Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Toiduainete õpetus (1)

1 Hindamata
Punktid

Lõik failist

Vasakule Paremale
Toiduainete õpetus #1 Toiduainete õpetus #2 Toiduainete õpetus #3 Toiduainete õpetus #4 Toiduainete õpetus #5 Toiduainete õpetus #6 Toiduainete õpetus #7 Toiduainete õpetus #8 Toiduainete õpetus #9 Toiduainete õpetus #10 Toiduainete õpetus #11 Toiduainete õpetus #12 Toiduainete õpetus #13 Toiduainete õpetus #14 Toiduainete õpetus #15 Toiduainete õpetus #16 Toiduainete õpetus #17 Toiduainete õpetus #18 Toiduainete õpetus #19 Toiduainete õpetus #20 Toiduainete õpetus #21 Toiduainete õpetus #22 Toiduainete õpetus #23 Toiduainete õpetus #24 Toiduainete õpetus #25 Toiduainete õpetus #26 Toiduainete õpetus #27 Toiduainete õpetus #28 Toiduainete õpetus #29 Toiduainete õpetus #30 Toiduainete õpetus #31 Toiduainete õpetus #32 Toiduainete õpetus #33 Toiduainete õpetus #34 Toiduainete õpetus #35 Toiduainete õpetus #36 Toiduainete õpetus #37 Toiduainete õpetus #38 Toiduainete õpetus #39 Toiduainete õpetus #40 Toiduainete õpetus #41 Toiduainete õpetus #42 Toiduainete õpetus #43 Toiduainete õpetus #44 Toiduainete õpetus #45 Toiduainete õpetus #46 Toiduainete õpetus #47 Toiduainete õpetus #48 Toiduainete õpetus #49 Toiduainete õpetus #50 Toiduainete õpetus #51 Toiduainete õpetus #52 Toiduainete õpetus #53 Toiduainete õpetus #54 Toiduainete õpetus #55 Toiduainete õpetus #56 Toiduainete õpetus #57 Toiduainete õpetus #58 Toiduainete õpetus #59 Toiduainete õpetus #60 Toiduainete õpetus #61 Toiduainete õpetus #62 Toiduainete õpetus #63 Toiduainete õpetus #64 Toiduainete õpetus #65 Toiduainete õpetus #66 Toiduainete õpetus #67 Toiduainete õpetus #68 Toiduainete õpetus #69 Toiduainete õpetus #70 Toiduainete õpetus #71 Toiduainete õpetus #72 Toiduainete õpetus #73 Toiduainete õpetus #74 Toiduainete õpetus #75 Toiduainete õpetus #76 Toiduainete õpetus #77 Toiduainete õpetus #78 Toiduainete õpetus #79 Toiduainete õpetus #80 Toiduainete õpetus #81 Toiduainete õpetus #82 Toiduainete õpetus #83 Toiduainete õpetus #84 Toiduainete õpetus #85 Toiduainete õpetus #86 Toiduainete õpetus #87 Toiduainete õpetus #88 Toiduainete õpetus #89 Toiduainete õpetus #90
Punktid 10 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 10 punkti.
Leheküljed ~ 90 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2014-11-04 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 12 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 1 arvamus Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor aron8 Õppematerjali autor

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
12
doc

Juust

Juust-toiduaine igapäeva köögis Juust on suurepärane toiduaine, mis juba paari paksema, niisama sõrme vahelt söödud viiluna või leivakattena rahuldab tervelt poole organismi päevasest kaltsiumivajadusest, hulk teisi mineraalained ja vitamiine tuleb veel peale selle. Juustu säilitamine. Mõistlik on võimaluse korral osta juustu korraga vaid mõne päeva jagu, kuna pakendist väljavõetud juustu maitseomadused halvenevad kiiresti, pikemal hoidmisel tekib juustule aga pahatihti hallitus. Juust võtab hõlpsasti külge võõraid lõhnu ega talu liiga madalat temperatuuri. Kodus on juustu jaoks parim koht külmkapi köögiviljasahtel, kus temperatuur on 6­8 kraadi. On hea, kui samas ei hoita sibulaid (mis tegelikult ju külmkappi ei vajagi!) ega teisi teravalõhnalisi toiduaineid. Iga juustusort säilitage omaette karbis, kuhu pange ka tükk kokkukeeratud urbset köögipaberit, mis imab niiskuse ja aitab vältida hallituse teket; vahetage seda paberit sageli.

Restoraniteenindus
thumbnail
14
docx

Piim ja piimatooted

Piim ja piimatooted Piim on väärtuslik toiduaine, mis sisaldab kõiki inimesele vajalikke toitained ja peale selle stimuleerib ka toitainete omastamist teistest toiduainetest. KOOSTIS Piimas on keskmiselt:  87,5% vett, milles on lahustunud kõik teised koostisosad;  rasva on lehmpiimas 2-6%;  valku 3,5-4%, mida organism ka hästi omastab;  piimasuhkur ehk laktoos, mis lahustub vees ja hakkab käärima piimahappebakterite toimel, millele rajaneb ka hapupiimatoodete valmistamine; lehmapiimas sisaldub keskmiselt 4,7% piimasuhkrut;  mineraalainetes on kõige rohkem kaltsiumi  kõiki tänapäeval tuntud vitamiine; kõige rohkem A-vitamiini on rõõsas koores, hapukoores ning võis Piim peab olema valge, kergelt kollaka varjundiga, puhta maitse ja lõhnaga. Keemistemperatuur on piimas 100,2°C. Kuumutamisel 50-60°C juures tekib piima pinnale kile, mis koosneb rasvadest ja valkudest. Temperatuuril 7

toiduainete sensoorse hindamise alused
thumbnail
17
doc

Juustulaud

Juustulaud Juustulaua võib katta mistahes piduliku sündmuse puhul.See on saanud viimaste aastate suurmoeks. Juustulaud võib olla kaetud nagu rootsi laud või nagu fursettlaud.Esimesel juhul kaetakse eraldi söögilaud,teisel juhul moodustatakse istumisnurgad või paigutatakse ruumi üksikuid toole eakate ja puudega külaliste tarvis.Suupisteid ja jooke (või mõlemaid) võib pakkuda ka teenindajate kandikult. Olenevalt sellest,kuidas laud lahendatakse,valitakse lauale suupisted. Juustulaua võib katta toitlustusfirmas,hotellis,rongis,ametiasutuses,õppeasutuses,firmas,kodus,talveaias,terassil, paviljonis,aias ja pargis. Vatuvõtu juustulauaga võib korraldada järgmistel puhkudel: -firma asutamise puhul korraldatav vastuvõtt -firma aastapäevapidu -firma toote või teenuse tähtpäev -firma,selle toote või teenuse presentatsioon -toodete või ürituste reklaamkampaania -riiklike tähtpäevade puhul korraldatav vastuvõtt valitsusasutuses,

Kokandus
thumbnail
5
doc

Piim ja piimasaadused

PIIM ja PIIMASAADUSED Piim on kõrgeväärtuslik toiduaine, mille koostises inimorganismi arenguks vajalikud toitained.Need on sobivas vahekorras ja hästi omastatavad. Sisaldab täisväärtuslikke valke, millest tähtsam on kaseiin, vähemal hulgal on albumiini ja globuliini, mis kalgenduvad piima kuumutamisel. Rasvasisaldus on piimal 3...5%, min.ainetest Ca, P; K,Mg. Vitamiinidest on A;D;B;E rühma vitamiine, suvises piimas on C ja A rohkem, fermente on rohkem äsjalüpstud piimas Kõrvuti lehmapiimaga kasutatakse veel kitse-, pühvli-, kaameli, põhjapõdra, hobuse piima. Kõige rasvarikkam põhjapõdra piim, kõige süsivesikuterikkam hobusepiim. Piima töötlemine. Eesmärk on kahjulike mikroobide tegevuse tõkestamine ja kasulike arendamine soovitud suunas. · Jahutamine- pärast lüpsmist · Filtreerimine ­ mehaaniliste lisandite eraldamine · Pastöriseerimine ­ kahjulike mikroobide ja fermentide hävitamine, piima säilivuse

Toitumisõpetus
thumbnail
16
docx

Piimatoodete tehnoloogia konspekt

Piima koostis Vesi- 87,3 % (85,5- 88,7%) Rasv- 3,9 % (2,4-5,5%) Rasvata kuivaine ­ 8,8% (7,9%- 10,0%): *Valk- 3,25% *Laktoos- 4,6% *Mineraalained- 0,65 % (Ca, P, Mg, K, Na, Zn, Cl, Fe, Cu) *Vitamiinid (A, C, D jne), ensüümid (peroksidaas, katalaas, fosfataas, lipaas) Piimarasv piima kõige kõikuvam koostisosa. Et rasv piima veefaasis ei lahustu, võtavad rasvaosakesed juba epiteelirakkudes keraja kuju (rasvakuulike). Lüpsisoojas piimas on rasv emulsioonina. Piimarasva sünteesil on olulisteks lähteaineteks vatsast pärinevad lenduvad rasvhapped. Glütseriin kui rasva lähteaine pärineb osaliselt verest, osalt moodustub glükoosist. Piimavalkudest sünteesitakse piimanäärmeis kaseiin, albumiin ja globuliin. Nende sünteesi lähteaineteks on vere aminohapped. Otseselt kanduvad verest piima immunglobuliinid ning vereseerumi albumiin. Pimasuhkur e laktoos on piima spetsiifiline ja stabiilne süsivesikuline komponent. Laktoosi lähteaineks on vere laktoos. Vitamiinid ei teki piiman

Piimatoodete tehnoloogia
thumbnail
40
docx

Piim ja piimatooted

Eesti Hotelli-ja Turismikõrgkool Toitlustusteenindus T14 Oskar Hoyer Jana Karavajeva PIIM JA PIIMATOOTED Referaat Juhendaja: Aune Põldma Tallinn 2014 SISUKORD LISAD Lisa 1 Piimakari Lisa 2 Säilitamine 2 1 SISSEJUHATUS Piim on toitev vedelik, mida toodavad emaste imetajate piimanäärmete koed. See on vastsündinute põhiline toit, enne kui nad suudavad mitmekesisemat toitu seedida. Kõige sagedamini mõistetakse Eestis piima all lehmapiima ja nii on kirjutatud ka see töö põhiosas just lehma ehk suguküpse emase veise piimast (lisa 1). Piim on inimeste toidulaual olnud juba varasel kiviajal, umbes 10 000 aastat tagasi. Vanim piltlik jäädvustus on 4500 aastat vana ja pärineb Mesopotaamia Sumerite riigist ning sellel on näha lehmade lüpsmist, piima läbikurnamist ja või valmistamist. Juustu valmistamisest ei ole sellel friisil v

Toiduained
thumbnail
20
docx

Referaat: Juustud

LÄÄNE-VIRU RAKENDUSKÕRGKOOL Ettevõtluse ja majandusarvestuse õppetool IK KÕ Raili Kääramees JUUSTUD Referaat Õppejõud: Liina Maasik Mõdriku 2011 SISUKORD 1. SISSEJUHATUS Juust on piimavalgu ja -rasva kontsentreeritud tahke, madala veesisaldusega suhteliselt pikaajalises säilivusega toode. Juustu valmistatakse osaliselt või tervikuna piimast, lõssist, osaliselt kooritud piimast, koorest, vadakukoorest, petist või nende toorainete kombineeritud segust. Juustu tehakse peamiselt lehmapiimast, harvemini lamba-või kitsepiimast. 2. JUUSTU AJALUGU 2.1 Legend juustu tekkimise kohta Legendi järgi leiutas juustu üks araabia kaupmees, kes läks kaameliga kõrberetkele, lambamaost paunas kaasas päevanorm piima. Õhtuks olid kuumus, loksutamine ja lambamaos sisalduvad ensüümid muutnud piima tahkeks kohupiimaks ja vadakuks. Paunast juu

Toidukaubandus
thumbnail
18
doc

Piimatooted

Piimatooted Sisukord. 1.Sissejuhatus 2.Piim(koostis,piim kui toiduaine) 3.Piim(rinnapiim, taluvus) 4.Piim(piima tootmine Eestis, piimaloomad) 5.Piim(kasulikus) 6.Juust(juustusordidi) 7.Juust(-juustusordid) 8.Keefir 9.Kohupiim 10.Pett(koostis) 11.Pett(kasulikus, lisandid) 12.Või(valmistamine) 13.Jogurt(koostis) 14.Jogurt(biojogurt) 15.Uuring 16. Piimatootete hinnad 1. Sissejuhatus Piimatooteid on väga palju, ning kõiki piimatooteid ei ole võimalik ära proovida. Kõik inimesed tarbivad piimatooteid argipäevaelus n.( piim, jogugurt, kohupiim, pett).Kõik piimatooted on kasulikud igat moodi . 2. Piim Piim on toitev vedelik, mida toodavad emaste imetajate piimanäärmed. See on vastsündinute põhiline toit, enne kui nad suudavad mitmekesisemat toitu seedida. Kõige sagedamini mõistetakse piima all lehmapiima. Koostis: Piim koosneb suuremalt jaolt veest, ent sisaldab ka valku, rasva, süsivesikuid, vitamiine ja mikroelemen

Bioloogia




Meedia

Kommentaarid (1)

329450 profiilipilt
329450: OK, aga materjal puudutab ainult piimatooteid.
11:51 12-03-2018



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun