Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
Ega pea pole prügikast! Tõsta enda õppeedukust ja õpi targalt. Telli VIP ja lae alla päris inimeste tehtu õppematerjale LOE EDASI Sulge

"feta" - 58 õppematerjali

feta – Kreekast pärit toorjuust, mida valmistatakse nii kitse- kui ka lambapiimast, odavamatele mujal Euroopas müüdavatele sortidele lisatakse ka lehmapiima.
feta

Kasutaja: feta

Faile: 0
thumbnail
5
odp

Feta juust

FETA JUUST Marite Vendel TTP-10 Feta juust Feta juust on ülemaailma tuntud toode ning üha enam kasvab nõudlus selle järele erinevates riikides. Alates 2007 aasta Septembrist patendeeriti Feta juust kooskõlas Euroopa Liiduga tooteks, mille nime kasutamisõigus on ainult Kreeka riigil. Feta Odavamatele Euroopas tehtud feta variantidele lisatakse ka lehmapiima. Feta on väga erilise, tugevalt ürdise ja soolase maitsega juust. Valmimisprotsessi jooksul ei muuda ta värvust. Originaalne Feta juust on valmistatud kitse- ja lambapiimast ning valmib 2 nädalat soolvees, tal on eriline maitse ning kreemjas tekstuur. Feta juustu on erinevaid sorte : Orgaaniline, piprateradega, ürtidega, juustukuubikud karpides ja klaaspurkides õli sees ning ka Feta määdejuust.

Toit → Joogiõpetus
6 allalaadimist
thumbnail
11
doc

Muna- ja juusturoad

või hõrgutistel. (Ibid) 2.1.5 Rondele Pehmed ja kreemjad, mahedamaitselised toorjuustud on sageli särava valge värvusega nagu värske piim. Toorjuustud on fermenteerimata ning küpsetamata, juuste valmistatakse pastöriseeritud piimast. Kergesti määritavad toorjuustud sobivad ideaalselt kergeks vahepalaks leivale-saiale kui näkileibadele, kreekeritele, kuivikutele ning küpsistele. Samuti võib neid lisada valmis suppide ja kastmete maitsestamiseks. (Ibid) 2.1.6 Feta Feta on kitse- või lambapiimast või nende segust valmistatud juust. Feta on väga erilise, tugevalt ürdise ja soolase maitsega juust. Juustu säilitatakse kas soolvees või õlis. Feta on klassikalise kreeka salati vältimatu koostisosa. (Feta) 2.1.7 Parmesani e. Parma juust Lauajuustuna söömiseks lõigatakse juustuhöövli või kartulikoorimisnoaga imeõhukesi laaste. Riivitud juustu raputatakse serveerimisel segasalatite peale (nt Caesari salat) ning klopitakse

Toit → Kokandus
33 allalaadimist
thumbnail
5
doc

Taignad

Tehnoloogia: Mikserda munavalged kohevaks vahuks. Lisa edasi vahustades vähehaaval suhkur. Sega juurde kakao, kohvipulber ja hakitud mandlid või sarapuupähklid. Vormimine: Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile teelusikaga pätsikesed. Küpsetamine: Küpseta 130° juures 1,5 tundi. Ava ahjuuks ja lase küpsistel ahjus jahtuda. Sulata sokolaad ja kasta jahtunud küpsised põhjapidi sokolaadi. Lase küpsetuspaberil tahkuda, enne kui serveerid. Lehttaigen Väikesed feta juustu pirukad TOORAINE TAIGEN TÄIDIS VIIMISTLU KOKKU NIMETUS S 1. Feta juust 150g 150g 2. Must kivita 8tk 8tk oliiv 3. Tomat 2tk 2tk 4. Riivjuust 200g 200g 5

Toit → Kokandus
69 allalaadimist
thumbnail
3
docx

Mälumäng teemal "Toit ja söögirõõm"

INIMESED VÕI LOOMAD? 7. MESILASED TOODAVAD TAIMEDE ÕITEST SAADAVAST NEKTARIST MAGUSAT TOIDUAINET. MIS SEE ON? 8. MIS ON LOODUD SELLEKS, ET PALJU NÄRIDA, AGA MITTE KUNAGI ALLA NEELATA? 9. MILLINE NEIST EI OLE TERAVILI: KAER, OAD VÕI NISU? 10. MILLISE LOOMA PIIMAST TEHAKSE FETAJUUSTU? TOIT JA SÖÖGIRÕÕM KLASS ................................................... 7-12.KLASS 1. MILLISE LOOMA PIIMAST TEHAKSE FETA JUUSTU? 2. KUI PALJU KAALUS MAAILMA SUURIM SOKOLAADITAHVEL, MIS VALMISTATI 2000. AASTAL? KAS 224 KG, 2280 KG VÕI 5500 KG? 3. MIS KALA VALITI EESTI RAHVUSKALAKS? 4. MIKS HINDUD EI SÖÖ KUNAGI VEISELIHA? 5. MILLISES RIIGIS TEHAKSE HÕRGUTAVAID ROTIROOGASID? 6. KAS TOMATILEHED ON MÜRGISED? 7. MIS RAHVUS LEIUTAS 2000 AASTAT EKR JÄÄTISE? 8. MILLIST GAASI LISATAKSE JOOKIDELE, ET NEED KIHISEVAKS MUUTA? 9. MIS ON KABATSOKI TEINE NIMI?

Toit → Kokandus
20 allalaadimist
thumbnail
22
docx

Smuutid ja küpsetised

Seejärel vala see klaasi ja peale pane vahukoor. Soovi korral võid panna vahukoorele peale ka siirupit/sprinkelseid TROOPILINE SMUUTI Vaja läheb.. ¼ mangokuubikuid ½ banaani ¼ klaasi kookospiima Vanilje jäätis Jää (Valikuline) Troopiline apelsinimahl Miksi blenderis kõik koostisaineid omavahel. Seejärel vala smuuti klaasi ja kaunista banaaniviiludega. FETASPINATI SAI Valmimisaeg: 10-20 minutit. Retsept 8le pirukale 250 g Spinat 1 spl Riivitud sidrunikoor 200 g Feta juust 3 tk Muna Must pipar 6 tk Filotainaleht 80 g Sulatatud või Vala spinati peale kausis keev vesi ja lase seista 5 minutit. Seejärel kurna. Lisa murendatud fetajuust, sidrunikoor ja munad. Sega ühtlaseks, maitsesta musta pipraga. Võta 3 lehte filotainast ja pintselda need sulavõiga. Seejärel lao üksteise peale ning lõika neljaks. Sama tee teiste lehtedega. Keskele tõsta spinatisegu ning keera tainaservad ringiratast peale. Pintselda

Toit → Kokandus
2 allalaadimist
thumbnail
9
docx

Kõrvitsa uurimistöö

1 sl sidrunimahl Kaneel (jahvatatud) 2 sl värsked või külmutatud marjad (punased sõstrad,jõhvikad,pohlad ) Valmistamine Riivige kõrvitsa viljaliha jämeda riiviga ja nõrutage. Õunad koorige, eraldage seemnekojad, viljaliha riivige jämeda riiviga. Lisage tumenemise vältimiseks sidrunimahla. Segage salatiained, maitsestage suhkru, sidrunimahla ja kaneeliga. Serveerimisel kaunistage marjadega. -4- Röstitud kõrvitsa ja feta salat Allikas: 100 rooga Kerge tsitrulise kastmega salat, mille pehmeks röstitud kõrvitsale lisab särtsu fetajuust ja toiteväärtust röstitud seemned. Kogus Koostis- ja maitseained 600 g Kõrvits 2 sl Oliiviõli sool, must pipar värske tüümian 0.5 tk Apelsinist pressitud mahl 2 tl punaveiniäädikas 1 sl seemneid (kõrvits, lina, päevalill) 100 g spinatilehed 1 sl või 50 g Feta juust Tükelda kõrvits õhukesteks viiludeks, määri õli ja soola-pipraga

Toit → Kokandus
26 allalaadimist
thumbnail
13
ppt

ALFRESCO

Milline näeb välja alfesco pidustus? Alfesco serveeritakse väljas- aias või terrassil. Külalised paigutatakse kas ühte pikka lauda või väikeste lauakeste taha. Lauad kaunistatakse elegantselt, kõiki suviseid võimalusi kasutades. Menüüs nähakse ette 3-4 rikkalikult kaunistatud toitu. Mille puhul alfescot korraldatakse? Alfresco pidustust peetakse eelkõige sõpradega mõnusaks ajaveetmiseks, kuid ka armsamaga koos olemiseks. Alfresco menüü Marineeritu feta tüümiani ja chilli õliga Ahjukana aedsalatiga Juustu ja murulaugu leivakesed Karri pastasalat Kartuli ja paprika tortillad Singi, spinati ja pähklitega kana Salat Itaalia kastme, tomati ja saiakuubikutega Menüüst on näha, et toidud on suvised, kerged ja on palju salateid. Kuidas riietuda? Kuna alfresco toimub suvisel ajal, siis on naistel sobilik kanda suviseid kleite ja seelikuid. Siiski tuleb silmas pidada, et ei oleks liiga tavalised riided

Kultuur-Kunst → Kultuur
2 allalaadimist
thumbnail
6
docx

Juustu nimetused -Selver

1100 kJ / 270 kcal Valke 15,0 g Rasvu 20,0 g Süsivesikuid 3,1 g 40. Määrdejuust 4.94 lepasuitsu 41. Toorjuust Classic 7.45 (Philadelphia) 42. Toorjuust Turek 13.27 43. Juust fitaki, 8.63 oliividega, maitserohelisega 44. Juust fitaki 5.18 45. Juust feta lamba ja 19.45 ?? kitsepiima 46. Feta juust Olympus 14.75 47. Toorjuust ricotta 6.36 48. Toorjuust mascapone 7.96 49. Valge juust oliividega 9.27 (Apetina) 50. Zottarella Classic 7.12 51. Farmi juustu snäkk 10.65 juust (pastöriseeritud piim, laap, juuretis, keedusool, säilitusaine E252),

Toit → Toitumisõpetus
13 allalaadimist
thumbnail
5
doc

Võileivad

9. Pigista iga võileiva vabale pinnale tordipritsi abil kuhjake majoneesi, kaunista paprikariba ja peterselliga. Kihiline võileib (Inglise teevõileib) Aluseks on sepik, määrdeks või, sisuks on sink, sulatatud juust, paprika ja roheline sibul.Peale läheb jälle sepik, ilma määrdeta. Jälle peale sepik, kihiks sama nagu esimene kiht ja jälle peale sepik. Võileivatort fetajuustukreemiga 12 viilu Täistera-röstsaia 200g feta juust 3 dl rööskakoor 2 spl. Oliivid (hakitud) 1spl. Basiilik (hakitud) 2 spl. Päikesekuivatud tomat (hakitud) Tomatimahl (immutamiseks) Valmistamis aeg 60 min. 1. Haki oliivid, basiilik ja tomatid. 2. Vahusta omavahel feta ja vahustatud vahukoor. 3. Pintselda sai tomatimahlaga ja määri saiale fetakreemi. 4. Ühe kihi vahele lisa kreemi peale hakitud oliivid ja teise kihi vahele tomatid ning basiilik. 5

Toit → Toiduvalmistamine
24 allalaadimist
thumbnail
22
pptx

Juust

 Beaufort  Romano Sinihallitusjuust  Seda juustu ei kuumutata ega pressita.  Vaar lõigatakse väiksemateks tükkideks, vormitakse, nõrutatakse, soolatakse ja külvatakse hallitusseen. Nõeltega süstitakse juustu sisse hapnik, et juba varem juustu sisse pandud hallituskultuur seal arenema hakkaks. Seeneniidistik hakkab arenema seespoolt väljapoole.  Gorgonzola juust  Bleu de Bresse  Danish Blue  Stilton Juustusordid  Atleet  Bel Piemonte juust  Feta ehk fetajuust  Hollandi leib  Maasdammeri juust  Parma juust  Pikantne juust  Šveitsi juust  Vene juust  Viru juust https://www.youtube.com/watch? v=43Y7MuwGXX4 Aitäh kuulamast!

Toit → Toiduaineõpetus
3 allalaadimist
thumbnail
5
docx

Juust on suurepärane toiduaine.

Juust on suurepärane toiduaine, mis juba paari paksema, niisama sõrme vahelt söödud viiluna või leivakattena rahuldab tervelt poole organismi päevasest kaltsiumivajadusest, hulk teisi mineraalained ja vitamiine tuleb veel peale selle. Juustu säilitamine. Mõistlik on võimaluse korral osta juustu korraga vaid mõne päeva jagu, kuna pakendist väljavõetud juustu maitseomadused halvenevad kiiresti, pikemal hoidmisel tekib juustule aga pahatihti hallitus. Juust võtab hõlpsasti külge võõraid lõhnu ega talu liiga madalat temperatuuri. Kodus on juustu jaoks parim koht külmkapi köögiviljasahtel, kus temperatuur on 6­8 kraadi. On hea, kui samas ei hoita sibulaid (mis tegelikult ju külmkappi ei vajagi!) ega teisi teravalõhnalisi toiduaineid. Iga juustusort säilitage omaette karbis, kuhu pange ka tükk kokkukeeratud urbset köögipaberit, mis imab niiskuse ja aitab vältida hallituse teket; vahetage seda paberit sageli. Vahemere maadest pärinevaid juuste...

Kategooriata →
13 allalaadimist
thumbnail
180
ppt

Toiduainete õpetus

kalgendavaid ensüüme ehk laapi Kalgendi piisava happesuse ja tugevuse korral lõigatakse ta teraliseks ja jäetakse seisma Osa vadakut nõrgub välja, järgneb järelsoojendus, segamine ja pesemine Alma kodujuust 4% 100 g toodet sisaldab: Energiat - 460 kJ/110 kcal Valke - 16 g Süsivesikuid - 2,6 g Rasvu - 4 g Soola max 1% Toorjuust Toorjuustud on piimavalkude kalgendamise teel valmistatud tooted, mida ei järelvalmitata Tuntuimad toorjuustud on feta, mozzarella ja philadelphia Mozzarella Juustumass venitatakse niitideks ja keritakse kokku Originaalmozzarella on värskelt pehme ja elastne ning võtab ka tugeval muljumisel alati tagasi oma algse kuju Mozzarella Mozzarella säilib 7 päeva külmkapis kinnises karbis Võib säilitada ka nõrgas soolvees, mida peaks iga päev uuendama Mozzarella on üks vähestest juustudest, mis talub külmutamist ilma märgatavate maitse- või struktuurimuutusteta Feta

Toit → Toitlustusettevõtete...
12 allalaadimist
thumbnail
11
pptx

Kreeka toidud ja köök

14.12.12 6 Rahvusroad pastitsio ­ pastatoidud: Põhikomponent: Pikad makaronid - dolma Põhikomponendid: viinamarjalehed, riisi- ja hakklihasegu Souvlaki - traditsiooniline saslõkk Põhikomponendid: sea-, lamba- või kanaliha 14.12.12 7 Kreeka õhtusöök Eelroog: tomati, feta juustu ja oregano sai koos valge veiniga Pearoog: pastitsio koos punase veiniga Magustoit: maitsestamata jogurt meega ja juurde puuviljad samuti meega Laual lisaks veel: Sai, värskesalat, vesi 14.12.12 8 Õhtusöögilaud Click to edit Master text styles Second level Third level

Toit → Toitumise alused
39 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Imre Kose

Imre Kose Imre Kose on tuntud Eesti kokk.Ta on sündinud 5. juunil 1969 aastal Tallinnas. Ta õppis Tallinna 37. ja 49. Keskkoolis ning lõpetas 15. kutsekeskkooli kokana välisturistide teenindamise oskusega. Kaks aastat oli ta Soomes Lahtis vahetusõpilane. Erialaselt on ta end täiendanud USA-s, Prantsusmaal, Itaalias ja Norras. Peakokaks sai ta laeval Tallink, on hiljem töötanud ka teistel Tallinki laevadel ja hotellis Olümpia. Ta on loonud mitu toitlustusasutust: restoranid L'Artiste, Vertigo, Mercado, kohvikud Boulangerie ja Bestseller. 2011. aasta seisuga on ta Tallinnas Vana-Viru tänaval koos Kalev Tanneri ja Raul Uutmanniga avatud kohviku Mozza ja restorani Museum peakokk ning Viru tänaval asuva kohvikpoe ja jaebrändi Vertigo Gourmet loovjuht. Kose on valmistanud süüa paljudele Eestit külastanud riigipeadele, sealhulgas USA presidendile George W. Bushile, Madalmaade kuningannale Beatrixile ja Norra kun...

Toit → Kokandus
9 allalaadimist
thumbnail
13
pdf

Juustud

Juustu kasutamine toidus Igapäevasel toiduvalmistamisel saate maitse poolest kasutada kõiki kõvu igapäevajuuste, samuti toor- ja sulatatud juustu; kodujuustu ja kohupiima pole vist tarvis mainidagi. Kuidas juustu valida vanuse ja muude omaduste järgi, selle kohta veidi allpool. Külmadesse roogadesse, näiteks salatitesse sobivad peaaegu kõik igapäevajuustud väikesteks kuubikuteks või pulgakesteks lõigatuna. Et kergesti murenevad feta, toor- ja kodujuustud ei muudaks salati välimust sodiseks, puistake need valmissegatud salati peale või asetage eraldi anumaga salati kõrvale. Kastmetesse või dippidesse segage kõva juust peenelt riivituna. Toor- ja kodujuustud ning kohupiim võidavad üha enam populaarsust tarretatud, külmade ja külmutatud järelroogade ­ kreemide, vahtude, parfeede ja tortide ­ koostises või isegi peamise komponendina. Kuumade roogade puhul lähtuge juustude sulamiskiirusest ja -temperatuurist ning

Toit → Toiduhügieen
33 allalaadimist
thumbnail
28
pptx

Juustud

JUUSTUD Kertu Tedremäe TRADITSIOONILINE EESTI JUUST  Tootja: OÜ Estover Piimatööstus Kaarlijärve  Meierei  Koostis: Pastöriseeritud piim, bakterjuuretis,  sool, laap, tardaine: kaltsiumkloriid, säilitusaine:  kaaliumnitraat  100g toodet sisaldab: Energiat 1388 kJ / 334  kcal; rasvu 25 g, millest küllastunud rasvhappeid  16,4 g, süsivesikuid < 1 g, millest suhkruid <0,5  g, valke 27 g, soola 1,4 g  Kasutusalad: Võileival, snäkina TOOTE ISELOOMUSTUS  toodetakse aastast 1958  maheda, nõrgalt hapuka maitse ja lõhnaga  täisrasvane ja suure kaltsiumisisaldusega  konsistentsilt poolkõva, elastne ja kergelt  viilutatav, ebaühtlaselt jaotunud üksikute 3­ 5mm läbimõõduga ovaalsete või ümarate  aukudega  tootmisel ei ole kasutatud loomset laapi, sobib  taimetoitlastele  enne serveerimist on soovitav juustu hoida  vähemalt 30min toatemperatuuril KODUJUUST KLASSIKALINE  Bränd: Piimameister OTTO  Tootja: OÜ Est...

Toit → Toiduaineõpetus
2 allalaadimist
thumbnail
4
doc

Juust

· Brie juust ehk Brie ­ · Maasdammeri juust valgehallitusjuust · mozzarella · brõnsa · Parma juust · Cheddari juust · Pikantne juust · Edami juust · ricotta · Emmentali juust ehk Emmental · rokfoor ehk Roquefort ehk · feta ehk fetajuust Roqueforti juust · Gorgonzola juust · Stiltoni juust · Gouda juust · Sveitsi juust · Gruyère'i juust · Vene juust · hollandi juust · Viru juust · Hollandi leib Kasutatud kirjandus: http://www.estover.eu/index.php?page=erinevad_juustud http://et.wikipedia.org/wiki/Juust http://images.google.ee/images

Toit → Toiduainete õpetus
16 allalaadimist
thumbnail
3
doc

Kaubandus Test

- riisijahu 12. Mis on märgi nimi? - pakendi tootja on ühinenud rohelise punkti süsteemiga - märgi järgi tunneb ära kaupluses keskkonnasõbralikud tooted - tegemist on piirkondliku ökomärgiga 13. Millist jahu nimetatakse grahamjahuks? - peenikest, valget jahu - rukki- ja nisujahusegu - täisterajahu' 14. Milliste vahenditega puhastatakse akrüülvanne? - neutraalsed - happelised - leeliselised 15. Millise juustu alla kuulub Feta? - sinihallitusjuustu - toorjuustu - sulatatud juustu 16. Kristallkaasi valmistamisel kasutatakse lähtematerjalidena: - liiva, lubjakivi, soodat - liiva, lubjakivi, pliid - liiva, savi, potast 17. Milline neist on puhas hape - 0 pH - 2 pH - 4 pH 18. Suhkruhaigetele sobib kõige enam - fruktoos - fariinsuhkur - glükoos 19. Antud tingmärk näitab, et tegemist on: - naturaalnahaga - kombineeritud nahaga

Majandus → Kaubandus
19 allalaadimist
thumbnail
3
docx

Gluteenivaba menüü täiskasvanutele

ahjukartulitega, vesi fetajuustusalat, mahl köögiviljadega, piim oliiviõli) (kukeseened, (melon, feta, (tursk, sool, valge KAS kartul, sibul, küüslauk, rõõsk punane sibul, oliiviõli) pipar, kookospiim, tsillipasta; rapsiõli,

Toit → Menüü koostamine ja nende...
8 allalaadimist
thumbnail
3
doc

Juust ja veinid

JUUSTUSORDID Toorjuustud Feta juust Väga erilise, tugevalt ürdise ja soolase maitsega juust. Kasutatakse erinevates salatites ning küpsetistes. On klassikalise Kreeka salati vältimatu koostisosa. http://www.toidutare.ee/termin.php?id=1318 Mozzarella Mozzarellat kasutatakse pitsajuustuna, kuna see sulab kergesti katetakse juustuga tihipeale ka võileibu ning ahjuroogasi. Suurepäraselt sobib see ka salatitesse. http://www.toidutare.ee/termin.php?id=679 · Veinidest sobivad toorjuustude juurde kerged valged itaallased Pinot Grigio, Soave, Orvieto, mullitavad kuivad vahuveinid, ka rohune Sauvignon Blanc. Olenevalt lisanditest sobivad salatite juurde ka punased noored Chiantid ja Valpolicellad ning Gamay' veinid Prantsusmaalt Beaujolais'st ja Loire'i orust, samuti Uue Maailma Pinot Noir. Valgehallitusjuus...

Toit → Kokandus
15 allalaadimist
thumbnail
2
rtf

Kreeka

Toit. Traditsiooniderikkas 3000 aasta vanuses kreeka köögis on oluline roll oliividel, feta juustul, veinil, aedviljadel, mereandidel ja lihal. Tänu oma heale geograafilisele asukohale on kreeka köögis segunenud nii ida kui lääneriikide traditsioonid. Kreeka rahvustoidud on rasvased ja sisaldavad ohtralt maitseaineid. Kreeklased söövad hommikusööki suhteliselt hilja. Rahvustoitude valmistamisel kasutatakse palju lamba- ja vasikaliha. Praadimiseks kasutatakse peaaegu alati üksnes oliiviõli. Populaarsemad kreeka toidud on kreeka salat,

Majandus → Klienditeenindus
5 allalaadimist
thumbnail
3
rtf

Energia sisaldus toidus

Energia Toidust saadav energiahulk peab katma organismi põhiainevahetuseks, soojustekkeks ja kehaliseks ning vaimseks tegevuseks vajaliku energiahulga. Energiavajadus sõltub soost, east, kehamassist, ainevahetuse eripärast, kliimast ja muudest tingimustest. Kõige rohkem mõjutab energiavajadust aga kehaline koormus. Energiat väljendatakse kilokalorites ja kilodzaulides. 1 kcal = 4,2 kJ 1000 kJ = 1 MJ Meestel on energiavajadus kõige suurem ajavahemikus 19-30 eluaastal ja naistel 15-18 eluaastal. Üle keskea jõudnud inimeste energiavajadus hakkab vähenema. 60-aastaste vajadused rahuldatakse näiteks ainult poolteistkordse põhiainevahetuse kuluga. Naiste energiavajadus suureneb raseduse (+1260 kJ/300 kcal) ja rinnaga toitmise ajal (+2100- 2650 kJ/ 500-650 kcal). Kui aga neil perioodidel kehaline koormus oluliselt väheneb, siis ei ole otstarbekas toiduenergiat suurendada, sest sellega kaasneb ebasoovitav kehamassi tõus. Erinevatel inimestel...

Meditsiin → Terviseõpetus
23 allalaadimist
thumbnail
21
ppt

Kreeka

Raha: Kehtiv raha Kreekas on euro. Rahvusvahelised krediitkaardid on kasutusel, kuid väiksemates kauplustes ja restoranides arveldatakse ainult sularahas. Krediit- või deebetkaardiga saab sularahaautomaadist võtta raha. Turvalisus: Kreeka on turvaline. Võib esineda pisivargusi ja sellepärast ei ole soovitatav jätta raha ja hinnalisi esemeid järelvalveta. Mida kaasa osta Kreekast Oliivid Oliivipasta Oliiviõli Pistaatsia pähklid Makedoonia halvaa Feta juust Kreeka veinid Kasutatud materjal http://et.wikipedia.org/wiki/Kreeka http://www.germalo.ee/reisiinfo/kreeka/ http://www.reisiguru.ee/riik/Kreeka http://trip.ee/taxonomy/term/306 Tänan kuulamast!

Geograafia → Geograafia
2 allalaadimist
thumbnail
4
docx

Nipid kaalust alla saamiseks,tervislik eluviis.

1.Joo päevas vähemalt 2l vett 2. Kui alkoholi juua soovid,joo natuke punast veini 3. Enne hommikusööki tühja kõhuga juua üks klaas vett sidruni ja meega. Ainult 20min enne sööki. 4. Joo vett pool tundi enne sööki. Söömise ajal ära joo. 40min pärast sööki void uuesti juua. 5. Söö 4-5 korda päevas. 6. Viimane söögikord peaks olema 3 tundi enne magamaminekut. Pärast ainult vesi, roheline tee, madala rasvasisaldusega jogurt. 7. Tee ilma suhkruta, saab teha meega. Kohv ei sisalda lisaaineid (näiteks koor, piim, suhkur). Need on tühjad kalorid. 8. Ära söö kartulit rohkem kui 2x nädalas. Söö ainult keedetud või küpsetatud kujul. 9. Viinamarju ja banaani ära söö enne kui oled kaalust alla võtnud!!Ja kui sööd siis mitte rohkem kui 2 korda nädalas. 10.Ära paastu nädalas rohkem kui 2korda(näiteks esmaspäev ja reede) 11. Ära unusta sporti ,käi kasvõi kord päevas sörkimas. 12. Ideaalne aeg sportimiseks - 17,00-20,00 13. Söö kindlasti hommikusööki! 1...

Toit → Toitumisõpetus
23 allalaadimist
thumbnail
15
pptx

Ürdid

Sega ülejäänud hakitud petersell ja basiilik hapukoore ja piimaga, maitsesta soola-pipraga. Vala kaste lihapallidele ning lase läbi kuumeneda. Soe pasta ja fetajuustusalat ürtidega Võrratu kerge salat. Fetajuustust moodustub kuumale pastale meeldiv juustune kaste 4 portsjonit: Kogus Koostis- ja maitseained 300 g Fusilli 300 g Kirsstomatid 200 g suitsusink 2 suurt peotäit meelepärast salatit (rukola, värske spinat vms) 300 g Feta juust 0.5 dl rebitud basiilik või muid ürte Keeda pasta rohkes soolaga maitsestatud vees. Poolita kirsstomatid ja lõika sink kuubikuteks. Rebi pestud salat väiksemateks tükkideks lõika fetajuust kuubikuteks. Nõruta pasta ning sega tomatite, salati, ürtide, singi ja fetajuustuga. Serveeri kohe. Täname kuulamast!

Toit → Toiduainete õpetus
23 allalaadimist
thumbnail
13
docx

Laensõnade ja tsitaatsõnade päritolu ja kasutamine

väljakujunenud kirjapilti polegi. Pole üldse kindel, kas enamik inimesi, kes neid sõnu kasutavad, neid üldse kirjutada oskavad. Need on peamiselt keelde tulnud filmidest ning Internetist. Inglise keele kõrval on eesti keeles laene ka mitmetest teistest keeltest, näiteks prantsuse, itaalia ja aasia keeltest. Eelnimetatud keeltest on palju sõnu laenatud näiteks kokanduskeelde. Näiteks prantsuse krepp, itaalia lasanje, spagetid, hiina vokk, araabia kebab ja uuskreeka feta. Teise keele sõnavara saab üle võtta otse, kui kahe keele kõnelejate vahel on geograafilised, kultuurilised, poliitilised jm sidemed, või kaudselt, nt massiteabevahendite või teiste keelte vahendusel. Massiteabevahendite kaudu ilma vahenduskeelteta laenamisel on tulemuseks ikkagi otselaen. (Leemets 2003) Enamik laene tuleb meile tänapäeval otse inglise keelest ilma vahenduskeelteta. Peamised vahendajad on olnud vene ja soome keel

Eesti keel → Akadeemilise kirjutamise...
58 allalaadimist
thumbnail
10
doc

HINNAPAKKUMINE TÖÖ- JA PUHKEVÄLJASÕIDUKS KURESSAARE LINNAHOTELLIS

Dessert: mango panna cotta passionikastmega Vein: Ruby Fine Port, Calem, Portugal 8 cl/ in Maksumus kokku: 743,30 LISATEENUSED Üritus Aeg Koht Hind 1 in Arv Maksumus kohta Bowling 24/05/14 Suur Töll 5,70 7 39,90 Toitlustus Segasalat Feta juustuga 24/05/14 Suur Töll 7,70 7 53,90 Pannkoogid jäätise ja pähklitega Lisateenused kokku: 93,80 6 Summa ilma käibemaksuta: 2 438,21 Käibemaks 9%: 137,47 Käibemaks 20%: 75,72 Tasumisele kuuluv summa: 2 651,40 7 KOKKUVÕTE Valisin Kuressaare Linnahotelli, kuna see tundus hea valik. Hotell asub kesklinnas ja nende

Turism → Majutus
11 allalaadimist
thumbnail
12
xlsx

Kalkulatsioonid

Kao % (külm) Toiduained Ühik (kg/l/tk) 1 bruto 15% Aedmaasikas kg 0,125 27% Spargel kg 0,037 Roheline salat (erinevad) kg 0,1 Feta juust kg 0,075 KASTE: Oliivõli kg 0,001 Palsamiäädikas kg 0,001 Sool (vajadusel) Must pipar KOKKU:

Toit → Toitlustus
64 allalaadimist
thumbnail
12
doc

Juust

kastmetes hästi peeneks pudendatult. Igapäevasel toiduvalmistamisel saate maitse poolest kasutada kõiki kõvu igapäevajuuste, samuti toor- ja sulatatud juustu; kodujuustu ja kohupiima pole vist tarvis mainidagi. Kuidas juustu valida vanuse ja muude omaduste järgi, selle kohta veidi allpool. Külmadesse roogadesse, Näiteks salatitesse sobivad peaaegu kõik igapäevajuustud väikesteks kuubikuteks või pulgakesteks lõigatuna. Et kergesti murenevad feta, toor- ja kodujuustud ei muudaks salati välimust sodiseks, puistake need valmissegatud salati peale või asetage eraldi anumaga salati kõrvale. Kastmetesse või dippidesse segage kõva juust peenelt riivituna. Toor- ja kodujuustud ning kohupiim võidavad üha enam populaarsust tarretatud, külmade ja külmutatudb järelroogade ­ kreemide, vahtude, parfeede ja tortide ­ koostises või isegi peamise komponendina. Kuumade roogade

Turism → Restoraniteenindus
56 allalaadimist
thumbnail
20
docx

Inglise laenud eesti keeles

Tartu Ülikool Sotsiaal- ja haridusteaduskond Haridusteaduste instituut Annika Vesselov Inglise laenud eesti keeles Referaat Juhendaja Karin Kaljumägi Tartu 2015 SISUKORD Sissejuhatus........................................................................................................... 3 1. Inglise keelest laenamiNE JA SELLE põhjused.....................................................4 2. Mugandamine..................................................................................................... 6 2.1. Mugandamise mõiste ja moodused..............................................................6 2.2. Mugandatud sõnade käänamine ja pööramine.............................................7 3. Tsitaatsõnade kasutamine.................................

Filoloogia → Eesti filoloogia
16 allalaadimist
thumbnail
10
odt

Kreeka maa ja toidu tutvustus

lauast ja tantsige sirtakit. Kui annate end jäägitult kaasakiskuva muusika, kauni looduse ja hea seltskonna meelevalda, saab teile osaks unustamatu kogemus kreeka kuulsast söögikultuurist. 6 3. RETSEPTID Kreeka salat Salat, mis sobib suurepäraselt kuumadel suvekuudel. Valmistusaeg: kuni 20 min Koostis- ja maitseained 4 tk Tomat 10 cm Kurk 2 tk Paprika 0.5 kimpu Jääsalat 16 tk Oliivid 150 g Feta 2 sl Pune (kuivatatud) 2 sl Oliiviõli 1 Veiniäädikas Valmistusviis: Tükelda tomatid, kurk, (erivärvi )paprika. Lõika jääsalat ribadeks ja sega kõik koostisosad. Kreeka dipikaste Tzatziki Koostis- ja maitseained 150.00 ml HELLMANN'S YoFresh 5L 7 150.00 g Värsket kurki 10.00 g KNORR Primerba Küüslaugumaitseline 10.00 g Peenestatud tilli Soola

Geograafia → Geograafia
5 allalaadimist
thumbnail
17
doc

Juustulaud

samuti toor- ja sulatatud juustu; kodujuustu ja kohupiima pole vist tarvis mainidagi. Kuidas juustu valida vanuse ja muude omaduste järgi, selle kohta veidi allpool. 7 Külmadesse roogadesse, Näiteks salatitesse sobivad peaaegu kõik igapäevajuustud väikesteks kuubikuteks või pulgakesteks lõigatuna. Et kergesti murenevad feta, toor- ja kodujuustud ei muudaks salati välimust sodiseks, puistake need valmissegatud salati peale või asetage eraldi anumaga salati kõrvale. Kastmetesse või dippidesse segage kõva juust peenelt riivituna. Toor- ja kodujuustud ning kohupiim võidavad üha enam populaarsust tarretatud, külmade ja külmutatudb järelroogade ­ kreemide, vahtude, parfeede ja tortide ­ koostises või isegi peamise komponendina. Kuumade roogade

Toit → Kokandus
37 allalaadimist
thumbnail
34
docx

MEIE LASTE LEMMIKRETSEPTID

HARAKA LASTEAED MEIE LASTE LEMMIKRETSEPTID 2010 ANDERI JA ARONI LEMMIKSALAT Meie pere tervislik toit, mis ka lastele maitseb, on salat. Koosis: hiinakapsas, tomat, värske kurk, mais. Natukene oliiviõli ja maitse järgi viie pipra segu. Kõik läbi segada ja ongi valmis. ELIISE KANAFILEE - ODRARISOTO Kanafilee - odrarisoto, mis on mugandustega A. Kangi retseptikogust. Retsept on neljale. Ained: 400 gr kanafileed, 1 sl õli, 1 sibul, 3 dl odratangu, 6 dl puljongit, 1 dl apelsini mahla. Filee väikesteks tükkideks lõigata, sibul praadida. Lisada fileetükid, siis odratang, peale puljong ja mahl, segada. Hautada tulel kuni oder pehme. Meil gaasipliidil võtab see aega kuskil 20-30 minutit. Võib veel lisada purustatud sarapuupähkleid (50gr). On valgu- ja b-vitamiini rikas toit. Pähklid sisaldavad a, d, e ning b1 ja b6 vitamiine. ...

Toit → Toit ja toitumine
2 allalaadimist
thumbnail
23
doc

Kokk I kvalifikatsioon

0 vesi l 0,050 0,050 0,100 0,100 0,00 0,00 kr 0 punane vein magus l 0,015 0,015 0,030 0,030 56,43 0,85 kr 58 sidrun (mahl) l 0,010 0,004 0,019 0,008 14,92 0,14 kr 0 vaniljesuhkur kg 0,002 0,002 0,004 0,004 143,86 0,29 kr Fetakreem 0 feta juust kg 0,010 0,010 0,020 0,020 70,16 0,70 kr 0 vahukoor 35% l 0,025 0,025 0,050 0,050 47,12 1,18 kr Mesised kreekapähklid 0 mesi kg 0,010 0,010 0,020 0,020 107,62 1,08 kr 0 kreekapähkel kg 0,005 0,005 0,010 0,010 218,67 1,09 kr Kaunistuseks:

Toit → Kokandus
156 allalaadimist
thumbnail
11
doc

Münt

Asetada kaanega nõus keevavannile üheks tunniks. Kurnata pärast jahtumist. Hoida külmkapis ja kasutada toitudes, millesse piparmündi maitse sobib. 8 Retseptid Maasika-oasalat mündi ja fetaga ( 4 portsjonile) 400 grammi Rohelisi ube(värsked või külmutatud) 5 dl Aedmaasikaid 1 dl Hakitud münti 200g Feta juustu Kaste 2 sl Oliivõli 1 sl Sidrunimahl (sool, suhkur, must pipar) Valmistusaeg: 15 minutit Keeda oad soolakas vees peaaegu pehmeks. Kalla sõelale ja loputa külma veega, et need edasi ei hauduks, vaid jääksid mõnusalt krõmpsud. Puhasta ning pese maasikad, lõika sektoriteks. Valmista õlist ja värskelt pressitud sidrunimahlast kaste, maitsesta suhkru, soola ja pipraga. Sega kaste ubade, maasikate ja hakitud värske mündi hulka

Kategooriata → Õpioskus
16 allalaadimist
thumbnail
20
xlsx

Toiduainete kilohinnad

Maitseroheliste kilohinn kaup ühik ühiku hind tüümian adzika (terav) kg 2,73 petersell aerosoolõli kg 2,77 basiilik ahvena filee kg 6,24 till ananassikonserv kg 1,41 frillis ansoovis kg 5,6 rosmariin apelsin kg 1,04 mint apelsini marmelaad kg 2,42 meliss aprikoosid kuivatatud kg 3,9 lehtsalat aprikoosikompott kg 2,34 murulauk aprikoosimarmelaad kg 2,2 rukola Aqua lauavesi pdl 0,32 spinat astelpaju kg 4,96 oregano avokaado kg 3,69 spinat baklazaan kg 1 balsamico (pals...

Logistika → Laomajandus
20 allalaadimist
thumbnail
18
doc

Piimatooted

juustusordid, mis jäävad oma kuivmassi sisalduselt kõvade juustude ja pehmete juustude vahele. Sinna kuuluvad Weisslacker, aga ka väärindatud juustud, nagu Roquefort, Gorgonzola ja Stilton. Pehmeid juuste eristatakse hallituse järgi, nt Kamambäär ja Brie. Juustusorte · juust Atleet · Bel Piemonte juust · Brie juust ehk Brie ­ valgehallitusjuust · brõnsa · Cheddari juust · Edami juust · Emmentali juust ehk Emmental · feta ehk fetajuust · Gorgonzola juust 7. · Gouda juust · Gruyère'i juust · hollandi juust · Hollandi leib · kamambäär · kostromaa juust · Maasdammeri juust · mozzarella · Parma juust · Pikantne juust · ricotta · rokfoor ehk Roquefort ehk Roqueforti juust · Stiltoni juust · Sveitsi juust · Vene juust · Viru juust Sveitsi juustu kuubikud 8.

Bioloogia → Bioloogia
114 allalaadimist
thumbnail
15
docx

Kreeka

peamine sissetulek. Oliivipuude arv ulatub kuni 120 miljonile, mis teeb 10 puud iga elaniku kohta. Eksporditakse ka muid eksootilisi puu- ja köögivilju, nagu näiteks: melonid, viinamarjad, apelsinid, kohvi, virsikud jne. Need moodustavad ekspordist 33%. Tähtsal kohal on ka loomad ja loomakasvatus. Populaarseimad on kitse-ja lambaliha ning nendelt saadud piim. Kitsepiimast valmistatakse meilegi tuntuf Feta juustu. Kreekas on esindatud ka sead, veised, kanad, küülikud ja tuvid. Huvitav on see, et olenemata paljudest saartest ja pikast rannajoonest ei sõltu Kreeka majandus peaagu üldse kalandusest. Ülepüük on kahandanud kalapüügist saadavat tulu ning Vahemere saastatus on selle majandusharu justkui hävitanud. Metsamajandus Kreeka territooriumist on umbes 30% kaetud metsadega. Põhilisteks puuliikideks on: mänd, nulg, tamm, pöök, vaher, hobukastan jne..

Geograafia → Geograafia
5 allalaadimist
thumbnail
14
docx

"Keti Lõpp"

Keti Lõpp Külastasin 28.septembril Tallinna Linnateatri Taevalava ning etenduseks oli „Keti lõpp“. Teksti autor Paavo Piik, lavastaja Priit Võigemast, kunstnik Marion Undusk ja muusikaline kujundaja Veiko Tubin. Mängivad Andero Ermel, Alo Kõrve, Veiko Tubin, Priit Võigemast, Elisabet Tamm, Sandra Uusberg ja Evelin Võigemast. Etendus algas sellega, kui astusin saalist sisse- nimelt oli laval täispuhutav bassein, mille sees oli palju-palju palle ning seal sees omakorda lamas mees, hiljem tuli välja, et see oli luuletaja. Algus venis, nimelt tundus, et terve teatritükk koosnebki vaid graafilistest pallidest ning muusikast. Tegelikult, kui juba asjaks läks, siis see tükk oli väga huvitav tänapäeva maailmapildi tõlgendus. Tegevuspaigaks on moodsa, isetu ja voolujoonelise sisekujundusega kiirtoidukoht, nimelt kiirtoiduketi viimane, linna ääres asuv lüli, kus keegi ei käi. Atmosfäär on 1980.ndatest loodud muusikaga ning teenindaja (Evelin V...

Teatrikunst → Teater
4 allalaadimist
thumbnail
12
docx

Suure ja väikse algustähe kasutamine

Kubani vorst. Kohanimi võib liigisõna järel paikneda ainult sel juhul, kui ta on kaubanime osa, nt liköör Vana Tallinn kuna ta on Vana Tallinna liköör.Kohanimelise täiendina ühendeis kasutadatakse väikest algustähte.Kuid kui kahelda kas suur või väike algusäht siis soovitatav oleks ikka kasutada suurtähte. Kaupade nimetamise reeglid : Kaupade nimetused kirjutatakse alati väikese algustähega. Näiteks sai,leib, müsli, salaami, viiner, feta ~ fetajuust, mozzarella (juust), jogurt, õlu, a, pitsa, lasanje, tsilli, araabika (kohv)need kõik kirjutatakse väikese tähega kuna need on üldnimetused . Kui kirjutada kuapade nimetused koostisaine järgi: Näiteks : küüslaugukaste ,terasepik, kliisarveke, linnaseleib, piimavorst, krabipulgad.Kõik need kirjutatakse ka väikese tähega .ja tavaliselt kokku järgnevaga. Koostisaine, valmistusviisi, kuju, otstarbe järgi kirjutatakse kõik väikese tähega .

Eesti keel → Eesti keel
37 allalaadimist
thumbnail
9
doc

Erialane sõnastik

Erialane sõnastik. Koostanud: Ülle Schönberg TT12 A Aaloe - kasutatakse toidutööstuses enamasti mahla, millel on toniseerivad omadused. Adzika - on eriti levinud Gruusia lääneosas, kus on rohkem Türgi mõjutusi. Serveeritakse peamiselt grillitud liha juurde. Aedmaasikas ­ ajasaadus, magustoitude valmistamiseks, kaunistamiseks jne. Aedtill ­ maitseroheline Ahjupraad ­ sea-,veise-,uluki- vm. loomalihast Ahven ­ sobib uhhaa valmistamiseks, suitsutamiseks, praadimiseks Ansoovis ­ merekala Levinud komponent Vahemeremaade roogades. Antrekoot - veiseseljast kahe ribikondi vahelt lõigatud steik, mille paksuseks on umbes 2 cm. Apelsin ­ puuvili, hea söögiks mitmel erineval viisil. Al dente - küpsusaste, kergelt hamba all vetruv Aroruudijahu ­ spetsiaalne toidutärklis B Basiilik ­ maitsetaim, sobib kasutamiseks ...

Toit → toiduainete sensoorse...
10 allalaadimist
thumbnail
40
doc

Juustutehnoloogia

Tallinna Tehnikaülikool Keemia- ja keskonnatehnoloogia Keemiatehnika Instituut Juustutehnoloogia Sisukord Sisukord...................................................................................................................... 2 Sissejuhatus............................................................................................................... 3 Piimast juustu toormena............................................................................................. 4 Piima eeltööstus......................................................................................................... 5 Juustutootmise põhifaasid.......................................................................................... 6 Kontsentreerimine...................................................................................................... 8 Mikroobid, ensüümid ja käärim...

Keemia → Reaktsioniprotsessid
27 allalaadimist
thumbnail
16
odt

Kokanduse põhimõisted

Aceto balsamico - Palsamiveiniäädikas, kõige kvaliteetsem ja algupärasem on pärit Modenast Itaaliast. Kasutatakse kastmete, köögiviljade, salatite, marinaadide jm maitsestamiseks. Afrodisiaakum - Kirge, sensuaalsust rõhutav, seksuaalset erutust tekitav toiduaine. Nimetus pärineb Kreeka armastusjumalanna Aphrodite nimest ning kõige sagedamini seostatakse seda austrite, sparglite, šokolaadi ja viigimarjadega. Aioli - Lõuna-Prantsusmaa Provence’i rahvustoit, mis kujutab endast küüslaugumajoneesi, mida serveeritakse enamasti kuivatatud kala ja köögiviljadega. Al dente - Mõõdukalt pehmeks keedetud, teisisõnu poolkõvaks jäetud köögiviljad ja pastatooted, nii et toorainel on säilinud algne kuju ja tekstuur. Al fresco - Värskes õhus serveeritud eine. Alphabetti - Tähestikukujuline pastatoode. Amatriciana - Itaalia linnakesest Amatricest pärit pastakaste, mis valmistatakse peekonist, tomatitest ja oliividest ning maitsestatakse värskete ürtidega...

Toit → Kokandus
16 allalaadimist
thumbnail
27
odt

Kreeka Majandus geograafia

kalatööstus. Kuid see ei oli nii oluline majandusosa kui võiks arvata seda olevat riigil kellel on nii pikk mere ajalugu. Ülepüügi tõttu on vähenenud selle majandusharu osakaal Kreeka majanduses. Loomadel ja loomatoodetel on suur oska Kreeka põllumajanduses. Kitse ja lamba liha ning piim on väga populaarsed ning annab umbes 6% kogu põllumajanduse toodangust. Eriti veel kitse piim, millest tehakse kuulsat Kreeka feta juustu. Veised, kanad, küülikud, mesilased, ja tuvid on teiesed olulised loomad. Euroopa Liit on andnud Kreekale mitmeid toetusi,et tugevdada tema põllumajandussektorit, kuid see töötab ikka kehvasti isegi 21. sajandil. Et laiendada Kreeka toodete turgu on Põllumajandus ministeerium loonud eraettevõtte Hellagro OÜ , mis aitab müüa Kreeka firmade tooteid interneti vahendusel. (11) 25 Metsandus

Geograafia → Geograafia
104 allalaadimist
thumbnail
26
docx

Toidukauba eksami kordamisküsimused ja vastused

Probiootiliseks nimetatakse piisavalt kasulikke elavaid mikroorganisme sisaldavad tooteid, mis mõjutavad positiivselt meie organismi mikrofloorat, parandavad tervislikku seisundit, taastavad antibiootikumiravi järel seedekulgla normaalse mikroobikoosluse, tugevdavad organismi immuunsüsteemi. Probiootikumidega piimatooted ei ole ravimid, vaid toit, millel on soodne lisaväärtus. 15. Juustude valmistamine ja omadused, erinevate maade juustud. Feta. Erinevate maade kuulsamad juustusordid. Juustude tüübid, valmistamise eripärad. Homogeniseerimine, laap, normaliseerimine. Juust - valgurikas toiduaine, valmistatakse piimast, lõssist, koorest, petist või nende segust piimhappebakteritest juuretise lisamise ning saadud kalgendist vadaku eraldamise teel. Valmistamine - valmistamiseks kasutatav tooraine pastöriseeritakse ja normaliseeritakse, et saavutada vajalik

Toit → Toit ja toitumine
103 allalaadimist
thumbnail
54
pdf

Lambakasvatus

2.1.4. Lammaste piimajõudlus ja piimalambakasvatus Arenenud põllumajandusega riikide eksisteerib piimalambakasvatus erinevate piimasaaduste tootmiseks, eriti lambajuustu tootmiseks. Lambajuustu tootmisele ollakse spetsialiseerunud Prantsusmaal, Suurbritannias (näiteks sinihallitusjuust Rokfori juust jt.), juustu ja jogurti tootmisele Hispaanias. Vahemereäärsetes riikides toodetakse nii lambajuustu, jogurtit kui kohupiima (Kreekas- Feta juust ja kuulus lambapiima jogurt, Itaalias juust Sitsiilia Canelotti, kõva juust Pecarino, värske juust Riccota Romana). Türgis peetakse lambaid paljudes, väikestes kodumajapidamistes koos kitsedega, kus uttede piimakus ei ole kõrge. Sealjuures aitavad piimalambad kindlustada nende maaperede toidulauda piimasaadustega. Kesk-idas, Põhja-Aafrikas, näiteks Marokos peetakse piimalammaste ja kitsede ühiskarjasid tagasihoidliku saagikusega looduslikel rohumaadel

Põllumajandus → Lambakasvatus
105 allalaadimist
thumbnail
41
odt

Uurimustöö: Soome

odrakruubikört ja rosinakisell. Igatsorti pudrud kuuluvad iga soomlase lauale. Jõululaual on tavaliselt seakints (soolas leotatud ja rukkitaignas küpsetatud), kaalika-, kartuli-, porgandivormid (need on nö. uuema aja hõrgud, 19-sajandist), jõulupuder ja piparkoogid. · Rahvuslik magustoit ­ Mämmi Lihavõtterooga mämmi't süüakse koore ja suhkruga. Soome toidukultuuri hõrgutised on EL poolt kaitstud kaubamärgid. Shampanja, konjak, Parma sink ja Feta juust on tuntud kõikjal maailmas. Nende toiduainete ühiseks jooneks on nimetused, mida võib kasutada vaid kindlas piirkonnas valmistatud toodete kohta. Nii valmibki shampanja vaid Champagne'i piirkonnas Prantsusmaal. Kõiki ülejäänud vahuveine, mis pole sealkandist pärit, tuleb nimetada lihtsalt vahuveiniks. Taolisi näiteid võib Euroopa Liidust tuua sadu. Soome rahvuslik magustoit - mämmi · Sahti -- Soome shampanja

Geograafia → Geograafia
99 allalaadimist
thumbnail
68
docx

Algustähe ortograafia

aga selle lühend on suurtäheline TÕN. Õige on kirjutada Vene rinne. Õige on kirjutada Euroopa Komisjon (mõlemad sõnad suure algustähega), vrd üksiksõna komisjon (väiketähega). Kirjutage eestimaine (väikese algustähega). Õige on kirjutada haridusminister (väikese algustähega), ka peaminister ja muud ministrid on väikese algustähega. Õige on kirjutada eesti vanasõna (väikese algustähega). Õige on kirjutada Parma juust, Stiltoni juust, fetajuust ehk feta, Bordeaux' vein ehk bordoo. Õige on kirjutada Balti turg (esimene sõna suure algustähega). Õige on kirjutada iseseisvuspäev (väikese algustähega). Nii tiitel doktor kui ka selle lühend dr on lause keskel väikese algustähega. Õige on kirjutada väikese algustähega lihavõttepühad. Kirjakeeles on piibel väikese algustähega. Sõna koraan on kirjakeeles väikese algustähega. Kas ERASMUS-programm on õigesti kirjutatud? – Soovitame

Eesti keel → Eesti keel
15 allalaadimist
thumbnail
35
docx

Suur-väike algustäht

suurtäheline TÕN. Õige on kirjutada Vene rinne. Õige on kirjutada Euroopa Komisjon (mõlemad sõnad suure algustähega), vrd üksiksõna komisjon (väiketähega). Õige on kirjutada eestimaine (väikese algustähega). Õige on kirjutada haridusminister (väikese algustähega), ka peaminister ja muud ministrid on väikese algustähega. Õige on kirjutada eesti vanasõna (väikese algustähega). Õige on kirjutada Parma juust, Stiltoni juust, fetajuust ehk feta, Bordeaux' vein ehk bordoo. Õige on kirjutada Balti turg (esimene sõna suure algustähega). Õige on kirjutada iseseisvuspäev (väikese algustähega). Nii tiitel doktor kui ka selle lühend dr on lause keskel väikese algustähega. Õige on kirjutada väikese algustähega lihavõttepühad. Kirjakeeles on piibel väikese algustähega. Õige on kirjutada kas üle-eestiline või üleeestiline, ent ,,üle-Eestiline" on väär. Sobivad

Eesti keel → Eesti keel
29 allalaadimist
thumbnail
45
doc

Õpimapp - eritoit

Enne valmimist nende juustude pinda ei kaeta, kuid valmimise kõigus võidakse sooritada mitmeid hooldusprotsesse. Pehmed juustud sisaldavad rohkesti vett, mistõttu nende säilivus ei ole nii hea kui kõvadel juustudel. Pehmed juustud valmivad sekundaarse mikrofloora kaasabil, mille tulemusel tekib rikkalik maitse- ja lõhnabukett. Valgehallitusjuustud: Camembert, Brie Sinihallitusjuustud: Stilton, Danablue, Roquefort. Limakoorikuga juust: Tilsit, Limburg, Romadur Soolveejuustud: Feta Toorjuust Toorjuustu põhitooraineks on kohupiim ja rõõsk koor. Piim esmalt pastöriseeritakse ja luuakse soodus pinnas juuretisemikroobide eluks ja tegevuseks. Seejärel lisatakse juuretisena piimhappebakterite kontsentraat. Kõik toorjuustud on veerikkad ja pehmed. Piima töötlemine Piima töötlemise eesmärk on kahjulike mikroobide tegevuse tõkestamine. Piimatööstuses toimub piima filtreerimine, pastöriseerimine,homogeniseerimine, normaliseerimine ja pakendamine

Toit → Toidukaubandus
96 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun