Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
Ega pea pole prügikast! Tõsta enda õppeedukust ja õpi targalt. Telli VIP ja lae alla päris inimeste tehtu õppematerjale LOE EDASI Sulge

"söögikoht" - 50 õppematerjali

söögikoht on mõeldud kõigile inimestele, kes elavad Kanepis ,kui ka neile, kes tulevad kaugemalt, nii noored, kui vanad.
thumbnail
19
doc

äriplaan

.................................................lk 14 SWOT .......................................................................................lk 15 Finantsanalüüs .............................................................................lk 16 Kasutatud allikad ..........................................................................lk 17 2 Lühikokkuvõte Äriideeks on rajada Kanepisse söögikoht. Söögikoht on mõeldud kõigile inimestele, kes elavad Kanepis ,kui ka neile, kes tulevad kaugemalt, nii noored, kui vanad. Me pakume igale maitsele midagi alustades väikestest suupistetest ja lõpetades suurte praadidega. Samuti on võimalus kõike kaasa osta. Toitude peal on ilusad graveeringud. Päevapraega saab kaasa ka väikese meene. Praed võivad olla erineva koostisega, kuid ikka sama suured portsjonid ja hind on ka sama

Majandus → Majandus
868 allalaadimist
thumbnail
22
doc

Nimetu

1.2. Ettevõtte taustaandmed Asutajaks Kristina Bauer (õpilane). Idee tuli hubaste ja odavate söökidega söögikoha puuduse tõttu Pärnu linnas. Pole piisavalt kohti kus noored saaksid oma vaba aega sisustada ja korralikult kõhu täis süüa. Ideega abistasid sõbrad/tuttavad kes samuti on mures noorte vabaaja veetmise üle ja sooviksid ka ise süüa võimalikult odavat toitu samas väga hea kvaliteediga. 1.3. Äriidee OÜ Amps'n'Go on Pärnus tegutsev söögikoht, mis on mõeldud inimestele, kes tahavad kiirelt ja samas kvaliteetselt süüa. Meie põhiline eesmärk on pakkuda Pärnu inimestele õdusat ja mugavat söögikohta, kus on taskukohased hinnad ning hea kvaliteet. Meie põhiline erinevus võrreldes konkurentidega on hinnad ja interjöör. Söögiga samal ajal on võimalus mängida piljardit ja kuulata head muusikat. Ettevõtte teenus on suunatud noortele inimestele kellel on

Majandus → Majandus
413 allalaadimist
thumbnail
3
doc

Järjekorrateooria

1. Uurimisobjektiks võtsin Tartu kesklinnas asuva kiirtoidu söögikoha ­ Teine Koht. Söögikohas toimub teenindussüsteem, mille tegevus on teenindamine. Teenindussüsteemis osalevad teenindaja ja tellimused (klient). Kliendi külastamine on juhuslik ning ajakulu, mis kulub teenindamisele sõltub erinevatest asjaoludest. Peamiseks ajakuluks on kliendi otsustamine, mida tellida, sest klient peab ise valima koostisosad. 2. Kiirtoidu söögikoht Teine Koht valmistab burgereid, wrape, einesaiu, salateid ning pakub kõrvale joogipoolist. Teine Koht on avatud E-K kell 10.00 ­ 05.00 ja N-P kell 10.00-07.00. Saabuvad tellimused moodustavad sisendvoo. Objekt on ühekanalise piiramata teenindussüsteemiga, kus on üks kassa ning seetõttu moodustavad tellimused kiirelt ja lihtsalt järjekorra. 3. Et teooria kohaseid arvutusi teha, on vaja teada, kui palju käib söögikohas keskmiselt inimesi tunni aja jooksul ostmas/söömas

Majandus → Kvantitatiivsed meetodid...
17 allalaadimist
thumbnail
16
docx

Uurimustöö - teenindusettevõtte teenindamisest

polnud, ootasin väga kaua, kuni ilmus teenindaja teisest ruumist, ta vabandas ja sain oma joogi kätte. Toidu ootamisega läks väga kaua aega ennem kui ma oma toidu kätte sain, salati kõrvale soovitati salati kastet. Ennesöömist pidi noad ja kahvlid ise tooma. Kui toidu olin kätte saanud, siis toit oli väga kuum ja soolane. Lahkudes teenindaja ütles sõbralikult headaega ja kutsus tagasi. Positiivne: Mõnus suur ja avar söögikoht , suvel saab väljas süüa, talvel süüakse sees ja palju ruumi on seal. Märgati koheselt, naeratati siiralt. Soovitati salati kõrvale salatikastet. Teenindaja ütles sõbralikult headaega ning kutsus tagasi. Negatiivne: Teenindaja ei märganud kliente, oli teises ruumis. Rohkem töölisi võiks rakendada sinna ettevõttesse tööle. Jälgis mind toidu valiku tegemisel, see tekitas ebameeldiva tunde. Toit liiga kuum ja soolane. Iseteenindus ( noad ja kahvlid) peab ise tooma. Hesburger

Eesti keel → Eesti keel
20 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Ettekanne teemal „Söögikoht“

Valdkond: Suuline eneseväljendus: Ettekanne teemal ,,Söögikoht" Kriteerium 4 3 2 Omapoolne kommentaar Kehahoiak on esinejal Kehahoiak on enamasti Kehahoiak on lõtv ja Kehahoiak ja korrektne, loob silmsideme korrektne, silmside lohakas. Esineja ei loo silmside kuulajatega. kuulajatega vähene. kuulajatega silmsidet. Teema ja sisu on vastavuses. Esitlusele on lisatud pildimaterjali, Näitlikustamine pildimaterjal toetab esitluse Esineb 3 või enam Esineb 12 puudujääki. (esitlus) teemat. Lisatud on puudujääki. kasutatud materj...

Psühholoogia → Enesejuhtimine
3 allalaadimist
thumbnail
11
pdf

Klienditeeninduse töö Wabaduse kohviku külastuse põhjal

kasutab ning mis on esimene link nendel lehtedel, aga ka seal ei kajastunud Wabaduse kohviku nime. Neljandaks kasutasime Group dining in Tallinn Freedom Square, mille !3 Klienditeekond Wabaduse kohvikus tulemusel samuti puudus kohviku nimi. Otsingute tulemusel on näha, et kohvik Wabaduse ei ole leitav kui gruppidele mõeldud söögikoht, kuid kui sisestada Cafe in Tallinn Freedom Square, siis on üsnagi tõenäoline, et Wabaduse kohvik leitakse. Neljandaks sisestasime Cafe Wabadus, eeldades, et turist on sellest söögikohast midagi kuulnud ja otsib konkreetselt nimepidi söögikohta ning kõikides otsingumootorites tuleb Wabaduse kohviku koduleht esimesena välja. Kuid kui otsida inglis keeles, siis võiks kodulehe leht tulla nähtavale inglis keeles mitte eesti keeles.

Majandus → Klienditeenindus
8 allalaadimist
thumbnail
1
docx

Kunstiretsensioon "Pilvede all"

Eesti Fotokunstiühingu asutajaliige. Tegu oli aastate jooksul Lukatsi maakodus Eiveres tehtud fotodega meeleolukatest hetkedest, milliseid loodus meile nii heldelt kingib. ,,Need hetked jäävad mällu kui unustamatud iluelamused, mida tahaks alles hoida, teistega jagada. Foto ei anna edasi kõike läbielatut, kuid ikkagi on see ainus võimalus," kommenteeris ta. Näituse koostas ta spetsiifiliselt eksponeerimiskohta silmas pidades-väike söögikoht, kus inimestel oleks aega iseenda jaoks. Näitusel oli nii must-valgeid töid kui ka värviga. Värvidega piltide puhul tundus looja eelistavat õrne ning maalähedaseid toone. Dokumeeritud olid näiteks igapäevased asjad nagu poiss koolitükke tegemas, kuid oli ka näha maalilisi jäädvustusi taevast ning pilvedest. Fotograaf ise on öelnud: "Minu arusaamade kohaselt peaks fotograafia ennekõike hingele rahuldust tooma ja positiivseid emotsioone pakkuma

Kultuur-Kunst → Kunst
1 allalaadimist
thumbnail
3
doc

Teeninduse kvaliteet eestis enne ja pärast

kliendisõbralikum, mis tähendab seda, et teenindajad on hakanud sõbralikumalt tervitama, looma silmsidet ning naeratama. Samuti ka on hakatud pöörama igale kliendile eraldi tähelepanu, suhtumine on muutunud selliseks, kus miski pole ületamatu ning on hakatud mõtlema selle peale, et panna klienti arusaama, et just tema on vajalik ning eriline ettevõtte jaoks. On olemas ettevõtteid, kes on juba sellise käitumise omandamise teel. Näiteks Rakveres Põhjakeskuses asuv söögikoht. Nimelt käisime seal oma sõbrannaga söömas, algul oli ta nagu tavaline söögikoht rakveres, kus tegelikult puudub teenindus kvaliteet selle paremas mõttes. Aga mis mind üllata oli see, et teenindaja pärast söömist tuli meie juurde ning küsis: ,,Kuidas maitses?". See tähendab juba seda, et teenindajad on seal saanud mingisuguse väljaõppe, et muutuda ja jätta maha nõukogude aegse jaotussuhtumise. Näiteks võib tuua siia ka Arabella kohviku

Majandus → Klienditeenindus
197 allalaadimist
thumbnail
7
ppt

PowerPoint esitlus hotell Centrumi kohta

Pakume konverentside ajal täisteenindust: kohvipausid, lõuna- ja õhtusöögid Ruumi rendi hinnas sisaldub: Pabertahvel ja pliiatsid, grafoprojektor, TV, video Lisatasu eest konverentsi pidamiseks: Dataprojektor 150.-/tund 800.-/päev Sülearvuti (ettetellimisel) 100.-/tund 500.-/päev Paljundamine ja printimine 1.-/leht Lisaks pakume hotellis veel: juuksur, maniküür, massöör, solaarium Restoran Hotelli Centrum 50 kohaline a`la carte restoran on Viljandi kõrgeim esinduslik söögikoht. Restorani köök valmistab aastaringselt hõrgutavaid roogi kõikvõimalikeks sündmusteks - alates perekondlikust peost kuni piduliku dineeni. Pakume ärilõunaid ja toitlustame turismigruppe. Aitame korraldada toitlustamist erinevatel koosviibimistel! Piknikust kuni piduliku dineeni.

Turism → Majutus
23 allalaadimist
thumbnail
4
docx

Muistend salapärasest kohvikust

Muistend Salapärasest Kohvikust Olete te kunagi käinud Suhkru tänava Ümbernurga kohvikus? See on kogu linna parim söögikoht, kuid selle asukohta teavad vaid vähesed äravalitud ja parem ongi. Äri siiski õitseb, vaatamata vaid umbes 100- inimeselisele klientuurile. Kõik need inimesed on püsikliendid, kes käivad seal vähemalt korra nädalas. Selle kohviku saali seina peal on juba ammu üks paberileht, mis on servadest narmendav ja näeb igatpidi vana ning kulunud välja. See ürik on kaitstud tugeva klaasiga ja sellel on ehtne Elizabeth I pitser. Kiri klaasi taga

Eesti keel → Eesti keel
7 allalaadimist
thumbnail
7
docx

Teeninduse sõnastik

HAAPSALU KUTSEHARIDUSKESKUS M-14 Häly Rätsep TEENINDUSE SÕNASTIK Uuemõisa 2014 TEENINDUSE SÕNASTIK A Abaneerima ­ ette tellima Abijõud Abistama Abiteenindus personal ­ parem abipersonal Administraator Administrateerima ­ haldama Asendaja Aktiveerima B Baar Bankett ­ pidusöök Bistroo ­ söögikoht Bufee ­ Rootsi laud C Check-out ­ väljaregistreerimine Check-in ­ registreerimine Cappuccino ­ espresso vahustatud piimaga Catering ­ peoteenindus D Dateerima ­ kuupäevastama Degustaator ­ degusteerimisspetsialist Dekoratiiv ­ kaunistus Dekstroos ­ viinamarjasuhkur Delikatess ­ maiuspala Dessert ­ järelroog Dinee ­ lõuna või õhtusöök E Energia Esindama Ettekandja Ette kandma Espresso F Familiaarsus ­ käitumine Fariinsuhkur ­ pruun suhkur G Galett ­ küpsis

Majandus → Teenindus
7 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Menüü analüüsi juhend

Menüü analüüsi juhend. Esmaspäev 3. nov. Päeva toidukorrad kellaaeg söögikoht toidud, kogus 7.15 ühiselamu Kaerahelbepuder, 250g Maasikamoos, 2 spl Kohv koore ja suhkruga, 1 klaas 10.00 õppehoone 1 keskmine õun Jne. Toitained (Arvestada tuleb, et süsivesikud e. sahhariidid koosnevad lihtsahhariididest ja tärklisest, kui tabelis on toodud eraldi lihtsahhariidid ja tärklis, siis nende kogus tuleb

Inimeseõpetus → Inimese toitumisõpetus
118 allalaadimist
thumbnail
2
odt

Keskaja söögikombed

ainult siis head, kui nad on külmad. Tänapäeval käiakse aga tihti kohvikutes ja restoranides, raisates palju raha kallite roogade peale . Oma kodus on igal perel oma toidukombed ja igal pool ei ole ainult kolm või kaks söögikorda päevas, paljud söövad rohkemgi. Mõned inimesed ei söögi korralikult, näiteks sooja toitu, vaid ostetakse igast snäcke ja rämpstoitu. Toitumine on väga palju muutunud. Keskaegsed söögikombed erinesid nüüdisaegsetest üsna oluliselt. Söögikoht oli aukohal. Laua ääres oli igaühel oma kindlaks määratud koht. Aadlikud ja madalam seisus istusid sageli eraldi lauas. Tavaliselt söödi kolm korda päevas. Sööki valmistas perenaine. Oli kombeks, et seal. Kus elasi nii vana- kui ka noorperenaine, jäi toitlustamine vanema ja kogenuma hooleks. Pidulaud oli alati kaetud linaga. Toidunõudeks olid laual soola- ja sinepitopsid, iga suu jaoks peeker ja nuga. Enne söömist pesti alati käed, sest söödi ju paljaste kätega.

Ajalugu → Ajalugu
10 allalaadimist
thumbnail
2
doc

TK-14 Arvutiõpetus kodutöö 1

Legendi järgi müünud mees nimega Boulanger Pariisis supileent, mis oli keedetud hakklihast ja teraviljadest. Selle leeme nimeks pani ta restorant. Sellest kasvas kokkuvõtteks esinduslik söögikoht. Aasta märgistuseks oli siis 1765. Sven Azojan Töö esitada e-mailile: [email protected]; tähtaeg 21.10.2014

Informaatika → Arvuti
5 allalaadimist
thumbnail
16
docx

Kalandus Väikesadamas

17. sajandil käis sadamast Eesti esimene korrapärane laevaliin, sihtkohaks Stockholm. Sadamat kasutab püsivalt ca 15 kohalikele paadiomanikele kuulvat kalalaeva/paati. Teadaolevalt ei ole viimastel aastatel harrastusmeresõitjaid külalisalustel Kõrgessaare sadamas käinud. Sadamamakse ei ole kehtestatud. Kõrgessaare sadam on väga madala veega. Maksimaalne sügavus ei ületa 2m Kõrgessaarest on mugav käia näiteks Näki madalal. Sadamas puuduvad teenindusasutused nagu pood ja söögikoht. Kõrgessaare sadama ajalugu on seotud Kõrgessaare mõisaga. Sadama ehitas Jacob De la Gardie 17. sajandi algul. Hiiu madala e suurrahu e Necmansgrundi läheduse tõttu sobis sadam hättasattunud laevade abistamiseks, meeste ja laadungi päästmiseks, väidetavalt ka nende eksitamiseks. Nõukogude ajal oli sadam kolhoosi Hiiu Kalur ranna- ja lestapüügi sadamaks. Oma praegusel kujul on sadamakaid ehitatud 80-tel aastatel. Viimaste aastate

Merendus → Kalapüük
3 allalaadimist
thumbnail
11
doc

Steffani pizzarestoran

...............................................8 7. ROOG..........................................................................................................9 8. LAHKUMINE...............................................................................................10 ETTEVÕTE · Mida teadsid eelnevalt valitud ettevõtte kohta ja milliste ootustega läksid ettevõttesse? Teadsin eelnevalt, et tegu on pizzarestoraniga ja seal on maitsvad toidud. Suviti on see Pärnu kuumim söögikoht. · Ettevõtte nimi? Steffani pizzarestoran · Ettevõtte asukoht? Ettevõtte asukoht ei ole kergesti leitav, aga on tuntud oma nime poolest ja inimesed teavad selle asukohta. Ettevõtte nimi on kergesti märgatav, menüüd aga väljas kahjuks ei ole. ESMAMULJE · Kirjelda enda esmamuljet ettevõttesse sisenemisel. Seest on ettevõtte väga hubane, seinte peal on kaunid vanaaegsed maalid ja küünlajalad. Kamin, kus asuvad kuivad puud, kamina peal põlevad küünlad

Majandus → Klienditeenindus
30 allalaadimist
thumbnail
7
docx

Eesti keele kodune kontrolltöö

12. Enda praktikaid on läbi intervjuude kirjeldanud kümme personaliga tegelevat isikut, kes on kirjeldanud värvikalt, milliste sotsiaalmeedia profiilide puhul nad kandidaati innukalt ettevõttesse ootavad või vastupidiselt ­ otsekohe kriipsu peale tõmbavad. Kümme personaliga tegelevat isikut on intervjuudes värvikalt kirjeldanud, millist kandidaati nad sotsiaalmeedia põhjal tööle palkaksid. 13. Kirsiks tordil on piparmündikomm, mida iga endast lugu pidav söögikoht siin lahkujaile hingeõhu värskenduseks pakub. Siin pakub iga endast lugupidav söögikoht lahkujaile hingeõhu värskenduseks piparmündikommi. 14. Pühapäeval mängisid ja laulsid muusikud Tartu laululaval Silvi Vraidi mälestuseks. Üle poole lauluväljakust täitnud inimesed kuulasid, kuidas kiiresti vahetuvad esinejad üksteise järel lavale astusid. Pühapäeval toimus Tartu laululaval Silvi Vraiti mälestuskontsert, kus esines palju muusikuid

Eesti keel → Eesti keel
29 allalaadimist
thumbnail
3
doc

Eesti teeninduskultuur

ole selleks ka nüüd veel saanud. Mida teha mentaliteedi muutmiseks? Eestis ei hinnata teenindaja ametit. Mees, kes töötab restoranisaalis ­ tihti mõeldakse, et tal on mingi viga küljes. Paljudes Eesti söögikohtades ei näe ma kunagi ringi liikumas inimest, keda võiks pidada juhatajaks. Järelikult, selle asemel, et teada, mis tegelikult saalis toimub, eelistab ta istuda kabinetis. Nii ei saa asutust juhtida! Just siis, kui teised puhkavad ja söögikoht on kliente täis, tuleb saalis viibida. Ja kindlasti ei peaks teenindus hea olema üksnes tipprestoranides. See, kes tegutseb vaid miljonärist klienti oodates, jääb jänni. Tegelikult tuleb peamine sissetulek lihtsatelt inimestelt, kes tulevad kord nädalas õlut jooma, praadi sööma ning soovivad, et see õhtu jääks neile ka meelde. Kuidas olukorda parandada? Parandab majanduslangus, selline nagu oli Soomes lama. Loodan, et lubatud majanduskrahhist tuleb Eestile hea ja vajalik õppetund

Majandus → Klienditeenindus
38 allalaadimist
thumbnail
8
doc

Soome keel A1 sõnad

Nädal ­ viikko Röster ­ leivänpaahdin Nöör ­ naru Saun ­ sauna Omakorter ­ omistusasunto Sein ­ seinä Padi ­ tyyny Sibul ­ sipuli Parem pool ­ oikella Sidrun ­ sitruuna Parkimiskoht ­ parkkipaikka Sool ­ suola Peegel ­ peili Suhkur ­ sukeri Piim ­ maito Suvi ­ kesä Pilt ­ kuvassa Söögikoht ­ ruokakaupassa Pilves ilm ­ pilvistä Söögilaud ­ ruokapöytä Pipar ­ pippuri Sügavkülm ­ pakastin Sügis ­ syksy Vaip ­ matto Talv ­ talvi Vann ­ kylpyamme Tass ­ kuppi Vannituba ­ kylpyhuone Tee ­ tee Vasak pool ­ vasemall puolla Teine korrus ­ toinen kerros Wc ­ vessa Telefon ­ puhelin Veekeetja ­ vedenkeitin

Keeled → Soome keel a1
64 allalaadimist
thumbnail
5
doc

Minu unistuste kool

Minu unistuste Alatskivi Keskkool Ma olen oma unistuste koolis juba päris mitmeid kordi käinud, kahjuks aga olen iga viimane kui kord dokumendid koju unustanud ja seetõttu polegi ma veel klassi nimekirjas. Esimene kord, kui ma seal käisin, oli südasuvi. Esmalt tundus mulle väga veider, et õpilased peavad käima suvel koolis, kuid päeva peale mõistsin, et see on pigem privileeg. Nimelt on neil selline huvitav süsteem, et nad peavad aasta jooksul käima koolis ei rohkem ega vähem kui 250 päeva. Igaüks valib vastavalt oma eelistustele ja huvidele, mis aastaaegadel ta koolis käia soovib. Enamus õpilasi oligi valinud suve, sest seal on siis meeltult vahvad vahetunnid, rääkimata põnevatest õppeainetest. Tol korral olid lahtiste uste päevad ja mina veetsin terve aja koos 10.klassiga Nende esimene tund oli kehaline kasvatus. See toimus minu suureks üllatuseks hiigelsuure koolimaja katusel, kuhu oli rajatud staadion, väike pa...

Kirjandus → Kirjandus
45 allalaadimist
thumbnail
5
docx

Konkurentsianalüüs

2)Lähedal asuvad parklad on ja hind seejuures kallis parklad on tasulised tasulised 4) Milline võrreldud toodetest on konkurentide poolt kõige haavatavam? Miks? 2 Meie arvates on kõige haavatavam kohvik Dedi, sest tal pole mingit erilist tunnust, millega teistest kohvikutest erineda. Oluline on kas see, et kohviku kõrval asub ka teine söögikoht, mis paljud kliendid odavuse tõttu enda juurde meelitab. Werneril seevastu on parem maine, ta on ajalooline koht ning sealsed toidud on väga maitsvad. La Dolce Vita eristub, sest ta on Itaalia restoran, kus pakutakse häid toite ja kohal on samuti tunnustatud maitse. 5) Tooge iga toote puhul välja üks tunnus, mida toote tootja või müüja esitleb kui eristuvat tunnust. Selgitage iga tunnuse korral, mille alusel Te eristuva tunnuse välja tõite.

Majandus → Turundus
130 allalaadimist
thumbnail
9
doc

Äriplaan

1.3 Äriplaani esitaja andmed 2. Toode/ Teenused lk4 3. Tootmine/ Seadmed lk5-6 3.1 Tootmine 3.2 Seadmed 4. Personal lk7 5. Finantsprognosid lk8-9 5.1 Finanseerimine 2 1.Äriidee tutvustus Äriidee tuli sellest, et ise väga armastan hea söök. Niisiis,otsustasin, et rajan oma söögikoht ja sellega söögi valmistada! Lisaks pakkume ööbimist, sauna kasutamist, ruumide rentimine võimalust, bowling, tenis. 1.2 Ärinimi, aadress OÜ Dg restoran ja kohvik Sooru 16 Valgamaa 56706496 1.3 Äriplaani esitaja nimi, aadress, telefon... Asutumisaeg : mai 2009 a. Asutaja: Darja Grigorjeva Äriidee: Asutada toitlustusettevõte kus põhiroaks on kana. Kaubamärk : OÜ DG restoran ja kohvik. Aadress : Valgamaa, Sooru 16

Toit → Kokandus
689 allalaadimist
thumbnail
3
odt

Tervislik toit

Mina kasutan enamuses oma toitudes ainult kanaliha või kanahakkliha. Kana on minu jaoks kerge ja maitsev toit. Eestis ei sööda väljaspool kodu väga sageli, kuid olenemata sellest peaks igaüks teadma, kuidas valida ka väljas süües tervislikke toite. Restoranides on juba taldrikud sageli väga suured, toiduportsjonid on tavaliselt palju suuremad kui kodus. Tihti sisaldavad need ka palju energiat, rasva ja soola. Kui töökohas või koolis on söögikoht, kus pakutakse ka sooja toitu, siis tuleks kindlasti eelistada seda. Kohv koos saiakeste või pirukatega maksab peaaegu sama palju kui väike praad või supp ja magustoit, kuid viimased täidavad hästi kõhtu ja on palju tervislikumad. Harva hamburgerit või pitsat süüa ei ole patt, kuid see tuleb tasakaalustada muu päevase toiduga ja kulutada rohkem energiat. Inimese seedimisele aitab kaasa vedeliku rohke tarbimine. Olen kuulnud, et inimene peab

Toit → Toit ja toitumine
26 allalaadimist
thumbnail
9
doc

Rändur restoran ja kohvik

1.3 Äriplaani esitaja andmed 2. Toode/ Teenused lk4 3. Tootmine/ Seadmed lk5-6 3.1 Tootmine 3.2 Seadmed 4. Personal lk7 5. Finantsprognosid lk8-9 5.1 Finanseerimine 2 1.Äriidee tutvustus Äriidee tuli sellest, et ise väga armastan hea söök. Niisiis,otsustasin, et rajan oma söögikoht ja sellega söögi valmistada! Lisaks pakkume ööbimist, sauna kasutamist, ruumide rentimine võimalust, bowling, tenis. 1.2 Ärinimi, aadress OÜ Rändur restoran ja kohvik Pelguranna 23 Tallinn 58281499 1.3 Äriplaani esitaja nimi, aadress, telefon... Asutumisaeg : detsember 2012 a. Asutaja: Nadezda Vassiljeva Äriidee: Asutada toitlustusettevõte kus põhiroaks on kana. Kaubamärk : OÜ Rändur restoran ja kohvik. Aadress : Tallinn, Pelguranna 23

Majandus → Äriplaan
103 allalaadimist
thumbnail
9
pdf

Rucola restorani külastamine

Eesti Ettevõtluskõrgkool Mainor Ettevõtluse Instituut Majandusarvestus ja finantsjuhtimine RUCOLA RESTORANI KÜLASTAMINE Klienditeeninduse iseseisev töö Õppejõud: Tiina Merkuljeva Tallinn 2013 Rucola restorani külastamine SISUKORD SISSEJUHATUS.........................................................................................................................lk 3 1. KÜSIMUSTIK.................................................................................................................lk 4 2. GRAAFIKUD..................................................................................................................lk 5 2.1. Füüsiline keskkond................................................................................................

Majandus → Klienditeenindus
26 allalaadimist
thumbnail
10
docx

Tallinna Teletorni kokkuvõte

Põhja-Eesti uhkeim vaade on elamus, mida peab kogema – 170 meetri kõrgusel on iidne Tallinn ja sillerdav Läänemerei justkui peopesal. Vaadet aitavad võimendada vaatlusekraanid, mille abil võid liikuda nii ajas kui ka ruumis – lisaks suurendusele näeb ekraanidelt, milline linn ühel või teisel ajahetkel välja nägi. Brasserie töötab õhtupoolikul a la carte restoranina. Mõlemad pakuvad enamat kui ükski teine söögikoht – vapustavat vaadet! Lisaks meisterlikule kokakunstile saab nädalavahetuste õhtutel nautida ka elavat muusikat Brasserie&Restoran Teletorn on Põhja-Euroopa kõrgeimal asuv restoran! 2012 juunis kutsus Tallinna Teletorn kõiki üles pakkuma nime Martin Pedaniku loodud Teletorni maskotile, kelleks on roheline suurte silmadega sõbralik tulnukas. Võidunimi valiti välja 1. septembril Teletorni kollektiivi poolt,maskoti nimeks sai Eti.

Kultuur-Kunst → teaduslikku uurimistöö...
12 allalaadimist
thumbnail
8
odt

Veetaimede kirjeldused

Pilliroog · mitmeaastane rohttaim · õied moodustavad pähiku · vili: tumepruun väike teris, mis meil enamasti ei valmi · varred puistised · kasvab sellistes kohtades, kus põhjavesi on maapinnale suhteliselt lähedane · näitab suurt toitainete sisaldust · kasvab seal, kus on eutrofeerumise(soostumise) oht · tugev risoom(paljunemine) · õisik: suur pööris · elupaik, varjamiskoht, söögikoht, biopuhastus · saaks ka biokütust · "hamba jäljed" Päideroog ehk harilik paelrohi · niidutaim, niisketel kasvukohtadel · värskelt on lehed sinakasrohelised ja kuivanult õlekarva · keeleke on 6 mm pikk · kasvab kogumikuna · heintaimena(loomasöödana) · võib pillirooga segamini ajada

Bioloogia → Bioloogia
8 allalaadimist
thumbnail
6
docx

Ala carte

külastaja teenindab end ise või kelner tõstab toitu ette. Seejuures hoiab teenindaja vaagnat vasakul käel, millele on pandud alla kokkuvolditud serveerimisrätt. Kelner pakub toitu vaagnalt külastaja vasakult poolt. Serveerimisriistad jäävad vaagnal külastaja poole. Selline teenindamisviis sobib: Bankett Etagenservice (toateenindus, toit kohaletoomisega) ,,A-part-Service" ,,Table-d'hôte-Service" personalirestoran (ettevõtte/asutuse söögikoht, oma personal võib saada allahindlust). 6. Serveerimine Inglise moodi ehk teenindamine abilaualt Saksa keeles kasutatakse ka väljendit Guéridon-Service. Sellise serveerimisviisi puhul tutvustatakse esmalt külastajstele vaagnaid. Siis asetatakse vaagnad kuumalusele, mis omakorda asetseb abilaual või spetsiaalsel kärul.Kuumad taldrikud on abilaua keskel kahe kuumaluse vahel. Sellise teenindamise puhul tõstetakse ette alati kahe käega

Majandus → Teenindus ja müük
33 allalaadimist
thumbnail
20
docx

Äriplaan - söögikoht

Nõrkusteks see, et OÜ Fast and Healty on uus turule siseneja. Võimalus on suunata nii noori kui vanu tervislikuma toitumise suunas. Ohtudeks on algusaastatel klientide skeptilisus - toitude maitsvuse ja valmimise suhtes. Pole ka veel teada, kas saavutatakse hea käive ja turuosa. Tegemist on kiirtoidu kohaga, mis pakub tervislikke toite, see oleks mõeldud nii tudengitele, peredele, õpilastele jne, kes tahavad kiirelt tervislikku maitsvat toitu. Konkurente on vähe, sest puudub täielikult söögikoht, kus oleks ainult tervislikud toidud. 3. PROJEKTI KIRJELDUS Projekti kirjelduses on kajastatud äriidee, toote/ teenuse kirjeldus, tootmise/ teenindamise kirjeldus, turg, konkurents, müük ja turustamine. 3.1. Äriidee Ärivaldkonnaks saaks toidustlus. Toode/teenus oleks tervislikke toite pakkub kiirtoidukoht. Sihtgrupp oleks inimesed, kel on kiire ning tahavad midagi süüa ja ka inimesed, kes on pühendunud tervislikule toitumisele.

Majandus → Majandus alused
39 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Terviseedendus, lapse õigused eksami kordamisküsimused/vastused

toidu erinevusi: RP poolt: Rinnapiimas on 3.a. lapsele on 500-600ml (kuni 3klaasi); Mahla 23); Lapsel on õigus võimalikult heale tervisele, olemas kõik imikule vajalikud ained, ta on vajab imik kuni 100ml ja väikelaps 200ml päevas; ravivahenditele ja tervise taastamisele (art 24). odav, kättesaadav, ei saa valesti valmistada, Lapsel on oma söögikoht, toidunõud; Pakkuge 38. Kirjeldage lapse õigust puhtale Rinnapiim on kergesti seeeditav, Rinnapiimas lapsele mitmekesist toitu; Kui laps sööb elukeskkonnale. See tähendab, et lastel on ka suhteliselt vähe mineraalsooli ja valke - ei koguseliselt vähe, lisage sellele teelusikatäis võid, kohustus ise oma ümbritsevat loodust puhtana

Meditsiin → Tervise edendus
8 allalaadimist
thumbnail
5
docx

Türi linn

Viljandi raudtee. Vallas on neli raudteejaama ­ Türil, Taikses, Käreveres ja Ollepal. Türi valda läbib rahvusvahelise tähistusega Euro-Velo jalgrattatee nr 2 (Pärnu ­ Tallinna sadam), Greenway turismitee. Türi on vallasisene linn Türi vallas Järva maakonnas. Asub Pärnu jõe ääres. Türit läbib Tallinna­Viljandi raudteeliin ja Rakvere­Pärnu maantee. Türi on kahe muuseumi , raudtee ja tiigiga kevadpealinn ,kus asub söögikoht külla Jürile ja toimuvad lillelaadad . Lisaks sellele asub Türil ka Tartu Ülikooli Türi Kolledz. Lugu, kuidas Türi endale nime sai, pajatab nii: sajandeid tagasi otsinud kord kaks meest kirikut, mille ümbrus kaua kestnud sõdade ja katku tõttu ammu inimtühi olnud. Lõpuks leitud kirikumüürid metsade keskelt üles. Nüüd sattunud mehed vaidlema, mis kirikule nimeks panna, kuni keset sõnavahetust hall lind üle nende pea lendas, samas ka kisendas: «Türiii, türiii

Geograafia → Geograafia
4 allalaadimist
thumbnail
22
docx

Horvaatia

Cevapicici - grillitud lihapallid. 7 Plescavic – loomalihakotletid. Raznjici – lihavarras. Croaterra – tüüpiline naturaalsetest ainetest valmistatud kook, mis pakitakse kaunilt spetsiaalsesse karbikesse ja sobib ideaalselt kingituseks kaasa viia. Horvaatia restorane eristatakse järgmiste nimedega:  Bife - Baarilaadne söögikoht, kus pakutakse kerget einet . Hinnad on soodsad.  Gosticna - Itaalia trattoria või kreeka taverni tüüpi kodutoitu pakkuv kohvik-restoran  Kavana - Kohvik, kus pakutakse imemaitsvaid austria ja türgi küpsetisi ning head kohvi.  Riblji – Restoran, kus pakutakse kalaroogi ja mereande. Soovi korral saab ka liharoogasid.  Mecini – Restoran, kus pakutakse pirukaid, jogurtit ja karastusjooke. Mõned Horvaatia liharoad:

Geograafia → Geograafia
14 allalaadimist
thumbnail
44
docx

Ida-Virumaa

harrastada mitmeid spordialasid ja sobib idaalselt puhkuseks! Valaste kohvik Valaste kohvik asub Valaste puhkekülas, mis asub otse pankranniku kaldal, Eesti kõrgeima joa, Valaste joa juures. 26- kohaline kohvik pakub ööpäevaringselt kiirtoitu, kuumi jooke, karastusjooke, napsi ja maiustusi. Suvel on avatud jäätisekiosk. Suvel saad imelist vaadet nautida 30 kohalisel väliterrassil. Tavern Aśot Tavern Aśot on Kohtla-Järvel Järve linnaosas olev söögikoht. Meie juures saad proovida Armeenia traditsioonilist sööki. Põhiliselt leiad menüüst erinevaid shaslõkke ja suppe. Restoran Salvadore Restoran Salvadore asub Narva kesklinnas. Salvadore omab väikestele seltskondadele mõeldud lobby-baari, kus saab meeldivas ümbruses juua tassi kohvi või võtta suupistet, ning klassikalise euroopa köögiga restorani. See on ideaalne koht läbirääkimisteks, hilisteks hommikusöökideks pannkookide ja saiakestega, lantšiks mitmesuguste võileibadega.

Geograafia → maailma loodusgeograafia ja...
7 allalaadimist
thumbnail
7
odt

Tervislik toitumine

kodu ning tihti valitakse söögikohaks just kiirtoidurestoran, mis on ka oluliseks põhjuseks, et ligi kaks kolmandikku ameeriklastest on ülekaalulised või rasvunud. Sellega tõuseb aga südame-veresoonkonnahaiguste, diabeedi, pahaloomuliste kasvajate ja paljude teiste haiguste risk. Restoranides on juba taldrikud sageli väga suured, toiduportsjonid on tavaliselt palju suuremad kui kodus. Tihti sisaldavad need ka palju energiat, rasva ja soola. Kui töökohas on söögikoht, kus pakutakse ka sooja toitu, siis tuleks kindlasti eelistada seda. Kohv koos saiakeste või pirukatega maksab peaaegu sama palju kui väike praad või supp ja magustoit, kuid viimased täidavad hästi kõhtu ja on palju tervislikumad. Harva hamburgerit või pitsat süüa ei ole patt, kuid see tuleb tasakaalustada muu päevase toiduga ja kulutada rohkem energiat. Meie suurematel kiirtoidukettidel on kodulehekülgedelt võimalik teada saada, kui palju on erinevate einete energia-, rasva-,

Bioloogia → Bioloogia
36 allalaadimist
thumbnail
92
docx

Äriplaan kohvikule

....................................................................................................46 3 Lühikokkuvõte Käesoleva äriplaani idee on rajada Kuressaare kesklinna mahe- ja toortoidukohvik nimega Mahedik. Ettevõtte missiooniks on propageerida tervislikku toitumist ning muuta inimesed teadlikumaks oma igapäevastes toiduvalikutes. Visioon on saada aastaks 2019 Kuressaare hinnatuim söögikoht nii kohalike kui ka turistide seas. Eesmärk on olla üks tuntumaid ja tunnustatumaid toitlustuskohti Saaremaal. Üllatada kliente pidevalt uute ja maitsvate roogadega ning saada vähemalt 150 püsiklienti. Kohvik Mahedik pakub kiirelt ning tervislikult kättesaadavat toitu. Tootevalikust leiab toite mahe- ja toortoidu austajatele. Lisaks leiab menüüst tooteid allergikutele, inimestele, kes ei talu kas gluteeni või laktoosi. Samuti on kohviku sihtturuks toitumisteadlikud inimesed, kes

Majandus → Äriplaan
784 allalaadimist
thumbnail
20
doc

Ökomärgistus Eestis

tegevusega vähem koormata Hiiumaa puhast loodust. Rohelise Märgiga teenindusfirma kohustub täitma endale võetud säästliku majandamise kohustusi ja kutsub Hiiumaa külalisi toimima samuti. Teenindajat valides eelista firmat, millel on Roheline Märk. Nii saad ka Sina, Hiiumaa külaline, kaitsta Hiiumaa loodust! Rohelise Märgi logo autor on Ott Lambing. Rohelise Märgi majutus- või söögikoht kohustub: 1. Kompostima või loomasöödaks viima toidujäätmed; sorteerima taaskasutatava materjali (vanapaberi) või ohtlikud jäätmed (vanad patareid) eraldi muust prahist. 2. Tootma vähem prügi, sest hoidub asjatust plastik- ja väikepakendist. 3. Hoidma kokku vett ja kutsuma ka külastajat kasutama vett säästlikult. 4. Hoidma kokku elektrit ja kutsuma ka külastajat kasutama elektrit säästlikult. 5

Loodus → Loodus
14 allalaadimist
thumbnail
15
doc

Ökomärgid

Hiiumaa Roheline Märk tähistab majutus- või söögikohta, mis majandab säästes looduskeskkonda. See tähendab: kasutab kõiki võimalusi, et oma tegevusega vähem koormata Hiiumaa puhast loodust. Rohelise Märgiga teenindusfirma kohustub täitma endale võetud säästliku majandamise kohustusi ja kutsub Hiiumaa külalisi toimima samuti. Teenindajat valides eelista firmat, millel on Roheline Märk. Nii saad ka Sina, Hiiumaa külaline, kaitsta Hiiumaa loodust! Rohelise Märgi majutus- või söögikoht kohustub: Kompostima või loomasöödaks viima toidujäätmed; sorteerima taaskasutatava materjali (vanapaberi) või ohtlikud jäätmed (vanad patareid) eraldi muust prahist. 2. Tootma vähem prügi, sest hoidub asjatust plastik- ja väikepakendist. 3. Hoidma kokku vett ja kutsuma ka külastajat kasutama vett säästlikult. 4. Hoidma kokku elektrit ja kutsuma ka külastajat kasutama elektrit säästlikult. 5

Ühiskond → Ühiskonnaõpetus
59 allalaadimist
thumbnail
25
doc

Haiguspuhangud referaat toiduhügieeni õpetusest

Esinemise kohad: · kool ­ 4 · koolieelne lasteasutus ­ 3 · haigla ­ 2 · kaitsevägi ­ 1. Toidutekkeliste haiguspuhangute iseloomustus Kokku esines 2 haiguspuhangut. Haigestunute arv ­ 12, mis moodustab 2% puhangutes haigestunud isikute arvust. Hospitaliseerimist vajas 6 isikut. Etioloogiline struktuur: · salmonelloos ­ 2 haiguspuhangut, haigestus 12 isikut, hospitaliseerimist vajas 6 isikut. Esinemise kohad: · söögikoht ­ 1 · kodune kolle ­ 1. 2009.aastal registreeritud haiguspuhangud. (27.09.10) 6 3 TERVISE KAITSE INSPEKTSIOONI TÖÖ Tervisekaitseinspektsioon on viimase kahe aasta jooksul ära teinud suure töö käitlemis- ettevõtete töötajatele riigi esitatavate nõuete selgitamisel ja ettevõtete nõuetele vastavuse hindamisel.

Toit → Toiduhügieen
68 allalaadimist
thumbnail
15
pdf

Ettevõtlus

Siinkohal aga tekivad järgmised küsimused, et millist infot meil äriplaani koostamiseks üldse vaja on ning kustkohast me seda leida võime. Et käesolev kirjatükk oleks pisut ülevaatlikum, illustreerin selle ka käivitatava toitlustusasutuse näitega. Esmalt võiks alustada äriideena pakutava toote/toodete defineerimisest (tooteks nimetatakse nii füüsilist kaupa kui ka osutatavat teenust). See tähendab teie poolt pakutava toote/toodete täpne kirjeldus. Ideeks oleks nn pubi tüüpi söögikoht, kus hakatakse pakkuma soojasid roogasid, salateid ning suupisteid. Joogikaardil oleks nii karastusjoogid kui ka alkohoolsed joogid. Peale selle peate määratlema sihtregioonid, st peate välja selgitama, kus te saate või on otstarbekas oma toodet pakkuda (näit. kogu Eesti või Tallinna linn või siis Tallinna mõni linnaosa või kvartal). Kui te olete leidnud vastuse eelnevale küsimusele, siis saate asuda järgmiste punktide juurde - kliendid ja konkurendid.

Majandus → Ettevõttlus
55 allalaadimist
thumbnail
18
doc

Kreeta

Tallinna Tehnikaülikooli Kuressaare Kolledz Referaat Kreeta Maila Rumessen 2013 Sisukord Sissejuhatus.........................................................................................................................................1 1. Minoise kultuur...............................................................................................................................4 1.1. Tähtsamad sümbolid...........................................................................................................4 1.2. Legendid..............................................................................................................................5 1.3. Minoilise kultuuri õitseaeg 2000 ­ 1500 a. eKr..................................................................5 1.4. Vasiliki...................................................

Ajalugu → Kreeka kultuur
2 allalaadimist
thumbnail
31
docx

Nimetu

Ning kool (jõusaali, võimla, jooksu- ja suusaradade kasutamis võimalus) asub hostelist 2km kaugusel. 300m kaugusel asub 2,5km pikkune eraldatud jalgratta- ja kõnnitee, mida on võimalik kasutada sportimiseks. Olemas on ka automaattankla, mis asub 1,5km kaugusel. Lähim elektriautode toitejaam asub Karksi-Nuias 12km kaugusel. Koos autokaravanide parkimisplatsi valmimisega tulevikus hakkab kaasnema võimalus elektriautosid kohapeal laadida. Lähim aastaringselt avatud söögikoht ,,Mulgi Kõrts" asub 1,5km kaugusel ning nendega teeme ka koostööd. Meie klientidel on lisatasu eest võimalik ,,Mulgi Kõrtsist" endale hommiku-,lõuna- või õhtusööki hostelisse tellida. Samuti on see koht ka minu ettevõtte kõige lähim konkurent, teisel korrusel asuva majutuse tõttu. 3 Hostel Mulk 1

Varia → Kategoriseerimata
122 allalaadimist
thumbnail
134
docx

Saksa keele materjal algajatele

Aufrufen – Helistama Laufen – Jooksma Stellen – Panema Giessen – Valama Bringen – Tooma Zurückbringen – Tagastama Fernseher – Telekat vaatama Überall – Igal pool Dringend – Esmatähtis Zufällig – Kogemata Nämlich – Nimelt Wahr – Tõsi Seltsam – Kahtlane Riesig – Hiiglaslik Genau - Täpselt Bestimmt - Kindlasti Zurück – Tagasi Voll - Täis Unmöglich - Võimatu Ob – Eesliide kas Die Wand – Sein Der Wald – Mets Der Baum – Puu Die Gaststätte - söögikoht essen/füssen - sööma , looma kohta sööma Die Suppe – supp das Essen - toit Die Kartoffel – kartul das Getränk - jook Der Braten – praad trinken - jooma Das Gemüse - köögivili saufen – alkoholi jooma , looma kohta Das Obst – puuvili die Mineralwasser - mineraalvesi Der Käse - juust der Saft – mahl Die Milch – piim der Appfel - õun

Keeled → Saksa keel
37 allalaadimist
thumbnail
32
doc

Äriplaan - toitlustus ettevõte

Kool HIINA KIIRTOITLUSTUS SÖÖGIKOHT Äriplaan Juhendaja: Linn SISUKORD 1. ETTEVÕTTE LÜHIÜLEVAADE ........................................................................3 2. ETTEVÕTJA ÜLEVAADE...................................................................................3 3. JUHTKOND JA PERSONAL............................................................................... 4 4.VÄLISKESKKOND...............................................................................................6 4.1. Väliskeskkonna mõjud ärile............................................................................6 4.2.Eesti majanduse hetkeseisund.......................................................................... 6 5.TEGEVUSE EESMÄRGID JA POLIITIKA..........................................................7 5.1.Tegevuse eesmärk ja ülesanded..................................

Majandus → Äritegevuse alused
793 allalaadimist
thumbnail
29
doc

Pediaatria

Isutus võib olla mitmete toitumisvigade tulemus; söögiisu vähendavad magusad joogid, maiustamine kommide ja küpsistega, liigne piima joomine. Isutus võib avalduda ka soovist võita lähikondsete tähelepanu. Kinni pidada kindlatest söögikordadest toidukordade vahepeal ei tohi anda lapsele maiustusi ega mahla. Vahepalaks sobivad puu- või köögiviljalõigud, leivakäär. 1-3 a. päevane piimakogus on kuni 3 klaasi lapsel on oma söögikoht, omad toidunõud pakkuda lapsele mitmekesist toitumisega kui sööb koguseliselt vähe, lisada toidule teelusikatäis võid, toiduõli, hapu või rääska koort ei tohi sundida taldrikut puhtaks sööma, toidukord ei kesta üle 30 minuti janu kustutamiseks on puhas vesi värskes õhus viibimine suurendab söögiisu Imikukoolikute tekkimise täpseid põhjusi ei ole veel teada. Koolikud algavad sagedamini õhtupoolikul

Meditsiin → Pediaatria
70 allalaadimist
thumbnail
60
docx

ÕPIMAPP

- Võtab toitu lusikast - Neelab vedelat ja püreeritud toitu - Näitab üles huvi toidu ja söömise vastu ning annab märku, kui enam ei soovi süüa Mis võib tekitada hirmu või tõrget toidu ees? - Uus/võõras maitse - Uue toiduga alustamine lapse haiguse ajal - Terav lusikaserv - Kuum toit Mis tagab edu toitumisharjumuste kujundamisel? - Suhtumine toitu ja söömisse saab alguse imikueas - Eeskuju õpetab! - Kindel söögikoht ja kindlad söögiajad - Toitmine rahulikus õhkkonnas ja kiirustamata - Kõrvaliste tegevuste vältimine (mängimine, TV vaatamine jm) - Sööma ei sunnita! (http://www.ponn.ee/kasulik-teada) 8.2 Lisatoiduga alustamine Lisatoidu andmist alustada mitte ennem kui laps on saanud 17. elunädala vanuseks, kuid mitte viivitada üle 26. elunädala. - Anda esmakordselt siis, kui laps on terve.

Toit → Toidukaubaõpetus
27 allalaadimist
thumbnail
25
docx

Edise linnus

Ka peahoone on meie päevini säilinud, kuid seisab senini kinnilöödud akendega ning kasutuseta. Vähesed säilinud kõrvalhooned on ümber ehitatud ning nende vahele mõisaparki on püstitatud ka hulga uusehitisi. Kunagine suurejooneline park ise on mitmesuguste aedadega ja taradega tükeldatud mitmeteks tööstusterritooriumiteks. Mõisa ümber ehitatud ait-kuivatis asub tuntud söögikoht Valge Hobu Trahter. Täiendav teave: http://www.valgehobu.ee/, [email protected], tel. 337 0522, 511 3170 Ajaloolise jaotuse järgi Virumaale Jõhvi kihelkonda kuulunud mõis jääb kaasajal Ida-Virumaale Jõhvi valla territooriumile.

Ajalugu → Ajalugu
4 allalaadimist
thumbnail
56
docx

Liikumispuuetega inimeste võimalused avalikes randades Stroomi ranna näitel

2007-2008 (2) liivarannale ei pääse (3) ei vasta kaldtee nõuetele (2) jah, 20 % -lised kalded, ehitusnorm lubab maksimaalselt kuni 10% kui teistmoodi ehitada ei saa (2) (vaatavad fotosid) muidu peab olema 5-6 % siin peavad servad olema, ta peaks olema tähistatud või mingite ribadega (1) ja ja (1) käepuu, ta on nii järsk, see on väga kehva lahendus. Kui näiteks siit suure hooga alla tuled siis esirattad on kohe ribide vahel kinni ja lendad ninali. See tuleb täielikult rekonstrueerida. Söögikoht õues. Me isegi ei pannud siia inva vetsu märki siia, sest ta ei vastanud millelegi eriti. 53 LISA 3 Väljavõte süvaintervjuu transkriptsioonist Teostatud Eesti Liikumispuuetega Inimeste Kojas, 23.01.2014 Tere. Tere. Minu magistritöö eesmärgiks on uurida ratastooli inimeste võimalusi vaba aja veetmisel

Sotsioloogia → Sotsiaalteadused
18 allalaadimist
thumbnail
71
docx

Merekultuur ja etikett

valmistas ta isiklik teener. Et mitte tekitada ohvitseride keskel vähemalt toidu suhtes ebavõrdsust, seati peagi sisse ühine toidulaud. Inglise laevastikus toimus see 18. sajandil Briti Admiraliteedi korraldusel. Merekarudest admiralid taipasid oma kogemustele tuginedes, et ühiskajutist saab kord alguse laevastikus valitsev solidaarsuse ja meeskonnatöö hea vaim. Seega loodeti, et ühiskajutist saab olema midagi enamat kui tavaline söögikoht. 17 – 18. sajandi sõjalaevadel asus ahtris mahukas ruum, kuhu avanesid ohvitseride kajutite uksed. Seda ruumi kasutati peamiselt üleriiete hoidmiseks – siit ka ingliskeelne nimetus Wardrobe – riidekapp ehk garderoob. Lisaks rõivastele leidsid seal vahetevahel asukoha ka vaenupoole laevadelt lahingus võetud priisitrofeed nagu lipud, vöörikujud, külmrelvad jms väärtuslik kraam. “Kehvadel aegadel” kui sõjasaaki nappis, oli see ruum ohvitseridele

Merendus → Merendus
35 allalaadimist
thumbnail
48
doc

Sõnamõrvar

Seal õpetati meile pöördeid ja kõndimist. Meid katsetati, kas me saaksime modellitööga hakkama. Ma ei saanud ja see polnud ka selle eksami jaoks tähtis. Kõige lõpuks läksin saali. Seal taheti veel näha, kuidas me oma moemõtteid paberile paneme ja peeti loeng. Peale loengut pidime vastama küsimustele. Need olid üldiselt üle kogu eksami, aga kõige rohkem ikka loengu kohta. Meile anti tund aega puhata ja majas ringi vaadata. Ja meile juhatati kätte ka söögikoht, kus saime lõunatada. Ma olin saalis nagu kellavärk. Ma lootsin väga, et saan tööle. Oma arust läks mul päris hästi. Mul käisid judinad üle, kui nägin pr Evelissat ja züriid saali astumas. "Ma olen õnnelik! Te kõik läbisite eksami kenasti. Kunagi pole olnud eksamil nii asjatundlikke inimesi. Meie zürii hindas kõike väga põhjalikult. Maksimumpunktid, mis võis saada olid 40 punkti koos kõndimisega. Ma ütlen nüüd punktisummad. Alustan viie

Kirjandus → Kirjandus
22 allalaadimist
thumbnail
404
pdf

SIDUSA KÕNE ARENDAMINE SKAP LAPSEL: TEGEVUSUURING ÜHE LAPSE NÄITEL

mõtete kohta; juhendaja alustab lauset. Kui jutu algus on räägitud, siis jõuab kätte jutu keskpaik. Vaatame, mis edasi juhtus. Mida mees tegi peale seda, kui ta linnumaja juurde jõudis? Mis sa arvad, miks ta just linnumajja toitu Mees riputas pani? linnumajja teri. Mida tegi mees pärast lindudele toidu Sest see oli lindude panemist? söögikoht. Mis sa arvad, miks linnud linnumajja Läks tuppa. läksid. Sest Martin pani Kes nägi seda pealt? sinna teri. Mis soov kassil oli? Kass. Mida kass peale lindude märkamist tegi? Süüa linde. Milleks ta linnumaja juurde tuli? Läks linnumaja juurde.

Pedagoogika → Pedagoogika
24 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun