Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
Ega pea pole prügikast! Tõsta enda õppeedukust ja õpi targalt. Telli VIP ja lae alla päris inimeste tehtu õppematerjale LOE EDASI Sulge

"tequila" - 64 õppematerjali

tequila ehk tekiila ● kange (38–50%) ● kergelt kibe alkohoolne jook Ajalugu ● Ettevõtlikud hispaanlased, kellele lahja ja hapukas pulque mokkamööda polnud, otsustasid agaavist midagi särtsakamat teha ning pärast mõningaid katsetusi valmiski märksa kangem jook mescal.
Tequila

Kasutaja: Tequila

Faile: 2
thumbnail
1
doc

Tequila

Tequila. Päritolu: valmistatakse Mehhiko lääneosas asuva Tequila linna ümbruses. Kangus: (38­50%) ja kergelt kibe. Saamine: valmistatakse sinisest agaavist. Agaavidlõigatakse lõikudeks,saadakse kätte tuum. See röstitakse, seejärel tärklis muutub suhkruks, tuum, mida kutsutakse Pinaks, hakitakse ning pannakse pressi alla. Press surub hakitud Pinadest mahla välja. Väljatulnud mahl pannakse kääritamise paaki. Mahla hulka lisatakse pärmi mille tagajärjel see hakkab muutuma alkoholiks. Mahl jäetakse käärima 30-48 tunniks

Filosoofia → Etikett
23 allalaadimist
thumbnail
16
odp

Tequila

Tequila Merilys Kängsepp Tequila ehk tekiila kange (38­50%) kergelt kibe alkohoolne jook Ajalugu Ettevõtlikud hispaanlased, kellele lahja ja hapukas pulque mokkamööda polnud, otsustasid agaavist midagi särtsakamat teha ning pärast mõningaid katsetusi valmiski märksa kangem jook mescal. Tükk aega hiljem, umbes 18. sajandil sai mescal omale nimeks tequila, seda pisikese Tequila linna järgi, mille ümber sinine agaav peamiselt kasvab. Kõik mujal toodetud sarnased joogid on mescal'id. Valmistamine Mida valmistatakse Mehhiko lääneosas asuva Tequila linna ümbruses. Tequila't valmistatakse sinisest agaavist. Linn ja jook on mõlemad saanud oma nime tequili suguharult, kes asustasid neid paiku enne asteekide vallutusi. Kokku valmistatakse 35 marki tequila't, arv on täpselt teada, sest

Toit → Joogiõpetus
7 allalaadimist
thumbnail
1
rtf

Viin

maitsestatud viinad - akvaviit köömne viin levinud skandinaavia maades,aniisiviin prantsusmaal ja kreekas, genever hollandist,dzinnid Puuvilja viinad - pole puuviljadega maitsetatud aga kohe tehtud puuviljadest. tugev toorainest tingitud maitse ja aroom. eelkõige õuntest, ploomidest, virsikutest ,pirnid, kirsid,abrikoosid. Tequila - kange alkohoolne jook, valmistatakse Mehhikos ja seda ei valmistada igas kohas vaid ainult kahes kohas Tequila linnas ja Tepatilanis, taimedest milleks on sinine agaav, öeldakse et kaktuse viin aga agaav ei kuulu kaktuste alla igal tequila pudelil peab olema kirjas nom-11, rahvusvahelistel õigustel on lubatud tequilat lubatud valmistada aint mehhikos, peab olema vähemalt 51% sinist agaavi tequila gold - laaberdatud, kuldne, laaberamine andnud selle värvitequila silver - laaberdamata, läbipaistev, pudel hõbedane. tequilat destilleeritakse 2 korda juuakse napsuklaasist ehk hotshotist. mexicana ,

Majandus → Klienditeenindus
9 allalaadimist
thumbnail
14
pptx

Kokteilikaart

Kokteilikaart After sex  2cl Vodka  1cl Creme de Banane  Apelsinimahl  Täida highball klaas jääga  Lisa viin ja liköör ning vala peale apelsinimahl Dry Martini  6 cl Gin  1 cl Dry Vermouth  Sheikimine  Martini klaas Tequila Sunrise  5 cl Tequila  9 cl apelsini mahl  1.5 cl Grenadine  Ehitamine otse klaasi  Highball klaas  Ei sega  Kaunista apelsinilõigu ja kirsiga Cuba libre  6 cl light rum  15 cl coca-cola  laimisektor  Collinsklaas  Ehitamine  Kaunista laimisektoriga Margarita  3.5 cl Tequila  2 cl Cointreau  1.5 cl sidrunimahl  Sheikimine

Toit → Joogiõpetus
4 allalaadimist
thumbnail
3
doc

Alkohol ja alkoholi alaliigid

Viskid erinevad alkoholikoguse, tootmisaine ja kvaliteedi järgi. Soti viskisid destilleeritakse üldiselt kaks korda ning pannakse seisma kolmeks aastaks tammevaatidesse. Iiri viskisid destilleeritakse üldiselt kolm korda ja pannakse seisma kolmeks aastaks tammevaatidesse. Konjak - on Prantsusmaal Cognac'i piirkonnas viinamarjaveini destilleerimisel saadud alkohoolne jook. Nõukogude Liidus nimetati konjakiks igasugust brändit, mis aga kaubamärgikaitset arvestades pole õige. Tequila - on kange (38­50%) ja kergelt kibe alkohoolne jook, mida valmistatakse Mehhiko lääneosas asuva Tequila linna ümbruses Tequila't valmistatakse sinisest agaavist. Sellest on saanud osa Mehhiko kultuurist. Linn ja jook on mõlemad saanud oma nime tequili suguharult, kes asustasid neid paiku enne asteekide vallutusi. Kokku valmistatakse 35 marki tequila't, arv on täpselt teada, sest tequila tootmine Mehhikos on range riikliku kontrolli all.

Keemia → Keemia
28 allalaadimist
thumbnail
12
doc

Alkoholitööstused

...............................................................................................................4 3. Alkoholitööstused.......................................................................................................5 4. Õlle valmistamine.......................................................................................................7 5. Rummi valmistamine.................................................................................................8 6. Tequila valmistamine.................................................................................................9 7. Kokkuvõte................................................................................................................10 8. Kasutatud kirjandus..................................................................................................11 2 Sissejuhatus Minu referaadi teemaks oli ,,Alkoholitööstused

Keemia → Keemia
17 allalaadimist
thumbnail
16
pptx

Joogid rühmatöö

Ameerika viski on Bourbon (burboon), Rye, Corn ja Straight. Valmistamisel on erinevused Euroopa viskidega suured. Tequila Joost Tequila ehk tekiila kange (38­50%) kergelt kibe alkohoolne jook Ajalugu Ettevõtlikud hispaanlased, kellele lahja ja hapukas pulque mokkamööda polnud, otsustasid agaavist midagi särtsakamat teha ning pärast mõningaid katsetusi valmiski märksa kangem jook mescal. Tükk aega hiljem, umbes 18. sajandil sai mescal omale nimeks tequila, seda pisikese Tequila linna järgi, mille ümber sinine agaav peamiselt kasvab. Kõik mujal toodetud sarnased joogid on mescal'id. Kuidas valmib tequila? Tootmise protsess: 1. Agaavide kasvatamine 2. Küpsetamine 3. Purustamine 4. Fermenteerimine 5. Destilleerimine 6. Laagerdamine 7. Villimine 8. Turustamine

Toit → Joogiõpetus
5 allalaadimist
thumbnail
5
docx

„International Ecomomics“ by Hendrik Van den Berg

Different countries usually use diferent currencies. Therefore, even though prices reflect opportunity costs wihin each country, these prices will not be immediately comparable across countries. This is where Exchange rates come in. Exchange rates Translate the prices in one country into prices in other countries currencies. Example homeland (U.S) food costs 2$ but Aboroad 20¥. If we look price shanging processes then there is good exampl about Foreign demand for tequila Mexican drinkers. Tequila has been the national dring of Mexico ever since the Spanish perfected a native fermente drink derived from the agave plant over 400 years ago. In recent years, world demand for tequila has been growing much more rapidly than in the past and production has doubled over the past years in order to satisfy growing world demand. Mexican consumers have always taken pride in consuming tequila made from 100 % agave,

Majandus → Majandus
1 allalaadimist
thumbnail
12
pptx

Mehhiko: toidulugu

Taco (tako) - friteeritud, rabedad, U-kujulised, serveeritakse täidetuna Nacho (natso) - friteeritud väikesed kolmnurgad Burrito - Täidetud ja taskukujuliselt kokkukeeratud tortilja Chili con corne - vürtsikas veiselihahautis tsilli ja ubadega Tacod Nachod Cochinita pibil Pozole Rahvusjoogid Tavapäraselt juuakse toidu kõrvale karastusjooke frescas´eid Populaarne on õlu Tequila ­ alkoholi 38%-50% sisaldav sinisest agaavist valmiv Mehhiko tuntuim jook Sinine agaav Tequila Fresca Traditsioonid Jõululaupäeval süüakse gelatina de colores't, mis on värviline tarretis Tihti on fiesta'd ehk pidustused, kust ei puudu ka piñata, tavaliselt paberist tehtud värviline kuju, mida lüües tulevad välja maiustused Uuel aastal süüakse kell 1.00 öösel, traditsioonilised

Muu → Toiduainete õpetus
5 allalaadimist
thumbnail
23
doc

Kokk I kvalifikatsioon

Eelroaks valisin Tervise salati peekoni ja maitsestamata jogurtikastmega. See sisaldab palju köögivilju, mida mehhiklased armastavad ja samas ka liha, kuid salati kalorsus on piisavalt madal, et olla tervislik. Mehhiklaste igapäeva söögilauale ei kuulu liha, kuna see on kallis. Lihaga toite pakutakse traditsooniliselt siis, kui on olulised sündmised. Nad armastavad sealiha ja erinevaid vorstikesi, kuid samas ka veiseliha. Nii valisin oma pearoaks veiselihast valmistatud Tequila Faijta 2-le. Faijtad on Mehhiko köögis üheks põhitoiduks ja tequila on seal üks armastauimaid kangeid alkohoolseid jooke. Kolmandaks käiguks valisin Punases veinis marineeritud pirni viilud fetakreemi ja mesiste kreekapähklitega. Mehhiklastele maitsevad puuviljad ja neid süüakse nii iseseisvalt, magusroana kui ka tervate dipikastmetega, samas kasutavad nad oma toitudes tihti ka juustu. Mittealkohoolsetest jookidest valisin eelroa, pea-ja järelroa kõrvale mullita, sidruniviilidega

Toit → Kokandus
156 allalaadimist
thumbnail
7
doc

100 kuulsamat kokteili

· 1/4 cup powdered sugar Preparation : Have it macerate in the cold a few hours. Add ice and lemon and lime slices before serving. Black Velvet Pour into a Pilsener glass (33 cl) : · 15 cl brown ale, cold Aztec punch · 15 cl extradry Champagne, cold · 2 l tequila · 2 l grapefruit juice · 12,5 cl triple sec · 1 l black tea, strong · 12,5 cl lemon juice · 18 cl almond syrup · 1,5 cl orange bitter · cinnamon Anecdote : For 40 persons. · 2 cl cognac · Finish with cold Champagne Bloody Mary · 4 cl vodka · 16 cl tomato juice Charmer

Toit → Kokandus
143 allalaadimist
thumbnail
4
odt

Joogikaart

Joogikaart Aperitiivid EUR Campari 4cl 2,50 Martini Bianco 8cl 2,50 Martini Extra Dry 8cl 2,50 Martini Rosso 8cl 2,50 Pernod 4cl 3,50 Valged veinid EUR Barco Viejo Chardonnay Central Valley (Tsiili ) 12cl 3,00 Barco Viejo Chardonnay Central Valley (Tsiili) 75cl 17,00 Grand Noir Sauvignon Blanc Languedoc (Prantsusmaa) 12cl 3,50 Grand Noir Sauvignon Blanc Languedoc (Prantsusmaa) 75cl 18,00 Columbia Crest Two Vines Riesling (Ameerika Ühe...

Turism → Restoraniteenindus
28 allalaadimist
thumbnail
1
docx

Joogiõpetus

Hind peab olema müügikohas nähtaval kohal. Avalikus kohas ei tohi alkoholi tarbida. Maksumärgita 60kr trahv. Lahja Alkohol kange alkohol Õlu/vein Viin Siider Vein Vahuvein Brändi Tequila Liköör

Majandus → Klienditeenindus
6 allalaadimist
thumbnail
12
doc

Joogid

Vanusest oleneb viski hind. Võib juua lahjendatult jääga, cocaga, soodaveega, tsitruselistest limonaadiga, sidrunimahlaga või ehedalt. Sobilik ka kokside koostisesse TEQUILA ( tekiila) Tooraineks sinise agaavi mahl, see on kaktuste kauge sugulane. Südamik meenutab agaavil ananassi ja sealt pressitakse välja mahl, kääritatakse, võidakse lisada suhkrut ja destil. 2 korda. 40%-line destillaat villitakse koheselt või lastakse laagerdada. Villimisel kohe saadakse valge tekiila ­ tequila Blanco Pärast laagerdamist ­ kollakas tekiila ­ Tequila Reposado ­ laagerdunud vähemalt 2 kuud Laagerdanud vähemal 1 aasta ­ tequila Anejo Laagerdanud kuni 4 aastat ­ Tequila Conmemorativo Laagerdunud tekila mitmekesisema ja küpsema maitse ja aroomiga Juuakse lahjendatult jalahjendamata. Lahjendamata ­ näpu vahel sidrun, käeseljal sool. Keelega soola, tekiila ja peale sidruniviil RUMM Lähtetooraine on roosuhkru tootmisel ülejääv jääksiirup ehk melass või suhkruroo mahl.

Toit → Joogiõpetus
29 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Alkoholide ajalugu

Kui kuni sinnamaani valmistati dzinni kahtlasest piiritusest ja võimalikult odavalt, siis nüüd oli eesmärgiks toota võimalikult peenemaitselist ja rafineeritud jooki, mille tarbijaks on haritud ühiskonnaklass. Kääritamisel saadud alkohoolsed joogid Õlu, vein, siider, sampanja, sake, sonti, kumõss, kilju, mõdu, pulke, soju jt. Destilleerimisel saadud alkohoolsed joogid Viin, viski, konjak, brändi, liköör, rumm, dzinn, tequila, kalvados, slivovits, grappa, absint, akvavit, nastoika, piiritus, puskar, pontikka jt. Segujoogid Portvein, kokteilid jt.

Keemia → Keemia
22 allalaadimist
thumbnail
10
pptx

MEXICO

MEXICO Heli Kopter Iseloomustus Mehhiko pealinn Inglise keeles kasutatakse nime Mexico city, et teha vahet pealinna nimel ja riigi nimel Mexico 2010. aasta seisuga 8 851 080 elanikku Linna pindala 1485 ruutkilomeetrit Linna rajasid hispaanlased 1512. aastal Iseseisev aastast 1821 Perekond Mehhiko ühiskonna tähtsaim institutsioon Lapsed elavad tavaliselt oma vanematega koos isegi 30. eluaastani Pereliikmed käivad omavahel tihedalt läbi Töökohtade saamisel tulevad samuti perekonnasidemed kasuks Elanikkond Kõige arvukama elanikkonnaga hispaania keelt kõnelev riik Peavad vestlemist kunstivormiks Sagedased on kiire sõnamäng, naljatlused ja värvikad ütlused Kahtlustavad välismaalasi omakasupüüdlikkuses Mehhiklased tahavad igal ajal väärikad ja teiste poolt lugupeetud olla Söök ja jook Lisandid ja...

Geograafia → Geograafia
7 allalaadimist
thumbnail
9
doc

Alkohoolse joogide liigitus, destileeritud joogid, destileerimata joogid, õlu.

Vanusest oleneb viski hind. Võib juua lahjendatult jääga, cocaga, soodaveega, tsitruselistest limonaadiga, sidrunimahlaga või ehedalt. Sobilik ka kokside koostisesse TEQUILA ( tekiila) Tooraineks sinise agaavi mahl, see on kaktuste kauge sugulane. Südamik meenutab agaavil ananassi ja sealt pressitakse välja mahl, kääritatakse, võidakse lisada suhkrut ja destil. 2 korda. 40%-line destillaat villitakse koheselt või lastakse laagerdada. Villimisel kohe saadakse valge tekiila ­ tequila Blanco Pärast laagerdamist ­ kollakas tekiila ­ Tequila Reposado ­ laagerdunud vähemalt 2 kuud Laagerdanud vähemal 1 aasta ­ tequila Anejo Laagerdanud kuni 4 aastat ­ Tequila Conmemorativo Laagerdunud tekila mitmekesisema ja küpsema maitse ja aroomiga Juuakse lahjendatult jalahjendamata. Lahjendamata ­ näpu vahel sidrun, käeseljal sool. Keelega soola, tekiila ja peale sidruniviil RUMM Lähtetooraine on roosuhkru tootmisel ülejääv jääksiirup ehk melass või suhkruroo mahl

Toit → Joogiõpetus
60 allalaadimist
thumbnail
16
ppt

Kreemid

KREEMID (Bavaroises) Kristel, Geidy, Liis Liigitatakse valmistamise järgi: · Muna-piima seguta kreemid · Muna-piima seguga kreemid Valmistamisel kasutatakse tarrendaineid. Tarduvad serveerimisnõus või külma veega niisutatud vormis. Enne serv. võetakse vormidest välja, hoitakse serveerimiseni külmikus. Serv. temp. 10-14 °C Lisandid Tarretis, jäätis, puuviljad, marjad, siirupid, pähklid, mandlid, magusad kastmed, küpsetised, ürdid, nonparellid, marmelaad, vahukoor, sokolaad. Muna-piima seguta kreemid Valmistatakse 35% koorest. Võib kasutada kohvi, teed, sokolaadi, pähkleid, leiba, marju, puuvilju. Maitsestatakse: suhkur, vanill, ürdid, essents, tsitruseliste koor, alkohol, karamellsuhkur Koor vahustada, lisades suhkrut ja vanilli. Segada juurde toiduained ja maitseained. Viimasena lisada tarrendaine. Segada läbi, tarduma. MUNA-PIIMA SEGUGA KREEMID Kõige tavalisem muna-piima seguga ...

Toit → Toiduvalmistamine
41 allalaadimist
thumbnail
24
doc

Kokteilid

Serveerige koos purustatud jääga grokiklaasis. Lisage kõrs. Tequilakokteilid Kaktusesort millest tequilat valmitatakse peab, peab kasvama 10 aastat enne kui see on lõikamisküps. Seega segatakse tequila neutraalse alkoholiga. Seda tegevust kontrollib hoolikalst Mehhiko riik. Nagu enam alkoholi sorte, saab ka tequila oma omadused puu tünnis laagerdudes. Seal seisab tequila 35 aastat. Acapulco Margarita 4cl tequilat 2cl Creme de Cassis'd 4cl tequilat 1cl suhkruvett 2cl Cointreaud soodavett 2cl sidrunimahla Kaunistus: apelsiniviil

Toit → Kokandus
142 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Mehhiko toit

Mehhiko köök Vürtsikas mehhiko köök on sobilik valik kuuma suve keskpäevaseks söögikorraks. Tuline toit toimib suvekuumuses hästi: maitseained säilitavad toitu värskena ja toovad tagasi suvekuumuses kaotatud söögiisu. Mehhiko toit koosneb tsilli, pähklite, seemnete ja erinevate maitseainete maitsekombinatsioonidest. Tugevat mõju mehhiko köögile on avaldanud asteekide ja maiade kultuurile lisaks ka hispaanlased. Mehhiko kööki on mõjutanud ka India ja Euroopa. Mehhiklased ise tõstavad oma toidukultuuri maailma edetabelis tippu. Jääb üle vaid tunnistada, et ilma nende köögi mõjutusteta oleksime ilma jäänud tomatist, ananassist, banaanist ja vaniljest. Rääkimata kakaost, kalkunist ja maisist. Peamised toiduained: 1. Piim ja piimatooted. Rõõsk piim, kondenspiim on populaarne. Seda kasutatakse jookides ja dessert- pannkookide valmistamisel. Mahedaid juuste kasutatakse teiste toitude katmiseks või kaunistamiseks. 2. Puu...

Toit → Kodundus
38 allalaadimist
thumbnail
6
doc

Joogiõpetus

See jook on 60 päeva vana , tugeva aroomi ja kareda maitsega. Soovitatakse kasutada margaritade valmistamisel kuna joogi maitse ei hakka domineerima. Gold. Ei sisalda 100% sinist agaavi kuid sisaldab sageli lisandeid, näiteks karamelli. Jook on kare, mõnikord magusa maitsega. Resposado ehk puhanud tekiila on küpsenud metall või tammevadis kuus kuud kuni aasta. Maitselt ei ole nii kare kui silver kuid ka mitte nii pehme kui añejo. Añejo ehk laagerdunud. See on mahe tequila mis laagerdub tammevaadis vähemalt aasta . Eksklusiivsemad joogid margid isegi kaheksa aastat .Maitse rafineeritud, pehme, täidlane. Mezcal on maitselt tuline ja suitsune , sest agaavi röstitakse puusüte kohal. Pulque ­ kohalik Mehhiko jook , mida kääritatakse kuid ei destilleerita. 6

Toit → Joogiõpetuse
96 allalaadimist
thumbnail
4
odt

Guatemala

Selle inimesi pungil väikelinna restoranid ja baarid olid ehitatud aeglaselt vookleva jõe kaldale. Huvitavaks osutus laevasõit Rio Dulcest Kariibi mere äärsesse Livingstoni. Sõitsime kilomeetreid mööda dzungliga ääristatud jõge, kus jõesaartel pesitses eksootilisi linde ja jõeäärsed bambusonnid olid osaliselt kohalike elamud, osaliselt turistide majutuspaigad. Tegime ka peatuse, et külastada teele jäänud koobast ja maitsta kohalikku kokteili Coco-Locot. Tegu oli kookospiima ja tequila seguga kookospähkli koores, millel on omapärane maitse ja mida juuakse kõrrega otse kookospähklist. Livingston oli ülejäänud Guatemalast täiesti erinev. Linnas valitses Kariibi mere kultuur: reggae- rütmid, mustad DJd, vabaõhuõllekad, tänavateater, kõhutantsu harrastavad tüdrukud, tümisevad Aafrika trummid, tänavakaubandus. Livingston on mustanahalise Guatemala kodu ja koht, kus latiinod puhkamas armastavad käia. Kasutatud kirjandus: http://ap3.ee/Default2.aspx

Ühiskond → Ühiskonnaõpetus
13 allalaadimist
thumbnail
3
docx

Külmad joogid

Aprikoosid ­ Barack Palinka (aprikoosi viin) Ungari. Pehmedviljad: Maasikad, vaarikad ­ Fraise (maasikaviin) Prantsusmaa, Framboise (vaarikaviin). Teraviljad: Oder ­ õlu, viski (Soti, Iirimaa) Mais ­ Viski (Levinud USA) Nisu ­ õlu (Belgias levinud) , viin Rukkis ­ Viin, viski (Kanada) Riis ­ Sake (Jaapani riisi viin), Arrak (aromaatne rumm) Indoneesia. Muud taimed: Suhkruroog ­ Rumm (Kariibimere saared, Austraalia, Brasiilia), viin Sinine Agaab ­ Tequila, Mezcal (Ameerika), Kartul ­ Viin (Vene, Eesti) Dattel ­ Arrak (Põhja Aafrika) KANGED ALKOHOOLSED JOOGID Etanooli konsertratsiooni väljendatakse harilikult mahu protsentides ehk kraadides. Mis näitavad alkoholi kogust ml-s 100ml kohta. Viin (vodka) ­ Viinad on piiritusest lahjendamise teel saadud kanged alkohoolsed joogid. Viina kodumaaks peetakse Venemaa ja Poola. Viina tarbitakse põhiliselt aperatiivideks. Temast võimalik valmistada segujooke. Piiritust saadakse kääritatud

Toit → Toiduainete õpetus
22 allalaadimist
thumbnail
5
docx

Etanool

rektifitseeritud piiritusele lisatakse pisut benseeni ning saadud segu destilleeritakse. Absoluutne alkohol on kolmandas fraktsioonis, mis destilleerub temperatuuril üle 78,2 °C. Absoluutne alkohol on väga hügroskoopne. [4] Tuntuimad etanooli sisaldavad tooted Kääritamisel saadud alkohoolsed joogid Õlu, vein, siider, sampanja jt Destilleerimisel saadud alkohoolsed joogid Viin, viski, konjak, brändi, liköör, rumm, dzinn, tequila, absint, piiritus, puskar jt Segujoogid Portvein, konteilid jt Muud alkoholi sisaldavad tooted Denaturaat, odekolonn ja muud kosmeetikatooted, mitmesugused lahustid, puhastusvahendid, vedelkütused jmt. [1] Viited [1] http://et.wikipedia.org/wiki/Alkohol [2] http://et.wikipedia.org/wiki/Etanool [3] http://www.annaabi.com/Etanool-referaat-m18706.html [4] http://www.annaabi.com/Etanool-referaat-m18706.html

Keemia → Keemia
17 allalaadimist
thumbnail
26
docx

Toidukauba eksami kordamisküsimused ja vastused

ebasoovitavad lisaained. Viina valmistatakse põllumajandusliku päritoluga etüülalkoholist, mis on saadud pärmi abil kääritades: · kartulist ja/või teraviljast; · muust põllumajanduslikust toorainest. Põhimõtteliselt võib vodka jaotada kolme põhigruppi: · maitsestamata vodka; · maitsestatud vodka; · puuviljaviinad. Tequila - fermenteeritud sinise agaavi mahlast destilleeritud kange (38­50%) alkohoolne jook, mida toodetakse ainult Mehhikos, Tequila linna lähikonnas. Vastavalt agaavist parineva alkoholi hulgale jagatakse tequila¦d kahte kategooriasse. · 100% Agave Tequila on valmistatud sajaprotsendiliselt agaavist. · Tequila Mixto (segu-tequila) - agaavialkoholi ja tavaalkoholi segust valmistatav tequila. Tequila jagunemine laagerdumise järgi: · Blanco ehk Silver ehk plata - villitakse kohe parast destillatsiooni.

Toit → Toit ja toitumine
103 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Mõisted, jookide tehnoloogia

Apertiiv ­alkohoolne jook, mis sis. söögiisu tõstvaid lisandeid; nt. Vermut, serri. Arrak ­ kuni 60 ´ jook, mida valm-e kääritatud palmimahlast, riisist või melassist (suhkru valm.-l järele jääv siirup). Bardoo ­ FRA pun. ja valge vein, mis on nime saanud L-FRA Bordeaux linna järgi. Bitter ­ vein, mida aromati-kse teatavate taimede, eeterlike õlide ja essentsidega, et eristada teda naturaalveinidest. Ta on kibedam kui vermut. Brut väga kuiv sampanja, suhkrut vähem kui 1,5%. Brändi ­ lauaviin, mis saadakse veini destillee-l, sama väärne konjakiga. 40-70%. Claret ­ kerge punane lauavein (ingliskeelne nimi bordoo veinidele). Cobbler ­ kokteil kõrges klaasis kange alkohoolse joogiga või veiniga; Cruvie ­ vahuveini algmaterjal, mis kujutab endast erinevate veinide segu. Daiquir ­ rummist, sidrunimahlast ja suhkrust jook jääga. Dessertvein ­ vein, mis sisaldab palju suhkrut (nii muskaatveinid kui naturaalsed lauaveinid). Kanged dessertveinid ...

Toit → Toiduaineõpetus
16 allalaadimist
thumbnail
15
ppt

Klaasid

Tea,Harwey Wallbanger jms Shotiklaasi teab ilmselt igaüks. Klaasi maht on varieeruv, kuid klassikaline on 45 ml. Tüüpiline shotiklaas on paksude klaasseintega ja väga paksu klaaspõhjaga. Paks põhi hoiab ära klaasi võimaliku purunemise selle löömisel vastu lauda ­ nii nagu juhtub ikka inimestega, kes on veidi rohkem võtnud, kui oleks pidanud... Klaasi valatav jook on üldjuhul ette nähtud ühekorraga ära joomiseks. Näited: tequila, erinevad "shootersid" ­ Anaconda, B ­ 52, After Five, Black rose, Blow Job jpt. Iiri kohvi klaas asendab tavalist tassi ning seetõttu näeb ka jook parem välja. See jalal olev klaas mahutab 240 ­ 360 ml ning on valmistatud kuumakindlast klaasist. Sobib kõikide kuumade jookide serveerimiseks. Näited: Hot Toddy, Hot Buttered Rum jt. Klaasi kasutatakse üldiselt tahkemate ning segatud kokteilide serveerimiseks. Enamus nendest

Turism → Restoraniteenindus
36 allalaadimist
thumbnail
24
ppt

Alkoholid ja lihtalkoholid

Säilitamiseks tuleb alkohoolseid jooke hoida kinnises anumas. Mida võib alkohol põhjustada? Südame ja veresoonkonnahaigusi Pahaloomulisi kasvajaid Psüühikahäireid Seedeelundkonna haigusi Kääritamisel saadud alkohoolsed joogid ? Õlu Vein Siider Sampanja Mõdu Destilleerimisel saadud alkohoolsed joogid ? Viin Viski Konjak Brändi Liköör Rumm Dsinn Tequila Absint piiritus Alkoholi sisaldavad tooted. Odekolonn Kosmeetikatooted Mitmesugused lahustid Puhastusvahendid Vedelkütsed VIIN Alkoholi sisaldav jook. Koosneb veest ja etanoolist. Etanooli sisaldus 3580 %. Kodustes tingimustes valmistatud viina nimetatakse puskariks. Eesti tuntud viinasordid Viru Valge, Saaremaa Viin ja Laua viin. VISKI Valmistatakse odrast,

Keemia → Keemia
39 allalaadimist
thumbnail
3
docx

Jean Paul Vinay ja Jean Darbelnet „Tõlkimise metoodika“

Jean Paul Vinay ja Jean Darbelnet ,,Tõlkimise metoodika" Resümee Tõlkimisel on võimalik kasutada mitmeid meetodeid ja neid ka omavahel kombineerida. Eri meetodite ja protseduuride arvu saab lühendada seitsmeni, milles iga üks vastab kõrgemale keerukusastmele ning on rakendatavad sõnavarale, lausestruktuurile ja sõnumile. Lisaks meetodite valikule, on oluline vahet teha kohustuslikel ja vabadel muudatustel. Eristatakse kahte tõlkimismeetodit: otsest ja kaudset. Mõnedes tõlkeülesannetes võib olla võimalik transponeerida lähtekeele sõnum element elemendi haaval sihtkeelde, sest see baseerub kas paralleelsetel kategooriatel (struktuuriparalellismid) või paralleelsetel mõistetel, mis on metakeeleliste paralleelsuste tulemuseks. Kasutatakse: laenamist, paigaldamist, sõnasõnalist protseduuri. Protseduur 1 Selleks, et tühimikust, tavaliselt metakeelelisest (näiteks uus tehniline protsess, tundmatu mõiste)...

Keeled → Tõlketeooria
14 allalaadimist
thumbnail
6
doc

Apelsiniliköörid

HAAPSALU KUTSEHARIDUSKESKUS Kokk 06 Kadi Suurkask Apelsiniliköörid: Cointreau, Grand marnier, blue curacao Referaat Juhendaja: Enna Kallasvee UUEMÕISA 2009 Cointreau Cointreau (Prantsusmaa, 40%). Üks populaarsemaid kõigist likööridest. Esmakordselt valmistas likööri aastal 1879 hr. Eduard Cointreau, väga eduka Loire Valley`s paikneva kondiitriäri ja destilleerimiskoja peremees. Cointreau on maguskibe liköör delikaatse apelsini maitsega, mis saadakse Euroopa, Kariibi, Põhja-Aafrika ja Kesk-Ida apelsinide koortest. Cointreau neli põhikomponenti on: 1) magusate ja mõrude apelsinide koored 2) alkohol ­ kõrgekvaliteediline, naturaalne ja neutraalne, 96%- line. 3) Suhkur ­ puhtaim ja valgeim 4) Vesi ­ kaks korda filtreeritud, kris...

Toit → Joogiõpetus
22 allalaadimist
thumbnail
18
docx

ALKOHOLID- ETANOOL

Kölni vesi ja lõhnaõli on lõhnaainete lahused etanoolis. Mõnedes troopikamaades, kus suhkruroojäätmeist kääritatud etanool on väga odav, kasutatakse seda bensiini asemel automootori kutusena. Peale käärimisel saadava etanooli toodetakse tööstuses suurtes kogustes etanooli süsivesinikest, mis omakorda saadakse naftast. [6] 6 4. HUVITAVAID FAKTE 4.1. Destilleeritud alkohoolsed joogid nagu konjak, džinn, rumm ja tequila ei sisalda süsivesikuid, rasvu ega ka kolesterooli. [7] 4.2. Arvatakse, et pudelis šampanjas on 49 miljonit mulli. [7] 4.3. Käärimisprotsessi tulemusel tekkis maailma esimene alkoholi sisaldav jook – VEIN. [8] 7 KASUTATUD ALLIKAD [1] http://www.google.com/url? sa=t&rct=j&q=etanool&source=web&cd=2&cad=rja&ved=0CD cQFjAB&url=http%3A%2F%2Fwww.kristiine.tln.edu.ee%2Fdoku %2Fkeemia%2FAlkoholid %25201.doc&ei=9ui8ULDgHsfZ4QTN0YDIBg&usg=AFQjCNHzr7

Keemia → Keemia
14 allalaadimist
thumbnail
5
doc

CM vaatlusaruanne

Kaupade väljapanek oli külluslik ja kaup oli üldjuhul olemas. Kaubad olid riiulitesse paigutatud suhteliselt loogiliselt. On tunda, et asjade paigutamiseks on koostatud plaan ehk planogramm. Kategooria jaguneb kaheks alamkategooriaks: kangeks ja lahjaks alkoholiks. Kange alkohol jaguneb omakorda järgnevates segmentideks - viinad, dzinnid, viskid, konjakid ja brändid, rummid, aperatiivid ja bitterid, liköörid, sherrid, piritusejoogid ja muud joogid (sake, tequila, viinamarja jääkidest piirtusejook, absint). Lahja alkohol jaguneb omakorda järgnevateks segmentideks - veinid (valged, punased, roosad, pakiveinid), likööriveinid, shampanja ja vahuveinid, vermutid, segud ja kokteilid (näiteks aromatiseeritudveini kokteilid) siidrid, õlled. Kaubad olid eksponeeritud järgnevalt: 1) Riiulis (kange alkohol, veinid, õlled, siidrid, kokteilid) 2) Alustena saalis (üldiselt õlu ja pisut ka pakiveine)

Muu → Ainetöö
52 allalaadimist
thumbnail
10
doc

Baaritöö

on anda joogile meeldiv lõhn. Maitsestamisel olla ettevaatlik. M/a- sool, pipar, Tabasco, Worchester. Kaunistus ja- maitseained: münt, muskaat. Suhkru, soola ja muud äärised. Kaunistuseks ja maitseks. Kaunistamisel tuleb arvestada sünkroonsust. Rimmer! Jookide kaunistustest. Kaunistada mõõdukalt! Kaunistuseks ei tohi kasutada mittesöödavaid elemente. Tuleb arvestada sünkroonsust. Kõik kuivad kokteilid võib kaunistada apelsini, sidruni või laimikoorega. 1) Kuivad dzinni, vodka, tequila jm kokteilid võib kaunistada kas oliiviga, soolakurgiga, pärlsibulaga, kokteilitomatiga. 2) Aromaatsed kokteilid võib kaunistada kirsiga, apelsini- või sidruniviiluga. Kasutatakse ka varrega kirsse. 3) Sour- tüüpi kokteilid võib peaaegu alati kaunistada ükskõik millise kaunistusega, tuleb silmas pidada klaasi kuju ja pikkust. 4) Koort ja muna sisaldavad kokteilid kaunistatakse jahvatatud muskaadi, riivitud shokolaadi ja kakopulbriga. Segujookide valmistamise meetodid 1) Sheikimine e

Majandus → Klienditeenindus
41 allalaadimist
thumbnail
30
pptx

Alkoholid

Alkoholidel on iseloomulik lõhn ning nad on tavaliselt värvusetud, läbipaistev. Alkoholid ei juhi elektrivoolu Click Clickicon iconto toadd addpicture picture ALKOHOLIDE LIIGITUS Kääritamisel saadud alkohoolsed joogid :õlu, vein, siider, šampanja, sake, sonti, kumõss, kilju, mõdu, pulke, soju jt. Destilleerimisel saadud alkohoolsed joogid :viin, viski, konjak, brändi, liköör, rumm, džinn, tequila, kalvados, slivovits, grappa, absint, akvavit, nastoika, piiritus, puskar, pontikka jt. Segujoogid : Portvein, kokteilid jt. Muud alkoholi sisaldavad tooted:denaturaat, odekolonn ja muud kosmeetikatooted, mitmesugused lahustid, puhastusvahendid, vedelkütused jmt. Click Clickicon iconto toadd addpicture picture ALKOHOLIDE TOOTMISE AJALUGU

Keemia → Keemia
2 allalaadimist
thumbnail
15
docx

REFERAAT MEXICO

Lisandid ja kastmed on sageli väga teravamaitselised. Mehhiko söögid-joogid on paljudele tuttavad kogu maailmas levinud TexMex versioonis. Tegelikul mehhiko köögil pole sellega eriti palju ühist. Põhitoiduaine on muidugi mais. Tähtsal kohal on Mehhiko köögis muidugi tsilli e. jalapeno-pipar ja mitut värvi ning erineva suurusega oad. Ubadest tehtud paks salsa kõib igasöögikorra juurde ja saadab teid kõikjal, nagu ka tequila ja margarita. Kraanivesi ei ole enamasti joodav. Nii joomiseks kui ka hammaste pesemiseks on soovitav kasutada pudelivett. Sama kehtib ka näiteks puuviljade pesemise kohta. Puhastatud vett müüakse marketites, hotellides. 5 VÄÄRIKUS JA ETIKETT MEXICOS Mehhiklased tahavad igal ajal väärikad ja teiste poolt lugupeetud olla. Nende mõistes tähendavad head maneerid, et vestluses ei katkestata rääkijat, peetakse lugu teiste arvamusest

Geograafia → Geograafia
3 allalaadimist
thumbnail
14
ppt

Mehhiko köögist - powerpoint

Mehhiko Maria Karajeva K109 Toitude eripära Mehhiko kööki on üheselt väga raske määratleda. Toitu ja söömisesse suhtutakse Mehhikos tõsiduse ja austusega. Igas osariigis on oma eriilmelised variatsioonid kohalikust toidust. Põhitoiduaineteks on mais, avokaado, maguskartul, tomat, oad, erinevad piprad, kõrvits, banaan, mango, kakao, sokolaad, kalkun, kala ja mereannid. Legendaarseim jook on Tequila, ei jää varju ka Margarita ja Cachaca. Toitude eripära Mehhiko köögi Mehhiko üks põhikomponent on Mehhiko kuulsaim toiduaine ­ tsillipipar. Tuntumad piprasordid on jalapeno, poblano,chipotle, habanero, guajillo Põhitoiduaine on mais, millest küpsetatakse õhukese pannkoogiga sarnanevaid lameleibu ehk tortiljasid. Tortilja leiab laialdast kasutamist hautiste ja segude pakkimiseks, suupisteks, ribadeks lõigatuna suppide

Geograafia → Geograafia
25 allalaadimist
thumbnail
28
doc

Baaritöö konspekt

Kaunistamine ja garneerimine ­ mis on erinevus? Garneering peab olema söödav puuvili või juurvili. Annab joogile juurde värvi ja maitset, ka silmailu. Kaunistada saab kõrte, segamispulkade, väikeste plastikut loomakeste, päikesevarjude jt esemetega. Garneer on sageli samast tootegrupist, mida jook ka sisaldab. Apelsinimahla sisaldavale joogile apelsin mitte maasikas, maasikaliköörijoogile ei pane sidrunit. a. Kuivad dzinni, vodka, tequila jm kokteilid võib garneerida kas oliiviga, soolakurgiga, pärlsibulaga, kokteilitomatiga. b. Aromaatsed kokteilid võib garneerida kirsiga, apelsini- või sidruniviiluga. Kasutatakse ka varrega kirsse c. Sour- tüüpi kokteilid võib peaaegu alati kaunistada ükskõik millise garneeri või kaunistusega, tuleb silmas pidada klaasi kuju ja pikkust. d

Majandus → Klienditeenindus
61 allalaadimist
thumbnail
22
doc

Baaritöö

Kaunistamine ja garneerimine ­ mis on erinevus? Garneering peab olema söödav puuvili või juurvili. Annab joogile juurde värvi ja maitset, ka silmailu. Kaunistada saab kõrte, segamispulkade, väikeste plastikut loomakeste, päikesevarjude jt esemetega. Garneer on sageli samast tootegrupist, mida jook ka sisaldab. Apelsinimahla sisaldavale joogile apelsin mitte maasikas, maasikaliköörijoogile ei pane sidrunit. 1. Kuivad dzinni, vodka, tequila jm kokteilid võib garneerida kas oliiviga, soolakurgiga, pärlsibulaga, kokteilitomatiga. 2. Aromaatsed kokteilid võib garneerida kirsiga, apelsini- või sidruniviiluga. Kasutatakse ka varrega kirsse 3. Sour- tüüpi kokteilid võib peaaegu alati kaunistada ükskõik millise garneeri või kaunistusega, tuleb silmas pidada klaasi kuju ja pikkust 4

Toit → Joogiõpetus
26 allalaadimist
thumbnail
8
doc

Joogiklaaside sortiment

13.Shoti klaas - Shotiklaasi teab ilmselt igaüks. Klaasi maht on varieeruv, kuid klassikaline on 45 ml. Tüüpiline shotiklaas on paksude klaasseintega ja väga paksu klaaspõhjaga. Paks põhi hoiab ära klaasi võimaliku purunemise selle löömisel vastu lauda ­ nii nagu juhtub ikka inimestega, kes on veidi rohkem võtnud, kui oleks pidanud... Klaasi valatav jook on üldjuhul ette nähtud ühekorraga ära joomiseks. Näited: tequila, erinevad "shootersid" ­ Anaconda, B ­ 52, After Five, Black rose, Blow Job jpt. - Väga väikesed. Mõeldud kas väga kuumadele äkilistele jookidele või väga külmadele jookidele. 14.Iiri kohvi klaas - Iiri kohvi klaas asendab tavalist tassi ning seetõttu näeb ka jook parem välja. See jalal olev klaas mahutab 240 ­ 360 ml ning on valmistatud kuumakindlast klaasist. Sobib kõikide kuumade jookide serveerimiseks. Näited: Hot Toddy, Hot Buttered Rum jt.

Majandus → Tööstuskaup
41 allalaadimist
thumbnail
9
odt

Joogiõpetus

Joogiõpetus Joogietikett joogid joogid külmad kuumad alkohoolsed: mittealkohoolsed -lahjad -kanged Alkoholisisaldus Lahjad joogid Alkoholi % Õlled .4-6 Lahjad veinid .6-12 Kanged veinid .11-17 Koore- ja munaliköör 15-22 Kanged joogid Alkoholi % Piiritus .95,5-96,8 Viin .38-58 Konjak ja brändi .40-45 Rumm ...

Toit → Joogiõpetus
30 allalaadimist
thumbnail
11
doc

Alkoholi ajalugu ja liigitus.

2 Kalvadose ajalugu Veini ja siidrit mõistsid kääritada juba vanad kreeklased ning heebrealased, usutavasti ulatuvad ka destilleerimiskunsti algteadmised tagasi VIII sajandisse. Tänu araablaste invasioonile sai al-kuhl ehk kangem alkohol varsti tuntuks ka mitmel pool Euroopas. Algaegadel tegelesid saladusliku eluveega peamiselt apteekrid, alkeemikud ning usuvennad, kuid XVI sajandil täitsid viski, rumm, dzinn, tequila ning brändi juba ka lihtsurelike peekreid. Erinevalt viinamarjaviljeluseks sobivatest soojadest piirkondadest edenes tuultest räsitud Normandias paremini hoopis õunakasvatus, esimestena on sealseid uhkeid viljapuid kirjeldanud vanad roomlased. Hästi edenes ka karjakasvatus, just Normandiast on pärit legendaarne Camembert ja mitmed teised kuulsad juustusordid. Teadagi nõudis rammus talutoit ­ seapraad, rohke koorekastmega kala või teised mereannid, korralikku allaloputamist

Keemia → Keemia
72 allalaadimist
thumbnail
44
doc

Brandi ja konjak

Kalvadose ajalugu Veini ja siidrit mõistsid kääritada juba vanad kreeklased ning heebrealased, usutavasti ulatuvad ka destilleerimiskunsti algteadmised tagasi VIII sajandisse. Tänu araablaste invasioonile sai al-kuhl ehk kangem alkohol varsti tuntuks ka mitmel pool Euroopas. Algaegadel tegelesid saladusliku eluveega peamiselt apteekrid, alkeemikud ning usuvennad, kuid XVI sajandil täitsid viski, rumm, dzinn, tequila ning brändi juba ka lihtsurelike peekreid. Erinevalt viinamarjaviljeluseks sobivatest soojadest piirkondadest edenes tuultest räsitud Normandias paremini hoopis õunakasvatus, esimestena on sealseid uhkeid viljapuid kirjeldanud vanad roomlased. Hästi edenes ka karjakasvatus, just Normandiast on pärit legendaarne Camembert ja mitmed teised kuulsad juustusordid. Teadagi nõudis rammus talutoit ­ seapraad, rohke koorekastmega kala või teised mereannid, korralikku allaloputamist

Toit → Joogiõpetus
48 allalaadimist
thumbnail
15
doc

Tehnoloogia eksami küsimused

saadakse juba 55­60% puhas värvitu tekiila. Et muuta joogi alkoholisisaldus optimaalseks, lisatakse sellele destilleeritud või demineraliseeritud vett. Koostise järgi eristatakse kahesugust tekiilat: · mixto, milles võib olla kuni 49% roo- või muid suhkruid, kuid peab olema vähemalt 51% agaavisuhkrut · 100% agave, mis on tunduvalt eksklusiivsem ja võib sisaldada üksnes sinises agaavis sisalduvaid suhkruid; peale selle peab 100% agave tequila olema igal juhul villitud Mehhikos ning kandma pudelil lisaks NOM 4-kohalisele identifikatsiooninumbrile ka markeeringut Hecho en Mexico. Laagerdumise kestusest ning iseärasustest tulenevalt jaotatakse tekiilad: · Silver ehk blanco, vahel ka plata ­ noor, max 60 päeva vanune tugeva aroomi ja kareda maitsega värvitu tekiila, mida hoitakse kuni pudelitesse villimiseni kinnises roostevabas mahutis.

Toit → Joogiõpetus
52 allalaadimist
thumbnail
10
doc

Arvuti viirused

Uus fail asetses tavaliselt samanimelise EXE-failiga ühes kataloogis, kuid see ei ole kõikide kaasfailiviiruste puhul nii. Mõned neist võisid COM- faili luua täiesti suvalisse DOS-i pathi. (10) Hübriidviirus (multiple-infector virus, multipartite virus) Hübriidviirus on buutsektori viiruse ja failiviiruse kombinatsioon. See liik ei ole eriti arvukas, kuid tema arvele langeb üsna suur hulk kahjustusi. Tuntumaid esindajaid: Tequila, Anticad, Anthrax. (10) 7 Peitviirused (stealth virus) ehk soomusviirused (armoured virus) Peitviirused ehk soomusviirused kasutavad mitmesuguseid aktiivseid petmismeetodeid enda avastamise vältimiseks. Juba 1986. a leidus viiruseid, mis manipuleerisid DOSi katkestusvektoriga, suunates katkestuse viitama viiruse residentkoodile, millel on nüüd kõik võimalused häirida diagnostikatoiminguid.

Informaatika → Arvutiõpetus
37 allalaadimist
thumbnail
4
doc

Leksikoloogia

beef, mutton, venison, brown, parta, ham, gammon, question, mount, vapour, valentine, lediac, lone SPAIN- armada, comrade, renegade, flotilla, don, negro, cockroach, embargo, mosquito, vanilla, cargo, sombrero, siesta, anchovie, bonito, castanet, bonanza, salsa, cafeteria, canyon, cigar, cocoa, chocolate, tomato, cannibal, canoe, maize, potato, avocado, female, tobacco, hurricane, barbeque, tortilla, tango, chicle, gringo, tequila, afficienado, patio, cigarillo. ITALIA- opera, biano, solo, soprano, barritone, trio, concert, violin, allgero, andante, adagio, acapella, studio, fresco, miniature, attitude, corridore, balcony, cupola, sonnet, motto, umbrella, parasal, castume, squadran, squad, alarm, brigade, battalion, cartridge, cavalry, infintry, colonel, fiasco, bimbo, influence, mafia, graffito, papparazzo, pizza, pasta, macarony, vernicelli, spagetti, broccoli, ruconini, tutti-frutti, tiramisu, asti,

Keeled → Inglise keel
82 allalaadimist
thumbnail
20
docx

Alkoholism kui sotsiaalne pahe

TALLINNA ÜLIKOOL Ühiskonnateaduste Instituut Alkoholism kui sotsiaalne pahe Koostaja: Anna Altuhova Tallinn 2015 Sisukord Sissejuhatus............................................................................................................... 3 1.Peatükk Alkohol ja selle mõju..................................................................................4 1.2 Alkoholi mõju organismile.................................................................................. 5 1.3 Alkoholi sõltuvus................................................................................................ 6 1.4 Kuidas tekib sõltuvus?....................................................................................... 7 2.Peatükk Aju.............................................................................................................. 7 3.Peatükk Alkoholisõltuvusest...

Sotsioloogia → Sotsiaalsed probleemid Eestis
23 allalaadimist
thumbnail
8
odt

Etanool

Tabasalu Ühisgümnaasium Referaat ETANOOL Koostaja: Tabasalu 2014 Sisukord: 1.Sissejuhatus......................................................................................................................................2 2.Saamine, leidumine..........................................................................................................................2 2.1Leidumine...................................................................................................................................2 2.2Saamine...................................................................................................................................... 2 3.Omadused.........................................................................................................................................2 3.1Füüsikalised omadused....................................................

Keemia → Keemia
3 allalaadimist
thumbnail
10
doc

Alkoholid

Kõrgema kontsentratsiooni saavutamiseks destilleeritakse segu kuni 80° C juures. Pärast (sageli mitmekordset) destilleerimist saavutatakse alkoholi mahuosaks kuni 96 %. Saadud produktid lahjendatakse kangete alkohoolsete jookide saamiseks veega. Kääritamisel saadud alkohoolsed joogid: Õlu, vein, siider, sampanja, sake, sonti, kumõss, kilju, mõdu, pulke, soju jt. Destilleerimisel saadud alkohoolsed joogid Viin, viski, konjak, brändi, liköör, rumm, dzinn, tequila, kalvados, slivovits, grappa, absint, akvavit, nastoika, piiritus, puskar, pontikka jt. Segujoogid: Portvein, kokteilid jt. Muud alkoholi sisaldavad tooted: Denaturaat, odekolonn ja muud kosmeetikatooted, mitmesugused lahustid, puhastusvahendid, vedelkütused jmt. ALKOHOLI TARVITAMINE Päevane kahjutu kogus olevat 30ml meestel ja 20ml naistel, selle ületamisel on tegu juba organismi järjekindla mürgitamisega. Nädalane tervislik kogus ei tohiks ületada 40ml/kg kohta

Keemia → Keemia
563 allalaadimist
thumbnail
39
rtf

Jookide tehnoloogia

Jookide tehnoloogia Mahl- Vedel ( peamiselt puuviljadest ja marjadest ning köögiviljadest saadud) toiduaine, milles tooraine toiteväärtus on suures ulatuses säilinud Naturaalsed mahlad - Ühest või mitmest liigist. Suhkrust ja teistest ainetest puhas, värsketest või külmutatud viljadest. Naturaalne toormahl- kuumtöötlemata.Toormahl on naturaalse mahla erivorm, see ei ole kuumtöödeldud ning sellele pole lisatud teisi toiduaineid. Toormahlal peab olema viljale iseloomulik lõhn, värv ja maitse. Naturaalsetes mahlades on hapete ja suhkrute vahekord sageli maitsmismeelele harjumatu, seetõttu juuakse neid paljalt suhteliselt vähe. Joogimahlad- mahlale on lisatud vett või suhkrut, suhkrutooteid, orgaanilisi happeid Mehud- viljalihaga mahlad, sisaldaad lahustumatuid aineid. nt: pektoosi, tselluloosi jms. Toorainest tehakse püree, see homogeniseeritakse, pastöriseeritakse ja villitakse Pakendid- Levinuim tetrapakk. Pakend ...

Toit → Joogiõpetus
46 allalaadimist
thumbnail
22
odt

Joogiõpetus

Joogid Alapealkirjad Veinid liigitatakse:................................................................................................................................4 1. Mittealkohoolsed joogid 2. Alkohoolsed joogid 2.1. Kääritatud alkohoolsed joogid 2.2. Destileeritud alkohoolsed joogid 1. Mittealkohoolsed joogid Puhastatud kraanivesi. Hea filtriga puhastatult ei jää kraanivesi kvaliteedilt ja maitselt alla pudeliveele. Mineraal-, allika- ja lauaveed. Euroopa standardite kohaselt on naturaalne mineraalvesi püsiva mineraalide koostisega, pumbatud looduslikult kaitstud maa- alusest allikast, mille juures toimub ka villimine. Eestis loetakse mineraalveeks vett, mille mineraalainete sisaldus on üle 2 grammi ühe liitri kohta. Mineraalveed võivad olla gaseeritud. Villitud vett, mis ei vasta nend...

Toit → Joogiõpetus
28 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun