Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Alkoholid (0)

1 Hindamata
Punktid

Lõik failist


ALKOHOLID
Koostajad:
Riivo  Mõttus
Sander Lepp
Jaanek Uustal
          
MIS ON ALKOHOLID?
Alkoholideks nimetatakse aineid, mille tetraeedrilise süsiniku aatomi juures 
asuv  vesinik  on asendatud hüdroksuulrühmaga  - OH (nimetuste lõpus 
seega –ool) ja seetõttu on alkoholid on hüdroksüülühendid. Olenevalt 
hüdroksüülrühmade arvust jaotatakse  alkohole  ühe- ja mitmealustelisteks. 
Alkoholide homoloogiliseks reaks on CnH2n+1OH.
Küllastunud ühealuselisteks alkoholideks on metanool ja etanool
küllastumata alkoholideks on etenool ja vinüülalkohol, mittealuseliseks 
alkoholiks on glükool ning kolmealuseliseks alkoholiks on glütseriin.
C
C lick
lick  ico
ico n 
n tto
o  a
a dd 
dd  pic
picttur
ur e
e
ALKOHOLIDE KEEMILISED JA  
FÜÜSIKALISED OMADUSED

Alkohol  on neutraalne aine, kuid ta on nõrgalt happeline, sest side hapniku ja vesiniku 
vahel on püsiv. Olenemata hüdroksüülrühmast, puuduvad alkoholil  aluselised  
Vasakule Paremale
Alkoholid #1 Alkoholid #2 Alkoholid #3 Alkoholid #4 Alkoholid #5 Alkoholid #6 Alkoholid #7 Alkoholid #8 Alkoholid #9 Alkoholid #10 Alkoholid #11 Alkoholid #12 Alkoholid #13 Alkoholid #14 Alkoholid #15
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 15 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2016-01-11 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 2 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor peki Õppematerjali autor

Kasutatud allikad

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
31
odt

Joogiõpetus

Konjakisõnastik ALAMBIC- nii nimetatakse anumate ja seadmete kogumit, mida kasutatakse konjaki valmistamisel toorveini destilleerimiseks. BNIC- (Bureau National Interprofessionnel du Cognac) ­ konjakitootimise ametlik järelvalve- ja kontrollorganisatsioon. BONNE CHAUFFE- teine destilleerimine. BOUILLEUR- destilleerimisanum. BROUILLIS- esimene destillaat, mille valmistamiseks kulub umbes 12 tundi BRANDY- Euroopa reeglite järgi igasugune alkohol, mis on destilleeritud veinist ja on vähemalt 1 aasta laagerdunud tammeanumas. Minimaalne alkoholisisaldus peab olema 36% vol. (mahuprotsenti). Inglisekeelsetes maades kasutatakse tihti ekslikult konjaki sünonüümina. CAISSE- kast: kommertslik mõõt, mis sisaldab kaksteist 24 untsist pudelit 40- mahuprotsendilist konjakit. Kasti kogumaht on 8,4 liitrit, millest puhta alkoholi kogus on 3,36 liitrit. CHAI-laoruum (nn. Kelder), kus toimub konjaki laagerdumine tünnides.

Joogiõpetus



Meedia

Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun