Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Tee (0)

1 Hindamata
Punktid

Lõik failist

TALLINNA TEENINDUSKOOL
Hanna Seeder
MK13 -TE1
TEE
Referaat
Juhendaja : õp. Aive Antson
Tallinn 2013

Sisukord


Sissejuhatus 3
1Tee valmistamine 4
2Must tee 5
2.1Tuntumad musta tee sordid 5
3Roheline tee 6
3.1Tuntumad rohelise tee sordid 6
4Maitsestatud tee 7
4.1Lillemaitselised teed 7
4.2Puuviljamaitseline tee 7
4.3Tee maitsestamine 8
5Jäätee 9
6Eksotilised teed 10
6.1Valge tee 10
6.2Lapacho 10
6.3Rooibos 10
6.4Mate 13
6.5Oolong 13
7Eestis müüdavad tee kaubamärgid 14
Kasutatud kirjandus 15

Sissejuhatus


Tee on naturalne, aromaatne, värskendav ja vastavalt valmistusviisile kas rahustav või ergutav jook , mida saadakse teepõõsa lehtedest. Laiemalt nimetatakse teeks ka teistest taimedest või nende segudest kuumas vees leotamise teel saadud jooke.
On olemas kolm põhilist teegruppi, mis saadakse teepõõsa lehtede erineva töötlemise tulemusena:
  • must tee
  • roheline tee
  • teised, nagu näiteks oolong

Viimase 10 aasta jooksul on igal aastal toodetud maailmas üle kolme miljoni tonni kuivatatud teed, umbes 72% sellest on must tee, 23 % roheline ja ainult 4 % teised sordid. Tänapäeval toodetakse
Vasakule Paremale
Tee #1 Tee #2 Tee #3 Tee #4 Tee #5 Tee #6 Tee #7 Tee #8 Tee #9 Tee #10 Tee #11 Tee #12 Tee #13 Tee #14 Tee #15
Punktid Tasuta Faili alla laadimine on tasuta
Leheküljed ~ 15 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2015-06-13 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 8 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor HannaSeeder Õppematerjali autor
MK13-TE1

Kasutatud allikad

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
16
docx

Tee

Indialased on uhked oma rikka Assami, Tseiloni või Darjeelingi teede üle, kuid neile meeldib ka maitsestada neid kardemoni, kuivatatud ingveri, nelgi või piimas keedetud kaneeliga. Tiibetis maitsestatakse kanget musta teed jakipiimast tehtud võiga. Maitsestatud tee on uuesti töödeldud rafineeritud tee, mille puhul segatakse teeleheti teiste ainetega lõhnastamiseks või erilise maitse saavutamiseks. Muidugi ei tähenda tee maitsestamine lihtsalt selle segamist teiste ainetega. Maitsestatud tee töötlemine kasutab tee võimet absorbeerida gaasilisi aineid saavutamaks erilist maitset. Tänapäeval on kõige populaarsemad lille- ja puuviljamaitselised teed. Lillemaitselised teed Hiinas kasutatakse selleks puhuks tavaliselt jasmiini, roosi, magnooliat jne · Roheline jasmiinitee: Roheline jasmiinitee on tuntud ja soositud Hiina põhjaosas ja kasvaval määral ka välismaalaste seas. Maitsnud Hiina jasmiiniteed, kirjutas

Toiduainete õpetus
thumbnail
14
docx

Tee

Referaat Fariza Imanova Tee Juhendaja: Aive Antson Tallinn 2013 Fariza Imanova Tee Sisukord I. Sissejuhatus .................................................................................. 3 II. Must tee.......................................................................................... 4 III. Roheline tee.....................................................................................6 IV. Maitsestatud tee..............................................................................8 V. Jäätee............................................................................................10 VI. Eksootilised teed............................................................................11 VII. Eestis müüdavad kaubamärgid.....................................................12 VIII. Kasutatud kirjandus.......................................................................13

Toiduainete õpetus
thumbnail
10
docx

Referaat Tee

Liptoni jäätee - rohelise tee-, sidruni-,mango- ja virsiku maitselisi. Neste jäätee- sidruni-, rohelise tee- ja virsiku maitselisi. Karin Sarapuu Tee MAITSESTATUD TEED Maitsestatud tee on uuesti töödeldud rafineeritud tee, mille puhul segatakse teeleheti teiste ainetega lõhnastamiseks või erilise maitse saavutamiseks. Muidugi ei tähenda tee maitsestamine lihtsalt selle segamist teiste ainetega. Maitsestatud tee töötlemine kasutab tee võimet absorbeerida gaasilisi aineid saavutamaks erilist maitset. Tänapäeval on kõige populaarsemad lille- ja puuviljamaitselised teed. Lillemaitselised teed Hiinas kasutatakse selleks puhuks tavaliselt jasmiini, roosi, magnooliat jne · Roheline jasmiinitee: · roheline roositee · must roositee Puuviljamaitseline tee Puuvilja- ja marja mahla töödeldakse koos teelehtedega, saavutamaks tee ja puuvilja segatud maitset.

Joogiõpetus
thumbnail
24
docx

TEE

Matelehed sisaldavad kofeiini,vitamiine ja parkaineid ning seetõttu valmistatakse temast kosutavat jooki. Teed valmistatakse nii kuuma kui ka külma veega. Juuakse erilise kõrre- bombilla abil, ringselt käest-kätte. 4 MAITSESTATUD TEED Maitsestatud tee on uuesti töödeldud rafineeritud tee, mille puhul segatakse teelehti teiste ainetega lõhnastamiseks või erilise maitse saavutamiseks. Muidugi ei tähenda tee maitsestamine lihtsalt selle segamist teiste ainetega. Maitsestatud tee töötlemine kasutab tee võimet absorbeerida gaasilisi aineid saavutamaks erilist maitset. Vanemad maitsestatud ja lõhnastatud teed on Feizi Zhao (Feizi Naeratus ) ja jasmiiniõie tee (Moli Huacha). Tänapäeval on mitmed maitsestatud teed maailmas traditsiooniks saanud. Venelased lisavad pisut moosi oma teeklaaside põhja ja rüüpavad teed läi suhkrutüki. Türklased eelistavad roose ja õunu. Indialased on uhked oma rikka Assami,

Joogiõpetus
thumbnail
13
doc

Tee referaat

TALLINNA TEENINDUSKOOL Polina Uit 012M TEE Referaat Juhendaja: Antson Aive Tallinn 2011 1 Sisukord Sissejuhatus..........................................................................................................................................3 Tee valmistamine..................................................................................................................................4 Jäätee....................................................................................................................................................6 Must tee ...............................................................................................................................................7 Roheline tee .........................................................................................................................................8 Tee .....

Kokandus
thumbnail
9
doc

Teed

PÄRNUMAA KUTSEHARIDUSKESKUS KOKK Kaisa Kotter Teed Referaat Juhendaja: Elle Möller Pärnu 2010 SISUKORD 1. TEE................................................................................................3 2. MUST TEE.......................................................................................4 3. ROHELINE TEE................................................................................5 4. PUNANE TEE....................................................................................6 5. VALGE TEE.....................................................................................7 6. KOLLANE TEE.................................................................................8 7. KASUTATUD KIRJANDUS.................................................................9 Tee Tee on naturaalne, aromaatne, värskendav ja vastavalt valmistusviisile kas rahustav või ergu

Toiduainete õpetus
thumbnail
19
pptx

Tee, tee liigid ja sordid

PealkirjaT E Inge Pikkor paigutus E © Alapealkiri Tugevalt fermenteeritud (kääritatud) tee Fermenteerimine kujutab endast rullimise MUST TEE käigus väljunud rakumahla oksüdeerumis- ja käärimisprotsessi, mis kutsub esile värvi muutumise ja iseloomuliku aroomi tekke Tänu fermenteerimisele vabane- vad ka teised tee maitse jaoks tähtsad ained,mis osalt lahustuvad ainult väga kuumas vees Fermenteerimisele järgneb kuivatamiseprotsess Tee kuivab masinates tempera- Mustaks teeks nimetatakse teed nimega PU-ER (linnanime järgi) See on ainuke tee, mida hoitakse aastakümneid ja hinnatakse sarnaselt vanadele veinidele Valminud PU-ER teelehed muutuvad mustjaspruuniks PU-ERi on kombes hoida kokku- pressitult, sest siis teelehtede fermentatsioon j

Joogiõpetus
thumbnail
30
docx

Referaat Teest

TALLINNA TEENINDUSKOOL Liis Pibre T11ME TEE Referaat Juhendaja: Aive Antson Tallinn 2010 SISUKORD SISSEJUHATUS .................................................................................................................. 3 1. TEE AJALUGU ............................................................................................................ 3 1.1 HIINA MÕJU .................................................................................................................. 3 1.2 JAAPANI MÕJU.................................................

Toitumisõpetus




Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun