Plaanid puhkusele minna? Võta endale majutus AirBnb kaudu ja saad 37€ kontoraha Tee konto Sulge
Facebook Like

Kohv (1)

5 VÄGA HEA
Punktid
 
Säutsu twitteris
KOHV
Kuigi kohvivalmistamise meetodid erinevad ükteisest oluliselt, on hea kohvi saamise üldised eeltingimused kõigil ühised:
  • Seadmete ja vahendite puhtus
  • Pehmendadtud ja filtreeritud vesi
  • Kvaliteetne tooraine
  • Sobiv jahvatus -ja rõstiaste
  • Õige kogus kohvipulbrit
  • Õige valmistamine

Araabia e. Türgi meetod


Traditsiooniliselt kasutatakse Türgi kohvi valmistamiseks väikest varrega vastpotti. Vanasti oli eelduseks ka kõrbeliiv, millesse pott uputati. Türgi kohv valmistatakse Araabi oast mis jahvatatakse väga peeneks. Potti pannakse 1-2 tl. Jahvatatud kovi. Maitse järgi lisatakse suhkrut vahel ka kardemooni. Seejärel kuumutatakse kohv keemiseni, samal ajal segades. Kuumenemisel tekib vaht . Kui kohv läheb keema , tuleb ta kuumuseallikalt eemaldada ja seejärel kohe serveerida. Kohvi võib juua koos puruga või võob ka sellel lasta settida.

Filtermeetod


Klaaskannu ei ole soovitatav kuumplaadil hoida üle 20min.
Jahvatusastme valikul tuleb arvestada kohvi valmimise aega:
1-4 min: väga peen jahvatus
4-6 min: peen jahvatus
6-8 min: keskmine jahvatus
8-.. min: jäme jahvatus
Samas kui on väike kohvimasin siis sobib paremini peen jahvatus, kui aga mitmekümne liitrine termosmasin, siis on sobilik jämedam jahvatus.
Õige doseerimine on ca 63 grammi ühe liitri vee kohta.

Presskannumeetod


Keskmise jahvatusega kohv pannakse kannu põhja, seejärel kallatakse keev vesi peale ja kann suletakse kaanega . Lastakse u. 5 min. tõmmata, segatakse ja kohvipuru eraldadakse sõelaga kolbi abil vedelikust. Presskann võik olla enne soe kui sellesse vee kallad.
Aroomid on paremad kui filtermeetodi kohvil.
Õige doseerimine on ca 63 grammi ühe liitri vee kohta.

Otse tassi


Kohv pannakse tassi ja kallatakse keev vesi peale. Kui te ei soovi kohvi juua koos kohvipuruga valige keskmine jahvatus, sest siis settib kohvipuru tassi põhja. Kui aga olete harjunud kohvi jooma koos mõningase kohvipuruga siis valige peenem jahvatus. Peenema jahvatuse puhul on tõmbamise aeg lühem. Kohvi tuleb peale tõmbamist kindlasti segada. Parema tulemuse saab kui tass eelnevalt soojendatud .
Õige doseerimine on möötelusikatäis (6g) 100ml vee kohta .

Moka


Kann koosneb kahest kambrist mille vahele pannakse tassi kohta 5-7 grammi peene jahvatusega kohvi. Puhas külm vesi kallatakse
80% sisust ei kuvatud. Kogu dokumendi sisu näed kui laed faili alla
Kohv #1 Kohv #2 Kohv #3 Kohv #4 Kohv #5
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 5 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2008-12-30 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 78 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 1 arvamus Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor linzzu Õppematerjali autor

Lisainfo

Erinevad kohvivalmistamis meetodit ja ajalugu, sõnastik.
kohv

Mõisted


Kommentaarid (1)

raibe001 profiilipilt
13:45 28-05-2019


Sarnased materjalid

4
docx
KOHV
9
doc
Kohv
2
docx
Kohv
13
ppt
Kohv
15
ppt
Kohv
3
doc
Kohv
10
doc
Kohvipuu
14
odp
KOHVIPUU





Faili allalaadimiseks, pead sisse logima
Kasutajanimi / Email
Parool

Unustasid parooli?

UUTELE LIITUJATELE KONTO MOBIILIGA AKTIVEERIMISEL +50 PUNKTI !
Pole kasutajat?

Tee tasuta konto

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun