Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
✍🏽 Avalikusta oma sahtlis olevad luuletused! Luuletus.ee Sulge

"söögiriistad" - 99 õppematerjali

söögiriistad on valmistatud 18/10 roostevabast terasest ja neid võib pesta nõudepesumasinas.
thumbnail
2
doc

A la carte teenindamine

-edastate tellimise kööki ja baari · täiendate lauakatet vajalike söögiriistadega vastavalt tellimusele · viite ära eeljoogiklaasi · serveerite karastusjoogi · pakute vasakult leiba · serveerite eelroa juurde tellitud veini · serveerite eelroa -aukülaline ja daamid eelisjärjekorras · pakute leiba · kui telliti veini pudeliga, kallate juurde veini · viite ära kasutatud eelroa söögiriistad ja taldriku · serveerite pearoa juurde tellitud veini · viite ära I käigu veiniklaasid (kui ei ole tühjad, siis jätate lauale) · pakute karastusjooki (kui oli tellitud) · serveerite pearoa · vahetate tuhatoosi · viite ära kõik taldrikud ja kasutatud pearoa söögiriistad ja maitseained · toote vajadusel söögiriistad desserdi söömiseks · serveerite desserdi juurde joodava joogi · viite ära mittevajalikud klaasid

Turism → Restoraniteenindus
50 allalaadimist
thumbnail
7
odt

Teenindamise referaat

Lauanõud koristatakse enne iga uue käigu serveerimist ja peale klientide lahkumist. Koristatakse kliendi paremalt poolt parema käega, leivataldrik vasakult poolt vasaku käega.Taldrikud tõstetakse kliendi selja taha vasakusse kätte. Söögiriistad asetatakse ja toidujäätmed pühitakse esimesele taldrikule. Laud koristatakse lõplikult peale klientide lahkumist. Taldriku puhastamine: · Pärast esimese taldriku kätte võtmist seatakse söögiriistad sellele. Esimese kahvli käepide jääb pöidla alla, nii ei kuku ülejäänud söögiriistad taldrikult. Siis libistatakse nuga risti kahvli alla. · Nüüd võetakse teine taldrik söögiriistadega ja asetatakse söögiriistad esimesele taldrikule, kahvel pöidla alla ja nuga

Majandus → Teenindus ja müük
41 allalaadimist
thumbnail
7
doc

Teeninduse kodutöö

Küünlaleek teeb olemise mõnusamaks ning lisab veidi romantikat ning erilisust. Lilled Lilled valin vastavalt aastaajale, kuna eksam toimub juunis, siis valin lilled vastavalt. Kindlasti ei ole lille dekoratsioon liiga pealetükkiv ja värviline, vaid maitsekas ning pigem täiustab kogu lauakatet, kui võtab kogu tähelepanu Serveerimiseks ja teenindamiseks vajalikud nõud ja töövahendid NIMETUS KOGUS Nõud ja söögiriistad Leivataldrik ø 17 cm 2+1 Eelroa taldrik ø 26 2+1 Praetaldrik ø 31 2+1 Desserditaldrik ø 26 2+1 Taldrik leiva serveerimiseks 1 Kohamärkimistaldrik 2 Desserdi lusikas 2+1 Eelroa kahvel 2+1

Majandus → Klienditeenindus
40 allalaadimist
thumbnail
23
ppt

Köögis kasutatavad serveerimisvahendid slideshow

vaagnatelt, juures tõstmisvahendid. Taldrikud · Väike taldrik ­ leiva, salati, saiakeste, kookide, tordi söömiseks, joogikannude ja portsjonnõude alustaldrikuks. · Keskmine taldrik ­ eelroogade ja järelroogade söömiseks, portsjonnõude ja supitaldrikute alustaldrikuteks. · Suur taldrik ­ pearoogade söömiseks, katmistaldrikuks ning serveerimiskausside alustaldrikuks. Taldrikud Metallserviisi moodustavad söögiriistad · suur kahvel/nuga ­ praele · väike kahvel/nuga salatid, eelroog · 3haruline kahvel + nuga kalapraad(filee) · suur lusikas supp · suur lusikas + kahvel praadide tõstmisel · puljongilusikas puljongi söömiseks (puljongi)tassidest · puljongilusikas + kahvel külmroogade serveerimine; · dessertlusikas magustoidule; Söögiriistad · jäätiselusikas jäätise serveerimiseks (temp.58°) · teelusikas ­ universaal · kohvilusikas ­ mocca

Toit → Toitlustus
13 allalaadimist
thumbnail
6
docx

Ala carte

sõrmede loputamise kausita. Klaasid kaetakse järgnevalt: Kolme klaasi korral asetatakse punase veini klaas jällegi noa otsa juurde, veeklaas diagonaalis vasakule selle kohale ja valge veini klaas diagonaalselt paremale punase veini klaasi alla. Spetsiaalsed söögiriistad spetsiaalsete roogade juurde Kui põhiroa juurde on vajalikud spetsiaalsed söögiriistad, siis eelkatet ei laiendata vaid vahetatakse välja. Mille jaoks?: Mis?: Lisamärkus: Mille jaoks? Mis? Lisamärkus Kala Kalasöömise riistad Kui kala pole fileeritud, siis ka taldrik kalaluude juurde

Majandus → Teenindus ja müük
33 allalaadimist
thumbnail
24
pptx

Kohvipausid. Kohvi- või teevastuvõtt selvelauaga.

Kohvipausid. Kohvi- või teevastuvõtt selvelauaga. • Läbiviimise aeg 14.00-18.00 vahel • Lauakujud: □; ○; erikujuline • Lauale asetatakse: – Toidunõud – Joogiklaasid – Söögiriistad – Suupisted – Joogid • Laud paigutatakse ruumi keskele või seina äärde nii, et külalistel oleks sellele vaba juurdepääs • Laua kõrgus 0,85m • Laud kaetakse põrandani ulatuva linaga • Lauakaunistused on rikkalikumad ja mõõtmetelt suuremad kui tavalise söögilaua katmisel • Kohvi- ja teelaual kasutatakse sageli küünlaid • Lauanõude asetamise järjekord – Klaasid – gruppidena – Kohvi- või teetassid koos alustasside ja

Toit → Toitlustus
24 allalaadimist
thumbnail
6
doc

Menüü plaan

Lauakatte skeem (märkida laua piirjooned, ühe eelkatte vahendid nummerdada ja selgitada allpool) Serveerimiseks ja teenindamiseks vajalikud nõud ja töövahendid 1. Praenuga (kalanuga) 2. Eelroanuga 3. Pearoakahvel (kalakahvel) 4. Eelroakahvel 5. Dessertlusikas 6. Leivataldrik 7. Veeklaas 8. Valge veini pokaal 9. Salvrätt 10. Menüü 11. Kaunistus NIMETUS KOGUS Nõud ja söögiriistad Leivataldrikud 3+1 Pokaali alustaldrikud 2 Eelroataldrik 3 Praetaldrik 3 Katmistaldrik 1 Kohataldrik 3

Toit → Toit ja toitumine
20 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Iseteenindus

Iseteenindus Iseteenindus on levinud, kliendi jaoks kiire ja mugav teenindusviis, mis on kasutusel paljudes kohvikutes, einelaudades, bistroodes jne. Iseteeninduse korral valib klient harilikult letilt valmis pandud toitu või esitab teenindajale oma tellimuse, võtab sobilikud söögiriistad ja viib portsjoneeritud toidu ise lauda. Kasutatud nõud koristab kas saalitöötaja või tõstavad külastajad ise kasutatud nõud saali paigutatud kasutatud nõude kärudele. Iseteeninduse puhul vajalikud teenindustoimingud võib jaotada kolmeks etapiks: · ettevalmistus, · teenindus · teeninduse järeltoimingud. Näited teenindustoimingutest erinevates teeninduse etappides on toodud tabelis 2. Tabel 2. Teenindustoimingud iseteenindusega ettevõttes

Toit → Toit ja toitumine
6 allalaadimist
thumbnail
4
doc

Olmejäätmed

tsellofaan, tubakas, tuhk (väike kogus jahutatuna!), tuub (metall koos korgiga!), tuub (plast koos korgiga!), vaakumpakend (nt viilutatud juustu, vorsti ümbert), vahtplastist toidualus , vahukoorepudel (metall), vaip, vannisool, vatt, videokassett, vihmavari, villased esemed, viltpliiats, vinüülplaat, võipaber (foolium), võtmed, õhuvärskendaja ümbris (plast), ühekordsed nõud (kasutatud papist taldrik, tops), ühekordsed nõud (kasutatud papist taldrik, tops), ühekordsed söögiriistad (plast), ühekordsed söögiriistad (puit), ümbrik (mullikilega vooderdatud). Järjest enam on viimasel ajal räägitud olmejäätmete kasutusest energia tootmiseks, mis on seaduste kohaselt jäätmete taaskasutus. Vähe oluline pole siinjuures fakt, et enamik Eesti elanikkonnast toetab tugevalt nii taastuvenergia laiemat kasutuselevõttu kui jäätmete kasutust energia tootmiseks. Nimelt näitas 2009. aasta algul Emori tehtud uuring, et ligi 90% Eesti inimestest

Loodus → Keskkond ja jäätmemajandus
26 allalaadimist
thumbnail
10
doc

Furšettlaud

Lina dekoreeritakse külluslikult. Söögid Joogid Laua katmist alustatakse klaaside paigutamisest , need paneme 45c nurga alla laineliselt. Klaasid asetame lauapinnale . Karastusjoogid ja veepudelid ( klaasist) asetame klaasgruppide juurde , sildiga kindlasti laua ääre poole , osad pudelid on ka eelnevalt avatud. Veinipudelid paneme ka lauale ,veini valame osaliselt klaasidesse välja. Mahlad paneme kannudesse , selle all peab kindlasti olema alustaldrik. Nõud ja söögiriistad asetatakse ühele lauale , mille ääres ei istuta. Sooje suupisteid pakume kandikutelt. Suupistetaldrikud paneme lauale virnas, magusa ja soolase suupistejaoks arvestada igale inimesele eraldi taldrik. Klaasihoidjad paneme suupistetaldriku serva külge Pärast seda paneme lauale söögiriistad , taldrikule salvräti vahele . Salvrätid , kas siis riidest või paberist asetame vasakule taldrikust . Salv rätid võivad olla kas lauapinnal või korvides. Söömine toimub seistes!

Majandus → Teenindus ja müük
68 allalaadimist
thumbnail
11
doc

Majapidamiskaupade õpimapp

- Termoskann - Topeltseintega teekann · Tootja: Fiskars - Roostevabast terasest noad (kööginuga, leivanuga, juurviljanuga, kokanuga, praenuga, koorimisnuga) Noa tera on valmistatud kõrgekvaliteetsest roostevabast terasest. Pehme kattega käepide kindlustab ohutu ja mugava käes püsimise. Nuge võib pesta nõudepesumasinas. · Functional Form - Roostevabast terasest praekahvlid. Modernne põhjamaine kujundus. Söögiriistad on valmistatud 18/10 roostevabast terasest ja neid võib pesta nõudepesumasinas. Matt viimistlus. - Roostevabast terasest kohvilusikad. Modernne põhjamaine kujundus. Söögiriistad on valmistatud 18/10 roostevabast terasest ja neid võib pesta nõudepesumasinas. Matt viimistlus. - Kastmepott. 5mm paksune mitmekihiline põhi. - Haudepann kaanega. mitmekihiline põhi, mis sobib ka induktsioonpliitidel kasutamiseks

Majandus → Tööstuskaup
54 allalaadimist
thumbnail
6
docx

Teenindamise kunst

täidetud, kasutatud ning tühjad nõud koristada. 7. Hommikusööki pakutakse majutusasutustes. Aeg sõltub klientide vajadustest ning soovidest. Menüüsse võetakse kõiki hommikusöögiks sobivaid jooke ja toite. Meenüsse võib kuuluda mahl, piim, jogurt, leib- sai, moos, helbed, puder, keedetud või praetud muna, puuviljad, kartulid jne. Laud kaetakse kliendile võimalikult käepäraselt. Iga roarühma või joogi juures on vastavad nõud ning söögiriistad. Kuumad joogid on termos- või porselankannudes, nende all põletid. Külmad joogid jahutusplaatidel. Teenindajad katavad laua, täidavad serveerimisnõusid, koristavad kasutatud nõud. 8. Lõunasöök toimub Eestis 12:00-15:00 vahel. Lõunasöök võib olla restoranilõuna, seminaridel, konverentsidel, sünnipäevadel, ärilõuna, erinevatel pidudel jne. Menüü on tavaliselt nelja- kuni kuuekäiguline. Road valitakse arvestades külaliste vanust, usku, rahvust, erisoove,

Turism → Restoraniteenindus
7 allalaadimist
thumbnail
9
ppt

Lihavõtted

Lihavõtted Eliise Glaser TT-11 Tähendus · Paastuaja lõpp · "Liha võtta" · Suur pidu- Püha õhtusöömaaeg Teemakohased toidud, joogid · Lihatoidud (vasika, seapraed) · Munatoidud · Kohupiimatoidud · Pirukad · Kala · Õlu · Kali Rammusad toidud! Kolmekäiguline söömine 1. Käik Keedumuna- koksimine 2. Käik Urvapuder- soolapeki, kruupidega 3. Käik Pasha · Joogiks kannudega õlu, kali · Laual leib, pirukad Laua- ja söögiriistad · Taldrik pudru jaoks · Taldrik munakoortele · Taldrik saiale · Lusikas pudrule · Magustoidulusikas · Klaas joogi jaoks · Lauale õllekannud Lauakaunistused · Urvad->uus elu · Kollane nartsiss- varakevadine lill-> uus elu · Kollased salvrätid Ruumikaunistused · Jänesekujud- valge jänes- puhas elu- magab silmad lahti- Kristuse sümbol · Munad- loomise, viljakuse, kasvusümbol · Liblikad- järjepidevus, uue elu tekkimine

Ühiskond → Ühiskond
8 allalaadimist
thumbnail
9
pptx

Serveerimise põhitõed ja laua katmine

Kliendi vastuvõtt (kliendi tervitamine, kliendi lauda saatmine, menüü ulatamine) Tellimuse vastuvõtmine (nõuandmine, jookide ja toitude tutvustamine) Teenindamine (toidu kätte toomine, vee pakkumine, küsida kas veel soove) Arveldamine (küsimine kas maksavad koos või eraldi, arve koostamine, sularaha või kaardi tehingud) Kliendi ärasaatmine (tagasiside küsimine, klientide tagasikutsumine ettevõttesse) Serveerimisvahendid Sööginõud klaasid söögiriistad serveerimisnõud tõstmisvahendid http://cmsimple.e-uni.ee/toitlustuse_alused/?9._Laua_katmine%2C_t oitude_ja_jookide_serveerimine:S%F6%F6gin%F5ud_ja_klaasid%2C_serv eerimisvahendid Eelkatted Minimaalne eelkate (roogade vaba valiku korral) Lõplik eelkate (ette tellitud roogade puhul) Täielik eelkate (mitmekäiguliste bankettide puhul) Minimaalne eelkate Lõplik eelkate Täielik eelkate Teenindamise järjekord

Toit → Kodundus ja etikett
7 allalaadimist
thumbnail
22
ppt

Kodundus: Lauakatmine ja lauakombed

Kodundus Lauakatmine ja lauakombed Kuidas katta lauda ? •Laua katmine oleneb sellest,millist rooga pakutakse •Vastavalt menüüle valitakse vajalikud nõud ja söögiriistad Hommikulaud Menüü: Külm või soe võileib ( salat ) Kuum jook Pane tähele lauanõude paigutust! Lõuna Menüü: Külmroog Supp Praad Magustoit Jook Laual olevate nõude loetelu: Leivataldrik Külmtoidutaldrik Külmroanuga ja - kahvel Supilusikas Praenuga ja -kahvel Dessertlusikas Joogiklaas Pea meeles järgmist: •Söömist alustatakse alles siis, kui kõik lauasolijad on roa kätte saanud. •Ära upita end eemal asetsevate

Toit → Toitlustus
15 allalaadimist
thumbnail
10
docx

ABILAUD

1. Linutan abilaua, kontrollin laua nurki. 2. Asetan lauale korrektselt kokkuvolditud lina, kõik(16) salvrätid 4ks kokku volditud. 3. Voldin kelnerirätiku. 4. Toon nõud kelnerirätiku abil: leivataldrikud lauda(4), laua pühkimiseks(2), söögiriistade jaoks(1) ning kohataldrikud(4). Jätan üksteise peale. 5. Toon kandikuga pokaalid: vee(5), veini(5+5). 6. Söögiriistade jaoks voldin salvrätiku eelroataldrikule, toon sellega söögiriistad. 7. Toon lauale maitseainetopsid, lauakaunistuse. 8. Poleerin kõik nõud, alustades pokaalidest. 9. Katan laua. LAUA KATMINE 1. Tõstan lauast toolid eemale ning kontrollin, et laud ei kõiguks. 2. Pühin laua ja seejärel toolid. 3. Asetan laua keskele lina, linutan laua, kontrollin nurki. 4. Tõstan toolid paika, jälgides toolijalgade kaugust lauajalgadest, et katmine oleks täpne. 5. Asetan lauda kohataldrikud, 2 sõrme alläärest. 6

Eesti keel → Eesti keel
16 allalaadimist
thumbnail
6
docx

Kelneri lõputöö

Ettevalmistustööde kirjeldus sh aja planeerimine U m b · Katan laudlinaga abilaua e · Komplekteerin vajalikud nõud abilauale · Poleerin nõud s · Poleeritud pokaalide suud asetan alla poole · Poleeritud söögiriistad asetan ettenähtud eelroataldrikule servjeti vahele · Voldin valmis servjetid ja asetan abilauale Umbes 25 minutit Laua eelkatte tegemine · Tõmban tooli lauast eemale · Puhastan laua ja toolid · Katan laua laudlinaga ehk linutan laua · Asetan lauale söögiriistad, kahvlid vasakule ning noad paremale poole · Asetan lauale leivataldrikud,maitseained,lilleseaded,küünla. Leivataldriku asetan vasakule poole, taldrikuga ühele joonele

Toit → Toitlustus
69 allalaadimist
thumbnail
12
doc

Romantiline Õhtusöök

Vormileib tume fazer kg 0,170 0,156 Melissi leht 0,006 0,006 Leib täistera Sai fazer Bonaqua pudeli vesi tk 1+1 mullidega TÖÖPLAAN 1 tund Panen selga kokariided, pesen käed ja lähen lauda katma. Kontrollin, et abilaud ja söögilaud ei kõiguks. Linutan laua ja kontrollin, et laudlina oleks korrektselt. Toon abilauale lauakatteks vajalikud nõud ja söögiriistad. Poleerin abilaual taldrikud, söögiriistad ja klaasid. Pesen õunad, viinamarjad, kurgi, paprika, tomatid, jõhvikad ning asetan kaussidesse. Koorin porgandi ja katan kilega. Pesen käed. Röstin kreekapähklid ja jätan jahtuma. Murendan leiva, pruunistan leiva või ja vähese suhkruga. Jälgi, et üle ei pruunistuks. Panen kaussi jahtuma. Koristan laua 2 tund Alustan järelroa valmistamist .Puhastan ja pesen jõhvikad. Valin välja mõned ilusad jõhvikad mida kasutan roa kaunistamiseks. Vahustan vahukoore suhkruga tugevaks vahuks

Toit → Kokandus
180 allalaadimist
thumbnail
9
doc

Kahe käiguline pidulik lõuna

lihtsalt ära, ära unusta küpsetuspaberit, kindaid, fooliumit, salvrätikuid jne Toidunõud tellid ka kahele, sa ei vaja tervet serviisi 6 4. TÖÖPLAAN · Too välja köögitööplaan ja ka teeninduskäik · Siin kirjelda kokkuvõtlikult tööde ja teenidamise käike NÄIDIS 1. tund poleerin nõud ja söögiriistad, linutan laua ja teen eelkatte otsin valmis vajalikud vahendid ja tooraine toiduvalmistamiseks, kergesti riknevad asetan külmkappi pesen, puhastan, koorin köögivilja ja tükeldan valmistan biskviiditaigna, küpsetan ja jahutan eeltöötlen ja marineerin kala pesen nõud ja korrastan töökoha 2. tund keedan püreesuppide põhjad keedan kalapuljongi valmistan ette kala täidise

Toit → Toit ja toitumine
14 allalaadimist
thumbnail
10
pptx

KOKK

Third level toiduainete ettevalmistamine Fourth level ning toitude valmistamine Fifth level köögitöö korraldamine ja teiste töötajate juhendamine. Koka töövahendid on: köögi väikevahendid serviisid, klaasid ja söögiriistad kaalud arvlemistehnika erinevad toiduainete töötlemise seadmed lõikurid ja viilutajad elektri ja gaasipliidid praeja küpsetusahjud aurutamis, keetmis, väljastus ja külmutusseadmed nõudepesumasinad muud, sh kilepakendaja, vaakumeerija, mikserid, käsikärud ja tõstukid koristamisvahendid. Kutse eeldused ja nõuded : Toiduvalmistamise oskused ja teadmised Köögitöökorralduse oskused ja teadmised Toitlustusteeninduse ja müügitöö alased oskused

Toit → Kokk
11 allalaadimist
thumbnail
5
doc

Restoraniteeinduse kokkuvõte

Riiete kaitseks Salvrätte on valgeid, värvilisi, mustrilisi, piltide, logode või tekstiga salvrätte. Salvrätte võib asetada -taldrikule või praetaldrikust vasakule/noa ja kahvli vahele lauale/leivataldrikule -laua pindadele virnadena -salvrätihoidjasse või ­toosidesse -virna laotatud taldrikute vahele -kohvitassi ja alustassi vahele -läbi kohvitassi sanga 9. Lauanõud Klaasid: Söögiriistad: Serveerimisvahendid: (söömis-,serveerimisn õud) · taldrikud(prae- ja · Üldklaas(jalaga,jalata · Eelroanuga ja ­ · Salatilusikas eelroa taldrikud) ) kahvel · Koogilabidas · leivataldrik · Vahuveini ja · Praenuga ja ­kahvel · Pirukanuga

Turism → Restoraniteenindus
141 allalaadimist
thumbnail
10
pptx

Nimetu

Nõudepesumasinad Meelis Kõiv ja Oliver Uibo Üldiselt Lai valik nõudepesumasinaid - väikesed lauaalused mudelid kuni suured tunnelnõudepesusüsteemideni välja. Nõudepesumasina soetamisel tuleks arvestada klientide arvu peale. On palju eeliseid võrreldes käsipesuga, näiteks: ühtlane pesemistulemus, nõud ei vaja järelkuivatust, ökonoomne, tööjõu ja ruumi kokkuhoid ja kõrged pesemis- ja loputustemperatuurid. Eestlaetav nõudepesumasin Sobib väiksematesse ettevõtetesse (kus toitlustatakse kuni 130 inimest). Kuppelnõudepesumasinad Mõeldud sööginõude ja kandikute pesuks. Sobivad restoranidesse ja köökidesse igapäevaseks kasutuseks. Masinal on 3 erinevat programmi (pikk, lühike ja lõputu) Pesemistemperatuud 55-60 kraadi ja loputustemperatuur 85 kraadi. Enne nõude masinasse asetamist pesta nõud üle survedusiga. Kuppelnõudepesumasinad Pärast masina kasutamist tuleb see ära puhastada: Selleks eemalda jäätmekast, sõelad ning ü...

Masinaehitus → Automaatika
21 allalaadimist
thumbnail
12
odt

SUURKÖÖGI PRAKTIKA ARUANNE

palju kui tahavad. Köögi töökorralduse analüüs: Töökorraldus on neil paigas, nad jõuavad alati õigeks ajaks oma asjadega valmis isegi varem kui vaja oleks. Teenindustöö iseloomustus: Klienditeeninduse skeemi kindlakstegemine: Klienditeenindus toimis hästi, kokad olid sõbralikud, abivalmis ja aitasid väiksemaid klasse. Klienditeeninduse korralduse analüüs: Klienditeeninduse korraldus oli korras, abikokk teab millal tuleb lõuna kuna nõud, söögiriistad ja tassid, ja kontrollima kas jätkub ja vaatama letti ja täitma seda. Mina isiklikult jäin selle klienditeenindusega rahule. 8 Ettevõtte alluvushierarhia iseloomustus: Alluvushierarhia skeem: Juhataja Abikokk peakokk Leeve Tuga Galja Kulemina

Toit → Kokk
29 allalaadimist
thumbnail
5
docx

Kolmekäiguline lõunasöök

Tartu Kutsehariduskeskus Laura Kuus 3-KÄIGULINE LÕUNASÖÖK Iseseisevtöö Juhendaja: Ülle Kruuda Tartu 2013 Eelroog Klassikaline Caesari salat vutimunaga Pearoog Sous-vide (50ºC) valmistatud lõhefilee, selleri ja rohelise herne kreem, võiga praetud miniköögiviljad, valge veini- sidruni kaste Järelroog Brüleekreem Mineraalvesi, must leib / kõrvitsaseemne kukkel / tomati-basiilikukukkel Serveerimis- ja töövahendid Serveerimisvahendid Arv Taldrikud: Eelroataldrikud 2 Järelroataldrikud - Pearoataldrikud 2 Pul...

Toit → Toitlustus
48 allalaadimist
thumbnail
1
docx

Restorani ruumid

Restorani ruumid Jaotavad kaheks : 1.teenindajate ruumid- personal, erand kontrollid 2.teenindusruumid kus on ka klientidel lubatud olla, söögisaalid, WC, fuajee, istumiskohad, peeglid, märgid kus asub tualettruum peaks olema. Kahe kohaline 60X80 laud, nelja kohaline laud 120X80, kuuekohaline laud 180X80, kaheksakohaline 240X80. Ümmargused lauad: kahekohaline 75- 85 läbimõõt, neljakohaline 95-105, kuuekohaline 110-120. Lauad on maast umbes 80 cm kõrgusel, toolid pehme otega, mugavad,seljatoega,käsitugi. Kasuta ka diivanit 40-42cm 46 max ruumi eraldajad. Serveerkapid ja abilauad teenindajale vajalikud, restorani peale mitu mida suurem restoran seda rohkem, sinna pannakse nõud kus vajalikud asjad olemas, sinna siise võib olla ehitatud külkapp, samasse võib olla ehitatud kassassüsteem, kõik vajalikud asjad on seal olemas. Serveerkärud toit mille lõppvalmimine toimub kliendi juuresolekul. ...

Majandus → Klienditeenindus
5 allalaadimist
thumbnail
18
pptx

Itaalia köök

Itaalia köök Pauletta talmon 9a ksg Toiduained, mida itaalias kasutatakse Oliiviõli Tomatid Ansoovis Kapparid Artisokk Lillkapsas Viinamarjad Seened Oliivid Prosciutto sink Rukola Mozzarella söögiriistad Erinevad toitumistavad ajaloost Cucina altoborghese Cucina povera Kõrgema klassi kokkamis Põllumeeste ja linna traditsioonid, mis inimeste toitumistavad, eksisteerib renessanssi kes ei olnud nii jõukad. ajastust saati. Toitumistavade erinevused maakondade vahel Itaalias saab eristada 21 maakonda toitumistavade erinevuse järgi. Üldiselt on maakondade, tihti ka linnade ja kohtade, vahel nii suured kulinaarsed erinevused, et ühtsest Itaalia köögist ei saagi rääkida. Söögiajad Hommikusöök (8.00 ­ 11.00) ehk 'Colazione` on päeva kõige kergem söögiaeg. Lõunasöök (13:00 14:00) ehk 'Pranzo` on juba tugevam söögikord Õhtusöök (19:30 22:00) ehk 'Ce...

Toit → Rahvusköök
15 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Viljandi

Kuna viljandis puuduvad söögikohad , kus klienditeenindus oleks hea ning samas ka odavad hinnad, siistki tõstaksin esile Viljandi kohviku. Asukoht Viljandi kohvikul pole just kõige parem, sest asub see ju kuskil kõrvaltänavas ning esmakordselt linna sattujal on raske seda kohta leida. Puuduvad ka igasugused viited, mille järgi oleks võimalik seda kohvikut leida. Bussilt maha tulles valib inimene ikkagi tühja kõhu korral selle lähima söögikoha. Kui oled varem juba Viljandi kohvikus käinud, siis kindlasti külastad sa seda kohta veelgi. Sealne söögikoha sisustus ja hea värvide valik teeb alati tuju rõõmsaks. On mõeldud nii mugavusele, kui ka sellele, et toitu oodates on võimalik ajalehte lugeda. Kui just ajalehte parajasti saadaval ei ole, siis võib istudes vaadata seinal suuri maale. Kohvik on jagatud kahte ossa: külm lett ja soe toit. Külm letis võib osta mitmesuguseid saiakesi ja salateid. Ümargused lauad koos punaste laualinadega...

Majandus → Klienditeenindus
37 allalaadimist
thumbnail
7
doc

Teenindus ja müük

lina served ripuvad 25-30 cm üle laua ääre. 3. Suurte lauakaunistuste olemasolu asetatakse need lauale. 4. Toolid asetatakse õigetele kohtadele (määravad lauakatte asukoha). 5. Lauale asetatakse kohanäitamistaldrikud (katmistaldrikud), millele asetatakse esimese ja hiljem ka järgnevate toidukäikude nõud. 6. Lauale asetatakse söögiriistad. 7. Lauale asetatakse söömisriistad. 8. Lauale asetatakse klaasid. 9. Salvrätid pannakse kokku kaunilt, mugavalt ja hügieeniliselt. Teenindamine 1. Alkohoolsete ja karastusjookide serveerimine 2. Külmade ja soojade suupistete serveerimine 3. Kuumade jookide valmistamine ja serveerimine 4. Pearoogade serveerimine 5. Kasutatud nõude kogumine 6

Majandus → Teenindus ja müük
48 allalaadimist
thumbnail
8
doc

ROMANTILINE ÕHTUSÖÖK KAHELE RESTORANIS “LIILIA”

3 2. LAUAKATTESKEEM 1. Lillevaas 2. Võinuga 3. Leivataldrik 4. Soola- ja pipratoos 5. Praenuga 6. Dessertlusikas 7. Kohanäitamistaldrik 8. Küünal 9. Dessertveini pokaal 10. Veepokaal 11. Salvrätik 4 12. Praekahvel 3. SERVEERIMINE Valmistan ette söögilaua- tõmban toolid lauast eemale, katan laua laudlinaga. Poleerin lauanõud ja söögiriistad. Asetan lauale kohanäitamistaldrikud. Taldrikust paremale panen praenoa- teraga vasakule, vasakule praekahvli ja taldriku taha dessertlusika-varrega paremale. Asetan kohanäitamistaldrikust vasakule, ühes keskjoonega, leivataldriku ja selle peale diagonaalselt võinoa. Praenoa otsa panen veinipokaali ja diagonaalselt selle kõrvale veepokaali. Voldin salvrätikud ja asetan need kohanäitamistaldrikule. Täidan soola- ja pipratoosid ¾ ulatuses. Kontrollin

Majandus → Klienditeenindus
36 allalaadimist
thumbnail
5
docx

Matka projekt

Matka eesmärk ja liikumisviis Paljud meist käivad tihti maal, paljud elavad seal aastaringselt, kuid vähesed märkavad seda kui palju on võimalusi seal rekreatiivseteks tegevusteks. Matka eesmärk on tutvustada soovijatele Rakke valla ümbrust, ilusat loodust ja matkaradasid Osalejad Kõik soovijad kes tahavad lähemalt tutvuda Rakke valla kauniste paikadega. Sobiv kuni 8 liikmelisele seltskonnale. Vanusepiirangut pole kuid soovitavalt neile kes suudavad jalgsi läbida vähemalt 10 km (seljakott seljas) ilma tervist oluliselt kahjustamata. Jalgsimatk 2 päeva (laupäev ja pühapäev) Matk on keskmise raskusastmega. I päev : Alguspunkt Rakke (toiduvarude ostmine Rakke poest). Saabumine Rakke rongiga (väljub 6.10 Tallinnas). jalgsi 15 km vahepeatus Välja talus kus saab juba telgid püsti panna ja edasi matkata sealses metsas (sihtmärk Padaküla järv). Su...

Turism → Turism
21 allalaadimist
thumbnail
4
docx

Turism

vaatamisvääsute ja ürituste külastust, osalemist harrastustegevustes, jms. 5. Külalisest vasakult serveeritakse leiba leivataldrikutele. 6. Miks on vaja rekreatsiooni ? -Anda reakreatiivse tegevuse kaudu elule ja tegevusele väärtust -Tagada töö ja puhkuse tasakaal -Meeskonnatöö edendamine -Suhtulus ja läbirääkimis oskuse arendamine -Indiviidi areng 7. Rootsi lauas serveeritakse toidud ja asetatakse nõud ning söögiriistad ühele või mitmele lauale, mille ääres ei sööda. Need lauad kaunistatakse, road serveeritakse suurtel vaagnatel või kaussides. Sö ömiseks kaetakse eraldi lauad, mis võivad asuda ühes või mitmes ruumis. Lõuna- ja õhtusöögiks kaetud rootsi lauda nimetatakse ka buffet, mis on rootsi laua Kesk- Euroopa vaste. 8. 4-pd: Product (toode); place (koht) ; price(hind) ; promotion(esitlus) 9. Toitlustusettevõtete tüübid: -Kiirtoiduettevõtted

Turism → Eriala
3 allalaadimist
thumbnail
13
doc

PIDULIK LÕUNASÖÖK

Hiina kapsas 0,030 Konservmais 0,030 Suitsutatud broileri 0,060 kintsuliha Anasnassikuubikkud 0,024 omas mahlas Majonees 0,028 Aroomisool 0,023 Kokku 0,195 0.5315 0.176 6.Tööplaan 1.tund Panen selga kokariided, pesen käed ja lähen lauda katma. Kontrollin, et abilaud ja söögilaud ei kõiguks. Linutan laua ja kontrollin, et laudlina oleks korrektselt. Toon abilauale lauakatteks vajalikud nõud ja söögiriistad. Poleerin abilaual taldrikud, söögiriistad ja klaasid. Pesen jõhvikad ning asetan kaussidesse. Koorin sibula ja katan kilega. Pesen käed. Praen leiva vähese suhkruga. Jälgin, et üle ei pruunistuks. Panen kaussi jahtuma. Koristan laua 2.tund Alustan järelroa valmistamist .Puhastan ja pesen jõhvikad. Valin välja mõned ilusad jõhvikad mida kasutan roa kaunistamiseks. Vahustan vahukoore suhkruga tugevaks vahuks. Tõstan pokaali. Kiletan, markeerin ja asetan külmkappi

Toit → Kokandus
81 allalaadimist
thumbnail
36
docx

Laua katmine ja toidu serveerimine

aastal. Seni söödi kätega või kasutati terava otsaga nuga. 1533 jõudis kahvel Prantsusmaale ja 1611. aastal Inglismaale, kus esimene mees Londonis, kes seda söömisel kasutas oli Thomas Coryate. 1650. aastaks oli kahvli kasutamine levinud üle Inglismaa. Kasutati kaheharulist kahvlit. Ameerikasse jõudis kahvli kasutamise komme alles umbes 1870ndatel aastatel ja sellal tekkis ka ameerikalik kahvli ja noa käsitsemise kultuur. Pilt 3. Ajaloolised söögiriistad 18.sajandi algul jõudis Euroopasse tee- ja kohvijoomise kultuur ja võeti kasutusele spetsiaalsed teelusikad. Prantsuse kuningas Louis XIV oli esimene, kes pakkus oma külalistele võimalust saada osa lauakatmiskultuurist. Kuna oli olemas kahvel, kadus vajadus teravate otstega nugade järele ja kasutusele võeti ümara otsaga noad. Louis XIV juurutas selle kombe Prantsusmaal ja sealt levis see kogu Euroopasse. Tekkis rahvusvaheline kahvli ja noaga söömise stiil. Pilt 5

Toit → Toit ja toitumine
22 allalaadimist
thumbnail
11
ppt

Buffetlaud

Buffet - laud Sandra Taniel Helen Antsmaa 24.11.09 Kehtna 2009 Buffet ­ laud (Rootsi laud) Buffet ­ lauas serveeritakse toidud ja asetatakse nõud ning söögiriistad ühele või mitmele lauale, mille ääres ei sööda. Need lauad kaunistatakse, road serveeritakse suurtel vaagnatel või kaussides. Söömiseks kaetakse eraldi lauad, mis võivad asuda ühes või mitmes ruumis. Buffet ­ laud (Rootsi laud) Buffet ­ lauana võib katta hommiku-, lõuna- ja õhtusöögilaua, samuti kohvi- ja teelaua ning vastuvõtulaua. Buffet ­ laua menüüs võivad olla külmad ja kuumad eelroad, pearoad, vaheroad, järelroad, kuumad joogid, karastavad

Majandus → Klienditeenindus
46 allalaadimist
thumbnail
10
doc

MENÜÜ

17. Kohvi jaoks koorekann 18. Volditud salfrätik Ettevalmistustöö Laua eelkatmise etapid: 1. Saali koristus. 2. Võetakse ära laudlina. 3. Pühitakse laud puhtaks. 4. Pannakse laudlina tagasi(kui vaja vahetatakse välja). 5. Viiakse lauda maitseained. 6. Tõstetakse toolid korrektselt laua äärde. Laua katmise etapid: 1. Panen lauale praetaldriku, et fikseerida joogi- ja söögiriistade kaugus üksteisest. 2. Panen lauale eelroa, pearoa ning desserdi jaoks vaja minevad söögiriistad. 3. Panen lauale valgeveini pokaali. 4. Panen lauale leivataldriku. 5. Eemaldan laualt praetaldriku. 6. Asetan praetaldriku kohale volditud salfräti. Teeninduskäik 1. Kliendi saabudes restorani tervitan teda ning juhatan lauda. 2. Viin lauda menüükaardi. 3. Küsin kliendilt kas ta on juba otsutsanud ning kas ta soovib midagi juua. 4. Võtan kliendilt tellimuse. 5. Lähen laua juurde, et kliendile tellitud vein välja valada. 6. Viin lauda leivakorvi koos muude

Toit → Toit ja toitumine
11 allalaadimist
thumbnail
8
pdf

Alvar Aalto, Aarne Jacobsen ja Eero Aarnio

Muna (the Egg) ja luik (the Swan), mis olid esialgselt disainitut SAS Royal hotellile, mille ta ka ise projekteeris. Tema eripäraks oli, et ta kasutas orgaanilisi vorme oma loomingus. Sipelgas Muna Luik 60ndatel pöördus ta ringi, silndri, kolmnurga ja kuubi vormide poole, mis hakkasid tema loomingut mõjutama, sealt ka tema tuntud tarbeesemed nõudekomplekt Cyndia-Line ja söögiriistad Flatware. Cyndia-Line Flatware Arhitektuuris olid tema tuntumad tööd SAS Royal hotell, mida kutsusti ka “maailma esimeseks disaineri hotelliks”, ta projekteeris nii seest, kui ka väljast ukselingist kuni lampideni välja. Tuntumad tööd veel valge funktsionalistlik Bellavista korrusmaja Klampenborgis, Bellevue teater, Århunsi, Rödovre , Glostrupi ja Sörrerådi raekoda, Sölholmi paarismajad Klampenborgis jt.

Kultuur-Kunst → Disain
4 allalaadimist
thumbnail
24
pptx

Elu kosmosejaamas kosmoseprügi

Elu kosmosejaamas kosmoseprügi Siivo-Sandre.Tänavots Kosmosejaam Kosmosejaam on koht, kus kosmonaudid ning teadlased elavad ja töötavad. Kosmosejaam tiirleb orbiidil ümber Maa. Teadlased saavad siin sooritada katseid, mida on Maal raskusjõu tõttu võimatu teha. Näiteks: katsetuste hulka võivad kuuluda meditsiinilised uuringud ning tähtede ja planeetide vaatlused Kosmosejaamad Vene kosmonaudid on alates 1971. aastast elanud seitsmes erinevas kosmosejaamas. Esimesi neist kutsuti nimega „SALUUT“, kuid „MIR“ on viimane ja edukaim. „MIR“ oli ühes tükis üleslennutamiseks liiga suur. Selle osad saadeti üles eraldi ja pandi kokku kosmoses. Alates veebruarist 1987.aastal kuni 1999. aasta keskpaigani oli „MIR“ kosmonautide poolt pidevalt asustatud. Elu kosmoses Elu orbitaaljaamas või kosmosesüstikus polegi nii ebamugav kui alguses arvata võiks. Loomulikult on seal palj...

Füüsika → Füüsika
4 allalaadimist
thumbnail
15
doc

Nimetu

Valgamaa Kutseõppekeskus Sille Ivanova PIDULIK ÕHTUSÖÖK Kokk I kutseeksami kirjalik aruanne Valga 2011 Menüü Menüü põhjendus Tehnoloogilised kaardid ja hinnakalkulatsioonid Maitseained arvestatakse ettevõtte juurdehindlusprotsendi hulka Valmistamine: Maitseained arvestatakse ettevõtte juurdehindlusprotsendi hulka Valmistamine : Maitseained arvestatakse ettevõtte juurdehindlusprotsendi hulka Valmistamine: Töövahendid ja nõud Köögi sisustus Kogus Elektripliit Auru- konvektsioonahi või küpsetusahi Plaatgrill või salamander Vahustaja Juurviljatükeldaja(köögiviljakombain) Hakklihamasin Käsimikser, sausegur Kaalud (elektron vm) Külmkapp Sügavkülmkapp Töölauad Mikrolaineahi Nõudepesukohad(masinad) Kraanikausid Väikevahendid Kastrulid 1l, 2l, 3l Auru-keedukastrul Pannid: (wok-pann, malmpann, teflonpann, portsjonpann Kausid 0,5l, 1l, 2l...

Varia → Kategoriseerimata
15 allalaadimist
thumbnail
2
pdf

Minu elu polümeeridega

pehmenemistemperatuuriga, tehakse mikrolaineahjunõuded, jogurtitopsid, voolikud jne. Polüvinüülkloriid (PVC) on läbipaistev, jäik ja termoplastiline. Seda kasutatakse isolatsioonimaterjalina, kuid sellest tehakse ka torusid ja kunstkiudu. Sellest on tehtud ka põrandakate PVC ja aknaprofiilid. Polüstüreen (PS) on üks levinuimaid polümeere tarbeesemete seas. Sellest valmistatakse kohviku kandikud, plastmassist söögiriistad, kammid, karbid ja mänguasjad. Plaste kasutatakse laialt ka meditsiiniseadmete valmistamisel. Termoreaktiividest on tehtud elektrilised isolaatorid, pistikupesad, käepidemed, piljardipallid jne. Elastomeerid on sarnaselt termosettidega ristsillatud materjalid, aga hõredalt seotud võrgustikstruktuuriga. Toatemperatuuril need materjalid on elastsed kuna väliste jõudude toimel võivad makromolekulid või nende osad üksteise suhtes liikuda, kuid ristsillad takistavad deformatsioonide teket

Keemia → Keemia
4 allalaadimist
thumbnail
19
docx

KOLMEKÄIGULINE PIDULIK ÕHTUSÖÖK

Magustoiduks tahan pakkuda midagi lihtsat, kuid see-eest maitsvat ja klassikalist. Lisaks valisin midagi värvikat ja maitsvat, sest kellele siis maasikad ei meeldi. Kreem brülee kõrvale sobivad maasikad nii maitse, kui ka värvi poolest. Joogisoovitus Joogiks pakun ma jäävett jõhvikatega. Laud on kaetud kahele inimesele. Toidud valmistan, viin lauda ja teenindan ise. Eelkatte juurde kuuluvad ka maitseainete toosid, üldjoogiklaasid, leivataldrikud, söögiriistad ja salvrätikud. Salvrätikud on valmistatud valgest riidest, volditud pidulikult. Maitseainete komplekti asetan koos lillekaunistusega laua vasakusse äärde keskele. 5 TEHNOLOOGILISED KAARDID JA HINNAKALGULATSIOONOD Peedi püreesupp Maitseained on kantud ettevõtte kuludesse ja toidu hinna katab toitudele lisatud juurdehindlus. Hinnad on arvestatus kooli laohinndade eeskujul ja need on käibemaksuta.

Muu → Kutsevalik
12 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Fursettlaud

Mahlad, veed ja muud alkoholivabad joogid pannakse lauale kannudes, mille all alustaldrik. 15. Mis asetatakse lauale pudelites ? Lauale asetatakse pudelites karastusjoogid. 16. Milliseid söögiriistu kasutatakse ? kuhu need asetatakse ? Taldriku järel asetatakse lauale söögiriista, milleks on menüüst lähtuvalt suupistekahvlid, erilised fursettkahvlid, teelusikad, puuviljanoad. Kahvlidtaldrikust paremale. Söögiriistad võib laduda lauapinnale, panna korvidesse või erilistese topsidesse. 17. Milliseid salvrätikuid kasutatakse ja kuhu need asetatakse ? Riidest või paberist salvrätikud asetatakse taldrikutest vasakule või nende taha. Salvrätikud võivad olla lauapinnal, korvis, pabersalvrätikud ka salvrätikuhoidjates. 18. Mida tähendab vastuvõtt a'la fourchett ?

Majandus → Klienditeenindus
23 allalaadimist
thumbnail
15
doc

Köögis kasutatavad serveerimisvahendid

Puidust erikujulised kandikud sobivad nii hotellitoa kui muuks teeninduseks. Plastmassist ja immutatud kartongist taldrikud ning jooginõud on ühekordseks kasutuseks väli- või konverentsiteeninduses. Plastmassist kandikuid võivad kasutada kliendid selveteeninduses toitude söögilauale viimiseks ning teenindajad roogade ja jookide serveerimisek sning mustade nõude koristamiseks madalama kvaliteediklassiga restoranides. 3. TOIDURIISTAD Toidu- ehk söögiriistad võivad olla metallist või plastmassist. Tavateeninduseks sobivad roostevabast terasest, bankettidel kroomterasest või melhiorist riistad. Kvaliteetsest terasest toiduriistad on kaetud õhukese nikli- või kroomikihiga, melhiorist riistad hõbedakihiga. Hooletu kasutamise korral võib see kiht maha kooruda ja riistad hakkavad roostetama. Plastmassist toiduriistu võib kasutada väli- ja konverentsiteeninduses. Nagu taldrikud ja klaasid, jagunevad ka toiduriistad sarjadesse. Sama tootja eri

Toit → Toitlustus
22 allalaadimist
thumbnail
16
pdf

Väljastusleti töökorraldus

joogileti juurde ja sealt edasi kassasse. • Karusellsüsteem kujutab endast mitmekorruselist pöörlevat serveerimislauda, kus on laias valikus külmi roogi alumistel ja kuumi roogi ülemistel riiulitel. Sel viisil saab kiiresti ja tõhusalt teenindada hulka külastajaid. Iseteenindavad on paljud kohvikud, einelauad, kiirtoitlustuskohad, aga mingil määral ka restorani lihaletiteenindus. Iseteenindussööklas valib klient letilt toidu, võtab sobilikud söögiriistad ja viib lauda. Mustad nõud koristab harilikult saalitöötaja, tõstab kärule ja veeretab otse nõudepesuruumi. Mõnel pool on ette nähtud, et külastajad ise tõstavad kasutatud nõud mitmele poole saali paigutatud kärudele. Kiirtoitlustuskohtades väljastatakse toit ja jook harilikult ühekordseks kasutamiseks mõeldud nõudes ja anumates ning ka söögiriistad, kui need on olemas, on ühekordseks kasutamiseks. Klient koristab enda järelt ise. Iseteeninduse korraldus

Toit → Toitlustusettevõtete...
13 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Hotellimajanduse erialased inglise keelsed sõnad

21. breakages are frequent- purunemised on sagedased 22. by means of a spirit lamp- piirituslambi abil 23. cloth on the palm- rätt peopesal 24. coarsely ground coffee- jämedalt jahvatatud kohv 25. coffee grounds infuse with the liquid- kohvipuru seguneb vedelikuga 26. coffee spoon resting in the saucer- teelusikas lebab alustaldrikul 27. coming into contact with coffee- kohviga kokku puutuma 28. correct accompaniments- õiged lisandid 29. cutlery- söögiriistad 30. even spacing- ühtlaste vahedega 31. fairly simple- küllaltki lihtne 32. finely ground coffee- peeneks jahvatatud kohv 33. freshly drawn water- kraanist äsja lastud vesi 34. garnish- garneering 35. held in place by a spring- vedrulõksuga hoitud paigal 36. in a catering establishment- toitlustusettevõttes 37. in a matter of seconds- sekundite jooksul 38. in bulk- hulgi 39. in large quantities- suurtes kogustes 40. in order to ensure- selleks et tagada/kindlustada 41

Keeled → Inglise keel
7 allalaadimist
thumbnail
11
doc

Steffani pizzarestoran

joogisegudest, jookidest ja sigarettidest. · Kuidas menüü oli vormistatud? Menüü oli nii tahvli peal, mis asus seinal ja ka kaantevahel, mis asus lauapeal. TEENINDUS · Kirjelda teenindusviisi. Toitu saab tellida nii baarileti tagant kui ka laua äärest teenindaja käest. ISTEKOHT · Kas laud oli eelnevalt kaetud? Ei olnud. Laual oli laudlina, puhtad veiniklaasid, menüü, veinimenüü, söögiriistad, teravamaitselised ketsupikastmed, pipar, sool, hambaorgid ja kokteili reklaam. · Kas tundsid ennast külastatavas ettevõttes mugavalt? Jah, õhkkond oli sõbralik ja meeldiv. Inimesi ei olnud väga palju ja saalis oli suhteliselt vaikne. Sai kuulata rahulikult muusikat ja mõelda oma mõtteid. LISATEENUSED · Milliseid lisateenuseid ettevõttes pakutakse? Täiskasvanutel on võimalik lugeda ajalehti, mis ripuvad seinal. Väiksematele lastele

Majandus → Klienditeenindus
30 allalaadimist
thumbnail
8
doc

Rootsi laud

MÕNED SOOVITUSED ROOTSI LAUAS EINESTAJALE Iga roakäigu jaoks võetakse uued nõud. Suupisted asetatakse taldrikule gruppidena, kujundatakse enesele kaunis portsjon. Kasutatud nõud jäetakse söögilauale, kust teenindaja need ära viib. Toitu võetakse pigem vähem kui rohkem, sest juurde võtta saab nii mitu korda kui soovitakse. Teenindaja viib ära vaid need toidunõud, millelt toid on söödud ja millele on söögiriistad õigesti paigutatud. Kahvel ja nuga paigutatakse söömist lõpetades taldrikule kella 5 asendisse, kahvli harud ülespoole (euroopa stiil) või kella kahe-kolme asendisse, kahvliharud allapoole (ameerika stiil). LAUDLINAD Laudlina peab olema laitmatult puhas, terve, hoolikalt triigitud ja korrektselt lauale asetatud. Laudlinade värvi valikul tuleb arvestada konkreetset sündmust ja selle pidulikkust, toitlustusfirmadel kindlasti kliendi soove

Toit → Toitumisõpetus
79 allalaadimist
thumbnail
15
odt

Toitlustuse konspekt

Noad ­ kahvlid · Praenuga ja ­kahvel on kõige suuremad, külmtoidu/eelroa-ning salati nuga ja kahvel on väiksemad · Noad asetatakse praetaldrikust alati paremale lõiketeraga taldriku poole · Kahvlid asetatakse alati taldrikust vasakule, harudega üles · Üldise kombe kohaselt ei panda lauale kunagi üle kolme paari nuge ­ kahvleid. · Kalasöömiseks kasutatakse kala riistasid ­kalanuga ja kahvel · Kalanugade puudumisel süüakse kala kahe hariliku kahvliga · Söögiriistad asetatakse lauale vastavalt menüüle, esimesena söödava roa vahendid kõige väljapoole. Lusikad · Lusikad asetatakse lauale õõnsusega ülespoole · Taldriku taha paigutatakse lusikad laua äärega paralleelselt ning jälgitakse, et lusikavars oleks suunaga paremale · Supilusika võib asetada taldrikust paremale noa kõrvale · Koogi lusikas ja ­kahvel asetatakse taldriku taha, lusikavars paremale, kahvlivars vasakule Laua katmine · Kõik laual olevad nõud peavad olema sirges reas

Toit → Toitlustusettevõtte töö...
21 allalaadimist
thumbnail
5
doc

Elu kosmosejaamas

Keskmiselt muutub inimene umbes 5cm pikemaks, Maale jõudes see lisapikkus kaob. Õnnetuseks nõrgenevad aga ka musklid, sest pole vaja teha rasket tööd kõndimise ja muidu liigutamisega.Väidetavalt kaotavad luud kosmoses oleku ajal kaltsiumi, tekivad neerukivid,lihased kõhetuvad, seedimine aeglustub ning südamelihas nõrgeneb Süüa tuleb ainult pakendtoitu ja juua kõrrega joogitopsist, sest muidu hõljuks kõik toit minema ja seda oleks väga ebamugav süüa. Söögiriistad, nagu kahvel, nuga ja lusikas, kinnitatakse magnetjõul toidukandiku külge. Samuti on kosmosetoit veidi kleepuv, et see paremini kahvli külge jääks. Pesemisel ja WC kasutamisel kasutatakse sururõhku, sest kosmoses vesi ju ei voola. Õhku saadakse kosmoses lihtsalt: "kasutatud" õhk puhastatakse filtrite abil ja hoitakse see kogu aeg puhtana. Isegi kosmoses tuleb trenni teha, sest muidu jääksid musklid liialt kängu. Selleks on olemas spetsiaalsed käimislindid.

Füüsika → Füüsika
22 allalaadimist
thumbnail
11
doc

Vastuvõtu planeerimine

õnnitlused edasi öelda. Üks teenindaja hoiab tervitamisel kandikut sampanjaga ja teine väikeste suupistetega. Pärast tervutamist suunatakse külalised kingituste ja lille laua juurde, mis asub natuke eemal jubilarist. Kui kõik külalised kohal, istutakse lauda. Tervitamise ja õnnitluste peale on planeeritud umbes 30-40 minutit. Laua soovitav kuju on u-kujuline(LISA 3), laud on eelnevalt kaetud(LISA 2), st on olemas salfrätid, alustaldrik, söögiriistad ning klaasid. Samuti on laua peal olemas külmad söögid nagu näiteks singirullid, salatid, leiva taldrik, kastmed, täidetud muna jmp. Laud on eelnevalt kaetud valge linaga. Laua suund on nii, et jubilar on näoga akende suunas ja samas saavad ka kõik teised külalised akendest välja vaadata, kuna keegi pole seljaga. Samas ei tule akendest nii palju valgust, et see peaks pidulisi segama, kuna aknad on mattklaasist.

Majandus → Äriplaan
203 allalaadimist
thumbnail
15
docx

Rootsi selvelaud

Varem kaeti kokteililaud sageli ka pärast pidulikku lõunasööki, praegu seda tavaliselt ei tehta. Eeljoogilauda iseseisva lauana ei kaeta, see eelneb pidulauda istumisele või selvelauaga vastuvõtule. Eeljoogilaua eesmärk on pakkuda külalistele tegevust kogunemise ajaks, samuti soodustada söögiisu teket. Tiiu Taplas Tervitusjoogilaud selle võib katta iseseisva lauana nt isiku või sündmuse tervitamiseks. Rootsi lauas serveeritakse toidud ja asetatakse nõud ning söögiriistad ühele või mitmele lauale, mille ääres ei sööda. (www.nadka.pri.ee) Tiiu Taplas 2 Selvelaua paigutamine ruumi Selvelauda võib paigutada ruumi keskele, kui ka seina äärde. Tuleb tähele panna, et külalised saaksid hästi laua umber liikuda, et oleks piisavalt ruumi. Ovaalsed ja ristkülikukujulised lauad näevad kaunimad välja, kui need paigutada ruumi seinte suhtes nurga all, mitte nendega paralleelselt.

Toit → Kodundus
24 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun