Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
Mõistete sõnaraamat
✍🏽 Avalikusta oma sahtlis olevad luuletused! Luuletus.ee Sulge
Šokolaadikompvekid - eri täidiseliikidega kompvekid, mis on kaetud šokolaadiglasuuriga  Pralineekompvekid - täidiseks pralineemass, mille põhikomponentideks on suhkur, pähkel ja rasvaine  Vahvlikompvekid - täidiseks küpsetatud vahvlilehed, vahel erinevad kreemid  Pumatikommid – täidiseks suhkru, siirupi, vee ja maitse- ning lõhnaainete ühtlane segu  Marmelaadikompvekid – täidiseks erimaitselised marmelaadid  Valikkompvekid – käsitöö, seetõttu iga kompvek unikaalne.
Šašlõkk on parim vardas grillituna, kusjuures lihakuubikute suuruseks võiks olla umbes 3,5 x 3,5 cm. Enamik šašlõkke valmistatakse traditsioonilises äädikamarinaadis, kuigi järjest enam on kauplustes saada ka ilma äädikata šašlõkke, mis on samuti väga maitsvad.
Šampanja – vahuvein, mis saadakse viinam-e aeglasel käärit-l ja järel kääritus toimub pudelis. Š. on patenteeritud vahuvein ja seda nime võib kanda vaid vahuveinid, mis valminud Prantsusmaal Champagneʼi maakonnas.
Šokolaad on viimastel aastakümnetel olnud üks toiduteadlaste poolt enimuuritud ja vaidlusi äratanud toiduaine, mille ümber liikuvatest müütidest ja teabest on tavatarbijal küllaltki rakse tõetera üles leida.
Šampanjaäädikas – Enamik šampanjaäädikaid on toodetud gaseerimata valgest veinist, mille valmistamiseks kasutatakse viinamarjasorte, nagu Chardonnay ja Pinot Noir, millest tavaliselt tehakse šampanjat.
Šokolaadi toorained on kakaooad (kakaomass), kakaovõi, tuhksuhkur, piima- või koorepulber, pähklid, rosinad, vahvlipuru, kohv, kakaopulber, aroomiained, emulgaatorid jt. ained.
Šokolaad - kakaoubadest ja suhkrust koosnev maiustus; šokolaadist ja piimast, koorest või veest keedetud jook (kakaopulbrist tehtud jook on kakao).
Šarlott - torte võib valmistada ka selliselt, et tort on ainult äärtest vooderdatud rullbiskviidiga või on vooderdatud nii äärtest kui pealt.
Šokolaadi aseaine ehk rasvaglasuuriga kompvekid on pumatikorpusega – Ananassi, Sidruni, želeekorpusega – Apelsini, Mari ja pralineekorpusega – Komeet.
Šokolaadi valmistamiseks on vaja: • Kakaomassi • Rasvainet • Suhkrut • Sõltuvalt retseptist lisandeid: piimapulbrit, pähkleid, kohvi, rosinaid, vahvlit jm
Šokolaadi - kaeraküpsis, Ronski Tex-Mex(pärmitaignast valmistatud maitsev pirukas hakklihatäidise ja erinevate vürtsidega), Kodune kaneelisai,
Šveitsi pealinn on Bern. Šveitsi vein on toodetud ligi 15 000 hektarit viinamarjaistandustest, ja veinid toodetakse peamiselt lääne- ja lõunaosas.
Šokolaadi - marmelaadikompvek 521 6,1 25,9 0,2 22,9 62,5 4,0 1,7 82,4 0,0 0,6 0,1 0,2 1,2 0,1 0,0 0,8 0,0 1,6 106,7 355,6 ### 51,6 ### 0,4 1,2
Šokolaadid on heledama värvusega, kuna nende saamiseks on šokolaadipastale lisatud suhkrut, piima ja veel täiendavalt kakaovõid.
Šokolaad on üle maailma tuntud maiustus, mida meie figuuri ja hammaste kahjuks tänapäeval poelettidelt kergesti kätte saab.
Šerbett - paks magus (pähklitega) mass suhkrust ja puuviljadest või kohvist või kakaost (Eestis enim levinud tähendus)
Šokolaadi aseained - valmistatakse ilma kakaomassi ja kakaovõita, mille asemel kasutatakse kakaopulbrit ja tahkeid taimseid rasvu.
Šašlõkitegemine on imelihtne. Pead leidma sea, mis on just sellel hommikul lihaks saanud ja sealt parimad tükid laskma raiuda.
Šokolaadi - vahvlikompvek 549 5,8 32 - 8,5 57,9 - 1,9 73 0,2 0,2 0,03 0,07 0,5 0,04 0 - - 1,1 14 402 44 44 146 - 1,9
Šokolaad – kakaoubade kääritamine, nende kuivatamine, röstimine, jahvatamine, komponentide kokku segamine.
Šarlottidest on võimalik teha erinevateks pidulikeks sündmusteks sobiliku kujuga ja vastava kaunistusega torte.
Šerriäädikas – Rikkalikul, mahedal ja pehmel šerriäädikal on magusa järelmaitsega kergelt pähkline maitse.
Šalottsibul on palju väikeseid tütarsibulaid moodustav sort, kasvatatakse Aasias ja Euroopa soojemas osas.
Šerbett - idamaine karastusjook vürtsidega maitsestatud puuviljamahlast ja suhkrust/ pähklimaiustus.
Šnitsel – võetakse kondita seljatükk, vasardatakse, vormitakse ja paneeritakse, küpsetatakse
Šokolaadi - , karamelli- jt kastmed, alkohoolsed joogid kastmena, tarretised, kondiitritooted.
Šokolaadid ehk tumeda biskviidiga 3. pähklibiskviidiga 4. dekoorbiskviidiga (küpsetusmatid)
Šefiir - õunapüreest, suhkrust ja munavalgest (munavalgepulbrist) kohev maiustus.
Šampanja – Hea aperitiiv, mis sobib suurepäraselt mereandide ja kalatoidu juurde.
Šokolaadi põhiained on jahvatatud kakaopulber, kakaoubadest saadud kakaovõi ning suhkur.
Šveitsipärane - valmistatakse munavalgeid suhkruga kuuma auru kohal vahustades.
Šampanja – šampanjameetodil Champagne piirkonnas valmistatud vahuvein.
Šokolaaditööstuse seisukohalt on oluline ubade piisav fermenteerumine ja vabadus ebapuhtustest
Šašlõkk – lihast lõigatakse kuubikud, marineeritakse ja grillitakse.
Šnitsel - õhuke ovaalne paneeritult praetud vasika- või seareielõik.
Šampanja on Prantsusmaal Champagne’i piirkonnas valmistatud vahuvein.
Šoti viski - Toodetakse alati Šotimaal väga kindlate reeglite järgi.
Šokolaadimassile on lisatud täisteraküpsise puru ja maapähklivõid.
Šeiker – ehk raputi tihedalt suletav joogisegamisnõu
Šašlõkk – kaukaasiast alguse saanud lihagrillimisviis
Šokolaadimass on kõrge viskoossusega mitte-Newtoni vedelik.
Šokolaadi - , suhkru- ja jahukondiitritoodete müük.
Šampanja äädikas – pehmemaitselised, mahedad ning õrnad.
Šokolaadi - , nonparellidega jm. kaetud dražeed.
Šokolaad – kasutatakse vastavalt maitsele.
Šerri – Hispaanisast pärit kange vein
Šokolaadi kasutamisel on üks šokolaad parem kui teine.
Šokolaadi põhitüübid on valge, tume ja piimašokolaad.
Šampinjon – supid, täidetud , röstitud
Šnitsel – seljatükist kondita tükid.
Šokolaadi - jogurtimousse maasikakastmega
Šašlõkk – reie või seljatükist.
Šokolaadi on kasutatud isegi rahana
Šampanja – vahuvein, mida valm.
Vote UP
-1
Vote DOWN
Šerbett - on idamaise päritoluga maius, mida valmistatakse piimast (või kondenspiimast), suhkrust, glükoosisiirupist, margariinist (või taimerasvast) ning lisatakse pähklid või seemned.
Vote UP
-1
Vote DOWN
Šablooni abil - soovitud kujund asetatakse näiteks tordile, valatakse sisse temereeritud sokolaad ning peale hangumist eemaldatakse vorm.
Vote UP
-1
Vote DOWN
Šeikimine e. Raputamine – kaks erinevat šeikerit.



Tulemused kuvatakse siia. Otsimiseks kirjuta üles lahtrisse(vähemalt 3 tähte pikk).
Leksikon põhineb AnnaAbi õppematerjalidel(Beta).

Andmebaas (kokku 683 873 mõistet) põhineb annaabi õppematerjalidel, seetõttu võib esineda vigu!
Aita AnnaAbit ja teata vigastest terminitest - iga kord võid teenida kuni 10 punkti.

Suvaline mõiste



Kirjelduse muutmiseks pead sisse logima
või
Kasutajanimi/Email
Parool

Unustasid parooli?

või

Tee tasuta konto

UUTELE LIITUJATELE KONTO AKTIVEERIMISEL +10 PUNKTI !


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun