Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse Registreeri konto

Tumeda šokolaadi tootmine kakaooast (4)

4 HEA
Punktid
Vasakule Paremale
Tumeda šokolaadi tootmine kakaooast #1 Tumeda šokolaadi tootmine kakaooast #2 Tumeda šokolaadi tootmine kakaooast #3 Tumeda šokolaadi tootmine kakaooast #4 Tumeda šokolaadi tootmine kakaooast #5 Tumeda šokolaadi tootmine kakaooast #6 Tumeda šokolaadi tootmine kakaooast #7 Tumeda šokolaadi tootmine kakaooast #8 Tumeda šokolaadi tootmine kakaooast #9 Tumeda šokolaadi tootmine kakaooast #10 Tumeda šokolaadi tootmine kakaooast #11 Tumeda šokolaadi tootmine kakaooast #12 Tumeda šokolaadi tootmine kakaooast #13 Tumeda šokolaadi tootmine kakaooast #14 Tumeda šokolaadi tootmine kakaooast #15 Tumeda šokolaadi tootmine kakaooast #16 Tumeda šokolaadi tootmine kakaooast #17 Tumeda šokolaadi tootmine kakaooast #18
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 18 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2011-01-02 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 102 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 4 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor eed Õppematerjali autor

Märksõnad

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
80
docx

Toidukauba õpimapp

värvimiseks (kohupiima, pudingute, küpsiste, kookide, jäätise jm. maitse ja värvivarjundite mitmekesistamiseks). Valmistatakse ka lahustuvaid kakaopulbreid (nii pulbrina kui graanulitena). Kakaojoogi valmistamiseks on see vaja segada kas kuuma või külma piima ja suhkruga ninghästi segada. Müügil on ka selliseid kakaopulbreid, mille koostises lisaks suhkrule ka lõssi-või vadakupulber. Sellisel juhul piisab kakaojoogi valmistamiseks pulbri segamisest veega. Kakao on energiarikas jook tänu rasvadele (kakaovõi)ja süsivesikutele (suhkur). Piimaga kakaojoogis on ka suur valgusisaldus. On avastatud, et kakaol on kaariesevastane toime, seega ei kahjusta kakaojoogid hambaid. Kakaoseemnete töötlemine: Kakao-oad praetakse pöörlevates trummlites kindlal temperatuuril, ajavahemikus 10 minutit kuni 2 tundi. Oad jahutatakse ja purustatakse. Seejärel puistatakse oad tuulamismasinasse, kus ubadelt eemaldatakse koored.

TOIDUAINETE SENSOORSE...
thumbnail
28
doc

Lisaained toidus

Alates 1. jaanuarist 1995 peavad pakendatud toiduainete pakendil olema näidatud kasutatud lisaained rühma ja lisaaine nimetusega või EL maades kehtiva numbrilise koodiga /E-numbritega/. [2.] 6 Minu toitumine Pikkade tööpäevade ja liikuva eluviisi tõttu on minu toitumine väga kesine, toitainete vaene ja ebatervislik. Hommikust ma üldjuhul süüa ei jõua, kui jääb aega, joon ühe piimaga kakao. Tööl olles näksin mõne saiakese või puuvilja ning hilja õhtul koju jõudes olen liiga väsinud, et midagi süüa. Vabadel päevadel üritan tasakaalustada natukenegi oma kehva toitumist ja söön korralikumalt. Käesoleval nädalal oli minu toidulaual järgmised toiduained ja toidud:  mandariinid, õunad, jäätis, krõpsud, saiakesed, šokolaad, vahukommid  limonaad, multinektar, sidrunivesi, kakao, piim, valge vein

Toiduainete ja toitumisõpetuse...
thumbnail
6
docx

Tee ja Šokolaad referaat

suurusele ja kasutatakse kas sokolaadi või kakaopulbri valmistamiseks. Purustatud tuumad lastakse läbi eriliste valtside. Protsessiga kaasneva kuumuse ja tugeva hõõrumise mõjul sulab ubades leiduv kakaovõi ning tekib sokolaadi pasta, mille koostises on 53% kakaovõid ja 47% tahket kakaomassi. Kui see vormitakse ja lastakse tahkuda, siis sellest saab mõrusokolaadi, paljud nimetavad seda veel keedusokolaadiks. Seda massi pressitakse 25tonnise pressjõuga pressi abil, kus eraldub kakaovõi. Kakao on rasvane kollakas vedelam mass. 10-25% kakaovõid jäetakse tahke kakaojäägi hulka, millest hiljem jahvatatakse erineva rasvasisaldusega kakaopulbrit. Puhast kakaovõid vajatakse mitmete sokolaadisortide ja maiustuste tootmiseks ning valge sokolaadi põhikomponendiks. Sokolaadi tahvlite ja muude maiustuste saamiseks segatakse sokolaadipasta hulka mitmesuguseid lisandeid, millest olulisemad ja tavalisemad on kondentspiim ja suhkur.

Kokandus
thumbnail
652
pdf

Asjaajamise alused

Programm „Kutsehariduse sisuline arendamine 2008-2013“ SIRJE REKKOR ANNE KERSNA ANNE ROOSIPÕLD MAIRE MERITS TOITLUSTUSE ALUSED KOHANDANUD: ANA KONTOR 2013 1 SISUKORD 1. Toitlustusettevõtete ja teenuste liigid 4  Toitlustusettevõtete tüübid ja äriideed 4  Kiirtoiduettevõtted 6  Kohvikud 8  Sööklad ja teised suurköögid 10  Restoranid 13  Baarid 19  Catering-ettevõtted 21 2. Toitumise alused

Analüüsimeetodid...
thumbnail
937
pdf

Erakorralise meditsiini tehniku käsiraamat

Erakorralise meditsiini tehniku käsiraamat Toimetaja Raul Adlas Koostajad: Andras Laugamets, Pille Tammpere, Raul Jalast, Riho Männik, Monika Grauberg, Arkadi Popov, Andrus Lehtmets, Margus Kamar, Riina Räni, Veronika Reinhard, Ülle Jõesaar, Marius Kupper, Ahti Varblane, Marko Ild, Katrin Koort, Raul Adlas Tallinn 2013 Käesolev õppematerjal on valminud „Riikliku struktuurivahendite kasutamise strateegia 2007- 2013” ja sellest tuleneva rakenduskava „Inimressursi arendamine” alusel prioriteetse suuna „Elukestev õpe” meetme „Kutseõppe sisuline kaasajastamine ning kvaliteedi kindlustamine” programmi Kutsehariduse sisuline arendamine 2008-2013” raames. Õppematerjali (varaline) autoriõigus kuulub SA INNOVEle aastani 2018 (kaasa arvatud) ISBN 978-9949-513-16-1 (pdf) Selle õppematerjali koostamist toetas Euroopa Liit Toimetaja: Raul Adlas – Tallinna Kiirabi peaarst Koostajad: A

Esmaabi
thumbnail
10
doc

Šokolaad

Küllap on asi ka selles, et tootja märgib alati pakendile, millise sokolaadiliigiga on tegemist. Kakao jõuab tänapäeva tavatarbijani tahkest kakaomassist jahvatatud pulbrina, mis peab sisaldama mitte vähem kui 22% kakaovõid. Pagari- ja kondiitritööstused ning maiustustevabrikud kasutavad oma toodete maitsestamiseks ja värvimiseks madalama, vaid 10% kakaovõi sisaldusega kakaod. Maailma mastaabis eristatakse kaht põhimõtteliselt erinevat liiki kakaopulbrit. Euroopa kakao on töödeldud nõrga leelisega. Töötlemise tagajärjel omandab kakaopulber endisest tugevama, kuid samas mahedama maitse ning sügavama punakaspruuni värvuse. Märgatavalt väheneb ka kakaopulbri happelisus. Seda kakaod pruugivad profikokad meelsasti küpsetiste ülepuistamiseks, sokolaaditrühvlite pinna katmiseks ning jookide ja külmutatud magusroogade maitsestamiseks.

Pagar-kondiiter
thumbnail
110
docx

Toidukaubaõpetuse õpimapp

26 kaubanduse märk, mis tagab, et arengumaade väiketalunikud saavad oma toote eest väärilist tasu, mis katab kulud ja võimaldab kestvat arengut. Lisaks annab märgistus tunnistust, et tootmisprotsessis ei kasutata orja- ega lapstööjõudu, istanduste ja tootmisühistute töölised saavad inimväärset palka ja töötavad inimlikes tingimustes. (Bioneer, 2013) UTZ märgis näitab, et Teie kakao ja kohvi teekonda on võimalik jälgida kasvatajast lõpptarbijani jõudva tooteni. Sertifitseerimise süsteem põhineb rangel käitumiskoodeksil – hõlmates sotsiaalseid ja majanduslikke kriteeriume vastutustundlikus põllumajanduses ja kasvatamistavades – koos tarneahela nõuete ja jälgimissüsteemiga, mis seob tooted sertifitseeritud kasvatajatega. (BM TRADA, 2012) KRAV märki kasutatakse mahepõllumajanduslikult toodetud toiduainete märgistamiseks

Toidukaubaõpetus
thumbnail
24
doc

ŠOKOLAAD

on minna poodi ja varuda endale üks maitsev šokolaadi maius. 2. Ajalugu 3 2.1. Varane ajalugu Umbes 2000 aastat tagasi avastati Mehhiko ja Kesk-Ameerika vihmametsadest kakouba, mille avastus oli sama hea kui astuda nafta joa otsa. Asteegid segasid kakaoube maitseainetega, et valmistada jumalate jooki. Jooki valmistati tseremooniatele, rikastele ja eliitinimestele, nad isegi sõid kakao putru. Asteegid hakkasid kakoubasid maksustama. Kakaoubade hind tõusis nii kõrgeks, et 100 uba sai vahetada näiteks kalkuni või orja vastu. Maiad leiutasid vürtsika, mõru, magusa joogi, mida valmistasid röstitud kakaoubadest, maisist ja paprikast ning lasid sellel käärima minna. Asteegid jõid seda jooki 50 korda päevas ja ütlesid , et kui seda jooki juua siis saab päev otsa olla ilma söömata. Maiuse nimeks pandi alguses xocolatl, mis

Toit ja toitumine



Lisainfo

Slideshow

Meedia

Kommentaarid (4)

Vi4uha profiilipilt
Vi4uha: Suuuur suur t2nu!! vage hea materjal!
20:45 29-11-2012
Minitibi profiilipilt
Minitibi: Oli kasulik materjal
13:20 10-03-2013
opilane11 profiilipilt
opilane11: mitte just palju
09:09 16-02-2013



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun