Otsingule "sensoorse" leiti 238 faili

27
doc

KORDAMISKÜSIMUSED ÕPPEAINES TOIDUAINETE SENSOORSE HINDAMISE ALUSED

0 EAP) 1. Sensoorse analĂŒĂŒsi (hindamise) mĂ”iste SENSOORNE ANALÜÜS on toodete organoleptiliste omaduste uurimine meeleorganite abil. SENSOORNE HINDAMINE on klassifitseerimismeetod, kus kasutatakse kategooriaid. Iga kategooria koostatakse jĂ€rjestatud skaala abil ja skaala punktid nĂ€itavad jĂ€rjestust....

Toiduainete sensoorse hin.al. - Eesti MaaĂŒlikool
118 allalaadimist
3
doc

KORDAMISKÜSIMUSED ÕPPEAINES TOIDUAINETE SENSOORSE HINDAMISE ALUSED

0 EAP) 1. Sensoorse analĂŒĂŒsi (hindamise) mĂ”iste 2. Sensoorse analĂŒĂŒsi rakendamisvĂ”imalused 3. Toiduainete kvaliteedinĂ€itajate grupid 4. KvaliteedinĂ€itajad, mida analĂŒĂŒsitakse nĂ€gemismeele abil 5. KvaliteedinĂ€itajad, mida analĂŒĂŒsitakse maitsmismeele abil 6. KvaliteedinĂ€itajad, mida analĂŒĂŒsitakse haistmismeele abil 7. Kvaliteedi...

TOIDUAINETE SENSOORSE... - Eesti MaaĂŒlikool
45 allalaadimist
38
pptx

LÔhna tajumise hÀired ja selle pÔhjused

LĂ”hna tajumise hĂ€ired ja selle pĂ”hjused Toiduainete sensoorse hindamise alused LĂ”hn  LĂ”hn-toidu organoleptiline omadus  inimene tajub oma lĂ”hnaanalĂŒsaatori ehk nina abil  LĂ”hnaaistingu tekitab enamasti gaaside segu  nuusutamisel satuvad kergestilenduvate ĂŒhendite molekulid koos sissehingatava Ă”huga ninasÔÔrmetesse, kust kanduvad nina ĂŒlemise piirkonna limaskesta haistmisepiteelil asetsevate retseptori...

toiduainete sensoorse... - Eesti MaaĂŒlikool
6 allalaadimist
14
ppt

Erinevate toiduainete kvaliteeti tunnustavad konkursid

Erinevate toiduainete kvaliteeti tunnustavad konkursid Eestis ja mujal maailmas Gerda Niilo LPIII Eesti parim toiduaine · Konkursi eesmÀrgiks on: · tutvustada tarbijale ja kaubandusele uusi toiduaineid ning nende tootjaid; · innustada toiduainetööstust tegelema tootearendusega; · toodete kvaliteedi ja konkurentsivÔime tÔs...

Toiduainete sensoorse hin.al. - Eesti MaaĂŒlikool
17 allalaadimist
12
ppt

Itaalia köök

Itaalia köök Koostas: Laura Ojamaa Itaalia köögi vĂ”lu Itaaliast on 21. sajandiks saanud kogu lÀÀnemaailma armastatuim ja hinnatuim söögi ja veinimaa. KĂ”ige "kuumemaks" regiooniks on muutunud Itaalia saapa pĂ”lvekohal paiknev Toskaana, kuhu korraldatavad spetsiaalsed söögituurid on alati kaugele ette vĂ€lja mĂŒĂŒ...

TOIDUAINETE SENSOORSE... - PÔhikool
37 allalaadimist
8
docx

Referaat - kohv

Saaremaa ÜhisgĂŒmnaasium KOHV Referaat Autor: Kaur Lepik 9B Juhendaja: Indrek Peil Kuressaare 2012 SISSEJUHATUS Kohv - see tuntud jook on inimesete poolt armastatud juba aastasadu. Ma valisingi selle teema, kuna see on vĂ€ga tavapĂ€rane ja puutume kokku sellega tihti. Kohvi hakati jooma maitse pĂ€rast, ning hiljem mĂ€rgati, et...

TOIDUAINETE SENSOORSE... - PÔhikool
13 allalaadimist
12
ppt

Brandy

sajandist Kitsamas tĂ€henduses, mis on kooskĂ”las Euroopa Liidu seadusega aastast 1989, vĂ”ib brĂ€ndiks nimetada ĂŒksnes viinamarjaveini destilleerimisel saadud kuni 94,8% alkoholisisaldusega jooki, mis on vĂ€hemalt aasta suures vĂ”i pool aastat vĂ€ikses tammevaadis laagerdunud. Reeglina serveeritakse konjakit ja brĂ€ndit aroomi...

TOIDUAINETE SENSOORSE... - Kutsekool
6 allalaadimist
11
doc

Toiduohutuse kordamiskĂŒsimused 2013

Toidu hĂŒgieen, ĂŒlesanded Toidu ohutus-Kindlustunne, et toit ei pĂ”hjusta ettenĂ€htud viisil tarbimisel vĂ”i valmistamisel kahjuu tarbijale. Toidu hĂŒgieen- kĂ”ik tingimused ja meetmed, mis on vajalikud toidu ohutuse ja sobivuse tagamiseks kĂ”igis toiduahela etappides. Ülesanded: KĂ”ik tegevused, mis 1) kaitsevad toitu saastumise eest 2) hoiavad Ă€ra olemasolevate bakterite paljunemise piirini, mi...

toiduainete sensoorse... - Eesti MaaĂŒlikool
44 allalaadimist
9
docx

ARVESTUS- toiduvalmistamine

mis on redutseerimine, hautamine, poseerimine, blanseerimine, kokkukeetmine, confi, brĂŒlee kreem, fondant, profitroolid, graavimine, bool, paseerimine, paneerimine, selitamine, moorimine, krepid. Redutseerimine ehk kokku keetmine- Vedelike koguse vĂ€hendamine ja maitse kontsentreerimine vee vĂ€ljaaurutamise abil. Puljongi, supi, kastme, marinaadi jms. keetmine, kuni on aurustunud soo...

TOIDUAINETE SENSOORSE... - Eesti MaaĂŒlikool
17 allalaadimist
1
docx

KÖÖGIVILJATOIDUD, KARTUL

KÖÖGIVILJATOIDUD - tĂŒkeldus olgu ĂŒhtlane - sobiva suurusega - toit ei tohi olla ĂŒle valminud - ÄRA TOITU ÜLE MAITSESTA! Maitseköögivili- mugulsibul, sellerjuur, petersellijuur, porgand, mustjuur Maitseroheline- roheline sibul, murulauk, porrulauk, till, sellerilehed, petersellilehed NB! Puhastan, pesen, koorin! Otse keevasse vette kĂŒlmutatuna! Mitte kunagi ei sulatata (kaob vĂ€rskus, vĂ€limus)! Hapendatud...

TOIDUAINETE SENSOORSE... - Eesti MaaĂŒlikool
4 allalaadimist
5
rtf

Loomade tapmise alused

LIHAS-> kiukimbud->kiud-> fibrillid->filamendid->valgud pH muutub elusal seal 7,0- 7,4' surnud seal 5,2-5,6 Lihaste muutumine lihaks Mis toimub? Toimuvad protsessid · Looma tapmine · Viivitusfaas- glĂŒkoosi lagunemise pĂ€rast koguneb lihastesse piimhape ja selle tulemusena pH langeb · Surma kangestumise saavutamine- pĂ”hjus on energia puu...

TOIDUAINETE SENSOORSE... - Kutsekool
7 allalaadimist
4
doc

NIMEGA TOIT BALLOTINE

TALLINNA TEENINDUSKOOL Andre Teede KK10-PE NIMEGA TOIT BALLOTINE Referaat Juhendaja: Dina Aarma Tallinn 2013 Sisukord Ballotine................................................................................................................................. 3 ................................................................................................................................................3...

TOIDUAINETE SENSOORSE... - Kutsekool
6 allalaadimist
4
doc

TOIDUAINETE MASSIMÕÕTUDE JA MAHUMÕÕTUDE VAHEKORD

TOIDUAINETE MASSIMÕÕTUDE JA MAHUMÕÕTUDE VAHEKORD Toiduaine nimetus 1 liiter 1 dl 1 sl 1 tl 100 g 1000 ml 100 ml 15 ml 5 ml g g g g ml JAHU JA TANGUTOOTED Nisujahu 600 60 10 3 165 Maisijahu 550 55 8 3 180 Odrajahu 550 55...

TOIDUAINETE SENSOORSE... - Kutsekool
4 allalaadimist
2
docx

History of paprika.

TT12 Monika Viidemann It's made by grinding dried peppers, or specifically capsicum annuum. These peppers are generally larger and milder than chilli peppers, think bell pepper size. And after they...

TOIDUAINETE SENSOORSE... - Kutsekool
3 allalaadimist
26
ppt

Kodutöö 5 vĂŒrtsi, 5 ĂŒrti

Ülle Schönberg TT12 2012.a. VĂŒrtsid on... VĂŒrtsid on teravamaitselised vĂ”i aromaatsed maitseained, mida saadakse mitmesuguste taimede: Seemnetest (nelk, safran) Koorest (kaneel) Risoomist (ingver) VĂŒrtsid, mida armastan! Ingver Aroomilt vĂ€rske lĂ”hnaga, maitselt vĂŒrtsine ja teravalt mĂ”rkjas On olemas ka ingverijuurt Kasutatakse india ja hiina köök...

TOIDUAINETE SENSOORSE... - Kutsekool
5 allalaadimist
9
doc

Erialane sÔnastik

Koostanud: Ülle Schönberg TT12 A Aaloe - kasutatakse toidutööstuses enamasti mahla, millel on toniseerivad omadused. Adzika - on eriti levinud Gruusia lÀÀneosas, kus on rohkem TĂŒrgi mĂ”jutusi. Serveeritakse peamiselt grillitud liha juurde. Aedmaasi...

TOIDUAINETE SENSOORSE... -
8 allalaadimist
17
docx

Veinist

1) Viinapuude kasvatamine ja peamised marjasordid Viinapuude kasvatamine Ajalugu Ca 3600 ekr ­ esimene tĂ”endatud leid praeguse Armeenia aladelt (vana veiniamfora). 3000 ekr ­ veini toodeti BabĂŒloonias. 1900 ekr ­ veini toodeti Egiptuses. 560 ekr ­ esimesed tĂ”endid veinitootmise kohta Euroopas ­ VanasKreekas. 400 ekr ­ Etruskid valmistasid veini praeguse Itaalia territooriumil. 100 ekr ­ veini v...

TOIDUAINETE SENSOORSE... -
11 allalaadimist
7
pptx

SELVELAUAD

SELVELAUAD EELJOOGILAUD Eeljoogilauda iseseisva lauana ei kaeta, see eelneb pidulauda istumisele vĂ”i selvelauaga vastuvĂ”tule. Eeljoogilaua eesmĂ€rk on pakkuda kĂŒlalistele tegevust kogunemise ajaks, samuti soodustada söögiisu teket. Joogiklaasid kaetakse kaunilt vormistatud lauale, mille taga kĂŒlalised ei istu. Eeljooki pakutakse sageli ka kandikutelt. EELJOOGILAUD Eeljoogiks sobivad sampanja vĂ”i va...

TOIDUAINETE SENSOORSE... - Kutsekool
6 allalaadimist
20
pptx

Itaalia köök

Itaalia rahvusköök Click to edit Master text styles Itaalia toiduainete valik on vĂ€ga Second level mitmekesine ning rikkalik. Sooja ning Third level niiskusekĂŒllase kliima tĂ”ttu kasvab...

toiduainete sensoorse... -
13 allalaadimist
8
pptx

Jahu jahvatus ja jahu keemiline koostis

Jahu jahvatus ja jahu keemiline koostis Jahu jahvatus Jahvatust nimetatakse terade jahuks töötlemist ja jahvatus toimub valtsimismasinaga. KĂ”rg- ehk sordijahvatuse puhul lĂ”igatakse ja lĂ”hutakse tera erineva suurusega tĂŒkkideks millest ĂŒks osa on kestadega ja teine ilma kestata. Jahu pĂŒĂŒatakse saada vĂ”imalikult vĂ€he. Muidu moodustub jahu sorteerimata teraosadest....

TOIDUAINETE SENSOORSE... - Kutsekool
18 allalaadimist


Faili allalaadimiseks, pead sisse logima
Kasutajanimi / Email
Parool

Unustasid parooli?

Pole kasutajat?

Tee tasuta konto

UUTELE LIITUJATELE KONTO MOBIILIGA AKTIVEERIMISEL +50 PUNKTI !