Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

„Jogurtite sortiment erinevate tunnuste alustel“ (0)

1 Hindamata
Punktid

Esitatud küsimused

  • Mis on jogurt ?

Lõik failist

TALLINNA TEENINDUSKOOL
MK13 -TE2
Jogurtite sortiment erinevate tunnuste alustel“
Referaat
Juhendaja : Aive Antson
Tallinn 2014

Sisukord


1.Mis on jogurt ? 3
2.Jogurti väärtuslikkus 3
3.„Elusjogurt“ 4
4.Elusbakterite võlujõud 5
5. Biojogurt 5
6. Idekaart „Jogurtid“ 6
7.Tootjad ja tooted 6
7.1Valio 6
7.1.1Gefilus maasika jogurtijook 90g 6
7.1.2Alma kirsijogurtimaius 2,6% 200g 7
7.1.3Valio Gefilus laktoosivaba maitsestamata jogurt 2,5% 100g 7
7.1.4 Alma banaani -maasikajoogijogurt 1,5% 1kg kile 8
7.2 Tere AS 8
7.2.1Tere LaCrema Rammus mandariini-mee koorejogurt 150 g. Laktoosivaba 8
7.2.2Tere maitsestamata AB-jogurt 3,0% 9
7.2.3Meloodia rukkileiva ja sarapuupähklitega jogurt 2,0% 9
7.3 AS MAAG Piimatööstus 9
7.3.1Farmi Köögi Kreeka jogurt, rasva 10% 370 g 9
7.3.2JÄNKS Vaarikamaitseline jogurtishake 180 g 10
8.Kasutatud kirjandus 11
  • Mis on jogurt?


    Jogurt on piimatoode , mille valmistamiseks kasutatakse väga kvaliteetset piima ja vaid jogurtile omaseid mikroobe , mis annavad jogurtile tüüpilise maitse ja konsistentsi.
    Hapendatud piimatooteid , sealhulgas jogurtit hakati valmistama ning toiduks kasutama 5000 aastat eKr. Elbruse mäe jalamil. Tänaseks on jogurtist saanud üks populaarseim piimatoode kogu maailmas. Menule on kaasa aidanud nii uued suunad toitumises kui ka legendid üle 100 aasta elavatest jogurtit tarbivatest mägilastest. Ka eestlaste toidulaual on jogurt leidnud kindla koha.
  • Jogurti väärtuslikkus


    Jogurti koostises on valku, rasva, piimasuhkrut ehk laktoosi, mineraalaineid ja vitamiine. Kõik need ühendid on inimorganismile eluks hädavajalikud. Ainult piimast ja piimatoodetest omastab inimene kaltsiumi täielikult tänu D-vitamiinile ja laktoosile. Jogurtile iseloomulik värske maitse on tingitud piimhappebakterite lisamisest piimale. Traditsiooniliste jogurtite valmistamiseks kasutatakse Lactobacillus bulgaricus ja Streptococcus thermophilus baktereid, mille toimel kääritatakse piimas leiduv piimasuhkur piimhappeks. Hapnemisprotsessis moodustub ka mitmeid teisi ühendeid (CO2, diatsetüül, atsetaataldehüüd jne.).
    Jogurtid
  • Vasakule Paremale
    Jogurtite sortiment erinevate tunnuste alustel #1 Jogurtite sortiment erinevate tunnuste alustel #2 Jogurtite sortiment erinevate tunnuste alustel #3 Jogurtite sortiment erinevate tunnuste alustel #4 Jogurtite sortiment erinevate tunnuste alustel #5 Jogurtite sortiment erinevate tunnuste alustel #6 Jogurtite sortiment erinevate tunnuste alustel #7 Jogurtite sortiment erinevate tunnuste alustel #8 Jogurtite sortiment erinevate tunnuste alustel #9 Jogurtite sortiment erinevate tunnuste alustel #10 Jogurtite sortiment erinevate tunnuste alustel #11
    Punktid 100 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 100 punkti.
    Leheküljed ~ 11 lehte Lehekülgede arv dokumendis
    Aeg2015-04-29 Kuupäev, millal dokument üles laeti
    Allalaadimisi 7 laadimist Kokku alla laetud
    Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
    Autor Diana96 Õppematerjali autor
    Põhjalik õpimapp jogurtite sortimendist. Pildid näited.

    Kasutatud allikad

    Sarnased õppematerjalid

    thumbnail
    9
    doc

    Jogurtid

    TALLINNA TEENINDUSKOOL Kristina Manilkina TO11MK Jogurtite sortiment erinevate tunnust alusel Juhendaja: Aive Antson Tallinn 2010 JOGURT on piimatoode, mille valmistamiseks kasutatakse väga kvaliteetset piima ja vaid jogurtile omaseid mikroobe, mis annavad jogurtile tüüpilise maitse ja konsistentsi. Hapendatud piimatooteid, sealhulgas jogurtit hakati valmistama ning toiduks kasutama 5000 aastat eKr. Elbruse mäe jalamil. Tänaseks on jogurtist saanud üks populaarseim piimatoode kogu maailmas

    Toiduainete õpetus
    thumbnail
    27
    doc

    Probiootilised piimhappebakterid

    karoteenid, jogurti juuretis, probiootilised piimhappebakterid Lactobacillus fermentum ME- 3 (lisatud Tartu Ülikooli litsentsi alusel).  Meloodia banaanijogurt Koostis: pastöriseeritud piim, suhkur, banaanid, paksendaja: modifitseeritud maisitärklis ja želatiin, lõssipulber, happesuse regulaator sidrunhape, lõhna- ja maitseaine, juuretis (sh. Lactobacillus acidophilus). Jogurt sisaldab 2,2% banaane.  Meloodia maasikajogurt Koostis: pastöriseeritud piim, suhkur, maasikad, paksendaja: modifitseeritud maisitärklis ja želatiin, lõssipulber, lõhna- ja maitseaine, happesuse regulaator naatriumtsitraat, toiduvärv karmiin, juuretis (sh. Lactobacillus acidophilus). Jogurt sisaldab 2,2% maasikaid.  Mumuu rukkileiva ja sarapuupähklitega jogurt Koostis: pastöriseeritud piim, rukkileiva-sarapuupähkli lisand 10% (suhkur, fruktoosi-

    Toiduainete õpetus
    thumbnail
    7
    odt

    Jogurt ja keefir

    TALLINNA TEENINDUSKOOL Merilin Jürine ja Merit Martin 011K KEEFIR JA JOGURT Referaat Juhendaja: Kristi Tüvi Tallinn 2011 Jogurt on tervistav ning mitmekülgne hapupiimatoode. Jogurt täidab kõhtu, kustutab janu, hoolitseb seedimise eest ning aitab ka nahahoolduses nii sees- kui välispidiselt. Hapendatud piimatooteid teati Vahemeremaades juba antiikajal. Aastasadade vältel on jogurtit kasutatud mitmel eesmärgil. Aegamööda õpiti valmistama erineva maitse ja konsistentsiga hapendatud piima, mille lahutamatuteks koostiosadeks on mikroorganismid, peamiselt piimhappebakterid. Ajaloolise tõe huvides tuleb lisada, et arvatavasti olid need türklased, kes

    Toiduvalmistamine
    thumbnail
    6
    doc

    Eesti kohupiimatootjatest ja nende erinevatest toodetest

    Suurused: 950g, 470g, 265g (klõpsa pildivahetuseks). 100g toodet sisaldab: energiat 731 kJ / 175 kCal, valku 6,6g, süsivesikuid 16,5g, rasva 9,1g. Koostis: pastoriseeritud täispiimast kohupiim (74,9%), jogurt (10%), maasika moos (10%), suhkur (5%), vanillisuhkur (0,1%). Sertifitseeritud mahekoostisosasid tootes: 84,9% Harilik kohupiim Koostis: täispiim, laap.100gr. sisaldab: 8 g valku, 12 g rasva, 4 g süsivesikuid, 147/613 kcal/kJ. Praktiliselt valge, pehme mass, milles on vaevumärgatavad struktuuri meenutavad vormid. Õige pisut hapukas, keskmiselt täidlase hoiakuga, täispiima maitsega. Suus

    Köögi õpetus
    thumbnail
    180
    ppt

    Toiduainete õpetus

    TOORAINETE ÕPETUS PIIM PIIMATOOTED Toorpiim "Terve piim" tuleb vaid tervelt loomalt Looma tervis oleneb sellest, kuidas teda toidetakse Tervislik loomasööt pärineb vaid puhtast ja tervest keskkonnast Piima? Toorpiim Toorpiim on töötlemata piim ning tema biokeemiline koostis - vitamiinid, ensüümid, rasvakerakesed - on säilinud muutumatul kujul Tema riskifaktoriks on erinevate bakterite esinemine Lehmapiima koostis Vesi 87,3% Kuivaine 12,7% Valk ( kaseiin, albumiin) 3,2% Rasv 3,9% Suhkur (laktoos) 4,7% Mineraalained, vitamiinid 0,9% Ca,Mn,Cu,Zn,J,Fe.. A,D,E,C ja B-rühma vitamiinid Piimarasv ehk koor Asub piimas rasvakuulikestena Kergeim koostisosa ja seetõttu tõuseb pinnale Kõige kergemini omastatav rasv,kuna on juba algselt emulgeerunud kujul Omastatavus 99% Piimavalgud

    Toitlustusettevõtete töökorraldus
    thumbnail
    5
    doc

    Piim ja piimasaadused

    - standardkl. On lubatud madalam lahustuvus, suurem bakterite arv, kõrbenud osakeste arv ja niiskusesisaldus pakitakse hermeetiliselt suletud metall- ja kombineeritud purkidesse, alumiiniumfooliumiga vooderdatud ja polüetüleenkilega kaetud pakkidesse, lamineeritud paberist korridesse. Säiltustemperatuur 0... kuini 10 kraadi - kuni 8 kuud Säilitustemüeratuuril kuni 20 kraadi ­ 3 kuud Hapupiimatooted Saadakse piimast ja rõõsast koorest kääritamisel erinevate mikroobide puhaskultuuridega - juuretisega ·piimhappelise käärimise teel 8 hapupiim, jogurt, atsidofiilpiim kohupiim hapukoor) ·segakäärimise teel ­ peale piimhappebakterite on vell pärmi ­ ja hallitusseene puhaskultuure ( keefir, kumõss, viili) Käärimisprotsessis muutub piimasuhkur piimhappeks ja valgud kalgenduvad, tooted on kõtge toiteväärtusega, kerge omastatavusega, meeldiva ja värskendava maitsega, dieet- ja raviomadustega

    Toitumisõpetus
    thumbnail
    48
    docx

    Toidukaubaõpetuse õpimapp TOIDUKAUBAD

    tingimustes saab mahla valmistada ka marju aurutades või muude meetodite abiga viljadest vedelikku välja saades.Mahla võib juua värskelt pressituna, majanduslikel põhjustel müüakse sageli aga mahlu kontsentreeritult, mispuhul tuleb kontsentraadile lisada vett. Sageli on kontsentraatidel teine maitse kui värskelt pigistatud mahladel. Mahlu võib säilitada ka pastoriseeritult ja külmutatult. Sageli lisatakse mahladele enne nende turustamist ka vett ja/või suhkrut. Erinevate puu- ja köögiviljade ning marjade mahlu võib ka omavahel segada, mispuhul on saaduseks segumahl. 1.7 Juust ,,Juust on piimast, koorest, kooritud piimast, lõssist, petipiimast, kitsepiimast, lambapiimast või nende piimasortide segust hapendamisel seente, pärmi ja bakterikultuuride toimel või laabifermendi abil valmistatav valgu- ja rasvarohke piimatoode. Pärast suurema osa vadaku eemaldamist süüakse järelejäänud segu kas toorelt või erinevate valmimisastmete juures

    Toiduaineõpetus
    thumbnail
    6
    docx

    Kasulikud toiduained

    Kasulikud toiduained Referaat Roland Raven K08A 2010 JOGURT Jogurt on harilikult maitsestatud, paks Hapupiimaliik. Sisaldab muudest hapupiimadest rohkem kuivaineid. Jogurtit valmistatakse täispiimast piimhappebakterite puhaskultuuriga. Lisanditena kasutatakse rasvavaba piimapulbrit, Suhkrut, puuvilja ja marjasiirupeid, Mett jm. Idapoolseil Vahemeremail tuntakse jogurtit juba antiikajast. Indias peeti jogurtit jumalate joogiks, rahvameditsiinis on seda kasutatud ravimina unetuse ja vananemise vastu.

    Kokandus




    Meedia

    Kommentaarid (0)

    Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



    Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun