Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Menüü ajalugu. (0)

1 Hindamata
Punktid

Lõik failist

Tüüpiline Rooma laud oli U-kujuline.
Külalisi oli lauas 9 ( , sest seda peeti ideaalseks
arvuks söömajal )
Külalised lamasid sohval , toetudes küünarnukile
või käsivarrele, ning teise käega hankisid toitu.
Lõuna koosnes kolmsest põhikäigust : eelroad ,
pearoad ning järelroad.
Suurt tähelepanu pöörati toidu suurejoonelisele
esitlemisele.
Rooma kultuuri hääbumisega kaotas söömine
oma kultuurilise tähenduse ja see hakkas
taastuma alles keskajal kloostrites , mis olid
põllumajanduse ja reisimise keskusteks.
1387. aastast on teada inglismaa kuningas
Richard II suurejooneline õhtusöök ..
Lõunasöök oli korraldatud 10 000 külalisele.
Toitude valmisamiseks oli palgatud 300 kokka.
Bankett oli 3-käiguline.
Igale külalisele oli söömiseks kuivatatud leivast
taldrik, ( mille soovi korral võis ära süüa), tass,
lusikas ja salvrätt.
Käikude vahel said külalised käsi pesta kaussides.
Igal külalisel oli oma nuga kaasas.
Ametlik struktuur hakkas välja kujunema
Prantsusmaal, kuhu Karariina di Medici, tõi

Vasakule Paremale
Menüü ajalugu #1 Menüü ajalugu #2 Menüü ajalugu #3 Menüü ajalugu #4 Menüü ajalugu #5 Menüü ajalugu #6 Menüü ajalugu #7 Menüü ajalugu #8 Menüü ajalugu #9 Menüü ajalugu #10 Menüü ajalugu #11 Menüü ajalugu #12 Menüü ajalugu #13 Menüü ajalugu #14 Menüü ajalugu #15 Menüü ajalugu #16
Punktid 10 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 10 punkti.
Leheküljed ~ 16 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2010-06-03 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 21 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor sandra93 Õppematerjali autor
Slideshow

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
652
pdf

Asjaajamise alused

 Rasvad 58  Magusained 61 4. Joogid 63  Mittealkohoolsed joogid 63  Alkohoolsed joogid 65 5. Menüüde koostamise alused 74  Menüü mõiste ja terminid menüüdes 74  Menüüde koostamise põhimõtted 80  Menüüde tüübid 82  Toidukorrad, toidukordade menüüde koostamine 85  Toidukaart, selle koostamise põhimõtted ja tööbid 92  Toidukaartide ja menüüde koostamine erinevatele klientidele 93 6

Analüüsimeetodid äriuuringutes
thumbnail
193
docx

Turismiettevõtluse lõpueksami märksõnade konspekt

Lühipuhkuste veetjad ­ short city break Päevareisijad ­ nt kruiisireisijad, läbisõitjad Sõpradetuttavate külastajad Pikkaajalised puhkajad kui läbisõitjad ja/või lühiajalised peatujad Kruiisilavede reisijad sadamalinnades Turismilinnad jagunevad oma iseloomult kaheks: 1. linn kui puhkekoht külastajale loodud tarbimisinfrastruktuur poed, kultuuriasutused (teatrid, muuseumid, kinod jmt), söögijoogikohad 16 2. linn kui ajalugu linn on eriline oma ajaloo ja/või kultuuri poolest keskaegne Tallinn, moodne metropol London, igavene linn Rooma 34. Euroopa kui populaarseim reisisihtkoht maailmas Peamised sihtriigid=suuremad rigid hästi kujunenud suvise ning talvise perioodiga ning erinevate atraktsioonidega. II järku sihtkohad Vahemere ääres ning Kesk Euroopas Skandinaavia: eriline ja eksootiline kuid liiga kallis ning suvi liiga lühike Euroopa perifeeria (väike) riigid, sh Eesti

Turismiettevõtlus



Meedia

Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun