Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Türgi (0)

1 Hindamata
Punktid

Esitatud küsimused

  • Kuhu on lisatud spetsiaalseid maitseaineid Söömisel tilgutatakse �i?
  • Mis on tehtud mandlitest Väga eriline maius on a?
  • Kes taluvad kanget alkoholi joovad aniisiviina ehk rak?
Vasakule Paremale
Türgi #1 Türgi #2 Türgi #3 Türgi #4 Türgi #5 Türgi #6 Türgi #7 Türgi #8 Türgi #9
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 9 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2010-10-04 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 21 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor Mammukezekene Õppematerjali autor
Siit leiab kõik vajaliku - Referaat

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
3
docx

Türgi köök

Sissejuhatus Türgi köök on väga mitmekesine ja kindlasti üks hinnatuimaid kööke kogu maailmas. Türgi köögil on omad huvitavad rahvussöögid ja kombed sellega seoses. Türgi köök on paljude Aasia ja Kaukaasia rahvaste traditsioone ühendav ja peetakse üheks vahemere parimaks. Tüüpilised road on sündinud erinevate tsivilisatsioonide tõmbetuules ja ristteel Anatoolias, ühendades paljude rahvaste kulinaarseid harjumusi ja maitse-eelistusi. Roogade valik on suur ja toidud on tervislikud. Paljude asjatundjate hinnangul on türgi köök maitseainete kasutuselt tasakaalustatuim maailmas Hea toit tähendab mitmekesisust

Köögi õpetus
thumbnail
8
doc

Maailma köögid

roosasid veine Gris de Tunisije ning Chateau de Russie. Tuneeslased valmistavad ka datlilikööri ning aniisi- ja datliviina Boukha, mis meenutab maitselt samagonni. Alkohoolseid jooke saab osta üksnes riigipoodides ja enne äralendu lennujaama tollivaba tsooni kauplustes. Tuneesia poodides on alkoholi hind väga kõrge, seevastu lennukites müüakse seda märksa odavama hinna eest. Türgi köök 5 Türgi köök on üks rikkalikumaid terves maailmas. See on suurepärane segu Kesk- Aasia ja Vahemere toiduvalmistamise traditsioonidest. Türgis hoitakse seniajani elus 600 aasta vanuseid õukonnaköögi traditsioone. Türklaste söögilauda iseloomustab roogade küllus, toidu serveerimine on aga pigem loominguline tegevus kui kohustuslik majapidamistöö. Söömiskeskkond on türklastele sama oluline kui söök

Kokandus
thumbnail
11
doc

Türgi Referaat

.................................................................................................9 Looduslikudtingimused......................................................................................................................10 Riigist Türgi Vabariik on riik, mille territoorium asub nii Euroopas kui ka Edela-Aasias. Aasia-osa nimetatakse Anatooliaks. Tähtsama osa riigist moodustab Musta mere ja Vahemere vahele jääv Väike-Aasia poolsaar. Türgi piirneb idast Gruusia, Armeenia, Aserbaidzaani ja Iraaniga, lõunast Iraagi ja Süüriaga ning läänest Egeuse mere ning Kreeka ja Bulgaariaga. Riigihümn - Ýstiklal Marþý Pealinn - Ankara Pindala -783 562[viide?] km2 Riigikeel(ed) - türgi Rahvaarv - 70 586 256 (2007) - Rahvastiku tihedus - 90,0 in/km2 Riigikord - parlamentaarne vabariik President - Abdullah Gül Peaminister - Recep Tayyip Erdoðan Iseseisvus - riigi rajamine tänasel kujul 29. oktoobril 1923

Geograafia
thumbnail
16
odt

Kokanduse põhimõisted

Kappar - Vahemere maades kasvavate roomavate poolpõõsaste perekond. Põõsad kasvavad kuni meetrikõrgusteks. Valmimata õienupud korjatakse, lastakse närtsida ja hoitakse siis soolvees või õlis, äädikas või äädika ja soolvee segus. Soolatud või marineeritud õienuppe tarvitatakse toitude maitsestamiseks. Kebab - Läänemaailmas tänu etnoroogade buumile ja muidugi ka roa enda headele omadustele väga populaarseks muutunud aasiapärane vardaroog. Kebab tähendab türgi keeles küpsetatud liha, shish kebab vardas küpsetatud tükeldatud lambaliha, doner kebab aga ilma kondita lambakintsu, mis on küpsetatud vertikaalses vardas. Lähis-Idas küpsetatakse vardas eeskätt lambaliha, kuid teised Aasia riigid torkavad vardasse ka kanaliha ja krevette ning muidugi igasuguseid köögivilju. Kasutusel on ka nimekujud kabab, kabob, kaebab. Kimchi - Hapendatud hiina kapsas, millele on lisatud tšillipipart, kurki, porgandit, brokolit, porrut, õli ja äädikat

Kokandus
thumbnail
9
doc

Erialane sõnastik

Erialane sõnastik. Koostanud: Ülle Schönberg TT12 A Aaloe - kasutatakse toidutööstuses enamasti mahla, millel on toniseerivad omadused. Adzika - on eriti levinud Gruusia lääneosas, kus on rohkem Türgi mõjutusi. Serveeritakse peamiselt grillitud liha juurde. Aedmaasikas ­ ajasaadus, magustoitude valmistamiseks, kaunistamiseks jne. Aedtill ­ maitseroheline Ahjupraad ­ sea-,veise-,uluki- vm. loomalihast Ahven ­ sobib uhhaa valmistamiseks, suitsutamiseks, praadimiseks Ansoovis ­ merekala Levinud komponent Vahemeremaade roogades. Antrekoot - veiseseljast kahe ribikondi vahelt lõigatud steik, mille paksuseks on umbes 2 cm. Apelsin ­ puuvili, hea söögiks mitmel erineval viisil.

toiduainete sensoorse hindamise alused
thumbnail
8
doc

Türgi

...........................5 Majandus, kaubandus.....................................................................6 Kokkuvõte...................................................................................7 Kasutatud kirjandus....................................................................... 8 2 Sissejuhatus Ma valisin referaadi teemaks Türgi, kuna mulle meeldib see riik ning ma olen seal ise ka käinud kolm korda. Selles referaadis räägin ma Türgi riigist üldiselt (kus asub, riigikeel, pinnamood, loodusvöönd, kliimavööde, riigikord, rahaühik ja muud faktid) ning natuke põhjalikumalt räägin Türgi toidust, taimedest, loomadest, majandusest, põllumajandusest ja kaubandusest. Loodan saada selle referaadiga uusi teadmisi, mida ma ennem ei teadnud.

Geograafia
thumbnail
10
odt

Kreeka maa ja toidu tutvustus

Tavaline lisand kreeklase söögilaual on alkohoolne jook, mida peetakse söögirõõmude oluliseks osaks; joomisse väljaspool söögiaega suhtuvad kreeklased halvakspanuga. Arvatavasti kõige kuulsam kreeka jookidest on ouzo, aniisiga maitsestatud piiritusjook, mis vee lisamisel muutub piimjaks. Kreekast on pärit ka ainulaadne vein nimega retsina, millel on selgesti tuntav vaigumaitse. 5 Hommikulaual võib näha Türgi kohvi põhimõttel valmistatud kanget jooki, mille kõrvale võetakse vaid viil lauasaia või mõni kuivik. Päevane söögiaeg algab kella kahe paiku ja kestab umbes tunni, õhtune algab umbes kell kümme ning võib venida hiliste öötundideni. Laual on aastaajale vastavad puuviljad, rikkalikult on meloneid, aprikoose ja virsikuid ning kindlasti ka mitmed Kreeka enam kui kolmesajast erinevast viinamarjasordist. Pakutakse ka magusaid küpsetisi, mis

Geograafia
thumbnail
10
odt

Itaalia rahvusköök

TALLINNA TEENINDUSKOOL Helen Vaku KM12-PE Referaat Itaalia Rahvusköök juhendaja: AnnelyKallo Tallinn 2012 Helen Vaku Itaalia Rahvusköök SISUKORD Sissejuhatus................................................................................................................3 Rahvusköök............................................................................................................4-5 Itaalia õhtusöök.........................................................................................................6 Retseptid....................................................................................................................7 Tuntumad rahvustoidud.............................................................................................8 Kokkuvõtte ......................

Kokandus




Meedia

Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun