Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Menüü plaan (0)

3 HALB
Punktid

Lõik failist

Kool
Pärnumaa Kutsehariduskeskus
Nimi
Keili Lutschan
Esitamise aeg
Kodutöö teema
Lõunasöök perekonnale gümnaasiumi lõpetamise puhul
Taotletava kutsekvalifikatsiooni
tase
Toidukorra kirjeldus (ürituse eesmärk, kellele toidukord on mõeldud, mida pakutakse ja kuidas läbiviiakse)
See on pidulik lõunasöök minule ja minu perele minu lõpetamise puhul. Lõunasöögil pakutakse esimeseks käiguks singisalatit krõbekartulitega. Joogiks kõrvale võtan mina mineraal vee ja vanemad võtavad tavalise vee. Pearoaks on lõheroos toorjuustuga ning joogiks kõrvale valge vein Pinot Gris Medaille d’ Or 2009. Ja siis viimaseks käiguks ehk dessert on tiramisu .
Kujundatud menüükaart:
Menüüs olevate toitute ja jookide kirjeldus (põhjenda samuti toitude ja jookide sobitamist )
Eelroaks on singisalat krõbekartulitega- koosneb siis singist,porrust,tomatist,salatilehest ning see serveeritakse krõbekartulitega.Kõrvale on joogiks kas mineraal vesi või tavaline vesi .
Pearoaks on lõherpps toorjuustuga-koosneb siis lõhefileest,toorjuustust ja serveeritakse lillkapsakuskussiga. Joogiks kõrvale on kuiv valge vein,kuna see sobib kõige paremini kokku kalaga .
Dessertiks on tiramisu- koosneb siis biskviitküpsistest,kangest kohvist ,mandliliköörist,toorjuustust,vahukoorest ja maitsestatakse tuhksuhkruga ja vanillisukruga.
Lauakatte skeem (märkida laua piirjooned, ühe eelkatte vahendid nummerdada ja selgitada allpool)
Serveerimiseks ja teenindamiseks vajalikud nõud ja töövahendid
1. Praenuga (kalanuga)
2. Eelroanuga
3. Pearoakahvel (kalakahvel)
4. Eelroakahvel
5. Dessertlusikas
6. Leivataldrik
7. Veeklaas
8. Valge veini pokaal
9. Salvrätt
10. Menüü
11. Kaunistus
NIMETUS
KOGUS
Nõud ja söögiriistad
Leivataldrikud
3+1
Pokaali alustaldrikud
2
Eelroataldrik
3
Praetaldrik
3
Katmistaldrik
1
Kohataldrik
3
Leivataldrik (kuhu saab laualt puru pühkida)
3
Taldrik veinikorgi jaoks
1+1
Eelroanuga
3+1
Eelroakahvel
3+1
Kalanuga
3+1
Kalakahvel
3+1
Dessertlusikas
3+1
Valgeveini pokaal
3+1
Veepokaa
3+1
Väike klaaskauss (dekoratsioon)
2
Lauapesu
Laudlina (valge)
1
Laudlina abilauale
1
Kelneri käerätt
1
Töövahendid ja muud
Maitseainete komplekt (sool+pipar)
1
Kandik
1
Leivakorv
1
Korgitser
1
Küüler
1
Ettevalmistustööde kirjeldus ja aja planeerimine (sh kirjelda laua katmist)
1. Linutan abilaua
2. Valmistan ette vajalikud nõud ja muud vahendid, mida läheb teenindamise
käigus vaja.
3. Poleeritud söögiriistad asetan taldrikule, millel on olemas servjett.
4. Poleeritud klaasid asetan suud alla poole.
5. Voldin valmis servjetid.
6. Täidan klaaskausid veega, millesse ma asetan küünlad ja lilleõied.
7. Täidan küülerid jääga.
8. Panen valge veini ja vahuveini küüleritesse.
Kokku läheb 20 minutit.
Laua eelkatte tegemine
1. Tõstan toolid lauast eemale.
2. Puhastan laua.
3. Linutan
4. Asetan lauale kohataldrikud.
5. Tõstan toolid tagasi.
6. Toon lauale söögiriistad, kahvlid asetan vasakule ja noad paremale ning
dessertlusika asetan taldrikust üles poole.
7. Viin lauda leivataldrikud, mille asetan vasakule (kahvlite kõrvale).
8. Valge veinipokaalid ja veeklaasid viin kandikuga lauale. Kõigepealt asetan
lauale veeklaasid ning alles siis asetan veinipokaalid. Mõlemad asetan
paremale poole.
9.Koristan laualt kohataldrikud.
10. Viin lauale kaunistused, mille asetan laua mõlemasse äärde.
11. Maitseained jäävad abilauale.
12. Viimaks süütan kausis küünlad, kuid vahetult enne külaliste saabumist.
Kokku läheb aega 15 minutit.
Serveerimise ja teeninduse kirjeldus ning aja planeerimine
1. Tervitan külalisi saabudes.
2.Juhatan nad laua juurde, kus aitan nad istuma.
3.Tutvustan neile menüüd, rääkides toidud ja söögid lahti.
4.Pakun neile vett, alustades naisest.
5.Peale vee pakkumist, pakun ma vasakult poolt leiba, alustades naisest ja
lõpetades mehega.
6.Serveerin neile eelroa , asetades eelroa taldriku kõigepealt naisele ja alles
siis mehele. Soovin neile head isu.
7.Kui nad on eelroa lõpetanud, koristan ma ära taldrikud. Samal ajal jälgides
ka veepokaale, mida siis vajadusel täita.
8.Pakun uuesti leiba.
9.Serveerin veini, esitledes seda kliendile ja avan selle nende nähes. Pudeli
korgi asetan taldrikule, ning taldriku panen lauale.
10.Küsides kliendilt, et kes sooviks maitsta, et veenduda kas see vein sobib
neile.
11.Kui sobib siis valan kõigepealt sellele, kes ei maitsenud ning viimasena
sellele, kes maitses veini.
12.Serveerin pearoa (eelsoojendatud taldrikutel) ning taas asetan söögi
kõigepealt naisele ja alles siis mehele. Soovin neile häid maitse elamusi.
13.Kui pearoog on söödud, siis koristan lauast praetaldrikud ja leivataldrikud
samuti ka veini pokaalid. Ning küsin, kuidas maitses.
14.Asetan paika dessertlusikad.
15.Toon lauda magustoidu. Soovides ``Head isu!``
16. Kui dessert on lõpetatud, lähen ja koristan nõud ära.
17.Uurin klientidelt, kuidas nad õhtuga rahule jäid.
18.Peale tagasisidet saadan ma nad ära, soovides neile ilusat õhtut ja et
ootame teid jälle. Kuna õhtusöök oli ette tellitud siis mees oli varem arve
ära tasunud.
19.Siis koristan ma laua lõplikult ära.
Teenindus protsess kestab kokku 2 tundi.
Kasutatud kirjandus
Menüü plaan #1 Menüü plaan #2 Menüü plaan #3 Menüü plaan #4 Menüü plaan #5 Menüü plaan #6
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 6 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2014-02-24 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 20 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor Keili Lutschan Õppematerjali autor
Menüü plaan , koos menüü ja laua eelkattega .

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
6
docx

Kelneri lõputöö

Sisukord · Toidukorra kirjeldus 2 · Kujundatud menüükaart 3 · Menüüs olevate toitute ja jookide kirjeldus 4 · Lauakatte skeem 5 · Serveerimiseks ja teenindamiseks vajalikud nõud ja töövahendid 6 · Ettevalmistustööde kirjeldus sh aja planeerimine 7/8 · Kasutatud kirjandus 8 Kool Pärnumaa Kutsehariduskeskus Nimi Janek Rumma Esitamise aeg Kodutöö teema Romantiline õhtusöök kahele Toidukorra kirjeldus (kellele, mida ja kuidas) Minu klientideks on poolteist aastat interneti teel suhelnud paar. Naine Saksamaalt

Toitlustus
thumbnail
7
doc

Teeninduse kodutöö

Esitamise aeg 20.02.2012 Kodutöö teema Lõunasöök, mis muudab argipäeva erilisesks Toidukorra kirjeldus (kellele, mida ja kuidas) Minu pakutav menüü sisaldab endas kolme käiku: Eelroog, pearoog, magustoit. Toidud on valitud vastavalt kliendi soovile. Kliendiks on keskealine paar, kes hindab lihtsust kuid samas head maitset ja peent väljanägemist. Sellepärast ei ole roogades toiduainete kooslused liiga üllatuslikud ja harjumatud, lihtsalt erilised. Samuti on road valitud küllaltki tervislikud, kuna klientidel pole plaanis kaalus juurde võtta. Vaid säilitada head välimust.

Klienditeenindus
thumbnail
10
docx

ABILAUD

· Lauakaunistus 1 · Korgitser 1 · Kaabits 1 · Paberist värv. salvrätt supitaldr. alla 1 · Kindad 1 ABILAUA 1. PLAAN 1. Laualina +salvrätikud 2. Kohataldrikud + leivataldrikud lauda, laua pühkimiseks 3. Söögiriistade alus söögiriistadega 4. Kandik 5. Lauakaunistus 6. Veinipokaal valge 7. Veinipokaal punane 8. Veepokaal 9. Maitseainetopsid ABILAUD 2. PLAAN · Kulp · Näpitsvõtte riistad · Kastmelusikas · Eelroog 1 taldrikud , sooja vaja panna

Eesti keel
thumbnail
19
docx

KOLMEKÄIGULINE PIDULIK ÕHTUSÖÖK

(sidrun, apelsinimahl, küüslauk, basiilik) Dessert Creme brülee maasika-mündisalsaga (muna, rõõskoor, vanilljekaun, maasikaliköör) Joogisoovitus Jõhvika-jäävesi 3 MENÜÜ PÕHJENDUS Valmistan kolmekäigulise piduliku õhtusöögi oma vanematele. Menüü valmistasin vastavalt aastajale ning selle maitse kooslusele ja lihtsusele. Menüü koostamisel arvestasin kliendi soovidega ning nende aleergiatega ning mida nad maitsta soovivad. Nad pidasid oluliseks toitude kergesti seeditavust, maitset, head kvaliteeti ning täis kõhtu. Tahan oma vanematele pakkuda midagi sellist, mida nemad pole veel proovinud ning ise valmistanud. Eelroog Peedipüreesupp piimavahuga

Kutsevalik
thumbnail
15
doc

Pidulik sünnipäevalõuna

Soovitasin neile lõheterriinit ning maitse elavdamiseks sidrunikastet. See tundus neile põnev ja nad olid pakkumisega rahul. Lähtudes kliendi soovist saada pearoaks midagi broilerifileest soovitasin neile apelsiniga glasuuritud pestoga täidetud broilerifileed, mis tundus neile uus ja huvitav. Lisanditeks veel kus- kuss ja köögiviljaraguu. Roas kasutan erinevaid kuumtöötlemisvõtteid, mis teeb toidu erilisemaks ja annab mitmekesisust. Kuna kogu menüü on kokku miksitud erinevast maailmast kokku, soovitasin tüdrukutele kodumaist jõhvikasorbetti kamaküpsisel. Nad võtsid selle soovituse meelsasti vastu. Sünnipäevalised saavad kogeda erinevaid maitseelamusi nii siinpool, kui ka väljaspool piiri olevaid maitseid. Söögi tegemisel kasutan erinevaid kuumtöötlemisvõtteid, mis annab toidule mitmekesisust ning eripära. Samas olen jäänud kindlaks kliendi soovile, mitte saada vürtiskaid toite, mis säilitab toidu naturaalsema maitse.

Kokk
thumbnail
8
doc

ROMANTILINE ÕHTUSÖÖK KAHELE RESTORANIS “LIILIA”

ROMANTILINE ÕHTUSÖÖK KAHELE RESTORANIS "LIILIA" Iseseisev töö Tallinn 2011 SISUKORD 1. MENÜÜ..................................................................................................................... 3 2. LAUAKATTESKEEM.............................................................................................. 4 3. SERVEERIMINE.......................................................................................................5 4. TÖÖVAHENDID.......................................................................................................6 5. KASUTATUD MATERJAL......................................................................................7 2 1. MENÜÜ Pearoog Tallefilee ürdiglasuuri, küüslaugukartulite, aurutatud roheliste ubade ja

Klienditeenindus
thumbnail
10
doc

MENÜÜ

MENÜÜ Eelroog Idusalat vähisabade, kartuli- ja trühvlimajoneesiga Joogiks: Valge vein Pearoog Praetud paltusefilee, blanśeeritud pak-choi kapsa, fenkolipüree ja siiamarja kastmega Joogiks: Valge vein Dessert Kodune juustukook põldmarjakastmega Joogiks: Koorekohv Töövahendid ja nõud 1. Kelnerirätt veini valamiseks 2. Kandik 3. Leivakorv koos maitseainetega 4. Valge veini pokaal 5. Leivataldrik 6. Eelroa taldrik 7. Eelroa all olev taldrik koos salfrätiga 8. Eelroa kahvel ja nuga 9. Pearoa taldrik 10. Pearoa kahvel ja nuga 11. Desserdi taldrik 12. Desserdi kahvel 13. Kohvitass 14. Kohvitassi alustaldrik koos salfrätiga 15. Kohvi jaoks lusikas 16. Kohvi jaoks suhkrutoos 17. Kohvi jaoks koorekann 18. Volditud salfrätik Ettevalmistustöö Laua eelkatmise etapid: 1. Saali koristus. 2. Võeta

Toit ja toitumine
thumbnail
22
docx

KOKK I KUTSEKVALIFIKATSIOONI EKSAM

VILJANDI ÜHENDATUD KUTSEKESKKOOL Teenindusosakond KOKK I KUTSEKVALIFIKATSIOONI EKSAM Juhendaja: 1 SISUKORD: 2 1. MENÜÜ Eelroog: Soolalõhe röstsaial õuna-kurgi kastmega Põhiroog: Sea välisfilee, tomati-oahautise ja paprika-kartulirosetiga Järelroog: Vaniljekaste vaarikatega Minu menüü on üsna tervislik ja samas ka maitsev. Sobib inimestele kes ootsivad uusi ja huvitavaid lahendusi. Eelroaks pakun soolalõhe roose röstsaial, õuna-kurgi kastmega. Valisin soolalõhe, sest see on väga maitsev ja sisaldab rohkesti omega-3 rasvhappeid, mis on inimesele väga vajalikud. Lõhe fileerisin ise ning jahvatsin peale soola ja pipart. Saiast lõikasin ringikesed soolalõhe rooside jaoks. Kastme jaoks riivisin õna, värskekurgi ja konservkurgi, segasin majoneesiga

Toitlustus




Meedia

Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun