Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
Ega pea pole prügikast! Tõsta enda õppeedukust ja õpi targalt. Telli VIP ja lae alla päris inimeste tehtu õppematerjale LOE EDASI Sulge

"hakkimine" - 27 õppematerjali

hakkimine - eesmärgiks on hakkida rasvaine ja jahu kokku, ilma et jahus olev gluteen aktiveeruks ning tekitaks hiljem küpsenud tootele kõva kooriku.
thumbnail
1
docx

Praktika aruanne - toitlustusettevõttes

Milliseid seadmeid kasutati köögis? Seadmeid oli köögis väga palju. Tükeldusmasin, suur ahi, supi keetmis pada, hakklihamasin jne. Seadmed olid alati töökorras ja oli võimalik neid kasutada. Kui lähebki midagi sedamedest katki, kutsutakse spetsialist, kes teeb korda, sest nad ise ei hakka korda tegema, muidu äkki läheb hullemaks. Millised olid sinu tööülesanded? Minu peamised tööülesanded olid: koka abistamine, tükkeldamine, supi tegemine jne. Eeltöötlemine oli ka hakkimine, porgandite ja sibula praadimine. Võisaiade tegemine, nõudepesemine, laudade katmine, nõude vastuvõtt, laudade puhastamine. Sain veel teha erinevaid suppe: rassolnik, nuudlisupp, kartuli-lihasupp. Mida õppisid praktikal juurde? Ma õppisin kõige rohkem juurde koostööd meeskonnaga, et pead teistega arvestama. Erinevate söökide valmistamist. Iseseisvatöö oskust, et ise hakkama saada. Uute toitude valmistamist: hakklihakastme, rassolniku, nuudlisupi valmistamist.

Toit → Kokk
101 allalaadimist
thumbnail
11
ppt

Toiduainete eeltöötlemine

 6.Keetmise võtted  7.Kuumtöötlemine: Praadimine  8.Praadimise võtted  9.Kasutatud materjalid  10.Kasutatud materjalid vol2  Toiduainete eeltöötlemiseks nimetatakse toiduainete kulinaarset töötlemist.  Toiduainete kulinaarse töötlemise viise on kaks:  1. Külmtöötlemine- Toiduainete külmtöötlemisel ei kasutata kuumust, külmtöötlemine on näiteks kartulite koorimine ja pesemine ning erinevate asjade hakkimine.  2. Kuumtöötlemine- Toiduainete kuumtöötlemisel kasutatakse kuumust näiteks praadides või keetes.  1.Külmutatud toiduainete sulatamine.  2.Mittesöödavate ja saastunud osade eraldamine.  3.Madala toiteväärtusega osade eraldamine.  4.Toiduainetele ja pooltoodetele kuju andmine.  5.Võtted, mis kiirendavad järgnevat kuumtöötlemist ja muudavad nende maitset.  6.Võtted, mis muudavad toiduainete kvaliteeti.

Toit → Kokandus
57 allalaadimist
thumbnail
20
pdf

Nimetu

Joonis 12. Raietööde käigus soovitatakse Joonis 13. Veekindla paberi alla ladustatud likviidne puit ja laasitud oksad paigutada raiejäätmed, P. Muiste foto. eraldi, P. Muiste foto. Kõige esimeste inimeste jaoks olid mets ja puud põhiline pelgupaik, mis aitas vaenulikus keskkonnas ellu jääda. Ilma puiduta, mille välk äikese ajal süütas, poleks inimene õppinud tundma ja säilitama tuld. 14 Enamkasutavad tehnoloogiad hakkpuidu tootmiseks on järgmised: · raiejäätmete hakkimine langil, · raiejäätmete hakkimine vahelaos (levinuim Põhjamaades, sobib ka Eestile) · raiejäätmete hakkimine lõpplaos (transport töötlemata kujul või tihendatult). Vahelaos hakkimisel koondatakse raie- jäätmed tavalise metsaveotraktoriga, mille veokast kandevõime paremaks äraka- sutamiseks on laiemaks ehitatud. Tee äärde

Metsandus → Metsandus
6 allalaadimist
thumbnail
5
doc

TOIDUAINETE eeltöötlemine

TOIDUAINETE EELTÖÖTLEMISE VÕTTED Koostaja: Ülesanne : Täiendada tabelit eeltöötlemise võtete kohta toodud näite varal. Eeltöötlemise Eeltöötlemise võtte Töövahendid eeltöötlemise Töövõtte lühikirjeldus Näited töövõtte võtted, eesmärk/eesmärgid võtte läbiviimiseks kasutamise kohta (1-3) mida tead (miks seda tehakse ?) Näide : · liha · suletav marineerimise nõu · liha tükeldatakse sobiva · toore liha marineerimine Liha murendamiseks · segamisvahend marinadi suuruse ja kujuga grillimiseks marineerimine · lihale paremate komponentide segamiseks ...

Toit → Toit ja toitumine
12 allalaadimist
thumbnail
8
docx

Praktika aruanne - tööohutus

Järvamaa Kutsehariduskeskus Kodumajandus toitlustamise suunaga II K Reeta Kivikink OÜ Reineberg Praktika aruanne Juhendaja: Aleksander Reineberg Maarika Reineberg, kokk Särevere 2009 Sissejuhatus Praktikale minnes ei kujutanud ma üldse ette, mis mind ees ootab. Esimesel päeval tundus mulle, et ma ei saa hakkama, kuna harjumine uue kohaga ja uute inimestega võttis aega. Inimesed, kellega ma koos töötasin olid kõik tegelikult väga sõbralikud. Praktikal õpetati mulle, kuidas tehakse parimaid kondiitri tooteid ja ka palju teisi huvitavaid ja põnevaid toitude valmistamise võimalusi. Kogemusi praktikal olles sain väga palju. Ettevõtte struktuur Õdus pubi asub vahetult Narva mnt ääres, Tallinnast 81 km, Rakverest 18 km kaugusel. Pubis on 30 kohta, kamin ja terrass. Koduselt maitsvad toidud, omavalmistatud ju...

Majandus → Klienditeenindus
179 allalaadimist
thumbnail
7
doc

Ettevõttepraktika aruanne - Turkebab

Nagu Amita ütles mulle, et ma sain hakkama antut töödega. Vajan innustust ja motivatsiooni. Üldiselt tulin ma kokatöö ülesannetega kenasti toime. Puudu jääb tööle jõudmisel kohusetundest, seega tuleks mul pingutada enesedistipliini osas. Kuna praktika eesmärgiks oli anda praktikandile teadmised põilistest eeltöötlusvõtetest ja kuumtöötlusvõtetest, siis võin öelda, et praktika täitis oma eesmärgi. Õppisin eeltöötlusvõtteid (toiduainete pesemine, hakkimine, purustamine jne) ja kuumtöötlusvõtteid (praadimine, keetmine, kpsetamine). Olen praktikaga väga rahul, sest sain tänu sellele arendada kastmete ja praadide toiduvalmistamist ning lauakatmist.

Muu → Praktika aruanne
31 allalaadimist
thumbnail
16
doc

Hügieen

köögiviljad Toiduainete happelisus Happelised pH 5,3-3,7 9 Happelised pH 5,3- 3,7 Toorpiim, munad, mereannid 2. Mille kuumtöötlusele enne tarbimist järgneb Jogurt hakkimine, vahustamine võ muu Hapupiim mehaaniline töötlus ( salatid) Keefir Tomat, majonees, paljud puuviljad Tugevalt happelised pH alla 3,7 õunad, ploomid, sidrunid, 3. Mida ei kuumutata piisavalt kaua( hakk- apelsinid, hapukapsas kotletid, grillkana, liha- ja kalapirukad) Toiduaine hapustumine pidurdab enamiku tervistkahjustavate

Meditsiin → Tööohutus ja tervishoid
101 allalaadimist
thumbnail
10
docx

Praktika aruanne - praktikast restoranis Amarillo

TALLINNA TEENINDUSKOOL Kairi Õigemeel T11HT PRAKTIKA ARUANNE Referaat Juhendaja: Riina Laht Tallinn 2010 Sisukord 1.Sissejuhatus Lk 3 2.Ettevõtte kirjeldus Lk 4 3.Tegevus praktikal Lk 5 4.Töökorraldus ettevõttes Lk 6 5.Menüüde analüüs Lk 7-8 6.Erivajadustega kliendid Lk 9 7.Enesekontroll ettevõttes Lk 10 8.Kokkuvõte Lk 11 9.Lisad ...

Toit → Köögi õpetus
184 allalaadimist
thumbnail
10
odt

Noad

käsitlemiseks jne.Koorimisnoast pikem (13-18cm) õhukese teraga nuga, mis istub hästi kätte ning millega saab näiteks liha viilutada ja tükeldada, liha kontide küljest lahti lõigata, aga vajadusel ka köögivilja koorida ja lõikuda. Kokanuga Kokanuga kasutatakse kõige rohkem hakkimisel. Selles töös on tähtis, et noa tera oleks nii lai, et hakkides ei lööks sõrmenukke vastu lõikelauda ära. Suure kaalika tükeldamine on kokanoale tõeline katsumus. Hakkimine õnnestub kõige paremini, kui nuga on nii pikk, et seda saab kasutada mõlema käega ja tera on n-ö kiikuv.Kokanoka tera on sageli 18 ­ 28 cm pikk, need noad on laiapoolsed ja üsna jäigad. Laiateralise noaga on võimalik saavutada sirgeid ja nägusaid lõikepindu. Sileda ja terava serva mõte seisneb ka selles, et toorena lõigatavast puuviljast või lihast imbuks lõikelauale võimalikult vähe mahlasid. Kuumal praepannil sulgub lihatüki sile pinnafaktuur kiiresti,

Toit → Köögiseadmed
21 allalaadimist
thumbnail
10
odt

Nimetu

käsitlemiseks jne.Koorimisnoast pikem (13-18cm) õhukese teraga nuga, mis istub hästi kätte ning millega saab näiteks liha viilutada ja tükeldada, liha kontide küljest lahti lõigata, aga vajadusel ka köögivilja koorida ja lõikuda. Kokanuga Kokanuga kasutatakse kõige rohkem hakkimisel. Selles töös on tähtis, et noa tera oleks nii lai, et hakkides ei lööks sõrmenukke vastu lõikelauda ära. Suure kaalika tükeldamine on kokanoale tõeline katsumus. Hakkimine õnnestub kõige paremini, kui nuga on nii pikk, et seda saab kasutada mõlema käega ja tera on n-ö kiikuv.Kokanoka tera on sageli 18 ­ 28 cm pikk, need noad on laiapoolsed ja üsna jäigad. Laiateralise noaga on võimalik saavutada sirgeid ja nägusaid lõikepindu. Sileda ja terava serva mõte seisneb ka selles, et toorena lõigatavast puuviljast või lihast imbuks lõikelauale võimalikult vähe mahlasid. Kuumal praepannil sulgub lihatüki sile pinnafaktuur kiiresti,

Toit → Köögi õpetus
9 allalaadimist
thumbnail
5
doc

Toiduhügeeni eksami küsimused ja vastused

On söödav ka peale märgitud kuupäeva , kuid välimus ja kvaliteet alanenud. 12. Mikroorganismide omadused · on mikroskoopilised · enamik vajalikud osad kahjulikud · leidub kõikjal · osad põhjustavad haigusi · halb toiduhügeen võib põhjustada nende arvukuse suurenemist 13. Kõrge riskiteguriga toidud · Mida tarbitakse kuumtöötlemata · Mille kuumtöötlemisele enne tarbimist järgneb hakkimine, vahustamine või muu mehaaniline töötlus salatid kuni 6 tundi · Mida ei kuumutata piisavalt kaua · Mida pärast kuumtöötlemist hoitakse ohtlikus temperatuuride vahemikus 14. mikroorganismide paljunemine toidus sõltub · Mikroorganismide alghulk toiduaines · Toidu keemiline koostis · Keskkonna happelisus ­ mida happelisem keskkond, siis ei saa mikroobid areneda · Aeg · Niiskus · Õhu juurdepääs · Temperatuur 15. Temperatuur

Toit → Toiduhügieen
566 allalaadimist
thumbnail
5
rtf

Tainatooted

mustikatäidisega. · Pate sucree ­ magusad tartaletid, barquette`id, flan`id, pirukad. · Pate sablee ­ magusad flan`id, tart`id. Muretaina põhiosad on nisujahu, või/margariin, enamasti ka muna või munakollane, ilma nende tooraineteta ei ole võimalik muretainast valmistada. Muretaina soolaseid tooteid võib maitsestada paprikapulbri, jahvatatud musta pipraga või köömnetega. Valmistamise meetodid on hakkimine või vahustamine. Küpsetatakse 200-225 kraadi juures kuldse värvuse saavutamiseni. Küpsetusi määritakse lahtiklopitud muna, munavalge, külma vee või piimaga. Õnnestunud muretainaküpsetised on läbinisti kollakaspruuni värvusega, kergesti murduvad ja muredad. 6. Iseloomustage liivatainast (selle erinevust muretainast). Muretaigna põhiretsepti järgi, ilma vedelikuta valmistatud ja magusat tainast nimetatakse liivatainaks

Toit → Toiduained
3 allalaadimist
thumbnail
6
docx

Hügieeninõuded kala esmakäitlemisel

nr 104/2000 üksikasjalikud rakenduseeskirjad tarbijate teavitamise kohta kalandus- ja akvakultuuritoodetest 22. oktoober 2001. Kalatöötlemislaevad kuuluvad samuti enne käitlemise alustamist tunnustamisele. Kalatöötlemislaev on mis tahes laev, mille pardal kalatooteid käsitsetakse ühe või mitme järgmise toimingu abil, millele järgneb pakkimine või pakendamine ning vajaduse korral jahutamine või külmutamine: fileerimine, viilutamine, nülgimine, kodadest või poolmetest vabastamine, hakkimine või töötlemine. Kalatöötlemislaevadel kala töötlemisel tuleb käitlejal juhinduda Toiduseaduses, Euroopa Parlamendi ja nõukogu määruses (EÜ) nr 852/2004, toiduainete hügieeni kohta ning Euroopa Parlamendi ja nõukogu määruses (EÜ) nr 853/2004, millega sätestatakse loomset päritolu toidu hügieeni erieeskirjad sätestatud toiduohutuse nõuetest. See, et tarbija toidulauale jõuaks ohutu ja kvaliteetne kalatoode, teostavad

Merendus → Kalakaubandus
7 allalaadimist
thumbnail
8
doc

Sportlase lihashooldus. Massaaž.

Seda võtet kasutatakse peamiselt reiel ja õlavarrel. Survet võib avaldada ka ainult ühepoolselt, näiteks seljapiirkonnas. Iseloomult on muljumise mõju tugevam, kui pigistamisel, kuid seda on tihti raskem doseerida. Sarnaselt pigistamisele, pole ka muljumise osakaal protsessis kindlalt piiritletud. (Duimel-Peeters, 2005; Cassar, 2004) 4.4. Löökvõtted Löökvõtteid sooritatakse suurtele, lõdvestunud lihasgruppidele. Löökvõteteks on kloppimine, patsutamine ja hakkimine. Neid pole vajalik kasutada alati, kuid osakaal ei tohiks ületada 10% teraapia kestvusest. Kloppimisel on sõrmed kergelt kõverdatud ning löök sooritatakse labakäe ja väikese sõrme servaga. Mida lõdvestunum on labakäsi, seda nõrgem on löök, sellise võtte kasutamisel peavad löögid järgnema teineteisele võimalikult kiires tempos. Samuti ei tohi õigesti sooritatud kloppimine põhjustada valu. (Cassar, 2004)

Sport → Kehaline kasvatus ja sport
47 allalaadimist
thumbnail
21
doc

Eksami küsimuste vastused

Kõigepealt teeb kõige koormatum ressurss järjekorras oleva esimese projekti tööd, siis järjekorras oleva teise projekti tööd jne. Seda tegevust nimetatakse Trummi planeerimiseks: Selle ressursi tööde rütm määrab kõikide teiste tööde alustamise nendes projektides, mis sisaldavad trumm- ressursi töid Me peame ootama, et projekte kiiremini lõpetada! 22. Kirjelda kuidas ja miks on töö tegemiseks ja töö lõpetamiseks kuluv aeg tavaliselt erineva pikkusega. Tööde hakkimine Kui me teeme natukene ühte tööd ja siis natuke teist tööd, siis ressursi isiklik efektiivsus võib olla väga suur aga töö lõpetamiseks kuluv aeg väga pikk. Iga projekti töö lõpetamiseks kuluv aeg koosneb: - Ajast, mis kulus selle töö tegemiseks. - Ajast, mis kulus tööde vahel ümberlülitumiseks. - Ajast, millal see töö ootas, kui tegeleti mõne teise tööga. Kui projekti juht näeb, mõni töö seisab töö tegija käes, siis avaldab ta mõnikord survet, et töö

Informaatika → Infosüsteemide projektid ja...
252 allalaadimist
thumbnail
38
pdf

Projektide juhtimine Piirangute Teooriat kasutades

....................... 25 Tööde varane alustamine (Simulatsioon 7)................................................................................................. 26 Multi-projekti keskkond ....................................................................................................................................... 28 Süsteemi sisene vastuolu projektide avamisel ............................................................................................... 28 Tööde hakkimine (Simulatsioon 9) .............................................................................................................. 28 Probleemide nõiaring .................................................................................................................................. 30 Projektide järjestamine.................................................................................................................................... 30

Informaatika → Infosüsteemide...
21 allalaadimist
thumbnail
20
doc

Hügeeniõpetus

suitsutatad toiduained. 3.2. KÕRGE RISKITEGURIGA ON SUURE VALGUSISALDUSEGA TOIT: Küpsetatud liha,eriti linnuliha Lihatooted; ka kastmed, puljongid Piimatooted 5 Munatooted Kõik toiduained, mis on ette nähtud tarbimiseks ilma eelneva kuumtöötlemiseta, st. keetmata või küpsetamata. Toiduained, mida ei kuumutata piisavalt kaua. Toidud , mida peale kuumutamist hoitakse T* üle +10või alla +60 Toiduained, mille kuumtöötlusele enne tarbimist järgneb hakkimine, vahustamine või mõni muu mehhaaniline töötlus. SÄILIVUSTÄHTAJA KODEERIMINE Säilivustähtaja märkimine aitab tootjatel, realiseerijatel ja tarbijatel olla kindel toidu ohutuses ja kvaliteedis. NB! Mitte keegi peale tootja ei tohi muuta kuupäeva, mis on märgitud tootel. KÕLBULIK KUNI Märgitakse kiirestiriknevatele toiduainetele, mis võivad muutuda ohtlikuks tarbijale ( nt. lihatooted, valmistoidud). NB! Toiduainete müümine peale märget

Toit → Toiduhügieen
44 allalaadimist
thumbnail
16
docx

E223 mõju kartuli säilumisele ja organoleptilistele omadustele

ohtu oma tervis. 1. Eeltöötluse vajalikkus Kartulite eeltöötlus on vajalik pikemas või lühemas perspektiivis nende säilitamiseks. Planeerides söögikorda suuremale seltskonnale on mugav, kui kartulid on ette valmistatud. Nii sujub söögikorra planeerimine muretult ja kiirelt. Kartulite kulinaarse ehk eeltöötlemise viise on kaks. 1. Külmtöötlemine- Kartulite külmtöötlemisel ei kasutata kuumust, külmtöötlemise hulka kuuluvad näiteks kartulite koorimine ja pesemine ning hakkimine. 2. Kuumtöötlemine- Kartulite kuumtöötlemisel kasutatakse kuumust näiteks praadides või keetes. ( Nadja Liira koduleht. Toiduainete kulinaarne töötlemine 2013). Külmtöötlemise võtted: 1. Mittesöödavate ja saastunud osade eraldamine. 2. Kartulitele kuju andmine. 3. Võtted, mis kiirendavad järgnevat kuumtöötlemist ja muudavad nende maitset. 4. Võtted, mis muudavad toiduainete kvaliteeti. ( Retseptiveeb Toidutare. Toiduainete külmtöötlemine 2013).

Keemia → rekursiooni- ja...
6 allalaadimist
thumbnail
14
doc

Toiduhügieen loengukonspekt

· küpsetatud liha (linnu) · muna, munatooted · kala, koorikloomad (säilitada +0 kraadi juures, jää sees) · piim, piimatooted · keedetud riis · seened. 2 8 kõik toiduained, mis on ette nähtud tarbimiseks ilma eelneva kuutöötlemiseta, st küpsetamata (tordikreemid) 9 kõik toiduained, mille kuumtöötlusele enne tarbimist järgneb hakkimine , vahustamine või mõni muu mehaaniline töötlemine 10 kõik toiduained, mida ei kuumutata piisavalt kaua 11 kõik toiduained, mis pärast kuumtöötlust hoitakse temperatuuril üle 80C või alla 630C ÕHUHAPNIKU TOIME Mikroobid, mis vajavad eluks hapnikku:...aeroobsed.... Hallitusseened- arenevad toiduainete pinnal Osa baktereid (tuberkuloositekitaja) Mikroobid, mis ei vaja eluks hapnikku:...anoaeroobsed... Clostridium botulinum Clostridium perfringens

Toit → Toiduhügieen
257 allalaadimist
thumbnail
32
doc

Eksami kordamisküsimused ja vastused

N: aega on 5 päeva midagi teha, alustatakse 5.ndal päeval ja ei jõuta õigeks ajaks valmis. · Kirjeldage palun Murphy ja Parkinsoni seadust Kui midagi saab untsu minna, siis ta ka läheb. Projektides läheb alati midagi valesti ja selle peab ümber tegema. Parkinsoni seadus: ,,Töö täidab ja sageli ületab talle eraldatud aja." Töö valmimiseks kulunud aeg ei võrdu töö tegemiseks kulunud ajaga, suur osa töö tegemise ajast tegeletakse millegi muuga. · Mida põhjustab tööde hakkimine? Tööde hakkimine põhjustab efektiivsuse vähenemist. Osade tööde tegemise aeg venib. Tööde hakkimise tõttu on vaja ühelt töölt teisele ümber lülituda ja see võtab täiendavalt aega. · Selgitage palun kriitilist ahelat Töödeahel, kus tekkiv viivitus põhjustab tingimata viivituse projekti lõpptähtajas on kriitiline ahel. · Nimetage palun projekti portfelli halduse meetodeid? Finantsmeetodid (NPV, IRR), scoring mudel, visuaalsed meetodid (mulldiagramm)

Majandus → Juhtimine
1041 allalaadimist
thumbnail
31
doc

Toiduhügieenikoolitus käitlemisettevõttes

Seega on valmistoidu saastumine ohtlikum. Kõrge riskiteguriga on: 1. suure valgusisaldusega toit ja toiduained · lihatooted, (k.a. kastmed ja puljongid); · (küpsetatud) liha, eriti linnuliha; · muna ja munatooted; · kala ja koorikloomad; · piim ja piimatooted; · keedetud riis; · seened; · pähklid; 2. kõik toiduained, mis on ette nähtud tarbimiseks ilma eelneva kuumtöötlemata, s.t. küpsetamata; 3. kõik toiduained, mille kuumtöötlusele enne tarbimist järgneb hakkimine, vahustamine või mõni mehaaniline töötlemine; 4. kõik toiduained, mida ei kuumutata piisavalt kaua; 5. kõik toiduained, mis pärast kuumtöötlust hoitakse temperatuuril üle 8ºC või alla 63ºC AEG Aeg - mikroobide generatsiooni aeg sõltub patogeeni liigist ja kasvukeskkonna temperatuurist. NB! MIKROOBID PALJUNEVAD soodsates keskkonnatingimustes väga kiiresti, kuni 6 korda tunnis s.t. nad poolduvadiga 10-20 minuti järgi. Joonis 1 Mikroorganismide kasv

Toit → Toiduhügieen
95 allalaadimist
thumbnail
26
docx

Koka eksamiküsimused vastustega.

Kirjelda külmtöötlemismeetodid lehekülg 12-13 Selleks, et toiduaineid saaks kas toorelt süüa või kuumtöödelda, tuleb neid pesta, koorida sellist tegevust nimetatakse toiduainete külmtöötlemiseks. Külmtöötlemisel toiduainete mass enamasti väheneb. Külmutatud toiduainete sulatamine: Külmutatud liha- ja kalatoodete sulatamine. Külmutatud pooltoodete sulatamine. Mittesöödavate ja saastunud osade eraldamine: Köögiviljade sorteerimine. Köögiviljade pesemine. Köögiviljade koorimine. Lindude sulgede ja sisikonna eraldamine. Erineva toiteväärtusega osade eraldamine: Kontide eraldamine lihast. Kõõluste eraldamine lihast. Kalade fileerimine. Toiduainetele ja pooltoodetele kuju andmine: Toiduainete tükeldamine. Toodete vormimine. Võtted, mis muudavad toiduainete kvaliteeti: Vahustamine. Hakkliha valmistamine. Toiduainete või pooltoodete paneerimine. Kirjelda kuumtöötlemismeetodid lehekülg 14-19 Toiduainete kuumtöötlus põhivõtted on keetmine ja...

Toit → Kokandus
256 allalaadimist
thumbnail
33
docx

Koka kutseeksami küsimused ja vastused

Koka kutseeksami kordamisküsimused ja vastused 1. Kirjelda külmtöötlemismeetodid · Külmutatud toiduainete sulatamine külmutatus liha- ja kalatoodete, pooltoodete sulatamine · Mittesöödavate ja saastunud osade eraldamine Näiteks: köögivilja sorteerimine köögivilja pesemine köögivilja koorimine tapaloomade seedeelundite eraldamine lindude sulgede ja sisikonna eraldamine kalade soomuste ja sisikonna eraldamine · Madala toiteväärtusega osade eraldamine Näiteks: kontide eraldamine lihast kõõluste eraldamine lihast kalade fileerimine · Toiduainetele ja pooltoodetele kuju andmine Näiteks: toiduainete tükeldamine toodete vormimine · Võtted mis kiirendava järgnevat kuumtöötlemist ja muudavad maitset Näiteks: toiduainete leotamine marineerimine...

Toit → Kokandus
67 allalaadimist
thumbnail
42
doc

Rakenduselektroonika konspekt

1. Sarnaselt reguleeritavatele alalditele pinge lülitushetke muutmisega. Juhul kui koormus oninduktiivse iseloomuga, siis tekibka vahelduvpinge regulaatorites voolu väljalülitamise hilistumine, kuid koormuse induktiivsus vähendab voolu muutusi, mistõttu harmooniliste probleemid muutuvad lihtsamaks. 2. Vahelduvpinge hakkimine, kus võrgu pingest märksa suurema sagedusega lülitatakse pinget sisse ja välja, niiet moodustub erineva amplituudiga impulside rida, ning muutes impulsideharvendust on võimalik muuta põhiharmoonilise amplituudi. Kui näiteks lülitada lülitit sisse ja välja harvendusega kaks, siis on tarbija esimene

Tehnika → Elektrotehnika
148 allalaadimist
thumbnail
80
docx

LÄBI MÄNGU VÕÕRKEELE JA KÕNE ARENDAMINE LASTEAIAS

Kaja Saar LÄBI MÄNGU VÕÕRKEELE JA KÕNE ARENDAMINE LASTEAIAS Tallinn 2010 Sissejuhatus Autor on valinud käesolev teema, kuna leiab, et võõrkeele õpetamine juba maast-madalast on arendav ning maailmapilti avardav. Töötava õpetajana on töö koostaja kogenud hetki, mil on jäänud vajaka ideedest ning metoodilisest materjalist. Autor püüab antud teemat lahetes leida vastuseid järgmistele küsimustele: Kuidas teha end selgeltmõistetavaks 1-6`e aastasele lapsele võõrkeeles? Kas meil on piisavalt vastavasisulist metoodikat? Tulenevalt tekkinud küsimustest on eesmärk leida materjali/meetodeid, mis aitaks õpetajal orienteeruda kakskeelses keskkonnas. Töötada välja sobiv õpimapp, mis oleks abiks keele õpetamisel ning tõukeks uutele ideedele. Tulemi saavutamiseks leiab autor, et on oluline analüüsida hetkeseisu Adelion`i lasteaias. Töödelda läbi olemasolev, vastavasisuline metoodiline materjal. Teha ...

Pedagoogika → Alushariduse pedagoog
74 allalaadimist
thumbnail
70
pdf

Majandusalased uurimismeetodid

· Parkinsoni seadus: ­ "Töö täidab ja ületab talle planeeritud aja." · Töö valmimisele kulutatud aeg ei võrdu töö tegemiseks kulutatud ajaga. Ettevõte kus paralleelselt teostatakse mitmeid projekte, mis kasutavad ettevõtte ühiseid ressursse. Tööde hakkimine Projekti faasid 1. Vaimustus 2. Kainenemine 3. Paanika 4. Süüdlaste jälitamine 5. Süütute karistamine

Kategooriata → Uurimistöö alused
81 allalaadimist
thumbnail
102
doc

Mängud

TALLINNA PEDAGOOGILINE SEMINAR Alushariduse ja täiendõppe osakond LÕE-1 Ave Hüüs MÄNG Portfoolio Juhendaja: Kaire Kollom Tallinn 2009 Sisukord Sisukord.................................................................................................................................. 2 Mängud alates sünnist:......................................................................................................... 10 KALLI-KALLI...................................................................................................................... 10 HOIDEKEEL...................................................................................................................... 10 RAHUSTAV MUUSIKA...................................................................................................... 10 TII-TAA TILLUK...

Pedagoogika → Mäng
353 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun