Kohv
liitrine termosmasin, siis on sobilik jämedam jahvatus.
Õige doseerimine on ca 63 grammi ühe liitri vee kohta.
Presskannumeetod
Keskmise jahvatusega kohv pannakse kannu põhja, seejärel kallatakse keev vesi peale
ja kann suletakse kaanega. Lastakse u. 5 min. tõmmata, segatakse ja kohvipuru
eraldadakse sõelaga kolbi abil vedelikust. Presskann võik olla enne soe kui sellesse vee
kallad.
Aroomid on paremad kui filtermeetodi kohvil.
Õige doseerimine on ca 63 grammi ühe liitri vee kohta.
Otse tassi
Kohv pannakse tassi ja kallatakse keev vesi peale. Kui te ei soovi kohvi juua koos
kohvipuruga valige keskmine jahvatus, sest siis settib kohvipuru tassi põhja. Kui aga
olete harjunud kohvi jooma koos mõningase kohvipuruga siis valige peenem jahvatus.
Peenema jahvatuse puhul on tõmbamise aeg lühem. Kohvi tuleb peale tõmbamist
kindlasti segada. Parema tulemuse saab kui tass eelnevalt soojendatud.