Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Tee tootmine, valmistamine, ajalugu (0)

5 VÄGA HEA
Punktid

Lõik failist

Tee tootmine-valmistamine-ajalugu #1 Tee tootmine-valmistamine-ajalugu #2 Tee tootmine-valmistamine-ajalugu #3 Tee tootmine-valmistamine-ajalugu #4 Tee tootmine-valmistamine-ajalugu #5
Punktid 10 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 10 punkti.
Leheküljed ~ 5 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2012-05-08 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 17 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor teele29 Õppematerjali autor
tee

Kasutatud allikad

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
11
doc

Tee

Referaat TEE Tallinn 2010 SISUKORD EESSÕNA..........................................................................................................3 1. Tee tootmine..................................................................................................................................... 4 2. Tee ajaloost.......................................................................................................................................5 3. Teesordid.......................................................................................................................................... 7 4. Tee valmistamine.........................................

Joogiõpetus
thumbnail
11
doc

Tee

kool kursus Tee nimi Tartu 2008 Sisukord 1. Sissejuhatus 2. Tee ajaloost 3. Tee tootmine 4. Teesordid 5. Jäätee 6. Tee valmistamine 6.1 Jäätee valmistamine 7. Kasutatud materjalid 1. Sissejuhatus Tee on naturaalne, aromaatne, värskendav ja vastavalt valmistusviisile kas rahustav või ergutav jook, mida saadakse teepõõsa lehtedest. Laiemalt nimetatakse teeks ka teistest taimedest või nende segudest kuumas vees leotamise teel saadud jooke. Tee on legendaarne jook, sest see ei ole mitte ainult jook, vaid ka meelelahutus, tervisele kasulik, ning sellel on suur kultuurne aspekt. ­Ilma teeta oleks Ameerika Ühendriigid võib-olla ikka veel

Kokandus
thumbnail
13
doc

Tee referaat

TALLINNA TEENINDUSKOOL Polina Uit 012M TEE Referaat Juhendaja: Antson Aive Tallinn 2011 1 Sisukord Sissejuhatus..........................................................................................................................................3 Tee valmistamine..................................................................................................................................4 Jäätee....................................................................................................................................................6 Must tee ...............................................................................................................................................7 Roheline tee ............................................

Kokandus
thumbnail
6
docx

Tee ja Šokolaad referaat

ka vererõhku, stabiliseerib veresuhkru taset ning aktiviseerib kilpnääret, kiirendades nõnda ainevahetust ja alandades kehakaalu. Türosiin on lisaks ka üheks lähteaineks ,,õnnehormooni" ehk serotiini tekkimisele organismis (serotiin reguleerib und, pärsib näljatunnet, väldib meeleolu kõikumisi, kontrollib söömisel õigeaegselt küllustunde tekkimist ja teeb reipamaks) Sokolaadi valmistamine Kõigepealt korjatakse valminud viljad puudelt (2 korda aastas). Siis sorteeritakse välja parimad kakaooad, need praetakse pöörlevates trummlites kindlal temperatuuril ja ajavahemikus 10minutit kuni 2 tundi, olenevalt tootjast. Oad jahutatakse ja purustatakse. Pärast jahtumist puistatakse oad omapärasesse tuulamismasinasse,kus teravad lõikeservad eemaldavad neilt koored, mis puhutakse ära võimsate venitlaatorite abil. Ebaühtlasteks

Kokandus
thumbnail
5
docx

Must tee

Must tee Must tee on fermenteeritud e. kääritatud tee, töötlemise käigus muutub teelehtede värvus, toime ja maitse. Tee on suure kofeiinisisaldusega, seega väga toniseeriv ning ergutav. Musta tee sorte on rikkalikult - alates üsna mahedatest kuni jõuliste, kibedate teedeni. Tuntuimad mustad teed on vürtsise maitsega Assam Indiast; mahe, oivalise lõhnaga Darjeeling Himaalajast ning jõulise ja mõrkja maitsega Tseiloni tee. Tee valmistamiseks kasutada keeva vett ning tassi vee kohta võtta üks teelusikatäis teepuru. Soovituslik tõmbeaeg varieerub musta tee puhul nelja kuni viie minuti vahel. Peenema puru korral piisab ka lühemast tõmbeajast, pikem tõmbeaeg aga annab kangema maitsega tee. Teemaailmas kasutatakse mustade teede klassifitseerimise süsteemi, mis kajastab teelehtede liiki ja kvaliteeti ning konkreetsest teesordist saadava joogi kangust. Nii võib sageli märgata, et teepakikestel on päritolumaa järel kirjas veel tähekombinatsioonid. Nende tähtede taga on

Bioloogia
thumbnail
12
odt

Tee referaat

Referaat TEE Sisukord Must tee ...............................................................................................................................................2 Roheline tee .........................................................................................................................................4 Valge tee ..............................................................................................................................................5 Punane tee e. Oolong tee .....................................................................................................................6 Maitsestatud tee....................................................................................................................................7 Jäätee.............................................................................

Toiduainete õpetus
thumbnail
16
docx

Tee

Puuviljamaitselisteks teedeks valitakse tavaliselt Hiina must tee ning neid nimetatakse maitsestatud mustadeks teedeks. Populaarsed Hiina maitsestatud teed: · maasikamaitseline maitsestatud tee · ananassimaitseline maitsestatud tee · õunamaitseline maitsestatud tee · sidrunimaitseline maitsestatud tee · kookospähklimaitseline maitsestatud tee · litsi must tee Jäätee Erinevalt klassikalisest teejoogist on jäätee dokumenteeritud ajalugu kõigest sadakond aastat pikk. St. Louisi maailmamessil 20. sajandi algul valitses kõrvetav kuumus. Kaug-Ida teemaja, mis pakkus klassikalist kuuma teed, vaevles loomulikult külastajatenappuse käes. Siis tuli R. Blechydenil nutikas äriidee - pakkuda teed jääga. Jook oli eksootiline, jahutas ja kustutas janu - tee sai kiiresti messi tõmbenumbriks. Muide, Ameerika on siiani jäätee Meka, lõviosa seal joodavast teest on jäätee.

Toiduainete õpetus
thumbnail
30
docx

Tee

Referaat Juhendaja: õp. Aive Antson Tallinn 2013 Sisukord SISSEJUHATUS................................................................................................3 Referaat „Tee“ Hanna Seeder 1TEE VALMISTAMINE.......................................................................................4 2MUST TEE.................................................................................................... 5 2.1TUNTUMAD MUSTA TEE SORDID.......................................................................................... 5 3ROHELINE TEE.............................................................................................. 6 3.1TUNTUMAD ROHELISE TEE SORDID...................

Joogiõpetus




Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun