Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Iseteenindus (0)

1 Hindamata
Punktid
Iseteenindus #1 Iseteenindus #2
Punktid 10 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 10 punkti.
Leheküljed ~ 2 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2013-10-26 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 6 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor kamk Õppematerjali autor

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
16
pdf

Väljastusleti töökorraldus

(mitme taldriku puhul liigutakse toorainega ühe taldriku juurest teise juurde). Tooted võivad olla liigutataval kärul või käes hoitavates nõudes. Meeles tuleb pidada, et kuumade roogade väljastamisel tuleb võimaluse korral kasutada soojendusega lauda või soojenduslampe. Tööd võidakse teha ka selliselt, et taldrikud liiguvad ja kokad püsivad paigal. Iseteenindusliini töökorraldus Iseteenindus ehk letiteenindus on kasutusel maanteeäärsetes söögipaikades, kaubamajade odavates kohvikutes, tehase- ja ülikoolisööklates, puhkekeskustes ning tervishoiuasutustes. Seda süsteemi saab rakendada mitmel viisil ja igal viisil on oma head ja halvad küljed. Iseteeninduse variandid on: • Otselett, kus klient juhitakse väljapandud toidu juurde. Ta valib road, lükates kandikut liugteel, sedamööda kuidas järjekord edasi liigub.

Toitlustusettevõtete töökorraldus
thumbnail
15
docx

Rootsi selvelaud

Selvelauda kasutavad inimesed palju oma pidustustel. Selvelaudu on erinevaid. Rootsi laual on eelistusi ja puudusi, kasutus võimalused on erinevad ja ajalugu huvitav. Selvelaua pagutus on kõigile selvelaua tüüpidele ühtne. Tiiu Taplas 1 Selvelaud Selvelaud on tulnud selvest, mis tähendab iseteenindust. Selve selles tähenduses iseteenindus, jaekaubanduses ja toitlustuses müügi- ja teenindusvorm, mille korral kauba ostja või teenuse tarbija teenindab end ise. Selvelaud on iseteenindus laud, kus inimesed võtavad ja valivad endale sobiva toidu, mida naad söövad. (ENE 8) 1.1 Selvelauad Fursettlaud on selvelaud, millel toit on serveeritud nii, et seda saab püsti seistes süüa. Kõik toidud on valmistatud üsna väikeste suupistetena . Puuviljalaud kaetakse lühiajaliste vastuvõttude puhuks. See on otstarbekas katta siis, kui külaliste arv ei ole täpselt teada. Juustulaud võib katta mitmesuguste vähem või rohkem pidulike sündmuste puhul

Kodundus
thumbnail
11
ppt

Buffetlaud

Buffet - laud Sandra Taniel Helen Antsmaa 24.11.09 Kehtna 2009 Buffet ­ laud (Rootsi laud) Buffet ­ lauas serveeritakse toidud ja asetatakse nõud ning söögiriistad ühele või mitmele lauale, mille ääres ei sööda. Need lauad kaunistatakse, road serveeritakse suurtel vaagnatel või kaussides. Söömiseks kaetakse eraldi lauad, mis võivad asuda ühes või mitmes ruumis. Buffet ­ laud (Rootsi laud) Buffet ­ lauana võib katta hommiku-, lõuna- ja õhtusöögilaua, samuti kohvi- ja teelaua ning vastuvõtulaua. Buffet ­ laua menüüs võivad olla külmad ja kuumad eelroad, pearoad, vaheroad, järelroad, kuumad joogid, karastavad joogid, alkohoolsed joogid. Buffet ­ laud (Rootsi laud) Kõik road ja joogid buffet ­ lauas pannakse üheaegselt lauale. Roogade juurde on paigutatud ka vastavad sööginõud ja ­riistad. Sööja valib oma maitse järgi roakäigud ja nende järjestuse. Buffet ­ laudu võib katta nii siseruumides kui ka vabas õhus.

Klienditeenindus
thumbnail
19
docx

Nordea Kontserdimaja hea teeninduse ABC

Nordea Kontserdimaja hea teeninduse ABC 2014/2015 SISUKORD 2 PILETIKONTROLL...........................................................................4 GARDEROOB.................................................................................5 SAALITEENINDUS..........................................................................7 BAARITÖÖTAJAD...........................................................................9 BAARIABID................................................................................................. 10 KAUP..........................................................................................12 INVENTUUR................................................................................12 Saatelehed/ mahakandmine........................................................12 Riidepesuruum...........................................................................13 PESURUUMID, LAOD, TAGALAD.............................................

Ametijuhend
thumbnail
652
pdf

Asjaajamise alused

Lõunasöögirestoranid  Klientideks on konverentsidest, seminaridest ja muudest üritustest osavõtjad, ümberkaudsete asutuste töötajad, turistid, pidevad külastajad ja juhukliendid.  Toitude ja jookide valik menüüs on kitsas. Igapäevastele külastajatele on päevapakkumised, lastele lastemenüü. Eraldi märgistus menüüs on eritoiduvajajatele: G – gluteenitu, VL- väikese laktoosisisaldusega, L – laktoositu, T – taimne.  Teenindus on kas iseteenindus buffet-lauas või osalise teenindusena söögilauas. Võib olla nii, et salatid on iseteeninduslauas, muus osas teenindatakse söögilauas. Variant on ka selline, et söögisaal on jaotatud kaheks. Üks osa on eraldatud iseteeninduse jaoks, teise osa laudu aga teenindatakse.  Hinnatase on mõõdukas. Spetsialiseerunud toidurestoranid Need võivad olla:  rahvusköögile spetsialiseerunud restoranid: Vene, Hiina, Tai, Itaalia jne;

Analüüsimeetodid äriuuringutes
thumbnail
7
doc

Toitlustusettevõtete ja teenuste liigid

veetma. 6 Tavalise kohvi ja tee kõrval on kohvikute menüüs sageli espresso, cappuccino, café au lait ja muud maitsekohvid ja teejoogid, samuti karastusjoogid, veed ja mahlad. Menüüs on erinevad pagaritooted ­ pirukad, saiakesed, samuti erinevad võileivad, täidetud batoonid, koogid. Mõned kohvikud pakuvad ka hommiku- ja lõunaeineid, jäätist ja jäätisekokteile. Kohvikutes on sageli iseteenindus. Teenindusliin on ettevõttes selliselt korraldatud, et klient ettevõttesse sisenedes kohe aru saaks, kuidas toimida. Hästi planeeritud teenindusliin kiirendab klientide teenindamist. Esimesena on saadaval kandikud ja söögiriistad, siis toiduvalik ja viimaseks joogid. Tasumine kliendi valitud toodete eest toimub teenindusliini lõpus. Söögisaalis on sageli kärud või lauad, kuhu kliendid saaavad panna kasutatud nõud. Teine võimalus teeninduse korraldamiseks on lauas teenindamine

Kokandus
thumbnail
6
docx

Ala carte

1. Teenindamismeetodid Serveerimine saksa moodi Saksapärase teenindamise all mõistame teenindamist lauas/nõude ja söögi lauale toomist. Taldrik asetatakse külalise ette paremalt poolt. Vaagnad ja kausid asetatakse lauale tema käe ulatusse. Lihavaagen asetatakse kahvlist vasakule, teised nõud magustoidulusikast ülespoole. Külaline teenindab end ise. · Serveerimine Ameerika moodi Ameerikapärase teenindamise all mõistame toidu taldriku peal lauale toomist. Toit pannakse taldrikule köögis ja ettekandja asetab selle külalise ette paremalt poolt. Serveerimine Inglise moodi Inglisepärase teeninduse all mõistame teenindamist serveerimislaualt (guéridon). Toidud asetatakse köögis serveerimisnõudesse. Peatoitu näidatakse külastajale ja asetatakse kuumalusele. Road pannakse serveerimislaual taldrikutele. Töötatakse mõlema käega. Märkus: ainult pool portsjonit serveerida, et mitte taldrikut üle kuhjata. Taldrik asetada paremalt poolt. Teenindamise ju

Teenindus ja müük
thumbnail
8
doc

Rootsi laud

Tartu Kutsehariduskeskus ROOTSI LAUD Rootsi lauaks nimetatakse sellist fourchette-lauda, millel serveeritakse rohkelt kuumi ja külmi suupisteid ja jooke ning söömisriistad ja taldrikud ning tassid asetatakse samale lauale. Selle laua ümber ei sööda. Süüakse hoopis teite laudade ääres istudes. Ajalooline kodumaa on Rootsi, nagu ka nimest välja võib lugeda. Kuningakojas oli juba paarsada aastat tagasi kombeks katta suuremale hulgale külalistele laud eraldi ruumi, kust igaüks endale meelepärase hankis ja sellega söögiruumi suundus. Tol ajal levis see komme ka Rootsiga tihedalt seotud Norras ja Soomes. Tänu ratsionaalsusele ja käepärasusele on Rootsi laud levinud kõikjale ning on eriti populaarseks saanud hotellides, laevadel nii hommiku-, lõuna- kui ka õhtusöökide serveerimisel. ROOTSI LAUA KASUTUSALAD : · õhtusöök · lõunasöök · hommikusöök · eined majutusasutustes · eined konverentsidel ja kongressidel · eined sotsiaalasutu

Toitumisõpetus




Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun