Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Juhtimine. Kordamisküsimused kt nr.1 (0)

1 Hindamata
Punktid

Esitatud küsimused

  • Millised on organisatsiooni tunnused?
  • Mis on organisatsiooni edukude eelduseks?
  • Mida nimetatakse juhtimiseks?
  • Mida mõistetakse organisatsiooni keskkonna all?
  • Kuidas organisatsiooni keskkonda üldiselt jaotatakse?
  • Mida nimetatakse organisatsiooni mikro- ja makrokeskkonna teguriteks ?
  • Mida nimetatakse organisatsiooni sotsiaalseks vastutuseks?
  • Mida nimetatakse kavandamiseksplaneerimiseks?
  • Mida nimetatakse strateegiaks?
  • Mida nimetatakse missiooniks?
  • Mida nimetatakse visiooniks?
  • Millised on kolm strateegilise juhtimise tasandit?
  • Milliste oskuste poolest erinevad teooria kohaselt suurettevõtte ja väiksfirmajuht ning esmatasandi ja tippjuht?
  • Mille poolest erineb administratiivse juhtimise koolkond teadusliku juhtimise koolkonnast?
  • Milline on strateegilise juhtimise protsess?
  • Millised tegurid on organisatsiooni sisekeskkonna tegurid?
  • Kuidas seada olulisi piisavalt nõudlikke eesmärke?
  • Kuidas nende saavutamist mõõta hinnata?
  • Mida eksperimendid tõestasid?
  • Millised on süsteemikoolkonna põhimõtted?
  • Mida selgitab Demingi ring WDemingi järgi?
  • Mida selgitab MPorteri Viie konkurentsijõu mudel?
  • Millised on kolm peamist juhtide eetilist käitumist kujundavat tegurit?

Lõik failist

JUHTIMINE KORDAMISKÜSIMUSED – KONTROLLTÖÖ nr 1
  • Millised on organisatsiooni tunnused?
    Organisatsioon on sotsiaalset identiteeti omav grupp, mis tähendab, et organisatsioonil on psühholoogiline tähendus igale tema liikmele.
    Organisatsiooni iseloomustab koordineeritus, inimeste tegevus on organiseeritud ja struktureeritud.
    Organisatsiooni tegevus on eesmärgistatud, on suunatud teatud tulemuse saavutamiseks.
  • Mis on organisatsiooni edukude eelduseks ?
    Organisatsioon peab olema suunatud pidevale arengule ja peab arvestama väliskeskonda ja vastavalt tegema muudatusi ning uuendusi .
  • Mida nimetatakse juhtimiseks ?
    Juhtimine on inimeste, ülesannete või protsesside mõjutamine ning suunamine kavandatud eesmärkide saavutamiseks.
  • Millised on peamised juhtimistegevused ja kuidas need on omavahel seotud?
    Juhtimise ülesannetena on kõige sagedamini välja toodud neli tegemist: planeerimine ehk kavandamine, organiseerimine, eestvedamine ja kontrollimine. Veel on otsustamine, delegeerimine, koordineerimine , mehitamine ja suhtlemine . Kõik need tegevused on suunatud isemoodi eesmärkide saavutamiseks.
  • Selgitage kolme juhtimistasandi olemust.
    Tippjuhid ülesandeks on firma tegevuse üldine ja põhimõtteline suunamine ja kooskõlastamine , see on eeskätt juhtide tegevuse suunamine.
    Keskastme juhid ülesandeks on tegelda strateegiast lähtuvate kindlate tegevuskavade väljatöötamise ja allpool saavutatud tulemuste kokkuvõtmisega. Spetsialistide tegevuse suunamine.
    Esmatasandi juhid
  • Vasakule Paremale
    Juhtimine-Kordamisküsimused kt nr 1 #1 Juhtimine-Kordamisküsimused kt nr 1 #2 Juhtimine-Kordamisküsimused kt nr 1 #3 Juhtimine-Kordamisküsimused kt nr 1 #4 Juhtimine-Kordamisküsimused kt nr 1 #5
    Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
    Leheküljed ~ 5 lehte Lehekülgede arv dokumendis
    Aeg2018-02-04 Kuupäev, millal dokument üles laeti
    Allalaadimisi 6 laadimist Kokku alla laetud
    Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
    Autor NikaVjal Õppematerjali autor
    1. Millised on organisatsiooni tunnused?
    Organisatsioon on sotsiaalset identiteeti omav grupp, mis tähendab, et organisatsioonil on psühholoogiline tähendus igale tema liikmele.
    Organisatsiooni iseloomustab koordineeritus, inimeste tegevus on organiseeritud ja struktureeritud.
    Organisatsiooni tegevus on eesmärgistatud, on suunatud teatud tulemuse saavutamiseks.
    2. Mis on organisatsiooni edukude eelduseks?
    Organisatsioon peab olema suunatud pidevale arengule ja peab arvestama väliskeskonda ja vastavalt tegema muudatusi ning uuendusi.

    Sarnased õppematerjalid

    thumbnail
    14
    docx

    Juhtimine vastused

    Muutused ühes organisatsiooni osas mõjutavad teisi organisatsiooni osi. 12. Mida mõistetakse organisatsiooni keskkonna all? Kuidas organisatsiooni keskkonda üldiselt jaotatakse? Organisatsiooni keskkond - välimiste ja sisemiste faktorite kokku sobitamine, mis on võimelised mõjutama kehtestatud sihid ja organisatsiooni käitumist huvitatud poolte jaoks. Organisatsiooni keskkond jaguneb sise- ja väliskeskkonnaks. Sisekeskonna moodustavad inimesed, organisatsiooni kultuur ja juhtimine. Väliskeskkond jaguneb mikro- ja makrokekkonda. 13. Mida nimetatakse organisatsiooni mikro- ja makrokeskkonna teguriteks? Nimetage organisatsiooni mikro- ja makrokeskkonna tegurid. Mikro- ja makrokeskkonna tegurid - faktorid, mis on väljaspool organisatsiooni ning mõjutavad tema tulemusi. Makrokeskkond koosneb teguritest: rahvusvahelised, majanduslikud, sotsiaal-kultuurilised, poliitilised ja õiguslikud ,tehnoloogilised.

    Juhtimine
    thumbnail
    8
    rtf

    Juhtimine TTÜ: Kontrolltöö nr 1 kordamisküsimused

    TMO0010 JUHTIMINE KORDAMISKÜSIMUSED ­ KONTROLLTÖÖ nr 1 1. Millised on organisatsiooni tunnused? Organisatsioonil on psühholoogiline tähendus igale tema liikmele Organisatsiooni iseloomustab koordineeritus, inimeste tegevus on organiseeritud ja struktureeritud Organisatsiooni tegevus on eesmärgistatud, on suunatud teatud tulemuse saavutamiseks 2. Mis on organisatsiooni edukude eelduseks? Oranisatsiooni tähtsaim ülesanne on tulemuste andmine

    Juhtimine
    thumbnail
    16
    docx

    JUHTIMISE KT1 KORDAMISKÜSIMUSED VASTUSTEGA 2016/17

    1. Mida nimetatakse organisatsiooniks, millised on organisatsiooni tunnused? Organisatsioon on kindla inimrühma ühiste eesmärkide saavutamiseks moodustatud ja terviklikult korraldatud ühendus. 2. Mis on organisatsiooni edukuse eelduseks?  Kindel eesmärk  Oma nišš tööturul  Hea juhtkong ning tiim  Pidev areng  Märksõnad: loovus, uuendused ja muudatused 3. Mida nimetatakse juhtimiseks? Juhtimine- inimeste tegevuste sihtpärane suunamine, et saavutada organisatsiooni eesmärgid ja rahuldada tema liikmete vajadused. 4. Millised on peamised juhtimistegevused ja kuidas need on omavahel seotud?  Kavandamine (plaanimine) – organisatsiooni eesmärkide saavutamise meetodite kindlaksmääramine.  Organiseerimine – ametikohtade moodustamine, töömahu määramine ja selle jaotamine.  Eestvedamine – võime mõjutada inimeste tegevust eesmärkide saavutamiseks.  Kontrollimine – saadud tulemuste võrdlem

    Juhtimine
    thumbnail
    30
    docx

    ORGANISATSIOONI JUHTIMINE

    TMO3171 ORGANISATSIOONI JUHTIMINE KORDAMISKÜSIMUSED – KONTROLLTÖÖ nr 1 1. Mida nimetatakse organisatsiooniks, millised on organisatsiooni tunnused? Organisatsioon on inimrühm, kes töötab ühiste eesmärkide saavutamise nimel (teadlikult koordineeritud sotsiaalne ühendus, mis koosneb kahest või enamast inimesest ja funktsioneerib suhteliselt katkematult, et saavutada ühiseid eesmärke.). Tunnused:  Organisatsioon on sotsiaalset identiteeti omav grupp, mis tähendab ,

    Organisatsiooni juhtimine
    thumbnail
    23
    docx

    Organisatsiooni Juhtimine - Kontrolltöö I kordamisküsimused

    määramatu hulk. Juhtimisega püütakse süsteemi entroopiat vähendada. Sünergia ­ st tervik on suurem kui tema koostisosade summa, näit. inimesed suudavad koostöös rohkem saavutada kui igaüks eraldi 12. Mida mõistetakse organisatsiooni keskkonna all? Kuidas organisatsiooni keskkonda üldiselt jaotatakse? Org keskkond jaguneb: Sisekeskkond jaguneb: Töötajad Juhtimine Kultuur Väliskeskkond jaguneb: Makrokeskkond Mikrokeskkond 13. Nimetage organisatsiooni makrokeskkonna tegurid. Rahvusvahelised tegurid Majanduslikud Sotsiaal-kultuurilised Poliitilised ja õiguslikud Tehnoloogilised 14. Mida võib mõista organisatsiooni mikrokeskkonna all?

    Organisatsiooni juhtimine
    thumbnail
    11
    docx

    JUHTIMINE KORDAMISEKS

    · Tänapäeva tööstuses kasutatakse tavalise inimese intellekti võimalusi ainult osaliselt. 11. Mida mõistetakse organisatsiooni keskkonna all? Kuidas organisatsiooni keskkonda üldiselt jaotatakse? 12. Nimetage organisatsiooni makrokeskkonna tegurid. 13. Nimetage organisatsiooni mikrokeskkonna tegurid. 14. Nimetage organisatsiooni sisekeskkonna tegurid. 1. Organisatsiooni sise- ja väliskeskkonda mõjutavad tegurid: Sisekeskkond jaguneb: · Töötajad · Juhtimine · Kultuur Väliskeskkond jaguneb: · makrokeskkond · mikrokeskkond Makrokeskkond: 5 · Rahvusvahelised tegurid · Majanduslikud tegurid · Sotsiaal-kultuurilised tegurid · Poliitilised ja õiguslikud tegurid · Tehnoloogilised tegurid Mikrokeskkond: 5 · Konkurendid · Kliendid · Tarnijad · Regulaatorid · Strateegilised liitlased 15. Mida iseloomustab organisatsiooni keskkonna muutlikkuse määr? 1

    Juhtimine
    thumbnail
    9
    docx

    Juhtimine

    maaramatu hulk. Kui susteem ei saa uusi sisendeid ja energiat keskkonnast, siis ta lopetab eksisteerimise. Organisatsioonid peavad jalgima keskkonda, kohanema muutustega ning pidevalt tooma organisatsiooni uusi sisendeid , et mitte ainult jaada ellu vaid ka edukalt tegutseda. Juhtimisega puutakse entroopiat vahendada. Sunergia tahendab, et tervik on suurem kui tema koostisosade summa. Kui organisatsioon on loodud, tekib maailma midagi uut. On olemas juhtimine, koordineerimine ja toodang, mida varem polnud. Kui inimesed ja alluksused tootavad koos, suudavad nad summaarselt rohkem toota kui igauks uksikuna. Allsusteemid on susteemi osad, mis uksteisest soltuvad. Muutused uhes organisatsiooni osas mojutavad teisi organisatsiooni osi. Organisatsioon peab tootama kui koordineeritud tervik. Kui uks osa toost on halvasti organiseeritud, ei saa kogu susteem tervikuna hasti tootada. 12. Mida moistetakse organisatsiooni keskkonna all

    Demokraatia, inimese õigused, parlament ja...
    thumbnail
    6
    docx

    Mida nimetatakse organisatsiooniks

    Makrokeskkond: Rahvusvahelised tegurid Majanduslikud tegurid Sotsiaal-kultuurilised tegurid Poliitilised ja õiguslikud tegurid Tehnoloogilised tegurid 13. Nimetage organisatsiooni mikrokeskkonna tegurid. Mikrokeskkond: Konkurendid Kliendid Tarnijad Regulaatorid Strateegilised liitlased 14. Nimetage organisatsiooni sisekeskkonna tegurid. Sisekeskkond jaguneb: Omanikud Juhatus Töötajad Juhtimine Kultuur 15. Mida iseloomustab organisatsiooni keskkonna muutlikkuse määr? Keskkonna muutlikkuse määr näitab, kui kaua ühed keskkonnamõjud püsivad. Mõni keskkond on suhteliselt stabiilne, midagi märkimisväärset ei juhtu, mõni muutub väga sagedasti. 16. Mida kirjeldab organisatsiooni keerukuse määr? Keskkonna keerukuse määr näitab, kui palju on keskkonnas neid olulisi jõude, mis võivad organisatsiooni mõjutada

    Organisatsioonikäitumine




    Kommentaarid (0)

    Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



    Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun