Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Toiduainete tehnoloogia põhiprotsessid (0)

5 VÄGA HEA
Punktid

Esitatud küsimused

  • Mis eristab pidevaid protsesse perioodilistest?
  • Millega mõõdetakse mida?
  • Mis eristab mõisteid ideaalne vedelik reaalne vedelik?
  • Millised on 3 põhilist voolurežiimi vedelike voolamisel?
  • Miks tuleb vedelike voolamisel eelistada trubulentset voolurežiimi?
  • Millised tegurid määravad pumba vajaliku võimsuse N?
  • Millised on 3 põhilist segamise meetodit ning millest sõltub nende valik?
  • Mida näitab peenestusaste i?
  • Millistest teguritest sõltub energiakulu töökulu peenestamisel?
  • Millised on 3 põhilist soojuslevi viisi?
  • Mida näitab aine soojusjuhtivustegur ?
  • Millistest põhiteguritest sõltub soojusvaheti küttepinna suurus F?
  • Kui ruumi temperatuurile 10 Selgitada pärivooluliste ja vastuvooluliste soojusvahetite erinevust?
  • Miks eelistatakse praktikas vastuvoolulisi soojusvaheteid?
  • Keskkondade alg- ja lõpptemperatuure Kuidas neid määrata leida?
  • Miks on regeneraatorite puhul liikumapanev jõud t üldjuhul konstantne ning keskmist leidma ei pea?
  • Millistest teguritest sõltub soojusvaheti soojuslik koormus soojushulk Q?
  • Millistest teguritest sõltub soojusvaheti soojuslik koormus keetmisel?
  • Mida näitab soojusvaheti soojuslik kasutegur � ning mille arvutamiseks seda kasutatakse?
  • Miks kasutatakse soojusvahetites õhu poolel küttepinna ribitamist?
  • Mida nimetatakse soojuslikus protsessis agensiks?
  • Millist auru nimetatakse primaarauruks millist sekundaarauruks?
  • Mida väljendab auru erikulu m protsessis?
  • Miks on see oluline toiduainete termilisel töötlemisel?
  • Mida väljendab vee erikulu n protsessis?
  • Kuidas mõjutavad jahutusvee liik ja vee erikulu jahutamise resultaati tulemust?
  • Millest lähtutakse vee erikulu n valikul?
  • Millised on soojusvahetite valiku olulisemad kriteeriumid?
  • Mis eristab pindsoojusvaheteid segamissoojusvahetitest?
  • Kuidas võib soojusvaheteid jaotada kasutusvaldkonna ja funktsiooni järgi?
  • Millised on mahuliste soojusvahetite põhieelised ja põhipuudused?
  • Kuidas jaotatakse mahulisi soojusvaheteid soojusvahetussüsteemi järgi?
  • Millisel juhul kasutatakse rootorsoojusvaheteid?
  • Mis eristab lahtise kilega soojusvaheteid kinnise kilega soojusvahetitest ning miks on viimased soojuslikult efektiivsemad vähemalt 2 põhjust?
  • Millised on lahtise kilega soojusvahetite põhilised kasutusvaldkonnad?
  • Miks ei ole aga see soojusvaheti tüüp suutnud toiduainetööstuses konkureerida plaatsoojusvahetitega?
  • Millised on olulisemad plaatsoojusvahetite eelised?
  • Mitmefunktsioonilised - saab teha mitmeid asju paindlikud 16 Miks kasutatakse traditsioonilistes plaataparaatides gofreeritud lainelise või siksakilise pinnaga plaate?
  • Miks kasutatakse plaatsoojusvahetites toote poolel väikest voolukiirust wp 025 03 ms?
  • Millised on plaatsoojusvaheti olulisemad puudused?
  • Mida näitab regeneratsioonitegur ?
  • Millised on 4 põhilist üksikseadet aurukompressioonkülmutusmasina liinis?
  • Millised on külmtöötlemise kui konserveerimise viisi 2 olulisemat eelist?
  • Mida näitab suhteline kaalukadu g tootest näiteks kui see on 2 ning kuidas on võimalik seda vähendada?
  • Millised tegurid määravad külmlao vajaliku suuruse põranda pindala?
  • Mida näitab lao pinnakasutustegur � näiteks kui see on 06?
  • Milline on soojusisolatsioonimaterjalile esitatav kõige olulisem nõue?
  • Milliseid aineid nimetatakse külmutusagesideks?
  • Millised on 4 põhilist külmakulu külmakao liiki ladudes?

Lõik failist

Vasakule Paremale
Toiduainete tehnoloogia põhiprotsessid #1 Toiduainete tehnoloogia põhiprotsessid #2 Toiduainete tehnoloogia põhiprotsessid #3 Toiduainete tehnoloogia põhiprotsessid #4 Toiduainete tehnoloogia põhiprotsessid #5 Toiduainete tehnoloogia põhiprotsessid #6 Toiduainete tehnoloogia põhiprotsessid #7 Toiduainete tehnoloogia põhiprotsessid #8 Toiduainete tehnoloogia põhiprotsessid #9 Toiduainete tehnoloogia põhiprotsessid #10 Toiduainete tehnoloogia põhiprotsessid #11 Toiduainete tehnoloogia põhiprotsessid #12 Toiduainete tehnoloogia põhiprotsessid #13
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 13 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2017-04-10 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 35 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor Gertrud Kask Õppematerjali autor

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
14
doc

Tehnoloogiliste protsesside eksami küsimused

(ökonoomsus). Sõltub: mootori võimsusest ja tööajast, seguri tüübist, segamise eesmärgist. 33. Kirjeldada 1 näidet nii liha- kui piimatehnoloogias, kus rakendatakse tahke materjali peenestusprotsessi. Lihatööstuses: rümba lõikamine väiksemateks osadeks, liha peenestamine hakklihamasinal. Piimatööstuses: juustu viilutamine, juustuplasti tükeldamine. 34. Esitada 2 näidet peenestusprotsesside kasutamisest vedelate toiduainete töötlemisel. Homogeniseerimine ­ piimas olevate rasvakuulikeste mõõtmete vähendamiseks. Pihustamine. 35. Mida näitab peenestusaste i? (kui see on näiteks 50). Peesestusaste i näitab mitu korda on peale peenestamist osakeste mõõtmed vähenenud võrreldes esialgsega. i=50 st., et osakeste mõõtmed on vähenenud 50 korda. 36. Millistest teguritest sõltub energiakulu (töökulu) peenestamisel? Nimetada vähemalt 2 tegurit.

Tööstuslikud protsessid
thumbnail
13
doc

Nimetu

JUHEND VEEBOILERI SOOJUSLIKUKS JA HÜDRAULILISEKS PROJEKTARVUTUSEKS Veeboileriks on antud juhul 1-sektsiooniline kesttorusoojusvaheti. Arvutamisel tuleb arvestada lähteandmetega, mis on toodud eraldi lehel. Enne arvutuste teostamist tuleb tutvuda kesttorusoojusvaheti ehitusega ja tööpõhimõttega (vt. loengumaterjale). Töö- ja arvutuskäik 1. Sissejuhatus Esitada töö eesmärk ning kirjeldada aparaadi tööd koos tähtsamate parameetritega. 2. Temperatuuride graafik ja keskmine logaritmiline temperatuuride vahe Enne temperatuuride graafiku (joonis 1) koostamist tuleb kindlaks teha mõlema keskkonna alg- ja lõpptemperatuurid. Toote (kuuma vee) puhul on teada nii alg- kui lõpptemperatuur (t1, t2). Auru temperatuur on aga protsessis konstantne (ta). Juhul kui on antud ainult auru rõhk (pa), siis tuleb temperatuur leida aurutabelist. Näide. Oletame, et sekundaarauru rõhk pa = 0,39 ata. Sellele vastab temperat

Kategoriseerimata
thumbnail
10
doc

Boileri arvutus

Eesti Maaülikool VLI Toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia osakond VEEBOILERI SOOJUSLIK JA HÜDRAULILINE PROJEKTARVUTUS Praktiline töö nr 5 Koostas: Gerda Niilo Juhendas: Tauno Mahla Tartu 2010 1. Sissejuhatus Töö eesmärgiks on välja selgitada veeboileri kaod tootmise liinis,peamised ehituslikud näitajad, küttepinna arvutused ja veel välja tuleb selgitada pumba tootmisvõimsus

Tööstuslikud protsessid
thumbnail
32
pdf

Veeboileri soojuslik ja hüdrauliline projektarvutus

Eesti Maaülikool VLI Toiduainetööstuse tehnoloogilised protsessid ja üldseadmed Veeboileri soojuslik ja hüdrauliline projektarvutus Projektarvutus Koostaja: Maarja Laur Juhendaja: Tauno Mahla Tartu 2014 Sisukord Sissejuhatus..........................................................................................................................................3 1. Temperatuuride graafik ja keskmine logaritmiline temperatuuride vahe........................................4 2. Vee keskmine temperatuur aparaadis ja sellele vastavad vee füüsikalised omadused.....................5 3. Vee voolukiirus aparaadis.................................................................................................................5 4. Aparaadi soojuskoormus..........

Tehnoloogia
thumbnail
10
doc

Piimakonservide kordamisküsimused, seminaride küsimused

KORDAMISKÜSIMUSED õppeaines “Piimatoodete tehnoloogia põhikursus” 2015.a. 1. Milliseid piimatooteid nimetatakse piimakonservideks? Piimakonservid on sellised piimatooted, mille säilivusaeg on pikk, temperatuuril üle 0°C. Nende kiire riknemine ei toimu ka toatemperatuuril, kui säilitatakse toote pakendi hermeetilisust. 2. Nimeta vähemalt 4 piimakonservidele või nende tootmisele iseloomulikku tunnust?  Pikk säilivusaeg,  võimalus ära kasutada sekundaartoorainet,

Toiduainete loomne toore
thumbnail
7
doc

Piimakonservid

KONTROLLKÜSIMUSED õppeaines "Piimatoodete tehnoloogia" 2013.a. seminariks ja osaeksamiks 5. osa "Piimakonservid" 1. Milliseid piimatooteid nimetatakse piimakonservideks? Piimakonservid on sellised piimatooted, mille säilivusaeg on pikk (3 kuud kuni 4 aastat) temperatuuril üle 0 °C. Nende kiiret riknemist ei toimu ka toatemperatuuril, kui säilitatakse toote pakendi hermeetilisus (välditakse niiskuse, mikroorganismide, õhuhapniku vm juurdepääs). 2. Millised on 4 põhilist konserveerimismeetodit piimakonservide tootmisel? · Steriliseerimine (termiline) · Kontsentreerimine ja steriliseerimine · Kontsentreerimine ja suhkru lisamine · kuivatamine 3. Nimeta vähemalt 4 piimakonservidele või nende tootmisele iseloomulikku tunnust? a) Pikk säilivusaeg b) Suur toorainevajadus c) Suur energiamahukus d) Enamik tooteid kontsentreeritud kujul e) Palju eriliike

Catering
thumbnail
5
doc

Piimapulbrite ja konservide kordamisküsimuste vastused

1. Milliseid piimatooteid nimetatakse piimakonservideks? Piimakonservideks nimetatakse selliseid piimatooteid, mille säilivusaeg on pikk ka temperatuuril üle 0oC. 2. Nimeta vähemalt 4 piimakonservidele või nende tootmisele iseloomulikku tunnust? · Pikk säilivusaeg · Suur energiamahukus · Võimalus ära kasutada sekundaartoodet · Suur toorainevajadus/tootmise sesoonsus 3. Kuidas jaotatakse piimakonserve kasutusviisi / kasutusvaldkonna järgi? Tuua välja 4 valdkonda koos näidetega. · Lõpptootena inimtoiduks ­ kondenspiim, imikute piimasegu · Pooltootena inimtoiduks ­ lõssipulber jogurti tootmiseks · Loomasöödaks ­ vasikatele täispiimaasendajad, lõssipulber · Toiduainetetööstuses ­ vorstis kas. lõssipulbrit, laktoosipulber ravimitööstuses 4. Nimetada vähemalt 3 piimakonservide liigirikkuse põhjust? · Pikk säilivusaeg · Võimalik kasutada erinevaid lisandeid · Tooraine rikkus ­ kas. ka sekundaarset toorainet ja

Piimatoodete tehnoloogia
thumbnail
5
doc

Piimapulbrite ja konservide kordamisküsimused

1. Milliseid piimatooteid nimetatakse piimakonservideks? Piimakonservideks nimetatakse selliseid piimatooteid, mille säilivusaeg on pikk ka temperatuuril üle 0oC. 2. Nimeta vähemalt 4 piimakonservidele või nende tootmisele iseloomulikku tunnust? · Pikk säilivusaeg · Suur energiamahukus · Võimalus ära kasutada sekundaartoodet · Suur toorainevajadus/tootmise sesoonsus 3. Kuidas jaotatakse piimakonserve kasutusviisi / kasutusvaldkonna järgi? Tuua välja 4 valdkonda koos näidetega. · Lõpptootena inimtoiduks ­ kondenspiim, imikute piimasegu · Pooltootena inimtoiduks ­ lõssipulber jogurti tootmiseks · Loomasöödaks ­ vasikatele täispiimaasendajad, lõssipulber · Toiduainetetööstuses ­ vorstis kas. lõssipulbrit, laktoosipulber ravimitööstuses 4. Nimetada vähemalt 3 piimakonservide liigirikkuse põhjust? · Pikk säilivusaeg · Võimalik kasutada erinevaid lisandeid · Tooraine rikkus ­ kas. ka sekundaarset toorainet ja

Tehnoloogia




Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun