Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Moos (0)

1 Hindamata
Punktid

Lõik failist

Vasakule Paremale
Moos #1 Moos #2 Moos #3 Moos #4 Moos #5 Moos #6 Moos #7 Moos #8 Moos #9 Moos #10 Moos #11 Moos #12
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 12 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2015-12-04 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 5 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor LauriLuik Õppematerjali autor

Kasutatud allikad

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
7
odt

Moosi keetmine (referaat)

........................................3 Purkide pesemine...........................................................................................................................3 Moosi keetmine....................................................................................................................................4 Mooside retseptid.................................................................................................................................4 Õuna-safrani moos tüümianiga .....................................................................................................4 Kollase tomati vürtsmoos..............................................................................................................5 Peedi-rabarberi-õunamoos.............................................................................................................5 Kasutatud kirjandus....................................................................................

Tööõpetus
thumbnail
16
pptx

VENE KÖÖK

Valmista kõigepealt kreem, sest see vajab PÕHI 1. jahtumiseks vähemalt pool tundi kuni tund. · 500 kuni 800 g valmis lehttainas Vahusta munakollased suhkruga ja sega hoolikalt jahutärklise seguga. Vala suuremasse · 2 dl hapukas moos paksupõhjalisse potti. Teises potis kuumuta piim peaaegu keemiseni ( mitte keema! ). Vala kuum (mustsõstra,vaarika,jõhvika või piim peene joana munavahu hulka. Kuumuta pohla) tasasel kuumusel ja pidevalt segades, kuni kreem KEEDUKREEM muutub paksu hapukoore sarnaseks. Tõsta

Rahvusköök
thumbnail
8
docx

Maitsvad õunakoogid

Õunakoogid (jm magustoidud) Mõnus kreemine õunakook Vaja läheb: PÕHI 3dl jahu 3spl suhkrut 0.5tl küpsetuspulbrit ~75g võid (toasoe) 1 muna ÕUNAD 3-4 suuremat õuna 50g võid 3sl fariinisuhkrut 2sl konjakit kaneeli KREEM 4dl piima 4 muna 6sl suhkrut 4sl jahu 2tl vanillisuhkrut Põhja jaoks sega omavahel kuivained, lisa või ja töötle purutaoliseks massiks. Lisa ka muna ning sõtku (puulusikaga) tainaks. Suru tainas 24cm küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi, toksi kahvliga taina sisse väikesed augud ja pane külmkappi. Samal ajal koori õunad, eemalda südamikud ja lõika paksemateks sektoriteks. Kuumuta pannil või ning sulata selles fariinisuhkur. Lisa veidi kaneeli ja konjak. Laota õunad pannile ja küpseta poolpehmeks. Valmista keedukreem. Selleks pane üle poole piimast madalal kuumusel soojenema, aga päris keema ära lase. Teises kausis, kus on ülejäänud piim, klopi lahti munad ja lisa suhkur ning vanillisuhkur. Viimasena sõelu juurde jahu ning kanna

Toiduained
thumbnail
4
doc

Viie päeva kohta innovaatiline suurköögimenüü

esmaspäev teisipäev kolmapäev neljapäev reede Hommikusöök Hommikusöök Hommikusöök Hommikusöök Hommikusöök Prantsuse röstsai Sinihallitusjuustu omlet Kaerajahupuder Kirsstomatid ja Clafoutis maasikaga ja beekon jahutatud marjaga mozzarella

Toitlustus
thumbnail
18
rtf

Kama

Lahusta väheses käesoojas vees ja suhkrus pärm, lisa 1 kl piima, sega juurde sool ja jahud. Jäta paks taigen jahedasse kohta u 10 tunniks kerkima. Seejärel klopi juurde ülejäänud soe piim, sulavõi, munakollased ning lase veel kerkida tunnike. Vahusta munavalged tugevaks vahuks ning sega õrnalt taigna hulka. Prae keskmises kuumuses väikesed paksud pannkoogid, kontrolli küpsust. Serveeri soolase lisandiga (maitsestatud kodujuust, soolakala, kalamari jt) või magusate lisanditega (mesi, moos, kohupiim jt) Toitumisspetsialist Aive Luigela http://www.etv.ee/index.php?0539936

Bioloogia
thumbnail
34
docx

MEIE LASTE LEMMIKRETSEPTID

HARAKA LASTEAED MEIE LASTE LEMMIKRETSEPTID 2010 ANDERI JA ARONI LEMMIKSALAT Meie pere tervislik toit, mis ka lastele maitseb, on salat. Koosis: hiinakapsas, tomat, värske kurk, mais. Natukene oliiviõli ja maitse järgi viie pipra segu. Kõik läbi segada ja ongi valmis. ELIISE KANAFILEE - ODRARISOTO Kanafilee - odrarisoto, mis on mugandustega A. Kangi retseptikogust. Retsept on neljale. Ained: 400 gr kanafileed, 1 sl õli, 1 sibul, 3 dl odratangu, 6 dl puljongit, 1 dl apelsini mahla. Filee väikesteks tükkideks lõigata, sibul praadida. Lisada fileetükid, siis odratang, peale puljong ja mahl, segada. Hautada tulel kuni oder pehme. Meil gaasipliidil võtab see aega kuskil 20-30 minutit. Võib veel lisada purustatud sarapuupähkleid (50gr). On valgu- ja b-vitamiini rikas toit. Pähklid sisaldavad a, d, e ning b1 ja b6 vitamiine. ELYS ANETTE RETSEPT

Toit ja toitumine
thumbnail
45
docx

KÕIK OLULINE TERVISLIKUST TOITUMISEST

KÕIK OLULINE TERVISLIKUST TOITUMISEST E-AINED TOIDUS Üha rohkem eestlasi on hakanud hoolima oma tervisest, hinnates sealjuures kvaliteetset ja puhast toitu. Tehes valiku mahekauba kasuks, saab kindel olla, et vilju on kasvatatud ilma taimekaitsevahenditeta ning valmistoodetesse pole lisatud kunstlikke E-aineid. Tihti tuleb aga valik teha suurpoodides müüdavate toodete seast, milles paratamatult leidub E-aineid. Alljärgnevalt leiad vastused küsimustele - millised on toidu lisaained, miks neid toitudesse lisatakse ning milliseid lisaaineid tervislik toituja kindlasti vältima peaks. Kui valmistoitude pakenditel peenes kirjas koostist lugeda, siis selgub, et lisaks tavapärastele toiduainetele sisaldub enamuses neist ka mingi võõrapärase nimega ühend või E-täht koos numbrikoodiga. E ja numbrikoodiga tähistatakse Euroopa Liidus toidu lisaaineid, kuid toidu lisaaine võib pakendil olla välja kirjutatud ka täispika nimetusega (nt E 621 või naatriumglutamaat). Toidu lisaainei

Toitumine
thumbnail
14
odt

EESTI TOIT

HAAPSALU KUTSEHARIDUSKESKUS MTE-14 Kuldar Pajula EESTI TOIT Referaat Uuemõisa 2014 Sisukord SISSEJUHATUS.........................................................................................................................3 EESTI TOIDUKULTUUR..........................................................................................................4 MIS ON EESTI TOIT?...............................................................................................................5 MUISTSED KOMBED..............................................................................................................7 TOIDULAUD TÄNAPÄEVAL..................................................................................................8 TÜÜPILISED EESTI TOOTED.................................................................................................9 EESTI TOIDUD.....................................................

Rahvusköögid




Meedia

Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun