Facebook Like
Küsitlus
Add link


Biokeemia praktikum 1.1-1.2: Ainete tuvastamine kvalitatiivsete reaktsioonidega (0)

5 VÄGA HEA
Punktid

Registreeri ja saadame uutele kasutajatele faili TASUTA e-mailile


Konto olemas? Logi sisse

Vasakule Paremale
Biokeemia praktikum 1 1-1 2-Ainete tuvastamine kvalitatiivsete reaktsioonidega #1 Biokeemia praktikum 1 1-1 2-Ainete tuvastamine kvalitatiivsete reaktsioonidega #2 Biokeemia praktikum 1 1-1 2-Ainete tuvastamine kvalitatiivsete reaktsioonidega #3 Biokeemia praktikum 1 1-1 2-Ainete tuvastamine kvalitatiivsete reaktsioonidega #4 Biokeemia praktikum 1 1-1 2-Ainete tuvastamine kvalitatiivsete reaktsioonidega #5 Biokeemia praktikum 1 1-1 2-Ainete tuvastamine kvalitatiivsete reaktsioonidega #6 Biokeemia praktikum 1 1-1 2-Ainete tuvastamine kvalitatiivsete reaktsioonidega #7 Biokeemia praktikum 1 1-1 2-Ainete tuvastamine kvalitatiivsete reaktsioonidega #8 Biokeemia praktikum 1 1-1 2-Ainete tuvastamine kvalitatiivsete reaktsioonidega #9 Biokeemia praktikum 1 1-1 2-Ainete tuvastamine kvalitatiivsete reaktsioonidega #10 Biokeemia praktikum 1 1-1 2-Ainete tuvastamine kvalitatiivsete reaktsioonidega #11
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 11 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2015-09-19 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 12 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor notid Õppematerjali autor

Lisainfo

1. Ainete tuvastamine kvalitatiivsete reaktsioonidega
Kvalitatiivsed reaktsioonid võimaldavad kindlaks teha mingi keemilisi elemendi, funktsionaalse rühma, ühendi või teatud omadustega ainete grupi olemasolu või puudumist uuritavas keskkonnas. Katse jooksul saab reaktsioon kas toimuda või mitte, hinnatakse iseloomuliku värvusreaktsiooni teket, sademe moodustumist, gaasi eraldumist või muid üheseid silmaga nähtavaid muudatusi.
1.1 Valkude reaktsioonid
Valgud on polüpeptiidid, milles “ehituskivideks” olevad aminohapped on omavahel seotud amiidsidemete abil. Valgud, nagu teisedki biopolümeerid, täidavad oma funktsioone tänu iseloomulikele ruumilistele struktuuridele, mis tulenevad primaarsest struktuurist, st aminohapete valikust ja järjekorrast. Valkude kindlakstegemiseks lahustes või bioloogilistes vedelikes ja nende aminohappelise koostise iseloomustamiseks kasutatakse mitmesuguseid värvusreaktsioone.
Valgu unikaalse ruumilise struktuuri lagunemist nimetatakse denaturatsiooniks. Selle käigus grupeeruvad ümber või katkevad nõrgad sidemed, kuid peptiidsidemed. Valgu denatureerumine võib vähendada tema lahustuvust, mis omakorda põhjustab valgu väljasadenemise lahusest. Valgu peptiidsidemete lagunemist nimetatakse valgu hüdrolüüsiks.
1.1.1 Biureedireaktsioon
Biureedireaktsioon on valkude üldreaktsioon, kuna ta on tingitud peptiidsidemete esinemisest. Reaktsioon toimub, kui ühend sisaldab kaht või enamat peptiitsidet. Leeliselises keskkonnas moodustavad Cu2 -ioonid sinakasvioletse, valgu hüdrolüüsi produktidega roosa värvusega biureetkompleksi. Kompleksi värvuse annab Cu2 -ioonide seostumine nelja peptiidsidemete koostisse kuuluva lämmastiku aatomiga. Kompleksi värvuse intensiivsus sõltub valgu kontsentratsioonist ja vase ioonide hulgast lahuses.

Märksõnad

Mõisted


Meedia

Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri


Sarnased materjalid

8
docx
Biokeemia protokoll - Ainete tuvastamine kvalitatiivsete reaktsioonidega
7
docx
Biokeemia labori protokoll - Ainete tuvastamine kvalitatiivsete reaktsioonidega
14
doc
Ainete tuvastamine kvalitatiivsete reaktsioonidega
14
docx
Ainete tuvastamine kvalitatiivsete reaktsioonidega
8
docx
TTÜ Biokeemia praktikum-Kvalitatiivsed reaktsioonid
9
doc
Ainete tuvastamine kvalitatiivsete reaktsioonidega
11
docx
Ainete tuvastamine kvalitatiivsete reaktsioonidega
5
docx
Ainete tuvastamine kvalitatiivsete reaktsioonidega-valkude reaktsioonid





Registreeri ja saadame uutele kasutajatele
faili e-mailile TASUTA

Konto olemas? Logi sisse

Faili allalaadimiseks, pead sisse logima
või
Kasutajanimi / Email
Parool

Unustasid parooli? | Tee tasuta konto

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun