Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Seened (0)

5 VÄGA HEA
Punktid
Vasakule Paremale
Seened #1 Seened #2 Seened #3 Seened #4 Seened #5 Seened #6 Seened #7 Seened #8 Seened #9
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 9 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2009-12-02 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 35 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor diana notberg Õppematerjali autor
*REFERAAT*

*Puravik
*Riisikas
*Kukeseen
*Pilvik
*Seenemürgitus
*Valmistatud road seentest

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
133
ppt

Liharoad

Valmistamine: 1. Liha viilutada, vasardada ja anda lõikudele ovaalne kuju. Raputada peale soola ja pipart. Praadida mõlemalt poolt helepruuniks. 2. Pruunistada rasvas jahu, lisada kuum vesi ja keeta läbi, lõpuks lisada hapukoor. 3. Valada kaste lihale ja hautada 5-8 minutit. Lõigata sibulad ratasteks, praadida kuldseks ja tõsta praetud lihalõikudele. Serveeri keedetud kartulite ja hautatud köögiviljadega. Eskalopp seentega Seafilee, või, sool, pipar, seened, estragon, vesi, valge vein, rõõskkoor, maisitärklis Valmistamine: 1. Viilutada filee 1,5 cm paksuseks. Pruunistada lihaviilud mõlemalt poolt. Maitsestada soola-pipraga, tõsta lihaviilud pannilt. 2. Praadida seened. Hakkida estragonilehed peeneks. 3. Tõsta lihatükid tagasi pannile, segada seentega läbi. Lisada vesi, vein ja hakitud estragon. Kuumutada keemiseni. Lisada rõõsk koor ja hautada tasasel tulel veel 5 minutit. Kastme paksendamiseks lisada vees

Toiduvalmistamine
thumbnail
34
docx

MEIE LASTE LEMMIKRETSEPTID

5 sl hapukoort 350 g kodujuustu 500 g kirsstomateid 100 g riivitud juustu (soovitavalt mozzarellat) 1 tl punet või basiilikut veidi musta purustatud pipart oliivõli 3. VÄRSKE SALAT 1 pott rohelist salatit 1 pott rukolat 6 ­ 7 värsket sampinjoni 1 ­ 2 avokaadot 4 tomatit 1 värske kurk 1 sidrun 200 g feta juustu musta pipart Kaste: 5 sl oliivõli 1sp palsamiäädikat 1 tl soola 0,5 tl suhkrut 1. Lõika tomatid sektoriteks. Puhasta seened ja viiluta õhukeselt. 2. Sega omavahel kastmeained. 3. Pese salatid, rebi väiksemateks tükkideks ja laota vaagnale. Pane peale seeneviilud. 4. Poolita avokaadod, eemalda kivid ja koor. Lõika viljad pikuti õhukesteks viiludeks. Laota avakoodoviilud vaagnale ning pigista sidrunipoolikutest kohe mahla peale, et need ei tumeneks. 5. Laota salatile tomatisektorid ja suuremateks kuubikuteks lõigatud kurk. Tükelda ka fetajuust kuubikuteks ning jaga ühtlaselt salatile. 6

Toit ja toitumine
thumbnail
9
doc

Köögiviljatoidud

Puravikel ja võiseentel eemaldada kübaraalune samblakiht ja kübaratelt nahk. Pesta, nõrutada, tumenemise vältimiseks panna vette hapet. Vajadusel kupatamine 5-10 min, pesta kuuma veega ja nõrutada. Nõrgalt mürgiseid kupatatakse 2 korda. Sorteerimine suuruse järgi: suured kübarad ja jalad hakkida peeneks ­ täidised ja kastmed keskmised lisanditeks roogade juurde (keedetud kalatoidud) väikesed marineerimiseks või tervelt kuumtöötlemiseks. Kuivatatud seened Sorteerida, eemaldada putukate poolt rikutud ja liigkuivanud Pesta ja leotada 3-4 t külmas vees, leovesi kasutada toiduvalmistamisel. Soolatud ja marineeritud seened Liialt soolased seened pestakse ja vajadusel leotatakse külmas vees. Marineeritud seened vaadatakse üle. Keedetud seenetoidud Seenekastmed Alus ­ hele või valge põhikaste Puljong ­ kuivatatud seentest Valmistamine ­ tükeldatud seened kuumutada rasvaines, lisada hakitud sibul,

Toitumisõpetus
thumbnail
7
rtf

Eesti rahvustoidud

Eesti rahvustoidud Koostanud: Arina Savrasova Juhendaja: Elle Möller Pärnumaa Kutsehariduskeskus KO-7B Eesti köök on eesti toiduvalmistamise traditsioon. Eesti köök kitsamas mõttes on eesti rahvustoidud, nende valmistamine ja tarvitamine. Selle all peetakse tavaliselt silmas umbes 19. sajandi keskpaigast tuntud Eesti maarahva argi- ja peoroogasid. Eesti köögi varasem kihistus on üsna sarnane teiste Põhja-Euroopa maadega. Selle määrasid ära kohalik kliima, maaharimistehnoloogia ning ühiskondlikud suhted. Alates põlluharimise levikust olid tähtsaimaks toiduseks kujunenud mitmesugused teraviljatoidud ­ puder, rokk, kört, leem jt. Tähtsaimaks kujunes aga hapendatud taignast tume rukkileib. Leib muutus kogu toidu ja elatise omamoodi sümboliks, muudel toitudel oli vaid leivakõrvase staatus. Musta leiba hinnatakse Eestis tänini. Lisaks leivale küpsetati hapendamata odrajahutaignast karaskit, uuemal ajal ka nisujahust sepikut ja pü

Kokandus
thumbnail
33
doc

Mükoloogia eksam

Mükoloogia eksam 18.mai 2015 1. Sissejuhatus mükoloogiasse. Mükoloogia ­ seeneteadus on seeni uuriv teadusharu. Jäämees ­ elas umbes 5000 aasta tagasi. Ta kasutas seeni: kasekäsn, tuletael. Keskaegsed teadmised seentest: - seened ei ole iseseisvad organismid, nad on pigem taimede ja pinnase eritised - seened on mürgised kui nad kasvavad mürkmadude lähedal Persoon - termini ,,mükoloogia" looja. Fries - laiahaardeline seente süsteem. Bary - eksperimentaalne mükoloogia. Seente ontogenees. Seente morfoloogia. Kniep - tähtis panus seente seksuaalsuse ja geneetika uurimisel. Flemming - penitsilliini avastaja. Seente vanimate tõepäraste leidude vanus ulatub üle 500 milj. aasta. Kirjeldatud ca. 100 000 liiki, Eestist teda üle 6000 liigi. 2. Seente iseloomustus.

Bioloogia
thumbnail
4
doc

Viie päeva kohta innovaatiline suurköögimenüü

esmaspäev teisipäev kolmapäev neljapäev reede Hommikusöök Hommikusöök Hommikusöök Hommikusöök Hommikusöök Prantsuse röstsai Sinihallitusjuustu omlet Kaerajahupuder Kirsstomatid ja Clafoutis maasikaga ja beekon jahutatud marjaga mozzarella

Toitlustus
thumbnail
33
docx

Koka kutseeksami küsimused ja vastused

ube) väheses vees (kala, köögiviljad) veeaurus (köögiviljad) omas mahlas (köögiviljad, kala, toiduaineid milles on rohkelt vett) vesivannil (munahüüve, munamagustoidud, piimakreemid, toiduained mis kiiresti võivad kõrbema minna või rõhu all kupatamine ( seened, soolaliha ­ soolase, kibeda, hapu maitse eemaldamine, mürkainete, toiduainete puhastamine blanseerimine ­ toiduainete lühiajaline (mõnekümnest sekundist mõne minutini) töötlemine kuuma vee või auruga. (lillkapsas, aedoad jne.) heleda värvuse säilitamiseks (ka mõningaid kalaliike) · Praadimine ­ praadimine väheses (pannkoogid, kotletid, köögiviljad)

Kokandus
thumbnail
23
doc

Kulinaariaraamatu küsimused ja vastused(2)

nõrutakse. Anum kaetakse riidega, asetatakse külili ja kaetakse rätikuga. 16. Kuidas idandeid toiduvalmistamisel kasutataks? Toorsalatid, kohupiima ja juustusegudes, võileivakattena. 7. ROAD SEENTEST 1. Kuidas seeni toidu valmistamisel ette valmistatakse? Puhastatakse metsamürgist ja sorteeritakse, eemaldades ussitanud ja toiduks mittekõlblikud eksemplarid. Puravikul ja võiseenel eemaldatakse kübaraalune samblataoline kiht ning kübaratelt kooritakse nahk. Seejärel seened pestakse ning nõrutatakse. Sampinjonide tumenemise vältimiseks lisatakse pesuveele hapet. Kupatatakse, pestakse kuuma veega ja nõrutatakse. Seened sorteeritakse suuruse järgi. Suurte kübaratega seened ja seenejalad hakitakse peeneks. 2. Kuidas seeni kupatatakse? Kupatamist vajavaid seeni kupatakse 5- 10 min. Pestakse seejärel kuuma veega ja nõrutatakse. Nõrgalt mürgised seeni kupatatakse 2 korda. 3. Milliste vürtside ja maitsetaimedega võib seenetoite maitsestada?

Kokandus




Meedia

Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun