Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Erinevate äädikate kasutamine kulinaarias (0)

1 Hindamata
Punktid

Lõik failist


Tartu kutsehariduskeskus
Majandus- ja toitlustus osakond
Erinevate äädikate kasutamine kulinaarias
Referaat
Tartu 2014

Sisukord








1.Sissejuhatus


Äädikas on söögitegemisel ning toimingutel asendamatu koostisosa , mis tõstab märkimisväärselt
toidu kvaliteeti ning toob esile suurepärast lõhna, maitset ning välimust. Äädikate valmistamine, kasutusalad ning tüübid on väga laialdased. Alustades kehvemate tüüpide kasutamisega koristamisel
Vasakule Paremale
Erinevate äädikate kasutamine kulinaarias #1 Erinevate äädikate kasutamine kulinaarias #2 Erinevate äädikate kasutamine kulinaarias #3 Erinevate äädikate kasutamine kulinaarias #4 Erinevate äädikate kasutamine kulinaarias #5 Erinevate äädikate kasutamine kulinaarias #6 Erinevate äädikate kasutamine kulinaarias #7 Erinevate äädikate kasutamine kulinaarias #8 Erinevate äädikate kasutamine kulinaarias #9 Erinevate äädikate kasutamine kulinaarias #10 Erinevate äädikate kasutamine kulinaarias #11 Erinevate äädikate kasutamine kulinaarias #12 Erinevate äädikate kasutamine kulinaarias #13 Erinevate äädikate kasutamine kulinaarias #14 Erinevate äädikate kasutamine kulinaarias #15 Erinevate äädikate kasutamine kulinaarias #16 Erinevate äädikate kasutamine kulinaarias #17 Erinevate äädikate kasutamine kulinaarias #18
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 18 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2016-04-25 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 6 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor Taavi2510 Õppematerjali autor

Kasutatud allikad

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
16
odt

Kokanduse põhimõisted

Chifferi Rigati - Spagettide kõrval üks tuntumaid pastatooteid – sarvekesekujuline pasta. Chutney - Eestis kasutatakse ka kirjapilti tšatni. Indiapärane teravmagus kaste, mida valmistatakse erinevatest puuviljadest. Kasutatakse marinaadides, kastmete maitsestamisel, aga ka lisandina liharoogadele või juustule. Ciabatta - Itaaliast Liguuriast pärit pärmitainast valmistatud kandiline nisuleib, mida tuntakse kogu maailmas. Tänu neutraalsele maitsele sobib hästi erinevate itaaliapäraste võileibade komponendiks, sageli kasutatakse ka bruschetta toorainena. Mõnes Itaalia piirkonnas maitsestatakse tainas enne küpsetamist ürtide või oliiviõliga. Conchiglie - Merekarbikujuline pastatoode. Cordon Bleu - Otseses tõlkes “sinine lint”. Maailma mainekaim gastronoomiaõppeasutus, mille asutas Auguste Escoffier. Algselt kuulus sinise lindi otsas rippuv rist elitaarse prantsuse rüütelkonna

Kokandus
thumbnail
14
doc

Jaapani toidud

¾ dl tofu't 1 sl viilutatud porrulauku ½ sl merekapsapulbrit ½ tl seesamiõli ½ tl seesamisegu Muna keetmiseks ­ 2 l vett 1 sl äädikat 1 tl soola 3 külma toorest muna Serveerimiseks ­ 3 sügavat, umbes 2 ½ dl kaussi või suurt tassi. · Keeda puljong valmis. · Aja äädika ja soolaga maitsestatud munakeeduvesi keema. · Löö üks muna korraga tassi ja vala ettevaatlikult tasasel tulle keevasse äädikavette. · Lase umbes 2 ½ minutit keeda. · Tõsta igasse kaussi üks muna. · Lõika tofu 2x2 cm kuubikuteks ning jaota need koos porrulaugu ja merekapsaga kaussidesse. · Vala kaussidesse ka puljong, lisa seesamiõli ja seesamiseemned. 12

Rahvuslik toidukultuur
thumbnail
38
docx

Valge veini ja toidu kokkusobivus

villimine................................................................................................6 2.7. Korgid............................................................................................................. .........6 2.8. Lisandite kasutamine..............................................................................................6 2.9. Loodussõbraliku tehnoloogiaga veinid..................................................................6 3. Enimlevinud valged viinamarjasordid.............................................................7-12 4. Valge veini ja toidu kokkusobivus.............................................

Kokandus
thumbnail
26
docx

Toiduainete õpetuse konspekt

4. Demerara suhkur- Demerara suhkur on kvaliteetne rootoorsuhkur, mis sisaldab vähesel määral suhkruroo lõhna-, värvi- ja mineraalaineid. Sobib hästi jogurtite, putrude või helveste maitsestamiseks, samuti kohvi ja tee sisse. 5. Hele Muscovado suhkur- Helepruun, pehme ja peeneteraline toorsuhkur on pärit Mauritiuselt ning valmistatud suhkruroost. Kuldne sõrendatud peeneteraline roosuhkur, mille maitse meenutab karamelli. Sobib suurepäraselt erinevate roogade maitsestamiseks, näiteks kala- ja juurviljatoitudes. Lisab meeldivat maitset küpsetistele, magustoitudele, marinaadidele, kastmetele ja hoidistele. 6. Hoidisesuhkur- Hoidisesuhkur (Soome toode hillosokeri) on peeneteraline suhkur, milles lisaks sahharoosile on ka pektiini ja säilitusaineid. 7. Icing sugar- Icing sugar on Confectioners või powdered sugar suhkru Briti variant. 8. Kristallsuhkur- Kristallsuhkur

Toiduainete õpetus
thumbnail
24
doc

Toiduaine õpetuse

jahvatus. 4. Demerara suhkur- Demerara suhkur on kvaliteetne rootoorsuhkur, mis sisaldab vähesel määral suhkruroo lõhna-, värvi- ja mineraalaineid. Sobib hästi jogurtite, putrude või helveste maitsestamiseks, samuti kohvi ja tee sisse. 5. Hele Muscovado suhkur- Helepruun, pehme ja peeneteraline toorsuhkur on pärit Mauritiuselt ning valmistatud suhkruroost. Kuldne sõrendatud peeneteraline roosuhkur, mille maitse meenutab karamelli. Sobib suurepäraselt erinevate roogade maitsestamiseks, näiteks kala- ja juurviljatoitudes. Lisab meeldivat maitset küpsetistele, magustoitudele, marinaadidele, kastmetele ja hoidistele. 6. Hoidisesuhkur- Hoidisesuhkur (Soome toode hillosokeri) on peeneteraline suhkur, milles lisaks sahharoosile on ka pektiini ja säilitusaineid. 7. Icing sugar- Icing sugar on Confectioners või powdered sugar suhkru Briti variant. 8. Kristallsuhkur- Kristallsuhkur. Lauasuhkru kõige tavalisem vorm, kusjuures

Kokandus
thumbnail
9
doc

Erialane sõnastik

Hapendamisel muudetakse toiduainetes leiduvad suhkrud bakterite toimel kääritamisprotsessis piimhappeks. Kui piimhappe hulk on juba piisavalt suur 0,6-1,5 % siis pidurdab see teiste mikroobide arengut ja soodustab hapendatud toiduainete säilitamist. Hapukurk ­ hapendatud kurk Hapukoor ­ töödeldud piim Heeringas ­ Läänemere kalaliik Herned ­ kasutatakse suppide valmistamiseks, konserveerimiseks jne. Hirss - kasutatakse putrude valmistamiseks. Hirsijahu võib kasutada erinevate jahude lisandina. Hurmaa - Ameerika diospüür on väikseim ja punaseim. Hurmaa on jaapani rahvuspuuvili. Kasvatatakse Aasias, Austraalias, Ameerikas ja Lõuna- Euroopas. Süüakse viljaliha. Magusa maitsega. Sisaldab palju suhkrut ja A- vitamiini. Kasutatakse puuviljasalatites, siirupite ja kompottide valmistamisel. I Ingver - ingverliste sugukonda kuuluv mimeaastane rohttaim, mis pärineb Lõuna -Aasiast ja

toiduainete sensoorse hindamise alused
thumbnail
62
doc

Toiduained

KAUBAÕPE. TOIDUKAUBAD 1.ÜLDOSA 1.1. Toidukaupade omadused Toidukaubad on toit, mida ostetakse ja müüakse hulgi- või jaekaubanduses, toitlustusettevõtetes või eksporditakse või imporditakse. Toit ­ toiduained ja toiduainete segud ­ on mõeldud inimesele söögiks või joogiks töötlemata või töödeldud kujul. Toidukaupade kaubaõppe aineks on toidukaupade tarbimisomadused ning liigitamine ja sortiment. Toidukaupade tarbimisomadused jagunevad sensoorseteks, füüsilisteks, toitelisteks, funktsionaalseteks ja hügieenilisteks. Sensoorsed ehk organoleptilised omadused on määratletavad meeleorganite abil. Nendeks on maitse, lõhn, kuju, värvus, konsistents (kompimise teel määratletav omadus) jt.. Füüsilised omadused on elastsus, poorsus, lahustuvus, sulamis- ja tahkumistemperatuur jt.. Toitelised omadused tulenevad keemilisest koostisest, mis määravad ära toidu toiteväärtuse. Funktsionaalsed omadused on pakend, säilitamise- ja transpordi

Toitumisõpetus
thumbnail
26
docx

Koka eksamiküsimused vastustega.

Nimeta vähemalt 5 kalarooga Eestimaistest kaladest. Kirjelda vähemalt 2. roa valmistamist lehekülg 200 Eestis kalad: Ahven, kilu, räim, angerjas, lõhe, lest. Kalapikkpoiss Kalakotlet- Valmistatakse hakkmass, vormitakse kotleti kuju ja praetakse väheses rasvas mõlemalt poolt 8-10 minutit kokku või küpsetatakse praeahjus. Kalarullid-praetakse väheses rasvas või frititakse, küpsetatakse praeahjus. Kalatimbalid kalaterriinid Kirjelda munatoitude valmistamise tehnoloogiat, kasutamine lehekülg 124-129 Koorega keedetud muna-valmistamiseks kasutatakse täiesti värskeid mune, vesi kuumutatakse keemiseni ja sellele lisatakse äädikas. 1 l vee kohta pannakse 25g 30% toiduäädikat. Muna lüüakse ettevaatlikult kulbi sisse lahti ja lastakse järsu liigutusega keeduvette, keedetakse 3-4 minutit. Äädikamaitse eemaldamiseks asetatakse kooreta keedetud munad vahukulbiga korraks külma vette. Soojad võileibade katteks,

Kokandus




Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun