Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Must tee (0)

1 Hindamata
Punktid

Lõik failist

Must tee
Must tee on fermenteeritud e. kääritatud tee, töötlemise käigus muutub teelehtede värvus, toime ja maitse. Tee on suure kofeiinisisaldusega, seega väga toniseeriv ning ergutav. Musta tee sorte on rikkalikult - alates üsna mahedatest kuni jõuliste, kibedate teedeni. Tuntuimad mustad teed on vürtsise maitsega Assam Indiast; mahe , oivalise lõhnaga Darjeeling Himaalajast ning jõulise ja mõrkja maitsega Tseiloni tee.
Tee valmistamiseks kasutada keeva vett ning tassi vee kohta võtta üks teelusikatäis teepuru . Soovituslik tõmbeaeg varieerub musta tee puhul nelja kuni viie minuti vahel. Peenema puru korral piisab ka lühemast tõmbeajast, pikem tõmbeaeg aga annab kangema maitsega tee. Teemaailmas kasutatakse mustade teede klassifitseerimise süsteemi, mis kajastab teelehtede liiki ja kvaliteeti ning

Must tee #1 Must tee #2 Must tee #3 Must tee #4 Must tee #5
Punktid 5 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 5 punkti.
Leheküljed ~ 5 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2014-04-23 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 1 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor annaon4ik Õppematerjali autor

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
12
odt

Tee referaat

..........................................................10 Eestis müüdavad tee kaubamärgid......................................................................................................11 1 Referaat TEE Must tee Must tee on fermenteeritud e. kääritatud tee, töötlemise käigus muutub teelehtede värvus, toime ja maitse. Tee on suure kofeiinisisaldusega, seega väga toniseeriv ning ergutav. Musta tee sorte on rikkalikult - alates üsna mahedatest kuni jõuliste, kibedate teedeni. Tuntuimad mustad teed on vürtsise maitsega Assam Indiast; mahe, oivalise lõhnaga Darjeeling Himaalajast ning jõulise ja mõrkja maitsega Tseiloni tee.

Toiduainete õpetus
thumbnail
21
pptx

Tee

Roheline tee sisaldab palju rohkem parkhappeid ja kofeiini kui must tee. Eelistatakse Jaapanis ja Hiinas ja Kesk-Aasias. Green Gunpowder tea Jasmiinitee Bancha Sencha Gyokuro Tee liigid Oolong Oolong on pooleldi fermenteeritud tee s.o. musta ja rohelise tee vahepealne, milles on ühendatud musta ja rohelise tee parimad maitse-ja aroomiomadused. Oolong on tervetest lehtedest ja teda ei rullita. Ka sisaldab ta kaks korda rohkem kofeiini, kui must tee ning on väga vitamiinirikas ja vürtsikas. Peetakse maailma aromaatsemaks teeks ja nimetatakse teetäiuslikkuseks. Anxi Oolongi tee Yellow Gold Oolong Ti Kuan Yin Wuyi Cliffi tee Tee liigid Valge tee Valged teesordid on väga kallid ja haruldased kogu maailmas. Saadaval on need ainult parimates erikauplustes. Valge tee on kõige naturaalsem, kõige vähem töödeldud tee. Teelehed on fermentatsiooni (kääritamise) välistamiseks kergelt aurutatud ja kuivatatud

Toitumise alused
thumbnail
30
docx

Referaat Teest

...................................................................................................... 6 1.7 KAUPLEMINE JÄTKUB IDAS.......................................................................................7 1.8 AMEERIKA SISENEB TEE KAUBANDUSSE ..............................................8 1.9 GLOBAALNE TEEISTANDUSTE ARENG ...............................................................8 1.10 TEELEIUTISED AMEERIKAS ­ JÄÄTEE JA TEEKOTID................................8 2. MUST TEE.............................................................................................10 2.1 INDIA MUSTAD TEED ......................................................................11 2.2 SRI LANKA MUSTAD TEED....................................................................12 2.3 HIINA MUST TEE .................................................................................13 2.4 AAFRIKA MUSTAD TEED.....................................................................

Toitumisõpetus
thumbnail
10
docx

Referaat Tee

või kombineeritakse neid meetodeid omavahel - oleneb, millist teed toodetakse. Erinevaid teesorte on maailmas kolme tuhande ringis ja need liigitatakse vastavalt tootmismeetodile kas valgeks, kollaseks, roheliseks, oolaong, mustaks või maitsestatud teeks. Iseloom, lõhna-ja maitseomadused saavad alguse pinnasest, taimest ja kliimast. Viimase 10 aasta jooksul on igal aastal toodetud maailmas üle kolme miljoni tonni kuivatatud teed, umbes 72% sellest on must tee, 23 % roheline ja ainult 4 % teised sordid. Tänapäeval toodetakse teed umbes 30 riigis, kõige rohkem Hiinas, Indias, Keenias ja Sri Lankal. Tee põhjapoolseim kasvuala on Gruusia ja lõunapoolseim Argentiina. Karin Sarapuu Tee TEE VALMISTAMINE ,,Tee on kunstiteos ja selle kõige üllamate omaduste esiletoomiseks on vaja mestri kätt." Vesi peab olema värske, pehme ja võimalikult vähese mineraalidesisaldusega

Joogiõpetus
thumbnail
9
doc

Teed

PÄRNUMAA KUTSEHARIDUSKESKUS KOKK Kaisa Kotter Teed Referaat Juhendaja: Elle Möller Pärnu 2010 SISUKORD 1. TEE................................................................................................3 2. MUST TEE.......................................................................................4 3. ROHELINE TEE................................................................................5 4. PUNANE TEE....................................................................................6 5. VALGE TEE.....................................................................................7 6. KOLLANE TEE.................................................................................8 7

Toiduainete õpetus
thumbnail
13
doc

Tee referaat

Suurem osa maailma teest nopitakse ka tänapäeval käsitsi, parima sordi teed ei korjata masinatega mitte kunagi. Kui lehed on korjatud, klopitakse neid enne järgnevat töötlemist. Sellest, kuidas neid töödeldakse - närtsitatakse, aurutatakse, rullitakse, kääritatakse, kuivatatakse või kombineeritakse neid meetodeid omavahel - oleneb, millist teed toodetakse. On olemas kolm põhilist teegruppi, mis saadakse teepõõsa lehtede erineva töötlemise tulemusena: · must tee · roheline tee · teised, nagu näiteks oolong Tee valmistamine Erinevatel rahvastel ja piirkondadel on sadu erinevaid tee valmistamise meetodeid. Teed võidakse valmistada veega, piimaga, võiga, rasvaga, õliga jne. Teed mitte üksnes ei jooda, vaid mitmel pool ka süüakse: teelehtede peenike puru vahustatakse koore või mõne muu ainega, maitsestatakse ning süüakse väikestes kogustes. Tee maitsestamiseks võidakse

Kokandus
thumbnail
11
doc

Tee

Kui lehed on korjatud, klopitakse neid enne järgnevat töötlemist. Sellest, kuidas neid töödeldakse - närtsitatakse, aurutatakse, rullitakse, kääritatakse, kuivatatakse või kombineeritakse neid meetodeid omavahel - oleneb, millist teed toodetakse. On olemas kolm põhilist teegruppi, mis saadakse teepõõsa lehtede erineva töötlemise tulemusena: must tee roheline tee teised, nagu näiteks oolong Igal aastal toodetakse maailmas 2,75 miljonit tonni kuivatatud teed, umbes 72% sellest on must tee, 23% roheline ja ainult 4% teised sordid. Tänapäeval toodetakse teed umbes 30 riigis, kõige rohkem Indias, Keenias ja Sri Lankal. Tee põhjapoolseim kasvuala on Gruusia ja lõunapoolseim Argentiina. Rohelist teed valmistavad aga vähem kui 10 riiki, neist kõige rohkem Hiina. Jaapan jääb toodetud koguselt teiseks, kuid ekspordiks läheb sellest ainult umbes 2%. 4 2. TEE AJALOOST

Joogiõpetus
thumbnail
11
doc

Tee

ainult jook, vaid ka meelelahutus, tervisele kasulik, ning sellel on suur kultuurne aspekt. ­Ilma teeta oleks Ameerika Ühendriigid võib-olla ikka veel osa Ühendkuningriikidest. Nimelt otsustas Inglismaa tõsta makse teele, nign see muutus Ameerikas väga kalliks. Ameeriklased otsustasid, et meil ei ole neid Britte vaja ja korraldasid suure meeleavalduse, mille nimeks on saanud Boston tea party. ­Selle tulemusel sai Usa lõpuks iseseisvaks riigiks. 2. Tee ajaloost Roheline, hiljem ka must tee on olnud Aasias tuntud juba kauem kui 5000 aastat. Teepõõsa päritolus ei ole spetsialistid kindlale selgusele jõudnud ­ oletatakse selle põlvnemist Kagu-Hiina, Põhja-Birma ja Ida-India kõrgendikelt või siis on ta levinud Indiast Assami regioonist edasi Hiinasse. Lisaks joogile on teed ammustest aegadest alates kasutatud ka toiduvalmistamisel. Näiteks Birmas söödi värskeid teelehti salatina, Siiamis (tänapäeva Tai) lisati kuivatatud lehti kalaroogadele, Tiibetis aga oli tuntud

Kokandus




Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun