Ega pea pole prügikast! Tõsta enda õppeedukust ja õpi targalt. Telli VIP ja lae alla päris inimeste tehtu õppematerjale LOE EDASI Sulge

"garneering" - 11 õppematerjali

thumbnail
42
xlsx

Kalkulatsiooniõpetus

5 taluvõi kg 0,002 6 sool kg 0,001 7 jah. Valge pipar kg 0,000 8 suhkur kg 0,001 9 rõõskkoor 10% l 0,011 Garneering 10 tüümian, värske kg 0,001 11 metsapähklid puhastatud kg 5 0,010 kokku: 0,174 V kuumtöötluse arvutamine kuumtöötlus kao% 10=5%keemine+5%püreerimine 1,406 100% x 10% x=1,463*10%/100%= 0,141

Toit → toiduainete sensoorse...
34 allalaadimist
thumbnail
5
doc

Kaubandus Test VII

tingimustel kaupa müüa 18. Milline asutus otsustab tunnustamise? · Tervisekaitseinspektsioon · Veterinaar- ja Toiduamet o Veterinaar- ja Toiduamet või Tervisekaitseinspektsioon 19. Mis on uuendtoit? · toit, mida ei ole varem toodetud · geneetiliselt muundatud toit · uudse retsepti alusel toodetud toit 20. Mis on eritoit? · lemmikloomatoit · imiku- ja väikelapsetoit · geneetiliselt muundatud toit 21. Mis on toidulisand? · garneering · lisaained · toitained tavatoidu täiendamiseks 22. Mis ei ole sertifitseerimine? · tõendada käitleja kvaliteedisüsteemi · tõendada käideldava toidu vastavust nõuetele · oma toodete tootmise vastavusse viimine Euroopa Liidu direktiividega 23. Kui tihti peavad toiduga kokku puutuva ettevõtte töötajad läbima toiduhügieenikoolituse? · kord 2 aasta jooksul · kord 3 aasta jooksul · vastavalt vajadusele 24

Majandus → Kaubandus
14 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Hotellimajanduse erialased inglise keelsed sõnad

25. coffee grounds infuse with the liquid- kohvipuru seguneb vedelikuga 26. coffee spoon resting in the saucer- teelusikas lebab alustaldrikul 27. coming into contact with coffee- kohviga kokku puutuma 28. correct accompaniments- õiged lisandid 29. cutlery- söögiriistad 30. even spacing- ühtlaste vahedega 31. fairly simple- küllaltki lihtne 32. finely ground coffee- peeneks jahvatatud kohv 33. freshly drawn water- kraanist äsja lastud vesi 34. garnish- garneering 35. held in place by a spring- vedrulõksuga hoitud paigal 36. in a catering establishment- toitlustusettevõttes 37. in a matter of seconds- sekundite jooksul 38. in bulk- hulgi 39. in large quantities- suurtes kogustes 40. in order to ensure- selleks et tagada/kindlustada 41. in peak condition- parimas seisukorras 42. in turn- omakorda 43. instant coffee- lahustuv kohv (koheselt) 44. laying the table- lauakatmine 45. liqueur- liköör 46. made to order- valmistatud tellimuse järgi 47

Keeled → Inglise keel
7 allalaadimist
thumbnail
8
docx

TEENINDUSE LIIGID JA JOOKIDE SERVEERIMINE

Referaat Sisukord: 1. Teeninduse liigid 1.1. Iseteenindus Viljandi 2010 1.2. Osaline teenindus 1.3. Täisteenindus 2. Jookide serveerimine 2.1. Iga jook maitseb ainult oma õigest klaasist hästi 2.2. Joogietikett näeb ette jookide pakkumist õigel temperatuuril, mis jällegi aitab konkreetse joogi maitsel hästi esile tulla 2.3. Klaasid 2.4. Klaaside käsitlemine 2.5. Jookide garneering 2.6. Kuumade jookide serveerimine 2.7. Külmade jookide serveerimine 2.8. Kangete alkohoolsete jookide ja likööride serveerimine 2.9. Ole alati puhas, korrektne ja diplomaatiline Teeninduse liigid Toitlustusteeninduses kasutatakse erinevaid teeninduse liike, nagu iseteenindus, osaline teenindus või täisteenindus. Iseteenindus e. selveteenindus tähendab kas toitude serveerimist ühel suurel laual, kust

Majandus → Teenindus
63 allalaadimist
thumbnail
20
doc

KOLMEKÄIGULINE LÕUNASÖÖK KAHELE

15 Porru (roheline osa) kg 0,014 0,012 0,028 0,024 15,62 kr 0,22 kr Soe salat 30 Kõrvits kg 0,057 0,040 0,114 0,080 6,69 kr 0,38 kr 20 Punane paprika kg 0,048 0,038 0,095 0,076 26,69 kr 1,27 kr 1 Taluvõi kg 0,004 0,004 0,008 0,008 71,24 kr 0,29 kr Garneering 15 Till (värske) kg 0,001 0,001 0,002 0,002 88,98 kr 0,10 kr 10 Sidrun kg 0,011 0,010 0,022 0,020 25,33 kr 0,28 kr Kokku: 0,411 0,822 33,62 kr Hind km- ga: 39,67 kr

Toit → Kokandus
392 allalaadimist
thumbnail
12
doc

Roogade kaunistamine

Väiksem osa suhtub suuremasse nii, nagu suurem suhtub tervikusse. KLP on täiuslik mõõdusuhe, see on tähelepanu koondav punkt ning nt taldrikul või vaagnal paikneb KLP tsoonis, mida võib kella näitel iseloomustada tunniosuti asukohaga kell 16:30. Kuldlõikepunkti pannakse roast komponent, mida tahetakse esile tõsta, rõhutada (dominant). KONTRAST DOMINANT RÜTM Sümmeetria ja asümmeetria TASAKAAL Toitude kaunistamist nimetatakse ka garneerimiseks. Kaunistus või garneering on kas ühe või mitme toiduaine või söödava komponendi kombinatsioon roa kaunistamiseks. Kaunistus peab sobima maitselt roa komponentidega ( põhikomponendi ja lisanditega, sh kastmetega). Kögi ja puviljad( kuju andmine, kuivatatud, frititud, karamellistatud, krõpsud) Või või margariini modelleerimine, karamelli-, sokoladi-, martsipanimassi modelleerimine. Marjad, söödavad lehed ja õied... 7 способов viisid

Toit → Toitlustus
12 allalaadimist
thumbnail
28
doc

Baaritöö konspekt

Ülesandeks on anda joogile meeldiv lõhn. Maitsestamisel olla ettevaatlik. M/a- sool, pipar, Tabasco, Worchester. Vürtsitamine ­ tsitruskoore õli pigistamine joogi pinnale (Dry Martini nt). Õige joogi vürtsitamine näitab baarmeni professionaalsust. Kaunistus ja- maitseained: münt, muskaat. Suhkru, soola ja muud äärised. Kaunistuseks ja maitseks. Kaunistamisel tuleb arvestada sünkroonsust. Kaunistus vs garneering ­ garneering on söödav, kaunistused mitte. Hea garneering lisab nii värvi kui ka maitset (seller bloody marys, apelsin negronis). Garneer peaks ulatuma joogini (vajadusel jääga jooki tõsta). Klaasile härmatise tegemine ­ ääriste tegemine, ääristamine. Teatud kokteilidel kohustuslik (margarita). Jookide hindamine võistlustel. Hinnatakse kolmes osas: Aroom Maitse Välimus Kõik peab olema joogiklaasi sees ja küljes, mitte lisanditena eraldi taldrikul. Jookide kaunistustest

Majandus → Klienditeenindus
61 allalaadimist
thumbnail
22
doc

Baaritöö

Ülesandeks on anda joogile meeldiv lõhn. Maitsestamisel olla ettevaatlik. M/a- sool, pipar, Tabasco, Worchester. Vürtsitamine ­ tsitruskoore õli pigistamine joogi pinnale (Dry Martini nt). Õige joogi vürtsitamine näitab baarmeni professionaalsust. Kaunistus ja- maitseained: münt, muskaat. Suhkru, soola ja muud äärised. Kaunistuseks ja maitseks. Kaunistamisel tuleb arvestada sünkroonsust. Kaunistus vs garneering ­ garneering on söödav, kaunistused mitte. Hea garneering lisab nii värvi kui ka maitset (seller bloody marys, apelsin negronis). Garneer peaks ulatuma joogini (vajadusel jääga jooki tõsta). Klaasile härmatise tegemine ­ ääriste tegemine, ääristamine. Teatud kokteilidel kohustuslik (margarita). Jookide hindamine võistlustel. Hinnatakse kolmes osas: Aroom Maitse Välimus Kõik peab olema joogiklaasi sees ja küljes, mitte lisanditena eraldi taldrikul. Jookide kaunistustest. Kaunistada mõõdukalt

Toit → Joogiõpetus
26 allalaadimist
thumbnail
9
docx

Kalkulatsiooni näidis töö.

6 Vahukoor 35% l 0,025 25 0,100 0,100 35,42 kr 0,89 kr 42,50 Praetud purust. 0,0 7 metsapähklid kg 0,001 01 0,005 0,005 0,00 kr 0,00 kr 0,0 8 Õli(praadimiseks) l 0,001 01 0,004 0,004 14,08 kr 0,01 kr 16,90 Garneering Rohelised 0,0 9 salatilehed kg 0,025 25 0,100 0,100 125,42 kr 3,14 kr 150,50 0,0 10 Valge pipar kg 0,002 02 0,008 0,008 119,33 0,24 kr 143,20 0,0

Toit → Kalkulatsioon
160 allalaadimist
thumbnail
25
docx

Varane muusikalugu

(Bachi kantaadiaariates). Bach kasutab vähe lihtsat, kaunistama meldooiat. Meloodiad on metafoorsed ehk mingi argisema viisikujundi ilustatud ümberütlus. Bach tahab luua kuulajaga kontakti. (Nt: HTK I osa 23 fuugateema mudelid, milles on kõige porulaarsemad koraalid ja vaimulikud laulud.) Algmudeliks on tihti koraal, mis on Bachi tavalisim käibematerjal. Kust tuleb ka tema semantiline mitmekihilisus. Algmudelil võib olla konkreetne tähendus ja ilustused ei ole garneering, vaid nad kommenteerivad seda kas muusikalisretooriliste või piltlike kujunditega. Koraalimeloodiate teisendamine oli Bachi ajal saksa kantorite-oragnistide-heliloojate improvisatsioonis ja loomingus juba vana ja levinud võte. Ühe soomlase uuritud Bachi teostes tuleb välja HTK I osa 23 fuugateema mudelid, milleks on kõige porulaarsemad koraalid ja vaimulikud laulud. Siin tulevad mängu sümboolikad. Millega Bach tahab luua kuulajaga kontakti

Muusika → Muusikaajalugu
3 allalaadimist
thumbnail
308
xlsx

Kokk tase 4 kalkulatsioonid-1

071 30 0.050 0.142 0.100 7 suhkur kg 0.010 0.010 0.020 0.020 8 vesi L 0.010 0.010 0.020 0.020 9 lisand: 10 rõõsk koor ( L 0.020 0.020 0.040 0.040 11 suhkur kg 0.005 0.005 0.010 0.010 12 vaniljesuhku kg 0.001 0.001 0.002 0.002 garneering: 13 meliss kg 0.001 30.000 0.001 0.002 0.002 0.141 0.282 TOIDU NIMETUS Kohupiima-purukook portsjoni portsjoneid valmistatavaid kaal 100 kokku 40 Retsepti kaal Valmistamise kaal

Toit → Toit ja toitumine
28 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun