Eesti Ettevõtluskõrgkool Mainor
Ettevõtluse Instituut
Majandusarvestus ja finantsjuhtimine
RUCOLA RESTORANI KÜLASTAMINE
Klienditeeninduse iseseisev töö
Õppejõud: Tiina Merkuljeva
Katriin Mats TEADLIKU KÜLASTAJANA PÄRNU JAHTKLUBIS Lühiuurimus Juhendaja: Tiina Tamm Pärnu 2010 2 SISUKORD SISUKORD....................................................................................................................... 3 SISSEJUHATUS...............................................................................................................4 1. TOITLUSTUSETTEVÕTTE PÄRNU JAHTKLUBI RESTORANI KÜLASTUS.....6 2. PÄRNU JAHTKLUBI RESTORANI TEENINDUSE PUUDUJÄÄGID JA ETTEPANEKUD PARENDAMISEKS............................................................................9 3. AUTORITE ENESEANALÜÜS.................................................................................11 KOKKUVÕTE................................................................................................................15 SISSEJUHATUS Teeninduskultuur on saanud osaks meie igapäevasest elust
2. VAPIANO 2.1. Vapiano iseloomustus ning külastused Kõige pealt vaatasin Vapiano Interneti kodulehekülge, kus oli põhjalikult kirjeldatud ettevõtte ajalugu, põhimõtteid ja oli lisaks välja toodud muid huvitavaid fakte. Kodulehe disain oli väga ilus ning asjalik, kogu vajalik informatsioon oli olemas, sealhulgas menüü, asukoht, hinnakiri jm. Olen olnud Vapiano klient juba aastaid ning igalt poolt ainult positiivseid hinnanguid kuulnud, mistõttu olen ka ise antud restorani teistele soovitanud. Esmane külastuskäik Vapianosse oli äärmiselt meeldiv. Kuna Vapiano on uudse süsteemiga restoran, käivad seal asjad teistmoodi. Restorani sisenedes, tervitab koheselt meeldiva naeratusega klienditeenindaja, kes ulatab kaardi, mille abil hiljem maksta saab. Edasi saab valida mitme erineva leti vahel (pitsa osa, salati/supi osa ning mitu pasta osa). Mina läksin koos kaaslasega pasta leti äärde ning kohe leti taga tervitas meid
teenindaja, kes võttis meilt tellimuse. Teenindaja alustas meiega suhtlust küsides, kas oleme valmis tellima. Küsimuse peale, millised on päevapraed, luges ta meile need viisakalt ja naeratades ette. Kui praed olid tellitud, küsis teenindaja meilt, mida me juua sooviksime. Peale tellimuse esitamist teenindaja tänas, mida ei tehta just igas toitlustuskohas. Laual leidus rohkesti reklaamvoldikuid, mis reklaamisid erinevaid tooteid, sealhulgas ka alkoholi. Kuna restoran ei ole mõeldud ainult täiskasvanutele, ei ole adekvaatne propageerida alkohoolseid jooke. Väga suure osa laua pinnast võtsidki voldikud ning vähese ruumi tõttu võib kliendil tekkida ebamugavustunne. Lisaks voldikutele olid laual ka menüüd, igale istekohale üks. Kui teenindaja tellitud toitudega umbes kümne minuti pärast saabus, oli temalgi raske taldrikuid lauale mahutada ning ta korjas menüüd ja reklaamvoldikud kokku, vabastades laua einestamiseks
Sisukord Sissejuhatus Uurimustöö sisuks on teenindusettevõtete ja teeninduse jälgimine, hindamine ja analüüsimine. Külastasin viite kaubandusettevõtet ja ka viite sotsiaalteeninduse ettevõtet: Külastuse kuupäev Kellaaeg Kirjeldus 1 3.10.08 17.50 Hesburger Viisakas teenindus 2 3.10.08 22.30 Jõujaam Viisakas, hea ja kiire teenindus 3 14.10.08 19.15 Türi Grossi kauplus uimane teenindaja 4 17.10.08 14.30 Paide Maxima viisakas ja hea teenindus 5 16.10.08 16.15 Kadri Tare ebaviisakas, uimane, külm teenindus 6 1.10.08 13.55 Türi Apteek viisakas ja hea teenindus 7 4.10.08 14.20 Tallina rong Viisakas teenindus 8 3.10.08 13.35 Perearst Ükskõikne teenindus 9 4.10.08 15.15 Anttila kauplus
Lõhnas väga hästi. Pasta peale oli pandud 2 peterselli väikest oksa. · Kas roog maitses hästi? Roog maitses väga hästi, oli kõiki maitseid tunda, peekonit, kana, ananassi, sinihallitusjuustu. Kõik oli hea. · Kas roog oli piisavalt kuum (külm)? Roog oli täpselt sellise kuumusega, et kui suhu paned, ei kõrveta keelt. Parajalt kuum. · Kas serveerimisnõud olid puhtad, terved? Serveerimisnõud olid puhtad nind terved. Nõudel olid ilusad kaunistused, mis sobisid restorani stiiliga. LAHKUMINE · Kuidas sind ettevõttest ära saadeti? Kas sooviti head päeva, kas kutsuti tagasi, kas küsiti kuidas road maitsesid? Kui ma olin oma pasta ära söönud, tuli teenindaja ja küsis, kuidas maitses ja kas ma soovin veel midagi, ma vastasin, et pasta oli väga maitsev ja ma ei soovi rohkem midagi. Seejärel küsis ta, kas ma toon arve, ma ütlesin, et jah. Sellele järgnes küsimus, kas ma maksan kaardiga või sularahas, ma vastasin, et sularahas.
TARTU ÜLIKOOL Pärnu kolledz Ettevõtlusosakond SUGARCLUB Uurimustöö Juhendaja: dotsent Tiina Merkuljeva Pärnu 2012 SISUKORD SISSEJUHATUS Pragusel ajal on peaaegu et traditsiooniks saanud iga nädalavahetuseline pidutsemine. Olgu selleks kodused peod, väljas sõpruskonnaga kokteiliklaasi taga aja veetmine või täiesti tavaline reedene filmiõhtu pärast südaööd leiavad paljud noored end ikka ööklubidest. Otsustasime grupiga anda teeninduskvaliteedi hinnangu Pärnu ühele külastatavamale klubile ööklubi Sugar. Uurimustöö on jaotatud kaheks osaks. Esimene osa ettevõtte tausta kirjeldus ja teeninuskvaliteedi hindamisega seotud teoreetiline taust. Töö teine osa koosneb andmestikust, kuhu on kogutud kirjeldus, kuidas koostasime SERVQUAL ankeedi, millised olid uuringu tulemused ning järeldused. 1. ETTEVÕTTE TAUST 1.1.Teeninduskvaliteedi hindamisega seot
TARTU ÜLIKOOL Pärnu Kolledz Turismi ja hotelliettevõtlus TEADLIKU KÜLASTAJANA TEENINDUSETTEVÕTTES Uurimustöö Pärnu 2010 2 SISUKORD SISUKORD....................................................................................................................... 3 TABEL.............................................................................................................................. 4 1. SUPELSAKSAD- ESIMENE KÜLASTUS................................................................. 6 2. C. F. HAHN PUB- ESIMENE KÜLASTUS................................................................ 7 3. SUPELSAKSAD- TELEFONIVESTLUS....................................................................7 4. C. F. HAHN PUB- TELEFONIVESTLUS...................................................................8 5. SUPELSAKSAD- TEINE KÜLASTUS................................................
Ettepanekud: 1) Ettevõttes, kus tahetakse hoida head mainet ning, kes tahab olla hea klienditeenindaja, ei tohiks näidata välja kärsitust ning tüdimust oma tööst. 2) Müüja peaks ise aru saama, et kui klient tuleb küsima hinna kohta, siis seal puudub hind, mitte üle küsima nii kärsitult. 10 7 PAIDE ALEMPOS Läksime perega paide restorani Alemposesse sööma, ema sünnipäeva puhul. Kui restorani jõudsime, ning end sisse seadsime istuma, siis tuli teenindaja koheselt meie juurde, teretas ning andis meile menüükaardid. Peale seda läks ta seisis oma leti taha, ning lasi meil rahulikult otsustada, mida valida. Kui ta nägi, et meil on valitud, tuli ta oma märkmikuga meie juurde, küsis mida keegi soovib ning pani kirja. Peale seda ta ütles meile, et läheb
Kõik kommentaarid