Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
Ega pea pole prügikast! Tõsta enda õppeedukust ja õpi targalt. Telli VIP ja lae alla päris inimeste tehtu õppematerjale LOE EDASI Sulge

"Kelner" - 76 õppematerjali

kelner - • roogade ja jookide serveerimine ( kandikult: vasakus käes nii, et sõrmed välja sirutatud, õla kõrgusel , vaagnalt: tõstab toite taldrikule, enne serveerimist näitab seda ) • Klientidega suhtlemine • Puhaste nõude poleerimine • Kasutatud nõude koristamine • Tuhatoosi vahetamine • Laudade pühkimine • Laudlinade vahetamine
Kelner

Kasutaja: Kelner

Faile: 0
thumbnail
6
docx

Kelneri lõputöö

Sisukord · Toidukorra kirjeldus 2 · Kujundatud menüükaart 3 · Menüüs olevate toitute ja jookide kirjeldus 4 · Lauakatte skeem 5 · Serveerimiseks ja teenindamiseks vajalikud nõud ja töövahendid 6 · Ettevalmistustööde kirjeldus sh aja planeerimine 7/8 · Kasutatud kirjandus 8 Kool Pärnumaa Kutsehariduskeskus Nimi Janek Rumma Esitamise aeg Kodutöö teema Romantiline õhtusöök kahele Toidukorra kirjeldus (kellele, mida ja kuidas) Minu klientideks on poolteist aastat interneti teel suh...

Toit → Toitlustus
69 allalaadimist
thumbnail
5
docx

Kolmekäiguline lõunasöök

Tartu Kutsehariduskeskus Laura Kuus 3-KÄIGULINE LÕUNASÖÖK Iseseisevtöö Juhendaja: Ülle Kruuda Tartu 2013 Eelroog Klassikaline Caesari salat vutimunaga Pearoog Sous-vide (50ºC) valmistatud lõhefilee, selleri ja rohelise herne kreem, võiga praetud miniköögiviljad, valge veini- sidruni kaste Järelroog Brüleekreem Mineraalvesi, must leib / kõrvitsaseemne kukkel / tomati-basiilikukukkel Serveerimis- ja töövahendid Serveerimisvahendid Arv Taldrikud: Eelroataldrikud 2 Järelroataldrikud - Pearoataldrikud 2 Pul...

Toit → Toitlustus
48 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Toitude serveerimine

ühelt spets. Kärult Kandikult v. kärult Serveerimise segaviis Taldrikuteenindus Nimet. ka ameerika moodi Road pannakse köögis taldrikule Serveeritakse kliendile paremalt poolt Eelis- korraga saab teenindada palju kliente, tööjõukulu väike Nouvelle cuisine- roogade serveerimine taldrikul, millele asetatakse portselanist v. hõbedast kupliga kate Vaagnateenindus Nimet. Ka serveerimiseks prantsuse moodi Toit serveeritakse vaagnalt ringipakkumise teel Kelner pakub vasakult Klient tõstab ise endale serveerimiskahvli ja- lusikaga toitu Kliendi soovil tõstab toidu kelner Tõstmisel moodustatakse tangid- lusikas all, kahvel peal Kahvli kumerus jaab allapoole Kasutatakse peamiselt pidulikel vastuvõttudel Nõuab teenindajalt kõrget proffessionaalsust Kui on kaks pakkujat, alustatakse nii peremehe kui perenaise paremalt käelt ja pakutakse paremale Tavateenindus- vaagna võib järelejäänud toiduga lauale jätta

Turism → Restoraniteenindus
81 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Nimetu

füüsikas,biloogias,geograafias TÖÖKOGEMUS 05.2010 (2 Hotell Lõokese (Eesti) ­ Administraator päeva) Kategooria: Teenindus Töö kirjeldus: Hotell Lõokese pakub professionaalseid spa naudinguid ja mugavat majutust. Minu ülesandeks on võõta vastu inimesi ning teenidada neid vastavalt nende soovidele. 04.2010 (üks Lest ja lammas (Eesti) - kelner kuu ) Kategooria: teenindus Töö kirjeldus: Söögikoha Lest ja lammas pakub toiltustust suvel Hiiumaale puhkama tulnud inimestele. Minu ülesanne oli inimestele nende tellimusi vastu võtta ja kanda lauda soovitud tellimus. KEELED Keel Arusaamine Rääkimine Kirjutamine eesti emakeel inglise hea Suhtlus tasemel hea

Eesti keel → Eesti keel
51 allalaadimist
thumbnail
6
docx

Menüü koostamise alused! osa 1

Menüü koostamise alused Menüü koostamise üldised alused: · Milliseid toite kliendid vajavad, soovivad, ootavad. · Milliseid toite ja tooteid hakatakse valmistama ja müüma. · Milliseid tooteid asetatakse ettevõttesse valmis kujul ja milliseid pooltoodetena. · Milliseid tooteid valmistatakse ise. · Millised on põhitooted mis peavad alati müügil olema. · Milline on hinnatasu Toiduidee - äriideest tuletatud üksiasjalikum kirjeldus toiduteeninduse toimingutest. Toiduideega liitub ühe tähtsa teguriga töötajate kutse oskus. Kellele? Mida? Kokkusobivus Kuidas? Miks? Kus? Menüü - Toitlustusettevõtte hinnakiri, milles on kindlaks määratud järgnevusega ja reeglite kohaselt kindlast määratud hindadega. Menüüs loetakse tavaliselt emsalt toidud, seejärel joogid, vajadusel roakäigud nt: eelroad, pearoad, järelroad või suurköö...

Toit → Menüü koostamine ja nende...
99 allalaadimist
thumbnail
8
doc

Hotelli struktuur

 tootmise operatiivne planeerimine, peakokk organiseerimine, kontroll (juhtimine)  toiduvalmistamine kokad, pagarid, kondiitrid  abitööd köögitöölised vanemadministraator, peakelner,  saalitöö juhtimine ettekandja, õpilane  hommikusöök kelner, ettekandja  lõuna- ja õhtusöök baarimees  baaritöö nõudepesija, koristaja  abitööd 5. Maja ja territooriumi hooldus perenaine  tubade korrashoid toateenija  üldruumide koristamine koristaja  pesupesemine (hotell, restoran)  majandusmaterjalide muretsemine  territooriumi korrashoid kojamees/ majahoidja/ koristaja (lumi, muru, praht jm)

Turism → Hotellimajandus
37 allalaadimist
thumbnail
7
odt

Teenindamise referaat

supitaldrik või puljongitass koos lusikaga alumisele taldrikule. Klaase koristatakse kandikuga. 5 Vaagnalt serveerimise tehnika Kelner tõstab vaagnalt toite kliendi taldrikule, kasutades selleks serveerimislusikat ja ­kahvlit või kaht kahvlit (omlettide, mõningate kalade serveerimisel). Enne serveerimist näitab kelner vaagnat kliendile, et nad saaksid imetleda toitude väljapanekut. Serveerimislusika-ja kahvli kasutamine: 1. Aseta lusikas paremasse peopessa ülestikku nii, et varred ulatuksid üle väikese, neljanda ja keskmise sõrme. 2. Vabaks jäänud nimetissõrme saab nüüd panna

Majandus → Teenindus ja müük
41 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Ametid

Valmista vajalik arv komplekte. Õpilane leiab õiged paarid ja kolmikud. Mängu võib kasutada sõnavara harjutamisel ning hindamisel. Margit Ott Konguta Kool ärimees ärinaine arst jurist ajakirjanik müüjanna müüja kalur ettekandj kelner a teadlane meremee s näitlejann näitleja a tööline õpetaja õpetajann a juuksur ehitaja autojuht kirjakandj a

Keeled → Vene keel
1 allalaadimist
thumbnail
2
odt

Novell "Kummaline kogemus"

sattunud. Vahepeal Notre Dame'i ees puhates sai Robert kahe Jaapani turistiga tuttavaks, kes pakkusid talle abi võimalusega ühe öö nende hotellitoas veeta. Kuna aga juba järgmisel päeval pidid nad oma kodumaale naasma, tuli Robertil jälle suurde linna üksi jääda. Robert palus endale natuke raha jätta, et ta saaks pisut toitu osta. Lähedal asuvas õdusas kohvikus kõhtu täis süües, mõtles ta, mida teha edasi. Kelner Louis märkas Roberti murelikku ja mõtlikku ilmet ning läks küsima, mis tal mureks. Kuna Robert prantsuse keelest midagi aru ei saanud, proovis ta inglise keeles talle seletada, mis oli juhtunud. Kelner Louis sai põhimõttest aru ning pakkus talle, et poiss võib tema juures niikaua ööbida, kuni too oma asjad korda saab. Robert otsustas selle võimaluse ära kasutada, sest ta ei kujutanud ette kus ta muidu oleks järgmised ööd veetnud. Nüüd sai Robert natuke vabamalt hingata

Kirjandus → Kirjandus
79 allalaadimist
thumbnail
8
odt

Keedusool

Sa ei kuula mind kunagi, kui praemune teed! Mitte kunagi! Pööra nad ümber! Kähku! Kas sa oled idioot või?! Ära unusta soola lisada! Sa unustad alati soola panna! Pane soola! Soola! Saad aru? Soola!" "Mis sul täna hommikul ometi viga on?!" küsib naine ülima hämmastusega. "Ma lihtsalt tahtsin sulle näidata, mida mina autot juhtides tunnen," vastab mees rahulikult. Mees pöördub restoranis kelneri poole: ,,Olge nii kena ja tooge mulle soola!" ,,Missugust te soovite?" küsib kelner. ,,Kas teil on siis mitut sorti või?" ,,Jah, meil on kahte sorti soola: ,,mis-kurat-see-siis-on" ja ,,ah-sa-raisk"." ,,Tooge mõlemad, küll ma ise vaatan." Kelner toob kaks soolatopsi. Mees haarab ühe ja hakkab oma prae kohal raputama, kuid topsist ei tule terakestki. ,,Mis kurat see siis on?!" imestab mees, võtab teise topsi ja proovib seda. Teise topsi kaas tuleb lahti ja kogu sool jookseb mehe taldrikusse. ,,Ah sa raisk...!" ütleb mees. Vanasõnad

Keemia → rekursiooni- ja...
13 allalaadimist
thumbnail
3
doc

Remarque , Hemingway , Ristikivi elulugu

isegi vintispäi mitte. Ta on üksik ning üritas oma elu enesetapmisega lõpetada, ka temal oli kunagi naine olnud, kuid enesetapust päästis teda õetütar , kes tema eest hoolitses. Mees oli rikas ning jättis jootraha. Ta oli kaheksakümdendates aasatates eakas mees, kes säilitas oma väärikus viimse hetkeni. 2.Mille poolest erineb noore kelneri elukäsitlus vanema omast ? Noore mehe motiivid tema käitumisel. Noorem kelner on naistemees ning ei pea lugu vanematest inimestest, ,,Raugad on vastikud" ; ,, ma ei taha teda vaadata" . Pole aru saanud maailma ilust-kuidas nautida vaikust ja üksindust. Näitas välja ülbust kuna keeldus vanamehele jooki juurde kallamast ning pressis peale kohviku sulgemist, kuigi poleks olnud keeruline oodata veel tunnike vanamehe lõpetamiseni. Käitus ebaviisakalt, ütles kurdile vanamehele et too oleks pidanud ennast ära tapma. 3.Mis vahe on kohvikul ja baaril ?

Kirjandus → Kirjandus
26 allalaadimist
thumbnail
29
xls

Äriplaani arvutus

Müügiprognoos tabel 1 Hind, Eur Tooted ja teenused 2013 2014 2015 2016 2017 Eelroad 72 72 72 72 72 Pearoad 105 105 105 105 105 Dessert 16 16 16 16 16 Kogused Tooted ja teenused 2013 2014 2015 2016 2017 Eelroad 205,63 411,27 1 028,17 1 096,58 1 850,70 Pearoad 318,17 636,34 1 590,86 1 696,71 2 863,55 Dessert 1 650,31 3 300,61 8 251,53 8 800,56 14 852,75 Müügitulu, Eur Tooted ja teenused 2013 2014 2015 2016 2017 Eelroad 14 806 29 611 74 028 78 954 133 250 Pearoad 33 313 66 625 166 563 177 646 ...

Haldus → Kinnisvara haldamine
49 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Tennessee Williams

Tennessee Williams 1911(1914)-1983 Ameerika näitekirjanik Loomingut on kõige enam mõjutanud tema vaimselt ebastabiilne noorem õde Rose, aga ka küllaltki palju ema ja isa. Ema oli peenutsev ning isa alkoholi lembeline. Praktiliselt kõigi näidendite keskmes on ahistatud, kaitsetu naine keda terroriseerib jõhkardist mees, kuid mitte alati(jõhkardist mees). Esunebe edu näitekirjanikuna tuleb üliõpilas näitedruppides. Väga suur mõju loomingule on avaldanud rännuaastad koos pastorist vanaisaga. Seiklevad kõikvõimalikes getodes, peavad erinevaid lihtsaid ameteid (kelner, piletöör, jooksupoiss) Nendest kogemustest sai väga hea pagasi tulevaseks loominguks. Tema näidendite tegevus toimub alamklassi keskel. Williamsi näidendite põhiteemaks on romantikute lemmik vastandus- ühel pool ideaalid ja unistused, illusioonid ning teisel pool jõhker ja proosaline tegelikkus. Tegela...

Kirjandus → Kirjandus
3 allalaadimist
thumbnail
43
ppt

Laua- ja joogietikett ning käitumine restoranis

· Tavaliselt viisaka riietuse kandmisest piisab · Lühikesed püksid ja dressid ei pruugi sobida · Pintsak ja lips sobivad restorani ideaalselt Koha leidmine ja istumine · Eestis üldiselt vaba istekoha valik · Mõnes kultuuris istekohal suur tähtsus Mis võib juhtuda Jaapani restoranis, kui kaks naist istuvad lauas kõrvuti (mitte üksteise vastas? Mis võib juhtuda Jaapani restoranis, kui kaks naist istuvad lauas kõrvuti (mitte üksteise vastas? Kelner ei tule neid teenindama. Eine tellimine · Kui olete lauda istunud tuuakse menüü · Menüü ehk toidukaardi toob kelner kõigile lauas olijatele · Enne antakse menüü naistele · Siis meestele Kas vanus mängib menüü andmisel rolli? Kas vanus mängib menüü andmisel rolli? Enne antakse menüü vanematele, siis noorematele. 1. Vanem naine 2. Noorem naine 3. Vanem mees 4. Noorem mees Eine tellimine

Psühholoogia → Käitumine ja etikett
52 allalaadimist
thumbnail
10
pptx

KOKK

KOKK Eriala jaguneb: Dieetkokk Click to edit Master text styles Keetja Second level Kokk Third level Fourth level Laevakokk Fifth level Peakokk Restoranikokk Ülemkokk Koka tööülesanded on: Click to edit Master text styles menüüde koostamine, Second level Third level toiduainete ettevalmistamine Fourth level ning toitude valmistamine Fifth level köögitöö korraldamine ja t...

Toit → Kokk
11 allalaadimist
thumbnail
12
odp

RESTORAN RIBE

raw produce. Naturally, we also add the tastes and techniques of European cuisines. The wine list, with approximately 120 wines, is based on the wines of the Old World. Coffee lovers are welcome to visit the master of the house, sought after barista Urmet Laht. At present, restaurant Ribe has been voted among the top 50 Estonian restaurants three times, twice over the past two years earning the notable second position. Ave Toomjõe, aasta kelner 2009 Thanks for your attention!! :) :)

Keeled → Erialaline inglise keel
9 allalaadimist
thumbnail
10
doc

Lauanõud

Kui paneme tee, siis peab olema väike taldrik et tee sinna panna ja siis kui sidrun siis ka väike taldrik selle jaoks. Sigaretti pakutakse vasakult, tuld paremalt. TOIT: Leib ja või: eivõi enne syya kui toit tuuakse. Ei hammusta, lõikame kukli pooleks ja siis sööme nii et murrame nii suure tyki, kui suhu läheb ja ylejäänud paneme ära. Või paneme taldrikule enne ja sis paneme leivale. Toidu kohal murrame. Kui lauale pudeneb, siis kelner peab vaatam, meie proble see pole. Tikuvõipsid: enne vaatame võipsi ja siis alles sööme. Et enne tuleb kõike vaadata. Külmad eelroad nende temperatuur on 10 ja 14kraadi vahel,. Serveeritakase vaagnal vüi taldrikul · Kalamari · Soolatud värske kala · Keedetud kala · Kala marinaadis · Austrid · Vähid · Homaarid · Assortiid-liha,kala, puuviljad, · Sekser-kuus külma või sooja suupistet

Filosoofia → Etikett
33 allalaadimist
thumbnail
5
doc

Restoraniteeinduse kokkuvõte

1. Restorani liigitus- Ajaviiterestoran,vabaajarestoran,toidurestoran jne jne jne 2. Kelneri töö organiseerimisel kasutatavad teenindusviisid Individuaalne teenindusviis-kelner tegeleb oma laudades istuvate klientidega algusest lõpuni;võtab tellimuse ja täitab selle ja arveldab. Paarisviisiline teenindusviis-ühes töötsoonis 2 kelnerit;kelnerid kokkuleppel jagavad töökohustusi. Meeskondlik teenindusviis-vanemkelner juhib 3-4liikmeliste kelnerite meeskonda;vanemkelner organiseerib aktiivset tööd söögisaalis. 3. Restoraniteenindajate tüüpkohustused Kelner- · roogade ja jookide serveerimine ( kandikult: vasakus käes nii, et sõrmed välja sirutatud, õla kõrgusel , vaagnalt: tõstab toite taldrikule, enne serveerimist näitab seda ) · Klientidega suhtlemine · Puhaste nõude poleerimine · Kasutatud nõude koristamine · Tuhatoosi vahetamine · La...

Turism → Restoraniteenindus
141 allalaadimist
thumbnail
4
doc

Eelkatted

dessert- või koogitaldrik, selle kõrvale või ette vastavad söömisriistad ja paremale poole kohvi- või teetass. Likööri- või konjakiklaas asetatakse tassist üles paremale Lõpp eelkate Lõplikku (tabl -d'hôte) eelkatet kasutatakse juhul, kui menüü on eelnevalt teada. Ärilõunate, turistirühmade, konverentsidest osavõtjate ja muude ettetellimuste puhul pannakse lauale kõik selle menüü puhul vajalik. Lõpliku eelkatte teeb kelner ka pärast tellimuse vastuvõtmist a `la carte restoranis.

Toit → Kokandus
25 allalaadimist
thumbnail
3
docx

Saksa keele algkursuse sõnad

Samstag - laupäev Das ist ein/der ­ see on So ­ nii, niimoodi Das sind ­ need on Unten ­ all Genau ­ just nii, täpselt Vielleicht ­ võib olla Ein Pils vom Fa - vaadiõlu Zu - -s(seesütlev) Eine Tasse Tee ­ üks tass teed Alt - vana Es klingelt ­ heliseb Billig - odav Für mich bitte ­ mulle palun Deutlich ­ selge, arusaadav Herr Ober! ­ Kelner! Dick ­ paks Ich bin Ihr neuer... ­ Ma olen teie uus..(M) Gelb - kollane Ich bin Ihre neue ... ­ Ma olen teie uus... Geschieden ­ lahutatud (N) Freundlich - sõbralik Ich glaube ­ ma arvan Hoch ­ kõrge Ich habe heute morgen ... gegessen. ­ Ma International ­ rahvusvaheline sõin täna hommikul ... Klein ­ väike Ich habe hunger ­ mul on nälg

Keeled → Saksa keel
109 allalaadimist
thumbnail
1
docx

Kombed restoranis

lasta oodata üle kahekümne minuti, sest see kes ootab üle kahekümne minuti võib anda ära tellimuse või lihtsalt minema jalutada. Olukorra lahenduseks oleks kõige parem ja lihtsam telefoni teel teavitada teist osapoolt viivitusest. Arvestades sugu tuleks mehel, kes on naise restorani kutsunud, saabuda enne määratud aega ja oodata daami ukse ees väljas. Kui juhtub, et daam jõuab ennem võib ta siseneda restorani üksinda ja teatada kelnerile, et leppis kokku kokkusaamise ning kelner saab ta viia tellitud laua juurde juhul kui laud oli tõepoolest ettetellitud. Vabamalt võib käituda kui mees kutsub teist meest siis võib oodata ka restorani sees. Jootraha andmine Rahvusvahelise kombe kohaselt on kombeks head teenust ja teenindamist ära märkida 10% jootrahaga. Mõnes restoranis lisatakse jootraha automaatselt arvele, sellisel juhul on märkus lisatud menüüsse ­ eraldi jootraha pole vaja maksta.

Inimeseõpetus → Inimese õpetus
9 allalaadimist
thumbnail
8
docx

TEENINDUSE LIIGID JA JOOKIDE SERVEERIMINE

Toitu tõstavad vaagnatelt lauasistujad ise. Teenindajad võivad valada jooke. Kasutatakse pulmalauas, peielauas, gruppide teenindamisel. Külmad toidud on vaagnatega külaliste saabudes laual, soojad toidud tuuakse teenindaja poolt taldrikul või serveeritakse vaagnatelt. Joogid võivad olla laual või serveerivad neid teenindajad. Kasutatakse pulmapidudel, peietel, turismigruppide teenindamisel jne. Taldrikuteenindus - road vormistatakse valmisportsjoniks taldrikule köögis ja kelner serveerib need kliendile paremalt poolt. Eeliseks on, et kelnerid saavad kiirelt teenindada korraga palju kliente ja tööjõukulu on väike. Kasutatakse enamikus restoranides ja rahvarohketel vastuvõttudel. Täisteenindus tähendab, et teenindajad serveerivad kõik joogid ja söögid. Kasutatakse väga pidulikel vastuvõttudel. Serveerimisviisina kasutatakse: Vaagnateenindus - toidud serveeritakse vaagnatelt või kandikutelt. Kelner pakub

Majandus → Teenindus
63 allalaadimist
thumbnail
6
odt

Lauaetiketi konspekt, koos tunniläbiviimise juhendiga ja ülesannetega

Läheb üks mees ees, otsib laua. Tema järel lähevad naised. Kui veel mehi, siis nad järgnevad naistele. Riietus · Tavaliselt viisaka riietuse kandmisest piisab · Lühikesed püksid ja dressid ei pruugi sobida · Pintsak ja lips sobivad restorani ideaalselt Koha leidmine ja istumine · Eestis üldiselt vaba istekoha valik · Mõnes kultuuris istekohal suur tähtsus Mis võib juhtuda Jaapani restoranis, kui kaks naist istuvad lauas kõrvuti (mitte üksteise vastas? Vastus: Kelner ei tule teid teenindama. Eine tellimine: · Kui olete lauda istunud tuuakse menüü · Menüü ehk toidukaardi toob kelner kõigile lauas olijatele · Enne antakse menüü naistele · Siis meestele Kas vanus mängib menüü andmisel rolli? Enne antakse menüü vanematele, siis noorematele. Näide: 1. Vanem naine 2. Noorem naine 3. Vanem mees 4. Noorem mees Eine tellimine · Lastele antakse toidukaardid sageli esimesena · Kui toidukaardid käes tuuakse veini- või joogikaardid

Psühholoogia → Käitumine ja etikett
52 allalaadimist
thumbnail
1
doc

"Hingede öö" Karl Ristikivi

kohta elus. Peategelane rändab justkui üksiku hingena mööda maagilist hoonet. Raamat ei anna küll vastust, et minategelane oleks oma koha elus leidnud, aga arvan et see ,,rännak teispoolsusesse" leevendas tema üksindust ning muutus ta avatumaks kõigele uuele ja erilisele. 4. Tegelaste iseloomustus pluss näited Raamatu tegelastele on raske anda hinnangut, kuna tegelaskujud muutuvad ning täielikku ülevaadet ei tekigi.( nt. pastor Roth; kelner Bobby, keda kohus süüdistas liigses uhkuses) Peategelane- üksik, mõtlik 5. Erinevad tegevusliinid "Hingede öö" jaguneb kolme ossa: "Surnud Mehe maja", "Seitse tunnistajat" ja ´"Kiri proua Agnes Rohumaale". "Seitse tunnistajat" - algab piiripunktist, jätkub ooteruumiga ning jõuab välja kohtuni, kus tõesti esinevadki seitse tunnistajat. Ainult et need seitse tunnistajat on justkui ise süüpingis. Need oleks justkui kirjaniku alter egod või tema isiksuse eri tahud

Kirjandus → Kirjandus
307 allalaadimist
thumbnail
4
docx

Retsensioon Tsirkuspritsess

Mina käisin 6. märtsil vaatamas operetti „Tsirkusprintsess“. Etendus toimus Rahvusooper Estonias. Operetti heliloojaks oli Imre Kalmani. Dirigentiks oli Kaspar Mänd. Lavastajaks oli Saksamaalt pärit Thomas Mittmann. Orkester ja koor olid Rahvusooper Estonia enda koor ja orkester. Peaosatäitjad olid: Helen Lokuta, Andres Köster, Andero Ermel, Mart Laur, Väino Puura ja Hanna-Liina Võsa. Lavastuse koreograafiks oli Marina Kesler. Marina Kesler töötab RO Estonia balletiartisti ja koreograafina ning Tallinna Balletikoolis õppejõu ja koreograafina. Ennast on Marina iseloomustanud mitmete märksõnadega: ahne loomingu järele, nõudlik, aus, enesekriitiline, egoistlik ning valmis eluaeg õppima. Operetti keskmes on romantiline intriig ja värvikas tsirkuseelu. Vürstinna Fedora Palinska tõrjutud kosilane palkab kättemaksuks salapärase tsirkuseartisti Mister X-i kehastama aadlikku ja paluma vürstinna kätt. Põnevate sündmuste keerises selgub, et Mist...

Muusika → operett
2 allalaadimist
thumbnail
6
xls

Tööjõu liikumine kuude lõikes

Tööjõu liikumine kuude lõikes OÜ Porkholm on majutus- ja toitlustusettevõte. Ettevõttes asub restoran, kus korraldatakse sünnipäevi, pulme ja palju muid üritusi. Standart tube on meil 20 + 2 sviiti. Meil on profesionaalne teenindus ning meeldiv töökeskkond. Suvel tihti suurendame tööjõudu, kuna t Hetkel toimetame mõisahoones, kui tulevikus on plaan taastada kõrval hooned, et laiendada ettevõtte tegevusvaldkondi. Töölepinu Uutele loodud Lapse- lõpetamine - Seis töökohtadele hoolduspuh- töölt eelmise kuu tööleasumine kusele minek Pensionile lahkumine (-) lõpul (+) (-) siirdumine (-) va LHP ja P Kuu ...

Muu → Ainetöö
46 allalaadimist
thumbnail
6
docx

Ala carte

omlett ja munapuder suur kahvel jahu- ja taignatooted suur kahvel ( külastaja nõudmisel võib spagetide kõrvale serveerida suure lusika) 5. Serveerimine Prantsuse moodi ehk vaagnateenindus Külastaja tõstab endale ette vaagnalt. Sellise serveerimise puhul asetatakse toiduvaagnad (soojad toidud kuumalusel) lauale , külastaja teenindab end ise või kelner tõstab toitu ette. Seejuures hoiab teenindaja vaagnat vasakul käel, millele on pandud alla kokkuvolditud serveerimisrätt. Kelner pakub toitu vaagnalt külastaja vasakult poolt. Serveerimisriistad jäävad vaagnal külastaja poole. Selline teenindamisviis sobib: Bankett Etagenservice (toateenindus, toit kohaletoomisega) ,,A-part-Service" ,,Table-d'hôte-Service" personalirestoran (ettevõtte/asutuse söögikoht, oma personal võib saada allahindlust). 6

Majandus → Teenindus ja müük
33 allalaadimist
thumbnail
3
docx

Istusin Piedra jõe ääres ja nutsin

õigusteadust, kuid langes sealt juba aasta pärast välja. g) Töökohad: luuletaja, näitleja, ajakirjanik, teatridirektor, kirjanik h) Mida kirjutanud: luuletusi, laule, autobiograafiat, ilukirjandust i) Teosed: ,,Palverännak: Maagi päevik." , ,,Alkeemik" ,"Kurat ja preili Prym" , ,,Üksteist minutit", ,,Istusin Piedra jõe ääres ja nutsin" jt. RAAMATUKAART: a) Tegevuskoht: Hispaania b) Tegelased: Pilar, tema lapsepõlvesõber ja mees, kelner, preester c) Tegevuse toimumise aeg: 1993. Aasta d) Autori eesmärk: Coelho näitab lugejatele läbi armastusloo, et armastus võidab kõik. Ta tahab lugejatele selgeks teha, et oma unistuste täitmine on väga tähtis ning selleks ei pea millestki loobuma (nt. armastusest) ja kõike saab omavahel siduda. Samuti taunib Coelho reeglite järgi elamist, inimesed peaksid olema valmis muutustele ja ei tohiks karta unistada. e) Sündmustik:

Kirjandus → Kirjandus
15 allalaadimist
thumbnail
10
doc

Furšettlaud

Üleüldist üritus juhib õhtujuht Maimu Karm . MENÜÜ: Külmad suupisted: · Canape' lõhemarjaga · Lehttaigna suupiste õrnsoolaforelli ja vutimunaga · Eklääripallike mereahvena musseega · Kravatud veisefilee küüslauguleival · Seabalõki meloni varras · Kalkunirind apelsiniga · Minikorvike kana-puuvilja salatiga · Kirsstomat quacomole täidisega · Minipirukas austerserviku täidisega Soojad suupisted : (neid jagab kelner kandikult ) Forelli Cevice (laimimahla ja tilliga marineeritud forellikuubikud klaaspitsis) Suitsukala Napoleon (kihiline lehttaigna pirukas toorjuustu- suitsulõhe kreemiga) Tandoorikana ja dolma röstitud lavassil Crissini pirni ja parmasingiga Magusad suupisted: Puuviljadega täidetud kanafileerulaad Tandoorikana ja dolma röstitud lavassil · Toorjuustu- shokolaadikreemiga pannkoogirull · Kääbusapelsin shokolaadis · Valgehallitusjuust shokolaadis

Majandus → Teenindus ja müük
68 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Restoranid ja rahvusrestoranid tänapäeval

1 Minu teemaks oli Restoranid ja rahvusrestoranid tänapäeval. 2 Restoraniks nimetatakse traditsiooniliselt kõrgema klassi söögikohti, mis on keskmisest kallimad ning kus lauda istunud külastajaid teenindab kelner. Tänapäeva restoranid on mõeldud külalistele, kes tellivad menüüs pakutavast valikust toite, mis spetsiaalselt neile valmistatakse. Uuemal ajal levinud ka mõiste "kiirtoidurestoran" näiteks McDonalds, mis klassikalises mõttes restoranide hulka ei kuulu. 3 Restoranid paiknevad tihti hotellides, meelelahutusasutustes, klubides või eraldi majana. Samuti on restoranid ka laevadel ja rongides. Teisalt kasutatakse sadamalinnades tihti vanu laevu

Kultuur-Kunst → Kultuur
1 allalaadimist
thumbnail
4
docx

Muusika referaat, Raimond Valgre

Haapsalu Wiedemanni Gümnaasium Raimond Valgre Referaat Koostas: Gerttel Laiksoo Õpetaja: Kadri Kelner Haapsalu 2012 Elulugu Raimond Valgre sündis 7.oktoobril 1913a. Riisiperes, kingsepa perekonnas. Kuni 1937.aastani oli ta perekonnanimi Tiisel. Ta oli üks Eesti tuntumaid kergemuusika heliloojaid. Kooli läks ta juba enne oma 7. sünnipäeva. Aasta pärast jätkas ta õpinguid Paides, kus ta alustas ka klaveriõpinguid. Juba lapseeas pakkus talle huvi muusika. Kuid lapsena võlus teda tegelikult hoopis viiul, aga ema otsustas klaveri kasuks

Muusika → Muusikud
18 allalaadimist
thumbnail
6
docx

Rahvuslik liikumine Eestis 19.saj - Referaat

Haapsalu Wiedemanni Gümnaasium Bert Rotberg ja Ken Rakki Rahvuslik liikumine Eestis 19. sajandil Referaat Juhendaja: Õp. Kadri Kelner 2011 1. Sisukord 1. Sisukord ..........................................................................................2 2. Sissejuhatus ...................................................................................3 3. Rahvusliku liikumise sündmused ja nende tähtsus ........................4 4. Rahvuslik ärkamine ........................................................................5 5. Kokkuvõte ........................

Muusika → Muusikaajalugu
7 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Kuristik Rukkis - Tsitaadid

KURISTIK RUKKIS J.D. Salinger TSITAADID ,,Olgu hüvastijätt kurb või olgu ta halb, aga kui ma kusagilt lahkun, siis ma pean teadma, et ma sealt lõplikult lahkun. Kui seda ei tea, siis tunnen end veelgi halvemini." (lk. 9) ,,Elu on tõesti mäng, mu poiss. Elu on tõesti mäng, mida tuleb mängida reeglite kohaselt." (lk. 13) ,,Mõnikord ma käitun nii, nagu oleksin palju vanem, kui ma olen ­ see on sulatõsi -, aga seda ei märgata kunagi. Inimesed ei märka kunagi midagi." (lk. 14) ,,Mind loksutab raamatu juures kõige enam see, kui oled ta läbi lugenud ja siis soovid, et autor oleks su kõige lähem sõber ja sa võiksid talle helistada, kui sul selleks aga tuju tuleb." (lk. 23) ,,Ta ei sallinud, kui teda idioodiks nimetati. Idioodid ei salli seda kunagi." (lk. 45) ,,Ema ostis mulle küll valed uisud ­ mina tahtsin saada kiiruiske, tema aga ostis mulle hokipantsid -, aga kur...

Kirjandus → Kirjandus
441 allalaadimist
thumbnail
4
doc

“Vanamees ja meri” Ernest Hemingway

maha jätnud. Poiss ütles aga, et põrgusse õnnega, toon selle endaga kaasa. Kolme päeva jooksul, kui suur tuul pidid olema, lubas poiss noa muretseda ja vedrulehe ära teritada. Ta ütles, et vanamees peab kiiresti terveks saama, sest tal oli veel palju õppida. Poiss läks söögi ja ajalehtede järele, kui vanamees meenutas Pedricole lubatud kalapead. Sel pärastlõunal viibis Terassil seltskond turiste. Üks naine märkas valget selgroogu ja küsis kelnerilt, et mis asi see on. Kelner vastas, et hai. Naine lausus, et ta ei teadnuki, et haidel nii ilusad ja kaunilt vormitud sabad võivad olla, sellega nõustus ka tema meeskaaslane. Oma hurtsikus oli vanataat jälle uinunud. Ta magas ikka veel kõhuli ja poiss istus tema juures ning silmitses teda. Vanamees nägi unes lõvisid.

Kirjandus → Kirjandus
16 allalaadimist
thumbnail
3
docx

Saksa keele algkursuse sõnad

Antworten ­ vastama Ich bin... Jahre alt ­ Ma Woher kommen Sie? ­ Arbeiten ­ töötama olen...aastat vana Kus te pärilt olete? Dauern ­ kestma, vältama Ich fahre nach ... ­ Ma Woher kommst du? ­ Entschuldigen sõidan ... Kust sa pärilt oled? -vabandama Ich heie... ­ Ma olen... Wohin gehts du? ­ Kuhu Fleigen ­ lendama Ich komme aus... ­ Ma lähed? Fragen -küsima tulen... Wohin fährst du? ­ Kuhu Heien ­ nimetama Ihren pass bitte ­ teie pass sõidad? Hören ­ kuulama palun Wohin fligst du? ­ Kuhu Kennen ­ tundma Mein name ist... ­ Minu lendad? Kommen ­ tulema nimi on... Wohin möchten Sie? ­ Leben ­ elama Mir geht's gut. ­ mul Kuhu te minna tahate? Lernen - õppima ...

Keeled → Saksa keel
143 allalaadimist
thumbnail
3
docx

Vanamees ja meri

vanamehele söögipoolist tooma ning terve tee nuttis poiss, sest ta oli näinud vanamehe veriseid käsi. Nüüd rääkisid vanamees ja poiss pikalt ning poiss lubas nüüd vanamehega jälle kalal käima hakata. All rannas imetlesid kalurid Santiago püütud kala, mille pikkuseks nad mõõtsid kaheksaiteist jalga ninast sabani. Õhtupoolikul viibis seltskond turiste Terrassil ja uurisid Santiago püütud kala jäänuseid. Seal viibinud naine imestas selle kala üle, ning tahtis teada mis see on. Kelner vastas talle, et see on haikala, mille peale naine imestas selle üle, et hail võib olla säärane ilus, kauni kujuga saba. Tee ääres osmikus oli vanamees uuesti magama jäänud. Ta magas endiselt kõhuli ja poiss istus tema kõrval ning valvas. Vanamees nägi unes lõvisid. Peategelasteks olid vanamees ja poiss ning kõrvaltegelasteks kalurid, Terrassi peremees ja turistid. Vanamehe nini oli Santiago. Ta oli kõhn ja kuivetu ning tal olid kukla all kaelal sügavad kurrud

Kirjandus → Kirjandus
882 allalaadimist
thumbnail
11
doc

Juhan Viiding

ja pole põhjust kohkuda, sest kõigil on väga meeldivad hääled). Kogumiku nimeks on ,,No tere, Juhan!" LUULENÄITED veereva elu ragin kõik ikka igavikku puutrepi tuttav nagin ma kohtan päkapikku männimetsas homme kell kolmveerand 12 ja meil on kena komme suudelda teineteist puude tüved on soojad soe on päkapikk kusagil on looja miski on igavik (,,Detsember") POJAGA RESTORANIS istun jälle restoranis toolil külm on sõbrad elu garderoob sel zeleel on liikumatud silmad mida kelner linnutiivul toob kanakotlet laseb välja rasva kuskil kaugel mõrtsuk laseb verd kallis poeg sa ruttu suureks kasva näed Pariisi Kairot Surnumerd palun arve meil on muidki käike pole tarvis tänan mis te nüüd kallis poeg sa pole enam väike nüüd pead teadma kuhu ennast müüd ära solva kodanikke sigu siis sul hästi käivad käbarad ära korda oma isa vigu õpi keeled kanna kübarad OOTAMATU SURM kõik lõpuni ja sinul hakkab jube sa kardad usku kardad üksindust

Kirjandus → Kirjandus
92 allalaadimist
thumbnail
8
doc

INIMENE SISEHEITLUSES HEA ja KURJA VAHEL

Tammsaare "Tõde ja õigus"- Andrese ja Pearu kraavikaevamine kahasse · vihkamine armastus A. H. Tammsaare "Tõde ja õigus"- Juss ja Mari - täiskasvanud ja lapsed - jumal - töö Ehk ka Baudelaire`i luule!? · seltskondlikkus eraklikkus K. Ristikivi isikulugu A. Kivirähki kommentaarid Ristikivi päevaraamatule J. Rooste novelli "Pornofilm ja pudel viina" nimetu peategelane Hemingway` novell "Puhas valgusrikas lokaal"- noor ja vana kelner · kriitilisus sallivus PC- mõtlemine A. Kitzberg "Libahunt"- Tiina ja tammarulased (I vaatus): Tammarulased võtavad Tiina kui nõia lapse majja, kuid hiljem ütlevad temast lahti · alkoholism karsklus J. Rooste novelli "Pornofilm ja pudel viina" nimetu peategelane A. H. Tammsaare "Kõrboja peremees"- Katku Villu ja Kõrboja Anna lugu · hoolimatus hoolivus (inimestest, loomadest, loodusest, globaalprobleemidest jms) A

Kirjandus → Kirjandus
143 allalaadimist
thumbnail
3
docx

Introduction to Psychology by Red Plotnik

pärilik. Seega kinnitus sellele, et kiireainevahetusega inimene võib tarbida mitu korda rohkem toitu ja kaal jääb samaks, kuid inimene aeglase ainevahetusega sööb poole väheb ja siiski võib kaalus juurdevõtta. Lisaks bioloogilistele teguritele on olemas ka sotsiaalsed tegurid ehk siis meie ümbruskonna mõju meie söömisharjumustele. Näiteks autor tõi välja paar naidet, millest üks nendest oli restoranis kus kelner pakkus kliendile imelise magustoidu, mille peale kulutati pool päeva jne. Vaatamata sellele, et kõht oli kliendil täis läks ta selle sotsiaal mõjuga kaasa. Järgise näitena loetles autor meie igapäevast söögireziimi, kus me oleme harjunud sööma kindlatel aegadel ja kindel toidukogus meie taldrikutel ja loomulikult erinevate rahvakultuurilised iseärasused. Näiteks delikatesside iseärasused on ka sotsiaal teguriks,

Psühholoogia → Psühholoogia
10 allalaadimist
thumbnail
34
doc

Äriplaan

TALLINNA TEHNIKAÜLIKOOLI TALINNA KOLLEDŽ Äritegevuse alused ........ ÄRIPLAAN Juhendaja: Raul Vatsar Tallinn 2012 Ettevõtte üldandmed Ettevõtte nimi: OÜ Kohvik Wesenberg Ettevõtte juriidiline vorm: Osaühing Registreerimise aeg ja koht: 2013, Rakvere Aadress: Tallinna 27, Rakvere, 443111, Estonia Telefon: 51261302 E-mail: [email protected] Algkapital: 79095 Eur Omanikud, nende osa kapitalist: Omanike on üks ja osakapital on 2651 Eur Kontaktisik, tema telefon: ......... Ettevõtte Põhiväärtused, missioon , visioon Põhiväärtused: K...iirus O...savus H...oolivus V...õrdsus I...seseisvus K...orrektsus Missioon: Meie hoolime sinu tühjast kõhust. Visioon: 5-10 aaasta jooksul plaanime läbi viia kohviku laiendamise ning luua väliterrassi. Ajalugu: Kohvik Wesenberg sellist nime kandis enam kui 750 aastat tagasi Rakvere li...

Majandus → Äritegevuse alused
117 allalaadimist
thumbnail
5
docx

Referaat Arvo Pärt

Haapsalu Wiedemanni Gümnaasium Timo Pällo 11M klass Arvo Pärt Referaat Juhendaja: Kadri Kelner HWG 2012 SISUKORD ARVO PÄRT JA ELUKÄIK Arvo Pärt on sündinud 1935. Aastal Paides. Ta on rahvusvaheliselt kõige tuntuim eesti helilooja kogu maailmas. Alustanud 1960. aastatel väga edukalt avangardistlikus helikeeles, jõudis ta 1970. aastatel talle ainuomaste väljendusvahendite juurde. Oma noorusaastad veetis Pärt Rakveres, ta õppis sealses muusikakoolis klaverit. Oma heliloomingutega tegeles ta juba kooli ajal. Aastatel 1954-57

Muusika → Muusika
128 allalaadimist
thumbnail
15
doc

Juhan Viiding

häda ajab suured härjad kaevu mis siis rääkida veel põrsastest läbi seinte venna paksu naha pole kuulda meie kaebehäält meil on külm ja kurb ja väga paha aga vend ei lükka tekki päält vend ei tule vend on uhkeks läinud talle maja tähtsam kui kõik muu sellist siga pole me veel näinud öelda vend ta kohta tõrgub suu 8 POJAGA RESTORANIS istun jälle restoranis toolil külm on sõbrad elu garderoob sel zeleel on liikumatud silmad mida kelner linnutiivul toob kanakotlet laseb välja rasva kuskil kaugel mõrtsuk laseb verd kallis poeg sa ruttu suureks kasva näed Pariisi Kairot Surnumerd palun arve meil on muidki käike pole tarvis tänan mis te nüüd kallis poeg sa pole enam väike nüüd pead teadma kuhu ennast müüd ära solva kodanikke sigu siis sul hästi käivad käbarad ära korda oma isa vigu õpi keeled kanna kübarad OOTAMATU SURM kõik lõpuni ja sinul hakkab jube sa kardad usku kardad üksindust

Kirjandus → Kirjandus
85 allalaadimist
thumbnail
3
odt

Saksa õlled

konventsioonile, millega kaitstakse seda väliste mõjude eest ja määratakse sisemise konkurentsi tingimused. Keelatud on kasutada koos Kölsch'iga sõnu originaal, spetsiaalne, premium. Tohib pruulida ainult Kölnis. Kölni ümbruses Pilsner'i järel teine armastatum seltskonnajook, eriti naiste hulgas. Ligi pool õllekogusest nauditakse gastronoomias ­ väärtus, mida väga vähesed õllesordid saavutada suudavad (50% vaadist, tavaliselt vaadi osakaal ca 20%). Kelner Kölni kandis kannab nimetust ,,Köbes", ta kannab sinist kootud vammust, põlle ja rahakotti kõhul. Tihti jalutab Köbes ringi Kranz (spetsiaalne alus väikeste Kölsch-stangede kandmiseks) käes, sest klaas on väike ja joojad janused. Süüakse tihti koos Kölni spetsialiteetidega, mille nimetused võivad olla vägagi segadust tekitavad ­ nt Kölscher Kaviar ei ole mitte kalamari, vaid tegu on hoopis verivorstiga. Halve Hahn ei ole mitte

Toit → Kokandus
5 allalaadimist
thumbnail
7
doc

Peep Vain "Kõige tähtsam küsimus"

Tartu Kommertsgümnaasium Referaat Peep Vain: ,,KÕIGE TÄHTSAM KÜSIMUS" Helena Nulk 12.b klass Tartu 2009 Sisukord Sissejuhatus 3 Kõige tähtsam küsimus 3 Ülesehituse 4 Tsitaadid 4 Teised raamatust 5 Kokkuvõte 6 Kasutatud kirjandus 7 Sissejuhatus Juba mõnda aega olen huvitunud erinevatest enesetäiendus ja enesearendus raamatutest. Olen läbi lugenud mitmeid psüholoogiaalaseid teoseid alustades Carnegie teosest ,,kuidas võita sõpru ja mõjutada inimesi" lõpetades Byrne teosega ,,Saladus". Peep Vainu viimane raamat oligi nagu loogiline järg minu huvile. Tegelikkuses ilmus see raamat muidugi aasta enne seda, kui mina selle lõpuks kätte jõudsin võtta, aga plaanis oli see küll juba pikka aega. Pidevalt otsisin aega raa...

Kirjandus → Kirjandus
54 allalaadimist
thumbnail
7
odt

Kulinaaria

asutamine. 2000.a. rahvaloenduse andmetel oli koka kutsealal hõivatud töötajate arv üle 7000. 2003.a. vahendati riiklike tööhõiveametite kaudu kokkadele 337 tööpakkumist. Samas registreeritud tööotsijatest 3219 soovis saada tööd kokana. 2002.a. läbiviidud tööjõu-uuringu andmetel on hotellide ja restoranide sektori ettevõtete ajavahemiku 2003-2005 hinnanguliseks tööjõuvajaduseks 300-600 kokka. LÄHEDASED AMETID Koka elukutsele lähedased ametid on kondiiter, pagar, kelner, toitlustusteenindaja, baar-man, hotelliteenindaja. PALK JA MUUD SOODUSTUSED Hotellide ja restoranide sektoris töötavatele kokkadele makstakse palka põhiliselt süsteemi põhipalk + tulemuspalk alusel. Üksikud ettevõtted maksavad töötajatele ainult põhipalka, kasutavad FIE või alltöövõttu, tasustavad töötajaid tükitöö alusel või projektipõhiselt. Samas võib ühel ettevõttel olla kasutusel mitu erinevat palgasüsteemi.

Toit → Kokandus
52 allalaadimist
thumbnail
7
docx

Lennundus 19. sajand

Haapsalu Wiedemanni Gümnaasium Timo Pällo 11M klass TEEMA NIMI Referaat Juhendaja: Kadri Kelner HWG 2011 SISUKORD 1 SISSEJUHATUS Lennundus pole pelgalt lihtsalt lennukite või muude õhusõidukitega seonduv tegevusala. See on midagi erakordset, toetudes füüsikaseadustele ja inimpiiride võimetele suudeti meie oma homo sapiens sapiens ehk tänapäeva Maal elav inimene õhku viia. See oli

Ajalugu → Ajalugu
16 allalaadimist
thumbnail
65
pdf

KALLIS, MA OLEN ÕNNELIK

KALLIS, MA OLEN ÕNNELIK LIIS LUKK Eesti Teatri Agentuuri 2015. aasta näidendivõistlusel äramärgitud 1 TEGELASED: ANN FELIX KAREEN TIM SAARA MEES 2 ESIMENE Varahommik. Felix seisab elutoa akna all. Toas on hämar ja teda pole õieti näha. Kuulda on köögist kostev gaasiboileri surin ja Felixi kiirenenud hingamine. Korraga hüppab ta diivani peale ja teeskleb magamist. Välisust püütakse avada, kuid see ebaõnnestub korduvalt. Lõpuks uks avaneb. Siseneb Ann. Luksudes. Ta püüab luksumist kinni hoida, aga see ajab teda hoopis naerma. Ann on leidnud üles lüliti. Valgus süttib. Felix ärkab. Ann püüab saapaid jalast võtta ja kukub pikali. FELIX Sa oled joonud? ANN (endiselt luksudes) Mina? Ei. FELIX Ära valeta. ANN No sai mõni kokteil joodud. Mis siis? FELIX Varem sa ei joonud. ANN Siis ...

Meedia → Meedia
1 allalaadimist
thumbnail
15
docx

Turundus ja müügijuhtimine

Toidu söömise kogemust tegi huvitavaks see, et kogu protsessi ajal, kõige alumises nõus olev kuiv jää, aurustus läbi keskel asuva sõela taolist nõu. Eemalt vaadates nägi see välja nii, justkui minu taldrik põleks või oleks alt tulikuum, nii et auru tuleb, luues seega söömise ajal suurt põnevust ja omapärast õhkkonda. Muuseas peaks mainima ka seda, et teenindus oli restoranis "Mustikas" väga hea ­ kelner oli väga sõbralik ning toidu valmistamisega ei läinud üldse kaua aega. Kanafilee oli võrratult hea. Liha oli maitsestatud ja küpsetatud just vajalikes proportsioonides. Salati kohta ei oska eriti midagi kommenteerida, eks ei olegi vaja olla professionaal, et valmistada head rohelist salatit. Kokkuvõtteks tahaks öelda, et võibolla selles toidu serveerimises, mida mina kogesin restoranis ,,Mustikas", ei olegi midagi ebatavalist, kuid minu jaoks oli see esmane ja muljet

Majandus → Turundus
40 allalaadimist
thumbnail
652
pdf

Asjaajamise alused

Teenindajad võivad valada jooke. Sellist osalist teenindust kasutatakse pulma- ja peielauas ning gruppide teenindamisel.  Külmad toidud on laual vaagnatel, soojad toidud tuuakse teenindaja poolt taldrikul või serveeritakse vaagnatelt. Joogid võivad olla laual või serveerivad ka neid teenindajad. Kasutatakse pulma- ja peielauas ning turismigruppide teenindamisel.  Taldrikuteenindus. Road on pandud köögis taldrikule valmisportsjonina. Kelner serveerib need kliendile paremalt poolt. Nii saavad kelnerid teenindada kiirelt korraga palju kliente ja tööjõukulu on väike. Kasutatakse enamikes restoranides ja rahvarohketes kohtades. Täisteenindus. Teenindajad serveerivad kõik joogid ja söögid. Täisteeninduse serveerimisviisid: Vaagnateenindus. Toidud serveeritakse vaagnatelt või kandikutelt. Kelner pakub vaagnalt toitu inimesele vasakult poolt. Külastaja tõstab ise endale taldrikule toitu serveerimiskahvli ja -lusikaga

Majandus → Analüüsimeetodid...
50 allalaadimist
thumbnail
7
docx

Folkloristika eksami kordamisküsimused

37. Missugused folkloorizanrid kuuluvad lühivormide kategooriasse? Iseloomusta võrdlevalt vähemalt ühte lühivormide zanri ühes selle allvormidega. Lühivormide jaotusse kuuluvad vanasõnad, kõnekäänud, mõistatused. Vanasõna allvormid on vellerismid, mis on klassikaliste arusaamade järgi nn ütlused, kus kasutatakse traditsioonilisi vanasõnu omamoodi koomilises, parodeerivas kontekstis, näiteks: ''Aeg on raha,'' ütles kelner ja liitis kuupäeva arvele juurde. 38. Too mõni näide tänapäevasest vanasõnade kasutamisest uues funktsioonis ja/või kontekstis. Vaata punkt 37 39. Kuidas suhestuvad nüüdisaegne mõistatuste repertuaar ja rahvahuumor? Too mõni näide. Uuema mõistatusainese puhul on oluline naljana koomikaelement. ''Mida tähendab optimist?'' ''Optimist on see kes ostab loteriipileti ja hakkab kohe maja ehitama.'' 40

Kultuur-Kunst → Kultuuriajalugu
5 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun